Strand, plugg och öltält

Har för mycket att stå i för att hinna med bloggen såhär års. Det blir ett antal timmar på stranden, vid poolen hos mor & far och vid datorn/skolböckerna. På fredag har jag slutprovet i Svenska B och sen är jag ledig i ca 3 veckor från allt vad skola heter. SKÖNT. Det ska firas med att gå ut på sailet på fredag! Däremot blir det väl kanske lite jobb under "skolledigheten", men det är ju lugnt. Jobbar ju ändå bara 17-21. Ska faktiskt jobba i morgon - första gången på ett par veckor nu.

Nu har jag precis gjort denna veckans "läxförhör". Inte så normal tid och sitta med sånt kanske men vi var inne i stan innan. Sailet tjuvstartade ju idag och vi tänkte kolla på Caj Karlsson som skulle spelat vid tio. Förbandet skulle börja vid nio, men eftersom dom inte körde igång förrän vid tio så orkade vi inte vänta på Caj utan åkte hem strax efter tio. Så Theo somnade sent idag. Trodde han skulle somna där inne eftersom han fick välling, tutte och snutte. Men det var ju så mycket annat att titta på. Kom ju in ett stort spännande skepp och så var det ju en massa folk!

I morgon blir det nog stranden på dagen, sjukhusbesök klockan 15 och jobba klockan 17. Efter det blir det till att åka hem och skriva skolarbete. Hoppas nästan på dåligt väder i morgon så kanske man har "tid" att göra det på dagen när Theo sover istället. Man har ju inte samvete att stanna hemma på förmiddagen bara för att man ska vara hemma när han sover middag. Man kokar ju om man inte är på stranden där det fläktar lite.. Vilka i-lands problem. Morgondagen får avgöra hur det blir helt enkelt.

Kolla på film i värmen

När Theo kom hem ifrån Hasslö vid halv tre så åt vi pannkakor. Jag hade förberett allt så vi snabbt skulle kunna bege oss till stranden. Men vet ni vad Theo ville göra istället? Jo han vill kolla på Pippi. Så nu sitter vi här i soffan. När jag frågar om vi inte ska gå ut istället så skakar han bara på huvudet och säger nej.

Theo är en bestämd herre han. Jag kan ju visserligen förstå han, för det är ju väldigt varmt ute. Så det är ju fullt förståligt att han faktiskt också kan bli trött på det! Men jag vet ju hur kul han har på stranden när vi väl kommer dit. (Om vi kommer dit)

Härliga helg

Har haft en underbar helg som tillbringats på Saltö strand, på sjön och på Hasslö på kalas. Theo bara älskar att få vara vid vattnet och busa. Och när det vankades kalas igår så badade barnen i bassängen typ konstant! Det behövdes lite svalka vill jag lova för det var precis tokvarmt. Att åka båt och vara på sjön var ju också en höjdpunkt såklart. Det var en "bergig" ö och lite halt för Theo att gå ner och bada men vi hittade en bra plats efter en massa utforskande. Nästa gång försöka vi nog att hitta en något mer barnvänlig plats - men det var ju långgrunt i alla fall! Inte illa.

Idag är det ju måndag igen och jag sitter och pluggar. Micke och Theo är på Hasslö. När dom kommer hem ska jag ta med mig Theo ner till stranden eftersom hans pappa ska jobba eftermiddag. Först och främst får vi väl se om vädret håller i sig, skulle visst bli åska idag. Då får det väl helt enkelt bli en shoppingrunda kanske. Rean är ju inte slut än, haha.

Kalas och stranden

Äntligen en ledig dag när vi kan ha en heldag på stranden igen. Så trist att det jämt ska blåsa bara alltså...

Igår var det dags för Thildas 3 års kalas och det blev jätte lyckat. Hon va så nöjd med alla presenter och hon berättade 150 gånger att hon fyllde år, så hon va nog nöjd och glad! =)




Av oss fick hon bl.a. en sparkcykel som hon tyckte var jätterolig


En vanlig och en mjölkfri glasstårta som jag fixade. Huvudsaken är ju att det ser likadant ut ju!


