Söndag - frisk Theo

Nu är Theo frisk igen, bara lite förkyld och rosslig. Konstigt att han bara åker på såna där "endagars-sjukor". Igårkväll när jag precis hade släckt lampan lite innan elva så kom Theo in tassande till mej och kunde inte sova. Efter ett tag gav jag upp och vi la oss på soffan. Satte på Ice age och hann lagom kolla färdigt på den tills pappa Micke kom hem vid halv ett. Då fick han ta över och Theo somnade vid två tiden. Sen skulle han upp vid halv sju igen - galet. 

I vanliga fall brukar man få väcka honom efter två timmars middagsvila på dagen, men idag sov han bara 45 minuter!! Trodde han skulle sova hela dagen efter den natten. Men så fel jag hade. Förhoppningsvis sover han riktigt gott i natt i alla fall. Vi har inga tider att passa i morgon så en sovmorgon passar utmärkt.

Theo hade inte behövt vara på dagis någon dag denna veckan, och bara en dag veckan efter. Dom på dagis tyckte han skulle komma två dagar ändå - om det kändes bra för oss. Tycker det är härligt att dom har den inställningen, på vissa dagis verkar det som att man knappt har tid att fastna vid ett rödljuse innan man ska hämta barnen efter jobbet.

Vi har verkligen ett toppen dagis med toppen personal!

Dom ser alltid till barnens bästa och framför allt till varje barns bästa. För den ena är inte den andre lik! För er som inte vet är det en montessori förskola vilket innebär att dom arbetar mycket med att barnen ska lära sig själva. Dom sitter vid små låga bord och äter och kan själva plocka undan efter maten och "skrapa" sina rester, vilket dom tycker är jätte roligt. Känns lite si och så att man faktiskt (förmodligen) kommer att byta dagis, kanske redan i höst, eller i alla fall till efter jul. Men vi får väl se hur det blir.
Klicka här om ni vill kolla in hemsidan till Theos dagis.  


Tredje dagen gillt!

Theo hann vara på dagis i tre dagar innan han blev sjuk. Förkylningen kom smygandes igår eftermiddag och i natt vaknade han med feber. På dagis hade dom tänkt att dom "stora" barnen, skulle börja sova inne nu, istället för ute i vagnen. Men vi fick såklart välja själva. Jag anser inte att valet är så svårt - ute känns bäst! Då kanske man slipper varannan "sjuka" i alla fall. Hoppas, hoppas, hoppas.

Igår kväll var familjen Dahlberg/Johnsson här och åt tacos med oss. Till efterrätt blev det glass som dom hade med sej. Barnen busade och vi satt och snackade en massa - som det brukar bli. Lika bra att inte skriva något om konversationerna om "det där skärrosa man hittar när man delar på dom två svarta" eller om våra diskussioner kring hur det går till på äldre vuxnas trädgårdsfester för då tror nog inte folk att vi är kloka.

Eftersom Theo är sjuk har dagen idag varit lugn. Så trist att man inte har kunnat vara ute i det härliga vädret. Jag åkte i alla fall med mamma en runda och handlade. Blev lite kläder till Theo på Lindex och så var vi på City gross. Alltid är det något som måste handlas. Nu ikväll är Micke iväg hos Roger och Tessan på lite fest och jag sitter här ensammen och slötittar lite på tv och funderar på vad jag ska bli när jag blir stor.

Har insett att allting jag vill bli har en viss sammankoppling. Sjuksköterska (barnmorska/barnsjuksköterska på barn), Hyper Island - buissniess management, socionom, mäklare och nu, det senaste jag kom på, förskolelärare. Okej, man kanske inte kan koppla samman allt, men jag vill jobba med barn som ni ser. Samtidigt som jag gärna vill styra och ställa lite och inte vara den som är under alla andra. Vill gärna jobba med människor. Min, sedan en tid tillbaka, lite hemliga dröm.. den innefattar allt detta. Men om jag ska läsa i så många år innan jag kan genomföra den så kanske inte efterfrågan är som den är idag?

Fan vad komplicerat det är att bli vuxen!



Här var förmodligen Theos största problem att han inte kunde släppa bordet och gå själv, vilket är ett nog så stort problem i den åldern. Men tänk så skönt att vara så liten ändå.

