Det går emot jul...

Igår var det första advent, och jag har noll julkänsla. Kändes bara konstigt att sätta upp ljusstakar och stjärnor. Hoppas det blir lite kallare ute snart så kanske det känns bättre. Och så får vi dra igång med lite julbak och grejer. Nästa helg blir det julmarknad på bubbetorp också, så då hoppas vi att julkänslan infinner sig!

Vi pratar i alla fall mycket om julen hemma. I lördagskväll när jag och Theo kom hem så hade tomten varit hos oss och tagit alla Theos nappar. Tss. Förklarade för honom att tomten gör det när barnen börjar bli stora för att de ska få massa julklappar! Han fann sig i det och somnade gott utan sin napp. Trots att han bara har den när han sover så tycker jag det är hög tid att sluta med den när man är tre år, så det känns skönt.

I morgon så börjar jag på mitt schema på Hasslö, ska bli skönt att veta sina tider i 6 veckor framöver åtminstone. Känns även skönt att det blir lite lugnare nu eftersom jag jobbat en hel del i höst, så har man tid att riktigt mysa till det hela december. Det är ju trots allt innan jul man vill ha det där julmyset för sen när nyår är över så vill man ju bara ha bort allt vad julgrejer heter. Då vill vi ha vår.

Nu ska jag göra ett sista röj här på jobbet, sen slutar jag om 1½ timme - skönt. Det bästa med att jobba natten är ju helt klart att krypa ner i sängen när alla andra stiger upp/är på väg till jobbet.



Tänker på min lilla morfar. Tittade på gamla kort idag och det känns så overkligt att du är borta :´(

Kakel problem

Vi vet inte vad vi ska ha för kakel, och vi måste ju bestämma oss nu. Eller måste och måste, men det gamla kaklet har Micke rivit bort idag och bänken och diskhon och det ska ju dit på fredag. Så, det hade ju såklart varit roligt med lite kakel också =)





Hej då kaklet!


Nu funderar vi på vad man ska ha för färg och form, men vi har kommit fram till ljust grått och så är vi mest inne på avlånga kakelplattor. Men finns ju massor av storlekar också.




Eller vanliga små traditionella kanske? Denna färgen är det vi söker iaf.

Ge mig tips och åsikter och allt nu, så är ni snälla!! =)


Ledig och nyputsade fönster

Idag var jag och barnen uppe vid sju tiden så vi har hunnit med en hel del. För att pappa skulle få sova i lugn och ro så gick vi ut och putsade alla fönster på utsidan efter frukosten. Nu har jag även hunnit med att putsa dom på insidan, så nu ska dom bara putsas emellan också. Ska äta lite mellis nu tänkte jag, barnen fick precis lite banan och jag är också hungrig.

Efter det ska jag åka till Luddwes och sen till Kakelservice och kolla kakel eftersom vi inte helt bestämt oss för det första vi kollade på. Lika bra att titta över alla möjligheter och det ligger ju så nära och bra här i byn.

Kändes helt underbart att kunna sätta telefonen på ljudlös i natt och att vara ledig idag. Är ledig i morgon också så det blir två mysdagar. I morgon när kidsen är på dagis ska jag passa på att plugga lite svenska också, det får jag nog göra någon gång under denna dagen också visserligen. Slipper åtminstone jobba och gå och fundera på om dom ska ringa - välkommen till en timanställds underbara liv. Ska bli så skönt att gå på schemat nästa vecka.. 75% i 6 veckor åtminstone. Det bästa av allt är att jag är ledig julafton och nyår, kunde inte fått ett bättre schema =)



Spara och slösa

Medan jag jobbat hela dagen och tjänat pengar så har Micke (som fortfarande är arbetslös) gjort av med massa pengar.


