Är Fronda sjuk?

Då va det kvällen och jag är så trött så jag ska minsann gå och lägga mej nu. I morgon är det ju dags för melodifestivalen och då måste man ju vara piggelin! Ska bli riktigt roligt alltså =)

När jag och Theo va på vårdcentralen idag så tog läkaren in en patient medan Theo fick ett stick i fingret av en annan. Så vi satte oss i väntrummet och väntade på honom. Ut kommer han med en kille som pratar om melodifetivalen. Han sa: "Ja det är ju melodifestivalen ikväll och i morgon, jag kör inledningen så du får kolla på teven!".

Jag kände inte alls igen honom men Micke blev ju alldeles till sig när jag kom hem och sa det och visade en bild på Fronda, och det kan nog minsann ha varit han. Men vadå kör inledningen? Jag får inte ihop det riktigt....
Vi får väl se i morgon helt enkelt.

Att gå själv och mata "ankorna"

Idag tog Theo och jag oss en promenad på morgonen, ordagrant. Theos vagn va nämligen hos hans mormor så även Theo fick promenera! Han tycker ju det är så roligt att gå själv, speciellt i nerförsbackar, så vi gick igenom skogen på baksidan i den relativt branta backen. Och han skrattade så gott!

Gick ner till ån och matade fåglarna vilket verligen va en succe denna gången. Va typ tjugo änder där som flockades runt oss och Theo åt bara upp dom två första bitarna denna gången, resten delade han med sej av. En "anka" kom till och med fram och tog brödet ur handen på han, då tittade han lite skeptiskt, haha.

Gick vidare upp mot mina föräldrar men mormor kom och mötte oss med vagnen när vi nästan va framme. Efter det så spatserade jag, med Theo i vagnen, till öppna förskolan och tillbringade förmiddagen där.
När vi kom hem vid halv tolv tiden fick Theo lunch och sen somnade han gott i vår säng vilket jag också höll på och göra. Men jag gick upp igen och gjorde dom sista finputsningarna av ett arbete som ska lämnas in på måndag. Har även diskat, vikt lite tvätt, rensat "dammfiltret" i tumlaren mm.

Nu ska jag göra ytterligare ett försök att väcka Theo eftersom vi ska till doktorn vid tre. Han har sån envis hosta som inte vill ge med sig så tänkte dom skulle få lyssna lite på han. Och Theos högkostnadskort går ut i april så man får ju passa på att få lite ny hostmedicin utskriven nu till ett väldigt förmånligt pris! =)

Mycke tankar!

Jag vet inte hur jag ska göra med skola jobb och allt i framtiden. Högsta önskan just nu är ju att köpa hus. Ekonomin om jag läser till sjuksköterska kommer ju inte vara den bästa dom närmaste åren då! Samtidigt måste man ju tänka när man köper hus, att risken faktiskt finns att båda blir arbetslösa och att då måste man ju klara sig ekonomiskt på det viset också!

Har insett att jag har dom ämnena jag behöver för att söka till SSK, frågan är om dom poängen jag läser nu i vår kommer att räcka att söka in på till hösten. Vi får väl se!

Fick även ett samtal ifrån kommunen igår, att jag ska komma på möte på kommunhuset på måndag. Har jobbat 365 dagar på en 3 års period vilket innebär att man blir LASad. Och det i sin tur innebär väl att man lättare får vikariat och så. Nu är det ju inte men gamlingar jag vill jobba egentligen, men ett jobb är ju alltid ett jobb. Och om jag bara jobbar några månader till så blir jag automatiskt fast anställd sen.

Ni kan ju gissa om jag känner mej allmänt förvirrad. Skolarbetet lägger jag på hyllan idag. Orkar inte tänka!
Ska shoppa med mamma, det är ju sol ute =)

Makt-missbrukande mammor!

Är det inte så att i många fall så missbrukar mammorna sin makt? Läste en artikel igår kväll i tidningen Föräldrar & Barn där det stod om en kille som kämpade över att få gemensam vårdnad om sitt barn. 2006 ändrade man lagen så att det är lättare för mammorna att få ensam vårdnad. För drar pappan vidare det till rätten och föräldrarna har sammarbetssvårigheter så döms man inte till gemensam vårdnad. Helt sjukt enligt mej!

Ensam vårdnad kan man ha om barnet lever under missförhållanden! Att man inte vågar släppa iväg sitt barn till någon som missbrukar t.ex. droger eller någon som är våldsam mot sej själv och barnet, det är ju fullt förståligt.
Det är inget som mamman ska kunna välja för att hon vill ha en massa bidrag och pengar för att kuna överleva!

Men, som det stod i tidningen, lagförändringar bör söka lösningar, inte verktyg till mer konflikter!

Man måste ju tänka på vad som är viktigast och bäst för barnet - att de vuxna har sammarbetssvårigheter eller att barnet förlorar den ena föräldern?

Personligen tycker jag inte att det borde finnas som val att välja ensam vårdnad under normala omständigheter. Man är två om att göra barn och då är man minsann två om att vårda det också! Ändå att det "bara är en underskrift på ett papper" så skulle det ju kännas som att bli snuvad på hela föräldratiteln!

Tråk väder!

Man blir så less på sånt här väder, men känner ju inte för nånting. När det är fint väder blir jag alltid genast väldigt sugen på att spendera pengar. Konstigt. Vad blir ni sugna på när det är fint väder? Sådär klarblå himmel och sool, underbara tanke!

