Tvångstankar

E ju helt sjukt vilka tvångstankar man har egentligen. Typ att man måste ha en jämn siffra när man ställer in volymen på tv, stereo eller vad det nu kan tänkas vara. När man tankar så måste det vara antingen exakt en viss liter eller summa beroende på vad man känner för den dagen. Har fortfarande inte växt ifrån det där med att man inte får gå på A brunnar. Fler som e lika knäppa som jag?


Måste avreagera mej innan jag går o lägger mej. Jag hatar mina grannar!!! Just denna dag har varit hemskare än hemskast. Dom väsnas så man tror att taket ska trilla ner vilken sekund som helst. Låter som en hel flock elefanter har släppts lös där uppe. Tror ni man kan få dom vräkta om man går med i Hyresgästföreningen?? haha.
Varför kan inte "vårt" hus bara dyka upp.. en eller två plan spelar ingen roll. Ca 150 kvm blir bra - 4 sovrum, 2 toaletter/badrum, kök, vardagsrum, allrum.. gärna lite öppen planlösning. Men lte avskildhet vill jag gärna ha. Lite mer än ett duschdraperi mellan köket o duschen så att säga! En inglasad altan, soldäck, garage. Listan kan göras lång antar jag. Såååå, simsallabim....snart blir drömmar verklighet. Hoppas.


James Blunt

Sitter här i min ensamhet o tänkte förgylla denna tisdags kväll med lite James Blunt. Vilken underbar skiva.
Ger även Sonja Aldéns skiva en chans, men den var väl inte nån större höjdare. Men en del låtar e bra, helt klart.
Har huvudvärk o tog ett glas cola för att se om det går över men det verkar dessvärre inte så.
Dagen bjöd på en fika och vandring på stan med Linda o Ninni, mycket trevligt. Annars har det inte hänt för mycket. Massa mys o bus som vanligt. Theo älskar bollar, han blir som tokig när han ser en boll typ haha. Så det e mycket "sitta på golvet o kasta boll" som gäller nu. Gåvagnen e också rolig, helst ska man åka i den. Lagat lasange har vi med gjort, så jäkla gott.


image24


Solen tittade fram

Nu har jag precis sett en film - I see you. Bra och rolig faktiskt, om en familj som filmas med web kameror o blir stenrika när de visas på nätet mot betalning. Kanske kan bli min nya affärsidé??

Blev en rätt så härlig dag eftersom det var lä på föräldrarnas baksida. Så Theo nakenfis kunde plaska lite i vattnet som vi hällde i gummibåten och på så vis kunde Theos mamma sola sej utan att behöva anstränga sej det minsta. Men visst, solen tar ju ändå om man springer 13 varv runt huset.
I morgon vet jag inte riktigt vad vi ska göra, beror ju lite på väder och vind. Man orkar inte riktigt bry sej längre. I början av sommaren va jag verkligen nere. Efter några dagars sol är man ju inställd på att så ska hela sommaren vara nu. Så man flyger upp när man vaknar o kollar ut.. regn, regn, grått, trist, blåser storm.. efter sisådär sjuttio elva såna upptäckter bakom rullgardinen höll jag på att slita av mej håret. Nu har jag insett att håret är värt mer än så.

Positivt

Nu sitter jag här och försöker uträtta lite grejer medan lilleman tar sin fömiddags lur. Fick faktiskt sova nästan till klockan sju idag. Men både fredag och lördag fick jag sovmorgon till nio!! Bara lite välling vid sex sen somnade vi om, de tycker mamma om =)
Men man får se det positivt, när vi går upp tidigt får vi fler sol timmar än alla sömn tutor som går upp typ nu.
Ni har nämligen missat två timmar med klarblå himmel! TJI FICK NI.
Detta kanske kommer att betyda att jag blir en av dom som slipper gå och köpa antidpressiva medel pga vädret.


Tänkte passa på att bjuda på en bild av tårtan jag gjorde förra helgen.



Underbara unge!!

image22

Kontaktannons

Söker en duktig han/hon/den/det som tycker om att göra om andras bloggar för nöjes skull!

