Dagarna går..

Theo började få hosta och lite feber igår, och idag vaknade han med 38,6. Men jag är fullt nöjd med en hel månads friskhet. Kommer nog ändå bli skönt att bara ta det lugnt hela helgen eftersom veckan varit fullspäckad. Massa skola för mej, jobb för Micke och dagis mån-ons för Theo. I tisdags var vi hos Malin, Benny och Sigge och åt god mat. Micke och Benny spelade tv spel och vi andra fick leka och umgås i köket. Tog oss även en promenad till en lekpark i närheten och lekte i mörkret.

I onsdags kom Thilda och min lillebror Daniel var här med oss hela kvällen. Vi åt mat, bakade bullar och busade. Igår var Micke med barnen på Leklandet tillsammans med sin kusin med familj och sen hans jobbarkompis och hans barn, så dom hade såklart haft jättekul. Jag var i skolan på morgonen/förmiddagen och sen åkte jag till Ida och Felix och fikade ett par timmar. Mötte sedan upp Micke för ett spännande möte. Det gick bra, som vi tänkt oss.

Usch vad jobbigt det känns med framtiden. Innan juli/augusti känns det inte som att man kan ta några beslut eller dra igång med nånting. Jag ska söka in till sjuksköterska, men kommer jag in? Micke har bara jobb fram till 31/8, vad händer sen? Det ser ju ljust ut, men man kan ju aldrig veta. Det som känns bäst är ändå att veta att om det går bra, så kommer det bli riktigt bra.

Jag har ju velat med valet av utbildning, för det känns i alla fall viktigt att ha en utbildning. Visst, det hade varit kul att komma på världens bästa idé och starta eget, men är det värt den tiden man måste lägga? Är det värt att inte kunna ta ut nån lön på hur lång tid som helst? osv...  Jag tycker inte det. Jag vill inte vara ifrån familjen så mycket och dom första "hundåren" sliter nog mer än det gör nytta, eller hur man nu ska säga. Har pratat med en del personer som själva varit där, och som aldrig skulle göra det igen. Som till slut vaknade upp och undrat var som varit senaste åren. Nej, det vill jag inte vara med om. Sjuksköterska är ju en bred utbildning, jag kan läsa vidare, specialisera mej och utvecklas massa vilket känns bra. Och jag har en dröm, även där. Drömmar och mål är viktigt.

Sötaste


Morgonen i bilen och ligister

Dom senaste dagarna har Micke jobbat natt vilket innebär att vi bara använt en bil. Han har haft den på natten och jag på dagen. Idag skulle han jobba över och jag ska som vanligt köra till dagis och till skolan, vilket innebär att vi behövde båda bilarna. Så sent igår gjorde Micke slag i saken och bytte batteri på den andra bilen som inte har startat på ett tag, och det gjorde den inte då heller. Det var alltså fel på det nya batteriet jag köpte igår på Jem o fix. Tröttsamt. Berättade för Micke igår kväll att bussen från Nättraby till Verkö går kvart över sex, men den va han inte så sugen på. Som tur väl var (tyckte väl Micke) så vaknade Theo klockan sex så då körde vi pappan istället. Därav fick Theo börja dagis kvart över sju idag, rekord tidigt för hans del.

I bilen lyssnade jag på Rix som vanligt, och Gert berättade om vad han upptäckte på morgonen. Hans, och många andras, cyklar stod uppställda på biltaken längs vägen. Han trodde att detta var en fransk protest av något slag eftersom dom håller på med såna konstiga saker (ehhum?), eller så kom det ifrån förorten. Fördomsfulla människa tänkte jag.

Tog mej en funderare på vad som hänt här senaste dagarna. Anledningen till att polisen patrullerade omkring i byn förra veckan var visst att mörkklädda människor sprungit omkring på trädgårdar. Häromdagen hade en som jobbar på äldreboendet kommit ut och tänkt att "sådär parkerade väl inte jag bilen?". Gissa vart den stod? I buskarna. Någon hade alltså lyft (!?) in bilen i buskarna. Igår när Micke skulle kolla vad vi skulle ha för batteri i bilen (som står rätt nära det där äldreboendet) så upptäckte han att någon hoppat in taket på den, och huven var det nog med. Idag när jag läser BLT så ser jag att det varit inbrott på Konsum här i byn.

Mitt lugna fridfulla Nättraby..


Viktiga saker

Idag är en sådan dag då jag ringer viktiga samtal, gör roliga skolarbeten och skriver brev (!!) och känner mej allmänt viktig. Brevet jag skrev var till CSN eftersom jag ska överklaga en grej. Konstigt att dom inte kan berätta vad man har för rättigheter redan ifrån början istället för att man ska behöva krångla med sånt i efterhand. Hoppas detta "går igenom" nu.
Har pratat med personer inom kommun och landsting som ansvarar för den palliativa vården - vård i livets slutskede. Skriver arbete om det, men just nu håller jag på med en vårdplan för en patient med hjärnhinneinflammation. I eftermiddag är det matte lektion igen. Många bollar i luften och det blir en del att hålla reda på, men det är roligt.



Dagis

Igår gick jag och la mej i tid eftersom jag ställde in mej på en tidig morgon, men blev glatt överraskad och fick sova till halv åtta. Det trodde jag aldrig eftersom han somnade vid tjugo över sju igår. Kanske är det så i alla fall att det är dags att sluta med middagsvilan.