Är riktigt sugen på att boka en resa i september nu. Har ju haft lite olika planer som t.ex. all inclusive hotellet i Grekland och har också pratat om att köra ner till Italien i två veckor. Men man vågar ju inte planera något i sommar innan man vet hur det blir med jobb, semester osv. Så vi får helt enkelt se hur det blir! Har man bara lite is i magen kanske man hittar en riktigt bra restresa sen. Hoppas kan man ju.

Funderar på att hitta på något med Theo efter dagis, vet inte riktigt vad bara. Micke ska fasta hela dagen idag inför en röntgen han ska göra i morgon så jag vet inte vad jag ska äta för något. Inte så kul att stå här och laga mat när inte han får äta något, stackarn.

Nu ska jag återgå till skolarbetet, jag är flitig som en myra. Riktigt stolt över mej själv som tar tag i detta!

Fort ska det gå!

Theo är på dagis och jag har läst igenom lite av mina gruppkompisars arbeten på skolportalen. Funderar på att äta lite frukost nu, kurr kurr i magen!
Eftersom "min" bil är sönder så lånade jag mammas idag när jag körde Theo till dagis. Eftersom hennes jobb ligger här nedanför backen så gick vi ner dit och Theo fick såklart gå själv. Det är ju en ganska lång backe och får han väl upp farten så går det ju rätt fort ner och hålla handen är ju inte ens bara att tänka på. Han skrattade hejdlöst när han for fram fort som attan ner för backen och jag fick hålla fast han i luvan på jackan =) Söta barn!

Värre va det när jag skulle bära honom över vägen, då blev han vansinnig. För att inte tala om när jag satte in han i bilen! Så fort man ska lyfta upp han så blir han helt "lealös" i kroppen och bara vägrar "samarbeta". När man sen ska in i bilen så spänner han sig och sträcker på sig så man absolut inte kan sätta han i stolen!

En egen vilja, det har han minsann!

Tillbaka till vardagen

Idag blir det inget slappande på soffan framför 3 beck filmer utan idag blir det till att läsa en himla massa sidor i min kära vård och omsorgs bok. Ska blir skönt att göra lite nytta! Men först tyckte jag att jag kunde vara värd att skriva lite blogg.

Lämnade Theo på dagis vid nio och det gick hur bra som helst. Hans favoritfröken kom fram till oss och han sken upp som en sol. Kramades lite med mammsen och sen hoppade han ner och lekte och sa inte ett ord när jag gick. Kändes ju kalas! Trodde det skulle bli riktigt jobbigt att lämna honom idag när han va hemma hela förra veckan.

Ska bli endel omorganiseringar på dagiset i samband med att dom flyttar upp till de nya lokalerna. Fattar verkligen inte varför men personalen ska blandas om på de olika avdelningarna. Eftersom det är 2 nya avdelningar som ska öppnas så blir det ju en hel del ny personal och Theos favoritfröken ska byta avdelning. Dom som kommer vara på Theos nuvarande avdelning är ny personal och en som är på hans avdeling nu kommer att va kvar, men känner inte sådär speciellt mycket för henne.

Så vi fick erbjudande om att byta avdelning och det tackade jag ja till. Theo gillar henne skarpt alltså och jag också. Det är alltid hon som tar honom när jag lämnar, det är alltid hon som är med honom när jag hämtar (om han inte lullar runt ensammen då :) ), det är alltid hon som berättar allting och ger all den info man behöver och det är hon som jag känner bryr sej mest.

Vad tycker ni, gör jag rätt eller fel som väljer att byta? Visst, det kommer bli nya barn, men vi känner även endel av dom sen innan som tur väl är. Sen känner jag att det är ju ändå personalen som är tryggheten, nya kompisar hittar dom ju direkt.

Vill ju bara prinsens bästa...


image371

En hård vecka framför mej!

Eftersom jag har haft Theo hemma hela veckan så har det inte blivit mycket tid till skolan. Jag har hunnit med det jag behöver men inte mer än så. Det betyder att jag har massor att göra denna veckan, eftersom jag egentligen tänk "tjuvstarta" men en del denna veckan som gått. Men men, det kommer gå bra det också, det vet jag.

Har tillbringat dagen hos mina föräldrar och Theo va ute me sin pappa och morfar nästan hela förmiddagen. Själv låg jag och sov till klockan tio, så skönt! Dom hade huggt ved och åkt skottkärra och så. Theo älskar verkligen att vara ute, han blir SÅ arg när man går in. Sen pekar han på dörrar och fönster och säger "öh öh" eller "däääh" (där), och då vet man precis vad som gäller. Eftersom Theos ord är morfars lag så har han varit favortien dom här dagarna när han har varit hemma. Min käre fader jobbar i Jönköping på veckorna närmligen.

Igår kväll va det melodifestivalen och singstar som gällde hos Sandra, mycke trevligt! Ikväll blir det lugnt framför teven med älsklingen, Theo somnar nog vid sju tiden skulle jag tro. Innan dess ska han badas och den där biten också. Helt underbart att ha en pigg frisk Theo igen dock med en väldigt stark vilja och envishet som vi inte sett på en vecka nu. För då har det mest sett ut såhär...

image366

image367

image368

image369

På bättringsvägen?

