Givande video!

Herregud vilken givande video det va till James Blunts låt som jag la in innan. Kollade inte ens innan jag la in den, haha. Lite stressad så! Huvudsaken är ju att man kan lyssna på den underbara låten i alla fall. Hans första skiva har gått varm här idag, Theo och jag har lyssnat på den. Tröttnar verkligen aldrig på den.

Har haft en mysig eftermiddag med Theo trots att han va trött och gnällig till en början när vi kom hem från dagis. Han har sovit knappt en timme om dagarna när han varit där nu och i vanliga fall sover han 2 timmar, så inte konstigt att han är trött ju.

image329

image330

Det är ju vanligtvis inte så att Theo får va på soffbordet, ville bara knäppa en bild..


Min mamma och mina syskon kom förbi och åt tacos med oss innan, trevligt med sällskap. Vi passade även på att köra lite bowling turnering på Wii och en massa bus med Theo såklart. Tur man har sin underbara familj!

I morgon ska jag träffa Katta och det ser jag fram emot! Ska bli roligt att hitta på något med en vän, utan barn, för det händer då inte för ofta.

Underbar

Han är ju bara underbar!


Vad gjorde vi innan?

Nu har jag pysslat lite med skolarbete, duschat och lite så, så nu ska jag och sambon åka in och gå en runda på stan och ta en fika innan han ska jobba. Theo är på dagis och det känns mycket märkligt att vara ensamma utan honom. Man funderar på vad man gjorde innan man hade barn egentligen?

En liten fis...
image328

Ett gott skratt

Tänkte på en sak idag när jag gick på stan som fick mig att små le lite för mej själv. För ett tag sen när vi va i en klädaffär med ett par kompisar så gick vi och småpratade lite om allt och ingenting medan vi gick till kassan där jag skulle betala en tröja. Då börjar killen i sällskapet prata högt och glatt om när han kastade sin förlovningsring i havet! Gissa om kassörskan tittade med stora ögon på oss, hahaha!

image327


Koncentrations problem och måsten

Idag har det varit mycket att stå i. Hade först prov mellan 9-11 som handlade om programmet Word. Jag gick in med inställningen att "det är ju lätt, det kan ju jag" men tji fick jag, va minsann lite att bita i. Sen va det ju en viss Theo som tyckte det va jättekul att klättra på mamma och så kom Theos farfar på besök mitt i alltihop. Alltid trevligt med besök men koncentrations förmågan va ju inte på topp direkt. Får hoppas på ett bra resultat i alla fall!
En vecka kvar till nästa prov som är på Excel och Powerpoint. Måste sätta igång med vård och omsorgs uppifterna också. Hade introduktion på den kursen mellan 13-15 idag. Blev klara vid halv tre typ, så jag hann in till stan och hitta en ny mössa till Theo innan jag hämtade han på dagis vid halv fyra.

Man är inte van vid att ha några måsten, så nu gäller det att komma in i det och hitta sig en bra studieteknik. Är ju lite skillnad att läsa hemma än om man sitter i skolbänken. Diciplinen måste va på topp! Men jag känner att det kommer funka bara man kommer igång lite.

Ångrade mej lite, måsten finns det alltid! Så som att man måste dammsuga, diska, torka golven och tvätta typ varenda eviga dag. För att inte tala om matlagningen, ett väldigt stort måste.

TV-kväll

Har precis tittat på Sjukhuset nu och innan dess kollade jag på 2900 happiness. Jag trodde Theo skulle somna vid sju men han satt och pillade med annat och ville inte ha välling, så jag passade på att titta på TV. Sen somnade han ca 19.20 och jag kunde se slutet alldeles ostört. Nu börjar Gossip girl, kan ju inte bli en bättre TV-kväll ju!


image325

Hönspappan!

Micke ville hemskt gärna lämna Theo på dagis idag. Okej, fine, tänkte jag. Dom begav sig iväg vid kvart i nio och några minuter över nio pep min telefon: Nu fick man en tår i ögat. Detta får du göra själv i fortsättningen.

Bara det att i morgon har jag prov 9-11 så det blir pappans uppgift även då att lämna Theo!

image324

Speedad Theo

Nu har Theo och jag precis satt oss i soffan, eller ja, jag sitter i soffan och Theo far mest runt som ett litet yrväder. Jag tänkte han skulle varva ner och sova strax men vi får väl se hur det blir med den saken. Hade tänkt att jag skulle följa den nya serien 2900 happiness som börjat på trean men det ska ju gå klockan 19.oo så det kommer inte funka så bra för mej, 20.oo hade passat bättre.

Vi har haft en jättehärlig eftermiddag och kväll. Va och storhandlade innan, både på Coop och Willys. Sen har vi ätit middag och Theo har badat. Nu för en liten stund sen kom hans mormor förbi och sa godnatt eftersom hon är här i området och jobbar.

Theo hänger som en apa runt halsen på mej och ska helst sitta på tangentbordet, jag återkommer när han sover!


Dagens lunch

Idag gjorde vi carabonara (vet dock ej om det stavas så) till lunch - enkelt och bra.

Koka pasta, hur mycke man behöver beror ju på hur många man är.
Stek 2 paket bacon - mer om man är väldigt många.
Hacka en lök.
Blanda ihop allting med en liten burk creme fraiche - även det får man ju öka på om man gör mycket.

Enkelt, gott och snabbt lagat!



Plugg och storhandling

Nu somnade precis Theo så han lär väl sova till två tiden kan jag tänka mej. Själv ska jag passa på att bara slappa på soffan! Ska faktiskt ta och plocka fram datorkunskaps boken och göra lite övningsuppgifter som ska skickas in. Eftersom det är prov på onsdag så känns det som det är hög tid att sätta igång nu. Theo är ju på dagis 9-14 imån så då har jag också tid till det!

I eftermiddag när Theo vaknat och ätit mellanmål och den biten så ska vi åka och storhandla. Det är alltid lika roligt ju! Faktiskt tycker jag bättre om att gå ensam och handla med Theo än att Micke också är med, då är det ju två viljor. Bättre att bestämma allt själv. Men visst, det är ju inte dumt med någon som hjälper till att packa och bära kassarna och om man får avstämning så är det ruskigt drygt!

En bild ifrån början på sommaren på mej och min guldklimp! Vad skulle jag göra utan dej??
image323

Riktigt vårväder idag!

Har varit lite oakitv här på bloggen i helgen av endel anledningar som jag behåller för mej själv. Efter en seg morgon kom jag i alla fall igång även denna dag, sitter just nu bara och slappar eftersom Theo sover middag. Micke är och handlar lite, vi ska grilla sen! Underbart gott.

