Sånt är livet

Det är bara att inse att det aldrig kommer att bli som förut. Ändå om det kan vara svårt att acceptera och vänja sej vid så är det ju bara så det är. Sånt är livet, sånt är livet, så mycket falskhet... trallalala...
Man orkar ju bry sej till en viss gräns men sen tar orken slut. För det är bara så det är. Går inte riktigt att beskriva men saker och ting bara blir på ett visst sätt utan att man gör något för att det ska bli så.
Trist bara att det är Theo som blir lidande, kanske inte nu så länge han inte "fattar", men mindre kul när han blir större och inte känner igen sina nära och kära. Det är ju iofs mest dom som blir lidande då, för det känns nog inte så kul, eller? Nej nu svamlar jag bara på känner jag.

Härlig dag

Ingenting som jag tänkte att jag skulle göra idag har jag gjort, men däremot en himla massa annat.
På förmiddagen va vi bara hemma, jag passade på att sova lite när Theo sov eftersom det inte blev så mycket av de varan i natt. Kunde verkligen inte sova. Sen bakade jag en kladdkaka och åkte ner till la famillia. Vi fikade, åkte till apoteket o hämtade mat till Theo. Fick bara en burk eftersom det blivit något strul. Man måste visst ha någon licens för att ge ut den maten (dom på apoteket alltså) och det hade dom inte så får resten av maten i veckan. Det e bra för denna nya lite krafigare vällingen räknas på högkostnadskortet också vilket innebär att både det och alla andra salvor, medeciner och grejer som behövs ibland till lilleman blir mycket billigare. Efter det åkte vi till Skokällaren och köpte vinterskor till Theo. Ett par pax blev det, riktigt tuffa. Dom hade allt som jag vill att dom ska ha och så va dom väldigt lätta, så blir det enklare att tulta runt i dom för han. Sen handlade vi på Willys, 30 burkar mat, 9 efterrätter m.m.m. Mamma tyckte allt jag va lite dryg haha. Väl hemma hos dom igen så blev det kebablåda, bingolotto spelande med lillebror, svåger (usch vilket fult ord, sambons bror låter bättre) och deras kompisar och bad för Theo. Han älskar att leka med duplo, har tagit fram en massa sånt nu. Ska bygga och fixa o dona.
Förresten, vann en ny bingolott så nu vet ni vad jag ska göra nästa söndag! Imån blir det Kosta outlet.

Lars Winnerbäck

Helt underbar låt!! Om du lämnade mej nu heter den. Helt perfekt för en kväll som denna, när man inte känner för något. Bara tänker på allt som e skit. Tur man har sin underbara lilla familj + resten av familjen.. mamma, pappa o lillebror gånger två. Älskar er obeskrivligt mycket!

http://www.youtube.com/watch?v=rWUmyXknwpc

Egen tid

Nu har Theo sovit i över två timmar och jag börjar bli trött på att vara ensam. När han vaknar ska vi gå till hans mormor, morfar och morbröder för att äta en fralla, ge Theo mat och låna en bil. Sen ska vi åka o hälsa på Malin o Benny, Imån ska ja hämta det ja beställde från meandI och så får jag besök av Sandra också!
Härligt när det händer grejer hela tiden, det tycker jag om. Theo behöver ju aktiveras också, märks att han behöver det mer och mer. Så nu ska vi bli flitigare med ÖF besöken.

Tålamod

Theo har kommit på att det e jätte kul att bygga med klossar och stapla olika saker på varandra. Att se han sitta där och stapla tre klossar, riva det, stapla upp två eller kanske tre klossar igen och så rasar det återigen gör mej så förundrad. Vilket tålamod! Jag hade tagit klossarna och kastat dom till Ölands bron.
image74

Ingen fest

Skulle egentligen på 20 års fest ikväll hos en vän som jag inte träffat sen i.. tjjaa va kan det vara, januari? Hade varit väldigt kul o ses, men så körde allt ihop sej. Att min man jobbar hela helgen visste jag ju innan. Men nu e min mamma dålig av sin jäkla värk också så då vill jag inte be henne för vet att hon behöver ordentlig sömn och att ta det lugnt. Micke jobbar fem till fem imån och ska vidare på fest direkt efter det med sitt gamla jobb och sen jobbar han ett till elva på söndag. Hade ju varit bra om man kunde beställt bakfylla och tröttheten tills på måndag. Då hade det funkat bra!

Så mysigt, så mysigt

När vi steg upp i morse närmare klockan åtta efter en massa mys i sängen så var det full storm. Riktig höst med andra ord. Vi åt frukost alla tre och busade. Efter det begav vi oss till varmbadhuset och badade, så himla mysigt. Theo tyckte det var kul o spännande. Speciellt med dom andra barnen som var där. Efter det tog vi en fika och Theo fick mat och nu sover han som en stock, och hans pappa likaså. Jag hamnade såklart här. Får väl se vad vi hittar på sen.