Trodde att Theo va på bättringsvägen redan i förgår efter sjukhusbesöket, men då kom febern o mer snuva och hosta. Så igår va han helt slut lille fisen, vi kollade på 3 Beck filmer mitt på blanka eftermiddagen, och det hör ju inte till vanlighterna i vår familj. Han har fått lite uppiggande besök av mormor, morfar och morbror D i alla fall och det gillar han verkligen! Idag var det som en helt annan Theo när han slog upp ögonen - vår vanliga Theo! Så skönt. Hoppas nu bara det håller i sig me. Tyvärr missar vi ju fotbollsskolan idag, men nu ska han få vila upp sig så han kan va på dagis i veckan. Ska se i eftermiddag om han kan få i sig lite mat också. Han har levt på bröd och vatten i flera dagar. Vi har köpt nyponsoppa, blåbärssoppa, saftsoppa och så saft och äppeljuice o massa annat som finns hemma. Inget ville han ha igår - förutom vatten, haha. Och det va ju inte det första man provade med. Han fick isglass till frukost, men ville hellre ha fralla när han fick syn på den. Sån lyx lär han inte välja bort om ett år i alla fall. Nu får vi hoppas att det är på väg åt rätt håll och att det dröjer länge länge tills han åker på detta igen.

Ikväll blir det melodifestivalen hemma hos Sandra.O med tjejerna. Nästa vecka får jag svika för då är jag på direktsändningen =)

Ska bli otroligt skönt att komma hemifrån lite ikväll kan jag säga, man har känt sej helt isolerad nu. Men samtidigt har man ändå inte velat va ifrån han när han har varit så sjuk.. Då behöver han oss som mest!

Sjukhuset idag

Efter mycket om och men så kom vi in till barn klockan ett idag. Behövde inte vänta så länge på läkaren som skulle undersöka Theo så det va skönt. Dessvärre fick vi inte göra annat än att vänta efter det. Theo va dödstrött och när dom väl hade stuckit han två gånger i fingrarna och fått ut så mycke blod dom skulle ha så slocknade han som en stock i sin vagn. Han va dock väldigt arg på plåstret han hade på fingret. Det första han gjorde när han vaknade igen va att titta på sitt finger och börja gråta, sötnosen haha. Så då tog mammsen bort plåstret igen!

Först sa dom att vi skulle vänta en timme på provsvaren, sen när jag frågade igen innan dom gick så sa dom att det nog bara skulle ta en halvtimme. En och en halv timme fick vi vänta. Theo sov 40 minuter och sen piggnade han till och drack massa god saft och vi gick ut och lekte i väntrummet. Tur det finns mycket att göra på barnavd i alla fall. Blev inte så förvånad när läkaren och överläkaren kom in och sa att "det är bara ett virus".
Överläkaren frågade om han gick på dagis och det gör han ju. Det tyckte hon förklarade saken. Och då ifrågasatte jag varför det varit så flera gånger innan han började på dagis. Det kunde hon ju inte svara på. 
Lite mer info fick jag men det är inget jag tänker dela med mej av här eftersom vissa inte har med det o göra helt enkelt.

Tack till min underbara mamma som såg till att jag kunde komma iväg till barn överhuvudtaget eftersom allt körde ihop sej och tack till min underbara pappa som hade handlat så god mat, även till mej!

image364

 image365

Den bästaste mormorn o morfarn i världen!
Vad skulle vi göra utan dom, dom ställer
minsann upp i vått och torrt! Utan att
man knappet behöver be om det.

Lite information såhär på kvällskvisten

Inledande
Fullständigt namn: Jonna Maria Josefine Närkfors
Din ålder: 21 (22 i september)
Födelsedag: 22 september
Syskon: 2 yngre bröder
Hårfärg: blont i sin helhet, lite mörkt undertill!
Ögonfärg: Lite blå-gråa


Förhållanden
Vem är din bästa vän? Känns som man växt ifrån det där med "bästa kompis"
Har du en pojkvän/flickvän?: Ja
Hur länge har ni varit ihop?: snart 4 år
Hur långt var ditt längsta förhållande?: Det pågår just nu!
Vem kysste du senast?: Micke


Grejer
Vad shoppar du helst?: Blir mest saker till Theo
Har du några tatueringar eller piercings, och i så fall hur många och var? Hade i öronen men dom har växt igen och hålet i navlen har jag aldrig något smycke i längre, tog ut det när jag va gravid.
Hur många skor har du? Ett helt gäng men använde kanske 3 av dom just nu såhär "vinter"tid
Hur många par byxor har du? Massor men inte många man använder av dom heller, 6 par kanske blir använda?
Har du några smycken som kostat över 1000 kr? Ringen på vänsterhanden möjligtvis!


Favoriter
Färg: Blir mest svart och brunt och sånt. I klädväg iaf.
Mat: Oh vad svårt, lövbiff är riktigt fint!
Killnamn: Theo
Tjejnamn: Li ligger bra till om det blir en tjej next time
Ämne i skolan: Vård & Omsorg just nu
Musik: Rix fm
Fras/mening/uttyck: Söte tid!