Igår kom Ida ut på dagen och gjorde oss sällskap. Vi fikade på godd Tigerkaka som jag bakade. Gjorde den alldeles Theo vänlig också genom att använda Oatley havremjölk och lite extra bakpulver istället för ägg. Man lär sej minsann med tiden. Inte smakade den äckligt för det heller utan den va riktigt mumsig. Klockan fyra bar det av till Angelica och Micke och Theo hälsade på Theos farmor. Angelica hade tupperware party så denna gången passade jag på att köpa en ostkupa, fick även min leverans igår ifrån partyt jag hade. Blev sedan en lugn kväll, mycket välbehövligt!

Passade på att käka exotisk planka eftersom det blev över hos mamma och dom. Deras gäster va inte tillräckligt glupska och jag orkade icke så och laga mat igår! Det va rikgit mumsigt.

Nej nu blir det soffläge en stund minsann. Ska nog passa på att gå ut lite till sen när Theo vaknat och fått mat, han tyckte det va kul att va ute och gunga och åka skottkärra i det fina vädret.

Burn it up!

Denna fick mej att bli sugen på en kul fest med härliga vänner!


Nu är det helg!

Äntligen fredan, alltid lika härligt! Och jag slipper sova ensam i två veckor framöver och får ligga kvar i sängen varannan dag fram till nästa söndag. Kan ju inte bli bättre ju =)

Har ätit middag hos mor & far ikväll. Va även och kollade på huset igen innan. Ska prata igenom det hela lite mera sen får vi se vad banken säger. Är ett bra hus med perfekt läge! Och badrummet måste renoveras vilket är ett plus för då får jag det som jag vill ha det. Men känns som det va lite mycket "tråkigt" att göra, inte bara tapet byten och sånt utan större grejer som inte syns, och då är det inte roligt ju. Vi får se helt enkelt vad vi kommer fram till. Första känslan när man går in på tomten är ju verkligen att det känns perfekt, och som min pappa sa: Läget är ju det viktigaste för det är ju det enda man inte kan ändra på.

När vi hämtade Theo idag berättade hans fröken att han sovot tidig middag idag. Han hade gått till sin vagn vid kvart i elva och ville upp i den. När dom lyfte upp han i den somnade han som en sten! Gullungen.


Apport Fido!
image321

image322


Nu ska jag ta och mysa lite med sambon! Va och köpte lite godis innan så det ska vi smaska i oss och klockan nio börjar Criminal minds. Alltid när man köper godis så är man ju jättesugen på allt. Sen när vi väl sitter här med godiset så äter ingen av oss knappt nånting. Slutsatsen av det är att jag går och småäter godis varje dag hela veckan!

Första provet avklarat!

Har precis gjort mitt första prov nu och skickat in det på skolportalen. Skönt att sitta hemma och göra allt, slippa känna stressen i ett "klassrum". Visst, tidspress har man ju ändå om man är hemma men man är ju avslappnad på ett helt annat vis. Svarade på alla frågor och hoppas att det gick bra. Man kunde ju bara få godkänt på detta tyvärr, jag som satsar på åtminstone VG i allt.

Theo blev ledsen även idag när jag gick, inte alls kul. Ja lät han ha sin snuttefilt eftersom den är hans största trygghet efter mamma och pappa, sötnosen. Han älskar den mer och mer för varje dag alltså!

Blogg sug!

Är ju mycket roligare att blogga när man har ny design ju! Ville bara säga att jag är stolt över mej själv som tar tag i att utbilda mej nu. Dom poängen kommer väl till pass i mitt betyg ifrån gymnasiet som jag inte är något vidare stolt över. Samtidigt är det en bra start till det jag förhoppningsvis vill jobba med sen. Ångrar man sej är det ju inte värre än att man får skola om sej. Jag menar, man är ju ung och har hela livet på sej. Och man lider ju knappast av att ha flera erfarenheter med sej i bagaget! Eller vad säger ni?

Skulle vara väldigt roligt att veta vilka som är här inne och läser, eftersom jag har dubbelt så många läsare idag mot vad jag brukar ha!

Vad gör man inte?

Häromkvällen när vi lekte på Theos rum på kvällen så började han bli lite trött. Han lekte med en av Thildas alla dockor och dockvagnen när han kom på att han faktiskt kunde försöka sno dockans nappis.


image319

image320


 

Kan ju inte va speciellt gott, det är ju bara en liten pinne att sutta på! Men mysigt ser det minsann ut. En trött gosig kille med ruffsigt hår.

Klippte faktiskt Theo häromdagen. Helt själv! Och faktiskt så blev det riktigt bra så det känns bra att man inte slängde ut 200 spänn hos frisören på det. Håret där bak va ju alldeles yvigt så va tvungen att toppa det lite, men lockarna och håret "uppe på huvudet" sparade vi minsann!

En helt vanlig dag

Har varit en nästintill helt vanlig dag här. Först dagis för Theos del och plugg och annat för min del. När jag skulle hämta Theo på dagis blev jag stannad av polisen för första gången i mitt liv! Spännande upplevelse ju. Inga böter som tur väl va. Är bara så trött på våra bilar så jag kör dom snart så långt ut i skogen att ingen kommer hitta dom!
När jag hämtat Theo åkte vi och hälsade på hans mormor & morfar en snabbis. Efter det åkte vi till Ahlberg bil för att spana lite på en bil och sen blev det handling av middagsmat. Hittade även ett fleece ställ till Theo för 49 kronor, helt perfekt ju! Kan va bra att ha under overallen om det är kallt när vi åker till Sälen - om vi nu åker dit vill säga.

I morgon ska vi titta på huset igen, tillsammans med Mickes pappa. Sen återstår det bara att se vad banken säger. Blir det inget huslån nu så blir det ny bil förhoppningsvis i alla fall. Något måste man ju lägga sina pengar på ju. Eller vad säger ni? Dom är väl till för o rulla? Är det inte därför dom är runda? ;)


Tack Lina för superfin designing av sidan! Och tack för kommentarerna, jag är supernöjd! Ska svara på kommentarerna när Theo somnat om en timme sisådär.


Min lille fis!

Lämnade Theo på dagis vid halv nio idag och skulle gå direkt. Dom andra dagarna har jag följt med in så det va första dagen vi gjorde så idag. Han blev så ledsen fisen! Stannade en stund i hallen och hörde att det gick över. Ringde efter en timme eftersom jag fick rapport från Ninnis mamma att han va ledsen när hon va där och lämnade Ninni. Det gör ju ont i mamma hjärtat att höra! Då hade han i alla fall blivit gladare och lekte och hade kul.
Skönt att höra!


Eftersom Theo har varit så duktigt nu och börjat på dagis så fick han en leksak av sin mamma häromdagen.


 

image314




Jaha, då är frågan vad jag ska hitta på idag då? Eftersom Micke sover så kan jag ju inte dra igång med dammsugaren eller så tyvärr. Har diskat och plockat undan i köket och redan suttit för mycket vid datorn. Ska läsa igenom dom sista kapitlena inför provet i morgon. Om en stund ska jag ställa mej i duschen och ta en lång varm dusch och bara njuta av att jag inte behöver stressa! Blir väl gårdagens mat till lunch - ugnsstekt falukorv och potatismos.