Kosta oultlet

När vi hämtat Theo på dagis igår blev det en tur till Kosta outlet. Ringde upp innan för att höra så dom hade overaller hemma, och det hade dom. Theo hade storlek 86 förra året och den är precis lagom nu, så vi körde på en 92:a och hoppas han kan ha den hela vintern. 98 hade han drunknat i förmodligen.



Den overallen blev det. Jag la upp en bild för ett tag sen på en overall men den var mycket blåare, denna är lite mer dov i färgen och mycket finare enligt mej i alla fall.

När vi kom hem blev det mys i soffan.



Och Pippi på teven - såklart!


Så ser det alltså ut i den delen utav vårt vardagsrum


Förutom overallen så köpte vi lite till duplo till Theo. Så nu har han lite till i samlingen.

Ida, Patrik, Felix och Idas bror kom förbi eftersom Idas bror skulle kolla på vår bil. Så nu kanske vi ska sälja den och köpa en ny, att man aldrig kan få ha en bil längre än ett år! Det är ju precis lagom till jag har kärat ner mej, gjort mej hemmastadd och vet vart man har alla prylar i bilen, som Micke ska sälja den - alltid samma visa. Nämen allvarlig talat, man får ju faktiskt en viss anknytning till bilen man använder dagligen? Det är ju inte något man byter som man byter trosor precis ju.

Känslosamma jag

Theo skulle till dagis idag som jag nämnt tidigare, och jag trodde aldrig jag skulle ta mej ur den situationen hel. Han var helt förstörd hela morgonen stackarn. Han grät och jag grät, haha. Inte konstigt han blev ännu mer ledsen när han såg att jag också blev det. Tänkte verkligen ringa dagis och "sjukanmäla" honom även denna veckan, men det var tur jag inte gjorde det.

När vi väl skulle klä på oss ytterkläderna och gå till bilen gick det hur bra som helst och han var helt med på noterna. Han ville gärna bli buren när vi kom till dagis men jag tog honom i handen och gick in i ett utav lekrummen, och då glömde han bort sin mamma snabbt - snutten. Stannade en liten stund och sen skulle han följa med ut i köket och hämta frukt med sin fröken. Då kom han och gav mej en puss och en kram och tusen slängpussar när jag skulle gå! Sötunge.


Theo busar med Pippi i Thildas säng

Så det kändes himla skönt i alla fall! Vet att han trivs jättebra på dagis och att han har det jättebra när han är där, men jag lovar att det känns i hjärtat när han säger att han inte vill dit. Man vet ju själv hur det var en del söndag kvällar när man var liten och verkligen inte ville till skolan dagen efter. Ändå att man inte blev mobbad eller något, utan hade massa kompisar och trivdes för övrigt. Man ville väl helt enkelt bara vara hemma och vara. Umgås med sin familj.

Jag har haft turen att få vara hemma mestadels av tiden innan skolan i alla fall och jag är evigt tacksam att Theo har fått vara hemma så mycket som han har fått och kommer att få vara så länge jag läser. Klart barn behöver träffa kompisar, behöver lära sig att funka i en grupp osv osv... Men barn har ju klarat sej i alla tider utan att vara på dagis, utan att bli sämre människor. Så jag tror helt klart på att små barn ska få vara hemma så mycket det bara går! Det är ju inte det att man bara sitter hemma utan man träffar ju barn i lekparken, på öppna förskolan och kompisars barn, så den biten kan man ju lixom få ändå!

Nu ska jag läsa lite i nyaste numret av Mama - varför har jag inte börjat läsa den tidningen förrän nu? En jättebra tidning med allt från graviditet till fyrbarns föräldrar och en himla massa annat. Det jag menar är att jag gillar blandningen. Man går ju lixom inte och köper en gravid tidning som ogravid, men det är ju ändå himla kul att läsa.


Bio i höstmörkret

Vad passar bättre än en bio kväll i höstmörkret? Det var jätte länge sen jag var på bio så jag börjar bli sugen på att se någon film snart. Någon som har en film att rekommendera?

Om det finns fler bio sugna så kan jag rekommendera er att gå med här [
klicka här], där det är superlätt att vinna en biobiljett! Där finns en ny tävling varje dag och även månadstävling där man kan vinna andra fina saker.