Blåser ut ljuset på stora tårtan!


Theo deppar för att han inte kan "sparka cykel"!

Grillat är gott

Igår efter vi hämtat Theo på dagis åkte vi ut till Dragsö. Med oss hade vi engångs grill, kött och pastasallad - mums. Där var vi till klockan sju och solade, badade, lekte i lekparken och sparkade boll. Hur mysigt som helst, men blåste tyvärr lite för mycket, men det var överkomligt! Idag blev det grillat här hemma. Eftersom vi har kalas här i morgon så var vi tvugna att handla det sista idag både i present och mat/fika väg, så något stranden hanns det inte med.

Blåste upp bassängen när vi kom hem och tillbringade eftermiddagen på baksidan. Grillade även denna dagen, det är ju riktig sommar mat. På vår lilla shoppingrunda passade vi på att köpa dynor till ute möblerna - det var på tiden. Beställde även nya sängar till oss, vilket också verkligen var på tiden. Nu är det bara Theo som ska ha en säng också.

Skulle vara väldigt tacksam om det är någon som har något bra tips på en bra barnsäng. Tycker de flesta är så flickiga. Spelar inte så stor roll om det är nytt eller begagnat. Helst ska den vara vit eftersom allt annat är det i hans rum. Det får inte vara höga kanter runt om, det kan ju innebär ju bara större besvär när han ska stiga upp på morgonen. En sån där inte-ramla-ner-bräda däremot skulle vara bra så han inte ramlar ner det lilla yrvädret. Jag vet, jag är kräsen.. Men snälla: TIPSA! =)


Pippis största fan


Såhär kan det se ut på morgonen när man kommer upp när Theo har smitit upp lite innan. För er som inte ser det så är det en box med massa Pippi filmer. Eller ja, det är 2 avsnitt på varje skiva. Han fullkomligt älskar Pippi alltså. Han blir som förstummad och kan sitta hur länge som helst och titta på det. Ska bli spännande och se vad han tycker och Emil och alla andra Astrid Lindgren filmer när vi får dom. Nästan så man skulle åkt till Astrid Lindgrens värld ju. Men tror vi sparar det till nästa år!

Tävling

Tänkte vara med i en tävling hos Ninninusens!



Jag är med och tävlar om ett superpresentkort å 300 kr som gäller i 60 butikskedjor sponsrat av GratisBio.se.  Skynda dig nu och var med, du har bara fram till 3/8 på dig.

Blåshålet

Det är så tråkigt att det alltid ska blåsa i denna staden. Som igår när vi kom ut till Dragsö och fullkomligt höll på att blåsa bort. Vi packade ihop oss och åkte till Långö istället, som helt klart låg bättre till! Där var det varmt och skönt så där spenderade vi gårdagen. Hämtade Thilda på vägen ut också så hon också kunde följa med till stranden. PÅ hemvägen blev det handling på City gross, och barnen skötte sig exemplariskt i vagnen. När vi kom hem lagade vi chili con carne och bjöd hit mamma, pappa, Tim och Daniel och efter det blev det Allsång i Hoglands park.

Idag fyller Angelica år - grattis =)! Och på fredag fyller Thilda 3 år så då ska vi ha kalas här. Handlade det mesta igår men är väl alltid något man glömt! Har kommit en bra bit på vägen i present handlingen också. Är ju rea överallt så har passat på att handla en del kläder. När det är tag 2 rea plagg och betala för 1 kan man ju inte låta bli. Första gången jag var inne på Lindex förra veckan blev ett par jeans och tre tröjor till Theo, som kostade hela 149:-. Dagen efter blev det tre tunikor till Thilda och ännu en tröja till Theo, för endast 119:-. Kan ju inte bli bättre!?
Sen blir det ju såklart andra presenter än kläder, för det är ju inte kul att få, man dock väldigt bra att ha!