Någon som har något bra middagsförslag till denna dagen?

Tycker minsann att vi bloggare kan dela med oss av vad vi lagar till middag. För det är väl knappast bara jag som tycker det är dödstråkigt att komma på något nytt varje dag? Åt jag köttfärssås och spaghetti förra veckan så kan jag lixom inte äta det på ett tag igen. Kräsen!

Idag under dagen kommer en ny design upp, gjord utan Lina - Ninnis mamma. Håll utkik!

Kantarell- och köttfärspaj

Kantarell- och köttfärspaj
Ingredienser Beräknat för 4 portioner
50 g smör, rumstemperat
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning:
500 g blandfärs
2 st gula lökar eller stora schalottenlökar
0,5 liter kantareller - jag använde 3 såna där små konservburkar.
2 klyfta(or) vitlök
 salt och peppar
 olja till stekning
5 dl crème fraîche
4 msk majonnäs
4 dl riven ost
 
Kantarell- och köttfärspaj
Gör så här:

Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen.

Fyllning:
Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna med en kökskniv. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen.

Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen. Blanda runt den brynta köttfärsen med svamp- och lökblandningen och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet.

Täcket:
Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. Baka pajen i ugnen i ca 20 - 30 minuter. Servera med en fräsch sallad.


Flitig som en myra!

Theo har varit på dagis sen halv tio tiden. Ungefär i denna stunden har han nog ganska precis somnat, förhoppningsvis. Att vara här hemma utan han känns väldigt skumt. Hela tiden lyssnar man efter honom och tycker att den låter som han har vaknat, som att han bara legat och sovit en stund. Jag vänjer mej väl snart vid att va utan han dom dagarna han är på dagis kanske.

Jag har fått endel gjort faktiskt. Hängde just upp dagens maskin tvätt och hämtade posten, tyvärr va det inget roligt idag. Innan dess läste jag igenom kapitel 1 i datorkunskaps boken och nu ska jag göra övningsuppgifterna och skicka in dom tänkte jag. Har även skrivit en jobbansökan som jag ska skicka iväg sen. Sen har jag givetvis slösurfat lite också!

Kanske skulle äta lite lunch ocskå. Blir paj idag, rester ifrån gårdagen. Den blev god faktiskt, fast inte så god som jag trodde. Ska lägga in receptet nu också!

Crossroads

Nu är jag trött som bara den och ska faktiskt snart gå och lägga mej. Theo va vaken mellan ett och tre i natt och eftersom Micke jobbade fick jag ju ta hela det passet själv, mindre kul. Han ville ligga hos sin mamma vilket han fick såklart men han ville dessvärre inte sova. Visst är det mysigt att mysas men inte så dags. Dom gångerna det har inträffat att han har varit vaken så mitt i natten och inte velat sova kan man ju räkna på en hand så jag ska väl inte klaga!
På dagis idag sov han 40 minuter sen hade han blivit väckt av någon som va ledsen. Hoppas han sover gott i natt!

Fastnade vid Crossroads när jag såg att den va på TV. Den är faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv. Vem kunde tro när man såg den första gången att Britney några år senare skulle va en typ flintskallig sönderknarkad, och dessutom (!!!), 2 barnsmorsa! Tragisk människa.

Att sakna, på sin saknade egentid!

Senaste tiden har jag verkligen kännt att jag behöver mer egen tid, att jag helt enkelt borde hitta på mer kul och inte bara sitta här hemma och ruttna. Riktigt så illa är det inte, jag trivs med att vara "hemmafru" och jag älskar att va hemma med Theo, men jag måste få vara bara Jonna ibland också. Man kan leva hur länge som helst på att bara ha gjort något roligt på egen hand!

Nu har jag egen tid. Theo är på dagis idag, han har varit där sen tio och jag ska hämta han halv två. Och vad gör jag? Jo jag sitter här hemma och saknar min plutt! Har faktiskt gjort lite nytta, som att göra färdigt och skicka in min första datauppgift. Har även plockat undan, diskat och donat lite här hemma. Kände att jag inte ville "boka upp mej" med någon eller så nu när det bara är inskolning, vem vet, rätt vad det är så kanske dom ringer och säger att han är helt otröstligt ledsen och jag måste komma på stört! Då är det ju dumt att sitta med en vän och fika på stan ju. Jag passar helt enkelt på att göra massa nytta dom här dagarna så att jag nästa vecka kan unna mej något roligt nån av dagarna han är på dagis!


En gammal bild tagen med mobilen, därav kvaliten. Får rikiga flashbacks när man tittar på denna. Theo i knät som ler med hela munnen. Jag med fötterna på bordet. Vällingflaskan, minifom dropparna . . .
Bebistiden helt enkelt!

image313

Theo är på dagis!

Vart tog solen vägen? Det va ju så himla fint innan, nu ser det mest ut som det ska mulna ihop igen. Trist! En sak som är säker är i alla fall att under tiden som solen va framme så hann jag se hur fruktansvärda fönstrena är på insidan så dom ska putsas sen när Theo sover middag. Just nu är han på dagis - utan mamma! Känns tungt och lämna han, men ändå bättre än jag trodde. Det går helt klart över förväntan. Han blir ledsen när jag går stackaren, men innan jag ens hinner ut så hör jag inte han längre. Så det känns bra i alla fall!

Såhär såg det ut i morse när Theo åt yoggi - själv.

image308

image309

image310

image311

Utmanad!

Vad gjorde du för tio år sedan? "Lekte" med kompisar, förmodligen va det väl kanske ungefär då man lärde sej nya talesättet "VA med en kompis". Alltså helt ärligt, vad gjorde man då? Studsade studsbollar mot skolväggen eller lekte med barbie dockor!? Tell me, jag kommer icke ihåg!

Vad gjorde du för ett år sedan? Jag satt väl förmodligen mest och tittade på världens underbaraste sötaste bebis Theo som bara va två månader vid det laget.

Fem snask du gillar? Salt godis (ja det mesta godiset egentligen), popcorn, nötter, nacho chips och salta pinnar.

Fem sånger du kan hela texten utantill: Jag passar, orkar inte tänka :)

Vad skulle du göra om du var miljonär? Jag hade först och främst köpt ett hus och en riktigt fin bil. Hade shoppat en massa nya kläder, rest en del och sett till så Theo skulle klara sej ekonomiskt genom livet. Min mamma, pappa och mina syskon hade blivit medbjudna på resa och ett eller annat tillskott.

Tre dåliga vanor: Expert på att glömma stänga te.x byrålådor efter mej, sitter för mycket vid datorn och är dålig på att komma ut på mina promenader trots att jag tänker på det dagligen. Behöver det!

