Ikea

Sitter här på golvet med min lille Melvin. Dom stora barnen är där uppe och busar. Igår var vi på Ikea så nu är Thildas rum rätt så komplett. Blev ett skrivbord och en stol, som vi dock måste byta eftersom det var fel färg. Köpte även gardínstång till allrummet så idag kommer det förhoppningsvís upp gardiner där med. Blev ju även lite annat smått och gott som lampor, batterier, blommor osv.

Melvin skötte sig alldeles exemplariskt. Åt två gånger och annars hängde han på armen och kikade på allt spännande. Ligga i vagnen va väl kul i sisådär 10 minuter kanske. Han är så nyfiken och "med" vår lille prins.

Funkar inte att lägga upp bilder så får bli en uppdatering senare istället. Det är ändå dags att ta hand om det lilla livet här bredvid nu, han pratar inte så glatt längre.


Inredning, bvc och husvagn

Övervåningen börjar ta form, nu är det bara Theos rum kvar som vi inte ens börjat med. Men allrummet är klart och Thildas rum också. Det fattas visserligen lite lister och en fönsterbräda i Thildas rum, men det är väl alltid sådant som tar lite tid, tss..

Nu återstår alltså det sista - inreda det. Några nya möbler blir det nog inte nu direkt, möjligtvis ett skrivbord till Thilda. Däremot ska det upp nya gardiner, krukor, mattor, fönsterlampor och tavlor/fotoramar. Tänkte jag skulle ut på shoppingtur i eftermiddag och se vad jag kan hitta. Hade velat ha mönstrade mörkläggande rullgardiner, eller ja, i allrummet behöver dom inte vara mörkläggande. Där går det bra med vanliga hissgardiner också. Någon som har tips om var det finns snygga sådana grejer till rimliga priser?



Händerna e goda. Tuggar på allt och dreglar som en tok..

Igår var vi på BVC på 2 månaders samtal för att se så jag inte var deprimerad (!?). Det var jag inte - vilken tur. Passade på att väga Melvin och nu väger han 5500 gram. Han ligger under sin kurva och ville att vi skulle komma nästa vecka igen. Theo vägde nästan 6 kg när han va 2 månader så Melvin är mindre än vad han var, men han får gärna vara liten läääänge till.. Givetvis vill jag ju att han ska gå upp i vikt ordentligt och så, men jag känner mig inte speciellt orolig så länge han är pigg och mår bra.

Hans hosta som tilltagit mer sista veckan ville vår "bvc tant" att en läkare skulle lyssna på. Hon lyssnade på lungorna och konstaterade att det är inget fel på han, det låter mer som han rosslar i näsan..?? Alltså, får vem som helst bli läkare nuförtiden eller? Han har riktigt djup hosta och blir störd av det på nätterna och rosslar som tusan i bröstet. Hoppas det går över snabbt, låter så jobbigt för stackaren.


Sommar och semester.. drömmer mig bort.

I år funderar vi på att byta ut vårt tält mot en husvagn. Låter som en bra idé tycker jag. En aning bekvämare och skönt att ha ett förtält att sitta i om vädret inte är på vår sida. Vart vi ska åka är ännu inte bestämt och inte vad vi ska åka med heller. Alltså vad för husvagn. Kanske är det någon husvagnscampare som läser här som har några bra tips om vad man ska tänka på. Vilket märke är bäst, vad bör man titta på när man letar husvagn, hus stor är lagom för en familj som vår osv.. Ge mig lite tips! Du kanske till och med har en till saul? =)




Dag 14, 15 och 16

Dag 14 - Det här hade jag på mig idag

Ja dagen är ju inte så långt gången ännu så har inte hoppat ur mina myskläder än.


Dag 15 - Mina drömmar

Drömmar har man ju gott om. Men en dröm jag har är att åka utomlands ett par månader, gärna till Thailand. Hade velat göra det nu i kombination med föräldraledigheten men när jag tänker efter är det nog skönare att få ett avbrott när man jobbat ett tag. Sen har man ju många andra drömmar, som t.ex. ett nytt badrum, en husvagn, ett nytt garage, vinna på lotto och en hel del andra husdrömmar...