Är övertygad om att dom kommer att trivas utmärkt i vårat kök =) På tisdag kommer dom till Luddwes så då ska vi hämta hem dom. Det kommer bli SÅ fint i vårt kök. Vi valde mellan rostfritt och svart men kom fram till att fingeravtrycken syntes bättre på det svarta eftersom det rostfria var behandlat just för att avtrycken INTE ska synas.

Just nu håller vi på med maten i vårt uppochner vända kök. Jag har som sagt jobbat hela dagen och jag kunde ju drömma om att få vara ledig i morgon, vilket blir min tolfte arbetsdag. Hon som satt i bokningen idag kunde uppenbarligen inte räkna utan sa att i morgon är min elfte dag. Jag orkade inte diskutera utan jobbar kvällen i morgon och ser glad ut för att sedan vara ledig måndag och tisdag. Härligt.

Från beslut till handling

Denna med en snygg blandare och diskmedelspump, vad tror ni om det?



Det har tagit ett tag att bestämma oss för om när och hur vi ska göra köket, men efter att vi bestämt oss idag så har det gått undan. När vi kom hem från affären så började jag med en gång att greja i köket och fick med mig Micke också, trots att han var lite tveksam till att reedan börja. Grejerna kommer i slutet på nästa vecka, men det är ju en hel del som ska förberedas så jag tror det är bra att vi börjar i tid.


Vi tog bort alla "lister" som satt under skåpen


Utan de listerna kommer spotlightsen komma till sin rätt


Läcker fläkt va? Det där röret är SÅ äckligt kan jag tala om, uscha.


Sådär, skåpet borta. Ska ju göras en del där innan man kan börja kakla


Nu ska det bli vitt i skåpen också. (ni såg kanske på föregående bilder
att det har gulnat ngt fruktansvärt) Micke har målat en gång ikväll.



Här ser ni hur det såg ut på dörrposterna när vi flyttade hit. Vitt nymålat till vänster och typ begiet till höger. Bilden ser lite skum ut men ni ser ju skillnaden i alla fall. Alla dörrposter såg ut så och även en del element så massa sånt har jag pysslat med och vilket lyft det blir! Kommer bli änu bättre sen när vi målar dörrarna vita också och byter handtag. Men en sak i taget, nu är huvudsaken att köket blir klart innan första advent =)

Grämer mig fortfarande över den förbannade ytterdörren.


Bra och dåligt

Theo är bättre idag, ingen feber i alla fall. Vi drog med han ut för att åka och kolla grejer till köket som ska göras om nu. Hittade nog det mesta tror jag. Får köpa lite mer bänkskiva eftersom vi nu bestämde oss för att byta vask också. Så de blir ny vask, blandare och diskmedelspump, bänkskiva i eklaminat och nytt kakel. Ska riva ner skåpet över spisen och sätta upp vår fina svarta fläktkåpa också så det blir kaklat bakom den hela vägen upp - helt klart snyggast.

Dock deppar jag lite för att vi har ett sådant udda mått på vår ytterdörr. Hittade nämligen en ny för 1500:-. Har tidigare kostat 4800:-. Så jäkla retfullt! Blir ju ett jäkla jobb att riva ut vägg och grejer annars, nu när vi tapetserat och allt. Vi får helt enkelt måla dörren till våren istället så den blir vit åtminstone.

Det senaste

Är inne på min nionde arbetsdag på rad så efter att jag jobbat fredag och lördag nu också så ska jag vara ledig, åtminstone på söndag. För visst är det väl så att man "bara" får jobba 11 dagar på rad och sen ha sin vääälbehövliga veckovila?

Därav så blir det inte så mycket bloggande eftersom jag prioriterar familjen när jag är ledig. Det är skönt att man har en "hemmaman" som tar hand om hushållet mestadels i alla fall. Jag är lyckligt lottad.

Nu har ju vår älskade prins hunnit bli tre år. Och för varje dag så älskar man honom mer och mer. Det är verkligen fantastiskt det där med barn. Hur dom växer inuti en till ett litet liv och hur man älskar sitt barn och ser på honom/henne med ögon som ingen annan gör.. För det är ju trots allt så, att ens egna barn är det allra finaste, bästaste.. ja you name it! FANTASTISKT.


Födelsedagskillen på kalaset med presenten från kusinen


Tårta är gott


En del av födelsedagstårtan


Bjöd även på tortillatårta - mums.

Ja vad har vi mer gjort, det var en bra fråga. Vi hittar på rätt så mycket saker när vi är lediga. Umgås en hel del med Marie, Andreas och deras barn och det är verkligen SÅ roligt att vi "funnit varandra". Har alltid så roligt ihop och det är nog för att vi är väldigt lika och vill samma saker. Vi vill inte sitta hemma och ruttna utan hitta på saker och leva livet NU.


Häromdagen var vi och fiskade, barnen var så tålmodiga och satt med
sina spön


William fick den enda fisken. Den största i hela vääärlden, sa han.

Idag är det inte mycket med Theo. Han hade nästan 39 graders feber igår när han kom hem från dagis och sedan dess har det legat mellan 39 och 40 grader. Svårt att få ner den med alvedon också, så nu blir det ipren i fortsättningen. Det funkar mycket bättre.






"Theo e SÅ sjuuuk", säger han.

Det är så roligt nu när han pratar hela tiden och man får ta del av alla hans funderingar. Han har ju även träffat sin stora kärlek - Sigrid. Säger man att han älskar han så får man till svar: Theo älskar Sigrid åsså. Sötlöken.

Nu har han även lärt sig ta nässprayet själv, så det finns ju inget ont som inte har något gott med sig. Hoppas han blir frisk snart så vi kan ut och busa och hitta på saker!


Suverän kväll!

Igår var det dags för överraskningsfesten för Andreas som fyller 25 i veckan, som Marie fixat. Det blev verkligen jättelyckat! Var så roligt att se hur överraskad han blev när hon tog av ögonbindeln och han fick se vad som väntade honom. Trist bara att Marie inte kunde vara lika delaktig eftersom hon hade massa att fixa med och barn som skulle tas om hand osv, vi saknade dig!

Vi blev kvar i Lyckeby till halv ett ungefär och sen gick vi ut en sväng och det var trevligt. Händer ju inte allt för ofta nuförtiden. Något som heller inte händer så ofta är ju att vakna upp till ett barnfritt hem. Theo har inte sovit borta sen i augusti och då var det för att vi båda jobbade natt. Vi passade såklart på att sova länge idag och nu har vi kollat på The Proposal och ätit frukost i soffan. Föräldralyx på hög nivå.

Nu börjar jag sakna mitt lilla troll så hoppas han kommer hem snart, men han och mormor har väl det så mysigt så dom har väl glömt bort oss, tss.

GRATTIS ÄLSKADE THEO



Idag är det tre år sedan vår prins kom till världen. T R E år. Kan inte fatta det. Vi sjöng för Theo exakt tre år efter att han landade på mitt bröst för första gången. Han blev så lycklig, men samtidigt generad - söta lilla ungen. Han ville inte riktigt somna igår och i natt har han sovit oroligt så det märks att han börjar bli mer medveten om att han faktiskt fyller år och det är roligt.

Han fick två stora paket i morse. En bilbana utav oss som han sitter och kör med just nu och ett stort paket som kom med posten med en brandbil och en rorri gubbe från Nettan och Annelie. Han blev så glad för allting. Vi köpte även en Rorri bok som vi kan läsa om kvällarna nu, känns som det behövs lite nytt i bokhyllan och just nu är Rorri en stor favorit.

Nu ska vi klä på oss och åka och handla lite som fattas till kalaset ikväll. Vi ska bjuda på mat och så blir det ju tårta på Theos beställning. En tårta med rorribilar som ska smaka jordgubb, sa han. Vi ska även hälsa på mormor på jobbet och lämna in min tidrapport för oktober så jag får rätt lön!