Fem saker du gillar att göra? Vara med Theo, det jag och Micke dom gångerna vi är barnfria - spelar inte så stor roll vad de är men det är så härligt att bara få "vara" ibland, att hitta på saker med vännerna, umgås med familjen och att resa - behöver inte va just utomlands utan utflykter i allmänhet är roligt.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa: Lack och läder, vinteroverall, päls grejer, sån där body för vuxna och jag skulle heller aldrig ta på mej ett par gummistövlar.

Fyra favoritsaker: Digitalkameran, lap-topen, videokameran, mobilen och bilen (trots att jag näst intill hatar båda bilarna så vet jag inte vad jag skulle gjort utan bil!) Kanske skulle sagt körkortet istället?


Då ska vi se, jag utmanar Angelica, Helena, Anna, Sandra, Therese och Tessan!

Har jag glömt någon så känn dej utmanad ändå!

Dagen som gått...

Vilket härligt väder det varit idag, trots att det inte varit någon sol direkt så va det riktigt härligt ute. Fick lite inspiration när jag läste Angelicas blogg igår och såg att hon putsat fönstrena, så idag va det min tur. Tog med mej Theo ut vid tio tiden och putsade alla fönster på utsidan. Theo hade jätte roligt och skulle leka med allt han inte fick och stoppa stenar i munnen, så det tog lite längre tid än normalt. Micke höll på att städa vår klädkammare inne men kom ut när han va färdig och gjorde oss sällskap. Så i morgon blir det till att putsa insidan också. Provade att använda spolarvätska (!?) i vattnet denna gången som jag fått tips om, och jag lovar att dom blev glänsande rena utan problem!

Så eftersom vi gjort lite nytta idag tyckte vi att vi va värda McDonalds. Händer ju inte allt för ofta att man äter det och eftersom jag gillar El Maco så tog vi oss en sån idag. I morgon däremot ska vi göra köttfärs och kantarell paj, har fått ett tips om en som ska vara riktigt god. Vi passade på att handla allt som ska va till den så man har det klart tills i morgon. Nu när lönen kommer och den nya budgeten ska följas så blir det verkligen till att vecko handla och planera måltiderna. Så drygt att behöva småhandla hela tiden. Ska bli skönt att börja använda Coop Visa-kortet så vi har ett gemensamt konto så båda kan handla och tanka ifrån samma kassa så att säga, så slipper man tänka på att Micke måste följa med och handla för att jag ska slippa betala ;) *ironi*

Lördag kväll - film tjam

Har haft en härlig dag idag. Micke städade på förmiddagen, härligt att slippa det. Tyvärr är det ju så att man aldrig får nån uppskattning när man själv gör det. Är ju lixom så att om han inte ser att jag städar, så tror han inte att det blir städat här hemma, så därför tänker jag minsann inte lägga ner extra energi på att berömma han! :)

Efter Theo sovit middag så åkte vi och handlade och hälsade på Theos faster Therese med familj. Trevligt att träffas och umgås och barnen fick leka av sej lite, blir ju inte så ofta nuförtiden. Sen bar det av hemåt för att laga middag. Mamma, Tim och Daniel kom Fajitas blev det idag och gud så gott det va. Riktigt längesen man åt det nu så det satt fint.

Nu är Micke och hämtar en film - Gone beby gone. Hoppas den är tll belåtenhet men det tvivlar jag inte på.

Theo har förstått att man kan "krydda på maten", sötlöken.
image304

image305

image306

image307

Utvilad och Theo utan mamma på dagis!

Gick och la mej vid kvart i nio igår och somnade som en sten! Jättekul fredagskväll - eller inte.
Idag däremot vaknade jag pigg och utvilad så det va inga problem när Theo ville upp lite efter sju. Vaknade först lite efter fyra och trodde aldrig jag skulle somna om och hade jag inte gjort det hade jag väl somnat klockan åtta ikväll.

Vet inte riktigt vad denna dagen kommer att bjuda på. Måste i alla fall uträtta lite ärenden som att t.ex. åka till apoteket. Nässpray är ett måste nu. Får börja äta rinexin igen, värker i ansiktet och bihålorna bråkar med mej igen.

Glömde nog berätta hur det gick på dagis igår va? Theo va där själv i nästan en och en halv timme. Det gick bra!
Visst blev han ledsen när jag gick men det gick över innan jag ens hann gå igenom hallen och ut genom dörren så det kändes väldigt skönt. Han hade fått hjälpa fröken att fixa frukt till frukt stunden och han hade ätit en massa frukt också. Åt för övrigt väldigt dåligt igår. Beror nog på förkyldningen och jag vet att han känner själv vad han behöver och klarar av, så jag tvingar han aldrig att äta. När jag kom tillbaka till dagiset så skulle han sitta i mitt knä och jag fick inte gå ifrån honom första stunden men det släppte sen och han gick iväg och lekte som han brukar. Skönt!

Grann hatet växer

Dom som bor över oss borde bli omplacerade till en marklägenhet. Sånt liv som dom för borde inte ens vara tillåtet att föra på dagtid! Va och kollade på ett hus häromdagen och det kändes bara så bra. Okej att det va endel att göra en det behöver ju inte jag bekymra mej om eftersom jag inte kommer att göra det själv ändå. Det drygaste är bara att vi säkert inte kommer att få något lån! Men den som väntar på något gott som man säger.

Theo kan lixom inte ens sova middag ifred nu han ligger där inne och yrar ibland stackaren, det låter som dom bankar sej ner i vår lägenhet snart. ÅH VAD TRÖTT JAG ÄR PÅ DETTA.

Förkylda...igen!

Nu har dom elaka dagis bacillerna slagit till! Första dagen vi va där så rann väl näsan på två barn kanske. Idag rann den på i stort sett alla barn. Jag är också förkyld och har ont i halsen. Irrade runt i natt och letade efter Olbass eftersom jag glömt köpa nässpray, men hittade han inte. Nu är han dock återfunnen som tur väl är. Däremot lär det nog inte bli bättre sömn i natt eftersom Theo säkert kommer vakna endel.

I morse när Micke gick till jobbet så låste han inte dörren och jag orkade verkligen inte gå upp och göra det utan somnade om. Efter en halvtimme vaknade jag av att jag drömde att någon kom och ryckte i mej i sängen! Det värsta va att det kändes så verkligt. Det kändes som att jag vaknade och tittade efter Micke men att jag såg att det inte va Micke utan någon annan. Läskigt...

Nu blir det popcorn och Efterlyst!

Måste skryta lite också. Gjorde mina första uppgifter i datakursen igår. Fick ett häfte med inlämningsuppgifter och jag kunde inte låta bli att sätta igång direkt, känns riktigt bra. Hoppas glöden håller i sej!

Theos matvanor

Här kommer lite bilder som beskriver Theos matvanor. Bilder säger ju mer än ord!

image299

image300

image301

image302

image303

Framkallat kort

Nu har jag framkallat 171 kort tror jag att det va. Så nu längtar jag tills dom dimper ner i brevlådan! Ändå att man sett dom här i datorn så är det ju en helt annan sak att sitta och bläddra igenom riktiga kort.