Kristianstad

Nu sitter man här i soffan o bara slappar, härligt efter en hektisk dag. Åkte till Kristianstad i morse, hem till Anna o Casper! Vi blev fyra mammor o barn så det va fullt ös kan jag säga. Först barn till maten, sen pastasallad och baguetter och till sist prinsesstårta! Så gott allting. Efter det blev den en liten runda på stan, hann bara med lindex och hm så blev enbart ett par byxor till Theo som inhandlades. Ett par lite tunnare jogging byxor på Lindex för 29 kr på rea, perfekta att ha under overallen när man ska börja använda den.
Om två veckor ska vi gå på musik här i staun ett par av oss, ska bli roligt. Har ju inte varit på babysång sen i våras nu och nu har nog Theo ännu mer glädje av det. Men bojkottar pingstkyrkans musik, har fått inside information om att gruppen e kass denna terminen! (svar nej, vi e inte kristna och man sjunger inte om gud. det e ju tyvärr typ bara på såna ställen människor jobbar gratis och anordnar såna grejer.)

att göra eller att inte göra?

Det är frågan. Ladda ner nästa avsnitt av Grey´s anatomy och därígenom förstöra tv kvällen nästa onsdag för då finns d inget o kolla på då ju. Eller plågas en hel vecka genom att inte veta om hon kommer upp ur vattnet eller inte?

Underbara soffa

Våran soffa är sådär väldigt jätte skön nu, det bästa är att den blir bara skönare och skönare för varje dag. Vi har viridit och vänt på kuddarna, bytt plats på dom och allt du kan tänka dej. Just för att alla ska bli lika sköna! Och visst funkar det, underbara soffa :)


Ett litet smakprov på soffan i bakgrunden
image72

Stackars Theo

Theo har en för liten pyjamas på sej. Ni vet sån med muddar nere vid benen och armarna som man ska vika upp lite. Har det nervikt och den passar precis. Alla andra e blöta o nytvättade. Det kallar jag dålig planering. Fy skäms på mamman!!!
Tycker verkligen det ser så illa ut med för små kläder, när det ser för kort ut i armarna eller benen. Ja menar, har man inte råd o köpa kläder som e lagom till barnen så ska man ju inte skaffa några, eller?

Söka jobb

Snart börjar verkligheten även för mej. Dags att söka första jobbet. Tror jag har på det klara vad som ska stå i mitt cv o inte. Så ikväll blir jag nog färdig med det, ska bara få lite tips från coachen i Kristianstad imån med tänkte jag. Ska dit i morgon och förhoppningsvis shoppa lite och om inte det så ska vi i alla fall äta tårta och gotta oss och fira min och Annas födelsedagar.


Naken man i köket

Natten var ganska lugn, i natt vaknade jag enbart av en mardröm och det var att det stod en naken man i mitt kök. Som tur väl var så hade jag mannen i mitt liv hemma i drömmen så han kunde ju rädda mej, men när jag vaknade så var det varken nån bredvid mej eller någon naken man i köket.
Hoppas detta va sista mardrömmen denna veckan för nu slipper ja sova ensam i två veckor i alla fall.

image71

Försvinn

Tur att Theo har världens bästa mormor som hämtade han i morse när hon var ute o gick så hans mamma fick sova lite till. Vakndade vid fyra av mardrömmar idag igen, det e faktiskt inte roligt. Försvinn! Alltid samma sak också, jagade av icke svenska människor.
Nu ska jag ta och göra mej i ordning för att ta bilen och brumma ner till min älskling. När han sovit färdigt ska vi åka och handla lite fika och åka in till Ida, och ryktesvägen har jag hört att Linda också kommer dit :)

Varför jobba natt?

Jag är helt seriöst livrädd för att somna! Drömde såna fruktansvärda mardrömmar i natt så ja trodde jag skulle dö. Vaknade trehundra sextioelva gånger ungefär och hjärtat slog lika snabbt (om inte ännu snabbare) som Theo´s hjärta gjorde när han låg i magen. Det vill säga ca 145 slag i minuten. Sug på den ni!
Tycker det borde vara förbjudet att jobba natt. Då ska man sova, tillsammans.. Och finnas där för varandra vid såna här svåra stunder! *stackars mej*