Hos oss just nu

Jobbade några timmar innan och sen bar det av till City gross för att möta upp Marie, Andreas, William och Alwin. Vi lagar mat och ska ha lite myskväll.


Matlagning pågår


Lasange med färska lasangeplattor och med fetaost och rosmarin bla.


Bordet är dukat och vi är hungriga


Det tar sig!





Nu börjar hallen bli färdig - äntligen. Mot denna randiga väggen, som är tapetserad på "fel håll", ska vi ha vårt skoskåp och hatthylla. Tror det kommer bli dösnyggt när det är klart =) Listerna ska såklart inte heller stå där i hörnan, utan dom ska på plats under dagens gång.


Kalmar

Måste börja med att tacka för era kommentarer i föregående inlägg, det värmer alltid med så fina ord. Jag ska försöka se positivt på situationen och framförallt tänka på mig själv och oss i första hand. Jag hoppas att folk kommer att ta hänsyn och acceptera våra val osv. Är ändå inte helt lätt att fira jul på 4 olika ställen, så julen kommer att bli vår här hemma i vårt hus med den som behagar att komma. Alla är välkomna och är det någon som väljer att avstå så är det hans/hennes förslust.

Igår hade vi en helt underbar dag i Kalmar tillsammans med Marie, Andreas och William. Vi har alltid lika roligt ihop och det är nog mycket för att vi är väldigt lika och vill samma saker. Ha ett roligt och fartfyllt liv =)

Vi började med att gå på stan. Shoppade en klänning till en kommande 25 års fest och de andra shoppade desto mer ;) Vi åt god mat på en trevlig restaurang där det fanns massor att välja på. Bra, då man ofta är sugna på olika saker.

Sedan bar det av mot äventyrsbadet. Jag hoppade över att bada så jag aggerade papparazzi istället.


Rutchkanan var poppis, fast lite läskig för det var mörkt i den


Att hoppa är skoj


Mina pojkar


Samarbete


Kompisarna <3


Det kom vågor!

Ett superbra badställe, enda minuset var att jag fick betala fullpris trots att jag inte badade. Brukar man behöva det?

Vi avslutade med att shoppa och fika lite på IKEA och så blev det en och annan korv också. Hemskt vad vi åt, haha. Vi köpte grejer till hallen men såklart fanns inte allt hemma, men förhoppningsvis kan Mickes pappa köpa det till oss i helgen när han har vägarna förbi.

Nu ska jag jobba några timmar!

Mindre än två månader till jul

I skrivandets stund sitter jag och Theo och lyssnar på jullåtar på you tube. Inte utan att man längtar. Dock känns det som att denna julen bara kommer att bli jobbig och konstig. Mina föräldrar har precis skiljt sig och ingenting är längre som förut. Vi har umgåtts så mycket och gjort så mycket tillsammans så det är ju en stor del som fattas nu, vilket såklart känns. Därför har jag mest ångest inför julen, tyvärr..

Micke tapetserar just nu i hallen, äntligen. Han är så duktig, han får ju trots allt sköta om hela markservicen eftersom jag jobbat alla dygnets vakna timmar denna veckan i stort sett. Var så otroligt skönt att bara få vara tillsammans idag. Inga måsten, inga tider att passa. Jobbade visserligen 7-10.30, så i morgon ser jag fram emot en skön morgon utan stress. Att få äta frukost tillsammans och bara ha det bra. Ska väl inte säga för mycket för då åker jag väl på att jobba.

Theo har jättejobbig hosta och är snorig, börjar kännas lite varm också. Förkyldningsastman börjar göra sig påmind ju längre in på hösten man kommer. Det börjar därför börja kännas mer rätt att vaccinera honom om lite drygt en vecka. Han fyller ju 3 år på fredag. TRE år. Vart har tiden tagit vägen? Är så otroligt tacksam för min lille älskling och för all glädje han ger oss varje dag! Vad vore livet utan dig?



En favorit sen i vintras