Besök och jobb

På förmiddagen idag kom Ida och Felix hit - alltid lika trevligt. Theo var i sitt esse och var för uppspelt för att ens kunna sova middag. Men klockan två somnade han äntligen. Det är väl en fördel med att han börjar dagis i morgon igen - sovrutiner. Men eftersom han inte kommer att vara på dagis speciellt mycket så får vi väl se hur det blir med det den övriga tiden. Jag är en sån person som vill kunna vara flexibel och ta dagen som den kommer. Samtidigt som planering är a och o. Men ett alldeles för inrutat liv är ingenting för mej.

Nu ikväll har jag jobbat och strax ska Micke köra till sitt jobb och jobba natten. Tycker inte om att vara ensam på nätterna, som jag sagt innan. Men jag ska väl överleva det också! Jag har ju Theo, får väl lägga in honom till mig i värsta fall, så sover jag mycket godare.

I morgon ska jag ringa Kosta outlet för att se om dom fått in någon leverans ifrån polarn. Sen blir det en tur dit snart - Ida va också sugen! Overallen på tradera är såld - för 610 kronor. Köpte den, helt ny, för 345:- på Kosta. Helt otroligt ju! Alltså jag är sugen på en likadan overall som vi hade förra året till Theo - den bruna. Men det känns ju lite tråkigt. Sen är den andra modellen jag kollat på bättre också för den går upp lite högre i halsen, vilket man iofs kan åtgärda med en "fusk halsduk". Vilka problem man får som mamma alltså!


Theo tultar runt i overallen förra året i november runt ett års dagen

Min vinterjacka är i alla fall beställd ifrån HM nu. Och igår fyndade jag "stövletter" på Wedins. Hade kostat 400:- och jag fick dom för 150:-.

Tradera frälst

Jag har sagt det innan och säger det igen - det är verkligen kul att sälja på tradera.
Har Theos vinteroverall där nu och den auktionen går ut ikväll. Nu är den uppe i mer än vad vi gav för den NY så det kan ju knappast bli bättre. Man kan ju se det som att kläderna faktiskt blir gratis. Eller? Den nya vi kommer att köpa kommer vi ju förmodligen också få igen pengarna för sen och vi kommer heller inte att behöva lägga mer än högst 200 kronor på den, förhoppningsvis ännu mindre eftersom den gamla (på tradera) säkert kommer att stiga ännu mer innan den går ut ikväll.

Perfekt att lägga ut kläderna där när barnen växt ur dom om man är som jag, och inte vill sätta på barn nummer två samma gamla kläder. Vanliga kläder kan väl funka att "ärva", jag lägger i alla fall inte tid och energi på att sälja dom, men ytterkläder är roligast med nytt tycker jag.

Igår la jag även ut ett Wii spel som vi fick till när vi köpte vårat Wii. Har bara provspelat det och det va inget för oss. Så nu är det redan uppe i över 200 kronor och jag la ut det igår kväll. Jag kan göra affärer jag! haha.

En sak jag har börjat fundera på är dock om jag ska fortsätta köpa polarn och pyrets overall eller testa något annat, reima kanske? Eller didriksson? Någon med erfarenhet? Är ju visserligen super nöjd med Po.p så varför byta egentligen.

Duplo och tupperware

En regning dag även idag, men mot eftermiddagen/kvällen blev det ju ganska skönt. Så då passade vi på att leka i lekparken. Annars har dagen varit lugn som få.

Innan Theo skulle sova middag körde vi ut till Coop för att köpa lite nya duplo grejer. Blev en paket med en brandbil och brandman och en paket med lite djur, bonde, skottkärra och så. Passade på eftersom jag hade en rabattcheck på 50:- där.

När vi kom hem ifrån Coop var Theo jättetrött. Han fick sin "bappe" och snutte och vi skulle gå in på hans rum så han fick sova middag.
"Nänna", sa Theo. (Det betyder stänga)
"Jaha, får inte jag följa med" undrade jag.
"Nänna", sa han igen och puttade igen dörren.
Jag fick en puss och sa godnatt och efter en stund när jag öppnade dörren så låg han där så mysigt uppkrupen under täcket. Mammas kille börjar bli stor.

Så duplot fick vi packa upp efter middags sovningen.


