Utvärdering efter 14 månader

Vi har nu fått tillbringa 14 underbara månader + några dagar med vår lille prins. Tänk vad mycket som hänt på den tiden. Att på ett års tid gå ifrån att först bara vara världens sötaste lilla underverk som åt, sov och låg stilla och tittade till att bli världens sötaste busunge som är överallt och ingenstans.
 
Under den tiden har han lärt sej att snurra ifrån rygg till mage och tvärtom, han han lärt sej sitta, krypa, resa sej upp själv, gå längs möbler och slutligen gå själv. Han har fått 8 små tänder, fyra uppe och fyra nere. Det är ju bara så sött när han ler med hela ansiktet och visar sina små gaddar! Vi väntade på dom länge kan jag säga. Redan när han va tre månader höll han på och gnaga på händerna och drägla som en gud. "Nu kommer snart tänderna" sa vi. Runt tio månader va han när den första dök upp så tji fick vi.

Bara en sån grej som att sätta sej upp ifrån liggande och att ställa sej upp ifrån siittande va ju en process, men även det va han snabb på att lära sej. Han har varit väldigt tidig med allt sånt "praktiskt".

Han kan säga mamma och pappa, tack [tatt], kex, kise och kissa [ksss] (bra att bara ha ett ord istället för tre ju), majs [msss], titta [t ta] och där [dää]. Ja det är säkert fler men kan inte komma på det nu, han gör sej förstådd i alla fall genom att peka och säga "öh" på det mesta.

Han älskar att läsa böcker, igår gömde vi alla böcker några timmar och då kan ni ju gissa hur många gånger om dagen man får läsa dom om man blir så trött på dom, haha.

Det bästa han vet är att ha mycket folk omkring sej och han är specialist på att dra åt sej all uppmärksamhet genom att t.ex. flirta lite med folk. Då blinkar han med ögonen - sakta sakta. Så go!
Eftersom han är så glad för folk och andra barn så tror jag absolut att det kommer att gå bra på dagis nu. Och fröknarna sa att 14 månader va en perfekt ålder att skola in, när dom blir äldre blir det oftast svårare.

Så på måndag börjar allvaret - verkligheten kom ikapp oss också. Men det känns verkligen bra nu!

image293
Nappen täcker halva ansiktet

image294
Lite skillnad va?

Tänkte jag skulle lagt in lite mer bilder men Theo vaknade nu så nu är det han som står i fokus!


Kommentarer
Postat av: Tessan

Fan vad tiden går alltså :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback