Välkomna upp






















(Hittade ingen före bild i samma hörna, men den e från samma rum iaf=) )

Ja detta är alltså vår "nya" övervåning. Lite stökiga bilder från Theos rum, men det är ju så det oftast ser ut ;) Som ni säkert ser så fattas det lite taklister nånstans, blommor nånstans o lite småplock så, men det är snart på plats det också. Och det är så lite i det stora hela så det känns ändå färdigt. Det enda som inte är klart är "trapphuset", men vi ska göra ett ryck där nån dag. Vi är hel nöjda! Nu ligger Theo och ska sova i sitt nya rum för första gången, så nu ska jag gå och säga godnatt till han. 

 

Ensamtid

Idag fick jag en efterlängtad sovmorgon och vaknade strax innan nio - underbart. Det är det bästa med skiftjobb, att man kan dela mycket på allt. Nu jobbar inte Micke förrän på måndag igen, vilket innebär nån sovmorgon till denna veckan =) Micke lämnade Theo på dagis och sen stack han och Melvin till en jobbarkompis till Micke som har en dotter som är nån månad äldre än Melvin. Dom har fortfarande inte kommit hem (!?) så nu börjar det minsann bli lite tomt. Jag har i alla fall hunnit dammtorka, dammsuga, slänga massa blommor, vika tvätt och bara vara. Passade på att slänga in en beställning på hm så nästa vecka levereras lite nya kläder!

Nu är jag laddad med ny energi och ser fram emot ett par timmar här hemma med mina älskade pojkar innan vi drar vidare till Hässlegården för att umgås med bästaste familjen Hansson/Svensson.

Snart snart kommer det bilder på huset. Theos rum uppe är klart så i morgon när Thilda kommer ska han göra sin premiärsovning där. Ska börja flytta upp grejer idag, och det innebär ju att vi kan börja plocka upp Melvins grejer i Theos nuvarande rum också. Behöver ta en tripp till IKEA känner jag!







Mina älskade tokungar! Melvin gör snyggaste minen också ;-)


Studenten

I fredags var det dags för min käre bror Daniel att ta studenten. Är så stolt över honom, som tog sig igenom detta och kom ut med ett slutbetyg i handen. Själv orkade jag inte ens räkna mina IG, men det har jag ju åtgärdat på äldre dar!

Det rengnade konstant hela dagen, men lagom till dom skulle gå ut så blev det uppehåll. Perfekt! Theo klädde på sig regnjackan redan vid 8 på morgonen och undrade när vi skulle åka, men tydligen tyckte han man kunde ha shorts ändå ;-)




Daniel, med skylten i högsta hugg!

När vi skulle vidare till studenfirandet hemma hos pappa och Kicki så började Theo klaga över huvudvärk, och klockan sju däckade han med 39 graders feber. Det bokstavlig talat bara flög på han!

Vi hade en trevlig kväll med god mat och tårta och det bästa av allt var ju att hela familjen var samlad!


Klätterapa



Min lille bebis. Du som skulle vara bebis så länge. Denna gången längtar man inte alls efter att det ska hända nya grejer, man vill helst bara stanna tiden. Jag vet ju att du så småningom kommer att lära dig precis allt, så jag behöver inte längta och vänta på nya framsteg. Du vill dock inte vara bebis. Du vill lära dig nya saker och du är inte nöjd om det inte händer nya saker hela tiden. En riktig försigkommen upptäckare och klätterapa är du, precis som din storebror alltid varit.



Knappt sju månader gammal kom du på att man kunde ställa sig upp, och nu är det jätteroligt att försöka göra det överallt. Där ligger du steget före brossan, som nog åtminsone hann bli sju månader.


Hejdlöst roligt att upptäcka världen! Skulle gärna vilja se den genom dina ögon, mitt hjärta <3


Åska och framsteg

Vilken natt det varit! Lagom till jag skulle sova så började det ju såklart åska så sen var det ju kört. Mysigt med åska men det är ju typiskt att det alltid ska komma på nätterna!? Somnade vid halv två tiden och en vaknade Melvin halv tre och åt, halv sex och åt och tjugo över sju för att stiga upp. Då var man inte pigg minsann! Tur jag har en underbar sambo som lät mig sova vidare till halv tio!

Har legat på golvet och lurpassat på Melvin nu för att få till en bild när han står i krypställning. Ser så gulligt ut när han står så och gungar fram och tillbaka. Än så länge har han inte kommit på hur han ska ta sig fram på det viset, men han ålar fortare än kvickt.









Snart knäcker han nog den koden också!


Värme och syskonkärlek


När det e varmt får man bada

Det fina vädret håller i sig och det är riktigt varmt och skönt. Natten till idag var olidiligt varm. Vi solar och badar, men mesta dels får man hålla sig i skuggan med lill prinsen. Nu börjar det dock disa ihop sig, så kanske kommer det lite åska och regn även här? Det hade behövts för att rensa luften lite och det hade varit mysigt med ett riktigt åskväder. Klockan 21 ska jag se DH så det får komma efter det!


Dörrvakt

Theo har fått sommarfrisyr, så nu ser han så stor ut mitt lilla hjärta. 4½ år redan, vad tiden går. Här agerar han dörrvakt så inte lillebrossan ska smita ut. Melvin är numera överallt. Idag när han satt på Theos rum så reste han sig upp emot Theos säng. Galna unge, du är ju min bebis! Theo är så mån om sin lillebror och älskar att vara med honom. Just i detta nu underhåller han Melvin genom att sätta en klädnypa på en stol så den flyger iväg. Melvin skrattar så han håller på att spricka, och Theo likaså. Så härligt att se. Theo är Melvins stora idol!


Alltid bus i blicken

Nu ska jag plocka undan efter maten och sen ska jag mysa med mina pojkar innan det är dags att stoppa dom i duschen och sen sängen.


Mat och sov klockan och massa kärlek

Minstingen i det här huset är då sannerligen inte som andra barn. Han är en speciell kille minsann! Hans första två månader i livet sov han hela natten, utan att äta och utan att ens vakna till! Vi kämpade med amningen med mjökstockning efter mjölkstockning. Ibland fick han flaskan för att bli riktigt mätt och den tog han utan problem. 

När han blev två månader började amningen funka klockrent och Melvin kom då på att det va ju faktiskt gott att äta på natten också. Och gör det ännu.. Oftast så vaknar han bara en gång, mellan 01-03, men ibland kan han vakna två-tre gånger. När amningen började funka, var inte flaskan intressant längre.

När han var 4 månader så började vi med smakportioner, vilket inte var alls poppis. Strax innan han blev 6 månader så började han äntligen gilla gröten. Han åt inte en hel portion till att börja med, men det var ju skönt att veta att han kunde få i sig något annat så man kunde dryga ut lite på tiden mellan amningarna.



Nu när han är 6½ månad och jag är måttligt trött på att amma, har jag börjat byta ut ungefär varannat mål mot gröt och ersättning och ibland välling på kvällen. Känns inte som att han blir nöjd på att ammas längre och han behöver ju mer nu, men ungen vägrar ju äta mat! Han klöks och sitter och ryser tills han fått ut/upp minsta lilla molekyl han fått i sig. Detta barn..

Han har ju aldrig sovit speciellt mycket på dagtid, men i vissa perioder har han haft riktigt bra rutiner och sovit ett par timmar på förmiddagen i alla fall, och sen någon kortare stund på eftermiddagen. Nu är det väldigt hattigt och han är extremt lättväckt. Som tur väl är så sover han ju gott på natten (ca21-07) i alla fall. När han vaknar och äter så somnar han om direkt igen.

Man kan ju tro att han ska somna gott i vagnen eller i bilen. Men icke! Jag skulle nästan vilja påstå att han hatar att åka både bil och vagn. Ibland går det bra, men oftast inte. Och vad gäller att sova på de två ovan nämnda ställena, så kämpar man ju in i det sista..



Theo var helt annorlunda när han var liten. Sov hela natten från han var ett par veckor, började äta mat så fort han fick smaka första gången och tog flaska och napp utan problem (ammades dock inte). Sov så lång stunder på dagarna gjorde ju dock inte han heller, men han sov ju som sagt hela natten och periodvis så sov han till båda nio och tio på morgnarna.