Dag 16 - Min första kyss

Ska jag vara helt ärlig så kommer jag faktiskt inte ihåg, men jag har för mig att det var i mitt flickrum på Ringvägen. Sådär härligt pirrigt och spännande. Haha.



Dagarna går

Dagarna går och jag inser att det finns visst inte så mycket tid över för att blogga. Melvin sover inte så speciellt mycket på dagarna och när han gör det finns det ju lite andra måsten. Första gången han sover gäller det att duscha, andra gången kanske det passar att fixa lunch och nästa hänga en maskin tvätt.. Ja, ni hajjar! Har ju en till liten prins jag vill hinna leka med också, så sysslolös det är man minsann inte.


Mina älskade barn!

Har ju missat ett par dagliga uppdateringar för dag 11, 12 och 13. Dag 11 skulle jag berätta om mina syskon. Dom heter Tim och Daniel. Tim är 21 i år och Daniel fyller 19 och tar därmed studenten. Tim är gudfar till Theo och Daniel kommer bli det till Melvin, och dom betyder såklart en massa för mig <3

Dag 12 skulle jag skriva om vad jag har i min handväska. Vilken handväska säger jag då!? Använder ingen utan har alltid plånbok, nycklar och mobil i fickan.

Dag 14 - Den här veckan

Det passar ju bra med en uppdatering om det såhär i slutet på veckan. I måndags var jag, precis som jag alltid är varannan vecka, ensam med tre barn.. Dom leker oftast duktigt men det blir en del fighter - pjuuh..


Med Theos byggklossar kan man göra det mesta med lite fantasi - här en bilbana.

I måndags blev vi inte helt ensamma utan Malin, Sigge och Ebbe kom och höll oss sällskap. Vi hade lite pannkakslunch, fikade och busade. 
I tisdags var barnen på dagis och jag och min nästan-granne Jessica gjorde sällskap ner till föräldragruppen på BVC. Kan nog bli trevligt, många härliga mammor. Efter jag hämtat Theo åkte vi till öppna förskolan som äntligen öppnat igen och busade en stund.
I onsdags hade jag och Melvin en mysdag hemma om jag inte minns fel, medan dom stora var på dagis. På kvällen kom Marie, Andreas, William och Alvin och åt middag med oss. God mat, efterrätt, fika och massa bus.
I torsdags var Micke ledig och ägnade mestadels av dagen till övervåningen. Golvet blev färdiglagt osv! Jag och Melvin var på babycafé och efter det åkte vi och handlade.
I fredags åkte jag och mina små pojkar till barnens mormor och fikade lite. Hade en mysig eftermiddag där för att sedan däcka i mjölkstockning hemma lagom till fredagsmyset skulle börja.
I går, lördag, tog jag med mig pojkarna och åkte till Ella och pipens skattkammare en sväng. Sen blev det lindex och kappahl på amiralen för att sedan bege oss till Leklandet. Vi åkte dit själva, men väl där så träffade Theo både två dagis kompisar och så var  kompisen Hanna med familj där också. Micke kom också efter jobbet.
Idag har vi varit hos Malin, Benny och barnen och ätit lunch och fikat på semlor. Barnen var ute och åkte lite pulka och hade skoj tillsammans som vanligt.
Ja och så var det ju alla vardagssysslor och renovering på det. En rätt effektiv vecka får jag lov att säga.


Och så blir det ju massa bebismyyys<3


Dag 9 och 10

Dag 9 - Min tro

Jag tror på mig själv. Litar på mina egna känslor och min intution. Går min egen väg och tror på att de val jag gör är de enda rätta.


Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Än så länge är det mysbyxor, tröja och en munkjacka! Eftersom vi får middagsgäster idag får jag väl svida om framåt eftermiddagen ;-)

Dag 7 och 8

Dag 7 - Min bästa vän

Kan inte säga att jag har någon bästa vän. Dom vänner jag har är ju alla bäst på sina vis!


Dag 8 - Ett ögonblick

Ett ögonblick kan vara mycket saker. Man kan säga ett ögonblick när man inte har tid just nu och ett ögonblick kan vara något fint som t.ex. en solnedgång som man bara kan se på just ett vis i just det ögonblicket. De mest fantastiska ögonblicken jag har varit med om var när jag fick se mina älskade pojkar för första gången!


