Mycket man inte förstår

Detta året har det hänt så mycket att jag verkligen undrar vart världen är på väg. Flera i min närhet har förlorat många av sina nära och kära och de flesta har fått lämna jordelivet alldeles för tidigt. Nu är min lilla morfar dålig. Cancer - såklart. Frågan är väl inte om man får cancer, utan när. En vän till min mamma har också drabbats. Det kommer närmare och närmare.

Livet är verkligen skört och det är viktigt att tänka på att man tar till vara på det. Lev varje dag som om det vore den sista!

Detta, att en massa sjukdomar och elände ska drabba oss, är något jag inte förstår. Sen finns det såklart mycket annat man inte förstår, men ibland så blir sådana saker väldigt små i förhållande till vad som faktiskt händer omkring oss. Man orkar helt enkelt inte.





Måla inuti köksskåp

Nu bara för att jag varit duktig och packat upp en massa glas, tallrikar mm i köksskåpen så har jag kommit på att jag nog ska måla dom inuti. Köket är 19 år gammalt och det slits ju såklart med åren. Luckorna är hyffsat fräscha, hade bara tänkt byta handtag på dom tills jag får ett nytt kök. Men inuti har det blivit sådär gulaktigt på hyllplanen och det luktar instängt. Tror ny färg skulle göra susen.

Nu undrar jag då om det är någon som gjort något sådant och kan rekomendera hur man ska gå till väga? Helst vill jag ju höra att det finns någon bra färg som bara är att måla på så man slipper allt vad förarbete heter, haha.

Välkomna in!

I går blev vi husägare - äntligen! Det känns verkligen bra. Tänkte ni skulle få en titt på våra nuvarande projekt, så får ni hänga med på resan.


Välkoma in! Här står jag i ytterdörren och man kommer alltså in i en liten hall som sedan övergår i en större hall. Till vänster har vi garderober, en liten toalett och ett sovrum. Rakt fram ser ni vardagsrummet.


Mickes första projekt är att måla halltaket. Här ser ni vilken skillnad det blir  när man strykit en gång.


Det suger åt sig en del så till höger ser ni hur det såg ut idag efter gårdagens strykning och till vänster hur det blir efter andra strykningen. Får se hur det ser ut i morgon om man behöver ta det en tredje gång också kanske.


Snygga sjögrästapeter i vardagsrummet - skulle tagit en närbild. Utgång till altanen och till höger ser ni matplatsen i köket.


Vardagsrummet - en arbetsplats. Här har vi alltså en målare som fixar och han är snabb som blixten. Blev till och med bättre med spacklade väggar än vad det var med tapeten.

Micke jobbar sin natthelg så vi har inte så många timmar om dagen vi kan jobba i huset eftersom han jobbar 19-07. I morgon ska jag i alla fall försöka fixa barnvakt så jag kan hjälpa till lite mer också. Jag ska måla listerna i vardagsrummet vita. Theo och jag gjorde lite nytta idag i alla fall, vi la ut papp på golvet i ena sovrummet uppe. Så Micke satte igång att måla taket en första gång där också. Han är så duktig min älskling.

Nu ska jag och Theo lördagsmysa innan han ska sova! Har försökt locka han med chips länge nu men han säger bara: Vänta lite! Han har byggt med lego på sitt rum. Han bygger hus på "plattorna" och höga torn. Sedan räknar han tornen - så duktig.

Dagen D

Idag får vi vårat hus - äntligen =) Ska ju bli kul att se hur vi ska klara av att vänta till tisdag med att flytta in. Men det får gå det också. Ska börja packa upp alla "fin glas" och sådant idag så man kan återanvända pappret och kartongerna till allt vardagsporslin sen. Använder torky istället för tidningspapper så slipper man diska allting för att det är massa trycksvärta på det.

Målaren ska börja spackla idag. Det ska bredspacklas en gång i dag och en gång i morgon, sen slipas, förlimmas på söndag och tapetseras på måndag. Vilken process! Så är det med otäcka gamla sjögrästapeter. Igår var Micke och handlade altantak. Dom hade utökat sin rea på Coop bygg och självklart passar vi på. Våra renoveringar får helt enket styras av deras rea nu =) Kanske låter snålt, men varför lägga dubbelt så mycket pengar när man kan få det till halva priset?