Höst mys och tänka tillbaka

Det e ju tragiskt vilken datanörd jag är. Men det är SÅ tråkigt att t.ex. kolla på film själv. Pojkarna i mitt liv sover - den stora av dom ska jobba natt tyvärr. Den lille hoppas jag sover till klockan sju i alla fall.
När man känner sej som ensammast så passar det ju bra att kolla på ensam mamma söker. Ett trevligt program, men har faktiskt lite blandade åsikter om det. Den ljusa tjejen från Tjörn e helt klart min favorit, hon verkar härlig. Är man ensam mamma så ska (kanske inte ska säga ska men man bör/får/borde vilja) hitta sej en ny såklart! Men att gå ut i tv, träffa en massa killar, dra in barnen i det och ja.. helt enkelt göra det till en så stor grej tycker jag inte riktigt om, det hade i alla fall inte passat mej. Jag tycker att om man träffar nån så introducerar man inte barnen förrän man vet att det är/blir något. Självklart är det ju viktigt att killen/tjejen går bra ihop med barnen, så det är ju ett eldprov det också.. Att se en massa killar i sin mammas liv tror inte jag är någon höjdare faktiskt, givetvis inte tvärtom heller (tjejer i pappans liv). Vad tycker ni??

Har haft en fartfylld dag för övrigt, var och handlade på förmiddagen. Massa smink på lindex och frukt och glass på coop. Så på det lilla enkla kalaset vi hade idag så bjöds det på glass, fruktsallad och lite bullar o så. Tack ni som var här och tack för det jag fick/fått av alla!
Så nu är jag en plattång, en tröja, massa undekläder, 2 flaskor vin och en massa pengar rikare :) Lite av pengarna gick till min nya sminkinvestering idag.

Nej, att fylla år är inte längre något speciellt som jag sa.. men den dagen - födelsedagen, kommer ju för alltid att vara en speciell dag, i alla fall för mej när jag tänker på Theo´s födelsedag. Fortfarande om 20 år kommer jag säkert tänka på den där söndag natten när jag trött i mössan fick ta tag i att packa den där BB väskan efter ett par timmars vridande och vändande i sängen, duschande o klagande. Det gjorde ont. Men så härligt glad man blev över detta onda, det var lixom kul att ja så ont. Men till slut så gick det ju inte o skratta åt det, det borde jag ju förstått från början.. Men efter 6 timmar på förlossningen kunde jag skratta mej lycklig! När vår älskling kom till oss. Så fin, så underbar - lyckan var gjord.


Höstpromenad med fågelmatning

image70

Telefonsamtal

Min käre sambo berättade om ett telefon samtal han hade med en vän idag.

Sambon: Hej, vad gör du?
Vännen: Hej, jaa du vet tvätten. Vad gör du då?
Sambon: Torkar golvet.
Vännen: Duu.. vi har blivit lurade.

Tyckte detta lät ganska roligt. Ni e ju helt klart värda polen resan, ni ÄR duktigta :)

Snygg Erik

Här sitter man ensam på sin födelsedag, och gud vad jag gråter över det. Eller inte. haha. Känns ju som vilken annan dag som helst nuförtiden, att fylla år är inte längre något speciellt. Man går inte med sån där nervös magvärk hela dagen och väntar på presenter. Öppnade min första present vid halv sex i morse när Theo fått välling o somnat om. En tröja, massa fina underkläder o centrum kuponger. Min älskling e bäst=) Han ska få en massa pussar när han kommer hem från jobbet idag! När Theo vaknat så ska vi vandra ner till min kära familj o kanske eventuellt åka in till stan en runda o kolla på Snygg Erik!

Klappa händerna när du e riktigt glad

Nu ska vi åka till stora staden o se om vi hittar något roligt som t.ex. överdragsbyxor till Theo, fick ju trots allt barnbidrag igår ju! Theo kryper runt här i sina snygga Goodyear skor o väntar på att få komma ut i friska luften, det tycker han om. Han har för övrigt börjat klappa händerna en massa nu. Lär sej en massa nytt hela tiden!

Bakad potatis

Har  haft en trevlig dag, mormor o morfar blev SÅ glada när vi kom. Dom har ju inte sett vår lille plutt sen i slutet på maj nu. Så det va himla trevligt. Ja, dom har ju inte sett oss heller för den delen men man e ju inte lika viktigt nu längre sen man fick barn ;) hehe. Nya vagnen e så fin så fin. Theo gillar den skarpt. Stannade även på Eko och handlade oss ett yatzy och en dunk saft. Inga planerade köp nej, bara blev så.
Theo har krånglat tre kvällar i rad nu, inte kommit till ro riktigt o har inte druckit sin välling. Idag somnade han inte förrän närmare nio och jag kan lova att jag me höll på o slockna bredvid han! Men under tiden jag nattade han så fixade Micke bakad potatis med massa gott till. Lite tända ljus till o mys pys. Så nu ska jag fortsätta vara social.