Helgen

Helgen var planderad nästan minut för minut kändes det som. Hade massa kul att göra. På lördagen jobbade Micke 10-14 och efter det skulle mamma och kompani komma och göra kluddar. Mickes bror ville komma med sin nya tjej också, gärna på lördagen. På söndagen skulle vi träffa Ida med familj och Andreas och barnen. Dessutom skulle Micke lägga golv. Nåja, det skulle vi väl hinna.

Mickes bror fick komma på fredag kvällen istället. Dom kom efter vi ätit så vi fikade på kladdkaka och lite annat snacks och hade en trevlig pratstund. På lördag morgonen ringde mamma och sa att hon jobbade på ett "maginfluensa drabbat" ställe. Vi ställde därför in "kluddmiddagen". På kvällen ringde Ida och frågade om vi ville komma på lite ost och kex vilket vi gärna gjorde. Så efter vi ätit lite tacos så begav vi oss dit och hade en trevlig kväll tillsammans.

På söndagen tänkte Micke lägga lite golv på förmiddagen innan Andreas och barnen skulle dyka upp, men då lämnade jag han i sticket med alla barnen och gick en promenad med grannen. Hade en trevlig eftermiddag med Andreas, Wille och Alvin och på kvällen la vi det sista golvet vi hade. Saknas dock ett par kvadrat så det ska inhandlas idag, men kan ju inte läggas förrän efter 48 timmar i rumstemperatur.

En relativt fartfylld helg med andra ord och idag började återigen en ny arbetsvecka för Micke. Han är ledig torsdag och söndag även denna veckan eftersom han bytte och jobbade extra i lördags. Så nu har han jobbat 2 lördagar i rad, jobbar på lördag, ska hjälpa sin syster att flytta lördagen efter det och jobbar lördagen efter det. Jo men det är väl alltid trevligt att vara ensam varenda lördag - eller inte.


Dag 6 - Vad är kärlek?

Kärlek är något oerhört stort. Det är svårt att sätta ord på dom känslorna, men det är fantastiskt att ha så mycket kärlek i sitt liv som jag har. Kärleken till sin sambo och kärleken till sina barn. Det är inte bara det att man är kär och att man älskar dom, det är så mycket mer.

Att se Theo och Melvin tillsammans, prata och le mot varandra, att se Melvin skratta när han ser sin pappa när han kommer från jobbet. Känslorna bubblar över och man får tårar i ögonen!

Känner en oerhörd kärlek till min käre sambo som är den bästa pappan till sina barn och den bästa sambon för mig. Han jobbar och sliter, renoverar vårt hus och hjälper till här hemma med alla vardagssysslor. Har förstått att det inte är en självklarthet i alla hushåll men här hjälps vi åt med allt. Ja, jag renoverar jag också! Nu när jag varit "sjuk" (mjölkstockningar) så mycket så har han varit en klippa <3 Då känner man sådär extra mycket kärlek!


Dag 4 - Det här åt jag idag

Till frukost blev det tråkiga smörgåsar med pastrami på och apelsinjuice till det. Kan inte fatta att man ska äta bröd i en herrans massa år till, varje dag.. Det är verkligen tråkigt! Får nog komma på något nytt!

Lunchen bestod av köttbullar och makaroner. Barnen älskar det, inte jag. Är inte mycket för det där med korv, kötbullar och makaroner. Gillar lite mer "riktig" mat. Men ibland finns varken tid, ork eller lust att fixa lunch. Och framförallt inte inspiration till att komma på nya roliga goda grejer! Kanske skulle gå en matlagningskurs?

Middag har vi inte ätit än, men Micke kom just hem med varorna. Ska laga en fläskfilé grej med klyftpotatis till. Man steker fläskfilen lite grann och sen steker jag färska champinjoner med pressad vitlök. Blandar ihop en sås med grädde, creme fraiche, lite mushroom soya eller vad den nu heter och så lite salt och peppar. Sen i med fläskfilen och svampen och in i ugnen en stund. Mycket gott! Till efterrätt blir det kladdkaka och sen kanske lite godis framåt kvällen. Fredagsmys med andra ord =)

Stjärtlappsrace, 2 mån kontroll och spontanbesök

Idag var det dags för det årliga stjärtlappsracet på Theos dagis. Hem kom han med medalj och var supernöjd! Har inga bilder därifrån ännu men åka stjärtlapp, det kan han..