Theo sover middag och jag slappar, härligt. I förmiddags va det inskolning och i eftermiddag ska jag på datakurs introduktion. Hoppas att maten står på bordet när man kommer hem lite efter fem sen. Harkel...

Imorgon är sista dagen jag ska va med Theo på dagis hela tiden, på fredag ska han va själv 1 timme. Hoppas hoppas hoppas att det kommer gå bra. Håll tummarna! När jag kommer tillbaka efter den timmen så ska vi äta lunch tillsammans på dagis och sen åker vi hem och sover middag vid tolv. Nästa vecka ska han va själv längre stunder och då även sova på dagis. Eftersom dom ska sova i vagnar så tror jag i alla fall att det kommer bli betydligt enklare att få honom att somna där än om dom skulle legat i en böghög på madrasser. Det är ju även vetenskapligt bevisat att barn håller sej friskare om dom sover ute så då får vi hoppas att det stämmer.

För övrigt så gillade jag verkligen I huvudet på Gynning som började igår, så härlig humor! Däremot skulle jag då aldrig anställa henne som nanny och hade jag sett att hon behandlade mina barn som hon gjorde med dom åtta barnen hon passade i gårdagens program, så hade det förmodligen blivit dom sista barnen hon passade.

Ny dag, nya tag

Hoppas att denna dagen blir bättre än gårdagen, trots att Theo vaknade kvart i sex idag. *Gäsp*

Micke fixade bilen igår, fick rycka och dra i några kablar så nu har jag beställt nya sådana. Har även beställt nya bromsbelägg så nu blir väl bilen som ny igen kanske. Men idag fick minsann Micke ta den så tar jag volvon. Inte mer än rätt egentligen. Grejen är ju den att jag verkligen gillat passaten innan och jag tycker bara det är drygt att köra volvon eftersom det är kjolar och grejer på den så man måste köra i minus tre km/h över gupp. Nu är ju ialla fall volvon färdig nästintill efter en liten makeover så jag får väl leva med den tills jag hittar något annat.

Ska busa lite med Theo nu sen ta och göra mej i ordning. Kvart över nio ska vi befinna oss på dagis även idag, ska bli roligt. Theo gillar verkligen att vara där. Igår när vi körde därifrån så frågade jag om det va roligt på dagis. Då nickade han på huvudet! Så söt, han har börja nicka när det är ja och skaka(!?) på huvudet när det är nej.  

Så härligt när man får bekräftelse ifrån han. Som häromdagen när jag la han i sängen efter vällingen på kvällen och sa godnatt till min älskling. Då vinkade han så sött och gosade ner sej i kudden. Då värmer det i mammahjärtat och det känns lixom okej att lämna han i sängen.


Längesen nu. . .
image298

Klagomuren är öppen

Först något positivt, dagis gick jättebra även idag. (Och nu blir det mest negativt) Känns som det kommer bli utdraget att vara med två dagar till utan att lämna han faktiskt. Men det är roligt att få vara med också, kommer ju sakna min plutt sen. Eftersom det är många som skolar in samtidigt nu så känns det däremot som personalen helt förlitar sej på föräldrarna vilket jag tycker är lite fel. Blir ju typ som att gå på öppna förskolan. Men det blir väl bra tids nog. Man kan ju förstå att det blir rörigt såhär i början.

När vi skulle köra till dagis så lät bilen som ett helt kärnkraftverk, bromsarna låg på. Skrapade som bara den men det blev bättre efter jag kört en bit som tur väl va. Efter dagis körde vi hem till Theos mormor och tog en snabbfika/lunch innan Theo skulle sova middag. Bilen hackar ju allt som oftast nuförtiden *suckar* men både idag och igår har den varit extrem. Känns lixom inte så kul att köra runt med barn i en rent ut sagt trafik farlig bil. Ska byta tennkablarna eftersom dom troligen är ur funktion eller hur man nu säger.

När vi skulle köra hem så hackade den lite, sen gick det bra en bit och sen bara hackade den tills den dog. Jag ställde mej i en vägkant och surade. Inte så farligt pinsamt heller ju, nej nej. Min snälla mamma kom med en dunk bensin eftersom jag tänkte att det kanske va bensin stopp. Just det, glömde säga att bensinmätaren inte heller fungerar. Tyvärr hjälpte inte det och jag blev arg och hoppade in i mammas bil och åkte därifrån. Är inte ett dugg sugen på att hämta biljävlen heller.

I eftermiddag ska vi åka på turné på bilfirmorna i staun tror jag. Nu är det dags för Jonna 21 år som hittils inte äger nånting, inte ens lägenheten jag bor i, att köpa sej en egen bil som är pålitlig och säker. Okej, jag äger bilen som just nu står halvt nerkörd i ett dike nånstans men den vill jag inte ha med o göra längre.

Allt känns bra!

På dagis gick det jätte bra, precis som jag trodde det skulle göra. Idag hade han visserligen både sin mamma & pappa med sej men han brydde sej inte så mycket om oss utan sprang mest runt själv och utforskade allt. Va ju även jättekul att utforska dom andra barnen genom att kramas, sätta pannorna mot varann och titta in i ögonen och busa med gosedjuren ihop. Så imorgon ska vi dit igen och leka, jag & Theo.

För min del gick det också bra på min "inskolning". Allt kändes bra men jag är evigt tacksam att det är en distansutbildning. Det kröp verkligen i kroppen på mej efter två timmar i skolbänken. Ska dit igen på onsdag mellan 15.30-17.00 för introduktion av datakursen. Kunde ju tyvärr inte tillgodo räkna den jag läste på gymnasiet eftersom den inte innehöll allt som krävdes för att titulera sej som undersköterska.

Ser fram emot att få lära mej ta sprutor, att skriva arbeten, att göra tentor, att få göra praktik inom landstinget och framförallt ser jag fram emot att jag kanske får jobba med det jag vill. Sen är jag ju ett steg närmare sjuksköterska om jag känner att det är detta jag verkligen vill göra, för då är det ju ett måste att läsa vidare till de sen.

Vi ska skolas in!!

Nu är det snart dags för mej och Theo att bege oss till hans dagis där vi ska möta pappan och gå på första inskolnings dagen. Theo sitter här bredvid och äter smörgås för glatta livet. "Nam nam nam" låter det. Han fullkomligt älskar smörgås, speciellt med leverpastej, och äter lika mycket som mej, haha.

