Trotsåldern?

Hittade BVC boken igår som varit på rymmen ett tag. Bläddrade lite och såg att det stod en massa info om olika åldrar, alltså vad som "händer" när barnen är si eller så gamla. När jag kom till 3 år stod det: Den första trotsåldern!

Jag är ju inte direkt benägen att hålla med. Theo har hållt på med sitt trotsande ett bra tag alla redan, och han har precis fyllt 2 år. Frukosten nuförtiden är verkligen en pina. Han vägrar äta och ska absolut inte sitta vid köksbordet. Jag krusar inte, för han kanske inte är hungrig på morgonen!? Och så länge man håller på sina principer i dessa tider så har man igen det sen.

Klä på sig är det ju aldrig på tal om, så oftast böjar vi i god tid så gör han det själv, då brukar det funka. Men ytterkläderna, då är det verkligen en kamp!

På dagis somnar han så fort han lägger sig på sin madrass, här hemma får vi kämpa både länge och väl. Är ju en mellanperiod nu innan han ska sluta sova helt. Så först får man kämpa för att han ska sova, sen får man ändå väcka han efter max en timme för att han ska somna i hyffsad tid på kvällen.

Vad man än gör så är det fel. Som t.ex. idag på öppna förskolan, så fick han marmelad på sin fralla. La det i en klick i mitten och skulle bre ut det. Men gissa vilket liv det blev då! Han skulle ju ha en klick i mitten bara, så det var bara att hälla på lite nytt "för husfridens skull".

Nu låter det som att det bara är en massa negativt med att vara mamma till Theo, men så är inte fallet. Faktum är att vi faktiskt har det himla bra och roligt mellan varven. Så det är bara att hålla ut, antar jag.. Denna veckan har vi 2 lediga dagar, idag och på fredag. Idag hade vi en riktig slappemorgon. Låg bara framför teven och mös eftersom det var det enda Theo ville, och framförallt behövde. Sen begav vi oss till öppna förskolan. Nästa lediga dag, på fredag alltså, då ska vi bada i Rödeby. Var där i fredags med Malin och Sigge och det var jättemysigt. Dom hade rutchkana där också som Theo gillade skarpt. Att hitta på saker tillsammans med Theo är jättekul och det märks att han uppskattar det. Lider med alla barn som aldrig får göra något roligt.

Så när man har dåliga dagar så får man tänka på allt positivt istället, som gör mej till en bra mamma. Så man slipper känna sig hemsk. Jag vet att jag är den bästa mamman till Theo.





Kommentarer
Postat av: Jennie

skulle theo var i trotsåldern? knappast va ;) det gick ju sååå fort och gå varvet runt kvartetet igår ;D

Postat av: marie

Åh va jag kännr igen detta! Särskilt det där med matsituationen och påklädning! Har det hur jobbigt osm helst just nu, han springer iväg och skrattar när vi ska klä på honom, och när vi väl får tag på honom börjar han skrika! Sen vägrar han sitta still och äta!På dagis sitter han som ett ljus och äter jättebra, men hemma är han helt otrolig!Trots trots trots=) vi kanske slipper treårstrotsen nu då?=)kramar till er!

2008-11-18 @ 14:59:14
URL: http://mawriii.blogg.se/
Postat av: Linda

Kämpa på vännen, du é en kanon mamma :)

2008-11-18 @ 15:08:31
URL: http://linda86j.blogg.se/
Postat av: Louise

Håll ut! Eftersom du har fasta regler och dina principer och är "sträng" så kommer allt bli kanon. De är säkert skitjobbigt och frustrerande vissa dgr, men eftersom du aldrig ger efter kommer Theo bli en människa med "vett" och sunt förnuft, vilket kommer hjälpa honom en jävla massa genom livet. För vem vill göra allt som sitt barn vill och få en bortskämd ohyfsad människa.

2008-11-18 @ 15:59:40
URL: http://looouisepettersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback