Gott samvete

Jag tänkte att jag skulle vara ledig med gott samvete över valborg så idag har jag pluggat en massa. Lämnat in allt som ska vara färdigt idag, såklart, och är nästan färdig med lite annat som ska vara inne nästa vecka. Har satt upp mej att jag kan jobba i helgen, men det såg inte så ljust ut. Men om i fall att så slipper man ha ångest över att man har en massa skolarbete liggandes i alla fall. Däremot så måste jag ju fortsätta plugga på tentan jag har nästa vecka. Räcker ju inte att läsa igenom det en gång precis! Men så långt har jag i alla fall kommit.

Ikväll blir det grillning hos Ida och Patrik med trevligt umgänge och god mat, förhoppningsvis :) Ska ha lite "knytkalas" så vi ska nog göra egna grillspett att ta med oss. Har tagit upp en fläskfilé ur frysen i alla fall, så får vi väl se i vilken form den ska intagas. Ska även inhandla lite läsk, grädde till efterrätten och lite smått och gott!
Theo ska sova hos mormor och morfar i natt. Så dom ska nog gå och titta på någon eld och så kan jag tänka mej. Hoppas det går bra, som sagt så har han inte sovit borta sen nyår och det är ju ett tag sen. Tycker inte om att vara utan min lille fis. Men han är i säkert förvar, det vet jag!

Har kommit på en sak till vi ska göra nu i dagarna, nämligen åka ut till Kristianopel och hälsa på Malin, Benny och Sigge. Så då åker Theos flytväst med så han kan traska på bryggan och titta på båtarna. Ska nog sätta en sele på han också, haha. Jag är verkligen en hönsmamma *erkänner* Visserligen tror jag inte att någon släpper lös sina barn på en brygga, men när man säger flytväst så är det ju många som höjer på ögonbrynen. Jag tycker i alla fall att det är en billig livförsäkring.

image471
Theo med gammelfarmor på Sailet. Han fick minsan ha flytväst när han skulle på farfars båt.

Plugg, jobb och cykelsadel

Gårdagen och dagen idag har mest bestått utav plugg. Igår blev det även storhandling innan vi hämtade Theo på dagis. I gårkväll jobbade jag och likadant blir det ikväll. Mittemellan dagis/plugg och jobb så blir det matlagning och mys och bus med Theo! Brukar bli en och annan timme i lekparken. Efter ikväll så jobbar jag inte förrän måndag förmodligen, så då blir det många härliga lediga dagar tillsammans. Blir nog ett besök i Wämö parken och en glass på glassiären bl.a. Hade ju dock varit perfekt om man kunde jobba lördag också, behöver ju pengarna till sommaren.

När vi ändå va ute och handlade och donade igår så körde vi och köpte en pakethållare till Mickes cykel, en cykelsadel och en hjälm till Theo. Gissa om det blev glädjetjut när han fick "åka cykel". Han fullkomligt älskar det! Så Micke har träningsvärk idag efter allt cyklande hela eftermiddagen igår.

Dåligt med bilder, jag vet. Ska ta lite kort på Theo på cyklen sen så ska ni få se hur nöjd han är!

Att ha barn

Hur många barn har du?
En liten prins*

Vad heter han och varför heter hon så?
Theo William och båda våra efternamn. Han heter så därför att vi tyckte det va fina namn och för att han är en liten Theo. Mitt efternamn såg jag som en självklarhet eftersom det bara är vår familj+faster som heter det och Micke ville ju såklart vara med på ett hörn han också, så jag gav med mej på d.. tss

Vad skulle han hetat om han var av det andra könet?
Då hade det blivit en Felicia lutade det åt

När föddes han?
6/11 2006 klockan 07:52

Vad vägde han när han föddes?
4060 gram. Lilla klumpen! Undra hur han fick plats?

Hur lång var han när han föddes?
53 cm

Hur lång tid tog förlossningen?
Blev inskrivna 01:55, så 6 timmar på förlossningen

Tog ni reda på könet?
Nepp, fast jag kommer nog överväga det nästa gång däremot

Hur länge ammade du?
Tyvärr bara 2 veckor eller något sånt. Fick 2 mjölkstockningar på den tiden som sabbade allt! Men flaskbarn blir ju inte sämre dom och det var inget jag grävde ner mej över utan allt funkade bra ändå. Vi såg fördelarna med att kunna dela på allt och att få sova hela nätterna istället ;)

Är du tillsammans med pappan?
Jamen

Hur gammal var du när du blev gravid med ditt första barn?
19 år

Hur gammal var du när du fick ditt första barn?
20 år

Hur ofta är du barnledig?
Ja han är ju på dagis 15 timmar/vecka så då är man ju barnledig, men dock inte pluggledig. Sen är manj u barnledig när man är på jobbet. Men för övrigt så är det inte så speciellt ofta. Sist han sov borta va på nyårsafton men annars pyser man väl iväg nån gång ibland och hittar på något med vännerna medan han är med sin pappa.

Vill du har fler barn och isåfall hur många?
Jag SKA ha fler barn, hihi. I alla fall en till.

Om du får fler barn, vad ska de heta?
Li eller Leia är jag sugen på just nu. Pojknamn har jag inte en blekaste aning om!

