Trött som en mört

Är verkligen helt slut, denna veckans väder och tidiga morgnar har sugit musten ur mej. Märks att man blivit bortskämd nu när Micke varit hemma o man har fått sovmorgon var och varannan dag. Tänk så bra jag har det =) Men nu började allvaret igen för Jonna också, tur det e lördag imån så man får sova o ladda för en ny vecka! Men då jobbar han eftermiddag så då kan man också dela på morgnarna. Inte visste man väl att sömn skulle bli den största debatten i livet som småbarns förälder!? haha. Nej det är inte så illa som det låter, jag lovar.

Har faktiskt kollat på hus idag. Det va fint men lite litet, men det fanns mycket möjligheter och vi ska nog kolla på det en gång till tror jag. Vi som bestämt oss att vänta, men detta e en bra chans. Blir billigare boende än vi har nu typ.

Nej popcorn, tv o umgås me mannen en stund. Känns som vi inte gjort d på hela veckan när han jobbat natt o sovit hela dagarna.


Laptop

Äntligen en laptop som man kan surfa vart man vill med! Just nu ska den laddas över natten, har precis gjort alla uppdateringar o all sån shit som ska göras. Mannen min jobbar o sonen sover o det ska (borde) jag med göra nu. Har hjälpt Malin o Benny o flytta upp det mesta av deras grejer t deras hus idag. Jag vill me ha! Tänkte vi skulle bli grannar snart har spanat in ett hus typ 3 hus bortanför dom haha.
Godnatt gott folk.

hata, hata, hata ON OFF

Jag blir så trött på ON OFF alltså. Igår när jag gick in i butiken tyckte jag inte om den men när jag gick ut ur den så hatade jag den! Mitt kvitto på min mobil har råkat komma bort och jag skulle kolla om det gick att lämna in den ändå för dom borde ju kunna se på något vis att den e köpt där. Och jag drog ju mitt ON OFF kort när jag köpte den så det måste ju lixom va registrerat. Då kostar det 100 kronor o göra en "kvitto sökning". Visst 100 kr e inte så mycket men ja tänkte att ja kunde leta lite mer grundligt då sa jag till tjejen där.
Då säger hon: Men du måste ju veta vad kvittot är eftersom du har ett abonnemang.

Jag: Nej jag använder inte abonnemanget och jag vet inte var kvittot är, det har kommit bort. (och varför i hela fridens namn måste jag sitta o stirra mej blind på kvittot för att jag har ett abonnemang tänkte jag!!??)

Hon: Men vi måste ha rätt mycket uppgifter för att kunna ta emot telefonen, du vet vad det är för telefon du har va?

Jag: KLART JAG VET VAD JAG HAR FÖR MOBIL. *duktigt irriterad* (nej, råkade visst glömma bort vad det är för mobil jag använder dagligen. Skulle sagt att PIN koden glömmer jag då definitivt inte heller bort för den får jag slå in sjuttio elva gånger om dagen eftersom den stänger av sej hela tiden. Det är lätt att vara efterklok.)

Hon: jaja.. *mummel mummel*

Jag gick. Idiot ställe, ska aldrig mer handla där.

Sol eller inte sol?

Tyckte att det kändes lite skumt att ligga ute o sola samtidigt som man hör åskan en bit bort så jag bestämde mej för att blogga lite. En liten snabb uppdatering om dagarna som gått. I torsdags blev de en snabb runda på lövmarknaden, fråga mej inte vad jag gjorde där egentligen. På kvällen blev det jobb 16-21 med Fia så det var trevligt! När jag slutade vid 21 så kom mina föräldrar in med s60´n o lämnade den och min lillebror till mej så körde vi o hämtade upp hans vän Robin och min vän Ida, sen bar det av till Öland för att lämna av dom där. Klockan TOLV va vi framme, jädra kö.. tog en och en halvtimme om inte mer från bron till lundegård. Kom hem igen vid kvart i två sen fick jag sov morgon som tur väl var =) Midsommarafton firade vi tillsammans med Angelica, Tommy, Theo, Anna, Andreas, Agnes o Wilma i Hässlegården. Mycket trevligt, jätte god mat o lite sällskaps spel o så. Fick ju tyvärr åka hem rätt tidigt eftersom jag skulle jobba vid sju dagen efter däremot. Gårdags eftermiddagen och kvällen tillbringade vi hos mina föräldrar eftersom min pappas morbror och hans fru var här på besök. En sak som e rätt rolig e att deras dotter fick en son samma dag som vi fick Theo =)
Theo han klättrar överallt nu. Reser sej upp mot allt o släpper o tror att han kan gå iväg, vilket han inte kan. Man får va överallt o försöka förhindra de allvarligaste olyckorna. Men lite smällar får man ju ta annars vore det väl konstigt. En liten vilde e han mammas älskling. Just nu sover han och då får man ta till vara på tiden för det e inte ofta han gör d så nu ska jag fixa o dona lite annat innan han vaknar.

tack!

