Trötta familjen

Igår var det fest och idag är vi sega. Hade i alla fall jättekul hos Therese. Vi sjöng sing star och tiden sprang iväg så vi gick inte ut förrän strax efter två. Blev bara en tur till Olearys innan vi tog nattbussen hem efter stängning. Stackars Simone som kommer ifrån Stockholm undrade vart vi skulle gå när dom stängde på Olearys, men vi fick snällt påpeka att så här dags stänger dom i denna stan, haha.

Theo hade ju feber häromdagen, och ont i halsen. Det har inte gett med sig och idag är han jättehängig, men han hade dock bara feber då första dagen. Han har också varit lite lös i magen, men det beror nog på förkylningen och att han knappt äter något. Innan hostade han tills han spydde så då tog jag minsann fram handdesinfektionen och började bli lite nervös, men det beror ju förmodligen bara på hans reflux som det så fint heter. Nu har han i alla fall fått i sig lite pizza och sitter här och hänger mot min axel och tittar på Pippi.

Bra tajmat med en soff dag just idag i alla fall - tur i oturen.

Sömn

För min del blir det tidiga kvällar och för Theos del sena, han har inte alls velat sova i tid denna veckan. Nu ikväll låg vi i vår säng och kollade på Idol och vid kvart över nio bestämde han sig för att släcka dom små blå. Då tog jag fram popcorn och julmust och nu hamnade jag här en snabbis.

Ska faktiskt krypa ner till Theo och läsa lite, då blir man sådär härligt trött och somnar gott sen. Somnar nog gott i vilket fall som helst, har varit sjukt trött denna veckan. Hoppas Theo slår till på en ordentlig sovmorgon i morgon så jag är pigg och utvilad, för i morgon är det 25 års fest. Sen på söndag ska jag sova lääänge.

Ett helt inlägg om sömn- meningsfullt. Sömn är inget jag brukar prioritera. Eller jo, jag gillar att gå och lägga mej i tid, och jag gillar såklart också att få sova länge ibland. Ibland kan det första man tänker när man vaknar vara: Idag ska jag sova middag! Men det är sällan det händer, nån gång i halvåret kanske.

Alla har olika prioriteringar.

Slappedag

Theo vaknade med feber idag så det blev såklart inget dagis för hans del. Vi har haft en riktig slappedag, och man blir ju smått rastlös. På förmiddagen när Micke var hemma passade jag på att plugga lite, annars har det mest blivit filmtittande och lite bus mellan varven. Framåt kvällen slängde jag ihop en äppelpaj och så kom mamma, Daniel och Jennie och fikade. Med sig hade dom lite middag som ja mumsade i mej innan fikat, Theo ville inte ha något. Bra när man kan utbyta tjänster =)

På tal om filmtittande. Theo har en förmåga av att tjata ut filmer totalt. För ett tag sen var det bara Pippi som gällde och efter det var det bara Emil. Senaste tiden har det bara varit Ice age, och nu är det Björnbröder. Det är ju tur att han har bra smak i alla fall, för det är ju filmer som jag själv inte har något emot att titta på. Inte första gångerna i alla fall.




Theo bus för nån vecka sen med fingerfärg överallt


Går som på räls

Träffade min syo idag när jag var i skolan för att skriva tenta. Planerade resten av studie tiden och allt verkar gå i lås. Har bara en kurs kvar nu innan jul som jag redan börjat med så därför la jag till Religon A också. Ska läsa den mellan 8-17 december, så det lär bli tufft. Efter jul så börjar jag läsa Matte B "i klassrum", alltså inte på distans. Ska bli trevligt med klasskompisar som man träffar lite oftare än vad jag gör med dom jag har nu. Sen har jag ju mina valbara kurser kvar också, Sjukvård och Lindrande vård.

Så som det ser ut nu är det fritt fram att söka in på högskola till hösten, så nu ska jag bara bestämma mig för vad jag vill bli när jag blir stor. Sjuksköterska till att börja med tror jag nog. Barnmorska lockar verkligen så det är nog det som är det rätta. Tror jag.. Vet man nån gång?