Det var inte alls roligt att lämna Theo på dagis idag, han var så himla ledsen. Först var han hur glad som helst, men när han insåg att han var tvungen att ha sin overall på sig eftersom dom skulle gå ut direkt så blev det mindre kul. Hittade inte hans termobyxor här hemma så hade inte så mycket val, annars föredrar han hellre jacka och byxor. Kom på nu när jag kom hem att vi faktiskt har ett par till, så dom ska jag ta och hänga på dagis när jag hämtar honom så kan han ha dom där alltid. Overallen var ett rätt onödigt köp med andra ord. Men lär ju få tillbaka pengarna när jag säljer den till hösten så det är inte mycket att gråta över.

För att göra de bästa försäljningarna på tradera ska man verkligen tänka på säsongen! En overall t.ex. går för mycket mer pengar om man lägger ut den i början på september och en vår/höst jacka går inte upp så mycket i pris om man lägger ut den mitt i vintern. Ganska självklart egentligen, men inte alla gånger man tänker på det kanske.

Förresten, ett litet dagisproblem. Varför är det alltid så att allting man lägger på dagis försvinner? Nu tänker jag framförallt på vantar. Så tröttsamt. Vad spelar det för roll att man namnar allting, dom försvinner ju lixom ändå. Förstår samtidigt att det inte är lätt att hålla reda på så många barns grejer, men det är lika tråkigt när saker försvinner ändå.

Söndag


Badbild från oktober 08


Det har varit en typisk söndag idag, med massa mys. Theo och jag tog det riktigt lugnt i morse och han badade i säkert en timme. Totalvägrade att gå upp. Hälsade på Theos mormor och morfar en stund och senare på eftermiddagen kom dom hit och åt stek med oss. Riktig söndagsmiddag med andra ord. Stek, potatis, sås och kokt majs - det är fint det.

I morgon är det en ny vecka med massa skola. Onsdag till fredag kommer Thilda och det innebär att vi även denna fredagen kan åka och bada alla tillsammans, härligt. Annars är det nog inget speciellt inplanerat tror jag inte. Bara en lite smått spännande sak..

Ska gå och lägga mej och läsa lite Mama nu tänkte jag. Theo lär väl vakna tidigt imån också eftersom det verkar som han är inne i en "vakna-tidigt-period". Spelar ingen roll när han somnar på kvällen om han sover två timmar eller ingenting alls på dagen, för han vaknar ändå kvar över sex. Hoppas innerligt att det vänder snart igen! Vaknar han så tidigt i morgon så blir det nog en morgonpromenad innan dagis, det behöver jag om jag ska orka plugga hela dagen känner jag.


Gamla minnen

Är riktigt trött ikväll så hoppas att jag lyckas somna gott. Igår kunde jag definitivt inte sova, massa saker som snurrade i huvudet. Men som sagt, hoppas på bättre lycka ikväll.

Dagen bjöd som sagt på lite shopping...
 
  

Bilderna blev inte så bra eftersom jag tog med dålig inställning på den gamla kameran eftersom jag tog massa "tradera bilder" samtidigt. En svart/lila overall, ett par tuffa jeans och ett gulligt nattlinne. Allt detta för 240 kronor alltså. Inte illa.

Annars har det varit lugnt. Har varit hos mamma och pappa i stort sett hela dagen förutom nu ikväll då ja och Theo bara varit hemma och myst. Rensade ut det sista i min gamla garderob hos mamma och dom och hittade en massa skit, men också en del kul saker som fotoalbum, skolkataloger och dagböcker m.m. Höjdpunkten för Theo var ett tiotal studsbollar som låg i en låda. Kommer ihåg när jag samlade på såna när jag va liten. Den orangea hette Kayo, förmodligen efter Fångarna på fortet, och den ena gul/rosa hette Paulina. Resten har jag förträngt, haha! Han somnade med studsbollarna i en leksakskastrull precis bredvid sig och jag gissar på att han kommer flyga upp så fort han vaknar och fråga efter bollarna igen - sötlök.

Sedan Theo somnade har jag lagt ut en del auktioner på tradera och lite så. I morgon ska jag göra en rolig grej, men vad det är tänker jag inte berätta. Kanske i slutet på nästa vecka, men det beror på. Nu ska jag i alla fall krypa ner till Theo som ligger i vår säng och snarkar!

FYNDAT

Tog en runda förbi Lindex på Amiralen för att se om det fanns något på rean, men det va SÅ utplockat. Körde in till stan en snabbis och där var i stort sett lika utplockat där. Hittade i alla fall ett par jeans och ett nattlinne till Thilda för 89, 50:-. När jag skulle köra hem igen så fick jag en konstig känsla som sa att jag skulle köra till Lindex igen. Hade nämligen en 50 kronors värdecheck som jag aldrig utnyttjade i stan eftersom det ändå var så billigt där. Gick en sväg och hittade en overall som hängde på helt fel ställe som förhoppningsvis bli perfekt till Thilda. Den va nedsatt till 399:-, sen halva rea priset + 50 kronor rabatt.

Ibland ska man ha tur!


