Shopping, shopping

Det blev en lång dag i går. Vi körde vid sju och kom hem vid nio typ. På hemvägen gjorde vi även ett besök på Växjö sjukhuset för att hälsa på min lilla morfar som ska opereras där idag.

Tänkte bjuda på bilder på shoppingen igår, så nu blir det ett låångt inlägg.



Theo fick några mjukisbyxor, en pyjamas, 2 par vantar, massa strumpor och kalsonger.
Min snälla mamma köpte också massa fina grejer till Theo men dom har hon hemma.


Till Thilda blev det ett par tuffa jeans och ett par leggings i klädväg. Blev riktigt
besviken på utbudet av tjejkläder. Sen blev det lite hårgrejer också - diadem och
hårspännen.


Oj vad svart :) En kofta av lute längre modell, mjukisbyxor, leggings, massa
vanliga strumpor, ett par såna där långa strumpor som e snyggt att ha till leggings,
bh och..


.. en jacka. Den gör sig inte så bra på den bilden, men den ser ut som Everest
jackorna ungefär. Fast mycket billigare då, endast 249:-.


Ett par snygga stövlar hittade jag när vi gick in i en butik utanför Ge-kås.

Mer från Ge-kås..


Mariokart och bil grejer som Micke ville ha.


Dukar till Theos kommande kalas, jättekritor och 2 barnskivor.


En Emil film som fattades i samlingen.


Pussel som förmodligen kommer att plockas fram någon dag när vi har
tråkigt. Man behöver ju inte få allt på en gång. Resten är en del av de julklappar
och födelsedags presenter jag köpte till alla kidsen som fyller år och som vi
byter julklappar med. 


Theo ska få bilgarage när han fyller år utav oss.


Papper måste man ju ha att slå in alla klappar och presenter i också.


Och eftersom jag lovade Ida att visa allt så ska du även få se detta utplocket ;)
Här ser ni ju även vad vi ska äta till middag idag, nämligen torskfilé.

Resten av grejerna tänker jag inte visa här eftersom föräldrar till barnen som ska få dom läser här! Men det blev en hel del grejer och bilen va fullastad. Vi hade så trevligt, så trevligt. Lagom övertrötta mot slutet och ont i fötterna (okej då, hela kroppen) hade man också. Men det är ju så det ska vara.


Uppe med tuppen

Idag bestämde sig Theo för att vakna lite efter fem. Tiiidigt. Men just idag gjorde det inte så mycket för jag skulle ändå upp tidigt. Snart bär det nämligen av mot.... Ullared!

En del av er minns säkert att jag tänkte köpa alla julklappar innan september va slut detta året. Än så länge har det bara blivit en var till Theo och Thilda. Men det ska det bli ändring på idag. Ser fram emot en rolig dag med massa shopping tillsammans med min kära mor och Jennie, brossans tjej.


Fortfarande sjukt

Här hemma är det fortfarande lugna gatan eftersom Theo är sjuk. Fick en tid klockan tre till en läkare eftersom det är konstigt att man har hög feber flera dagar utan att det finns något märkbart som orsakar den. Har mina misstankar om öronen, men vi får väl se.

Klockan är bara tjugo över tolv och jag har dammtorkat, bäddat rent, tvättat ett par maskiner m.m. Theo har sovit en timme och lär väl inte sova mer. I vanliga fall får man väcka han efter en och en halv timme, men inte nu när han är sjuk. Sover knappt på nätterna och bara en timme på dagarna. Konstigt. När man har ont i öronen så gör det ju som ondast när man ligger ner, så det stärker mina misstankar lite.

Fram till klockan tre lär vi väl inte göra så mycket. Jag plågas med ständig huvudvärk och den lär ju inte försvinna så länge jag får tillbringa mina dagar här inne..-uttråkad, javisst. Men så är det med sjuka barn. Tyvärr jobbar Micke 7-19 både idag och i morgon så inget vuxet sällskap har man heller. Både mitt och Theos hår ser ut som svinto efter allt soffliggande - haha.

Nej nu ska vi bygga lite med lego en stund.