I eftermiddag, mellan 13-15, är det dags för min inskolning. Upprop på Gräsvik - spännande. Inte konstigt att man legat och vridit och vänt på sej i sängen sen klockan fyra. Är nervös nu! Inte så nervös just för att jag ska börja läsa utan mest för att jag ska lämna över Theo i andra människors händer. Människor som jag inte ens känner! Jag har tyckt att det har varit tufft att lämna han överhuvudtaget så detta blir en utmaning för mammahjärtat.

image297

IKEA

Har varit på IKEA idag, alltid lika roligt. Jag, Micke, Malin & Benny åkte i vår lilla brum brum bil dit. Theo´s mormor och morfar ville hemskt gärna att Theo skulle vara där. Tror det va så att Theos morfar va rädd att mormorn skulle dra med han också till IKEA annars eftersom hon också va sugen på det. Theo har i alla fall haft jätte kul där idag, som vanligt. Han ville dock inte sova ikväll och jag ville inte att han skulle va uppe för länge eftersom vi ska va på dagis 9.15 i morgon men till slut lyckades vi få han att somna, närmare halv nio.

Köpte allt möjligt idag som t.ex. taklampa till vardagsrummet eftersom vi saknat det länge, täcken, påslakan till Theo (bild på det ena kommer här nedanför) för endast 29 kronor, lampor till köksfönstret eftersom stjärnorna åker ner idag och jag ville ha lite förändring, glödlampor, batterier och en till förvaringsbox till Theos rum som passar in i hans LACK hylla där han kan ha allt LEGO. Va en hel del mer men orkar inte skriva allt. JO, jätte fina fyrkantiga lite mindre djupa tallrikar för 5 kronor styck tror jag det va. Såg ut att va så jäkla goda att äta ur så kunde inte motstå dom!

image295image296

Alltid trevligt att åka dit bara för umgänges skull också, äta lite mat, handla och ha det trevligt.

Nu är det en film på fyran som är riktigt bra och varma mackor som gäller.

Bara för att han är så söt

image268

Utvärdering efter 14 månader

Vi har nu fått tillbringa 14 underbara månader + några dagar med vår lille prins. Tänk vad mycket som hänt på den tiden. Att på ett års tid gå ifrån att först bara vara världens sötaste lilla underverk som åt, sov och låg stilla och tittade till att bli världens sötaste busunge som är överallt och ingenstans.
 
Under den tiden har han lärt sej att snurra ifrån rygg till mage och tvärtom, han han lärt sej sitta, krypa, resa sej upp själv, gå längs möbler och slutligen gå själv. Han har fått 8 små tänder, fyra uppe och fyra nere. Det är ju bara så sött när han ler med hela ansiktet och visar sina små gaddar! Vi väntade på dom länge kan jag säga. Redan när han va tre månader höll han på och gnaga på händerna och drägla som en gud. "Nu kommer snart tänderna" sa vi. Runt tio månader va han när den första dök upp så tji fick vi.

Bara en sån grej som att sätta sej upp ifrån liggande och att ställa sej upp ifrån siittande va ju en process, men även det va han snabb på att lära sej. Han har varit väldigt tidig med allt sånt "praktiskt".

Han kan säga mamma och pappa, tack [tatt], kex, kise och kissa [ksss] (bra att bara ha ett ord istället för tre ju), majs [msss], titta [t ta] och där [dää]. Ja det är säkert fler men kan inte komma på det nu, han gör sej förstådd i alla fall genom att peka och säga "öh" på det mesta.

Han älskar att läsa böcker, igår gömde vi alla böcker några timmar och då kan ni ju gissa hur många gånger om dagen man får läsa dom om man blir så trött på dom, haha.

Det bästa han vet är att ha mycket folk omkring sej och han är specialist på att dra åt sej all uppmärksamhet genom att t.ex. flirta lite med folk. Då blinkar han med ögonen - sakta sakta. Så go!
Eftersom han är så glad för folk och andra barn så tror jag absolut att det kommer att gå bra på dagis nu. Och fröknarna sa att 14 månader va en perfekt ålder att skola in, när dom blir äldre blir det oftast svårare.

Så på måndag börjar allvaret - verkligheten kom ikapp oss också. Men det känns verkligen bra nu!

image293
Nappen täcker halva ansiktet

image294
Lite skillnad va?

Tänkte jag skulle lagt in lite mer bilder men Theo vaknade nu så nu är det han som står i fokus!


Fredag kväll med besök

Då va det helg igen, Theo ville gå upp halv åtta idag och det va min tur att stiga upp så det va bara att göra det helt enkelt. Men jag tycker det är rätt skönt att komma upp i tid, så hinner man komma igång lixom.

Igår kväll va det lugnt, åt middag hos mina föräldrar och vid halv sju åkte vi hem. Vid sju tiden kom Katta & Linda och hälsade på oss, mycket trevligt. Som jag sagt innan så träffas man inte så ofta längre så det va roligt! Theo matade Katta med majs-krokar och njöt som vanligt av att ha folk omkring sej.

Idag ska vi till Theos farmor och fika för hon har fyllt år i veckan! Annars vet jag inte vad som står på schemat.

Brie ost är gott!

Känner mej sjuk, helt seg, huvudvärk och frusen. Hoppas inte det är värre än att jag bara är väldigt trött. Tänkte ta ett glas cola och lite rån med brie ost på. Då kanske man piggnar till. Theo va dö trött vid kvart i åtta så då blev det välling men det tog inte lång tid innan han fick ny energi. Så han somnade nu för en liten stund sen i min säng och det gjorde nästan jag med kan jag säga. Han ville ju ha mys me mammsen den lille fisen, klart han får det då.

Mat och medicin

Theo sov till nio idag så då va man lagom pigg och utvilad. Jag sover så dåligt på morgonen nuförtiden. Drömmer en massa, massa konstiga saker. Någon som är bra på dröm tydning? Som kanske vet vad det betyder när man drömmer om 2 äckliga små möss?

Har hunnit med en utflykt till Hasslö idag till Mickes farmor. Där fick vi kåldolmar till lunch, eller tidig middag kanske man ska säga. I eftermiddag blir det nog ett besök hos Theos mormor och så måste vi åka till apoteket och hämta ut mat till Theo också. Hatar apoteket så hoppas vi komma undan smärtfritt idag.
På tal om apoteket. Fick en medicin utskriven till Theo när han va sjuk i sin mage nu sist. Flaskan va på 300 ml och han skulle inte ens förbruka 30 utav dom. Den kostade enbart 277 kronor. Jag försökte lämna tillbaka den eftersom Theo blev bättre redan dagen efter innan vi öppnat medicinen, men det gick ju inte att göra det såklart. Fattar inte varför när dom ser att den är oöppnad i förpackningen och när man har kvittot och allt?? Men men, det innebär ju bara att jag i värsta fall får dricka det till frukost sista dagarna innan barnbidraget kommer. *harkel*

Vårt bästaste

Han är det bästa vi har!

image290

Fynd ifrån Maxi!