Man brukar ju säga att man får "en av varje" och det stämmer bra i det här fallet. Har ofta tänkt att det hade varit skönare om man fått "det värsta" först, men jag tar tillbaka det. När man bara hade ett barn, så upplevdes allt på något sätt mycket jobbigare. Man tillät sig att vara trött och man blev så smått isolerad ibland. Det var ju jag och min bebis, i vår lilla bubbla. Nu har man inte tid att vara trött (känner mig inte trött heller för den delen), eller att isolera sig. Och det är så härligt att det alltid är full fart.

Bebislyckan är nästan ännu mer total denna gången, för man tar sig tid att njuta på ett helt annat sätt. Man längtar inte bara efter att det ska hända nya saker, utan man lever i nuet och uppskattar verkligen tiden. Eftersom man redan gått igenom det en gång tidigare så är man inte lika nojig och man har mer erfarenhet och allting lixom bara flyter på.

Man tänkte ibland att det skulle vara svårt att älska ett barn till, lika mycket som jag älskar Theo, men det blir ju bara dubbelt så mycket kärlek! Och att se kärleken mellan barnen, ja det är ju bara helt underbart.



En härlig tid

Äntligen har vi fått lite sommarvärme och det betyder ju mindre tid inomhus. Nu är ju helt klart den bästa tiden att vara ledig, ändå om det alltid är underbart att vara hemma med sina älskade barn <3

Sista tiden har bjudit på en massa trevligheter. Förra helgen var vi på namnfest för lille Liam på Hasslö och på söndagen var det kombinerat morsdag firande av Mickes mamma och 45 årsfest för Mickes svåger. Tyvärr jobbade Micke hela helgen med jag och barnen hade en mycket trevlig helg!
 
I måndags tog jag och Malin barnen med oss till Barnens gård medan Micke höll på med Theos rum här hemma. Fram tills idag har det varit "halva priset" eftersom inte vattenlandet öppnat så då passade vi på. Annars tycker jag det är lite väl dyrt och inte värt pengarna. Nu var det helt perfekt i alla fall. Vädret var underbart och det var knappt något folk så barnen slapp köa och kunde härja runt så mycket dom orkade. Och det gjorde dom. Massa lek och bus och så klappade vi och hjälpte till att mata djuren. Theo tyckte det va SÅ mysigt att kela kaninen och dom små killigarna. På kvällen blev det försenad morsdag middag hos min kära mor med familjen. En härlig dag!



Alltid redo för utflyt (och alltid fejkade smile nuförtiden ;) )

På tisdagen hälsade vi på familjen Hansson/Svensson en runda och Theo och Wille tog premiärdoppet i deras pool. På kvällen var det dags för den årliga sommarutflykten med dagis till Sjuhalla. En trevlig kväll med underbart väder och Theo tog premiärdoppet även i havet! Micke var i tyskland hela dagen och bunkrade upp inför sommaren och kommande 30 års festen.

Igår hade vi slappedag på tomten jag o barnen medan Micke sov efter nattjobb. Vi tvättade och fyllde upp poolen! På kvällen åkte vi till Dragsö för grillning, mys och lek med kära vännerna Hansson/Svensson. Ännu en underbar kväll, om än något blåsig!

Idag åkte jag och barnen till stan där vi mötte upp deras mormor för lite shopping. Handlade enbart till mig själv idag, kände att jag var värd det. Mötte upp Ricky och gick promenaden längs vattnet ut till Saltö för lite lunch på "fisk restaurangen". Mycket gott! Resten av dagen har vi tillbringat hemma tillsammans med min käre far. Theo och Thilda har badat konstant och vi har grillat, ätit glass och haft det mys.


Tyvärr är jag KASS på att använda kameran, men en sak har jag förevigat - att Melvin numera sitter själv. Började med det runt 6 månadersdagen, precis som storebrossan.







För två veckor sedan fick vi ju även vara med och fira våra nygifta vänner! Stort grattis till er <3