Kan man förklara för någon som inte har barn hur det känns att ha barn?
Nej det är en av få känslor som man inte kan sätta ord på! Alltså helt obeskrivligt. Man kan inte fatta hur någon kan komma in i ens liv och på en dag vända upp och ner på allt och få en att älska den så oerhört mycket. Och hur den kärleken sedan kan växa sej starkare för varje dag som går.. Helt otroligt är det!

image470

Stackarn, vad "exemig" han var...


IKEA och Kristianstad

Här har det varit fullt upp dom senaste dagarna. I fredags tog jag och Ida oss en tripp till Kalmar för att gå på IKEA. Det började bra - kom upp en halvtimme innan det öppnade, haha. Skulle ta en glass i driven på Burger King och körde fel! (!!??) Inte illa att köra fel i en mc drive minsann! När vi väl kom till IKEA så va vi minsann snabba. Va färdiga på lite mer än en timme. Det fräckaste av allt va nog minsann att slutsumman på våra kvitton bara skillde med 1 krona. Jag handlade en ny kaffetermos, nya sängben, en tågbana med tåg till Theo, ny soptunna till toaletten, en glass skopa, en stor utekruka och en sån där grej man kan lägga viktiga papper i, med tre våningsplan!
Theo fullkomligt älskar tågbanan, så det kändes som ett bra köp!

Igår så åkte vi till Kristianstad för att titta på en bil. Lillebror T och J va också med. Theo blev (trilla inte av stolen nu) såklart sjuk och fick vara hemma med mormor och morfar. Hade det inte varit för att vi skulle kolla på en bil hade jag stannat hemma med lillfisen men jag vill ju gärna vara med och bestämma eftersom det är jag som ska ha den. Blev ett par timmar på stan också som resulterade i 2 nya pyjamasar till Theo och en ny mascara.

Dagen idag har hittills varit lugn. Jag fick sovmorgon till nio, härligt härligt. Theo har bökat en hel del i natt och kom inte till ro alls. Det pep om han när han andades så gissar att han hade jobbigt att andas stackarn. Han fick bricanyl och somnade i alla fall om till slut, men vaknade redan vid 6. Nu sover han middag och lär nog göra ett tag till. Innan han somnade va vi på Blekingeplantan och köpte planteringsjord och lite blommor som ska planteras i krukan jag köpte på IKEA. Bilder kommer eventuellt ikväll.

Mycket att stå i!

Det är mycket nu, och bloggen kommer varken i första eller tredje hand. Har inte riktigt vant mej vid rollen att säga "du kan ju hänga upp tvätten och slänga in en maskin ljus tvätt sen, nu måste jag köra till jobbet". Men, det är ju bara tredje dagen jag jobbade idag så jag vänjer mej väl vid det också, haha. Jag är nog en typisk hemmafru jag. Får tänka på att jag och Theo får vara hemma och mysa hela sommaren om jag jobbar och sliter tills i mitten på juni. Då är det värt det.

Har massor att göra i skolan. Kommer lägligt nu. Har varit så lugnt hela terminen och så kommer allt på slutet - taskigt upplägg. Men det är bara att bita i det sura äpplet. Tänk att det snart redan gått en termin. Jag kanske trots allt står ut tills jag blir 30 om tiden går såhär fort? ;)

Billabong

Theo har fått (den kommenade) säsongens första badshorts! Vann dom i morse på tradera!
Märkeskläder till barn är en av mina passioner här i livet. Haha. Ur tufft ju =)
Det är strl 92, så hoppas inte dom blir som långbyxor till hans små taxben!

image469

Sjukt

Igår va Malin och Sigge här och hälsade på mej när Theo va på dagis och Micke va på annat håll. Hann med en hel del pluggande också, men tänkte jag kunde vara värd lite "fritid" också eftersom jag skulle jobba på kvällen. Va såklart jätte mysigt att träffa lille Sigge. Bebis mys är aldrig fel! Och jätte trevligt att träffa Malin också förstås. När vi satt här i soffan så började jag frysa, men tänkte att det nog va för att vi bara satt still. Tog tempen lite senare och hade då, såklart, feber! Så nu sitter jag här under täcket med feber och ont i halsen. Hoppas hoppas hoppas att man inte smittade den lille fisen. Hade man vetat det innan hade man ju aldrig träffats!

Jag lovar, jag får snart spelet om jag inte kan få vara frisk snart! Nu håller jag bara alla tummar och tår för att inte Theo eller Micke me ska bli sjuka. Det går ju bara runt runt allting. Va ju lagom kul att ringa och sjukanmäla mej första "riktiga" dagen också. Får väl se om man är bättre i morgon så man kan jobba onsdag, torsdag.

Nej, färdig gnällt. Micke har fått jobb, men får vara hemma 1½ månad till. Perfekt, så kan jag jobba ihop sommarpengarna. Ska ju bara jobba till mitten på juni och sen vara ledig till mitten på augusti. Kan det bli bättre? Näe, tror inte det. Men visst, nån dag nån gång kanske man hoppar in och jobbar om det dyker upp något. Blir ju dock inte så lätt att få ihop 2 jobb med obekväma arbetstider, när man endast har dagis på dagtid.

image468


Träffat massa folk

Lika fint väder idag, dock lite kallare vindar va? Det kände man speciellt när vi va ute på Hasslö, huanamej.
Va där ute och hälsade på Theos farfar. Träffade även pappa M´s farbror med familj och hans farmor. Och så va faster Therese och Jonah också där ute. Åkte vidare för att äta middag hos Theos mormor, tacos blev det, mums. När vi satt där ute på altanen och solade oss så fick Micke sms om att hans kusin med familj va i byn och ville hälsa på. Så då begav vi oss hemåt och fick besök av dom. Senare kom även Mickes moster (kusinens mamma) och hennes sambo. Så idag har vi träffat halva släkten ungefär =) Va så roligt att se lille Adrian, honom har jag inte sett på flera månader. Han va ju stora killen nu, ett helt halvår. Självklart var det kul att träffa alla andra också.