Egotstiskt tänkande är i många fall ett väldigt hemsk tänkande.

Beslutet e taget

Har varit sådär härligt kallt idag, förutom vissa stunder då det varit äckligt kvavt! Skumt o drygt. Måste köpa vantar och överdragsbyxor till Theo, ska kolla vad dom har på Po.p tänkte jag. I morgon blir det en utflykt till mina släktingar i Markaryd och på vägen ska vi även hämta nya vagnen =) Blir en Emmaljunga scooter med fären bright blue, skiter i om de blir likadant som dom som bokade den sista här i staun!
Nu blir det till o hoppa in i sängen o kolla färdigt på Grey´s anatomy.

Trist att vissa pusselbitar aldrig faller på plats.



HA HA HA

Kolla in http://www.youtube.com/watch?v=C9gYuUxqkZU. Det var minsann det roligaste på länge!


Idag har jag bakat bullar, mums så gott! O snart börjar DH.

Två sjuka barn

Vilket tråkigt höstväder, jag tycker minsann det hade varit härligare om det blev riktigt kallt. Drygt med detta regnandet ju!
Nu e pappa Micke också sjuk så nu kan man väl säga att jag har två sjuka barn hemma. Tur man e superkvinnan själv som lägger sin förkyldning åt sidan under dagen och håller igång. Får vänta tills det blir kväll, då kan jag vara sjuk o ligga på soffan igen.

Vet ni vad det värsta är? Theo ska äta vid ett tiden och innan dess måste jag ge mej ut o köpa mat till han. Jag som inte ens har borstat håret än! Haha. Orka! Får nog koka ihop något gott här hemma.

det kan bli bättre

Det kan definitivt bli bättre än såhär, jävla förkyldning. Anledningen till att det kan bli bättre är att i morgon börjar Desperata hemmafruar, på onsdag Grey´s anatomy o på fredag Criminal minds! Det finns hopp om livet!
Jihoooo.. får väl tacka mitt menthol nässpray också, du gör också livet värt att leva såna här dagar!

Min lille prins klarade av sitt första tandläkarbesök galant idag, mammas älskling! Gav mej sovmorgon idag me ju, ända till klockan åtta =) Tänk vad man lär sej att uppskatta det lilla när man får barn o inser vad livet med all denna kärlek innebär.

Theo busarna
image66

lider mot sitt slut

Äntligen ett slut på denna dagen! Haha. Har haft jätte trevligt, men det har inte varit Theo´s bästa dag precis. Men alla dagar kan ju inte vara bra.. Han e snorig o gnällig den lille stackaren. O inte nog med det, han ramlade rätt in i hörnan på vårt soffbord och slo i tandköttet på övre tandraden. Så imån får det bli ett besök hos tandläkaren för att se hur slaget tog. Theo somnade i alla fall som en stock när vi körde hem ifrån Ida o Patrik innan lite efter sju o nu ska jag också kasta mej i sängen strax. Täppt som fan o kom till apoteket precis efter dom stängt så inget nässpray har jag!

Detta har helt enkelt varit en sån dag som man bara gått o längtat efter att den ska ta slut, tur att vännerna har förgyllt den!

image65

Här lirade Ida o jag Sing star en onsdag i första lägenheten vi hade. Efter grannen klagade på vårt enformiga gapande klockan ett så begav vi oss t Piraten.
Sanna vänner har man kvar när dom andra har gått, sanna vänner kan man alltid lita på....

Snorigt värre

Jag e snorig och Theo börjar bli snorig. Hoppas inte det blir mer än så, drygt detta! Just nu sover han och jag har precis duschat lite. Mickes lillebror fick körkort i veckan så han och deras mamma kommer hit o hälsar på snart, trevligt. De tycker nog Theo e kul när han vaknar =)
Igår var vi på ikea o handlade lite smått o gott, hall lampa nu när höstmörkret kommer och en ny säng och sänghimmel till Thilda. Theo fick en sänglampa och så blev det lite nya kuddar till soffan också. Familjen Dahlberg/Johnsson gjorde ju dagen extra trevligt. Med två små Theo-yrväder på Ikea så blir det allt annat än lugnt o stillsamt!
Idag ska vi hälsa på en vän på sjukhuset och sen äta middag hos Ida o Patrik, det ser vi fram emot =)

Kollade på nya beck filmen.. Den va bra faktiskt. Det bästa var ju Beck´s grannes kommentar.

Grannen: Nu vet dom vem som mördade Olof Palme.
Beck: Jaha, vem då?
Grannen: Sköts av kyrkorådet, det står på hans gravsten.