Dagarna har gått så otroligt fort både igår och idag, härligt härligt! Idag efter Theo hade sovit middag så hängde vi tvätt, skalade och skivade poptatis. Eller vi skivade inte potatis, det är jag för lat för, det gjorde min kära köks assistent. La potatisen i en gryta med vatten och sen begav vi oss till Maxi för att titta till rean vi fått information om ifrån faster Therese. Gjorde riktiga fynd. Allt detta för 78 kronor! Halva rea priset.

image289


För övrigt är jag väl inget fan av att handla kläder på Maxi men detta kunde jag inte motstå, perfekt nu till dagis starten. Fråga mej förresten inte varför bilden kom på det hållet för så tog jag minsann inte den.

Efter det gick vi in på coop eftersom jag tycker det är bättre att handla där. Snabbt och smidigt med deras shop-express! Sen va det bara till att brumma hem och fixa maten. Potatisgratäng och fläskfilé som jag även hade bjudit in min kära mamma, broder T och D på. Det va uppskattat och mycket gott!

Gjorde gratängen á la Angelica, vilket innebär att man kokar upp potatisen, grädden (eller vad man nu använder), kryddor, lök eller vad man nu vill ha, innan man sätter in det i ugnen. Blir så krämigt och gott då, tack för det tipset! Går ju dessutom fortare i ugnen också. Tycker jag minsann att ni ska prova om ni inte redan gjort det.

Laga på två vis

Först och främst så handlar det om att laga mat. Förra veckan lagade jag raggmunkar med stekt fläsk, trodde jag ju inte om mej själv men det blev rätt gott faktiskt. Idag stekte jag BLODKORV. Dock inte till mej själv utan Micke ska äta det på jobbet. Slutar aldrig att förvåna mej själv . . .

Sen handlade det om att laga vår tvättmaskin. Idag kom dom, äntligen! Bara två veckor sen den gick sönder nu ju. Dom skruvade bort bakstycket och pillade lite. Då såg som att den va så pass ny (tillverkad i april) så att dom inte fick pilla med den utan det måste electrolux egna gubbar göra. Precis som att dom på karlskrona hem inte borde vetat det från början då. Blir så trött. Men det positiva i det hela va ju att det lilla dom gjorde, vad det nu va vet jag inte, räckte i alla fall för att den skulle funka. Så nu är vi back on track i tvätt-träsket.

image288

Nyvaken sötlök

Såhär mysig är man efter man sovit middag i tre timmar (!!??)! Hur ofta inträffar det då? Två timmar brukar han ju snitta, men tre! Han vaknade ju trots allt halv nio idag också. Hoppas inte han vaknar tok tidigt imorgon bara för det.


image285
image286image287

Han har börjat gosa med nallen han fick av sin mormor, morfar och morbröderna när han föddes. Kanske blir hans lilla favorit gosedjur. Hittills har han inte haft något sådant utan bara sin snutte och så tutten när han sover.




Långpromenad

Theo har sovit i två och en halv timme nu och jag börjar bli riktigt uttråkad! När han vaknar ska han få lite gröt och sen blir det en långpromenad, vi behöver lite frisk luft. Ska mata fåglarna och besöka en lekpark också så Theo får leka av sej.

Så nu vaknade han så nu ska vi mysa lite först och främst.

Pengar

Nu är det ju januari, bara sex månader kvar till sommaren. Dags att söka sommarjobb då kanske? Vill ju helst bara jobba en period men vi får väl se hur det blir. Man har verkligen lärt sej att prioritera om nu sen man fick barn. Visst, pengar betyder mycket men dock inte allt. Vi klarar oss nu och kommer klara oss ännu bättre när jag börjar plugga. Så länge det inte går någon nöd på oss och att vi ändå kan spara pengar så kommer jag att prioritera tiden med Theo i första hand. Min guldklimp.


Vadå se helt förstelnad ut haha, sötnosen!
image284

Tuppeware partyt över

Jag hatar blogg.se idag! Har skrivit ett inlägg tre gånger nu och allt försvinner och sparas inte i arkiv heller.
Sammanfattar det kort nu för nu orkar jag inte skriva mer. Har haft jätte kul ikväll. Köpte lite olika burka + att jag fick fyra i olika storlekar eftersom jag va värdinna. Sen blev det en bunke som håller värmen som man kan ha t.ex pannkakor i så dom slipper bli kalla innan man stekt färdigt dom.

Theo har busat med Theo Dahlberg som fick följa med sin mamma hit eftersom han ville leka med vår Theo. (Mycke Theo, men söta barn ska ha söta namn. Som tur väl e så är det ju inte så många andra just här som heter det) Dom leker i alla fall bra ihop tycker jag, skönt att man inte behöver stå och övervaka dom varje sekund.

Nu kommer snart min älskling hem från jobbet, sen blir det nog sängen.

Burkarna till vänster fick jag eftersom jag va värdinna som sagt.


 

image282

Lökhackaren har jag sen innan fast i blått - helt underbar!

image283

Mairo och tuppeware

Har varit en runda på Mairo idag med min mor och Theo. Dom hade en liten lekhage där nu (jag har iaf inte sett den innan!?) så där kunde Theo busa lite. Han for ju runt som ett yrväder och jag såg framför mej ett meter långt kvitto på allt han tagit sönder som jag va tvungen och köpa. Men vi klarade oss ifrån det, denna gången också.

Ikväll blir det tuppeware party, ska bli riktigt trevligt. Ska fixa lite fika och så sen och klockan fyra ska jag äta hos mammsen. Micke jobbar eftermiddag och jag äter aldrig ensam. Självklart får ju Theo mat men jag hoppar alltid över att äta själv vilket inte är så bra. Theo tycker det är roligt att vara med i köket nu så tänkte han kunde få hjälpa mej att baka sen. Diska är en höjdare i alla fall!

image277  image278

Theo är galen

Redan söndag igen, helgerna går för fort! Klockan är fem i halv tio och Theo sover fortfarande!? Ändå så somnade han vid åtta igår. Själv vaknade jag vid kvart över sju, trots att vi kollade på film till klockan ett. Såg Heartbreak kid och den va riktigt rolig alltså, tycker absolut ni ska se den som inte redan gjort det.

Igår va vi hos Angelica, Tommy och Theo. Åt god mat och barnen busade. Det va full rulle vill jag lova. Vår lille Theo är ju överallt och klättrar och pillar på allt så det blir inte en lugn stund. När vi satt och pratade i godan ro så försvann Theo ur synvinklen titt som tätt såklart, och rätt vad det va så satt han på databordet. Han är galen!

Vi har en Malm säng-gavel. Sån som man kan ställa grejer uppe på och dra ut sängbord ifrån. Vet ni vilken jag menar? I fredags kom Theo på att man kunde klättra upp där och sätta sej, kasta sej ner i sängen och har man riktig tur så gjorde man en kullerbytta också. Hahaha! Gissa om det såg kul ut. Theo tyckte det va hejdlöst roligt och vek sej dubbel av skratt i sängen. Inte så hälsosamt för hans lilla nacke så vi gör det såklart inte till en vana. Gott att man hann få fram videokameran och filma det i alla fall.