Söker även efter ett ställe där jag kan hitta ett hårspray som håller håret platt, som man kan lita på i alla väder!


Dags att sortera

Tänkte passa på att slänga ut massa kläder på tradera nu när lillfisen sover. Sorterade grejer när vi flyttade i två kartonger. En med "värt att sälja" och en med "värt att spara tills vi flyttar nästa gång så kan jag slänga det då". Varför samla på sej en massa skit??

Igår va vi uppe i tving med Malin o Benny på fm. Sen blev det lunch på stan o kl 15 var det barn kalas. Efter det bar det av till Borgholm för att kika på lite fina bilar, spatsera runt o äta gott.

Skärpning på torpet!

Vad dålig jag är på att uppdatera. Fy Jonna! Jag funderar seriöst på att gå in ännu lite mer för detta bloggandet o göra en lite mer personlig blogg. Men det finns ett problem, jag vet inte hur man gör. Attans bananer. Så ni får väl helt enkelt leva med denna tråkiga.

Senaste dagarna har bara varit allmänt kaos tycker jag. Börjar tro att varje dag är fredagen den trettonde. Orkar inte ens berätta allt som hänt. För o inte tala om hur uttråkad man blir av att det aldrig e något fint väder så man kan sitta ute o mysa om kvällarna. För det e ju lixom aldrig något bra på teven heller.
Den enda dagen det är något man kan glo på på teven e onsdagen - What about Brian såklart. Vad ska man göra om kvällarna? När man oftast e ensam eftersom sambon jobbar skift.

En liten Theo update också kanske :) Kommer ju knappt ihåg vad man redan skrivit, det händer ju grejer hela tiden. Han försökte hänga sej i köksbordet idag o dra sej upp, sötnosen. Personligen tycker jag att soffbordet är i mer lagom höjd för han att traska runt vid, men han vill väl ha nya utmaningar han också. Trappor har han börjat klättra i, nemas problemas. O han tar sej ut på altanen själv utan problem, så fin teknik så. Är ju en ganska hög "tröskel" ner. Duktig e han min prins! Har även börjat vilja äta själv o när man ger han dricka ur ett vanligt glas så dricker han jätte duktigt. Alltid en bra merit när mamma glömmer pip muggen hemma! För det är ju mamma som glömmer, harkel, inte pappa....

tråkigt

Jag har knappt kommit ur sängen idag. Va uppe o gav Theo välling vid sex, sov till åtta, gick upp o myste me han sen kom hans morfar o hämtade han vid nio typ. O nu ligger ja här - ensam, sjuk o uttråkad. Men skönt att ladda batterierna lite, samtidigt som ja saknar min prins så. Ska hämta han vid tre tiden tänkte jag. Nu ska ja nog försöka få i mej ngt o äta, har inte ätit sen igår på morgonen sen ska ja ta en dusch så kanske man känner sej som en människa igen.


Har glömt nämna det men Theo kom fyra i fototävlingen i hela Sverige. Inte så illa pinkat!


Sjukdommar o kalas

Lördagen bjöd på massa bus, lek i lekparken, bad o mys. Natten blev inte riktigt som ja tänkt mej, lill plutten blev sjuk! Hade runt 39 grader hela söndagen så han va rätt off på sin stora systers kalas som i övrigt var väldigt trevligt. Jag bakade hela förmiddagen. Tårta o tigerkaka, blev mycket uppskattat =) Hon fick massa bra o ha saker som t.ex. en trehjuling av oss, målar grejer, "mat grejer" till lilla spisen, en sån där grej man ritar på o kan sudda ut igen.. ja, en massa kul o bra grejer! O lite kläder som fick åka med hem till hennes mamma. Tyvärr så blev deras farmor smittad, Thilda också o nu även jag. Dryyygt. Ligger här på soffan o tycker synd om mej själv o älsklingarna e på hasslö. Var verkligen inte igår man bara låg på soffan under täcket o bara va så att säga. Rätt skönt faktiskt =)