Duktigt Jonna

Äntligen fredag kväll, härligt med helg! MIndre härligt att jag "glömt" handla idag vilket betyder att det inte finns något gott hemma och inte heller något gott pålägg till imån. Tur man bor i en central förort som har en konsum butik som e öppet till 21. Måste nog köra iväg sambon nu. Tror ni det funkar om jag säger att jag älskar han?? ;)
Träffade mammorna o barnen idag som jag skrev igår, blev även en runda på stan. Har fixat ett nytt sim kort till mitt abonnemang så just nu har jag ett nytt nr men det gamla kopplas snart över. Sen gick Theo och jag från stan längs utfartsleden till preem och vidare förbi blå port bort till gräsvik. Där hämtade mannen i vårt liv upp oss och så åkte vi till baby proffsen. Nu har ju alltså 08a vagnarna börjat komma på plats vilket gjorde oss mer fundersamma, alltid skillnad o se dom i verkligheten än på nätet. I morgon tar vi nog ett beslut vilken den blir ca klockan 9.45. Spännande va?

Tonårsmammor

Kan rekommendera Tonårsmammor på 5an.. intressant =)
Ska ägna pausen åt att göra popcorn!

Telefon försäljare

Telefon försäljare ett ville att jag skulle skaffa viasat. Men eftersom jag bor i hyresrätt så fixar ju själva överhuvudet så att jag kan fortsätta titta på TV trots att vi gått förbi den 15 oktober i almenackan.
Telefon försäljare två ville att jag skulle skaffa Tele 2 för att det var mycket bättre än Telia. Tack, men nej tack!
Telefon försäljare tre ville sälja rakhyvlar till mej. Skulle ju sagt att jag inte rakar mej för att se vilken reaktion man fått då men man är ju inte alltid så snabbtänkt. Han får i alla fall titeln Dagens mes! Vilken mupp alltså. Och svar nej, jag klarar mej bra med min Venus hyvel.

Imån blir det träff med mammorna o barnen från föräldragruppen, härligt härligt!
Igår åt vi ingen riktig middag, jag gjorde visserligen pyttipanna o stekt ägg till lunch, men sen blev det kakor hela eftermiddagen när vi var på 50 års kalas hos barnens farfar. Sen varma mackor o popcorn såklart. O nu e ja sugen på popcorn igen, hur ska detta sluta!?

sidvisningar

Både unika besökare och antal sidvisningar varierar lite här, men så mycket sidvisningar som jag har nu har jag aldrig haft innan. Skoj! Tror inte jag nämnt det men blir inget lösenord och ingen ny blogg. Så piss off om du stör dej på något eller tänker ha ett muntligt föredrag om vad jag skriver på nästa kaffe rep!

Theo nanar och som vanligt passar jag då på att sitta här. Solen lyser idag så när Theo vaknat o ätit lunch så blir det en promenad. Kanske går till ÖF eller så hälsar vi på Theos mormor en runda.
Idag ska jag laga torsk o potatismos, fick inspiration från Ida häromdagen. Har ju en massa torsk i frysen.

Vad tror ni om en hel svart vagn? Jag tror det får bli så, kanske en fotsack till med någon kul färg. Kommer ju knappast passa med Theo´s blåa jacka till t.ex. camoflage (stavas d så eller!?) mönster i grönt.. O dom andra vagnarna är ju typ prickiga, zebra mönstrade eller med någon annat tokig färg! Nej hel svart e enkelt o stilrent.


Det e frågan det

Nu har Theo legat i sängen i två timmar. Först en kvart vaken innan han somnade, sen hörde jag att han låg o suttade sådär frenetiskt på nappen efter att han sovit i 40 minuter. Kikade in och såg att han låg o tittade men sa inget. Han somnade efter en stund igen o sover fortfarande. Får väl se när han behagar vakna.

Det är obehagligt när folk beter sej som dom gör, man blir lixom nästan rädd. Vet inte vad som väntar bakom knuten...


Theo har börjat förstå mer o mer vad man säger till han nu. Eller ja, det har han väl gjort ett tag iofs. När man säger nej, aja baja, akta den eller något i den stilen - då skrattar han. När man säger vad har du där nu då om man ser att han har något i t.ex. munnen eller handen som han inte borde ha - då piper han iväg som ett skott. När man frågar om man får en puss - då får man det. Frågar man om han ska mysa - då lägger han ner huvudet o myser om det så är på bordet. Kan ju iaf glädjas åt dom två sistnämnda grejerna. Det andra får vi jobba vidare på!



Waynes

Härligt att vakna vid sex tiden o komma igång så man får ut lite av dagen! ;) Det e typiskt när pappan i familjen börjar sex för då vaknar alltid Theo av att han går hemifrån typ. Men men, man e ju härdad!
Igår kväll blev det en fika på Waynes med Ida, så trevligt så. Härligt o bara kunna sitta o prata en massa utan barn eller annat runtomkring. Somnade rätt gott när man kom hem sen!
Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, blir nog en promenad sen men går ut efter Theo har sovit sin förmiddagslur.