En sjuk Theo

Theo vaknade i natt med feber - 39,5 grader. Den har hållt i sig, och under dagen har han haft mellan 39,5 och 40 grader med alvedon. Enligt sköterskan jag pratade med var inte det speciellt högt för barn, men det tycker i alla fall jag att det är. När det dessutom är med alvedon i kroppen. Jag bunkrade upp med mer alvedon, och med ipren, så nu provar vi det istället. Man kan varva dom eftersom det inte är samma verksamma ämnen i dom. Får hoppas det funkar.

Veckan har hittils bjudit på världens tråkigaste regnigaste födelsedag (tur dagen innan var desto bättre med kalas och grejer), bad i simhallen i tisdags och en härlig eftermiddag ute i det fina vädret igår. På förmiddagen var det läkarbesök för min del och Theo var på dagis. Micke följde med mig som moraliskt stöd. Sen jobbade jag igår kväll och då var Micke och Theo och lekte med "stor"-Theo.

Eftersom han är sjuk idag så kan ni ju gissa hur många knop vi har gjort. Jag har i alla fall varit i skolan en stund och under tiden så var Theos mormor här. Passade också på att storhandla. Denna månaden börjar vårat nya liv. Dels har vi en helt annan ekonomi nu än innan när jag varit föräldraledig/bara pluggat och inte jobbat extra och när Micke periodvis varit arbetslös. Lönen på detta jobbet är också ett lyft mot tidigare jobb. Så det är dags att göra ny budget, och för att komma igång med det ska vi skriva upp alla utgifter denna månaden och försöka storhandla sällan istället för att småhandla ofta. Inte just veckohandla och göra matsedel utan bara handla mer när vi väl handlar och då inte behöva göra det så ofta. Så får man tömma skåpen innan man handlar nytt helt enkelt så man inte samlar på sig en massa skit.
Hur gör ni med handling? Följer ni en speciell budget eller lever ni efter att "pengar är till för att rulla"?



Godingen i sina kalsonger- haha.

Ensam på födelsedagen

Här sitter jag alldeles ensam, på min födelsedag. Theo somnade vid halv nio på min arm här i soffan - mys. Innan dess var det mat, bad, bus och mys. Micke är och spelar bandy. Alla (två) har övergett mej. Tur att "att fylla år" inte är något speciellt längre. Så behöver man inte deppa ihop totalt, haha.

Jag ska poppa mej lite popcorn nu och lägga mej i sängen och kolla på Singelmammor.

I morgon måste jag ägna lite tid åt skolan, på onsdag blir det läkarbesök och jobb, på torsdag ska jag till skolan med min grupp för att planera grupparbete och på fredag ska jag plugga. Ser ut som att jag har att göra även denna veckan.

Tiden går fort

Dagarna springer iväg och nu var det måndag igen. Helgen bjöd på diverse olika festligheter. I lördags var det himla härligt väder så då passade vi på att vara ute en massa. På eftermiddagen kom Tommy och Theo och på kvällen åkte vi till mina föräldrar. Där bjöds det på kräftor, räkor, ostar och olika tillbehör. Mina syskon var också där och Jennie me. När Theo slocknat spelade vi Med andra ord. Måste ju vara världens roligaste spel alltså.

Igår åkte vi på Bomässan som var i stan, men blev rätt besviken faktiskt. Efter det hämtade vi Thilda, handlade och åkte hem för att förbereda för kalas. Bakade hallon- och blåbärspaj och min snälla mamma gjorde äppelpajer. Till det hade vi glass och vaniljsås och så lite småkakor. Fick pengar, strumpor, underkläder, presentkort på Cervera och blommor - perfekta presenter. 



Jag och min prins  

Fick ju även klippning och slingning utav Micke så nu är jag lite ljusare i huvudet och så var det riktigt skönt med en riktig genomklippning. Men varför får man aldrig till de lika bra när man tvättat håret sen? Är alltid som mest nöjd när man går ifrån salongen. Bara jag som är sån?

Idag skulle Ida och Felix kommit men det körde ihop sej en massa. Så när Theo vaknat blir det nog en runda till stan. Känner att jag måste hitta på något, är så sjukt uttråkad. Huvudvärken börjar krypa på också eftersom vi suttit inne hela dagen idag. Så utetid är prio ett i eftermiddag. Sen ska man laga någon mat också, alltid lika roligt. Till lunch blev det skinkrullar. Smördeg med rökt lönneberga skinka, ost och purjolök. Serveras med sallad till - mums.