Back on track



Theo blev genomförkyld efter tre första dagarna på dagis, inte helt otippat. Så nu har vi kört igång med medicinen igen och hoppas han klarar sig bra med den. Han är fortfarande hes, har lite hosta och är lite små täppt men det är ju ingenting i jämförelse med vad man ser att andra ungar är på dagis. Så, vi beslutade oss för att han skulle få fortsätta sin inskolning idag.

Här hemma rensas och packas det för fullt och vi har faktiskt kommit en bra bit på vägen. Det syns inte så mycket förutom att tavlorna är nerplockade och att det är kartonger i varje hörn men det är för att vi börjat med allt sånt där tråkigt i lådor och skåp. Skönt att ha det gjort i alla fall, ändå om det är en del annat kvar. Man har mer saker än man tror. Har passat på att prova lite höst- och vinterkläder nu när man ändå haft det framme och det verkar som att överdragsbyxorna och jackorna är lagom i alla fall. Vinterskor har han också - skönt. Overallen är dock för liten och jag är i valet och kvalet om vi ska köpa ny eller bara ha jacka och termobyxor. Förra året ville han inte ha overall så den är kappt använd.


Denna åker ut på tradera

Igår när vi var ute och gick så frågade Theo efter Nettan och Annelie. Han pratar alltid om dom när man pratar om Italien och så eftersom dom var med där, men blev så snopen när han sådär spontant frågade efter dom. Så roligt att höra eftersom det är människor som betyder mycket för mig.

Han börjar bli stor och förvånar mig allt oftare med både det ena och det andra nu. En ny sorts trots har han också börjat med och nu gäller det verkligen att vara konsekvent. Lyssnar man inte första eller andra gången man säger till så åker man in på rummet. Det funkar inte att ge tomma hot om man inte vill att det är barnen som ska styra familjen i framtiden.



Det närmar sig

Igår var vi på banken och bestämde hur lånen för huset ska läggas upp och diskuterade försäkringar och massa annat. Vår bankman är toppen och försöker inte på något vis lura en till något utan lägger fram många förslag och hjälper en att se för och nackdelar vilket känns bra. Allt detta är ju helt nytt för oss och det är bara och hoppas att det man gör blir bra =)
Nu är det mindre än en vecka tills vi får huset. Har redan fått nyckel till garaget så där har vi lämnat av lite grejer som vi inhandlat. Passade på att shoppa lite när Coop bygg hade trädgårds rea - 50% på allt. Så vi hittade lite bra att ha grejer samt ett staket som ska upp runt tomten så småningom.

På tal om rea så fyndade vi en pool häromdagen också. Blev inspirerade när Marie och Andreas hade köpt en. Så den ska Theo och Thilda få i julklapp. Micke tyckte inte alls att det va en bra idé "för dom förstår ju minsann inte att dom inte kan få bada i den med en gång då", men jag tyckte det var jätte bra. Nu slipper man tänka på vad man ska köpa till dom och sen får dom så mycket annat utav andra som dom kan leka med med en gång. Tycker inte man ska överösa barn med grejer utan då är det bättre att satsa på något lite större mer användbart.

Nu börjar vi komma i gång rätt bra med packningen här hemma. Har packat två kartonger idag, man får ta lite i taget. Vi får ju huset på fredag men vi kommer inte flytta in förrän tisdagen eller onsdagen efter. Det kommer nämligen en målare och ska fixa vardagsrummet först och så ska vi måla träpanelen i taket i hallen och i "trapphuset" vitt. Tror det kommer bli super! Sen blir nog nästa projekt nytt golv i hallen. Har ju även köpt en fläktkåpa så den ska också upp så småningom. En sak i taget!

Kommer självklart bjuda er på före och efterbilder =)

Förändringar

Igår började vi skola in Theo på dagis här i Nättraby och det verkar gå som en dans. Redan idag kunde jag lämna honom helt utan protester. Först ville han att mamma skulle stanna men sen godtog han att jag bara skulle hem en liten runda, så då fick jag pussen och han sa hej då och cyklade vidare. Känns så skönt. Det känns så himla bra med personalen och allting. Theo lät "fröken" hjälpa honom på toaletten idag och det känns också som ett gott tecken.