Nu ska jag hämta min prins på dagis och så ska vi köpa en till ny pyjamas till honom på Lindex. Fick mammas 30% check så då får man passa på. Va där innan idag och bytte en tröja han fick när an fyllde år också. Passade även på att köpa mammas och pappas julklapp och boka Theos julklapp som inte fanns hemma - en saccosäck. Men nu sa mamma att dom ville köpa den istället, så vi får väl se.

Hur mycket köper ni som har barn julklappar för? Och vad ska ni köpa i år? Har ni bra tips på julklappar till föräldrar, mor och farföräldrar osv?

Skriv nu en massa så kan vi inspirera varandra =) Så kan jag göra en liten sammanfattning sen.

Utmanad

Utmaning. Jag har blivit utmanad av Jennie & ska göra följande:

* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.

* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.

* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.


- Jag har världens underbaraste, finaste, sötaste son!

- Jag gillar inte när det är stökigt men är heller ingen pedant. Dammråttor springer inte iväg och ändå om mina kläder ligger i en hög på golvet så hittar jag det jag ska ha bättre där än om någon sorterar dom fel i mina lådor.

- Så fort jag kommer innanför dörren hemma åker mysbyxorna på, om jag inte har typ leggings och klänning.

- Längtar efter en utlandsresa.

- Vill köpa hus, helst igår.

- För några år sen föredrog jag svaret: Det spelar ingen roll. Idag är jag mer rak på sak. Något som inte alltid verkar uppskattas. Men hey, ärlighet varar längst.

- Älskar julen, samtidigt som den är ångestframkallande på något vis.


Utmanar er *pekar på länklistan*


Åter till tentapluggandet!


Kreativitet

De senaste dagarna har bestått av massa roligheter men också en del måsten. I fredags var det bad dags i Rödeby, denna gången var Thilda också med. Lika roligt som vanligt att bada. I lördags åkte jag och Theo buss till stan, med min mamma också. Ta bussen ibland för att Theo tycker det är så kul, och för omväxlings skull. Där promenerade vi på stan, köpte vinterskor till mej, fikade och lekte i lekparken. I söndags var det dags för gympa vilket Theo tycker är jätte roligt. Vi vuxna är ju också med och det är alltid lika kul att hitta på något tillsammans.

Igår hade Theo och jag en ledig dag tillsammans. På förmiddagen skulle Theo på sitt andra tandläkarbesök och det gick hur bra som helst. 16 fina tänder. Innan vi gick dit passade vi på att mata änderna, som inte alls var intresserade av mat - otacksamt ;).

Annars spenderade vi mesta tiden av dagen inomhus. Vi åt soppa med knäckebröd och ost medan snön föll ner utanför. Riktigt kallt var det igår. Theo fick göra egen lera vilket han tyckte var spännande. Ett tag hade vi röd karamellfärg på hela golvet och det tyckte inte jag var så spännande. Snabbt fram med super 10 och torky så var det som bortblåst.





Duken som ligger på bordet hade vi på Theos kalas och den är i sånt där perfekt material som man bara kan torka av. En alldeles utmärkt pyssel-duk om man är rädd om sitt bord.

Är verkligen sjukt sugen på att börja med "jul-stöket" nu och i morgon är jag rädd att jag inte kan hålla mej längre. Då ska jag köpa julgardiner, och dom lär nog åka upp också! På söndag är det julskyltning (väl?) och det är ju bara så mys.

Mitt nya liv

Jag har på senaste tiden tänkt över vad i livet man kan ändra på för att må bättre. Sa till en vän för ett tag sen att jag skulle ha som nyårslöfte att hitta på mer kul, tillsammans med kompisar. Vet själv hur mycket positiv energi man får t.ex. utav en kväll tillsammans med tjejerna.

Började ju trots allt inte så illa (ändå att det inte varit nyårsafton ännu) för i november har det hunnit bli två tjejkvällar. En här hos mig och en hos Malin. Ida, Linda och Karin var här för några helger sen. Vi åt tacos, drack vin, spelade spel, pratade en massa och skrattade desto mer! Hade verkligen hur kul som helst. Karin satte bara handen för ansiktet när jag skulle ta kort (fyy skäms, tss) så jag bjuder på bilder på Ida och Linda istället.