I morgon blir det eventuellt dagis för Theo. Han skulle behöva den stimuleringen nu efter nästan 2 veckor här hemma. Jag har en massa skolarbete denna veckan + att jag ska jobba måndag och torsdag kväll. Men det är roligt när det är lite hektiskt. Känns som man får mer gjort då. När man inte har något att göra blir man ju förslappad, haha!

Sol, sol sol!

Hoppas solen är här för att stanna, har ju varit helt otroligt härligt idag. Theo och jag gick ut redan vid kvart över sju, haha. Då var det dock nästan minusgrader, haha. Mötte Theos mormor halv åtta vid bageriet och köpte frallor. Åt frukost ihop, den va efterlängtad vill jag lova. Vid tio tiden åkte vi till Lindex och kikade, men hittade inte ett skit. Inte ens en pyjamas  till Theo hade dom! Och inga byxor i storlek 86 typ, helt kasst. Ska beställa ifrån HM nu tänkte jag.
Kikade lite på Skopunkten också men hittade inga skor som det klickade med direkt.

Sen sov Theo middag och då va det pressa i solen som gällde. Och sen dess har vi varit ute i stort sett hela tiden! Fick gå in en stund när grabbarna höll på med bilarna och Theo ville banka med fälgkorset på allt han inte fick. Den lille envise kunde absolt inte tänka sej att leka med något annat. Möjligtvis vattenslangen då, hmm. :)

Kollade på Irene Huss - tatuerad torso igår, och den va riktigt bra. Jag gillar ju såna kriminal filmer, som Beck och Wallander. Så ikväll blir det en annan film i Irene Huss serien.

Ha en trevlig kväll allihopa!

Jag & Theo

Nu när inte Micke jobbar så blir det inte så många ensamma dagar med Theo. Men idag åkte Micke till Malmö vid åtta och kom inte hem förrän halv fyra. Så det blev en (nästan) heldag all alone med Theo, riktigt mys! Vi lekte, busade och va ute i 2 timmar. Han sov "bara" 1½ timmes middag idag, sen kom han uttraskande till mej i soffan. Blev rätt snopen, han brukar alltid ligga kvar och dra sej ett tag. Och senaste tiden har han mer än gärna sovit nästan 3 timmar. Brukar få väcka han efter 2½. Men alla dagar med småbarn är ju olika, liksom nätterna.

Micke är och hyr en film så vi ska titta på den och dricka nyponsoppa. Diet idag, hoppas att våra magar ska gå tillbaka till det normala om dom får vila lite. Kan lova att jag är sugen på precis allt. Och då menar jag allt. Mat i alla dess former, ost & kex, popcor, godis... mmm, mums! Hoppas man kan få avnjuta något gott i morgon.

Duktig kille!

Det är så roligt att se hur Theo lär sej mer och mer saker och att han förstår mer och mer av allting man gör och säger.

Han kan klä på sej själv när han vill gå ut nu. Skorna åker på som en dans och likaså mössan.

image462

image463

Redo för utevistelse! Jackan är dock ine så lätt att sätta på sej själv, vilket är fullt förståligt. Men att riva ner den på golvet är absolut inga problem.

När pappan frågade Theo om dom skulle gå ut häromdagen så va Theo inte sen på att nappa på det. Han sprang och hämtade en tjock tröja till Micke och stängde av TV´n. Här är det minsann nu eller genast som gäller.

image464

Lyckan är gjord! Lekparken är ju SÅ rolig att vara i =)

Häromdagen när han va med pappa M hos mormor så ville han hemskt gärna in i duschen, som vanligt. Så fort en toalettdörr står öppen nånstans så ska han in där, märkligt. Då förklarade dom för Theo att det va blött i duschen och att han blir blöt om strumporna då. Tror ni inte sötnöten sätter sej ner och tar av sej strumporna då, haha.

En annan (finger) färdighet han har är att han är bra på att låsa upp bilen! Han har då alltid haft väldigt bra motorik, på alla sätt och vis, den lille herren.

image465

Nyfiken i en strut är han och han vill gärna vara med överallt. Det gäller att tänka på vart man ställer saker och ting så inte Theo klättrar på dom och kommer åt saker han inte borde. Men handtagen på lådorna i köket vill man ju inte gärna vara utan.

image466

Ett annat kärt intresse är att "köra bil", undra vart han fått sitt bilintresse ifrån egentligen!

image467




Nej, nu ska jag tuta och köra med mitt pluggande!

Utbildning/jobb

Idag var det dags för utbildning/jobb. Första gången på väldigt länge som jag jobbar, så det va en spännande upplevelse ;) Rätt skönt att komma ut och göra något annat och inte helt fel när man får sin lön sen framförallt.