Skrämmande (rörigt)

Det finns två saker som skrämmer mej med tanken på om man nån gång skulle bli ensam. Ensam med barn utan sambo menar jag då alltså. Det ena är att aldrig ha någon vuxen att prata med på hemmaplan, om kvällarna, frukosten.. ja ni vet! Det andra, och det värsta, är just att vara ensam om kvällarna. Vare sej man pratar eller inte. Man kan ju vara ensam på olika vis, ensam i ett förhållande eller ensam utan ett förhållande (förmodligen lika illa bägge delar).

Nu blev det lite svammel. Men det jag ville komma fram till var bara att jag hatar att vara ensam. Fattar inte hur man kan vara så nojig och mörkrädd när man är 22 år, haha. Bara det är ju skrämmande. Får nog jobba på detta. Och på tal om att jobba med saker, så är det väldigt intressant att jobba med sig själv. Alltså att på något sätt lära sig utav allt man gör, utvecklas och samtidigt på något sätt kunna utvärdera det och lära känna sej själv. Låter rätt skumt, men någon kanske förstår vad jag menar.

Okej, jag är trött. Natti. (Och nej, jag har inga planer på att bli ensam)

Vår dag

När klockan knappt hunnit bli nio hade vi hunnit med alla morgonbestyr inkulsive ett bad för Theo. Vid den tiden var vi på väg hem till min mamma för att hämta min mobil som jag glömde där igår. När vi hämtat den gick vi vidare till öppna förskolan där vi inte varit sen i våras. Det var en del välkända ansikten och en del nya, trevligt. En mamma och hennes dotter har vi träffat en del när vi gick på baby café, barnen gick på samma dagis ett tag och jag har träffat mamman vid ett besök på akuten eftersom hon är sjuksköterska där. Så det var trevligt att prata lite!

Sen sprang vi hem och gjorde pannkakor. Theo fick en mini-pannkaks-tårta med glass och sylt - lyx. Efter maten va han dödstrött så Micke körde han t min lilla mamma som skulle passa honom medan jag var hos frisören. När jag var färdig hos frissan åkte jag till min lille prins och sen åt vi mat där. När vi kom hem var vi här utanför och busade i skogsdungen och Theo cyklade omkring lite. Testade att vara ute utan blöja och då hände deten liten olycka, men det var ju första gången och vi hade ju nära hem så det var ingen större skada skedd. För övrigt är han duktig och både kissar och bajsar på pottan. Stolt.

Avslutade kvällen med lite bus inomhus och mys i soffan till Sing a long. Theo slocknade vid tjugo över åtta och sen dess har jag bara slappat. Och hängt lite tvätt också faktiskt.


Höstfint i krukan på framsidan - planterade förra veckan eller nåt

Min älskling

Fick en förtidig födelsedagspresent av min älskling idag. Klippning och slingning i morgon klockan 14. Gissa om jag blev glad - och överraskad. Ska bli så härligt att göra något åt håret nu efter sommaren. Det behövs verkligen!

Har haft en bra dag. Jätte trevligt med besök, men Theo har gått mej på nerverna. Han testar såklart gränser hela tiden och ibland önskar man bara att han kunde öppna öronen och lyssna. Men det är väl så det ska vara i denna åldern - var tid har sin "charm".

Han är trots det världens bästaste underbaraste Theo!








Lite bilder ifrån Mollösund i somras. Det var verkligen äkta avkoppling! Så himla mysigt, fint ställe. I måndagens avsnitt utav Singelmammor så filmade dom därifrån eftersom en utav mammorna kommer därifrån - lite roligt att se.

Att ha och göra

Nu sitter jag och Theo i soffan och kollar på Emil. Theo har precis vaknat och fick lite vundruvor medan han myser på soffan och jag har börjat förbereda dagens mat. Det blir en tacopaj i all enkelhet med lite sallad och dressing till. Linda, Ida & Felix kommer hit och gör mej och Theo sällskap. Micke jobbar eftermiddag idag så han kommer väl vid halv tolv tiden.