Jag har varit med Melvin på 2 månads kontroll. Han blev godkänd på alla sätt och vis. 5,3 kg och 59,5 cm lång nu. Lång är han, men inte lika lång som brossan än ;)


Ikväll fick vi spontan besök av både Marie, Andreas och barnen och Mattias, Linda och barnen. Så det va fullt hus här ett tag, men det är alltid trevligt!

Vi har även fått 20 fiskbebisar idag. Hjälpte till lite på traven och blev riktigt snopen när Micke förlöste dom. Tänk att ha 20 bebisar, och i munnen dessutom. Den andra fisken som hade bebisar stoppade tillbka dom i munnen igen, dom var för små för livet i akvariumet helt enkelt. Smidigt att kunna göra så!

Innan Theo skulle lägga sig idag ville han mysa med sin lillebror och jag fick ett klockrent kort som jag avslutar med.


Dag 3 - Mina föräldrar

Mina föräldrar är ju såklart dom allra bästaste för mig. Det är tack vare dom som jag finns och det är dom som gett mig en fantastisk uppväxt som format mig till den jag är idag. Dom har lärt mig att stå på egna ben och ta ansvar.

Vi har alltid haft det bra och jag märker att jag tar med mig mycket från min egna uppväxt nu när jag har en egen familj. Vi har tex alltid varit på semestrar varje år och det vill jag att mina barn också ska få uppleva. Likaså har mina föräldrar alltid ställt upp i alla lägen, och tex lämnat och hämtat när det varit fest och annat. Det är också något jag vill göra för mina barn i framtiden.

Tyvärr lever dom inte tillsammans idag men var och en är lycklig på sitt håll och då är jag med lycklig! Ändå att man är vuxen så var deras skilsmässa tuff även för mig, men jag "gick igenom den" och blev på något sätt själv starkare och en bättre människa pga det om man nu kan säga så.


Lille sjuklingen

Melvin fick sin första förkyldning förra veckan. Snorig, hostig och lite feber.. Inte kul för en liten bebis, och inte för hans föräldrar heller. Han är ju så liten och man blir ju så maktlös. Var inne på barn i 2 omgångar och tog rs prov bl.a. Det visade negativt, så det var ju skönt.

Han har blivit mycket bättre från förkyldningen, men hostan hänger i och har förändrats till mer kruppliknande hosta. Ringde in i morse, och "lyckligtvis" så hostade han en massa när jag pratade med dom så hon jag pratade med hörde hur illa det lät. Dom ville ha in han på koll idag igen men allt såg bra ut, förutom hostan då, så dom kunde inget göra. Hade han haft ett hostanfall just då hade han fått inhalera, men förmodligen hade den friska luften på vägen dit lindrat honom för stunden. Nu är det bara till att hoppas på att det blir bra snart för det låter så himla jobbigt...






Dag 2 - Min första kärlek

Det måste ha varit en kille som bodde på samma gata som oss när vi var små. Vi träffades mycket och var "ihop". När vi blev stora skulle vi ha en röd cabbe, som bara vi kunde åka i. Alla andra skulle få cykla efter.. Snacka om att planera för framtiden ;-)

Vad enkel den kärleken var..

Dag 1 - Presentera mig själv

Jonna heter jag och jag är 24 år, fyller 25 i september. Har en underbar sambo som heter Micke och två fantastiska söner som heter Theo & Melvin.



Just nu är jag mammaledig, annars jobbar jag som undersköterska i kommunen. Har ingen fast placering men har en tjänst på 75%. Jag gillar att ha mycket tid över för min familj så det passar mig utmärkt!

Är en glad och social person, gillar att vara spontan och hitta på roliga saker. Gillar när det händer lite omkring mig, annars blir jag rastlös. Samtidigt som jag vissa dagar bara kan sitta i soffan och mysa utan varken tv eller radio på. Man lär sig uppskatta lugnet efter man fått barn.