I morgon ska Theo eventuellt vara å dagis. Är ju inte hans dagis dag egentligen men eftersom han varit hemma hela veckan så tänkte jag att han kanske kunde få vara där lite i morgon! Jag är otroligt nyfiken på att se det nya dagiset också, ska bli så spännande. Härligt med nya fräscha lokaler i alla fall. Man lär ju inte bli mindre sugen på att bygga hus när man ska köra till Bastasjö flera gånger i veckan! Körde en runda på Skillingenäs igår och hittade mej ett nytt favorithus, eller många favorithus....

Att vara friska

Man har nästan glömt hur det känns när alla 3 är friska alltså! Senaste veckorna har bestått av förkylningar, feber, kräk och dåliga magar. Jag är tacksam att jag själv inte spytt men lider med Theo, verkligen. Det värsta är att det är ju inte för att han är sjuk, för det kommer ju bara nu & då, när man minst anar. Tur att vi har en tid på barn i morgon, nu får dom reda ut detta. Jag köper inte att han får maginfluensa som varar i 2 veckor efter varje gång han är sjuk. Och lite då och då emellan det också.

Trodde ju att tiden på barn va idag, men så va det ju inte, så jag kunde skriva tenta idag. Kändes rätt bra. Så himla mycket att få in i huvudet bara i denna kursen. Hoppas att jag får min nya bok i morgon, till Social omsorg, eftersom första uppgiften ska vara inlämnad på fredag. Dessutom ska jag på utbildning/jobba i morgon också. Så nu blir det dags att börja jobba lite för min del. Men bara sisådär 2 kvällar i veckan. Blir goa extrapengar i alla fall.

Nu ska jag ta något litet mellis så man klarar sej till middagen sen! Torsk blir det idag, bra för magarna. Nu vaknade min lille älskling också, mys time!

Att få tiden att räcka till!

Det är inte alltid helt lätt att få tiden att räcka till. Därav dålig blogg-uppdatering. Kommer ett inlägg ikväll, om jag hinner/orkar/har lust.

Lördagsunderhållning, only for you!



Titta och få er ett gott skratt för all del! Jag gillar Björn Gustafsson skarpt alltså, haha. Inte nog med att han är släkt i släkt med en vän till mej, så gick vi i samma skola i Göteborg. Jag kan inte minnas det eftersom jag bara gick på den skolan nån månad, men vi är lika gamla och gick samma program. Så kanske gick vi kanske till och med i samma klass? Who know´s!

Grabb-dag

Jaha, då sitter man här alldeles ensam. Micke och Theo åkte till leklandet för att leka med Tommy och Theo. Så dom får ha en grabb-dag för sej själva! Jag borde väl passa på att plugga nu, men vet inte vart jag ska börja.

Har 2 tentor kvar i medicinsk grundkurs och tenta tillfällena är onsdagar 9-11. På onsdag har vi en tid på barn kom jag på nu i sista sekund, så då vill jag ju gärna följa med dit. Då har jag 2 onsdagar kvar till dom återstående 2 tentorna. Det borde ju funka? Så jag tror helt enkelt jag ska sätta igång med nya kursen och komma igång lite med den också.

På måndag blir det som sagt Mora träsk och sen ska jag följa med M till sjukhuset. Medan han är där ska jag på arbetsintervju och sen tillbaka till M igen. Theo ska vara hos sin mormor. Det va jätte längesen han blev "bortlämnad" (vad hemskt det lät, kom inte på någon bra formulering, haha) så det skadar nog inte.

Skön bild, haha!
image461

Har ibland funderat på om det spökar här, eftersom Theo ofta tittar på ett speciellt sätt och pekar på saker som inte finns, haha. (Ja, jag har lyssnat på mycket "spökhistorier", haha.) Här ser det ju verkligen ut som ett spöke har visat sig!

Grilla korv?

Vilket härligt väder! Man blir på så bra humör när man möts av sånt väder när man stiger upp. Idag behövde vi ju dessutom inte stiga upp förrän närmare åtta, så då kan det ju inte bli så mycket bättre!
Theo och Micke gick precis ut och jag ska bara klä på mej lite så ska jag hänga på. Vi ska ta ut utemöblerna ifrån förrådet tänkte vi. Dom lär väl behöva sig en ordentlig rengöring så det blir väl till att pyssla med det. Theo kör runt på sin skottkärra och cyklar (gärna baklänges) på syrrans cykel.

Skulle nog kunna tippa på att det blir korvgrillning till lunch idag, så slipper man asa Theo ut och in. Så kan han somna gott i vagnen sen! När han sover måste jag passa på att plugga lite. Förhoppningsvis kanske man kan sitta ute och läsa i solen =)

Promenad

Har varit ute och gått med Theo och hans mormor nu. Theo somnade som en sten när vi kom hem, så det blir en tidig middags sovning idag vill jag lova. Jag ska också sova en stund när jag ätit min frukost här.
Vaknade vid halv tre och gick på toa. Sen bid typ tio över tre tittade jag på klockan och då drog datorn igång med att göra nya uppdateringar!? Ändå att den va i "viloläge". Dryygt. Låg och lyssnade på den i en timme eller något och sen vid sex vaknade Theo. Så ni kan ju gissa hur piggelin man är idag!

