Härliga vinterväder

Kanske går min önskan om vinter till mars i uppfyllelse? Det ser ju rätt lovande ut utanför fönstrena. Kallt som tusan och snö - härligt.




Detta kortet är taget på vår baksida. Till höger ser ni mitt trädgårdsland (under snön haha), ska bli spännande att se hur jag ska sköta det till sommaren. På tal om sommaren. Då ska huset byta kulör till något åt det ljusgrå/grå/vita hållet - tror jag. Det är verkligen svårt att bestämma sig, och sen ska man ju ha huset i den färgen ett ex antal år.



Altanen ska rivas ner och byggas upp igen. Jag är sugen på att bara ha tak över halva, volket i så fall innebär att man får in lite mer ljus i köket. Som ni ser är garaget grönt, himla snyggt va. Hur tänker man när man målar det i olika färger egentligen? Ja ja, det ska nog bli bra till slut.

Nu var det ju inte hus vi skulle prata. Idag har vi haft lille Alvin här - han är ju bara så go. Vi är så glada och tacksamma att vi fick äran att passa den lille guldklimpen! Theo blev dock besviken när han kom hem från dagis och Alvin var bora. "Vi skulle ju passa Alvin", sa han och så kom hängläppen fram. Då fick jag såklar dåligt samvete som inte hade honom hemma idag. En sak som gjorde honom glad var i alla fall att jag hämtade honom med snowracern på dagis. Lycka är väl att åka snowracer med mamma nerför backarna på vägen hem <3

Det är så härligt med en riktig vinter. Man kan åka massa pulka och det är roligt att vara ute. Finns väl inget tråkigare än grått, blött och trist väder som det brukar vara annars!? Förutom pulka så har vi testat på skridskoråkning också, men det var väl inte direkt någon av barnen som va stormförtjusta i det. Theo blev sur för att han inte kunde, han brukar inte ge upp så lätt. Många rumpdunsar blev det men ibland gick det bra!







Annars flyter allt på som vanligt. Jag jobbar och pluggar, Micke är arbetslös och Theo växer och blir stor och förvånar mig varje dag med något nytt. Underbara unge <3 Fantastiskt hur mycket man kan älska någon. Det är så STORT att vara förälder.



Godingen


Tråkig blogg? Rolig helg!

Min blogg håller på att dö ut och jag har funderat fram och tillbaka på om jag ska låta den göra det eller inte? Tror jag ska försöka bli lite flitigare på att uppdatera istället.

Våra dagar är som vanligt fullspäckade med aktiviteter. Dessutom jobbar jag och pluggar. Vet inte hur man hinner med ibland! Denna helgen har jag varit ledig och hunnit med en hel del. På lördagen rensade jag, mamma och pappa alla kartonger som var på deras vind. Det innebar att jag fick med mig sisådär 8 kartonger hem med gamla skolgrejer och framförallt leksaker. Både massa barbie dockor och allt där till som jag haft och massa playmo och actionman grejer som mina bröder har haft. Och mycket mera.

På kvällen åkte jag in till mamma på sexparty. Har faktiskt aldrig varit på det innan men det var riktigt trevligt. 17 stycken var vi så ni kan ju tänka er själva vilket liv. Ja som sagt, en lyckad kväll med vissa speciella ljuspunkter! När de andra gick ut så körde jag hemåt.. inget kul att gå ut nykter direkt!

Avslutade helgen med en riktig myssöndag. Sov länge, åt frukost vid tio, fick våffellunch hos Marie och Andreas och busade massa på leklandet. När vi kom hem åt vi lite och Cina och Adrian kom och hälsade på. Strax innan sju hoppade jag i sängen och vid halv nio började jag jobba- and here I am.

Nu ska jag röja i köket här på jobbet. Delar upp sysslorna för att tiden ska gå lite snabbare! Kommer bildupdate snarast - promise.


Nyårsafton

Nyårsafton firades här hemma med goda vänner och vi kunde inte haft det bättre. Vi lagade supergod mat, trerätters blev det. Toast skagen till förrät, inbakad fläskfilé med en god röra i och potatisgratäng till varmrätt och vaniljpannacotta med jordgubbssås till efterrätt.


Benny vågade sig ut i köket!


Halvdukat bord mellan rätterna


Fina killarna!


Godingen Alvin!


Siggebus och Malin.


Andreas fotar!

Kvällen bjöd som sagt på en massa god mat, vi pratade och skrattade och barnen busade en massa. Vi sköt raketer lite tidigare för barnen, men Theo och Wille höll minsann ut till tolvslaget också.





Det var mycket fina raketer och grabbarna var så imponerade. Vi vuxna skålade in det nya året med champange! När vi kom in igen somnade både Theo och Wille som stockar och även Marie. Det är lätt att göra det när man ska natta barnen, tss. Vid ett halv två åkte Benny och Malin och vid halv tre gav jag Micke och Andreas också upp.

Efter ca tre timmar hörde jag Alvin och då var man minsann inte så kaxig. Efter en timmes kämpande att somna om så gick jag upp på toa och då var Andreas i full gång att bygga hinder framför trappan så Alvin skulle hålla sig nere. Då kom även Wille ner och Theo blev väckt av livet. Efter ett par timmar kom resten upp och då blev det frukost. Vi åt baguetter med gårdagens skagenröra, grönsaker och lite kiwi till "efterrätt" och grejer!

En toppenkväll/natt med andra ord! Stort tack till våra underbara vänner som förgyllde vår kväll.

Hej då 2009 och välkommen 2010!

Ännu ett år har gått och ett nytt år har vi framför oss. Året som gått har varit väldigt händelserikt. Hade jag suttit här för ett år sedan och någn berättat för mig vad som skulle hända år 2009 hade jag nog fått en hjärtinfarkt eller något. Men det har ju såklart även hänt bra saker..

I början av året tog vi oss en tripp till Göteborg för att hälsa på faster och Annelie. Vi besökte Universeum och hade det allmänt bra! Fick god mat och det bästa sällskapet. Njöt av att vara hemifrån!

I mars/april gjorde jag min praktik på Gynavdelningen. Det var superkul och jag hade gärna stannat kvar där lääänge, länge. Det visade sig dock inte vara så lätt att få jobb på sjukhuset och jag hamnade i äldrevården. Jag trivs bra nu, men lär snart behöva nya utmaningar!

I april blev jag färdig undersköterska och mitt slutbetyg är något att vara stolt(are) över äntligen.

I maj var vi på husvisning och såg möjligheterna med en gång, det kändes helt rätt! Det var spännande dagar med bankbesök, samtal med mäklare, budgivning och väntan... Till slut en dag i juni när vi låg på stranden så fick jag sms om att en budgivare dragit sig ur. Strax där efter ringde mäklaren och sa att huset var vårt! Obeskrivlig känsla. Så stort och underbart med ändå läskigt på något vis.

Bara någon vecka senare drog vi iväg till Italien i 17 dagar på ett ungefär. Helt underbart!

När vi kom hem startade mitt hektiska arbetsliv och sedan dess har jag varit timanställd slav.. Nä, det lät ju illa men mycket jobb har det blivit. Jag har verkligen försökt ställa upp till 100%, och jag är tacksam att dom visat att det betyder något och att man är saknad nu när jag går på vick!

I augusti var vi på Tosselilla tillsammans med våra dåvarande grannar. En underbar dag med trevligt sällskap och toppen väder. Massa bad och skratt!

Hösten har mest varit fylld av elände. Min morfar låg väldigt sjuk och gick bort i november, och mina föräldrar skiljde sig tidigare på hösten. Jag har dom i livet och det är jag tacksam för, men vilken omställning det blir! Dessutom var brossan tvungen att göra slut med sin tjej också i samma veva, och hon blev ju som en extra syster när dom var tillsammans.. En olycka kommer sällan ensam som man säger!

Vi har detta året börjat umgås med Marie och Andreas som verkligen förgyller vårat liv numera! Hösten har varit full av aktiviteter (ja se, vi har ju haft kul också!) såsom äventyrs (och vanligt simhalls) bad, trevliga middagar med goda vänner och såklart en massa annat som gör livet värt att leva. Ja för det är nämligen de där "småsakerna" som faktiskt gör att vardagslivet blir mycket roligare. Man får vara lite spontan och leva livet!

Detta året har många människor fått lämna livet alldeles för tidigt och jag har fått se alldeles för mycket sorg, på olika sätt och vis. Kompisar har förlorat sina föräldrar och andra anhöriga, unga människor runt omkring har tagit sina liv, folk i närheten har fått otäcka sjukdomar. Det kryper närmare och det gör att man får en annan syn på livet!

Nu välkomnar vi ett nytt år och hoppas det kommer hända mycket roligt (och mindre tråkigt). Jag tänker leva efter samma måtto som vanligt, att man lever bara en gång. Jag tänker ta till vara på livet och leva NU. Göra det jag känner för, förverkliga drömmar och inte skjuta saker på framtiden.

Min tanke just nu är att det blir en tripp till Astrid Lindgrens värld i maj och antingen en vecka på Gotland i augusti eller en vecka utomlands i september. Blir det Gotland så ska det sparas till en Thailandsresa till nästa vinter/vår. Kommer även bli massa husfixande. Det ska målas om och så blir det förhoppningsvis ett nytt badrum. Altanen ska vi också bygga om till våren.

Nu blev det långt, men det är alltid roligt att ha sånt här att gå tillbaka till =) Gott nytt 2010 till er allihopa!