Först vill jag tacka Theo för att du sover till halv sju på morgnarna nu. Rätt skönt o slippa sitta o vänta på att rix morron zoo ska börja vid 6! haha. Har äntligen fått lite rutin på sovandet på dagtid också! Hoppas det håller i sej.

Sen tack för ikväll Angelica, Tommy o stor Theo.. jätte gott fika o trevligt sällskap som vanligt =) Mysig promenad vid saltö strand blev det också. Så fint där ute.

Vilket formellt inlägg. haha. Nu blir det sängen!

Theos kompis

Igår var Ida, jag o Theo ute "pa ramdala slätten" o hälsade på hennes syster med familj. Theo o Tuva lekte o va så söta ihop =) Han e förtjust i "tuvor" han. Så fort grannen Tuva e ute så sträcker han ut armarna o blir helt tokig! Han e för söt han. Just nu sover han sin förmiddags lur, va hos dietisten innan o fick lite allergi tips o information eftersom han varken får äta mjölk eller ägg. Så nu har ja en miljon papper o broschyrer att kolla igenom när jag får tid o lust! Resten av dagen får vi se vad som händer. Åka på utflykt kanske?

Nostalgisk

Trots det regniga, gråa och trista vädret har de senaste dagarna bjudit på många fina soliga minnen från "förr"..

Studenten - vilken dag, vilken lycka! Blev ju helt sentimental när man stod på skolgården o såg alla springa ut från trappan. När man stod där o tänkte att "äntligen går ja ner för denna trappa för sista gången". Och sanna mina ord, har inte gått varken upp eller ner för den sen dess. Inte nog med det så kollade vi igenom massa gamla kort på datorn hos mamma o pappa idag och vad dök upp då, jo massa studentbilder! Kul att man fick fira dagen tillsammans med sin då väldigt goda vän Katta (och givetvis en hel drös med andra vänner), men det var ju vår fest ihop så att säga =)

Skolavslutningen för lillebror på Nättraby skolan väckte ju också en hel del roliga o knäppa minnen. Träffade 2 gamla kalsskompisar och ett par gamla lärare. Satte mej med Theo på bänkarna där vi hängde av oss våra kläder när vi gick i skolan och någon sa "dom håller väl inte o sitta på".. Tro mej, där har vi suttit många gånger o tisslat o tasslat o haft mycket kul!

Det är nog bara så att såna här dagar väcker minnen. Åren går och man hinner knappt med ju. Nu e man mamma också, helt underbart ju! En del tänker att "mamma!? vid så ung ålder, tänk vad mycke man missar".. själv väljer jag att se fördelarna, att se det man får och inte det man missar. Mycket har gått förlorat som t.ex. kompisar men dom som bryr sej om mej och Theo finns kvar och hellre få bra vänner än många ytliga! En del har inte sett Theo sen han föddes typ men det e ju inte min förlust, trist för dom att dom missar en sån guldklimp bara ;)
Summa sumarum, livet e för kort för att grubbla och fundera över allt negativt.. se till d positiva och glädj er över det!


Gårdagen va super. Blev upphämtade med båtar vid kungsbron. Axel, gåsefjärden och nån annan stor båt. Åkte därifrån till Saltö utkik och under färden blev det vin, öl, snittar och snacks. När vi kom fram blev det välkomstdrink, buffé, servering o musik a la wallmans salonger på ett ungefär, allsång följt av kareoke o dans.. o en massa öl vin och cider! Kan ju inte bli annat än trevligt med 160 personer, synd att vädret va som det va bara. Tack för en trevlig kväll.


Studentfester

Sitter just nu hemma hos mina föärldrar o bara tar det lugnt. Undra vart solen har tagit vägen? Lite trist att man inte kan ligga på stranden ju. Men såna här dagar behövs ju också. I onsdags var det studentfest för Sanna på Hasslö, det var så trevligt så. Vädret va fint, trevligt sällskap, bus med alla barnen o lite vin :)
Igår var det studentfest för Micke i Hässlegården, också trevligt. Stor Theo va ju också där o hans goa mamma o pappa. Blev dock inget vin för mej utan det va mannens tur! I dag är det studenfest för Christine men vi hinner inte va me så länge för ska iväg på fest med Micke jobb. Hoppas det också blir kul. Theo ska sova hos mormor o morfar. Resten av helgen blir det väldigt lugnt!
Nu vill min prins ha gröt så jag får återkomma i helgen.