Theo börjar bli arg när han inte får loss gubben ifrån skottkärran



Detta kostade 139,50:- + 79,50:- tror jag att det var. Inte billigt för så få grejer som det faktiskt är. Men Theo älskar ju sitt duplo så vad gör man inte! Det står högt upp på önskelistan till kommande födelsedagen. Lite gubbar, såna där vagnar man kan bygga bilar osv med, plattor att bygga på och massa sånt kul. Vanliga klossar har vi en hel del, men det går ju såklart bra det också!


Nu ikväll har jag varit på Tupperware party. Köpte en bra grej att ha frukt och grönsaker i för att det ska hålla längre i kylen. Blev också 2 "påläggsburkar". Man får ta lite varje party tillfälle för det är ju inte gratis precis.

Vad göra?

Sitter här och vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Skulle åkt till Mairo med Ida och Felix men eftersom det passade dom bäst vid tolv halv ett, lagom till Theos middagsvila, och mej bäst nu, när dom fortfarande låg i sängen, så blev det ingenting med det. Får se om vi hittar på något senare!

Jag har i alla fall duschat och gjort mej i ordning så något får vi ta och hitta på jag och lilleman, men det lutar åt en hemma-fixar-dag. Påbörjade ett projekt i vår klädkammare för ett tag sen som jag kanske skulle slutföra t.ex. Blev även lite sugen på en runda till Kosta outlet, men dom hade tydligen inte så mycket där innan i veckan. Det enda vi egentligen ska ha är en overall till Theo. Då är det ju tråkigt att köra dit om inte den overallen vi vill ha finns. Får ta och ringa dit och kolla läget.


Lånade en bild ifrån tradera på overallen vi tänk oss till Theo i år

Kräftskiva och tråkväder

Kräftskivan igår var trevlig. Kul att träffa lite folk som man inte träffar så ofta annars. Man har ju trots allt umgåtts en hel del förut! Ikväll är vi bjudna på kräftskiva till Kristianopel som sagt, men eftersom Micke får jobba kommer vi inte att komma iväg hemifrån förrän vid åtta tiden så vi får se hur vi gör. Då kommer ju Theo somna i bilen på vägen ut. Blev även bjudna på en annan fest som också är ikväll, varför måste allt komma på en gång för?



Theo sover middag nu men jag ska strax väcka honom. Nu vill han gärna somna själv i sin stora säng när han ska sova, men det är ju så mysigt att mysa en stund vid läggdags. Nu sista dagarna har jag legat lite hos honom och sen gått ut när han är sådär "jättetrött", så somnar han själv. Micke hade lagt honom själv häromdagen och då hade han inte gått ut, utan bara somnat. Så går gör det ju - men jag vill ju mysa! =)

Ska nog ge oss ut i regnet lite sen, man kan ju inte sitta inne hela dagen ju.


En bra dag

Idag är en bra dag. Alla bitar faller på plats känns det som. Micke börjar jobba i morgon igen så det blir tolvtimmars pass både lördag och söndag. Vi som ska iväg både ikväll och i morgon. Iväg ska vi ändå men det får bli lite tidigare och lugnare kvällar helt enkelt. Så ikväll blir det alltså kräftskiva hos Erik och i morgon i Kristianopel. Tydligen ska det bli ösregn i morgon - mindre kul.

Theo ska sova hos mormor, morfar och Greta i natt. Greta är en hamster som lillebror Tim fick i 18 år present av sina underbara kompisar. Han blev så glad, haha. Egentligen heter hon Margareta men Theo säger Greta - sötlöken.
Inte nog med att han fick en hamster, i förgår fick hon sexlingar. Haha. Så det blir jobbigt för Theo sen när han ska till "mommo, moffa, deta.."(och sex namn till), haha.


Theo på Vallåkra

Den långa gårdagen

Gissa vad vi gör? Jo, vi tittar på Pippi. När Pippi leter efter en spunk. Gick upp för en liten stund sen och mornar oss lite vid teven innan frukost. Vilka konstiga rutiner man har när inte Theo är på dagis. Men gud så skönt det är!

I förgår kväll kom Malin, Benny och Sigge på besök. Alltid lika trevligt ju! Och så stor han har blivit lill killen. Vi fikade lite och en massa snack, bus med barnen och det där vanliga.