Förmiddagen spenderades på stan. Jag va och träffade en försäkringsgubbe på folksam eftersom det är dags att kolla över alla försäkringar man har och evetuellt inte har. Efter det blev det en fika tillsammans med mina killar på caféet i Pingstkyrkan. Var riktigt längesen jag var där nu. Theos farmor jobbar där så det var mest därför vi gick dit, men för övrigt så har dom god lunch/fika och till bra priser dessutom. Väldigt barnvänligt också vilket är ett plus. (Förutom när Theo höll på att lära sig gå och ramlade gång på gång på det hårda klinkergolvet.)

Igår kväll var vi och hälsade på Malin, Benny och Sigge. Tog en kvällsfika och tittade på Idol bl.a. Verkar bli riktigt bra i år. På tal om Malin så skulle jag laga en middag igår som hon bjöd på för ett tag sen när vi var där. Kycklingfilé med en sås till som man bl.a. har mango chutney i. Det blev inte alls som jag tänkt mej så nästa gång blir det till att köpa ett annat märke av chutney´n, istället för det som fanns på Willys. Man gör det alltså i ugnen och har matlagningsgrädde och creme fraiche i också. Sen är det ju en smaksak vad man vill blanda i. Purjulök är mumsigt i alla fall!

Istället tog jag potatisen som vi skulle ha till och gjorde en potatisgratäng. Sen stekte vi kycklingen i lite mexikansk krydda och vips - så hade vi en ny god måltid!







Bilder ifrån fisketuren häromdagen


Onsdag = utedag på dagis

Har precis kommit hem efter att ha lämnat Theo på dagis. Innan vi körde dit var vi i affären och handlade lite frukt och dricka som Theo skulle ha med sig idag. Han fick bära grejerna, lägga upp dom på bandet och trycka på OK knappen när mamma betalade. Så nöjd, så nöjd.

Som jag säkert sagt innan så har dom utedag varje onsdag och då gör dom något annat än att bara vara ute på gården. Dom brukar gå ut i skogen och så, och idag blev det en utflykt till bastasjön då eftersom dom har tema vatten nu i höst. Alla barnen hade lite "fika" med sig och dom kommer säkert få det jättemysigt. När dom kommer tillbaka äter dom man ute på gården och sen somnar dom nog som små stockar allihopa.




Min älskling

Frusen och blöjfritt hemma

Alltså det är helt sjukt kallt i vår lägenhet. Enligt termometern är det inte det, men enligt mej i alla fall. Är så grymt frusen. Händerna och fötterna är iskalla allt som oftast, tur jag inte röker också, då hade dom nog frust sönder.

Nu är det ju så ruggigt ute också, men det är ändå rätt härligt. Nu är det lite lättare att veta vad man ska klä på sej (och Theo) än vad det var för ett par veckor sen. Igår hade dom varit ute nästan hela dagen på dagis och när jag hämtade Theo tog vi en promenad med Ida och Felix i Bastasjö - härligt. Känner att jag behöver komma ut och röra mer på mej.

Igår var nog första gången som jag upplevde att Theo var riktigt sådär dagis-trött på eftermiddagen när vi kommit hem. Ingenting var bra och han skulle bara ha sin tutte, och det får han inte om han inte ska sova. Hård mamma va, höhö. Han blev i alla fall gladare efter middagen, som bestod av fiskgryta med torsk, tomat och purjulök och potatis. Smaskens.


Grabbarna i väntan på maten igår



Har pluggat hela dagen och ska jobba ikväll, så nyss så unnade jag mej ett avsnitt utav Singelmammor. Har missat de två senaste avsnitten så det är tur det finns web-tv.

Theo är numera blöjfri hemma kan man väl säga. Hos mormor och morfar går det också bra, någon annanstans har vi inte provat. Han både kissar och bajsar i alla fall så på torsdag när han är dagisledig så ska vi börja gå ut utan blöja också tänkte jag. Ett steg i taget, tänkte jag. En av dagisfröknarna menade på att hon tyckte att det var bättre att bara sluta tvärt. Förstår det resonemanget eftersom det kan bli svårare att sluta om man drar ut på det. Men tycker ju synd om han om han kommer kissa ner sej en massa ute och på dagis och så.. Därför vill jag ta det lugnt.

Men är det någon som har några bra tips så tas dom gärna emot!

Leklandet is the shit

Man har så kul på Leklandet, barn som vuxen, så tror minsann vi ska investera i ett 10-kort där. Tyvärr kunde jag inte vara med så länge i lördags men här kommer i alla fall lite bilder.