Missuppfatta ej

Missuppfatta inte det jag skrev om att vara mormor osv i förra inlägget. Skriver samma som ja skrev till Fiorella här : det spelar givetvis ingen roll om man bli farmor eller mormor. Men mamma - dotter relationen e ju alltid något speciellt och jag ser ju nu i min egna situation att det e skillnad på min familj o mickes när d gäller relationen till Theo. och jag tycker det e tråkigt att det e så. Men som jag skrev, det blir ju vad man gör det till. O min blivande svärdotter kommer inte slippa undan mej ;)


Tankar

Kunde inte sova igår kväll för att för det första så är det ju blixtervarmt om nätterna nu och för det andra så snurrade en massa tankar omkring. Livet har verkligen blivit helt förändrat sen man fick sin lille kotte. En del vänner har man kvar, dom flesta inte. Mycke nytt folk har man träffat me och det är verkligen jätte kul. Relationen till sin egna familj har blivit helt annorlunda. Man kommer mycket närmare varandra på något vis. Ändå att det alltid e lilleman som står i fokus nuförtiden =) Planer för framtiden pågår för fullt, när ska man skaffa syskon osv!? Vi har (nog) bestämt oss för att vänta 3-4 år med det. Theo hade ju en underbar halvsyster redan när han föddes och det märks att dom verkligen tycker om varandra, kul o se! Hoppas det fortsätter så när dom blir större med. Kämpar för att allt ska bli bra, ändå att ja egentligen inte hade behövt bry mej alls om ja inte hade velat. Och egentligen kan ja ju inte göra något heller mer än o visa att ja bryr mej och i vår familj är det lika för alla, halv som hel bonus som icke bonus och allt vad d nu heter. Folk borde vara glada att deras barn är omtycka och att nån bryr sej om dom och nu menar jag i allmänhet, man kan bli så irriterad när man läser trådar på familjeliv.se om folk som önskar livet ur sina bonusbarn. Herregud väx upp säger jag då! Den som ger sej in i leken får leken tåla.
Sen till något helt annat, när jag ser på relationerna till theo så blir ja nästan rädd om ja aldrig kommer få bli mormor utan bara farmor. Men det blir ju vad man gör det till också. Skulle ju aldrig för mitt liv missa mina barnbarns uppväxt sen! för om 20 år kanske man har såna me haha. Lite skrämmande nästan ju!
Nej nog om detta.


Fint väder

Fint väder = mindre blogg tid!

Igår låg vi på stranden hela dagen, sen hem till mamma o grilla o sen in t stan o kolla på alla som gick på student balen. Satt i gräset o åt glass o Theo tyckte som vanligt det va kul med en massa folk runt omkring!
Idag ska jag o Theo till stan o köpa lite kläder, sen till stranden skulle jag tro. Väntar bara på att han ska vakna. Han sov till halv sju idag, kors i taket! O inte nog med d så har han sovit i över två timmar nu! Tar väl igen allt han inte sov igår!

Tiden går så fort, för 7 månader sen hade vi nästan precis kommit hem från BB, han va så liten så liten så man kan inte fatta att han verkligen har varit så liten nu!? Man kunde lägga han på soffan bredvid sej när man åt lr så, nu klättrar han in i bokhyllor och tar sej fram på dom mest konstiga ställen. Kryper mellan stolarna under bordet, reser sej upp mot allt lämpligt och klättrar på dammsugaren när jag städar! Tiden går för fort.
Men gud vad roligt det är och gud vad mamma älskar dej Theo!


image20

Bingolotto kväll

Nu mina damer o herrar blir det sängen för Jonna. Snart dags o stiga upp igen ju! Malin o Benny åkte precis, har ätit Tortilla tårta (nej, ingen gräddtårta av ngt slag) och jodgubbar o banan som man doppar i varm choklad.. (fondue lr hur d nu stavas).. O spelat bingolotto =) vann tyvärr inget. Hann se DH mellan spelen också, tur d =)

Godnatt mina vänner

sommar

E d sommaren som kommer nu? hoppas hoppas hoppas.
Vi passar på att mysa o njuta för fullt på vår uteplats.

image19

Morgon pigg

Som vanligt e vi uppe med tuppen, klockan 6 behagade Theo vakna idag. Bättre än fem iaf! Nu somnade han precis om o jag beslutade mej för att inte gå o lägga mej. Känns som jag bara blir tröttare av att sova en halv timme till eller vad d nu kan tänkas bli. Nu har även jag o Theos pappa åkt på förkyldning. Som tur väl e så börjar Theo bli bättre, märktes redan första natten efter han fick penicilinet. Skönt.

Var e sommaren kan man undra?

Gnälligt o snorigt

Theo har fått öroninflammation och är jätteförkyld. Dom timmarna vi sov i natt var ganska så lätträknade. Hoppas på att denna natten blir bättre med tanke på att han fått penicilin nu. Thilda har varit här idag, vi har bara varit hemma o lekt o ritat o så! Mickes mormor va här på besök också så då fick man ju anstränga sej att baka en paj. Fick den inspirationen från min kära vän Ida, verkligen synd att de körde ihop sej idag hade velat träffa tjejerna =) Men det kommer ju fler dagar.

Nu ska snart Theo sova och jag o min käre sambo ska käka lite grillad kyckling, potatis sallad och coctail tomater. Ska bli riktigt gott, sen blir de popcorn o sängen i tid!

Vad är det för idiot som kommit på att sista delen av Medicinmannen ska sändas 22.25 ikväll!!?? Vilket stjärnskott.
Min video befinner sej nämligen nån helt annanstans än i ett uttag så man kan spela in, men men får väl be mamman min.