Inspirerad

Satt o läste hos en gammal vän vid namn Fiorella och såg en hetsig diskussion om allt ifrån hur äckligt Bulgairen är till läkare som inte kan säga alvedon rätt. Håller med om det där med läkare som inte kan språket, det är helt sjukt att dom kan få jobba inom sjukvården här. Jag vet inte hur många jag jobbat med inom äldre vården som heter typ Muhammed Ali som dom flesta gör, som jag inte förstår för fem öre när dom pratar! Tänk då dom stackars gamla människorna som knappt hör när en vanlig hederlig svensk skriker till dom.
Det där med Bugarien kan jag inte riktigt uttala mej om för jag har aldrig varit där men visst har jag läst löpsedlarna o sett vad som hänt där. Hemst, verkligen. Men hallå, är det någon som missat vad det (nästan) dagligen står på inrikes sidorna i alla tidningar här i Sverige! Man skjuten, kvinna mördad, föräldrar mördar sina egna barn!!! Om man endast hade läst senaste månades nyheter o aldrig besökt något av länderna så hade jag nog heller valt att åka till Bulgarien än Sverige. Där är det ju iaf billigt att handla ;-)

Öppen eller inte öppen

Har fuderat lite på att skydda bloggen med lösenord. Känner att jag skulle vilja skriva av mej på ett mer privat sätt, men samtidigt är jag tveksam. För då skriver jag ju inte för någon annans skull och då behöver jag ju inte skriva alls. Kanske. Jag skriver ju visserligen inte för någon annans skull nu heller men e ju kul me en massa besökare o lite kommentarer här o där.

Theo sover, jag sitter här med popcorn skålen brevid mej (tro det eller ej hehe) och Micke e på äventyr. Trist att va ensam men det får väl gå an. Idag har vi varit i lekparken. Theo fick leka med Thilda o Jonah o vi mammor fick prata lite strunt. Bra att kombinera nytta med nöje! =)
Efter det blev det stranden, hade inte samvete att sitta inne när solen lös som aldrig förr! Theo gillar verkligen o va på stranden också så det är härligt. Han älskar att plaska i vattnet, krypa runt o kika på allt o helst stoppa allt i munnen också. Har verkligen varit dålig på att ta kort på sistone *skäms* Från och med nu ska kameran med överallt.

På söndag ska vi fira Mickes lilla Thilda här. Har köpt rosa marsipan m.m till tårtan idag. Jag har väl nämnt tidigare att jag planerar att bli en jävel på o göra tårtor? Vi får väl se hur resultatet blir. Lovar att fota!
Annars blir helgen lugn. Sol, bad (hoppas hoppas, men skulle visst komma oväder?) och mys med familjen. Kanske en tur till ikea imån förmiddag om vädret inte vill som jag.

Bad day

Vissa dagar borde inte få finnas, som typ den här. Det har förvisso varit en bra och trevlig dag men humöret o det som ligger o gnager tar kål på mej! Skönt o träffa mammorna i föräldra gruppen o ventilera lite.
Att man kan va så frånvarande?? Bryr dom sej alls egentligen??


En vardaglig fundering såhär mitt i allt det tråkiga. Det heter ju alltid att "kvinnan ska göra matlåda till mannen". men vem ska göra matlåda åt kvinnan då??

Brownies, kex o cola

Haft en jätte trevlig kväll med Ida, så härligt att bara sitta o snacka en massa skit o bara "va".. Fikade lite o kollade på folk o hade allmänt trevligt på vårt vanliga ställe, dock ej vår vanliga plats för där var det någon som grillade.

Alltid e det något man funderar på, läskigt vad tider förändras. Det som en gång fanns som man trodde skulle finnas för alltid, finns knappt överhuvudtaget längre.

Kärlek till min lilla familj =)

O en sak till, jag har inga popcorn hemma, jag blir galen!!! Igår fick jag köpa "bio popcorn" på allsången för o få min dagliga dos. O lik förbannat har jag glömt köpa nya idag. Aja, får väl sova då!