Fullspäckad dag

Dagen idag började tiiidigt. Gick upp på toaletten vid fem och upptäckte att Theo tänt sin taklampa (!?!), men låg och sov gott i sin säng. Låg och snurrade i sängen ett tag och vid kvar i sex kom Theo in och skulle inte sova mer. Tillhör ju inte vanligheten att han vaknar så tidigt nu, så det var lite kämpigt. Vid åtta begav jag mig till skolan och vid tolv tiden var jag klar där. Hämtade Micke och Theo som tagit bussen till stan för att busa i Hoglands park.




Vi begav oss till Leksakshuset för att köpa "pluppar". Såna där som man sätter fast i en plastgrej med massa hål. Bra beskrivning va? Haha. Hittade även en bilstol där till Thilda som var snyggare än den vi la undan på Baby proffsen, så vi slog till på den.






Handlade på Maxi, och insåg snabbt varför vi aldrig handlar där i stort sett. Så trångt överallt i hela butiken typ, för att inte tala om vid kassorna. För det första har man ju noll översikt över vilken kassa man ska välja eftersom det är hyllor i vägen överallt. Sen är det preciis så man får plats när man ska betala, och när man ska packa ner grejerna så får man tränga sig fram mellan alla vagnar eftersom det är typ en meter mellan rullbandet och väggen. Nej, tacka vet jag City gross.

När vi kom hem åt jag och Micke sen lunch medan Theo sov middag och sen kom Malin och Sigge. Barnen busade och vi pratade på. Theo ville göra precis som Sigge, krypa, dricka ur pipmugg och sitta i knät. I morgon ska vi bada med dom och det ska såklart bli jätteroligt. Skönt att alla aktiviteter drar igång nu igen.

Sen kom Thilda hit, och då begav vi oss till Mickes farmor på Hasslö som ville bjuda på middag. Blev lite fika och så också, gottit. Thilda var ju här hela helgen och ska sova här i natt, så nu hoppas vi att dom vänjer sig vid att sova i samma rum när det blir lite oftare och mer kontinutet på det hela. Roligt är det att hon är här och man märker vilka band det finns mellan syskon. Ändå att dom är som hund och katt för det mesta, men det är väl det som är den sanna syskonkärleken.


Förra årets julkort, tror inte jag visat det? Sötnosarna.

Alltid är det något

Kul med lite respons på det förra inlägget. Jag verkar inte vara ensam om att "ha det så", och det är ju tråkigt faktiskt.. Men nu är det ju inte så att det jag skrev om händer varje dag. Han är faktiskt en väldigt bra sambo egentligen som viker tvätt, lagar mat, diskar och städar. Sen är det ju så att när man blir irriterad på något, som igår, så är ju allting piss.
Det är väl också så att det är något typiskt manligt över det jag skrev, så det är nog inte sista gången jag kommer bli upprörd över det. Men, nog om detta.

Både igår och idag har det varit fullt upp med dagislämning, skola, träffa syo, plugga hemma, hämta på dagis, laga mat och så plugga lite till när Theo sover. Är verkligen mycket i skolan nu och kommer att vara fram till praktiken börjar v12, men det reder vi nog det också. Tycker ju att det är roligt och då går allting mycket enklare. I morgon blir det matte i skolan hela förmiddagen. Först lektion och sen ska jag stanna kvar några timmar och plugga eftersom Micke och Theo är lediga imån, vilket betyder ingen ro här hemma. Det är dessutom första gången sen i måndags som de träffas denna veckan, så lite egentid skadar nog inte.

Så tröttsamt att skolan flyttat ut till Verkö. Våra lokaler stod helt tomma på Gräsvik såg jag när jag var där idag, hos syon. Där slapp man ju höra vad dom säger i klassrummet bredvid och man behövde inte förbjuda klackskor i korridorerna, vilket man borde göra på Verkö. Man borde inte ens få kalla lokalen på Verkö för en skola. Usch.


Tänk om

Ibland önskar jag att jag hade kunnat vända mig om och sova hur gott som helst, trots att Theo sitter i sängen brevid och söker kontakt. Jag önskar att jag hade lagt mina distansstudier på kvällstid så jag kan få sova halva dagen sen.

Att det var jag som glömde att jag kanske skulle haft en bilstol med mig i bilen om jag ska hämta Theo efter skolan, att jag lämnade bilen helt otankad när M har bråttom iväg på morgonen, att jag tar med mig ketchupen till skolan när M och T ska äta spaghetti med köttfärssås här hemma (huvudsaken är väl att JAG har ketchup på mina makaroner eller?).

Tänk om jag hade lagt alla grejer på konstiga ställen så man aldrig hittar nånting när man behöver det, glömt hälften av Theos grejer på dagis sista dagen inför helgen och tagit maten som blir över efter middagen till min matlåda.

Jag kanske bara skulle ta och vara lite egoistisk ett tag. T.ex. låta M lämna Theo på dagis innan han börjar jobba vid sju, istället för att jag ska lämna han vid nio, köra hem, köra till skolan, köra till dagis och sen hem. Jag kanske skulle skita i att pumpa däcket som läcker ut en massa luft (som för övrigt kanske borde lagas!!??) när M ska ha bilen trots att man hoppar fram när man kör. Jag kanske skulle ta maten som blir över till min matlåda för att slippa "offra" ytterligare tid av min välbehövliga studietid till att göra lunch (vilket såklart leder till att jag aldrig äter någon lunch).

Nej, jag skulle såklart aldrig göra något av detta eftersom jag är för snäll för det. Jag gör det inte för någon annans skull än för Theos, kom ihåg det.


