Underbara semester

Man borde alltid ha semester. Det är så härligt att gå upp på morgonen, äta god frukost för att sedan gå till stranden och bara slappa hela dagen. Vad klockan är spelar ingen roll. Klockan är hemma och den behövs inte på semestern. Det blev frukost vid 9-10, lunch vid två, chips och mys framför teven vid sex för att vila upp sig inför kvällen. Middagen intogs runt åtta, ibland nio. Somnade gjorde vi sent. Men för att kunna njuta av semestern så måste man väl ha ett "normalt" liv i vanliga fall antar jag, annars uppskattar man ju inte det på samma sätt.

Nu är vi i alla fall hemma igen. Kom i söndags efter att ha varit borta i 18 dagar. Nu börjar jobbångesten om kvällarna (ska dom ringa i morgon?) och det vardagliga livet. Det får gå det också.

Italien var såklart underbart. Tänkte bjuda på en kort sammanfattning och sen kommer jag att lägga upp bilder lite då och då istället.

Vi åkte till Trelleborg tillsammans med mina föräldrar, syskon och Jennie, för att möta upp faster Nettan och Annelie. Vi tog nattfärjan och man var sådär härligt pirrig som man bara är när man ska iväg på semester.


Godnattpuss på färjan

Vi stannade och åt frukost efter att vi kört en stund på morgonen.





Resan ner blir ju en del utav upplevelsen och Österrike är verkligen fint att köra igenom med alla höga berg och mysiga dalar.




Örnästet. En borg uppepå höjden.

Vi sov över på ett mysigt pensionat vid en sjö mellan bergen. Helt underbart.


Utsikten från sovrummet. Fint att vakna upp till.

När vi kom hem möttes vi av en stor sol och en underbar värme. Vi la oss på stranden ett par timmar innan vi hämtade nycklarna till våra lägenheter. Stranden i Bibione är typ oslagbar. Stället vi bodde på var också super. Fräscha lägenheter och ett härligt område med pooler, trevlig bar med underhållning, minigolf lekpark mm.

    

Theo ville bada hela tiden. Gärna när man kom hem vid elva tolv på kvällarna också. Långärmad tröja fick han ha för att skydda sig lite från myggen, dom var snabba på att sticka. Theo fick allergiska reaktioner på en del av sticken också så det var ju mindre kul.


Jag tyckte han skulle klä av sig för att sova men han skulle ha puffarna


Myggbett på ögonlocken

Vi firade som tidigare nämnt två födelsedagar. Pappa fyllde 50 år den 18/6 och Jennie 20 år den 19/6. Mycket jordgubbar och champange blev det.






Midsommarmat på Jennies födelsedag midsommarafton.

De flesta dagarna tillbringades såklart på stranden. Vi var även på Zoo och i en annan stad som hette Portoguaro (?) de dagarn då vädret inte riktigt var som vi önskat. Men hade det inte blivit mulet så hade vi inte gjort annat än att sola och bada så man får se det positivt för det var trevliga utflykter, speciellt Zoo.























Portogruaro - lite Venedig stil på det hela.


Undra vem som hade roligast?


Theo matade duvorna. Det var mulet när vi åkte och blev tokvarmt sen, därav
långbyxorna.

Det bästa med att vara utomlands är ju trots allt solen och badet.



Och glassen också, tyckte Theo (okej, jag med då :) )




En dag skulle han tvunget ha Hello Kitty glass, sötungen.


Mysigt att gräva ner fötterna.

När vi körde hem körde vi rakt in i molnen. Rätt häftigt.




Hade helt enkelt en perfekt semester!

Nu ska jag titta på säsongsavslutningen av DH som jag missade när vi var iväg. Till det ska jag äta jordgubbar med mjölk, grädde och socker - mums.

Italien

Hade inte planerat att sitta vid datorn pa semestern egentligen, det ar sa skont att slippa bade den och att ha mobilen med sig overallt. Da ar det verkligen semester. Tankte bara meddela att vi lever och har det bra. Det ar ca 30 grader i skuggan och 25 i vattnet. Vi har harliga pooler dar vi bor och Theo bara alskar det. Idag akte Nettan och Annelie hem, det har varit jatteroligt att ha dom har denna veckan. Vi har firat pappas 50 ars dag och Jennies 20 ars dag och mycket mera.

Hors snart igen, hoppas det ar bra med alla.


Nu drar vi!

Nu drar vi iväg mot sydligare breddgrader. Hoppas sommaren kommer hit också, för just nu är det ju verkligen skit!

Kanske bjuder jag på en uppdatering under veckorna, annars är vi tillbaka den 28:de igen =)

Sjuk

Såklart ska man väl bli sjuk också, med helt fel tajming. Kände mig konstig hela dagen igår och började få ont i halsen. Idag har det varit olidiligt. Man är visst ingen superkvinna i alla lägen. Tyvärr jobbar Micke eftermiddag så jag och Theo är ensamma. På något konstigt sätt så är det precis som att han förstår när man är sjuk, för han är som en liten ängel då. Annars, när man tex pratar i telefon, hittar man på en massa bus. Men nu kan jag i lugn och ro faktiskt få ligga på soffan eller i sängen en stund då och då.