 



En annan sak jag lovat mig själv är att börja "träna". Det är dock inte så allvarligt som det låter utan bara lite enkel hemma träning. Skulle gärna vilja gå upp lite i vikt och min nya personliga tränare (Jennie, det va väl en fin titel) sa att jag skulle äta 3000 kalorier om dagen och börja träna. Så nu gör jag armhävningar och sit-ups varje dag och igår körde jag en stund på mammas cross-trainer. Så i den nivån kommer det väl att hålla sig, ska dock bli flitigare med power-walks också. Det kommer i sin tir förhoppningsvis då leda till att jag blir hungrigare och äter oftare och har jag tur så kanske även min kropp kan ta till sig lite utav det nån gång.


Putsa fönster

Fördelen med att gå upp tidigt det är att man hinner med en hel del på morgonen/förmiddagen, då åtminstone jag (när jag känner för det) är som mest effektiv. Idag tog jag tag i att putsa fönstrena på insidan. Dom som man kan öppna innifrån tog jag på utsidan också, men har inte orkat gå ut och ta dom andra ännu. Lika bra att göra det sen, för annars läggs det på framtiden om jag känner mej själv rätt. Snart är det ju advent och då ska dom vara rena och fina.

Theo springer runt här för fullt i sina kalsonger. Går väl sisådär med pottan nu. Verkar som han kommit på att han kan kissa här och var i ren protest bara!? Sen förstår han ju fortfarande inte riktigt att han ska gå på toaletten/pottan när han har kalsonger och byxor. Vill gärna få honom blöjfri snart så ska försöka ta tag i detta nu. Trist bara när man är ensam om det, den andra delen i familjen är ju inte lika angelägen. Risken är ju bara att han glömmer bort hur han ska göra om han ibland är utan blöja och ibland har den på sig.





Utvecklingssamtal

Idag har Theo varit på dagis ett par timmar och efter det tog vi oss en promenad i Hässlegården med Ida och Felix - skönt. På hemvägen stannade vi till på Amiralen. Theo var inte så sugen på att gå in på Lindex och prova en jacka, men när jag sa att vi bara skulle titta så gick det bra, bara han fick en korv sen också. Bra deal. La undan en jacka som jag ska hämta sen, hade inte min 30% rabatt-check med mig och det gör ju trots allt 180:- eftersom den kostar 600:-. Inget man vill gå miste om.



Medan Theo åt korv kollade jag runt lite på Maxi och pratade med Therese. Ändå att jag vet vad som ska köpas i julklapp och redan har köpt det mesta så kan man ju inte låta bli att kolla. Det är ju fler som ska köpa så alltid bra att veta vad han önskar sig när någon frågar.

Klockan sju ska jag på utvecklingssamtal på Theos dagis, ska bli spännande att se vad som har att säga. Allting låter alltid så positivt så jag är inte orolig. Usch, vill inte byta. Kan inte hela dagiset bara flytta hit? Nu innan jul är det massa kul som händer. "Pyssel-drop-in" med julgröt, lucia firande utomhus och julfest för barnen. Mys.

Kill i halsen

Sen i lördags har jag haft sånt fruktansvärt kliande i halsen som i sin tur leder till rethosta. Det kliar och man hostar tills tårarna sprutar, kort och gott. Drygt.

Idag hade jag först en föreläsning att gå på 12.30-15.30 och sen jobbet 17-21. Funderade innan på vilket som skulle bli värst. Sitta tyst i tre timmar eller att prata i fyra timmar? Det visade sig vara det sistnämnda så jag gick hem en halvtimme tidigare efter 2 hostattacker, ett evigt harklande och ett sista telefonsamtal när det lät som jag skulle börja gråta. Då gav jag upp.