Har du någonsin..
Snusat? Nä fy farao
Rökt? Provat, men prova innebär 1-2 ggr så inte mer än det.
Hoppat bungee jump? Näe men det e nog häftigt
Brutit mot lagen? Har väl hänt
Fått dig själv att kräkas? Ne fy
Nakenbadat? Det har man väl gjort ett par gånger =)
Varit kär? Jepp


Extra grejer
Tar du droger? Äter lite svamp ibland bara.. Champinjoner!  
Vad använder du för schampoo? Det rosa Elvital
Vad är du mest rädd för? Att något ska hända Theo eller någon annan av mina nära och kära.
Vilken bil skulle du vilja ha? Det är olika från dag till dag, men snart måste jag bestämma mej. Vill inte ha en tråkig v70 som alla har som familjebil, men jag ska inte säga för mycket för det kanske blir en sån iaf.
Hur många MSN-kontakter har du? Ett gäng
Hur många av dem är online just nu? Hälften av dom


Slutfrågor
Pizza eller choklad? Pizza
Tränar du? Nej tyvärr, blir en och annan power-walk, men intalar mej att det ger dubbelt så mycke med en tung vagn också! ;)
Hur ofta? Olika, beroende på väder och vind.
Guld eller Silver? Beror på.
Vilken film såg du sist på bio? underbar o älskad av alla
Vad vill du helst av allt göra just nu? Åka till Thailand i en månad med min lilla familj och "bara vara".

Nu utmanar jag alla som står i min länklista =)

Mycket nu!

Uppdateringarna blir inte så många nuförtiden, men det har sina orsaker. Idag har jag varit i skolan, vi har haft metodövningar. Kändes ju lagom roligt att typ lära sig bädda sängar, borsta tänder och mata. Precis som att man inte gjort det innan då? Desto roligare va det ju att få lära sig ta blodtryck och linda ben på rätt sätt och så. Man märkte ju att man fått lära sej endel felaktiga saker ute på arbetsplatserna, så det va nyttigt.

Micke har varit hemma för vård av barn eftersom Theo fortfarande är dålig. Han hade feber söndag och måndag och nu är det "bara" kräkningarna som håller i sig. Fattar inte varför han alltid spyr så i samband med förkyldning/feber. I morgon är det jag som ringer barn och ber dom göra en mer grundlig utredning, sist klämde dom ju bara lite på magen och skrev ut Zantac.

Annars är det rätt lugnt, händer inte allt för mycket. Eller jo, det är väldigt mycket nu, men bara med sjukdomar och skola!! Synd att Theo missar en hel dagis vecka, lär ju inte vara lättare att lämna han på måndag då precis. Sen missar han ju v11 också eftersom vi är i Sälen då, men förhoppningsvis så håller han sig frisk tills dess och får 2 veckor att busa av sej på. Och jag behöver verkligen den tiden till skolan!!


Vård av barn!

Idag är det lugnt på plugg-fronten, jag ägnar mej åt "vård av barn". Han har visserligen sovit en hel del så lite har man ju hunnit med, men sen har man ju ett hushåll som ska skötas också. Tur jag har en sån duktig sambo!
Undra hur det funkar med att "vabba" när jag pluggar på distans? För om Theo måste va hemma på onsdag också så måste Micke va hemma med han eftersom jag har metodövningar hela dagen och måste vara i skolan. Kan han ta vård av sjukt barn då? Det måste ju gå...

Har ju missat en otroligt skön dag ute idag tyvärr, kände när jag gick ut och hämtade posten att det va helt underbart väder! Och man kan ju inte missa det om man tittar ut heller för den delen. Tror faktiskt att jag ska klä på Theo ordentligt med kläder och stoppa ner han i vagnen när han vaknat och gå en runda, man dör ju inte av lite frisk luft. Hoppas det blir en feberfri dag i morgon så man är back on track på onsdag igen!!

Tidig kväll

Vår utslagna hjälte!

image363

Theo slocknade för en stund sen i soffan, har ju aldrig hänt innan. Han bara tog sin filt och la sej ner och somnade. Så hans snälla mamma petade in nappisen och lät han sova, trots att klockan endast va sex. Så det blir spännande att se hur denna natten artar sej. Eller så får man väl stiga upp vid fyra imån. Men det är smällar man får ta när dom små är sjuka!

Själv vet jag inte riktigt hur jag ska fördriva tiden nu när kvällen blev så väldigt lång. Micke spelar super mario så jag ska nog joina han!

Melodifestival-tjejkväll

Igår va det då dags för andra delfinalen i årets melodifestival. Lite bättre än förra veckan, men hallå, andra generationen? Och dom där röda tvillingarna? Okej, låten va svängig men jag slipper ju gärna att se dom. Sanna Nielsen va grym och efter att ha lyssnat på Carola & Andreas en gång till idag så tyckte jag den va riktigt bra.
Hade en väldigt trevlig kväll hos Ida med tjejerna. Det blev massa godis, prat och skratt!

Dagen idag har varit hur lugn som helst. Theos farbror A har varit här och vi har spelat Wii och bara slappat. När Theo sov gjorde jag lite skolarbete också, så lite nytta har jag gjort. Theo är sjuk, han hade 39 graders feber innan så det blir ju inget dagis i morgon, så därför fick jag ägna lite tid åt skolboken idag.

Funderar på att för första gången (tror jag) tömma min mobil och lägga in lite video klipp här. Får se om jag har ork och lust till det sen. Nu kommer snart min mamma förbi med Mora träsk skivorna som dom har hemma och då lär Theo bli jätteglad, som vanligt när det kommer besök! Mitt lilla charmtroll.