Theo skulle såklartt ligga bredvid på filten

Igår på förmiddagen kom Therese och Jonah hit och lekte med oss. Vi la ut våra gamla sängar på gräsmattan och använde dom som studsmatta och tillbringade förmiddagen ute bland alla dryga getingar. Grillade lite korv innan den var dags för mej att bege mej till skolan för första introduktionen av kursen geriatrik. Intressant faktiskt. Visste ni att man börjar åldras när man fyllt 21? Usch vad hemskt det låter.

När jag varit i skolan och kommit hem så begav vi oss alla till Netto och Skopunkten. Skulle köpa strumpor till Theo på Netto men dom var slut. Gjorde det i vintras med när dom hade 10 pack för 49:-, precis som nu, och dom va kalas bra. På Skopunkten skulle jag ha stövlar till Theo men det fanns det inga. Behöver ju ha dubbel uppsättning av det för det är ju lite drygt att asa fram och tillbaka till dagis.

Sen när vi kom hem så hade Karlskrona hem "fest" här uppe på området. Dom bjöd på grillad potatis och rotfrukter, kyckling, tzatziki, andra såser, sallad, bröd, kaffe, kaka, popcorn, läsk - ja, det mesta faktiskt. Var riktigt trevligt. Stötte på en gammal jobbarkompis som bor för Karlskrona hem inne i stan så henne ska jag nog följa med på nån Mary Key/Kay (!?) grej på måndag - trevligt. Efter det följde vi med grannarna upp på lite fika. Theo och Hanna åt glass och bullar så det stod härliga till och Micke fastnade vid guitarr hero! Får nog bli höstens investering.
När jag skriver allt vi gjorde igår kan man tro att dagen var hur lång som helst, haha.

Nähe nu blir det frukost här!

PS I love you

Tack för tipset Katta! Vilken underbar film - PS I love you alltså. Rekommenderar den varmt! Förutom att den bara var väldigt bra så var det väldigt tänkvärd också. Man vet aldrig vad som väntar en bakom närmsta hörn. Som Katta och jag pratade om idag, varför ska man banta istället för att äta det man tycker om? Man lever bara en gång.

Igår när jag låg i Theos säng bredvid han på kvällen när han skulle sova så funderade jag på varför alla är så hysteriska för att deras barn inte vill somna själva. Varför inte ta till vara på myset? Tycker det känns helt underbart att kunna ge Theo det! All den kärlek, värme och närhet han vill ha och behöver. Man behöver inte skämma bort barn med leksaker, men däremot kan de aldrig få för mycket kärlek!

Man har sett så mycket hemskheter i sitt liv och man vet ju aldrig vad som väntar en själv. Nu menar jag inte att man ska gå och vara nojjig att det ska hända något varje dag, men däremot är varje dag värd att göra till en underbar dag på alla sätt och vis!

Glömmer aldrig natten på hjärtintensiven. När de körde iväg mig på en vagn som de hängde på syrgas på och jag hade slangar och elektroder överallt. Som jag grät den natten! Alldeles ensam - livrädd. Ändå att det inte var så farligt ändå, tillslut, så får det en att tänka efter!

Jag är så tacksam för det jag har


Tv-tittande

Vad gör man åt ett barn som bara vill kolla på Pippi hela dagarna? Haha. Okej, riktigt så illa är det väl inte, men han kan ju lätt titta på tre filmer om dagen om han får bestämma, och det går då inte för sej! Nu kollar han på Pippi på rymmen eftersom han precis vaknat och gärna tar det lite lugnt ett tag innan han kommer igång igen. Han mumsar vindruvor just nu och är helt inne i teven.


Söötnosen! Bilden är från igår. Han har börjar tugga på sina fingrar som fasen.

Snart kommer pappa Micke hem. Han har tränat och nu är han på City gross och handlar. Jag ska laga lasange när han kommer hem. Gott med lasange och sallad! Igår gjorde jag korvstrofganoff och i söndags blev det lax i smögensås med nypotatis till. För er som vill ha matinspiration =) Tipsa gärna mej om vad jag kan laga resten av veckan!

Baka baka liten kaka

Theo hjälpte mej att baka idag på förmiddagen - smeten var roligast!



Slängde ihop en hastkaka med äpplen eftersom Katta skulle komma hit idag. Så nu har vi fikat och suttit och pratat ett par timmar! Tiden bara rinner iväg när man har trevligt..