Sen på söndag fyller Theos kusin Jonah 2 år, så då blir det ytterligare ett kalas. Känns som man "kalasat" flera gånger i veckan nu ett tag. Så till honom blir det också presentinhandling i veckan. Frågade vad han önskade sig och det var ett presentkort på po.p enligt hans mor, så vi får väl uppfylla det =)
Känns ju väldigt tråkigt att köpa men samtidigt hade ju jag uppskattat om folk undrade vad Theo, och även Thilda såklart, önskar sig. För det är ju mycket bättre att få saker som faktiskt behövs och är nödvändiga än massa leksaker som dom redan drunkar i! Och det är ju vi föräldrar som vet vad barnen behöver och ser vad dom tycker om att leka med och vad som passar i just deras stadie i utveckling och ålder. Ja, ni hajjar va?

Nähe, nu ska jag plugga så jag kan hämta Theo tidigare än tre idag och åka till stranden! Dom skulle förmodligen åka till stranden med dagis på fredag och idag skulle dom få springa i vattenpridaren. Kul att dom gör lite somriga saker. Sen ska Theo vara ledig i två veckor, igen. Skönt!


Liten Theo förra sommaren

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne

Äntligen soligt och varmt igen. Blir såklart en hel dag på stranden - skolboken åker med!

Leklandet

På förmiddagen idag så begav jag och Theo oss till Barnens lekland för nästan tre timmars bus. När vi varit där en stund träffade vi på Theo och Tommy och deras vän A med tvilling tjejerna. Så vi lunchade ihop och barnen lekte. Mamma och pappa kom också förbi en runda så Theo visade dom allt han kunde och så avslutade vi med en glass i den otroliga värmen som var där inne.


Theo tankar bilen..




...och busar i bollarna!

Bilderna är tagna med min mobilkamera, passade på att tömma den för första gången typ sen mars 07, haha. Så nu kan ni få se lite bilder från igår också när vi var på Hannahs 7 års kalas.


Theo och Hannah kramas och busar på trädgården


Och här är en utslagen hjälte, innan han kom in i andra andningen!

Och slutligen en bild på Theo och Hannah ifrån 23/4-07. Dom har växt båda två kan man säga!


Godingar!


Söndag morgon

Jaha då var det söndag morgon igen och nu har man snart en ny skolvecka att ta tag i.
Igår åkte jag och Theo med min mamma, pappa och lillebror Tim till min kusin i Markaryd på 7 års kalas. Min mormor och morfar bor också där och mormor hon höll på att trilla baklänges när hon såg oss bakom husknuten. Inte varje dag man åker 2 timmar i bilen för att gå på 7 års kalas, men det var så himla längesen vi träffade dom så vi tyckte det var ett bra tillfälle. Hannah, min kusin, är jag gudmor/fadder till, och det känns verkligen tråkigt att man inte träffas mer. Hade hon bott här hade man ju kunnat hitta på en massa kul med henne, men det går ju inte nu på samma vis.
Theo hade jättekul hela dagen och lekte med dom stora barnen. Hannah hade 3 andra flickkusiner där som va mellan fyra och sju år så det var full rulle vill jag lova. Så Theo somnade som en sten i bilen när vi körde hem vid nio tiden.

Nu sitter Theo här och vill läsa Max potta, så det ska vi göra nu innan frukosten. Efter frukosten ska vi hitta på något roligt.

På tal om potta, Theo har börjat kissa på pottan ibland här hemma nu. Så nu är han i alla fall intresserad och vet vad det handlar om. Det roligaste är nog att få hälla ut det i toaletten när man är färdig - sötlöken.

Mammas kille!

Nu kommer snart mammas älskling hem. Tycker inte om att han är på dagis såhär sent. Men eftersom vi bara har en bil nu så får Micke hämta honom idag och han slutade nu vid tre, så då får det bli så. Sålde ju vår kära ford häromdagen, eftersom det skulle bli en ordentlig plusaffär. Då kan man ju inte låta bli! Så nu håller vi utkik efter en ny, likadan.. Vi behöver ju två bilar, tyvärr.