Jag är långt ifrån pedantisk vad gäller ordning och reda på grejer här hemma, men däremot i "hjärnkontoret". Planerig är A och O och jag vill ha koll på allt. Jag är väl den som håller i de flesta trådarna här hemma kan man säga och är väl lite av ett kontrollfreak. Det gäller ju då inte vad Micke gör när jag inte ser honom utan t.ex. ekonomin m.m.


En liten utmaning

Tänkte som så många andra köra efter följande lista en månad. Kanske blir det inte uppdatering varje dag, man har ju lite annat att göra med barn och ett hus under renovering.


Dag 1 – Presentera mig själv.
 Dag 2 – Min första kärlek.
 Dag 3 – Mina föräldrar.
 Dag 4 – Det här åt jag idag.
 Dag 5 – Vad är kärlek.
 Dag 6 – Min dag.
 Dag 7 – Min bästa vän.
 Dag 8 – Ett ögonblick.
 Dag 9 – Min tro.
 Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
 Dag 11 – Mina syskon.
 Dag 12 – I min handväska.
 Dag 13 – Den här veckan.
 Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
 Dag 15 – Mina drömmar.
 Dag 16 – Min första kyss.
 Dag 17 – Detta ångrar jag.
 Dag 18 – Ett annat ögonblick.
 Dag 19 – Det här får mig att må bättre.
 Dag 20 – Därför bloggar jag.
 Dag 21 – En "Dagens"-lista.
 Dag 22 – Det här upprör mig.
 Dag 23 – Mitt favoritminne.
 Dag 24 – Det här får mig att gråta.
 Dag 25 – En första. 
 Dag 26 – Mina rädslor.
 Dag 27 – Några av mina favoritbloggar med beskrivningar. 
 Dag 28 – Det här saknar jag.
 Dag 29 – Min favoritplats.
 Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Lite i taget så blir det bra!

Det händer lite i taget där uppe. Skönt att man inte behöver stressa, för man "går ju inte i det" eftersom vi inte behöver använda övervåningen nu. Nu är allrummet tapetserat och Thildas rum också. Golvet har börjat läggas och så ska alla lister och grejer dit. Fönster och dörrar ska målas men det tar vi till våren.


Ja här är en före/under tiden bild på Thildas rum.
Taket är ju "lite målat" och garderoben är bortriven.



Vitt tak!


Fondvägg och övriga väggar är vita! Lite skillnad mot innan minsan.


Nytt år

Jaha, nu har man inte bloggat sen förra året. På något sätt känns det alltid lite speciellt med ett nytt år, ändå om dagarna bara fortsätter löpa på som förut.

2010 var ett bra år på många sätt och vis. Vi har fått en till liten prins vilket såklart var det allra bästa. Graviditeten gjorde mig också till en bättre människa. Hormonerna var helt på min sida! Alla har ju sina bra och dåliga sidor och jag känner att jag jobbat mycket med mina dåliga och helt enkelt förändrat dom till det bättre vilket jag är stolt över.

För övrigt så har vi Gotlandsresan och en himla massa annat roligt att se tillbaka på när vi lämnar 2010 för ett nytt år. Ett nytt år med 365 oskrivna dagar. Spännande att se vad som ska hända.. Jag menar för ett år sen hade jag ju ingen aning om att jag skulle vara tvåbarnsmamma i skrivandets stund. Häftigt! Dessutom så har både jag och Micke blivit fastanställda, efter mycket om och men..

Detta året kommer bli ett mammaledigt år för mig, med lite "extrajobbande" framöver. Vi kommer att fira Mickes 30 års dag och min 25 års dag. Vi kommer för första gången få lång sommarsemester tillsammans. Våra första år hade Micke semester men jag sommarjobbade, sen blev Micke arbetslös och fick sommarjobba medan jag va mammaledig. Ja vi har avlöst varandra här hemma sen Theo föddes kan man säga. Theos tidiga morgnar och långa dagar på dagis är ju därav lätträknade - underbart.

Ja nu ser vi med spänning fram emot detta året!