Underbara människor! och mindre underbara

Fikat med Ida ikväll, så skönt att komma ut och se lite folk och prata av sig lite. Och nu när jag kom hem fixade Micke kvällsmat till mej, vad bortskämd man blir! Genom alla med- och motgångar blir kärleken bara starkare!
Härligt att man har så underbara människor runt sig!

Och du ANONYM. Jag godkänner kommentarer ifrån folk som vågar står för det dom säger, och som inte bara pratar massa jävla gojja, som du gör! För du är ju så mogen, jag brukade också skriva *asg* i varje mening när jag gick i nian! Så man ser ju vad din intelligens nivå ligger på. Om du kan läsa så kan du nämligen se att det är kommentarer med olika åsikter och det är folk som antingen angivit blogg eller e-post. Nä, hör av dej när du har nåt vettigt o komma med och när du står för det också.

I morgon ska jag o lillfisen gå på öppna förskolan efter han har sovit middag och på morgonen blir det nog en morgon promenad och mata änderna o så. Så pappan får sovmorgon =)

Onsdag

Jag har alldeles för mycket i huvudet idag så det går inte så snabbt med pluggandet. Tur det är en vecka till nästa tenta. Ska ju dessutom på introduktion på nästa kurs idag så får ju tillbringa ett par timmar i skolan också.
Micke skulle åkt till Växjö idag på jobbmässa, men hans vän som skulle åka med till Norge har fått jobb här hemma. Så nu får vi se hur det blir helt enkelt. Vi tar dagen som den kommer.

Inte helt fel för pappa-son relationen att han är hemma lite och tar lite utav "huvudansvaret" som jag gjort i 17 månader nu. Så kanske Theo kan trotsa honom också sen istället för att bara trotsa mej, hehe. Nu har ju pappa bara varit den där bra, som kommit hem från jobbet och leker med han osv. Och jag den där hemska mamman som tvingar han att byta blöja, som säger nej till allt han inte får göra hela dagarna och allt sånt som Theo inte alls tycker är roligt, men som är ett måste.

På tal om att byta blöja, måste ju berätta om igår när vi skulle gå till affären. Vagnen va på dagis så vi skulle gå ner genom skogen på baksidan till ICA. När vi kommit halvvägs stannar Theo upp. Säger "sss" och pekar på blöjan. Då hade han såklart bajsat och vi fick vända hemåt igen. Han är så duktig som säger till i alla fall.

Nu ska jag diska och göra mej i ordning. Sen får det bli någon snabblunch innan skolan.

image460
Han kom inklampandes med Thilas sko sist hon va här. Bara liiite för stor till honom, men den va ju enklare att ta på sej än hans egna.

Mora träsk!

image459

På måndag är det dags för mora träsk! Theo brukar sitta som klistrad vid teven när man sätter på den DVD´n så han kommer nog tycka att det blir jättekul! Bokade 4 biljetter men kan visst bara utnyttja tre, såå
nån som vill hänga på? ;) höhö.

Inget ÖF

Kom på mej själv idag - man kan ju inte gå till ÖF när man är förkyld och krasslig. Nej, fy Jonna, inte smitta ner dom små barnen.

Men Theo är ganska mysig när han är sjuk iofs =)

image455

image456

Isglass är gott när man har nästan 40 graders feber!

image457

image458

Man får ju passa på att ha 2 nappar när man är sjuk när man inte får ha någon i vanliga fall, förutom när man sover =)

Så fiiin!



Gotthard - Heaven

Plugg och åter plugg!

Har precis skrivit färdigt ett arbete och tänkte börja med nästa nu. Kände bara att jag va tvungen att blogga lite emellan! Jag känner mig bättre idag, bara seg och förkyld. Tänkte att med lite alvedon i kroppen så orkar jag nog med öppna förskolan med Theo i eftermiddag. Han älskar ju att hålla igång och hitta på saker hela tiden, blir så otroligt rastlös av att bara vara hemma. Men ibland så måste man ju kunna vara det också.

Såhär nöjd va han ute igår! Ser ni hur det lyser i ögonen *älskar*

image450

Uteliv

Vilket härligt väder, synd att man är frusen och febrig! Theo och Micke är i alla fall ute och leker ännu en gång, dom va ute på förmiddagen också, härligt! Då är Theo som nöjdast. Inte utan att man längtar efter ett hus, men som jag sagt innan så kan man ju inte få det så mycket bättre i lägenhet än vad vi har det här. Så det är bara att gilla läget helt enkelt. Hade varit skönt med ett rum till bara. Så Theo och Thilda kunde haft egna rum. Börjar bli liiite trångt. Bättre blir det ju inte när Theo ska ha "stor" säng heller. Har faktiskt börjat titta lite på det, men hittar inga fina.

Någon som har något bra tips?


Har varit inne i stan nu på en jobb grej i alla fall. Hämtade upp Linda som också följde med. Verkar helt okej tycker jag! Så det får vi hålla tummarna för nu. Perfekt om man slipper jobba i sommar ju, kan ju inte bli bättre! Eller jobba kommer jag förmodligen inte göra ändå, men om jag jobbar i maj så får jag ju i alla fall pengar i juni. CSN är ju som dom är, dom betalar ju ut i maj och sen i augusti. Man kunde väl åtminstone fått i juni också? Men istället får man ju massa pengar i augusti sen. Jaja, världsliga problem.

Sjuker

Verkar inte bättre än att jag fått det som Theo hade - känner mej inte alls på hugget! Sitter och skriver ett arbete men man är ju något tung i huvudet. Ska ta ett par alvedon och göra mej i ordning snart eftersom jag ska iväg en sväng sen. I eftermiddag när Micke och Theo ska på kalas blir det soffläge vill jag lova, härligt!

Köpte förresten en såndär örntermometer, och den verkar funka bra. När den visade att Theo hade 39,8 så ville jag kontrollera med rumptermometern så det stämde, så han inte hade ännu mer än då. Och det stämde. Så nu är det lite lindrigare att ta tempen - skönt.

Äntligen feberfri!

Theo vaknade feberfri idag, äntligen! Så i morgon blir det dagis igen, om inget annat inträffar under dagen, men det får vi inte hoppas. Ska bli så härligt att komma ut och kunna hitta på lite igen. Man känner sig ju helt isolerad här hemma när han är sjuk. Skönt att man fått lite besök och så i alla fall, alltid trevligt!
Jag känner mej sådär idag, men med lite alvedon så ska man väl överleva denna dagen också. Ändå att Theo är hemma eftersom han inte kan vara på dagis än så står ju inte min skola still. Måste verkligen sätta igång med att skriva arbeten, så vid nio ska jag väcka Micke så inte hela dagen går innan man komma igång.

Nu ska jag leka vidare med Theo som protesterar genom att se hur det låter om man bankar med plastgrytorna överallt.

Gullungen!

image449

Gillar verkligen den bilden, han e så go =)

Nu har Jonna samlat sig så nu återgår vi till de glada tonerna! Var ju inte ens värt att publicera det inlägget igår egentligen, inte värt att lägga energi eller uppmärksamhet på helt enkelt. Men i stundens hetta så... Det är bara att inse att en del människor är inte som dom ska helt enkelt! Och som jag sa, personliga påhopp godkänns icke. Men du anonym, jag har läst din kommentar och tackar och bugar. Jag ska tänka på det du skrev, jag lovar. Haha.
Du kanske borde skaffa dig en verklighets uppfattning innan du uttalar dig nästa gång. Det du skrev hade ju inte ens med det jag skrev i mitt inlägg att göra.

Theo är fortfarande sjuk, stackarn. Så Micke fick åka på kalas hos sin kusin själv idag. Men i morgon när hans faster C fyller år så är han förhoppningsvis frisk så han kan följa med pappsen. Själv känner jag mej inte heller på topp så jag får se hur jag mår, om jag åker med eller inte.

Ska, om jag mår bra, iväg och "söka jobb" i morgon också. Får väl se hur det går med det. Sen på onsdag ska Micke till Växjö på jobb-mässa om utlandsjobb. Har lite delade känslor om det där med att vara halvt ensamstående eller hur man nu ska kalla det. Tror att det är nyttitgt för förhållandet, absolut. Och Theo är inte så svår att ha och göra med så det löser vi nog han och jag. Och så vet man ju att det är en övergående period också. Men man lär ju sakna ihjäl sig efter honom! Än är inget bestämt så den dagen, den sorgen.

Nej nu ska jag krypa ner till min älskling i sängen! Tänk vad bra jag har det =)

Välkomna!

Härmed öppnar jag mitt hjärta. Min blogg, mina tankar. Nu tänker jag inte hålla inne på något längre! Vill du inte läsa, så varsågod och låt bli.

Jag kan tala om för er, mina damer och herrar, att det är inte alla dagar så lätt att leva med en sambo som har barn med någon annan. Det är inte bara barnet man lever med, utan även barnets mamma som alltid finns med i bilden! Och jag är så förbannat trött på hela denna karusellen nu. Jag har kämpat, kämpat och kämpat för att göra det jag kan för detta lilla barn. Och egentligen är ju inte det så mycket, för det hänger ju på föräldrarna.

Theo är sjuk och idag ville Micke ha en heldag med bara Thilda och åka till hennes farfar som skulle bjuda på grillat. Men det, det gick minsann inte. För dit skulle minsann hennes mamma också! Kan ni tänka er själva hur någonting ska funka när det är så?? Farfarn hade tydligen tänkt att vi skulle sitta där allihopa och ha det så himla trevligt, nej tack! Hur fan, rent ut sagt. tänker folk???
Detta är inte ens något man ska behöva diskutera med folk för att dom ska förstå, det borde vara självklart. I alla fall efter både en och tretton pikar!

Nej just nu känns plan B helt rätt. Att Micke åker till Norge och jobbar och sen drar vi till Thailand över vintern. Behöver ju inte vara rädda att behöva fira jul ensamma, för min kära familj lär inte svika!

Så, hur hade ni reagerat om er sambos ex hade hängt med hans familj jämt? Mottager gärna åsikter av alla slag, men personliga påhopp godkänns icke!

Titta, en mandarinand!

Skulle gå en långpromenad igår och gick ner vid ån, där såg vi något konstigt! En and som inte såg ut som dom andra änderna så att säga. Han fräste åt dom andra fåglarna så dom hade minsann lite respekt för han. Invandrare i ån tänkte vi! Ringde till mamman min för att höra om hon sett den och det hade hon såklart. Hon och alla andra som varit där samtidigt hade stått där med sina mobiler och fotat den lilla varelsen. Hon berättade även att den hade varit på bild i tidningen och att det var en mandarinand som kommit vilse.