Tänk att han har varit så liiiten.... Detta va en av de första gångerna han satt själv i sin stol i köket på kyrkogatan.

image362

Dåligt med uppdateringar!

Här lyser uppdateringarna med sin frånvaro, jag har helt enkelt annat att tänka på. All ledig/barnfri tid går ju åt till att plugga och när Theo är vaken/hemma ifrån dagis så ägnar jag tiden åt honom, lille fisen. Igår tog jag mig lite "ledigt" ett par timmar när Theo va på dagis och åkte till Ida och fikade. Hennes syster kom också dit med sin lilla lilla bebis, man blir ju SÅ sugen! Va jätte trevligt o umgås lite och få prata av sig lite. Ida och jag styrde även upp en melodifestival-kväll i morgon med tjejerna, så jag ska nog ta o ringa Ida och kolla av läget inför morgondagen!

Mickes bror Andreas har varit hemma ifrån Sälen en vecka nu eftersom han skadat sig och blev sjukskriven så han har varit och hälsat på ett par gånger och även hans flick(-)vän. Väldigt trevligt med lite besök!

image359

Nu ikväll efter Andreas o V gick så kom mina bröder och åt med oss eftersom min mamma är sjuker. Så vi har haft det så trevligt så. Theo är helt slutkörd efter allt bus och höll på att somna på skötbordet nu när Micke gjorde han i ordning för natten. Så nu springer han runt här i sin pyjamas. Innan ikväll har han roat sig med diverse andra utstyrslar.

image360

image361




Så nu har man helgen framför sig, härligt! Blev riktigt besviken när jag såg att repriserna av 2900 happiness inte skulle gå ikväll som dom gjort innan på fredagar. Varför detta? Någon som vet?
I morgon blir det som sagt tjejkväll i H-gården och på dagen får vi nog besök av ett par vänner tror jag. Hoppas att vädret håller i sig i helgen också så kanske man kan ta en korv grillning eller så. Så skönt att se solen lite, men det har ju ändå varit rätt kallt.

Nähe nu ska jag hjälpa Theo att städa undan på hans rum. Man kan ju inte sova om det är stökigt ju!

Tiden går fort!

Ja då va klockan helt plötsligt halv två och Theo ska hämtas om en halvtimme. Micke sover fortfarande eftersom han jobbat natt så jag får hämta helt enkelt. Vill inte väcka han, för då går han bara och lägger sig ikväll och sover innan jobbet istället. Tänkte att jag och Theo skulle ta en tur till Skopunkten när jag hämtat han. Först får vi nog gå in på amiralen och köpa en korv så han får lite mellanmål. Korv är en riktig favorit!

Idag ska vi äta lax till middag, smaskens. Skulle haft det igår egentligen men då stekte jag kycklingfileér istället med pommes, sås och sallad till. Så idag får jag göra laxen så den inte blir dålig. På tal om fisk så kom Mickes moster med 5 kilo nyfiskad (!?) torsk innan som vi ska dela med mina föräldrar. Gott gott!

Nej nu måste jag sminka till mej, har ju suttit med näsan i skolböckerna hela dagen typ och inte orkat bry mej om det innan!

Bortskämda barnet!

Theo har det bra han, han blir så bortskämd! Framför allt av kärlek. Alltid en massa pussar och kramar och fina ord. Han blir berömd när han gör något bra och man ser stoltheten i hans ögon när han själv står och klappar händerna så nöjd! Han har både sin mamma och sin pappa som överröser han med kärlek varje dag. Han har någon som pussar han godnatt och säger "jag älskar dig" varje kväll. Han vinkar så sött och slänger iväg en släng puss, det älskade lilla barnet.
Idag när han stod på stolen i köksfönstret och väntade på att pappa skulle dyka upp utanför så kom hans mormor, oh så glad han blev. Märks hur mycket både hans mormor och morfar och morbröderna betyder för han, och han för dom också naturligtvis. Inte minst hos dom blir han bortskämd!
När han va liten kunde man inte göra annat än att pussa på han och då fick man ett leende tillbaka som va (är) underbarast i hela världen. Nu kommer han och ger mig en sån bamsekram och puss istället, så härligt när man får så mycket tillbaka! Finns verkligen inga ord som kan beskriva min kärlek till honom.

Han är det bästa som finns, det sötaste i hela världen..

image357
Här har pappan varit framme med dammsugaren och "format" håret på han, haha!

Bortskämd på många sett och vis är han. Man har ju t.ex. helt och hållet satt sig själv åt sidan när det gäller att shoppa kläder osv. Här kommer en bild på senaste sko köpet, till Theo såklart!

image358

Igår så handlade jag på Kappahl, det händer minsann inte ofta. Till Theo även då, såklart! Blev tag 3 betala för 2 av KAXS kläderna. En munkjacka, en t-shirt och ett par byxor. Sen en pyjamas som jag fick 25% rabatt på och ett par vantar. Så visst är man lite ekonomisk ändå! Skorna va ju faktiskt på halva priset också ;)

Ja man vill som sagt göra allt för att ens lille plutt ska ha det bra. Man far verkligen illa av att se barn som har det mindre bra. Hur egoistiska föräldrar kan vara som sätter sig själv och andra saker före sina barn och som absolut inte tänker på sina barns bästa. Fast dom kanske tänker olika, vad vet jag. Ingen mening att sitta och grubbla på det en tisdags kväll som denna heller helt enkelt.