Jag, Thilda, Therese och Jonah kör bilar


Theo har fått soppatorsk ;-)


Två klätterapor som hade bråttom upp för att åka rutchkana


Här åker Theo en utav rutchkanorna. Den hade dom nog hällt såpa på, men
det tyckte Theo om =)


Fin syskonbild


Thilda


Theo bus

Blir tuffa bilder bland alla färgglada bollar! Skulle bara haft en systemkamera också. Sist vi skulle köpt en så drog han sig ur, han som skulle sälja den alltså. Men eftersom Micke rensat förrådet och lagt ut massa skit på tradera och fått in ett par tusen på det nu, så kan jag ju få en när jag fyller år, eller hur? *blink blink* Näe hade faktiskt tänkt att han skulle få bjuda mej på årets love trip i december. För vi kör väl en favorit i repris Angelica? Med utgång.
För er som inte vet så var jag, Micke, Tommy och Angelica i Malmö förra året i december. Shoppade julklappar och annat skoj, åt på restaurang, sov på hotell Hilton och käkade hotellfrukost. Hade det bara väldigt bra helt enkelt!

Jag fyller faktiskt år på måndag, om en vecka, men konstigt nog så är nog Theos kalas om ca 2 månader mer genomtänkt än mitt (eventuella) kalas. Önskar mej ett namnsmycke, presentkort, underkläder och en ny handväska.

Lugnet efter stormen

Åkte till leklandet i lördags och hann busa sisådär en halvtimme med barnen innan det sög till i bröstet och hjärtat skenade iväg i närmare bestämt 160-170 slag per minut. Micke fick köra mej till sjukhuset och där blev jag inlagd, fast bara över dagen som tur väl var. Efter ett antal prover, en obehaglig undersökning och insprutat läkemedel för att få hjärtat att göra omslag så låg man där ett par timmar - trött som ett soll. Älsklingen kom och gjorde mej sällskap när dom lekt färdigt på leklandet och när Thilda lämnats hos sin mamma och Theo hos mormor och morfar.

Enligt läkarna så var det bra tajming på detta (lite ironiskt sagt då såklart) eftersom dom nu fick klockrent resultat på undersökningen dom gjorde. Så nu ska jag till läkaren den tjugofjärde så får vi se vad han har för roligt att komma med.

Sen blev helgen lugn som få. Sov ut ordentligt på lördagnatten, närmare bestämt från 22-10, haha. Sen blev det mys med Theo, en promenad till ån och vidare hem till mormor och morfar för att leta mask. På kvällen fiskade vi tillsammans med Mickes kusin också. Tur var väl det för han stod för fiskandet kan man ju säga. Jag och Theo letade mest sniglar och tittade på får och hästar. Men lite fick vi också hålla i spöet.

Bilder kommer senare, har pluggat hela dagen och nu ska jag hämta Theo.

Vår duktiga kille!

Igår kväll fick Theo ett ryck och började gå på pottan och kissa. Innan har jag ju som sagt fått vara lite observant, och det har gärna kommit en skvätt på golvet först. Men igår sprang han runt som en yr höna och letade efter pottan och sa att han skulle kissa. Alltså måste han ju kommit på hur det känns innan man ska kissa.

Så idag när vi varit inomhus har han varit utan blöja hela tiden och gått på pottan, har bara hänt en endaste olycka. Visst är han duktig? Han fick tre tuffa kalsonger utav sin mormor också. Mormor, morfar, morbror D och morbror T med flickvän J har nämligen varit här och ätit idag. Dom jobbade ju hela dagen så tyckte dom kunde slippa stå med maten efter jobbet också.

Thilda är också här över natten idag. Theo blev så glad när hon skulle komma! Medan vi väntade på henne så målade jag och Theo hans ena hand och fot med vattenfärg och gjorde tryck på ett papper. Så det fick Thilda också göra sen när hon kom hem med sin pappa. Gick även ut i det kalla höstvädret ett tag och busade. Slutade med att jag satt med en kopp varm choklad här ute medan barnen busade, för att jag också skulle hålla värmen. Micke och Markus körde på kaffe, men jag bojkottar det minsann - äckligt.