Ja, jag är irriterad idag.

Effektiv

Har varit på barn för uppföljningssamtal med sjuksköterskan om Theos förkylningsastma och det gick bra. Vi ska fortsätta med medicinen dagligen tills de värsta infektions månaderna är över. Och peppar peppar så har han ju hållt sig friskare än vanligt.. än så länge.

Efter sjukhus besöket så åkte vi till Baby proffsen för att kolla på en ny bilstol till Thilda, som ska inhandlas i veckan. Polisen fortsätter följa efter mig och idag var dom även där, och kollade på vagn. När vi kom hem gjorde vi pannkakor till lunch eftersom det var det enda Theo ville ha. Man lär ju ha förätit sig på det efter småbarns åren.

Nu ska jag klä på Theo och gå ut och gå med mamma och Jennie. En rask promenad längs ån. Efter den promenaden kommer jag förmodligen vara helt inställd på att jag aldrig ska flytta ifrån Nättraby. Där är så fint.




En liten ettårig Theo

Tankar

Fick ett ryck igår då allting helt plötsligt bara kändes väldigt fel. Vill jag verkligen bli sjuksköterska? Ska jag inte läsa till socionom istället, eller hyper island? Var vill jag bo egentligen, och vad vill jag med mitt liv?

Försöker rannsaka mej själv, göra plus och minus listor i huvudet osv.. Men ändå står man alltid där handfallen helt ovetande till slut känns det som. Ska det alltid vara så? Kommer man aldrig veta? Ska bli skönt med praktik, så känner man kanske i alla fall om man är på rätt ställe, om det är sånt man vill syssla med. Jag har drömmar, men dom spretar åt alla håll. Känns som man behöver en paus. Typ.

Jag vill lixom inte bara låta livet gå, jag vill göra något vettigt, något roligt och framförallt något som känns värdefullt. Livet är för kort för att bara slösa bort på att göra saker man inte vill eller mår bra av. Det finns så mycket jag skulle vilja ändra på, men när var och hur? Ibland känns det som att mitt liv styrs av andra. Är nog dags att sätta punkt där.



jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här


Tävling




Är alltså med och tävlar om namnnappar ifrån
namnnappen och det är som ni ser Ninninusens som håller i tävlingen. Hade passat utmärkt nu då Micke köpte bebisnappar sist jag bad honom köpa det och det är perfekt att ha nappar med namn på till dagis. Visserligen har han bara det när han sover, men det är ändå inte lätt för dagispersonalen att hålla reda på alla nappar alltid kan jag tänka mej.


Fredag, snart helg

Har varit riktigt flitig idag. Började med att åka ut till skolan för att räkna lite matte. Hade ingen lektion men det finns något som heter "räknestugan" där man kan få hjälp eller bara sitta för att plugga. Skönt att vara på "officiell plats" så man vet att det blir gjort. Fortsatte hemma en stund och sen gav jag mig på sjukvården. Ska läsa ca en timme till och då kommer Micke hem med både Theo och Thilda och då är det HELG.



Gud så SMÅ dom va, tss

Matte ÄR ju kul

Har haft min andra mattelektion idag och nu håller vi på att gå igenom A kursen. När jag kom hem satte jag mig och gjorde en massa uppgifter och det går faktiskt rätt bra. Man blir tokig när man fastnar i ett tal, men när man lyckas lösa, för mig ibland väldigt obegripliga uppgifter, så är det nästan så man vill dansa samba på köksbordet. Jag känner att den här kursen kommer göra mig väldigt smart. (Som om jag inte redan ÄR det ;) )


Detta skulle kunna vara några av mina klasskompisar, jag har väl nämnt
att svenska för invandrare ligger på samma ställe som jag går på va?


Poliser!

Häromdagen när jag och Jennie var ute och gick körde en polisbil förbi oss här nere på gatan. Igår när Micke körde mig till skolan så mötte vi en polis på vägen och när vi kom ut till Verkö så hade vi plötsligt en bakom oss. Efter skolan mötte jag upp Micke och Theo hos Therese i stan, och utanför fönstret såg jag en polisbil när jag tittade ut. Idag när jag körde Theo till dagis vid tio så körde en polis ner mot bastasjön. Gjorde ett besök på banken och när jag kom ut hade polisen stannat en bil två parkeringsrutor ifrån vår. När jag hämtade Theo efter dagis mötte jag ytterligare en polisbil i Hässlegården. Nu går det dessutom 2 poliser i uniform i vårt lugna lilla idylliska område. Är dom ute efter mej?


Theo gillar i alla fall polisbilar



Planer!

Fikan med Katta idag var jätte trevlig och i skolan gick det bra. Resten av dagen har bara runnit iväg med matlagning och allt sånt där! Blev stekt skinkschnitzel, klyftpotatis, beasås och sallad idag, för er som vill ha inspiration till morgondagens matlagning.

Micke och Theo gick upp till grannarna en stund ikväll och då passade jag på att ringa faster Nettan. Alltid lika trevligt att prata och snart ska vi åka upp till dom i Göteborg och hälsa på. Pratade om en helg i februari så jag hoppas den passar bra! Då blir det bla ett besök på Universeum där man kan titta på hajar! (det du Sandra!=) ) Theo gillar säkerligen det stället skarpt.