Nu går det nämligen som en dans utan blöja. Är så glad att vi bara slutade tvärt nu och inte har blöja vid vissa tillfällen. Innan när vi försökt sluta så har vi ju varit så dumma och haft den på ibland ändå och det funkar ju inte. Nu sover han utan också sedan ca 2 veckor tillbaka och det har bara hänt en enda olycka sedan dess. Han är så duktig.

Jag har jobbat två nätter nu och Micke jobbar också natten, så Theo har fått sova hos mormor och morfar. Känns inte kul att lämna honom så, men när det är i jobbsyfte så är det ju en sak. Det är ju inte det att man är ute och ränner varenda helg precis. Däremot är man ju lagom sliten när man inte sover när man kommer hem. Igår gick jag och la mig vid tolv och sov till halv sex men idag blir det inget sovande alls eftersom jag inte ska jobba i natt igen. Däremot jobbar jag fredag till lördag, ett evigt vändande på dygnet.

Behöver nog inte oroa mig för att bli arbetslös i alla fall för än så länge har jag kommit upp i heltid hela tiden, trots att jag under mitt sommarvick bara skulle jobba 75%. Vill inte jobba heltid egentligen som jag sagt innan men nu i början måste man ju ställa upp så dom vet vad man går för ;-)

Nähe nu ska jag åka till min lilla trollunge igen och sen ska vi hitta på något roligt bara för att han varit så duktig nu!


Vadå vara ledig?

Är man timanställd så kan man väl inte ta för givet att man ska vara ledig i tre dagar, trots att man sagt det. För en timme sen ringde dom här bortifrån jobbet och undrade om jag kan jobba i natt, så man får väl ställa upp. Pengar blir det ju, men jag hade ju som sagt var ställt in mig på att vara ledig. I morgon kväll ska jag i alla fall på tjejkväll så jag har ju det att se fram emot. På söndag är min telefon avstängd.



Vår dag på Tosselilla

Efter 9 dagars jobb ska det nu bli skönt med tre dagars ledighet. Eftersom jag har trivts så bra där jag varit nu så har det inte känts så hårt utan det som gör att man blir trött är ju att jag växlat mellan dag och nattjobb. Nu är solen i alla fall här och det ska vi förhoppningsvis njuta av heeela helgen. En annan dag som också var helt underbart fin var i söndags då vi begav oss till Tosselilla sommarland.



Vi tog på oss alldeles för mycket kläder men dom åkte snabbt av. Vi började med att grilla lite korv och då insåg vi att det fanns tusen miljoner getingar på detta stället - mindre kul. Sen blev det lite karusellåkning.


Theo känner sig bekväm, så go stil.


Han gillar när det går snabbt..


..och högt!


Grabbarna trampade trampebåt med kidsen, det gillade dom.

Det var tokvarmt och vi begav oss snart till poolområdet. Det fanns en massa bassänger och rutchkanor för alla olika smaker och åldrar.


Theo älskade att åka ringarna.



Den lilla kanan gick också bra!


Micke åkte den stora och var så stolt, haha.

Theo testade lilla varianten av den som Micke åkte här ovanför och tyckte det var superkul. Han bara sprang upp och innan jag ens hann ifatt han så kastade han sig ut på mage, han är inte riktigt klok. Tur han gillar att ha puffarna på sig för dom är verkligen super.


Splash!

Ja både stora och små kunde ha roligt på Tosselilla och det är ju kul att kunna göra något tillsammans som alla har glädje av. Jag är glad att vi valde det istället för Ölands djurpark. Däremot känns det lite som en föutsättning att man har vädret på sin sida eftersom vattanlandet är det som är störst om man säger så.


Solen i ögat


Pusskalas

Vi avslutade med att mata getterna och fåren, åka lite till karusell och hoppa på dom stora studskuddarna. Åt såklart också en massa glass, popcorn och hade roligt heeela dagen.


ToSSeliLLa

Nu är dom här två nätterna avklarade och jag känner mig, än så länge, oförskämt pigg. Ska försöka sova i bilen på vägen till Tosselilla för nu bär det snart av - wiehoo.

Jag ljög i inlägget jag skrev häromdagen. Det är inte alls 4 veckor tills vi får huset utan TRE veckor. Himmel och pannkaka vad tiden går fort.