Nu blir det sängen. Det va poliser och biljakt här i byn innan så hoppas inte det kommer nån och tar mej i natt! Hatar att sova ensam!!

MVG IGEN =D

Tjohoo, fick tillbaka andra provet i datorkunskapen och fick MVG på det också. Gott mos! =)
Första "kunskaps testet" hade jag bara ett halvt fel på, men man kunde ändå bara få G på det och nu väntar jag på resultatet av sista kunskapstestet som man också bara kan få G på. Ska skicka ett virus till hans mejl om jag inte får MVG på hela kursen, så det så! haha.

På tal om virus, någon hade visst försökt ta sej in i vår dator genom MSN men hade misslyckats. Skumma typer det finns, läskigt att man inte vet vem det är också. Lämnade i alla fall av lite virus till oss. Som tur väl va så va det ingen större skada skedd!

Mer vårväder!!

Hoppas detta härliga väder vi haft idag håller i sig. Ibland är det verkligen inte kul att vara ute och frysa häcken av sig i grått och trist vinter (??, snarare höst) väder trots att det är det bästa Theo vet, typ. Men idag va det i alla fall hur härligt som helst att va ute. Passade på att gå ut i lekparken o så efter vi hade fått god mat hos Mickes farmor, så vi fick lite frisk ö-luft i lungorna.

I morgon förmiddag blir det en Orrekulle promenad för mig och Theo, är så himla fint att gå där längs havet. Det är då jag inser att det kommer bli riktigt hårt att flytta härifrån, om man nu skulle göra det. Nättraby är himla fint!


Bilderna är tagna från en promenad i november, tror inte vi gått där sen dess, så i morgon är det dags igen!
image353

image354

image355

image356

Slänga soporna!

Hur söt är han inte då. Theo skulle minsann bära sop påsen själv när han skulle följa med pappa och slänga soporna!

image350

image351

image352

En riktig fest lördag!

Det va riktig fest igår för Theo vill jag lova. Eftersom vi hade gäster fick han va uppe länge så vid halv tio somnade han. Trots det så skulle han upp vid halv sju idag den lille skiten. Vi hade jätte trevligt igår. Åt kycklig faijitas och sen blev det godis och popcorn till Melodifestivalen! Theo fick för första gången uppleva hur gott det är att äta lördagsgodis, gissa om han dreglade och va helt i extas. Men nån måtta får det ju va så det blev inte så mycke, bara några bitar. Theo x 2 busade och hade roligt tillsammans och vi kollade som sagt på Melodifestivalen. Va ju inget höjdar startfält precis kan jag väl inte påstå att jag tycker.

Theo åt chokladkex till fikat. Denna bilden är tagen häromdagen, igår va han utan tröja och hade choklad på heeela magen!

image346

image347

Theo x 2 igår kväll!

image349



Nu ska Micke och Theo åka till Theos farmor och jag ska väl ta tag i Vård & Omsorgs boken helt enkelt. Försöker göra alla övningsuppgifter och sånt i samband med att man läser kapitlet för att undelätta inför kommande tenta. Så slipper man sitta med allt sånt sen. Uppgifterna som ska lämnas in i morgon är i alla fall så gott som klara, ska bara gå igenom dom lite.

Nej nu ska jag krama Theo innan dom åker!

Ändrade planer!!

Wohoo, ändrade planer, familjen Dahlberg/Johnsson kommer hit ikväll! Roligt med sällskap =)
Min mamma ville gå en runda med Theo så dom är ute nu. Jag ska börja förbereda inför maten om en stund och Micke ska köra ner och handla. Eller tvärtom kanske, vi får väl se! Ikväll är det melodifestivalen som gäller, alltid lika roligt. Om en månad är det vår tur att gå på Melodifestivalen, på RIKTIGT =)

Theo har fått nya tuffa Puma skor, ska lägga ut en bild så småningom! Har en viss förkärlek till märkesgrejer på småbarn, tycker de e dö tufft, hehe!


Theo förra sommaren i sina adidas skor! Så liten han va, och vart är alla lockarna på huvudet? =)
image345

En runda till stan

Theo vaknade vid fem idag, mindre kul, men som tur väl va så gick Micke upp med han vid sex och jag somnade om till åtta. Så dom somnade båda två vid elva och nu duschar Micke och Theo vaknar nog alldeles strax. Jag har precis hängt dagens första maskin tvätt, gissar att det blir en till sen eftersom Theos overall behövs tvättas. Men då blir det ju inte så mycket att hänga upp i alla fall.

Ska bege oss in till stan sen när vi är fit for figth. Ska kolla på sportkompaniet om vi hittar någon "tränings overall" til Theo och skor också. Köpte ju hans Adidas goodyear där förra året och dom va ju dötuffa! Dom har halva priset där nu så man får ju passa på.

Blir tyvärr inget besök av Angelica, Tommy och Theo idag eftersom deras lille Theo är sjuk. Vår Theo är också förkyld men tack och lov har det inte blivit mer än så. En riktigt retlig hosta har han också. Hostade tills han spydde igår kväll stackaren. Tur det finns hostmedicin!



MVG=) och Juno!