Här myser Theo i sin badrock han fick i julklapp av Nettan och Annelie efter badet igår kväll. Festade till det med en glass också, det får man väl göra ibland.

Theo kan själv

Igår fixade Theo och jag tacos lagom till Micke slutade - mums. Theo är den bästa (och den enda) hemhjälpen jag nånsin haft. Det bästa är ju att han älskar att hjälpa till också, så vi förenar nytta med nöje.



Theo dukade helt själv och la till och med besticken rätt, inte dåligt =)



Nöjd var han!




Upptäckte när jag tittade på de här bilderna att jag glömt plocka ner de här små söta nissarna i jullådan, det får jag ta och göra i morgon samtidigt som alla stjärnor ska ner. Känns sorgligt att ta ner stjärnorna, det blir så mysigt belysning. Men nu går vi mot ljusare tider i alla fall och behöver snart inte tända lamporna mer *optimistisk*

Nu börjar allvaret

Det har varit en lång och skön ledighet men i morgon börjar det riktiga allvaret. Jag ska ha min första lektion i Matte B och förhoppningsvis får jag mina andra böcker så jag kan sätta igång med de andra kurserna också. Denna veckan kommer alltså att ägnas åt skolan, fullt ut from i morgon eftermiddag. På förmiddagen kommer nämligen Katta hit en runda och det ska bli himla trevligt.

Denna dagen började med en mysmorgon med Theo. Sen tog vi en promenad med Jennie, skönt att få prata av sig lite. Efter det blev det en snabbfika hos mamma för att sedan åka vidare till stan och träffa Ida och Felix. Köpte nya strumpor till Theo, provade HM´s denna gången. Tycker alla strumpor krymper ihop så, så nu gick jag upp en storlek och hoppas dom blir bra. Inte så kul att ha hälen i hålfoten ju. Köpte även krokar som ska upp i hallen som alla små barn kan hänga sina jackor på själva. Sist men inte minst, ett par nya ljusstakar och en duk.








Slappe helg

Theo och jag har en riktig slappehelg här hemma när pappan jobbar hela helgen. I går gjorde vi inte många knop den tiden vi var hemma, så idag har vi fått ta igen även gårdagens sysslor som disk och annat plock. Theos farmor fyllde 50 år igår, så vi var där på eftermiddagen och åt smörgås tårta och fikade en massa. Hämtade upp Thilda på vägen dit också så hon också skulle få vara med och kalasa med sin farmor. På kvällen åt vi på La bodega. Jag och Micke kom på det förra veckan, att det kunde ju vara kul att bjuda ut henne på hennes 50 årsdag, så igår lagom till vi gett upp hoppet så fick dom andra tummen ur och hade bokat bord rätt vad det var.. Så då var det bara att ordna barnvakt. Trevligt blev det i alla fall, det var Mickes alla syskon med respektive och deras mamma då såklart.

Idag har vi som sagt gjort lite vardagssysslor här hemma. På att göra listan står även att slänga skit, panta flaskor, lämna stolar oss mina föräldrar (såna där ihopvikbara stolar vi lånat) och handla lite. Micke kommer inte hem förrän halv åtta och då blir det nog en sen lättare middag. Nu på dagen gör vi nog bara lite pannkakor - Theos favorit.



Såhär kan man hitta Theo ibland på morgonen

Theo har perioder då han stiger upp själv utan att ens komma in och säga till oss. Då kan man vakna av att han leker med sina leksaker, tänder lampan i köket och börjar rota i kylskåpet eller tar sig ett glas vatten. Ganska vanligt nuförtiden är att han kommer och ropar att han ska bajsa! Skönt att han säger till när han ska göra det även de gånger han har blöja!


Snö"storm"

Lagom till jag och Theo gick ut idag på förmiddagen började det snöa! Vi brydde oss inte om det utan jag satte Theo på pulkan och gick ner emot ån. Det är ju lite irriterande när det blåser i ansiktet, men annars var det ju inte så farligt kallt eller så idag i alla fall. Theo tyckte det var jättekul och ville inte gå in trots att han såg ut som en snögubbe efter 1½ timme.

Vi gick som sagt till ån först för att ge fåglarna lite bröd och dom blev så glada så. Sen gick vi vidare till pulkabacken och det blev även lite åkning i "vanliga" backar också - bilfria såklart. Theo tycker det är roligt att dra pulkan själv så han vandrade runt en massa och skulle gå åt alla andra håll än hemåt. Fick till slut med honom in när det började blåsa mer ordentligt. Mutan va att han fick ta med en snöboll in och lägga i frysen, så kan vi ta med den ut nästa gång. Smart mamma!



Bara för att han är så FIN!

Trots-Theo

Theo är mer vild än tam och sitter definitivt inte där man sätter honom. Igår åkte vi till Leklandet med Angelica, Alex, Theo, Emelie, Isak och Elliott och det tog två minuter så var Theo puts väck. Han "försvann" väl sisådär 5 gånger på dom tre timmarna vi var där. Försökte förklara för honom att när man t.ex. åker rutchkana får man vänta nedanför och inte springa iväg. Man får försöka vara så pedagogisk som möjligt, mer kan man ju inte göra! Tyvärr har man ju inte åtta armar eller ögon i nacken och man är inte alltid snabb som blixten.