Nu hoppas vi att barnen sover gott efter allt bus. Dom fick även prova på att spela Wii - bowling. Jag, Theo och Thilda fick vara på ett lag. Förstår inte varför ingen annan ville spela med dom? Haha. Dåliga förlorare!


I morgon ska dom här tre busfröna få busa på leklandet


Elfte september

Det är ju inte utan att man undrar vad, eller om, något kommer att hända idag. Ett lite läskigt datum faktiskt. Förutom att jag snart ska gå och lägga mej och sova middag med Theo så händer nog i alla fall inte så mycket för vår del. Jag sov sisådär 4 timmar i natt, så jag är helt slut. Men efter en liten sovstund så kanske även jag blir människa!

Ska in till stan en runda sen och hämta vår lilla ford i alla fall. Micke var ute med jobbet igår så den blev kvar i staun. Då passar vi säkert på att ta en tur till Hoglands park så Theo får busa av sej lite. Har varit ute i lekparken nu på förmiddagen också. Theo har även cyklat en runda på trehjulingen, men det slutade med att jag fick bära hem den och han traskade på med sina små ben.

Är faktiskt förvånad över vilket tålamod jag har, det trodde jag faktiskt inte om mej själv. Jag har absolut inga problem med att låta Theo gå själv istället för att åka vagn eller cykla på trehjulingen när man ska nånstans eller bara gå en runda. Det tar ju väldigt mycket längre tid eftersom man ska stanna överallt och utforska, men jag har faktiskt inga problem med det. Ibland blir man förvånad över sej själv!

Tror i alla fall att det har varit väldigt positivt för Theo att få utforska världen själv utifrån sin egna nivå för han är väldigt säker på sin sak. Han klättrar och tar sig fram bra på den ojämnaste terrängen. Kan ta en bild sen när han klättrar i lekparken. Det är såna där järnpinnar ni vet, upp till rutchkanan, alltså ingen vanlig trappa. Och han fixar det galant. Blir tokig om man ska hjälpa han. Står man bakom honom så klättrar han ner igen och säger "bort" och puttar bort mej till en väl utvald plats. Sen får man smyga sig på honom igen, för man är ju alltid lite orolig att det ska hända något...

Orkar inte

Orkar faktiskt inte uppdatera ikväll. Har varit fullt upp hela dagen och nu är jag trött. Dessutom är jag arg, men det behöver vi inte gå in närmare på här. Nu ska jag gå och pussa min prins godnatt så hörs vi i morgon istället.

Eller förresten jag glömde, jorden ska ju gå under i morgon. Vad tror ni om det mina damer och herrar? Jag tror att risken är större att jag dör av att vår nya bil kör över mej än att dom kan återskapa big bang i morgon. För vår bil är helt otrolig. Jag lovar, den hade kunnat hitta på vilket jävelskap som helst, men tro inte att det är något fel på det för det *muttrar* Nu förstår ni nog varför jag är arg.

Dötid

Jag har alldeles för lite skolarbete att göra och alldeles för mycket dötid nu känner jag. Ska göra mej i ordning och hämta Theo lite tidigare, han har tid till tre idag. Sen ska vi åka till blomsterlandet och köpa lite nya höstblommor och sen till City gross o handla. Får väl muta han med en glass eller något, han gillar inte att handla.

När vi var i Helsningborg på Väla började han protestera så fort vi gick in i en klädaffär - det bådar inte gott. Jag har faktiskt haft tur, Micke är inte alls sådär tråkig när det gäller shopping. Han åker till IKEA lika gärna som jag och följer gärna med en runda på stan. Sen att han och Theo väntar utanför affären ibland, det gör mej absolut ingenting, tss..

Nej och aj

Theo är inne i en period då allting är nej och aj. Nej känns ju helt normalt och väntat, eller vad man nu ska säga, men aj!? Folk lär ju tro att vi misshandlar honom. Så fort man ska klä på honom, byta blöja, borsta tänderna, duscha honom, ja i stort sett vad som, så säger han: Aaaj, aj aj aj!  

Förmodligen är det väl ett sätt för honom att försöka slippa undan för att han inte vill. Tycker fortfarande att han känns lite för liten för att trotsa så som han ofta gör. Så liten, men ändå så stor..


Last summer..