För ett tag sen när jag pratade med Nettan i telefonen så var Theo naken. Han klädde på sig gummistövlarna, klättrade upp och la sig på diskbänken och började leka med äggen jag precis lagt ner i grytan för att koka. Det såg rätt roligt ut. Vattnet var såklart inte varmt.

Här har ni Theo bus!




Studentfirande



Det är inte lätt att få till en bra bild när man tar kortet själv får jag ju lov att säga, men jag bjuder på denna. Om ca en timme kommer min lillebror att kliva ut på trappan och sjunga om studentens lyckliga dagar. Och visst är det lyckliga dagar, synd att inte vädret är på deras sida bara. Är trots det övertygad om att han kommer minnas denna dagen med glädje. Hoppas inte han blir allt för besviken när hans syster och systerson inte kommer bara. Känner mig så dum, men det blir inte bra alls att stå där i ösregnet med Theo känner jag. Vi kommer att fira honom hemma hela eftermiddagen/kvällen såklart!

Hoppas du har/får en fin dag älskade lillebror och lycka till i livet, är övertygad om att du kommer bli en jättebra snickare (?) =)



Söndag

Börjar med att tacka för alla gratulationer till husköpet! Det värmer.



Thilda kom idag, men tyvärr kan man ju inte sitta ute och njuta av något fint väder som kidsen gör på bilden ovan. Hoppas det blir fint i morgon då lillebror och många andra tar studenten. Det var en av de roligaste dagarna i livet och vädret på verkar ju en hel del. Men som man säger, efter regn kommer sol. Så nu hoppas vi på det!

Nu är det bara 4 dagar kvar tills vi åker och oj vad vi längtar. Väderprognoserna ser bra ut så vi håller tummarna för att vi får se den stora solen de flesta av dagarna. Eftersom vi är iväg i två veckor så gör det ju inte så mycket om det bir mulet en dag eller två.

I fredags gjorde jag mitt slutprov i engelskan och nu känns det riktigt konstigt att man inte har något skolarbete som måste göras. Är ju så van vid att man hela tiden måste planera in det på sina lediga dagar. Hoppas man slipper komplettera något för i så fall är allting färdigt nu. La inte ner så mycket energi på engelskan så där är jag tacksam för ett G, men annars är jag inte den som nöjer mig med det.


Vilken ska jag ta?


DEN blir bra!

Mycket kretsar just nu kring flytten till huset. Förhoppningsvis blir det redan 1 augusi eftersom hon som var först i kön på vår lägenhet kan ta den då. Men eftersom vi har Karlskrona hem som hyresvärdar så är det lika bra att inte ta ut något i förskott - dom är ju som dom är. Vi längtar och ser fram emot detta otroligt mycket såklart men samtidigt känns det läskigt också på nåt sätt. Sen kommer vi såklart sakna våra grannar en massa! Men det är ju inte så långt vi ska flytta trots allt.



Sen slipper vi i alla fall belamra de allmänna ytorna och kan ta våra kvälls (morgon, middags och/eller eftermiddags-) fikor på våran baksida i solen.

Det är ju som sagt en hel del vi ska göra i huset innan det är färdigt, men vi kommer att flytta in och ta det efter hand. Man måste nog bo in sig lite också för att känna hur man vill ha det innan man börjar riva väggar eller så. Till en början blir det lite golv, fönster och tapetbyte skulle jag tro. Ett rum i taget. Nu tänkte jag be om lite tips från er som har hus redan. Vart hittar man de bästa mest prisvärda golven? Var köper man bra fönster till ett bra pris? Ja, dela gärna med er av era erfarenheter vad gäller renoveringar =) Sånt som är bra och vad man ska akta sig för!

Theo sover just nu, bättre sent än aldrig, och Micke och Thilda är iväg en runda. Jag ska jobba ikväll, men bara 17-20.30. I morgon ska jag till arbetsförmedlingen och anmäla mig "arbetslös" eftersom jag bara är timanställd och studierna är slut, så då kan jag börja stämpla lite också. Om man nu får det, alltid är det ju något som ska gå fel. Betala den där fackavgiften, det ska man göra, men det är minsann inte lätt att få nånting för det.



Theo blåser iväg en slängpuss =)

Nu är vi (snart) husägare =D

Idag skrev vi på papprena och har betalat kontantinsatsen så nu bor vi snart i hus =) Ska bli så otroligt skönt. Trodde ju aldrig att man kunde ha sånt flyt så man skulle få det första huset man lägger bud på, men det fick vi. Allting har fallit på plats precis som det ska så det känns som att detta va meningen. Kommer nog bli skit bra! Blir ju en del att göra men det ska bli roligt, så får man det precis som man vill sen. Men det får man ju ta sen efter hand. Så nu kommer det nog bli mycket hussnack framöver =)

Håller just nu på med maten och sen ska jag mysa med Theo innan jag ska sova nån timme. Jag ska nämligen jobba i natt, och det ska verkligen bli spännande att se hur jag ska orka vara vaken en hel natt. Va ju ett tag sen man va de om man säger så. Eftersom Micke också jobbar samma nätter som mig nu kommer Theo att få sova hos mormor och morfar 2 nätter nu. Känns hårt, men jag vet ju att han inte lider av det. Det är första gången jag är ifrån honom så två nätter på rad, men jag får ju i alla fall träffa honom i morgon eftermiddag. Då ska vi på sommarfest på dagis så hoppas det blir bättre väder än idag!