Har verkligen saknat Theo idag, men har ju fått en hel del gjort i alla fall så det är ju bra. Nu ligger jag lite före i nästa veckas skolarbete också, gott! Vi ska åka in till Theos faster Therese nu när Micke och Theo kommer hem och umgås med dom, farmor A och gamlamormor A. Ska köpa något gott att äta och så också. Just nu mättar jag magen med en banan, kände att jag inte hade stått ut så länge till annars.

I natt var inte jag och Theo bästisar. Jag somnade rätt sent och hade redan varit uppe två gånger när Theo vaknade vid tre. Sen ville inte han somna om. När han låg i vår säng så snurrade han bara runt och sparkades så vi gick in på hans rum istället. Han fick en flaska välling, men ville inte ha. Vid halv fem tiden fick han smörgås och vatten, sen äntligen somnade han. Så lite efter fem slocknade jag också och vaknade vid åtta av att Theo stod och tittade på mig bredvid sängen, haha. Var dock inte ett dugg utvilad, men man kan ju inte låta bli att le när man ser honom!


Göteborgs skärgård i början på juni

Försov oss och biblioteket

Vaknade vid tjugo över åtta idag av att Theo började prata. Vi som skulle vara på dagis vid nio! Tur att det inte är världsviktigt att passa tiden exakt där.. Det var bara att studdsa upp ur sängen, och Theo fick äta smörgåsen framför teven (för en gångs skull, haha) för att han på samma gång skulle få sitt morgonmys där. Han är en riktig mysare han, vill helst ligga kvar i sängen en halvtimme innan man stiger upp.

Kom till dagis kvart över nio typ, och Theo blev inte alls glad när jag skulle gå. Är så jobbigt att lämna honom när han blir ledsen. Tror det är för att han inte är där så mycket nu, det år ju ofta en vecka eller mer mellan gångerna. Sen går det ju i perioder också. Det bästa är trots allt att ha honom hemma men jag behöver ju denna tiden till att plugga. Nu har jag tagit en liten paus för att hoppa in i duschen och så. Ska in till biblioteket innan jag hämtar Theo igen och låna lite böcker jag behöver till skolan. Tänkte även se om det finns något kul som Theo kan kika i. Inte varje dag men är på biblioteket ju!

Bildbevis ifrån Öland igår


Theo mumsar chicken nuggets på restaurangen i Borgholm


Vi åt kycklingfilé,klyftpotatis och tzatziki


Theo skulle upp på den allra högsta rutchkanan såklart


Så mamma fick också åka med. Denna bilden blev lite mörk, skumt!


Man måste ju hålla koll på vad alla stora barnen gör, hehe.

En dag på Öland

Igår stack jag Micke, Theo och Theos mormor och morfar iväg till Kalmar på förmiddagen för att gå på IKEA. Kvittot blev inte alls långt, men lite bra och ha saker blev det som glömdlampor, en sån där magnet grej att sätta knivarna på och en tvättkorg. En sån ihopfällbar som är bra att ta den blöta tvätten i när man transporterar den ifrån tvättmaskinen till tvättställningen ni vet!? Vår sån gick visst sönder, illa illa.

Efter en timme på IKEA åkte vi över Ölandsbron och vidare till Borgholm. Där sken solen som aldrig förr och det var varmt. Vi spatserade på stan, åt på resturang och tittade på båtarna i hamnen. Theo sprang runt överallt hela tiden och jag fattar inte hur hans små ben bara orkar. Han uppförde sig däremot exemplariskt på restaurangen - gullungen.

När vi va färdiga "på stan" så gick vi till Kapelluddens camping för att fika lite och ta ett kvällsdopp. Då gick tyvärr solen i moln så det var bara Theo som var badsugen - som vanligt, haha. Där fanns en stor lekpark och det var ett utmärkt ställe för Theo att göra av med sin sista energi på. Efter att endast ha sovit en halvtimme på hela dagen och hållt igång konstant så somnade han gott i bilen när vi begav oss hemåt vid halv åtta kan jag säga.