Obeskrivlig känsla

Första månaderna efter Theo kom så var jag helt inställd på att jag inte skulle ha fler barn men nu vet jag inte längre. Börjar ju redan bli sugen på en till! På ett sätt vill jag och på ett sätt vill jag inte. Kommer ihåg när jag gjorde grav testet, det var den 6 mars 06, Lindas födelsedag =) Den känslan när man såg plusset, helt sjukt obeskrivligt! Tänkte inte på något annat då, va bara bebis i huvudet. Att vara nervös första gången man går o köper en Gravid tidning kan ju verka barnsligt men så illa va d ;) Kommer ihåg första sparkarna, när man låg på sängen o riktigt såg hur d hoppade på magen när busen kickade loss! När det närmade sej förlossningen o man va som värsta hypokondikern (stavas d så!?) och kände efter hela tiden om d inte gjorde lite ont, va d verkligen inte en liten värk? Eller kanske inte. En del hatar att va gravida - jag älskade det. Har nog aldrig känt mej så fin nån gång i mitt liv. Okej, kanske inte alla dagar, men oftast! E ju så fint med en liten mage. Skulle kunna vara gravid jämt, men vill faktiskt inte ha hur många barn som helst hehe.
Nej min plan är att få ett jobb till hösten/vintern, gärna 75%. Köpa ett hus så det finns rum till alla =) E ju redan trångt med en trea! Sen, när Theo e så stor så han inte behöver vagn utan kan stå på ståbräda lr så när inte benen bär längre.. då kommer nr 2 =) Suget o längtan kommer inte försvinna nån gång antar jag.


Städ-dag

Jag som trodde man skulle få ligga på stranden idag med, men va väl dumt o tro att det skulle bli två fina dagar på rad! Får väl helt enkelt ta o städa idag så har man det gjort sen. Ikväll blir det Allsång, kan ju inte missa Måns!!

Theo går här med sin gå vagn/bil o e så duktig. Övning ger färdighet!

Dagens tanke

Är det lika varmt att befinna sej i 37 gradigt vatten som att befinna sej i ett rum där det är 37 grader varmt?

Tror jag kommer ihåg vilken låt det va som jag skrev om i förra inlägget. Fick gissningar på I need a heroe, och visst sjöng vi den.. many times! Men låten som jag for efter var "I like big butts..tralla la la la".. haha! För den va väl me i Shrek?

Denna dag gjorde mej till en ny människa, äntligen sol! Var på tosia en runda med Angelica, Tommy o Theo idag, käkade lite o strosade runt. Blev vädligt hett till slut.

I går var det shopping på Kosta outlet. Köpte P.op overall o mössa till Theo, halva priset för tusan! Jag själv fick ett par jeans o ett linne o Micke köpte lite tröjor o så sånna där grejer man har olja, vinäger o peppar o salt i.

Nu kryper Theo ordentligt för det mesta o är otroligt snabb på att sätta sej upp från krypställning för att inspektera saker o ting. Men roligast är ju att klättra på allt och nu går det även bra att gå lite längs bordet t.ex. Det bästa är att hålla mamma eller pappa i händerna o vandra runt överallt =)

Shrek

Såg nån reklam på TV innan om Shrek (nej, jag har fortfarande inte sett den filmen *skäms*) och kom då att tänka på en kul stund i mitt liv! Det var jag, Ida, Linda, Katta o Sandra (tror jag, rätta mej om jag har fel!?) som var ute o åkte bil - inget ovanligt på den tiden. Vi maxade stereon när just denna låt kom, någon låt från Shrek. Men vilken var det?? Vi sjöng så taket höll på att lyfta o när jag kom o tänka på det innan så blev jag sådär varm i hela kroppen, kände lixom samma glädje nu som då =) Härliga tider!

Det är såna minnen som gör dessa mörka tråkiga dagar (då man förstår varför folk tar livet av sej) ganska ljusa trots allt!

Blev inget Kosta idag, eventuellt i helgen.