När vi satte oss för att fika försökte han hela tiden smita. Så tittar han på mej medan han går, så han vet att jag ser honom. Han är så himla medveten den lilla rackaren, och trotsar mycket "i det tysta", vilket iofs är skönt. Gap och skrik är ju inte något man njuter av! Men.. vi är såklart inte helt förskonade ifrån det heller.

Idag fick Theo en glass medan vi uträttade lite ärenden, så han skulle slippa bli uttråkad. Jag tog mej ett bett på glassen och det skulle jag aldrig gjort. Vilket liv det blev. Försökte förklara för honom att jag faktiskt köpt glassen till honom och att man ska vara snäll och dela med sig.Han tjurade en stund sen va det bra igen.

Innan idag när jag skulle hjälpa han att få av byxan som fastnat lite på foten, så drog jag av den. Även där blev det ett utbrott. Theo kan själv. Jag försöker ju alltid få honom till att göra allting själv och det har ju då lett till att man absolut inte får hjälpa honom med någonting när han bestämt sig för att han ska göra det. Sötungen. Envis som synden är han.

En sak som blivit mycket bättre på senaste tiden är ju tandborstningen. Det går mycket enklare att borsta sen han fick eltandborsten i julklapp, så det tackar vi mormor, morfar och morbröderna för! Han vet mycket väl att mamma eller pappa borstar tills den spelar en melodi och sen är det Theos tur. Han försöker såklart slingra sig ibland, men vilken två åring hade inte gjort det?




Efter regn kommer sol som man brukar säga. Det gäller bara att härda ut, sätta gränser och välja sina strider. Och framförallt, att vara konsekvent.

Det går mot sitt slut..

Ledigheten börjar lida mot sitt slut och snart är det dags för dagis och skola igen. Mickes långledigheter har fallit sig bra, så han har också varit ledig en hel del med oss nu över jul och nyår. Vi har tagit till vara på tiden och som tur väl är så har Theo hållt sig frisk nu sen i julas.

Jag har anmält mig till Matte B idag och på tisdag drar det igång. Ska bli kul att få gå på lektioner faktiskt och speciellt eftersom jag får Karin som klasskompis. Sen är det väl inte speciellt kul med matte, men vad gör man inte. Till våren ska jag söka in till sjuksköterska, som det ser ut nu. Det är lika bra att fortsätta läsa när man ändå är "i det" och är van att leva efter dom pengarna osv.

Eftersom det återgår till det "normala" nu är det också dags att försöka få in rutiner igen vilket bl.a. innebär..

Ingen frukost i tv-rummet!


Speciellt inte i den här ställningen.

Jag får nog sluta att ha fötterna på soffbordet, Theo är minsann en riktig liten härmapa.

Idag är det riktigt härligt väder så när Theo sovit middag ska vi nog ut och åka pulka minsann. Ska även ta en tur till Amiralen sen för att lämna tillbaka en julklapp ifrån Maxi och så måste jag se om det finns något roligt kvar på rean på Lindex. Måste också inhandla en sån där "fusk polo" till Theo. Alltid är det något! =)

Ha en skön dag i solen allihopa!

Ny dag, nya äventyr

Ja då var det en ny dag och vi fortsätter att njuta av ledigheten. Pappan i familjen är krasslig idag så han och Theo ligger och sover middag nu. Jag påbörjade projekt rensning i Theos byrå innan, så det ska jag nog snart ta och slutföra. Har ju fördelen att leva ihop med en pedant kille som gärna städar och diskar, så han skulle nog uppskatta om jag städade upp röran jag orsakat, tss.

Idag är det mildare väder vilket är rätt så skönt, men det ser så mycket tråkigare ut när det är såhär grått. Blir inte alls sugen på att gå ut, så i eftermiddag blir det inomhusaktivitet, ska bara se vad som är öppet först.

Bestämde mig alldeles nyss för ett nyårslöfte. Jag ska ägna mindre tid åt att engagera mig i sånt som jag egentligen inte behöver, som bara tar en massa energi. Jag ska också försöka vända på allting som jag tycker är negativt till nånting positivt. En del misstag blir en vinst för andra.



Idag åker julen ut...



Lista

1. gjorde du något 2008 som du aldrig gjort förr?
Tog tag i att skaffa mig en utbildning för att få ett bra slutbetyg
2. höll du några av dina nyårslöften? 
Jag hade nog inga speciella. Ett mål var att ha minst VG i alla ämnen i utbildningen, och det lyckades jag med.
3. blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp ett par stycken. MYS.
4. dog någon som stod dig nära? 
Nej, tack och lov.  
5. vilka länder besökte du?
Inga tyvärr.
6. är det något du saknat år 2008 som du vill ha år 2009? 
Ett hus  
7. vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Varje tid har sin charm =) Hade frågan ställts för några år sedan hade jag haft koll på datum, men icke nufötiden.
8. vad är det bästa som hänt dig år 2008?
Jag har fått bra betyg och jag har fått dela året med de jag älskar mest. Jag har kunnat ge Theo otroligt mycket tid, vilket känns väldigt bra.
9. största misstaget?
Att börja jobba på temo, höhö.
10. har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja en hel del, dessa dagis baciller
11. bästa köpet? 
Systemkameran 
12. vad spenderade du mest pengar på? 