I morgon är det dags för dagis igen och jag ska skriva mina sista arbeten nu torsdag och fredag. Sen är det bara två veckor kvar av svenska b, sen äntligen slipper jag skiten. Usch vad det var tråkigt. Ser fram emot alla roliga kurser jag får läsa till hösten nu!

Söndagssyssla och härliga barn

När Theo somnade efter lunchen idag så la jag mej på soffan hos Thilda som tittade på barnprogram. Så fort hennes ögon slocknade så tog jag tag i att byta kanal och hittade Grease på TV4 film - vilken bra söndagssyssla. Den hade visserligen hållt på en timme, men vad gör väl det. Nu är den snart slut och jag gissar att kidsen vaknar ungefär lagom tills dess.

Denna helgen har Theo hällt ut sisådär 17 glas med dricka i. En del av misstag, men en del väldigt avsiktligt. Han ska ha allting som Thilda leker med, och det är visserligen ganska ömsesidigt, men jag är inte van vid att se han "bråkig". Märks att han verkligen "hävdar" sig nu när hon är här. Han är ju van att oftast ha alla grejer för sig själv och nu måste han dela med sig - jobbigt läge. Igår när vi va på Tosia tjatade han om en ballong och tjurade tills han fick en. Va ju drygt att vänta medan mamma tog ut pengar! När han fick sin ballong så bankade han med den på allt som kom i hans väg och asade den i marken, ifrån vagnen. När jag tog ballongen så ställde han sig upp och vägrade sitta i vagnen.

Visst är det härligt med barn ;)

Ida, Patrik och Felix va också med på Tosia, och hon tittade på med skräckblandad förtjusning i hopp om att hennes barn inte skulle bli så. Jag sa: bara vänta..
No more comments, haha. Kan ju tillägga att Felix är 3 veckor nu.
Hade dom inte haft en egen vilja  och testat gränser så vore det väl märkligt, dom måste ju lära sig igenom allt. Man ser på en del som är i Theos ålder som föräldrarna fortfarande behandlar som bebisar, som sitter som ljus i sina vagnar och varken säger bu eller bä. Men det vore ju för tråkigt det också!


Enda gången Theo tycker om vagnen är när han ska sova, annars går han helst själv

Besök

Theo och jag fick besök idag av Malin och Sigge. Vi åt lunch och hade en trevlig pratstund. Glömde nog skriva häromdagen att Katta och Sandra kom på besök, eller nämnde jag det? I vilket fall var det himla trevligt. Då blev det kebabrulle och bullar. Idag blev det kyckligsallad - snäppet nyttigare!

Annars har dagen varit lugn. Lämnade in denna veckans uppgifter på morgonen så resten av dagen har jag kunnat ägna mej åt vad jag vill. Vi har varit ute en hel del och nu ikväll efter vi gick in så har jag diskat och tvättat medan Theo satt så snällt och kollade på Pippi. Och för er som inte vet så har vi tvättmaskin i lägenheten så jag lämnar alltså inte honom själv för att gå till någon tvättstuga. Theo fick bada skumbad innan han skulle sova. Typ första gången han har riktigt mycket skum i badet, eftersom vi är försiktiga med parfymerade tvåler pga hans exem. Han blev ju inte direkt överförtjust utan tvättade mest händerna under det "rena" vattnet som rann ur kranen så fort han fick skum på händerna, haha.

Är så härligt att bara kunna tillbringa dagarna tillsammans med Theo. Göra vad man känner för och bara ha det bra!




Kusinerna hos farfar förra helgen. Kolla in Theos stil i soffan, med fötterna, haha.