Blev bjudna på fest på fredag häromdagen och dit skulle även Katta. Hade varit roligt att gå eftersom det är hos en "gammal god vän". Vi får se hur vi gör. Ska ju iväg på lördag också så kanske får spara oss tills dess. Visserligen ska jag vara nykter då eftersom Theo också ska följa med. Och så är det ute i Kristianopel vilket betyder att det inte är så lätt att ta sig hem utan en chaufför som kör, och det gör jag så gärna!

Det är det som är det roliga med sommaren. På något konstigt vis så händer det mer då, man umgås mer med folk och hittar på mer saker. Men eftersom det är så trist väder nu så kan man ju knappt tro att det är sommar. Så då borde ju även själva "hitta-på-saker-trenden" hålla i sig året runt! Ja, ni fattar vad jag menar va? =)

Höst året runt

Vilket tråkigt väder det är alltså. Hur ska man palla med att ha höst året runt? Jag kommer ju bli totalt deppig redan i oktober. Vi tog oss i alla fall ut i regnet även denna dag, eller ja det duggade lite i alla fall. Gick "motions slingan" och sen ner till mina föräldrar för att plocka lite äpplen. Skulle gjort paj men klockan blev mycket så gör det i morgon istället. På förmiddagen var det ju rätt fint väder faktiskt. Då kom Roger förbi och fikade och grabbarna gick ut i lekparken så jag fick plugga. Innan dess hann även pappa och Theo med en cykeltur.

Man tycker att det inte finns så mycket att göra om dagarna när det är så tråkigt väder men ändå går tiden så fort. Man leker, busar, myser, lagar mat, diskar, tvättar lite och vips så är klockan åtta! I morgon ska Theo vara på dagis egentligen men vi kom överens om idag att han får vara hemma nån vecka till. Nu börjar han bli lite hostig och småförkyld också så känns inte som något ultimat läge att gå tillbaka till dagis!

Nu ska jag ta och titta på Singelmammor som börjar på tvåan (!?). Kan nog bli ett roligt, bra och intressant program att följa.

Mini semestern

Nu är vi hemma ifrån vår lilla mini semester. Eller ja, det var ett par timmar sen. Har hunnit med middagslagning, diskning och tvättning. Och eftersom vi satt i bilen ett tag (på vägen hem alltså) så gick jag ut med Theo i regnrusket så han fick springa av sig sin energi. Han gick själv upp till sin morfar och hälsade på en snabbis - han är så duktig min kille.

Vi har haft det bra i alla fall. I går så var det jättefint väder i Helsingborg, dock lite blåsigt. Vi tog en skogspromenad ifrån vandrarhemmet ner till stranden. Helsingborg är verkligen fint, det är ett ställe både jag och Micke skulle kunna tänka oss att flytta till om man skulle flytta härifrån kom vi fram till. Det första vi gjorde när vi kom dit var att äta, blev faktiskt McD vid Väla. Där fick Theo leka av sig i lekparken och så efter maten. Sen tog vi en tur på köpcentrumet såklart. Hittade ett par superfina PAX gympadojjor till Theo - perfekt nu i höstrusket. Handlade lite på COOP också innan vi begav oss till Vandrarhemmet.

När vi installerat oss på vårt rum blev det en tur till stranden som låg 500 meter rakt (ner) igenom skogen.


Theo vilar sig på vägen upp till vandrarhemmet ifrån stranden.. Ni ser ju vilken trappa!


Då hade vi redan "bestigit" denna också. Men Theo traskade på så duktigt.
Ni kan ju tänka er utsikten vi hade när vi åt frukost idag, rakt ut mot Danmark.


Efter skogsvandring och stranden så fixade vi lite mat. Det blev grillad kyckling och pasta. Till det köpte vi en sån där färdig påse med caesar sallad - dressing, krutonger, ost och så sallad då såklart.

På kvällen var det dags att kolla in alla bilarna på "staun". Folk och poliser överallt, och så bilar då såklart. Framåt kvällen var det flera hundra bilar som samlades på en parkering, men vi begav oss ju hem i hyffsad tid eftersom Theo skulle sova.



Vi tillbringade en bra stund i en rolig lekpark vi hittade, det tyckte Theo om. Så tråkigt att det inte finns några roliga lekparker i denna stan alltså.


En snurrstol




Massa kul saker fanns det att leka med!