Peppning

Postat av: Sandra

Sträck på dig, upp med näsan & skratta åt det. Om folk inte kan ta saker med en nypa salt så låt dom d¨ha lite roligt på din bekostnad. Jag brukar tänka att ingen lägger ner så mkt energi på att snacka/fundera över en sak/person om man inte är avundsjuk.. :) Du är poppis Jonna!! Pusspuss

  
Det behövde jag höra för o få lite sömn i natt :)


Bra lösning

Senaste dagarna har varit ett enda känslomässigt kaos eller hur man nu ska uttrycka sej. En del saker har verkligen tagit kål på mej. Trist, för det är ju trots allt saker som man får leva med hela livet. Eftersom bloggadressen har spridit sej med vinden (folk e hjärtligt välkomna att läsa men uppskattar om folk visar bloggen för andra i all VÄLMENING o inte för att sabotera) och jag har fått nya påhälsningar o (o)trevliga kommentarer så har jag funderat mer och mer på att kanske skaffa en bilddagbok som jag kan lägga ut massa bilder på och sen en ny blogg som endast en del kommer få tillgång till. Jag vill verkligen att folk ska läsa, jag vill dela med mej.. Jag vill inte bli som blondinbella och skriva om massa "trams" o skapa onödiga bråk, utan helt enkelt bara skriva av mej om vad man känner. Därför känns det trist att sätta lösenord. Trist bara att folk inte kan acceptera det som skrivs här och att det praaaatas sååå mycket skiiiit! Gaaah ja orkar inte ens tänka på detta ja blir så arg!

Senaste dagarnas erfarenheter:
* Prata aldrig med en människa som du egentligen vet har svårt att hålla tyst om saker.
* Skriv inte blogg när du vet att en del som läser tycker det e lika roligt som att öppna julklapparna på julafton och gärna berättar för alla vad dom fått ut för smaskig info.
* Sitt aldrig i en soffa som står bredvid en balkong dörr som det står folk på, det finns risk att dom pratar skit om dej.
* Sist men inte minst, ta till vara på dina bästa vänner och njut av det goda i livet! (Ingen nyhet iofs.)

Slappe dag

I går var det söndag, veckans bästa dag enligt mej som jag säkert sagt innan! Lyckades överleva en helvetes morgon och dagen blev kanon. Va i hässlegården med Angelica Tommy o Theo o slappade hela dagen. Var ute o gick o lagade mat o hade det allmänt bra!
Idag hade jag tänkt åka till Öppna förskolan i stan men insåg igår att vi ju bara har en bil för tillfället och Micke jobbar förmiddag. Ska till optikern klockan 12 me. Spännande o se vad man får för besked där, har man blivit gammal o halvt synskadad tro!?


image60

Ändring

Valde att ändra inlägget nedanför lite, pratade med personen i fråga personligen och kände då att det var onödigt att ha ett så långt och ingåend svar på kommentaren här.

Man skriver ju blogg på ett speciellt sätt, lite som en krönika. Man skriver sina tankar, känslor och uttrycker sej på olika sätt för att visa vad man känner - genom ord. Mycket ironi förekommer. Och det är ju inte så att man skriver inom parantes efter allting att "nej, nu skojade jag bara eller ta det med en nypa salt". När man skriver det så räknar man med att folk fattar sånt, vilket kanske är fel för text är ju lätt att missuppfatta.
Men ett exempel kan ju t.ex. vara om man är arg på en person. Så kanske man uttrycker sej som att man skulle vilja sätta den personen på en raket o skjuta iväg den till slottet på greveholm eller något. Inte tar man väl det på allvar då? Kanske inte e någon som förstår vad jag menar med detta.

Svar till en anonym

För mej var det såhär. Steg ett: Enorm irritation. Steg två: När irritationen lagt sej. Erkännande, du fick reda på vad vi tyckte. Steg tre: La det åt sidan, inget o sura över hela livet. Och nu är jag FALSK. Tyckte det var ganska o falskt. Skillnad hade väl varit om man inte sagt något utan bara surat hela livet. Då hade man varit falsk. Eller vad säger ni??

Känner att jag behöver ta avstånd från en del saker i mitt liv ett tag. Trist när det blir så men JAG TAR INGEN SKIT!


Krönika

Läste en kul krönika i aftonbladet idag, kommer inte ihåg vem det var som skrev. Jag gissar att det handlade om Ölands djurpark. Skitsamma, nån djurpark var det i alla fall. Om röda babian arslen, ammande apor och kåta apor. Om apor som går runt i ring och hummar. Hum hum, som mannen som går runt i trädgården. Kunde ju inte annat än skratta. Apor är roliga.