Har nog aldrig sett så många vid ån som igår. Dom flesta som fotade hade ju typ 3 meter långa objektiv på sina kameror, men ni får nöja er med bilder ifrån Mickes mobil.

image443

image444

image445

image446

image447

image448

Jag tycker den är mycket finare än dom andra så hoppas den förökar sig så vi får fler sådana =)

Frukost tajm

Theo började böka vid halv fem i morse och efter det skulle han helst ligga på mej och han hostade hela tiden. Han halvsov fram till 06.19 och då gick han och Micke upp. Tur man har en underbar sambo att dela livets hårda (och givetvis glada, som de flesta dagarna är) dagar med! Dom slocknade vid halv nio så nu sitter man här ensammen. Ska äta lite frukost för Theo vaknar nog när som helst skulle jag tro.

Han va blixtervarm i morse, som en kamin, feber har han ju utan tvekan. Har ju bara en rumptermometer till han och han gillar verkligen inte den längre, så man drar ju sej för att ta tempen på han. Igår hann den upp till 39,2 innan han slingrade sej så den hade väl slutat på närmare 40 kanske.. =(
Funderar starkt på att köpa en örontermometer. Har varit väldigt skeptisk till dom, för dom är faktiskt inte helt tillförlitliga. Men nu har dom kommit med en ny som ska vara bättre! Kostar bara 600 kronor, som hittat ju!


Sjukstuga

Theo är sjuk! Helt otroligt att han faktiskt hållt sej frisk flera veckor nu så man får väl vara tacksam för det.
Han somnade här i soffan hos mej vid kvart över åtta så nu får vi väl se hur natten blir, hoppas han sover gott.
Jag har kollat på Spårlöst. Tur Micke är och tränar så man kan sitta här o snyfta för sig själv, haha.

Skulle träffat Theos faster Therese och kusin Jonah i morgon men det lutar väl åt att det inte blir något eftersom Theo är sjuk, men vi får se hur morgondagen blir. Får ta det i helgen annars. Har inga direkta planer för denna helgen, Theo vill sova hos sin mormor och morfar (tyckte minsann han sa det i alla fall ;) ) på lördag men vi får ju se hur det blir med det också med tanke på sjuklingens tillstånd.

Köpte gardiner till köket och Theos rum för ett tag sen, tänkte lägga ut bilder på hur det blev! Ni kan ju bortse ifrån dom stora fula blommorna i köksfönstret som inte alls passar in där och som inte ska vara där, haha.

image442

image440


Är grymt missnöjd, fick bara G på gårdagens tenta. Det är illa. Tur att det bara va tenta 1 utav 4 (!?) i denna kursen så man har goda chanser att få ett bättre betyg ändå! Så nu är det plugga plugga plugga som gäller, har faktiskt hunnt med en del idag medan Theo sov. Annars har det blivit rätt mycket Pippi Långstrump, och bus med Thilda också som varit här idag. Lagade lasange idag, riktigt mumsigt. Sen kom mamma, Tim och Daniel med goda sockerbullar till fika.

Veckans middag:
Måndag - Korv och makaroner, så tråkigt men vissa dagar får det gå an det också.
Tisdag - Potatisgratäng och fläskfilé.
Onsdag - Flygande Jacob.
Torsdag - Lasange.

Någon som har något tips om vad man kan fylla ut veckans matsedel med??

Rutchkana =)

Theo skulle hämtas vid halv två idag och eftersom jag va ute i Vedeby redan vid ett så passade jag på att svänga inom Coop för att köpa en rutchkana till Theo, men den va slut. Förhoppningsvis får dom in nya i morgon så då får vi brumma dit och köpa en. Han tycker det är så skoj att åka på såna. Sen till sommaren kan man ju ha den ner i en liten bassäng, så får man ju en vattenrutchkana helt plötsligt. Kan ju inte bli bättre!

Eftersom jag va tidig till dagis idag och Theo låg och sov när jag kom passade jag och dagisfröken M på att ha vårt samtal som vi skjutit på länge och väl nu. Lite allmän info och utvärdering av tiden som gått. Fick bara goda ord om lill-prinsen och allt känns verkligen kanon. Ett super dagis helt enkelt! Kommer bli ett väldigt svårt beslut om man får erbjudande om plats här där vi bor, känns ju tråkigt att flytta han lixom.



Lite sådär inom parantes..Trist att en del vuxna människor är så egoistiska.


Vill ha vår!

Har ju varit fint väder ett par dagar nu och så kommer en sån här tråk dag och man blir bara så less! Inget kul att vara ute då ju. Och dagen blir så lång när man bara är inne. Nu badar i alla fall Theo och då är han nöjd som fisken i vattnet. Annars är ju det bästa han vet att vara ute.

image437

image438

image439




Och på tal om vår då. Idag efter jag skrivit tenta (som jag hoppas gick bra) så mötte jag Micke i stan. Vi passade på att luncha helt själva, inte varje dag det inträffar. Sen åkte vi till träbolaget för att titta på brädor. Nu undrar ni vad våren hade med detta att göra. Men så fort solen lyser vill man ju bara kasta fram utemöblerna, grillen och plantera blommor! Och så skulle jag även vilja ha trägolv på uteplatsen. Så därav tittandet på brädor. Får väl se vad det blir, antingen lösvirke att snickra själva med eller vanliga enkla "trallar". Ska nog kika runt och jämföra lite priser först också.