Finner inga ord

Nu är det den 12 juli o var i hela fridens namn är sommaren?? Jag blir verkligen deprimerad av detta vädret, ungefär lika deprimerad som ja blir när jag inte har några pengar. Min man kom med förslaget att vi skulle åka t Kosta outlet när han kommer hem ifrån jobbet så skulle han handla lite kläder till mej. Han vet minsann hur man gör Jonna glad han =) Får väl se hur det blir med den saken sen. Han slutar ju klockan 14 idag.

I morgon fyller min kära mamma 45 år! Född fredagen den 13:e o fyller 45 fredagen den 13:e.. det bådar inte gott ;)
Vad ska jag köpa? Förslag mottages gladeligen! Ute i sista sekunden som vanligt.

Theo har sovit en halvtimme nu o sover nog en timme till så jag sitter här o väntar på att nästa avsnitt av What about Brian ska bli nerladdat. För jag kan då inte bärga mej till nästa vecka!!
Nu i dagarna har Theo lärt sej att vinka och när man sjunger Imse vimse spindel så viftar han med händerna, ändå att "regnet faller ner" hela låten så tycker jag det e duktigt :)

Party party

I lördags var det kalas på dagen. Andreas fyllde 18 och Sanna 19. Åt smörgås tårta, vanlig tårta o drack vin o hade trevligt! Efter ett par glas kom fest suget o ja hängde på Ida till Catrin på fest. Hade skit trevligt helt klart. Innan jag gick in trodde ja typ det skulle va 5 pers där, typ vi tjejer som hände ihop "förr i tiden" men vi möttes av en hel drös folk =) kul va det iaf, blev en lång förfest, gick inte ut förrän ett halv två men det e ju alltid roligast innan ändå så =) Fick ju höra en väldig hemlighet också, att Ida är väldigt förtjust i "elvan" haha! Tack för en trevlig kväll.
Gårdagen va dock inte lika rolig, snacka om att man blivit orutinerad! Men efter lite alvedon o så så piggnade man till igen.

Var är solen? Tror jag ska gå o köpa ett nytt regnskydd till vagnen eftersom vårt e borta så kommer det säkert inte regna förrän till jul!

Populär

Vad ska man skriva om för att få flera hundra läsare om dagen? Det krävs nog lite mer än privata intriger o vardaglig nformation då va? Kanske räcker o skriva att jag har Frank Dandy trosor på mej? Eller måste man ha Dagens outfit bild också? Nej, jag tror jag håller mej på samma nivå som förr jag!

Som vanligt så regnar det. Man börjar vänja sej. Eventuellt så befinner sej jag o Theo på sydligare breddgrader inom den närmste månaden. Får se hur det blir. Vill egentligen inte utsätta han för den värmen men det finns ju risk att man gräver ner sej o blir deprimerad av detta vädret. Kanske skulle ta o jobba imån för att få lite omväxling? Idag blir det kalas iaf och det ska bli trevligt.


Vad tänker du med? Varför gör du såhär? Den stackarn har ju inte bett om detta.
Kommer aldrig att förstå honom när det gäller en sak, så e det bara.


Tvärtom-Jonna

Dom flesta brukar ju städa undan o så på kvällarna för o ha d fint när man vaknar, eller när man sover, eller varför? Själv föredrar ja att göra det på morgonen när vi går upp för att fördriva tiden vid den tiden på morgonen då det inte finns någonting att göra! Just nu behövs Theo´s flaskor diskas, det står ett antal glas i diskhon, det står två tvättställningar med tvätt på golvet och här sitter jag o latar mej med laptopen i knät o persiennerna nerrullade (nej, jag är inte rädd att grannarna ska se att ja porrsurfar för det gör jag inte) och bara njuter av ensamheten o tystnaden. Helt oberörd av all skit omkring mej som (tyvärr) inte kommer att springa iväg i natt utan snällt väntar på att ja ska ta nya tag imån efter ja fått min skönhetssömn!


btw min klädsel har gått upp 20 kr till. haha!