Föreläsningen gick över förväntan faktiskt. Fick en hostattack och det var som tur väl var under gruppdiskussionerna när det inte var så tyst i klassrummet. För övrigt så var det en riktigt bra föreläsning om värdegrund. Hur man ska bemöta de man möter i vården osv. Fick två roliga kommentarer. "Va fan, vi måste ju börja umgås" och "Du är så bra på att prata", så det tar jag som dagens "att vara tacksam för".

Något som jag också funderat på är hur mycket energi man lägger på att tycka och tänka om andra. Det känns som en del tar typ hälften av min energi utan att dom vet om det själva, bara genom att existera och bete sig som dom gör. Tyvärr.

Trotsåldern?

Hittade BVC boken igår som varit på rymmen ett tag. Bläddrade lite och såg att det stod en massa info om olika åldrar, alltså vad som "händer" när barnen är si eller så gamla. När jag kom till 3 år stod det: Den första trotsåldern!

Jag är ju inte direkt benägen att hålla med. Theo har hållt på med sitt trotsande ett bra tag alla redan, och han har precis fyllt 2 år. Frukosten nuförtiden är verkligen en pina. Han vägrar äta och ska absolut inte sitta vid köksbordet. Jag krusar inte, för han kanske inte är hungrig på morgonen!? Och så länge man håller på sina principer i dessa tider så har man igen det sen.

Klä på sig är det ju aldrig på tal om, så oftast böjar vi i god tid så gör han det själv, då brukar det funka. Men ytterkläderna, då är det verkligen en kamp!

På dagis somnar han så fort han lägger sig på sin madrass, här hemma får vi kämpa både länge och väl. Är ju en mellanperiod nu innan han ska sluta sova helt. Så först får man kämpa för att han ska sova, sen får man ändå väcka han efter max en timme för att han ska somna i hyffsad tid på kvällen.

Vad man än gör så är det fel. Som t.ex. idag på öppna förskolan, så fick han marmelad på sin fralla. La det i en klick i mitten och skulle bre ut det. Men gissa vilket liv det blev då! Han skulle ju ha en klick i mitten bara, så det var bara att hälla på lite nytt "för husfridens skull".

Nu låter det som att det bara är en massa negativt med att vara mamma till Theo, men så är inte fallet. Faktum är att vi faktiskt har det himla bra och roligt mellan varven. Så det är bara att hålla ut, antar jag.. Denna veckan har vi 2 lediga dagar, idag och på fredag. Idag hade vi en riktig slappemorgon. Låg bara framför teven och mös eftersom det var det enda Theo ville, och framförallt behövde. Sen begav vi oss till öppna förskolan. Nästa lediga dag, på fredag alltså, då ska vi bada i Rödeby. Var där i fredags med Malin och Sigge och det var jättemysigt. Dom hade rutchkana där också som Theo gillade skarpt. Att hitta på saker tillsammans med Theo är jättekul och det märks att han uppskattar det. Lider med alla barn som aldrig får göra något roligt.

Så när man har dåliga dagar så får man tänka på allt positivt istället, som gör mej till en bra mamma. Så man slipper känna sig hemsk. Jag vet att jag är den bästa mamman till Theo.





Tandläkaren

Idag har jag varit hos tandläkaren. Jag är absolut inte rädd för att gå till tandläkaren, men det är fasen inte kul alltså. Både min tandläkare och tandsköterska som jag haft sen jag var ett litet barn har gått i pension så idag fick jag en ny "stjärna". Hon var så oförsiktig och pratade konstant om allt och ingenting. Tror dom på allvar att man ska kunna svara när dom håller på o skära sönder både tänder och tandkött med sin sylvassa "pinne" dom krattar med, eller när man har sylvassa "brickor" i munnen för att de ska ta kort?

Nej det finns mycket jag kan tänka mej att jobba med, men tandläkare det skulle jag då aldrig vilja bli. Det kan ju inte vara kul att stå och pilla folk i munnen hela dagarna, men det är ju ingen ursäkt för att man ska få gräva hål i tandköttet eller drämma till tänderna med "slemsugen" så det står härliga till för det. Dessutom utan att be om ursäkt.