Theo och pottan

Theo var så rolig idag. Vi satt inne på hans rum och lekte när han helt plötsligt sa att han skulle kissa. Han tog med sej pottan och gick ut i vardagsrummet. Jag tänkte att han kanske ville vara ifred och smygkikade lite. Såg att han fastnade framför Emil filmen som var på teven, och att han började kissa på golvet med pottan i handen!! Helt inne i teven. Efter att ha reagerat snabbt och hojtat till på han så satte han sej och fortsatte kissa på pottan i alla fall.

Det roliga var ju att han måste ha kännt innan att han skulle kissa, och sen blev han väl distraherad utav teven helt enkelt. Verkar som att han är på g med att komma igång och intressera sig mer för pottan i alla fall.

En vanlig dag

Theo var helt omöjlig på morgonen idag. Det var inte mycket som var bra då inte. När jag borstade hans tänder brast det totalt och han blev helt förstörd. Efter att ha plågat han med en snabbdusch eftersom han kissade på golvet när han blev så arg, så ville han sova. Klockan var då kvart över tio. Han somnade som en sten och sov i lite mer en två timmar. Eftersom klockan inte var så mycket fick han sova så länge han ville för engångs skull.

Tänkte genom lite bilder visa er hur en dag kan se ut här hos oss!


Morgonmys på soffan. Här går Theo och lägger sig själv när han inte orkar
vänta längre på att mamma eller pappa ska komma upp ur sängen.


Vi leker mycket med duplo. Theo koncentrerar sig med tungan mitt i mun.


Vi plockar fram sånghäftet vi fått ifrån dagis med sånger dom sjunger där.
Här sjunger vi "lilla hästen plopp, red ut i galopp, backe upp och backe ner.."
Därav springer hästen upp och ner på armen.


Perfekt att använda sig utav alla bondgårdsdjur. Theo tar ett djur - jag sjunger
en sång.


Kurragömma har blivit poppis. Oftast så sticker det ut ett par ben och en rumpa
under ett täcke eller stor kudde.


När det vankas film är han som förstelnad! Pippi är fortfarande favoriten.


Baka och laga mat är roligt!


Sen måste man ju passa på att trotsa mammas och pappas "regler" också
om dom skulle passa på att göra annat medan man äter glass.

Sen leks det med bilar, tågbanan och pusslas en del också. Och massa annat såklart. Så det är lite av vad vi gör när vi är inomhus det. Kan dokumentera Theos favorit sysslor utomhus framöver och visa det också!


Mörkt som natten

En sån här regning, mörk och trist dag hade man ju bara velat sova bort. Hade underlättat lite om vi kunde stigit upp typ nu istället för halv sju. Då hade inte två timmar redan gått och vi hade kunnat fördriva förmiddagen utan problem. Eftersom jag hade tänkt åka på marknad i Lyckeby och tillbringa dagen utomhus så sprack ju alla mina planer och som det ser ut nu så finns det bara en sak att göra - städa. Gud så tråkigt!

Micke sover eftersom han jobbat natt så då är det extra drygt att bara vara hemma. Vi brukar alltid hålla oss borta då, eller så är Theo på dagis och det är "en vanlig dag". Kom på att vi har ytterligare ett problem. Vi har inga stövlar hemma till Theo, dom är på dagis. Överallt där jag har varit har dom varit slut i hans storlek, så vi kanske skulle åka en runda sen och se om dom fått in några helt enkelt. Så kan vi hoppa i vattenpölar sen. Det gillar Theo!





Kullerbytte övningar. Lyckades inte få något kort på det, men Theo ställer sej på händerna och skjuter upp benen i luften. Ja, står på händer helt enkelt, fast med böjda armar och benen rakt ut istället för rakt upp eller hur man nu ska säga. Han kan han.

Bus och potträning

Det blev dagis för Theo idag, men inte så länge. Hämtade honom lite efter ett redan och efter det hämtade vi Thilda också. Så efter att ha pluggat hela förmiddagen så blev det en eftermiddag med fullt ös. Fram tills jag skulle jobba - trist! Micke och barnen åkte på kalas till barnens farfar och dom var helt slut när dom åkte därifrån så dom hade nog haft det jätteroligt.