Idag vaknade jag vid 07:20 och fick väcka resten av familjen. Vi städade undan och mellan åtta och nio serverades frukosten. Det var gott med en riktig stadig frukost minsann. Och som jag nämnde innan så var utsikten verkligen fin! Efter frukosten begav vi oss till Vallåkra. Micke ställde ut bilen vilket är rätt skönt för då har man allting på plats och behöver inte asa på en massa grejer.


Theo och vår lilla pärla


Jag tycker om den jag! *sälj den inte sälj den inte sälj den inte* haha.

Det fanns hoppborg och karusell som Theo tyckte var jätteroligt.



Nu ska vi ta och titta på en film här sen blir det sängen. Man är allt lite trött efter bilåkandet idag. Ändå att det "bara" är typ 22 mil så blir man så seg av att åka bil.

Helsingborg

Nu ska vi dra oss iväg till Helsingborg. Hade tänkt komma iväg tidigare men Theo väckte oss inte! Han ville sova till nästan halv nio idag.

När vi kommer ner får vi se vad vi hittar på! Blir kanske Busfabriken då. Sen ska vi checka in på vårt lilla vandrarhem o mysa lite. På kvällen ska vi titta på "crusingen" i stan och så går vi väl ut och äter något. I morgon blir det Vallåkra - bilutställningen. Vad gör man inte för sin älskade? ;)

Brukar inte bli så långvarigt där så efter det så räknar jag med shopping på Väla.

Hörs i morgon kväll!

God förmiddag

Theo och jag har redan hunnit tillbringa en hel del tid utomhus. Vi har lekt i lekparken och promenerat lite och plockat björnbär längs vägen. Nu ska jag åka och träffa Ida och Felix. Micke och Theo hittar säkert på något som Theo tycker är mycket roligare än att gå med oss på stan!

Grillning

Har grillat idag och gud så gott det var. Det var längesen vi gjorde det nu så det satt fint. Skinkschnitzel, pommes, kall beasås, sallad och italiensk sallads dressing - fint. Och lite ketchip såklart! Pappa, Daniel, Tim och Jennie gjorde oss sällskap vilket gjorde det ännu trevligare!

Innan idag var Roger och hälsade på och tog en fika med oss medan Theo sov middag. Sen rätt vad det var så kom Theos farfar och Marie förbi och hälsade på en snabbis när dom skulle handla. Och efter maten nu ikväll när det var dags för kaffe, då kom Mickes kusin Markus också. Så man kan säga att det har varit full rulle här idag.

Theo fick nog en så kallad en dagars sjuka för idag är han pigg som en nötkärna. Det gjorde nog gott med en lugn morgon/förmiddag och en middagsvila på 2,5 timme också för sen har det varit fullt ös på han. Härligt härligt. Nästa vecka ska han nog börja dagis igen, beror lite på hur det blir med Mickes jobb. Jag måste i alla fall sätta igång med skolan nu, helst redan idag.

Igår var vi ute och gick och då gick vi inom Ella och Pipens skattkammare - en barn secondhand butik här i byn. Hittade 2 fina t-shirtar till Theo för 7,50:- styck - perfekt ju. Idag var jag nere och lämnade in Theos spjälskydd, skötväskan och en jacka som aldrig är använd ifrån Name it så kanske man får sig en liten peng för det. Då hittade jag ett regnställ som var i exemplariskt skick! 105 kronor kostade det så det slog jag till på. När jag kom hem upptäckte jag dock att ena hängslet var borta - inte så exemplariskt alltså. Men eftersom det ser helt oanvänt ut i övrigt så ska jag nog kunna lösa det på något vis ändå.

Beck

Jag tittar alldeles för mycket på Beck och andra såna kriminalare. Knappt så jag vågar gå och lägga mig alltså. Tur man inte är ensam. Hur skulle jag klara mig om jag hade bott själv? Haha.

Har sålt tre böcker nu och lyckats hitta två begagnade böcker som jag behöver till första kursen som dragit igång nu. Skönt att ha det avklarat! Nu väntar jag bara på att resten ska bli sålda också. Jag ska nog bli affärskvinna!

Regnkläder

Eftersom Theo är sjuk så blir det ju inget Bästa showen med bl.a. Mora träsk för oss ikväll - trist. Har väntat med att beställa biljetter för det är ju inte kul att gå om det regnar, men idag blev det ju såklart fint väder. Men lillkillens hälsa går ju såklart i första hand!