Jag ska nog byta till en privat tandläkare.

Stan och fingerfärg

Jag och Theo har hunnit med en hel del sen jag hämtade han på dagis vid tre. Vi körde direkt in till stan, tittade på polarn o pyret, köpte korv till Theo som va hungrig och gick till biblioteket. Där tittade vi på alla böckerna på barnavdelningen, Theo målade, pusslade och busade lite med andra barn som var där. Rätt rolig idé att gå dit om man inte har något för sig i samband men en stadstripp. Hade glömt lånekortet, annars hade jag lånat ett par godnattsagor till Theo (och Katerina Janouch -stavas?- böcker till mej), eftersom jag tänkte att vi skulle ändra på våra kvällsrutiner nu.

Som det ser ut nu så somnar Theo i soffan eftersom det oftas är något man vill se på TV. Det handlar helt enkelt om lathet ifrån vår sida. Men nu tänkte jag/vi att vi skulle börja läsa saga och ligga tillsammans med honom i hans säng och få en mysig kvällsstund tillsammans, antingen jag och Theo eller Theo och hans pappa. Mys att bara ligga o småprata lite om vad som hänt på dagen och så.

När vi körde ifrån stan stannade vi och slängde en massa kartonger och sånt och stannade även till vid "skattkammaren". Sen vi kom hem har vi bäddat rent i sängen, lekt på Theos rum, kollat lite på Ice age och Theo har ätit middag. Just nu badar han eftersom vi precis har målat med fingerfärg.









Tur inte Theos pedantiska pappa va hemma och såg hur det såg ut i badrummet nyss. Färg överallt, på hela Theo och hela badkaret.

Back on track.. Kalaset!

Nu är jag back on track efter lite sjukdomar. Theo blev dålig i söndags och sov i stort sett hela måndagen. På tisdagen vaknade han frisk som en nötkärna och då hade jag fått feber. Kände det redan på måndagkvällen så jag var väl förberedd med halstabletter och dylikt vid sängen. Gårdagen blev lugn. Jennie kom hit på förmiddagen och lite senare kom Tim också. Jag och Jennie åt på Max och sen blev det sängen för min del. Mamma passade Theo då ett par timmar eftersom Micke jobbade eftermiddag. Jag passade också på att skriva färdigt ett arbete i Omvårdnad så det blev inlämnat.

Har ännu inte visat några bilder ifrån Theos kalas, så tänkte passa på att göra det nu.


Öppna paket är roligt..


Där i fanns det fingerfärg com Tim och Jennie köpt.


Fick kritor och målarbok av pappas moster Kina och Olle. Och en fin bok
(som ni ser i soffan) om Pettsson och Findus av gammelmormor Anita.


Av farfar och Marie fick han påslakanset och en stor duplo platta att bygga på. Av farmor, farbror Andreas och Elin och gammelfarmor fick han kläder. Av faster Therese med familj fick han en arbetsbänk med massa verktyg. Av hans mormor och morfar och mina syskon har jag nog nämnt innan att han fick en duplo tankbil och pussel va? Och av oss fick han bilgarage, kläder och pussel.


Det blir trångt i tv-rummet när man har kalas.


Grodan boll, haha


Världens snyggaste bil, haha


Theo blåser ut ljuset

Ja, det finns mycket mer bilder men dom får ni se efter hand! Ett lyckat kalas får jag vällov att säga i alla fall. Trots att man själv mest irrar runt som en yr höna eller står i köket.


Teamwork. Tur vi kan slå våra kloka blonda huvud ihop.
Jag, mamma och Jennie.


Sjuk.. Igen!

För ovanlighetens skull så är Theo sjuk. Han har sovit i stort sett hela dagen så det har verkligen varit en slappe dag. Det är ju inte ofta man tillbringar en hel dag i soffan framför teven så på ett sätt har det varit ganska skönt, men man blir så trött och seg. Vi kollade på Ice age 2 innan, har ju inte sett den. Rikigt rolig, men det kunde man ju listat ut innan =)

Senaste gångerna Theo har varit sjuk har han ändå varit pigg, och då är det verkligen eneverande att hålla sig inomhus. Så på så sätt är det skönt att han bara ligger på soffan och sover mest, för då vet man att han verkligen är sjuk. Och förhoppningsvis så sover han sig frisk snabbt!