Mitt bustroll

Igår låg vi vid poolen hos mamma och pappa hela dagen och idag öser regnet ner, trist! Vill ju ha sommar. Hade man bara vetat hur Micke jobbar from augusti och framåt så hade jag inte tvekat en sekund på att boka resa, men nu vet vi ju ingenting. Så man får så snällt vänta och se hur det blir.

På kvällen igår åkte jag och Theo ut och träffade Anglica, Tommy och Theo på Dragsö. Där åt vi glass och barnen fick köra dom små elbilarna (okej, jag fick också köra) och leka i lekparken. När dom åkt hem så gick jag och Theo ner till stranden och mös lite. Theo tyckte vattnet var lockande och badade i stort sett med kläderna på. Hade ju inga badgrejer med så fick torka han med kläderna som va torra, klä på han min kofta och gå upp till bilen. Där hade vi ett par badshorts till han som han fick åka hem i, i den varma bilen. Duktiga killen klarade sig hela vägen hem utan blöja också!
Huvudsaken är att man gör roliga saker, sen om man blöter ner sej, det spelar ingen roll =)

Glömde såklart kameran igår men här kommer lite bilder ifrån förra veckan.






Theo busar


Allsång och massa plugg

Igår var det som sagt dags för premiären av Allsång i Hoglands park. Va inget vidare drag tycker jag, förutom när idol-Ola gjorde entré. Han e bra faktiskt! Theo hade kul i alla fall. Han lekte med Thilda och alla andra barn i lekparkerna och trivdes som fisken i vattnet bland allt folk. Trots att Theo och Thilda inte träffas speciellt ofta så är det så roligt att se att dom verkligen finner varandra direkt så fort dom ses. Måste vara något speciellt med syskon-band.
Hon kommer hit i helgen och det ska bli roligt att hitta på något allihopa. Kanske blir det Barnens gård, stranden eller leklandet om vädret e kasst. Vi får se.

Har suttit och pluggat hela dagen idag, verkligen drygt. Att läsa Svenska B på 5 veckor är inte helt lätt minsann, men skam den som ger sig.

Nu ska jag fixa i ordning mej lite och hämta Theo. Han är hos mormor och morfar idag istället för dagis. Det var skönt att slippa stressa på morgonen och passa dagistider. Mormor och morfar har ju semester och ville gärna passa lilleman.
Nästa vecka ska han bara till dagis torsdag och fredag, så nu blir det långledigt - igen. Vissa har det bra!
Förstår faktiskt inte dom som lämnar sina barn på dagis när någon utav föräldrarna är lediga för att typ städa eller handla. Njut av era barn så länge dom är små för tusan, tiden kommer aldrig igen!







Theo "pluppar" kottar i brunnen

Middagstips!

För er som sitter och funderar på vad ni ska äta till middag så kan jag dela med mej av vad vi ska äta. Vi ska nämligen grilla lax. Till det ska vi ha nypotatis, som jag ska gå och skrubba nu. Och så blir det såklart en kall god gräddfilssås till!

Jobba

Klockan tre ska jag jobba, känner inte alls för det! Men vad gör man inte för lite cash =) Har ju inte jobbat på hela veckan och nästa vecka jobbar jag bara måndag som det ser ut nu, alltså i morgon. Skönt! Så blir det mer tid till skolan.

Andra planer förutom att plugga i veckan som kommer är att träffa Katta på tisdag på dagen. På kvällen blir det ju såklart Allsång i Hoglands park. Perfekt att det finns lekpark som underhållning till Theo där också.

Idag har vi haft lite rensning här hemma av klädkammaren och en garderob vi har i hallen. Det ledde ju i sin tur till att det blev lite rensning ute i stora förrådet också, men vi insåg att det va bättre med att vänta och åka till bubbetorp nån dag och slänga en massa skit där. En påse till UFF containern blev det i alla fall. Det som inledde detta lilla städryck va att jag möblerade om på Theos rum och tog ut lite onödiga grejer. Så nu blev det lite förändring där inne - kände att det behövdes. En annan förändring är att Theo sover middag i en stor säng idag istället för spjälsängen. Han har ju sovit i vår säng mycket, men vi kände att det kanske va dags att åtminstone prova och se hur det går att sova i stor säng alltid. Man vet ju aldrig, han kanske känner sig instängd i spjälsängen och att det är därför han sover dåligt numera?

