Doppresenter

Har klurat både länge och väl på doppresenter nu. På önskelistan står bland annat lite möbler och inredning till hans blivande rum och lite böcker och annat smått och gått.

Brio har mycket fina leksaker tycker jag som t.ex. dom här tuffa "Brio race" bilarna



eller denna klosslådan




Sådana här brukar vara poppis att pilla med (Nettan, det va en sådan jag menade!)



Denna varianten är från Åhlens, men finns ju många olika modeller.

Någon som har tips på bra grejer att önska sig? Som inte är tenn grejer!


Fullt upp som vanligt

Sitter här och väntar på att min lille prins ska vakna. Han har sovit i stort sett hela dagen. Senaste 10 dagarna har varit helt upp och ner så hoppas han sover sig i form nu. Helt plötsligt började han äta på natten och han bökar en massa. Kommer inte riktigt till ro. Amningen har funkat bra, men man funderar ju på om han inte blir mätt? Eller har han bara ett otroligt sugbehov, för det är just suga han behöver för att komma till ro. Nappen vägrar han dock, på både gott och ont.. Det ska vara en tillväxtperiod nu, men det brukar ju inte vara SÅ länge väl!? Nåja, det blir nog bra med tiden.

Theo han spelar Wii resort och jag har fixat och donat lite. Mamma har varit här en runda idag och då åt vi fisksoppa med rostat bröd och ajoli till - mums. När hon hade kört gick vi en runda men det va minsann inte speciellt skönt, trots att solen sken. Har varit ett fasligt stormande.

Dagarna som gått har också varit fartfyllda. I fredags var vi hos Marie och Andreas och det är alltid lika trevligt. God mat och trevligt sällskap! I lördags åkte jag och barnen till stan när Micke jobbade och där fikade vi på åhlens med Ida, Linus och Linda. På hemvägen handlade vi på Willys för att sedan göra oss i ordning och åka vidare till Mickes syrra på Hasslö. Va roligt att se deras nya hus och umgås och även denna dag bli bjuden på god mat!

Söndagen blev inte riktigt som planerat men det blev bra ändå. Grannen kom på besök på förmiddagen och när han gick kom Mickes pappa och Marie. Sen blev det promenad i vårvädret för att sedan tända grillen. Lagom till dess kom min pappa. Det blev mat och lagom till fikat kom även Mickes bror. Vi fick lite hjälp med att flytta ner sängar som varit där uppe och som nu ska ner och hade en trevlig eftermiddag/kväll.

Igår va Theo lite småfebrig så vi var hemma och myste. Han tittade på Draktränaren och Marmaduke ett antal gånger, men det kan man ju få när man är sjuk. Han var rätt pigg trots allt så på kvällen blev det 75 års kalas hos Mickes farmor! Massa folk och god fika.

Nu vaknade lill plutten. Dags att utfodra han, sen ska vi hämta hem pappan i familjen från jobbet.



Öppna förskolan

Idag var vi på öppna förskolan ett par timmar. Härligt att dom öppnat igen så man har lite att göra om dagarna. Theo älskar att vara där och leka, Melvin tycker det är spännande att ligga på golvet och kika på allt som händer och jag får min dos av det sociala. Alla nöjda och glada med andra ord!

Ikväll ska vi till Marie, Andreas, Wille och Alvin och ha lite fredagsmys. Det pratades om grillning och jag är övertygad om att det blir en trevlig kväll som vanligt. Vi blev bjudna på mat i går också, så vi har haft det riktigt lyxigt. Igår blev det tacos hos mamma och det är alltid lika trevligt när vi alla är samlade. Vardagen blir ju så mycket roligare med lite sådana inslag också.

I morgon ska jag fika med kära vänner på staun. Eftersom Micke jobbar får Theo också följa med så vi får väl se hur road han är av det. 4 år och myror i brallan... Men han e duktig min prins <3


Tigerkaksbak förra veckan

Igår bakade vi kladdkakemuffins så det ska vi nog fika på nu. Theo tjatar varje dag att han vill baka. Sen när man väl drar igång med det så är det mest "jag ska bara", ända tills jag vispat färdigt. "Får jag smaka på visparna nu?" "Mamma, får jag det som är kvar i skålen". Men han är duktig när han väl vill.


Melvin



Sitter återigen här på golvet och bloggar samtidigt som jag pratar med min lillskatt som ligger här bredvid. Han pratar för fullt och det roligaste ljust nu är att "brumma" med tungan och läpparna så det bara rinner dregel ur munnen. Köpte dregel lappar som han har på sig på bilden här ovan och inte nog med att han spyr mycket och dreglar som en tok så ska han ju dessutom slicka på den. Med andra ord blir den dyngsur rätt snabbt! Men, lättare att byta sådan än att byta body. Slickar han inte på grejer så..



..hugger han! Han tuggar som tusan på allt. Man kan nästan tro det är tänder på g redan nu. Här står han upp i pappas knä och det är ju helt klart det som är mest poppis - att stå. Att sitta i knät och luta huvudet tillbaka går ju inte. Då gör han "sit-ups" och vill sitta rak i ryggen utan att luta sig mot något. Han är väldigt stark vår prins. Med tanke på att han alltid är så pigg och vaken, "pratar" väldigt mycket och har så mycket hår tycker alla att han ser mycket äldre ut, men han är ju trots allt bara 2,5 månad vår lille prins.



Så liten men redan så nyfiken på allt som händer!

Han kämpar för fullt och vill gärna vända sig och blir sur när han inte lyckas. Han har gjort det ett par gånger i soffan och i sängen, men där är ju lite mjukare. På golvet har han inte klarat det än, så han ligger lite efter brossan. Däremot "pratar" han desto mer, så dom kanske blir varandras motsatser!? Ska bli så spännande att se hur detta lilla livet ska se ut och vad han kommer få för personlighet.