Fick ett erbjudande av Ida om fest ikväll, men här ligger jag med Martina Haags Hemma hos Martina och en skål med godis (som det bara finns äckligt godis kvar i för den delen). Mitt huvud värker och jag somnar nog snart.

Trevlig kväll.


image59


Fotoalbum

Har uppdaterat dåligt men har haft lite annat för mej. Har ägnat ett x antal timmar åt alla våra kort som ska in i fotoalbum. Skulle väl tippa på att jag fått in 4-500 idag i alla fall. Har en del kvar men det tänkte jag att jag skulle fixa om en timme när lilleman sover gottit.

Igår var jag arg! Väldigt arg. Tänker inte gå in på varför. Men anledningen till att jag nämnde det är att jag är stolt över mej själv för att jag "smälte" det så fort så kvällen blev ändå lyckad. Brukar ha svårt för det annars och ibland kan en hel dag bli förstörd. I stället blev det en trevlig film kväll med Micke, Mattias o Simone. Mackor i ugnen o popcorn gjorde ju kvällen extra bra. Filmen vi såg hette Vänner för livet med bl.a. Adam Sandler och den var helt klart sevärd. 3 plus för den av mej. En drama film med en bra, gripande handling.

Pusskalas

Tiden går fruktansvärt fort. I september förra året jobbade jag 20 timmar typ, sen from första oktober var jag hemma på havandeskapspenning. Sjätte november kom prinsen och nu är det sjätte september. Alltså är prinsen 10 månader idag och jag har redan varit "ledig" i ca ett år. Igår började jag lipa när jag tittade på Sjukhuset på tv3 när en mamma fick upp sin lilla bebis på magen. Tänk att det snart är ett helt år sen vi var där.

Kärleken till sitt barn är obeskrivlig - det måste upplevas!

image58

Postfoto

Postfoto är härmed bojkottat av mej! Fick ett erbjudande och fick framkalla kort för 50 öre styck där, skit billigt ju och självklart nappar man på det. 304 kort blev det och vi ville ha dom i 10x15 såklart vilket vi skrev.
Idag får jag alla våra kort ner i brevlådan, wiehoo! Lyckan övergick tyvärr i ilska när jag ser att dom va i formatet 10x13 och kvaliten va inte heller den bästa. Ringde upp snubben.

Drog en förklaring om vad som inträffat.
Han: Ja men det är såhär att man kan inte välja format själv utan det beror på vad man har för kamera.
Jag: Det är ju märkligt att vi fått 10x15 kort innan då med vår kamera.
Han: Jasså det har ni. Ja då vet jag inte..
Jag: Nej det är ju inte så roligt o få 304 kort i fel format.
Han: Nej det förstår jag. Tyvärr kan man inte reklamera. Det ni kan göra är ju då att byta leverantör.
Jag: Ja det ska jag verkligen göra. Hej då.

Vilken nolla!!!!

Välkomna everyhopa allibody

Wohoo vad räkaren gått uppåt idag och statistik kurvan ser ut att ha fått fnatt. Ungefär som på ctg kurvan när man fick värsta värkarna! Kul tycker jag allt. Men vilka är ni?

Skriv en hälsning!!

Var på banken idag och gick därifrån nöjda och glada faktiskt. Ännu ska vi inte ropa hej men det är ju inte 2008 än heller. Vi har ju beslutat oss för att börja husjakten lite mer på riktigt då. Men man vet ju aldrig när rätt objekt dyker upp.
En kvinna från barnomsorgen ringde idag när jag lagade mat och berättade för mej att det finns ingen som helst chans att få plats på dagiset (nattiset) jag valt som första alternativ. Inte heller någon chans att jag får dom andra alternativen. Så, vad göra? Får jag ett jobb så kan jag lova att jag skaffar en barnflicka o skickar räkningen till Fredrik Reinfeldt! Eller kanske kan man skicka den till blondinbella och få den vidarebefodrar därigenom!?

Massa bus





Här har busungen hittat på hyss. Klättrar i gå stolen och upp i en av alla bilbarnstolar vi äger.
Har ju två "stora" stolar som man kommer kunna ha länge. Sen babyskyddet vi köpt själva och
sen den stolen man fick från bb. Så vi har stolar utspridda i både våra bilar och i mormors! Perfekt.
Men snart, när Theo växt ur "lilla" stolen så blir det till o sälja den ena och lämna tillbaka den andra.

Idag har mina småbröder varit här o ätit, dom stack precis. Tacos blev det. O nu kom morfar ifrån jönköping så
nu ska jag va social. Återkommer!