Igår hade jag som sagt mitt sista prov i datorkunskapen, så nu finns det inget mer man kan göra utan bara vänta in betyget. Fick tillbaka mitt första prov igår och hade fått MVG, gissa om man blir ännu mer motiverad då! Härligt =)

För övrig va det en lugn dag igår. Theo va hos min mamma tills han sovit middag så jag fick göra provet i lugn och ro plus att jag hann med att göra en massa "minns du frågor" i vård och omsorg. Känns som på den gamla skoltiden nu helt plötsligt, fast mycket roligare. Ska ringa SYO´n på måndag och se om man kan lägga till Naturkunskap A också, har ju inte läst det och behöver det för att kunna söka till sjuksköterska sen. Kanske tar mig vatten över huvudet då, men tror inte det blir några problem eftersom jag bara har skolan att koncentrera mig på och inget jobb.

Va även och hämtade min kära tupperware beställning jag gjorde hos Angelica - ostkupan! Så nu står osten så nöjd i kylen. Skönt att slippa ha den i en äcklig påse så den blir sådär otäck.

På kvällen kikade vi på Juno som var helt klart sevärd. Det va riktigt rolig och hade en bra handling, dock lite långtråkig ibland då det inte hände speciellt mycket! Hon va ju bara så störtskön Juno, hon som den handlar om. 
3+ utav 5 möjliga får den.

image343

Fjärde provet

Min mamma kom nyss och hämtade Theo och nu är det dags för mej att göra fjärde och sista provet i datorkunskapen! Skönt att den kursen e över sen så man kan koncentrera sig på det andra. Den va ju bara på 3 veckor nu me så den har varit väldigt intensiv!

Wish me luck! Hörs sen.

Storstädning igår och semester!

Hämtade Theo på dagis vid halv två igår. Nu får man världens bamsekram när man kommer och sen fortsätter han att leka, haha. Det måste ju betyda att han trivs bra!? Härligt! När vi körde från dagis åkte vi till Mickes jobb och hämtade han för att sedan handla lite. Blev en del i matväg på Coop och sen tvål, roll on, märkpenna och pulka på ÖB! När jag skriver pulka tänker ni förmodligen OPTIMIST. Men den 8 mars åker vi till Sälen för en veckas semester med massa snö förhoppningsvis. Vi brukar ju också ha turen med oss att ha väldigt fint väder så det hoppas vi på. Känner att man behöver sol mer än någonsin nu! Ska nog faktiskt åka och sola solarie nån dag, Katta sa att det minsann hjälpte så jag får lita på henne. 

När vi hade handlat igår och kom hem så satte jag igång med storstädning. Riktigt grundlig sådan, drygt att göra men skönt när det är färdigt. Va dock helt slut efter dammtorkning, dammsugning, byte av sängkläder och allmän undanplockning så jag "glömde" torka golven. Får göra det idag helt enkelt! Theo kom åt Mickes matlåda som stod på köksbordet och tyckte det va jättekul att hälla ut på golvet, så det behövs verkligen en avtorkning här! Får passa på att göra det innan jag hämtar Theo.

Ikväll kommer som sagt Malin och Benny så blir väl att man får tillbringa ett par timmar vid spisen sen för att laga en exemplarisk måltid! =)


Stressig morgon

Vaknade alldeles försent idag, närmare bestämt kvar i åtta, och Theo skulle va på dagis vid halv nio. Vi va inte riktigt så snabba så vi hann det, men vi körde i alla fall hemifrån vid halv nio, inte illa det! Snabbt fick det gå så jag va hemma redan efter 20 minuter och hann bara rulla upp persienner och ta fram en banan innan det va dags att sätta sig och göra prov. Strulade lite med inloggningen till skolportalen (där jag gör proven) så vid kvart över elva lämnade jag in allting, annars brukar det va senast inlämning vid elva.

Efter det tog jag mig en lång dusch och sen blev det en välbehövlig, väldigt sen, frukost! Nu tänkte jag att jag skulle hinna bädda rent och göra mig i ordning innan jag ska hämta Theo vid halv två på dagis. När jag gjort det ska vi åka och köpa en märkpenna så jag kan märka hans kläder/skor osv. Såg att det va andra barn som hade likadana skor så det är lika så bra.

I morgon kväll kommer Malin och Benny och äter med oss. Alltid lika trevligt med sällskap till maten tycker jag. Dessutom så har ju dom bara 4 veckor kvar tills deras bebis kommer så det blir spännande att se den lilla (stora?=) ) magen nu! På lördag får vi också sällskap, då kommer familjen Dahlberg/Johnsson och det ska såklart också bli jätteroligt.

Den 23 februari ska Theo börja fotbollsskola =) Jag lovar, han har en medfödd bolltalang och när han blir stor ska han  bli fotbollsproffs och försörja mig, haha! Nä men allvarligt, hur gulligt är inte det då, fotbollsskola =)

image342

Upptagen

För första gången på typ ett och ett halvt år så känner jag mig rätt upptagen av någon anledning. Har till och med fått köpa mig en almenacka. Det är ju inte så att det är semester för mej när Theo är på dagis, som vissa verkar tro, utan då är det plugga plugga plugga som gäller. I morgon är det dags för prov nummer 3 i datakursen och på fredag ska vi ha det fjärde och sista. Skönt att ha den avklarad sen och kunna koncentrera sig på vård och omsorg som också kört igång nu. Ska bli riktigt skönt med mer poäng till betyget som man kan ha och söka vidare på sen och även att ha en utbildning, det känns bra!