Tradera nörd

För ett par månader sen så skrattade o fnös jag åt folk som sålde saker på tradera. Nu är jag rädd att jag får svälja d för jag håller nog själv på att bli en tradera nörd! Sålde ett par mamma jeans för 205 kr förra veckan. Nu har jag en klädsel till en tomelilla fåtölj ute.. La 50 kr som utropspris (mitt standard pris hehe) o nu e den uppe i 290 kronor!! Jag som e så penga kåt kommer ju definitivt att slänga ut fler grejer där.

En vimsig kanon dag

Ojoj, vilken härlig dag! Första tåg resan med Theo gick ju relativt bra faktiskt. Kan ju ta d från början. Tåget gick 9.38 o vi körde tio i nio. Fick vända för ja kom på att ja glömt min dricka ja skulle ha på tåget (orkade inte handla igen). Hämtade den o körde vidare o när vi kom t samma ställe igen kom på på att ja glömt Theo´s "snutte o tutte" så det var bara att vända igen. Körde förbi Tumetott o Babyproffsen på vägen men båda ställena öppnade tio ju. Theo´s pappa har nämligen "städat undan" regnskyddet till vagnen o regnet öste ju ner men vi fick klara oss utan. Som tur väl var så fanns d ett ja kunde låna i Kristianstad men vädret var på vår sida o bjöd mest på sol faktiskt. När vi hoppade ur bilen trillade Theo´s lilla keps ner i en vattenpöl. Attans.På tåget upptäckte ja att ja glömt vatten flaskan t lill killen me, tur vi fick låna emmas :) Theo tyckte d va spännande att titta ut o slocknade en stund efter han fått gröt - vilket också var ett projekt. När man var barnlös så var det ju helt enkelt bara att hoppa på tåget o sitta där o glo, nu var det lite annorlunda. Värre var det på hemvägen med lite extra packning också, men shoppade ju som vanligt inget till mej själv. Skärpning Jonna. Tiden gick så otroligt fort. Gick hem till Anna o Casper när vi kom fram. Barnen åt o vi me.. jätte god köttfärspaj! Men man e ju som en jojo på köksstolen när man har ett yrväder som far runt överallt o ingenstans. Vart tog "låt maten tysta mun" vägen? haha. Sen blev det vandring på stan, lite fika o promenad i tivoliparken.

När vi kom tillbaka till Karlskona mötte vi Theo´s mormor på stationen o gick o kollade lite på allsång i hoglands park.. Augustina räddade kvällen. Första halvtimmen hade dom bara lugna låtar. Hur tänker man då?
Desto mer ös var det på skansen! Nu ska jag hoppa i sängen. Behöver sömn efter en snurrig dag.

My Love

image21

Mat runt hela munnen o drar i sina älskade öron, han kommer se ut som dumbo till slut! Konstigt hur mycket känslor kroppen rymmer, att man kan älska någon så! Skulle göra vad som helst för min älsklings prins. Du e mammas allt! O pappan i familjen får ju också va me på ett hörn såklart. E så lycklig. Ibland bråkar man om såna onödiga småsaker och det är när man tänker efter man inser hur onödigt det är. Jag har det ju alldeles för bra! Finns ju inget o klaga på egentligen. Men mitt humör skulle behöva tyglas. Jag e rätt hoppös ibland *erkänner*

Sovmorgon

Theo beslutade sej för att sova till halv åtta idag, inte mej emot. O nu sover han igen min lille prins. Så ja passar på att blogga lite helt enkelt. Sitter här i soffan med datorn i knät, lyx ju =) I morgon blir det utflykt till Kristianstad för mej o Theo. Ska hälsa på Anna o lilla Casper. Åka tåg, får väl se vad Theo tycker om d! Tänkte shoppa lite där, hoppas det finns lite annat som inte finns här. Tycker inte d e kul o ha samma kläder som alla andra på min lill kille. Han måste ju vara liiite speciell ju =)

Idag ska ja minsann se till så ja får reda på hur det gått i foto tävlingen nu måste det ju vara färdigt. En resa hade ju inte suttit fel lixom! Vilket skitväder, det e ju inte konstigt att folk tar livet av sej. Nej fy vad hemsk jag e.

Nu fick jag ett erbjudande om o åka t wämö parken, det tar vi =)