Småbarns mamma

Nu har man kommit till ett annat stadie av att vara mamma. Ett säkert tecken på hur man vet att man är småbarns mamma är t.ex. att man får stå med ena foten på toalett locket medan man sminkar sej. Annars får man leta leksaker ända ner i djupaste avloppet.
Theo är numera överallt och ingenstans. Idag när min kära mamma passade han medan jag var på Me and I party så klättrade han upp i deras säng!!?? Min bebis!! Innan idag så hittade jag han klättrande på gå-stolen. Och visst lyckades han komma i den, dock inte med benen som man ska ha dom i en gå-stol. Tänkte visa en bild på detta men orkar inte lägga in den, trodde redan den låg på datorn.
Han börjar släppa mer o mer o springer verkligen fram längs bordet o håller bara med en hand. Duktig kille!

Kommer ihåg när han låg på en filt o inte ens kunde vända på sej. Så oskyldig o ovetande. Nu utforskas det för fullt. Kommer ihåg hur stolt man var första gången han vände på sej. Det var på natten nån dag innan jul.. på köksbordet! Där låg han på en filt medan mamman gjorde välling. För han kunde ju inte vända sej ändå. Men tji fick jag, det var sista gången han låg på det bordet. (nej, han trillade inte ner han hade kunnat rulla ett par varv utan att göra det)

Theo bus!


Theo leker på sitt rum 


Theo är sugen på smörgås


Bilder säger mer än tusen ord...

Mera fika

Snart kommer Ida o Linda hit o fikar lite med oss. Mycke fika blir det, gott gott!
Har ännu en "kul" grej inbokad i veckan nu, möte på banken. Spännande.

Allt ska klaffa

När man ska åka utomlands så gäller det ju som sagt att man får ledigt, och ändå om min kära sambo hade fått det så hade vi inte kunnat åka. Det viktigaste av allt fattas nämligen - passen. Inte någon av oss tre har ett giltigt sådant. Fasen, annars hade vi åkt. Verkligen retfullt!! 

Har haft en trevlig eftermiddag massa fika o gottit. Planerade en polen resa efter nästa löning och en liten weekend till malmö framåt jul för att inhandla alla julkappar och bara mysa, äta gott o bo på hotell. Första trippen utan barn, andra trippen med barn (det va väl så vi sa va? hehe). Hoppas det blir såhär iaf.

Veckan innehåller bl.a. Me and I party och läkarbesök med Theo. Och massa annat skoj hoppas jag.

Har jag fel eller är det samma avsnitt av "ensam mamma söker" idag som dom visade som smygpremiär i torsdags eller vilken dag det nu va!??

Söndag

Nu börar helgen lida mot sitt slut och äntligen är söndagen här, veckans bästa dag! Faktiskt så gillar jag söndag kvällar bättre än någon annan. Helt sant. Nu ska vi snart fixa lite lunch - pasta sallad med kyckling m.m
Sen ska jag baka en tigerkaka och så kommer Angelica, Tommy o Theo på besök =)

Har seriösa planer på att dra till Grekland imån. 17.00 från landvetter. Micke chef vägrar svara så vet inte om han får ledigt än. Och om han får det så lär väl dom två platserna som fanns kvar på flyget redan vara upptagna då!!
Hade ju inte haft något emot att bättra på brännan.

Full rulle

Lämnade Theo hos hans mormor för två timmar sen och nu har vi storhandlat, hämtat Thilda, packat in alla varor, flyttat sängkläderna från tvättmaskinen till torktumlaren, slängt in min vita jacka i maskinen med Ta bort tvättmedel (nån som vet hur det funkar? om inte annat så märker jag det om en halvtimme), satt på nya sängkläder och nu ska vi till vår prins igen! Jag ska göra potatis gratäng idag, till det blir det fläskfilé. Gott.
Har faktiskt tänkt till idag och handlat inför veckans matlagning. Seriöst!

Sömn tutan

Nu har jag och Theo varit ute och gått 40 minuter i rask takt. Matade änderna också och det tyckte Theo va himla kul. När vi kom innanför dörren nu så slocknade han som en stock mot min axel så fort jag tog upp han ur vagnen. Han har ju bara varit vaken i två timmar och i natt sov han från 19-07. Sömn tuta där! Vaknar nog om en liten stund igen skulle jag tro, tar nog bara en power nap. Men jag tänkte som så, att sover han bara en liten stund nu så kanske han sover en timme efter han ätit middag sen. Annars brukar han ju inte sova någon på eftermiddagen längre och han skulle nog behöva det. Blir många vakna timmar i sträck för han annars.
Nej, färdig pratat om sömn!

image46