Ska ta tag i att lägga in korten ifrån Theos kalas och tjejkvällen (som för övrigt blev superlyckad) i lördags, så ska jag uppdatera med lite bilder om det.


Stan och tjejkväll

Just nu sover Theo middag och när han vaknat och fått i sig lite mat, så ska vi ta bussen in till stan. Ska gå till systemet och köpa lite vin och se om jag hittar nån klänning till kalaset nästa helg. Skulle visst vara rea på Breeze idag?

Klockan tre är det dags för kalas nummer två denna helg och idag är det Henke som ska firas. Efter det bär det av hemåt för min del och Micke och Theo ska till Hasslö för att sova hos Theos farfar. Jag ska nämligen ha lite tjejkväll här idag och det ska bli riktigt trevligt. Lite god mat, vin, snacks och sällskapsspel =) Det bästa är ju det trevliga sällskapet såklart.

Tack!

Vad gulliga ni är, tack så mycket för alla grattis till vår lille älskling! Ni som lämnat bloggadress har jag tackat där, men till er andra säger jag det här helt enkelt!



Snyggt fejk-smajl haha


Igår tillbringade vi förmiddagen hos min mamma eftersom Theos pappa sov här hemma. Efter Theo sovit middag fick han mer presenter av oss. Ett pussel och lite kläder. Han tyckte det va jättekul att öppna som och klarade det galant. Sen blev det en runda till leklandet, igen. Var ju där i söndags också. På kvällen åt vi tacos och marängsviss hos mamma och pappa och Theo fick ännu mer presenter. En tankbil  i duplo och ett pippi pussel blev det denna gången, och Theo var nöjd som få.

Idag är det dags för 2 års kalas med allihopa, min familj + Mickes släkt. Min övriga släkt bor ju långt bort tyvärr. Nästa helg träffar vi endel av dom i alla fall för då ska vi på 70-års kalas i Linköping hos pappas morbror. Ska bli roligt! Sova på hotell och äta god hotellfrukost också, som en bonus på det hela.

Ja må han leva!

Grattis Theo på två års dagen!




Världens finaste


Jag gick upp lite efter sju för att slå in Theos bilgarage han skulle få. Hörde hur han kom tassande efter en stund så då gick vi och myste i sängen istället. Han var hur glad som helst och visade med ett finger ifrån varje hand att han fyller 2 år, och berättade att han skulle få "keeet". När hans pappa kom hem ifrån jobbet fick han sitt första paket, och fler lär det bli.


Nu vill Theo att alla som är här inne och kikar säger grattis till honom.
Då blir han glad.

Bilderna...

Tog den "gamla" kameran och tog kort på korten.





Ni kan ju bortse ifrån blixten som "förstörde" hans tröja när jag tog korten.

Kort

Idag kom dagis-korten, så roligt! Gruppkortet va så himla fint, och det va jättefina svartvita kort på bara Theo också. Dom i färg va sådär, han är ju visserligen alltid söt min prins, men jag vet inte om vi kommer att behålla just dom korten!

Va i skolan och skrev tenta innan, det gick nog bra hoppas jag. Skönt att fler och fler kurser blir färdiga. Nästa termin har jag bara 2 stycken kvar så jag kommer vara färdig med parktik och allt ungefär vecka 15. Ser verkligen fram emot praktiken, hoppas man får en bra plats. Grubblar redan nu på vart jag egentligen vill vara, är lite splittrad - som vanligt.

Dagen idag kommer mest att bestå utav plugg och jobb. Däremellan ska jag hämta en kursbok hos M, hämta Theo på dagis och hem för att laga mat och (förmodligen) kasta i mej den innan jobbet.



Han gör sig alltid bra på kort ;)



Idag för två år sedan kom förvärkarna krypandes, regelbundna redan från starten. Dagen innan, alltså igår för 2 år sen, gick jag på stan med Linda som vilken vanlig dag som helst. 2 dagar senare var jag mamma. Tänk vad snabbt livet kan förändras.