Kommer att öka Theos dagis tid till 20 timmar, känner att jag behöver det. Skönare att få det gjort på dagarna också än att behöva sitta hela kvällarna. Så detta blir Theos första 4 dagars vecka på dagis, men på fredag ska han bara va där i 3 timmar så det är ju inte så farligt precis. Men att ha han hemma när jag har prov känns inte som ett alternativ med tanke på att jag verkligen behöver lugn och ro för att kunna koncentrera mig på det. Och lugn och ro är det sista det blir med Theo i närheten, härliga ungen :)

Han va så trött ikväll när vi va ute och gick så han somnade i vagnen vid 20 över fem. Dock fick han inte sova för natten redan då utan han vaknade till efter en kort powernap och höll sig vaken en stund till.

image341



Nu har jag ätit brieost och rån, inte dumt det minsann. Ska ta och hoppa in i sängen och kolla på Gynning. I morgon ska jag titta på Juno som jag hört så mycket om och som jag tjatat på min bror att han ska ladda ner i flera veckor - utan resultat. Fick ta saken i egna händer idag!

Tiden springer iväg

Det är helt sjukt vad tiden går, det är verkligen fullt upp hela tiden. Theo och jag har haft en helmysig dag. Gick upp vid åtta tiden, åt frukost och gjorde oss iordning och sen åkte vi till Amiralen. Handlade lite på Maxi och Lindex. Allt från kläder och smink till frukt och grönt ;)! När Theo sov middag så var det skolarbete som gällde för mig. Är färdig med powerpoint också nu, härligt. Har ett kapitel kvar innan provet på onsdag så det ska jag ta i morgon när Theo är på dagis. Är impornerad av mig själv som faktiskt presterat bättre i både Excel och PowerPoint än vad jag gjorde i Word, det va oväntat faktiskt haha. Hade nog för höga tankar om mig själv och mina kunskaper i Word från början.

Nu ska jag kika färdigt på Sjukhuset och klockan nio är det Cityakuten, märks det att jag har en förkärlek till sjukhusserier eller?


Theo gillade tunnlarna på leklandet
image340

Fullt upp

Har haft en lugn dag på Hasslö idag. Eller så lugn den kan bli med tre mer eller mindre tokiga barn mellan 1-2½ år. Nu har jag pluggat på PowerPoint sen klockan halv sju med två pauser, den första blev det mys och bokläsning med Theo innan han skulle sova och den andra slängde jag i mig 2 varma mackor som älsklingen fixat. Nu ska jag hoppa ner till han i sängen och kolla på She´s all that.

Leklandet!

Nu är Micke på väg och ska hyra en film, Theo & Thilda sover och jag sitter här och tänkte avge dagens rapport. Theo vaknade kvart i sex idag, så han somnade redan vid halv elva tiden. Tidig middagssovning med andra ord. Jag passade på att sätta mej med skolarbetet! Gjorde färdigt alla övningar i Excel så imorgon är det dags att öppna powerpoint och se hur det går med det. Spännande!

När Theo hade sovit och fått i sig lite mat så åkte vi och hämtade Thilda för att sedan åka vidare till Leklandet. Riktigt roligt säger ja bara! Jag och Micke hade nog lika kul vi, haha! Va ju värsta paradiset för Theo som är en riktig klätterapa och Thilda sa bara: "Bort!", så fort vi kom i närheten. Hon tyckte allting va superkul och ville inte att vi skulle va med och lägga oss i helt enkelt! Det är ju inte så mycket för småbarn om man själv bara vill stå och hänga med händerna i fickorna men ett helt perfekt ställe att åka till för att ha kul tillsammans med sina barn, vilket jag tycker är jätteroligt!





 

Som ni ser så ville Theo helst åka med huvudet före överallt, både där man borde och inte borde!



Hade jättetrevligt igår kväll, roligt med lite sällskap en fredag kväll så! Spelade kort och yatzy och åt massa gottit och så. Så igår blev jag tillfredsställd efter en period av uttråkning! Vädret går mej verkligen på nerverna, mitt humör blir otroligt påverkat av det, så det va skönt att se solen lite idag också.

Nej nu blir det film och sen sängen! I morgon blir det Hasslö!

Dag på stan och spelkväll

Spenderade 3 timmar på stan med Katta idag. Vi fikade på 3G, god bakad potatis, och gick runt på staden. Hittade mig en almenacka vilket va precis vad jag behövde! När jag körde hem från stan och insåg hur fort dom tre timmarna gick så fick jag helt plötsligt svar på frågan "vad gjorde man innan man fick barn"! Vi fikade, vi gick på stan, fikade lite till och åkte en massa massa bil till en massa massa olika ställen och fördrev ju helt enkelt dag efter dag utan problem!

Nu ärTheo trött och somnar förmodligen innan han ens hunnit få i sig vällingen. Han är så söt när man lägger han om kvällarna nu, vinkar lite sött med handen och ger en slängpuss. Sen gosar han ner sej med nallen och filten och somnar sött.

image331


Nu kommer strax Ida & Patrik som vi ska umgås med ikväll. Vi ska äta godis och spela spel och bara ha allämnt trevligt! Nu kom dom. Tjing!