Ett tag satt dom och lekte så fint på rummet att jag knappt vågade gå in och ta kort


Vi har börjat potträna lite smått nu i sommar och det har väl gått lite sisådär. Oftast så kommer det lite kiss på golvet och sen resten i pottan. Men vi tar det i Theos takt, mycket mer kan man inte göra. Idag när Theo och Thilda busade runt så ropar Thilda helt plötsligt att Theo har bajsat! Suck tänkte jag - bajs på golvet. Men vet ni, han bajsade i pottan! Tänk att man kan bli så stolt över en liten bajskorv, haha. Eller näe, över världens duktigasta lilla kille var det ju såklart! Så nu ska vi nog kämpa lite extra med pottan, för vem vet, det kanske inte bara var en engångsförteelse.


Mammas och pappas älskling

Idol och Jersey girl

Har precis kollat på Idol. Säga vad man vill om det programmet, men det är svårt att låta bli att titta på det. Håller tummarna för en del förbättringar med den nya juryn, så än har jag inte gett upp hoppet. Nu såg jag att Jersey girl började på trean, och den är ju bara så bra. Passar bra med en riktig tjejfilm när Micke jobbar kvällen.

Dagen har rullat på men varit ganska lugn. Han uträttat en del ärenden, bland annat bytt lite kläder som var förstora för Theo. Så idag kom jag hem med det jag bytte + lite till. Han har fått en hel del nya kläder på sista tiden, det är svårt att låta bli att handla.



Detta är lite utav senaste tidens inköp.

I morgon ska Theo vara på dagis ett par timmar. Han är fortfarande småförkyld och har lite hosta men han är mycket bättre. Det är inte det där gul gröna snoret längre i alla fall - ursäkta språket. Däremot märks det ju att han inte orkar lika mycket som vanligt så verkar han påverkad i morgonbitti så får han vara hemma. Ser ingen anledning att lämna honom där då, då har han ju ingen glädje utav det ändå. Nu har han varit förkyld sen i fredag och varit hemma sedan dess, och det där värsta "sjuka" snoret har i alla fall förvunnit. Ibland undrar man vad en del genomförkylda ungar gör på dagis när man kommer dit och lämnar Theo. Det är ju inte bara dom själva som blir lidanade utan alla andra som blir smittade också!

Ny bil och förkylning

Idag sålde vi vår lilla pärla. Men Micke var ju inte sen på att hitta en ny bil, så i morgon är inte jag och Theo "fast i byn" längre utan då har vi en v70 vi kan brumma iväg med. Man blir ju sjukt bekväm när man har körkort och är van vid att ha bil, så då blir det inte att man tar bussen. Som tur väl var så blev det ju bara en bilfri dag och idag hade vi inte behövt den ändå.

Eftersom Theo är förkyld så skulle han inte till dagis idag. Får se om han är bättre till torsdag, i så fall ska han dit då. Han hade inte behövt vara där på hela veckan och bara en dag nästa vecka, men dom på dagis tyckte det var bättre att han kom t.ex. tisdag och torsdag dom veckorna istället då. Men vi ska nog köra på tisdag och onsdag istället, för på onsdagar har dom utedag. Dom är ju såklart ute varje dag men på onsdagar gör dom mer utflykter, är i skogen och äter ute. Dom har en sån där stor wokpanna, så kocken Frida lagar maten över öppen eld då och så sitter dom vid små bord ute och äter - mys.

Har en hemtenta för tillfället, som ska lämna in nästa onsdag. Skulle behövt jobba med den men skjuter på det tills i morgon. Ska faktiskt gå och lägga mej nu, i tid för en gångs skull. Känner att jag har för lite att göra med skolan nu, jag jobbar mycket bättre under lite mer stress och press. Lagom stress ska det såklart vara!


Ett år sedan på ett ungefär - min lille älskling

Lekparken

Det blev riktigt härligt väder nu alltså. På förmiddagen när vi var ute var det inte alls lika härligt. Då var vi nere vid ån och kastade stenar i vattnet och promenerade en runda. Nu har pappa Micke kört till jobbet och jag ska strax väcka Theo. Tänkte ta med en frukt och lite dricka och gå ut i lekparken när han har vaknat till liv det lilla barnet.

Sen är det dags för den roliga middagen.. Tror det får bli fläskpannkaka idag. Vad ska ni äta?