* Sötaste - tänk att du är VÅR *

Morgonstund har guld i mun

Jag har ju blivit bortskämd med att i stort sett aldrig behöva stressa iväg på morgonen. Idag körde jag halv åtta till skolan för att gå på föreläsning och i morgon är det tenta vid nio. Känner mej riktigt aktiv ju!
Vi är ju nästan alltid uppe innan klockan sju (enligt de nuvarande Theo rutinerna), men att kunna ligga kvar i sängen och kolla på Latjo lajban och äta frukost i lugn och ro är ju faktiskt guld värt.

Vi har det verkligen bra som har möjlighet att ha det såhär. För Theos skull så är det ju guld - helt underbart. Ändå att han fyller 2 år på torsdag så är han fortfarande liten och jag tror att barn har det bäst tillsammans med sina föräldrar så länge de är små. Sen är det bara en bonus att de har möjlighet att vara lite på dagis också. Där de bl.a. lär sig en massa bra saker, får leka med andra barn utan mamma eller pappa och får lära sig att lösa konflikter på egen hand.

Men som jag sagt innan så är jag sugen på att börja jobba lite, dock blir det ju isf bara halvtid på ett ungefär eftersom jag har skolan också. Så några långa dagis-dagar och hela dagis-veckor behöver det ju inte bli ändå. Hans pappa jobbar ju skift och är ledig en hel del i veckorna också. Men men, först och främst ska man hitta ett jobb att söka och sen ska man få det också, så nu tar vi det sakta i backarna. Jobb och utbildning är verkligen ångestframkallande!!

Vad ska jag göra med mitt liv?



Om vi slår våra kloka huvud ihop...*



Snyggaste pumpan




Jaha ja

För en gångs skull så är det ganska mycket i skolan denna veckan. Idag var det föreläsning på syncentralen, imån är det föreläsning om hörsel i skolan på morgonen och introduktion i en kurs på eftermiddagen och på onsdag är det tenta dags. Dagens föreläsning var bra, men det var alldeles för mycket folk i ett alldeles för litet rum och en alldeles för tråkig föreläsare som mest visade powerpoint presentationer! Positiva Jonna.

Sanningen e den att jag inte alls kännt mej positiv senaste tiden så det är väl inget att sticka under stolen med. Men alla har sina svackor, och snart vänder det, det är jag övertygad om. Om man aldrig kommer ner i dalen skulle man ju inte veta hur underbart det är när man är på toppen! Jag vet vad det är jag behöver i alla fall, och jag jobbar på det. Eller förresten, vet man någonsin det?

Innan föreläsningen idag tog jag, Ida och Felix oss en runda på stan och en god lunch. Linda skulle följt med men idag var det hennes tur att bli sjuk - så trist. Var på stan i lördags också med Jennie och hittade faktiskt en del kläder. Funderar på att spendera en massa pengar på kläder nån dag, för alla vet väl att man blir glad av att spendera pengar?



*Lycka*

Kan själv

Vilket humör Theo har alltså, helt otroligt! Kan allt själv och tror att han kan bestämma över allt, men då tror han fel. Det är nu det verkligen gäller att stå på sig, ändå om det känns väldigt tungt ibland. På något sätt känns det ändå som det funkar bättre när jag är hemma själv med honom, än när Micke är hemma eller om man är nån annanstans. När det är fler runtomkring ska han "hävda" sig mer och "spela apa".

Nu på morgonen har han badat. Han passade på att duscha mig och mina kläder lite också. Har inte riktigt bestämt vad vi ska göra resten av dagen, men det lutar åt att vi åker till leklandet vid tio tiden. Kanske åker vi till Theos mormor och morfar först eftersom morfar skulle lägga på vinterdäcken på deras bilar. Theo tycker det är så roligt att hjälpa till och så är det ju skönt att vara ute i det härligt vädret också.



I badet häromdagen. Vääärldens finaste ögon!