Saker till Theo förmodligen 
13. gjorde någonting dig riktigt glad?
Tjejkvällar gör mig glad! Theo gör mej glad, varje dag.
14. vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? 
Jason Mrazs "sommar hit" bl.a.  
15. var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare tror jag nog
16. vad önskar du att du gjort mer?
Tagit mig mer tid att hitta på saker på egen hand. Tiden finns ju,men det är lätt att fastna i soffträsket.
17. vad önskar du att du gjort mindre? 
Inte suttit så mycket vid datorn  
18. hur tillbringade du julen? 
Fm hos Theos farfar och resten av dagen hemma med min familj och mormor.  
19. blev du kär i år?
Det var jag redan innan
20. hur många one night stands?
0
21. favoritprogram på tv?
DH, Greys, Sjukhuset och Gossip girl står nog högst på listan
22. hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hatar och hatar, det känns lite väl häftigt. Men det finns människor jag ogillar mer och mer för varje dag som går.. typ.
23. bästa boken du läste i år?
Bra fråga. Anhörig av Katerina Janouch var bra.
24. största musikaliska upptäckten?
Vet ej
25. något du önskade dig och fick?
Ett fiiint namnsmycke, med Theos namn ingraverat.
26. något du önskade dig men inte fick?
Ett hus och en ny bil.
27. årets bästa film?
Har sett så många så den är omöjlig
28. vad gjorde du på din födelsedag 2008? 
Hade skittråkigt kommer jag ihåg. Dagen innan hade vi kalas och så.  
29. de bästa nya människorna du träffade? 
Jennie =D  
30. hur skulle du beskriva din stil år 2008? 
Normal. Det tycker väl alla om sig själva? haha.  
31. vad fick dig att må bra? 
Theo
32. vilken kändis var du mest sugen på?
Pass
33. vem saknade du?
Mina vänner, som jag inte träffat så mycket som jag velat eller borde.
34. favorit månad?
Den månaden det är soligast och varmast och den det är snöigt och kallt.
35. finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag haft ett jobb jag trivts med och om vi hade hittat ett hus.

Dagen, mest i bilder

Snön ligger kvar och det har varit underbart väder idag. Vi begav oss ut på förmiddagen tillsammans med grannfamiljen. Vi trängdes i en pulkabacke med hälften av Nättrabys barnfamiljer ungefär. Vi hade jättekul, men hade dock ingen kamera med oss.




Såhär såg det ut på pulkan när vi kom hem - trötta älsklingen. Då hade vi
varit i backen ett tag och gått en runda ner till ån och tittat på fåglarna.
Micke tyckte det var orättvist att isen höll för änderna, men inte för honom.

Theo sov middag länge länge idag. Nästan tre timmar, men det behövde han. Under tiden hann Thilda komma och jag följde med mamma och lillebror till Slottsbacken för att köpa en "wåååsa" pulka till Thilda. När jag kom hem blev det matlagning och pusslande bl.a.


Sådana stunder bör man ta till vara på.. tss.




Koncentrerade barn


Efter maten blev det pulkaåkning. Det var ju sisådär 9 minus så efter en timme gick vi in frusna och la oss i soffan framför Hajar du. Barnen fick kvällsmat...
 



...och sjöng Pippi Långstrump...

...sen var det tandborstning och den där biten. Nu håller dom på och somna. Thilda i sängen med sin pappa och Theo här i soffan, dom ville inte ligga tillsammans där inne och lyssna på saga.

I morgon blir det nog Bastasjö, eller kanske Alljungen? Någonstans där man kan grilla och åka pulka i alla fall. Hoppas dett vädret håller i sig till Mars, drömma kan man ju =)




SNÖ

Idag på förmiddagen begav vi oss mot Kristianstad och hem kom vi till ett riktigt vinterlandskap. SÅ HÄRLIGT. Theo var ute och busade med sin mormor när vi kom hem, medan jag och Micke lagade mat. Bjöd mamma och mina bröder på en smaskig fläskfilé gryta med pressad potatis. Till efterrätt blev det marräng sviss även idag, haha. Efter all mat så gick vi ut igen. När dom åkt så kom Jennie och hälsade på och våra grannar kom också ut. Massa pulka åkning! Blev dock inte så mycket bilder.



I morgon kommer barnens farfar hit och lämnar Thilda, hon skulle visst vara där hela helgen. Sen ska vi bege oss till Rödeby backen tror jag, eller någon annan backe, vi får se. Sen blir det bara massa bus på hemmaplan, det behöver dom små liven.


Jag förstår verkligen inte hur man kan. Stackars...


Vilken kyla!

Glömde ju berätta igår att vi gjorde en liten utflykt till Tjuraviken för att grilla. Veden var dock väldigt "sur" så vi fick så småningom steka korven hemma istället. Det var kallt, men otroligt vackert.










Idag har det varit minst lika kallt, och det ska tydligen hålla i sig ett par veckor. Hoppas det kommer lite snö också! Theo och jag åt middag tillsammans med min familj idag, Micke jobbar till klockan 23. Blev även en runda till staden med Jennie, var tvungen att lämna tillbaka lite grejer. När jag och Theo skulle promenera hemåt var det massa minus grader, men det är ändå så himla friskt och skönt. Bara man är påklädd så är det härigt att vara ute. Theo ville stanna i lekparken när vi kom hem och där var vi rätt ensamma. Sen smet han upp till grannarna och fick en godisbit innan det var dags att gå in och värma oss.