Man får prova sig fram här i livet. Det som är rätt ena dagen kanske är fel nästa.




Sovbilder ifrån mitten på juni

Sol och åska

Dagen började med att jag och Theo körde hans mormor till tågstationen. Hon skulle till Göteborg för att kolla på Bruce Springsteen ikväll, tillsammans med min pappa som hon skulle möta där uppe också. Efter det handlade vi på City gross - gillar den butiken skarpt. Åkte hem och la in kycklingklubbor i ugnen, kokade pasta till Theo och packade kylväskan med potatissallad till oss, massa dricka och frukt. Så ni kan ju lista ut själva vad dagens lunch blev!

Åkte ut till badstranden sandvik på hasslö och vädret växlade ju tyvärr en hel del. Först va det jätte varmt och skönt. Sen blev det molningt. Sen blev det fint igen, samtidigt som det åskade en bit ifrån. Så vi låg där och solade och lyssnade på åskan helt enkelt! Till slut så kom regnet och vi begav oss hem till Theos farfar. Där plaskade Theo och kusinen Jonah i lilla bassängen tillsammans - dom trotsade regnet. Det va ju trots allt varmt i luften. Vi grillade, fikade och barnen busade. Ändå så trodde jag aldrig att han skulle somna ikväll. Men anledningen till att han inte somnade va att han har ont i sin lilla tå. Han har nämligen sparkat i den, så nu går ju det där förbaskade såret upp så fort han bara tittar på en sten i stort sett. Stackars Theo =)

Dom senaste dagarna har ju förstås bestått av en massa sol och bad. Älskar sommaren och strandlivet! Man blir ju på så mycket bättre humör, och det är så härligt att vara ute hela dagarna. Tänk om det kunde vara så fint väder hela sommaren, med undantag för typ en dålig dag i veckan kanske. Regna kan det göra på nätterna.

Nej nu blir det Irene Huss - nattrond. Igår kollade vi på Irene Huss - glasdjävulen. Den va bra!

Inneboende i sängen

Vi har fått en inneboende i våran säng - nämligen Theo. Han sover så oroligt om nätterna, verkar som han drömmer mardrömmar. Så numera sover han oftast hos oss (läs: PÅ oss) vilket är ganska ovant och man sover inte så bra. Men visst är det mys - helt klart. Så det är värt det!

Nu är Theo och pappa ute och går och jag har precis gjort lite närvaro uppgifter. Man får passa på att plugga på morgonen och kvällen så man kan ligga på stranden på dagarna nu när det är fint väder. Igår låg vi på saltö och det verkar som det blir samma plats idag. Theo trivs som bara den när han får springa naken på stranden. La oss i sanden igår faktiskt, brukar alltid hålla oss på gräset annars, men det va smidigt. Då kunde Theo springa runt och leka och gräva vid vattenkanten och ändå så kunde man vara på "sitt revir" så att säga. Han tycker det är mysigt att lulla runt sjäv och leka med dom andra barnen, men man har ju hela tiden uppsikt på honom och han är ju bara några meter ifrån. Däremot finns det ju endel föräldrar som låter deras barn regera som dom vill på stranden utan att bry sej alls. Usch, det är det värsta jag vet med föräldrar som inte kan se efter och säga till sina barn.

Barn är barn. Dom kan upplevas jobbiga, bråkiga och störande av andra. Men det är trots allt föräldrarnas uppgift att fostra sina barn och göra dom till bra människor. Trots att man kände för att bara kasta en hink vatten (skulle sjävlklart aldrig göra det, som ni säkert förstår) över ungen som bråkade med Theo igår så skulle man egentligen hällt den över hans föräldrar. Säger man aldrig nej, till det som är nej, så lär sej aldrig barnen!