I natt vid tolv-ett tiden när vi kollade på filmen så hörde vi ungarna som bor över oss. Dom är kanske 7 och 9 år och för alltid ett herrans liv. Men nu va dom UTE och klampade i trappan. Mitt i natten och inte äldre än så!! Micke gick upp och tittade vad dom höll på med. Då snöade det och va jättefint ute! Tyvärr är det ju tre plus grader nu och det känns inte alls lika lockande att gå ut och leka i snön med Theo längre.

Mat dax

Nu har jag och min lilla mor varit i stan en runda. Hittade en tröja på JC, det va första gången på väldigt länge som jag handlade där. Vero moda va riktigt utplockat, tyvärr! Har handlat middagsmat på Willys också så nu ska jag sätta igång med maten. Pommes, kött, sås och sallad blir det idag, inte helt fel. La famillia kommer också, extra trevligt med sällskap. Maten blir mycket godare då!

image276
Theo i en väldigt för liten badrock.

Som ett nytt barn!

Vilken skillnad det gör när Theo sover 12 timmar på natten istället för tio. Idag vaknade vi klockan åtta och både Theo och jag är mycket piggare och gladare än igår! Tror vi ska trotsa vädret och gå ut lite, blev aldrig så igår eftersom det blåste storm. Ser lite lugnare ut där ute nu i alla fall, men man lär väl frysa häcken av sej.

Tror jag ska dra med min mamma in till stan en runda sen och kolla rean på Vero moda. Hon berättade att det va 50-70% på allt där igår kväll när hon och morbror D va här och fikade. Inte helt fel ju.

Nej nu ska jag klä på mej själv lite kläder också, gjorde precis Theo färdig. Hörs senare!

En dag för sej och barnuppfostran

Äntligen kväll! Ibland är det tillåtet att känna så va? Idag har verkligen varit en dag för sej, Theo har inte alls varit på humör. Är ju van vid att han alltid är pigg och glad så därför blir dagarna med pip och gnäll från morgon till kväll extra jobbiga.

Visst, man kan gå emot sina principer och låta han leka med telefonen eller tv-dosan, låta han ha nappen hela dagen eller låta han springa runt och äta kex när vi fikar istället för att han ska sitta still - men jag känner inte för det. Regler är till för att följas och undantag kan lätt leda till att han ser det som en "vana". Nu låter jag ju som en sträng gammal lärarinna men jag gör det som känns bäst och som jag tror blir bäst i slutändan.

Man måste kämpa, att uppfostra barn är minsann ingen lek. Ett nej är ett nej. Man måste säga till! Det är ju vi föräldrar som formar våra barn och jag vill inte att han ska bli den som ingen vill leka med eller den som ingen förälder vill att deras barn ska ha med sej hem. Ändå att man kan känna sej som världens sämsta mamma ibland när det inte känns som man gör annat än säger nej så är det ju ett ont måste! Det är ju inget man kan börja med när barnen är två år.

Vad tror ni? Ligger det inte något i det jag skriver?

Bloggning ifrån Theos rum

Sitter här på golvet i Theos rum med datorn i knät och skriver en rad. Han tycker inte alls det är roligt att leka själv utan vill helst att man ska sitta bredvid och hålla han i handen. Hjälpte inte att jag hällde ut allt lego vi äger och har på golvet, gav han Thildas doktorväska eller läste alla böcker 15 gånger. Inget är ju så roligt som att sitta och kasta i mammas knä. Hur kul det nu kan va egentligen? Nej nu sitter han snart på datorn.

Får nog ta och gå ut och mata fåglarna nere i ån.

Grekland

image275

På denna underbara strand kanske vi tillbringar våra dagar mellan 19-26 augusti. Kefalonia i Grekland, vilket låter (och ser ut att vara) helt underbart. 32 grader om dagarna och 26 grader i vattnet. Hotell med all inclusive. Visst låter det skönt? Angelica, Tommy och Theo har redan bokat och vi är nog inte sena att hänga på.

Bortskämda?

Theo bestämde sej för att vakna klockan sex idag. Vi har blivit bortskämda denna veckan när han vaknat mellan 8-9 varje dag. Ändå har han kommit i säng vid åtta tiden, så det har varit riktigt skönt. Som tur väl va så gick pappsen upp med Theo, han ska ju faktiskt jobba två nätter nu så då sover han ju i både tid och otid. Då behöver Theo en utvilad mamma, haha!

När Theo vaknat efter middags sovningen så ska han få mat, sen ska vi in till stan en runda. Måste handla mer kläder till lill killen nu inför dagis starten. Ska se om vi hittar gummistövlar också och någon mössa och lite så.

Trevligt att snön faller ner, trist bara att det inte lägger sej. Vill ju åka pulka med Theo.

Min lilla ögonsten!

Om två veckor, den 14 januari, ska vi börja skola in Theo på dagis. Samma dag ska jag på upprop i "skolan". Käns väldigt skumt att säga så. Känner mej i alla fall riktigt laddad inför detta. Målet är VG i alla kurser, gärna bättre såklart. Så massa tjat om skola kommer ni nog få läsa sen. Och hur jag ska överleva dagis inskolningen är fortfarande ett frågetecken för mej. Min lilla ögonsten, hur ska jag kunna lämna bort han så?

Kärleken till ens barn är verkligen obeskrivlig. Går lixom helt enkelt inte att sätta ord på hur mycket känslor man har för dom små liven! Theo är det bästa som hänt mej och han gör mej till världens lyckligaste människa!

image274
Så kan man se ut efter spaghetti och köttfärssås till middag.

Och så säger vi hej 2008

Nytt år och nya tider. Känns som man skrivit den meningen förr, varje år den första januari. Man har såna förhoppningar, förväntningar och mål som man sätter upp inför det nya året. Hoppas att det blir som man tänkt sej.

Theo får just nu gröt av pappsen och jag passade på att sätta mej här en snabbis. Ska strax tömma Theos byrå på alla för små kläder så det blir lite plats för det nya och så man får lite bättre ordning. Annars ser planerna för kvällen lugna ut. Har gått en lång promenad så är helt genomfrusen nu ju. Men det va uppfriskande.

Hade jätte trevligt igår hos Ida och Patrik. Fick god mat och umgicks och hade det bra. Kändes skönt att höra att Theo sovit gott hela natten ända till halv nio idag, inte vaknat en endaste gång av raketerna. Ville bara ha lite välle-pelle vid sex tiden. Ändå att jag va nykter igår så känner jag mej typ bakfull. Min förkyldning har satt sej på balans sinnet och jag är alldeles yr. Känns som man haft all skit den senaste veckan.

Här kommer då en bild från igår, är riktigt impornerad över att den enda bilden vi tog faktiskt blev så fantastiskt bra ;)

image273