Ikväll ska Micke träna och jag ska nog ögna igenom nästa delkurs för att se vad man ska sätta igång med härnäst. Kommer ju bli att jag läser både medicinsk grundkurs, social omsorg och psykologi typ samtidigt nu. Men förstnämnda kursen ska vara klar först, i början på maj, så den får man koncentrera sig på i första hand minsann.
Sen är det ju Grey´s anatomy också, och Barnmorskorna också. Verkligen ett svårt val. Tur femman har långa pauser!

Tenta dag

Nyss uppstigen med världens huvudvärk! Om en timme ska Theo lämnas på dagis och vid nio har jag tenta. Det kan ju förklara min dåliga sömn i natt. Har vaknat till av att massa konstiga ord har snurrat runt i huvudet och inte kunnat somna om sen. Får nog nog bli en powernap när jag kommer hem. (Så säger jag alltid när man precis stigit upp och är dö trött, men det blir aldrig så ändå, haha)

Önska mej lycka till!

Framtiden och trotsig Theo

Här smids det framtidsplaner för fullt. Ska man ta den trygga enkla vägen som vi strävat efter hela tiden, eller ska man chansa lite? Göra något annat, helt oväntat...
Livet är ju faktiskt för kort för att "bara vara".

I morgon är det dags för tenta 1 i medicinsk grundkurs. Fick VG på förra tentan i vård och omsorg och hoppas såklart på det denna gången också. VG på allt va ju trots allt mitt mål och hitills har det ju gått bättre än förväntat!



Prinsen kör på sitt nya åk! Vilken goooding vi har =)

image435

image436

Det är verkligen han som är ljuset i livet. Ändå om han kan vara ett riktigt litet monster så glömmer man det när man får en puss, kram eller bara ett härligt skratt tillsammans med honom.

Är det verkligen normalt att vara i trotsåldern när man bara är 17 månader? Han är helt otrolig. Han är himla medveten om allting och ofta så bara tittar han på en med en sån nonchalant blick när man säger till honom. I morse kastade han min mobil i huvudet på Micke och gissa om han skämdes när jag sa till. Han "sköt ut underläppen" och slängde sej i sängen och började gråta. Efter mycket om och men fick jag honom att ge pappan en puss och en kram som förlåt, för det tycker jag är väldigt viktigt att han lär sej!
Vi har alltid varit väldigt noga med att visa vad som är rätt och fel och säger alltid till när det behövs. Han vet innerst inne precis vad som gäller eftersom vi inte "daltat" med honom från början.

Trotsar era barn? Tips är välkomna.

På tal om Theos otur!

Igår blev det sådär oroväckande tyst och jag gick för att se vad Theo hade för något i kikaren. Hittade honom i vår säng, inte helt otipppat. Han blev rädd och kastade sig i vår sänggavel och spräckte ögonbrynet.
Blev "bara" 1 centimeter som tur väl var, inget som behövde tejpas. Det såg värre ut än vad det var.

strul-blogg.se

Har faktiskt aldrig haft några problem med bloggen förut, som många andra verkar ha haft, men detta avbrottet va ju riktigt drygt. Inte nog med att man inte kan skriva något själv, man har ju ingenting att läsa heller eftersom det är så många som använder just blogg.se.

Helgen kom och försvann lika fort igen. Min faster med sambo var nere ifrån Göteborg och hälsade på. Har inte träffats sen i maj så det var himla roligt! I lördags åkte vi in till stan för att shoppa lite försenade födelsedags och julklappar till Theo ifrån dom, och det blev en hel drös med jätte snygga kläder! Inte helt fel det minsann. Jag hittade mej en vårjacka också, annars blev det lugnt på shopping fronten. Tog en fika på Lennarts (hur ofta fikar man där då?) medan Theo sov. En jättegod fralla med salami och brieost blv det, riktigt fint det!

Söndagen började inte så bra. Theo och jag skulle ut på promenad på morgonen och sen vidare hem till mamma och dom. Då drog han ner en sko i ansiktet och fick näsblod när han låg på golvet och blev påklädd. Så då fick vi stanna inne en stund i liggläge. Sen smet han ut fort som blixten utan att jag ens hann knäppa overallen. Eftersom det är dubbla dragkedjor så hänger det ner en grej när den inte är knäppt och den drog han i leran. Såå, in igen och skulle byta kläder, då kom näsblodet tillbaka. Vi beslutade oss för att hålla oss hemma. Vi bestämde oss för att bjuda på den där fikan här hemma idag. Micke körde och köpte kaffe och jag fixade i köket och Theo passade på att slänga sig mot den hårda kanten bakom dom mjuka kuddarna i soffan. Och fick näsblod, IGEN.

Fikan var i alla fall trevlig. Vi kollade på en massa kort och lite videofilmer som vi filmat på Theo. Strax efter ett begav sig var och en hem till sitt och Theo somnade som en sten. Själv fick jag vara så vänlig att ta fram min kära bok och läsa lite, den höll på att damma igen efter helgen ju.
Eftermiddagen bjöd på fågelmatning, pizza och lek utomhus i det otrligt härliga vädret. Theo körde runt med sin skottkärra och vattnade marken med sin vattenkanna. Han fick tigga vatten av hans morfar som tvättade bilen.


image434
Så liten!