Theo somnade inte förrän nio och jag har roat mej med datorn, popcorn och lite tvättande. Eftersom Theo håller på att bli blöjfri nu så händer det ju också en och annan olycka. Därför blir det en hel del tvätt och idag blev även overallen och skorna drabbade. Satte precis skorna i skotorken och hoppas på att dom torkar tills imån eftersom det är dom som är varmast. I morgon bär det av till Kristianstad för att handla en den till bilarna på Biltema. Ska även passa på att byta badrocken Theo fick i julklapp till en större storlek, dom hade inte den på polarn o pyret här i stan. Måste ge dom en ros för den underbara servicen de har i alla fall. Det är dyrt, men det är värt det. De nya tumvantarna jag köpte sist är super!


Trevligt nyårs firande


Precis innan gästerna anlände





Bekant fördelning? Tjejerna i köket och killarna i soffan. Vi lagade potatisgratäng, fläskfilé som var fylld med champinjoner och rökt skinka och portvinssås. Till det hade vi en smaskig sallad.


Sigge var så fin så!


Theo - med vinden i håret

Blev såklart en massa bus med barnen, lite Wii fit och prat emellan. Strax efter tio fick vi barnen i säng och då högg vi in på efterrätten. Det blev marängsviss - enkelt och gott. Sen blev det godis, chips, morötter och dipp och klockan gick snabbt. Fem i tolv ruaade vi ut i panik, hann inte alls med tiden. Theo fick också följa med ut och kika. Vi skålade med riktigt gott mousserande vin. Köpte det för hela 58 kronor, så billigt behöver inte vara äckligt!

Vi ser bra utöver stora delar av byn och ända in till stan här uppe på "gräddhyllan", dock är det ju en del träd så korten blev ju inte så bra. Såg i alla fall en massa fina raketer och fyrverkerier och Theo tyckte det var spännande.








Måste ju också nämna att kvällen innan nyårsafton var också jätte lyckad. Då var det tjejkväll hemma hos Ida med visning utav Cosmopharmas produkter och jag fastnade för många produkter. Beställde en del, då de hade MYCKET bättre priser än Mary Kay så hoppas jag blir nöjd nu också. Vi drack vin, pratade tjejsnack och avslutade med Med andra ord som man alltid fastnar i i flera timmar.. speciellt med våra pauser =) Det är så sällan vi ses allihopa och vi har alltid lika roligt, därför borde det bli oftare! Ser fram emot nästa gång!


Ett avslut!

För en del kanske inte ett år är något speciellt. På 365 dagar behöver det inte hända något särskilt, man kanske lunkar på i vardags tristessen och kommer lixom ingen vart. Men för ett år sen, då var Theo knappt 14 månader, och tänk vad mycket som händer på ett år i en sådan liten människas liv! För ett år sedan spatserade han fram i lagom takt men var däremot en riktig klätterapa, han kunde säga ett fåtal ord och man fick mata honom när han skulle äta. Han tålde inte mjölk eller ägg och spydde som en gris så fort han fick feber eller blev förkyld, och kunde göra i veckor!

Nu har det gått ett år. På den tiden har han börjat på dagis, lärt sig springa, hoppa "icke-jämfota", att äta själv, att ta sig fram själv överallt även på kuperad terräng, lärt sig flyta i vattnet med sina puffar, hoppa jämfota, han har lärt sig en himla massa nya ord och namn vilket för en ettåring är som att lära sig ett nytt språk kan man ju säga, han kan stå på ett ben och han är i stort sett blöjfri. Tänk vilka framsteg!

Jag har gått ett år av min utbildning, men jag har inte lärt mig ett "nytt språk" eller en massa nya "akrobatiska konster". Jag har heller inte gjort framsteg som kan klassas med dom som "de små" gör. Däremot har jag utvecklats som människa, genom mina nya kunskaper och genom att få vara mamma till min underabara Theo. Jag har haft mycket glädje tillsammans med familj och vänner och jag har träffat nya människor som gör att man blir ännu "rikare". Alla människor jag har runt mej är väldigt olika och alla påverkar mig på olika sätt. Hörde en gång att man blir som de fem närmaste man umgås med, och jag tycker det stämmer. Jag är ansvarsfull som den ena, jag blir målinriktad  och inspirerad av den andre, någon får mig att tänka klart osv... Att umgås med bittra, sura människor tjänar alltså ingenting till, mina vänner!

När jag tänker på 2008 så minns jag det med glädje, trots att det också varit motigt ibland. Men det är ju det livet handlar om, att ta sig igenom dalen för att nå till toppen.

Sälen resan kändes som en pina ibland, men det var faktiskt kul. Snö är HÄRLIGT! Helgen i Göteborg i somras var helt underbar. Bästa sällskapet, god mat, underbart väder, finaste ställena och riktigt avkopplande. Helgen i Helsingborg var mysig, tillsammans med älsklings grabbarna. En kalas helg i Linköping blev det också. Fick träffa en massa släktingar och sova på hotell med GOD frukost. Framkallade kort från hela året för någon vecka sedan och ändå om det bara är inrikes, mestadels "korta weekends", så är dom resorna GULD värda.

Jag tänker inte "avlägga" några nyårslöften, förutom att jag bara ska göra saker som jag själv mår bra av, precis som man ska göra varje år. Ser fram emot utlandsresan och hur allting kommer att falla sig. Detta året blir på något sätt ett "utvisande" år, som kommer att styra många beslut och hela framtiden.