Har hållt koll på endel auktioner på tradera gällande bamse regnkläder. Köper man dom nya så kostar dom 429:- tror jag. Budet ligger nu på nästan 300:-. Jag har för mej att Didrikssons regnkläder kostar 300:- på babyproffsen, och bamse borde väl inte vara bättre än dom? Eller Didriksson borde ju inte vara sämre än bamse eller hur man nu ska se på saken. Får nog ta bilen och köra ut och kolla hur årets kollektion av Didriksson ser ut innan jag budar på dom på tradera. Ska även köpa lite lakan på Maxi som dom hade billigt denna veckan. Köpte 2 påskalanset till Theo och Thilda häromdagen som vi tänkte dom skulle få i julklapp. Alltid bra att ha ju!

Mitt mål är att vara färdig med julklapparna innan september är slut, vad tror ni om det? Skönt att vara ute i god tid och slippa alla kostnader i december. Julen är ju tillräckligt dyr ändå, för alltid är det något man ska köpa i sista stund också.

Nu yrar Theo på rummet så nu är han nog vaken.

Vinbärssaft

Tog oss ut i regn rusket igår och plockade en massa vinbär hos mamma och dom. Micke tröttnade fortast, sen Theo och jag blev såklart ensam kvar. Förvånad? Näe..=)



Plockade nästan 2 liter så det blev i alla fall en full flaska saft. Här är dom rensade, sköljda och klara.



Och här kokas det för fullt i grytan innan det ska ställas av, tillsättas bensoat för att sedan hällas upp i flaskan. Idag provsmakade vi och den blev faktiskt jättegod. Theo gillade den verkligen så det var ju kul. Så det kan man ju göra fler gånger, men nu får vi vänta tills nästa år. Då ska jag prova göra vinbärssaft också. Snart drar ju svampsäsongen igång väl så då får vi plocka svamp istället. Vilken "bullmamma" man är va, haha.

Theo har gått och fått feber, närmare besämt 39 grader sist jag kollade. Han somnade nu för en liten stund sen. Micke är och handlar och sen ska vi fixa något att äta. Blir så konstiga mattider nu när Theo sover länge för det mesta. Halv nio gick vi upp både igår och idag - skönt. Men nästa vecka drar skolan igång och Micke börjar (förhoppningsvis) jobba snart igen, så då är det dags för rutiner, ordning och reda igen! Skönt i alla fall att man inte behöver lämna Theo förrän nio på dagis så slipper man i alla fall stressa om morgnarna. Man kan ju sova till åtta iaf =)

Present och kärlek

Lovade ju häromdagen att visa bild på presenten som Theo och Thilda fick, så här kommer den.





Ett mysigt akvarium med delfiner som simmar runt. Theo älskar att titta på det och vill ha det tänt på kvällen när han ska somna. Mysbelysning. Helst ska han ha spöket och hans stjärnlampa på väggen tända också, gosungen. Han sover just nu sött i sin säng. Har börjat med att ligga hos honom på kvällarna nu så han somnar i sängen. Innan har han ju som jag sagt tidigare velat somna hos oss på soffan men jag känner att det är dags att få in lite rutiner nu inför hösten. Så tänkte ta det stegvis nu.

Först ligga i sängen med honom tills han somnar. Efter ett par dar kan man istället sitta bredvid sängen tills han somnar för att till slut få honom att somna själv efter att man t.ex. läst saga eller sjungt lite. Alltså att vi går ut efter man läst eller sjungt färdigt. Vad tror ni om det? Jag tror ändå på att man får ta det som det kommer. Vill ju ge han all kärlek i världen och vill han somna med någon av oss så visst, självklart får han det då!

Det går inte att skämma bort sina barn med kärlek.

Leklandet..igen

Blev en dag på Leklandet idag igen. Vad ska man göra när det är så trist väder jämt? Ida, Felix, Johanna, Tuva och Mathilda skulle dit så då hängde jag och Theo också på. Han bara älskar ju det så det passade bra. Annars hade jag tänkt mej öppna förskolan men det får bli nån annan dag. Dom öppnar ju inte här i byn förrän nästa fredag så kanske väntar till dess, behändligare så! =)

I eftermiddag ska vi klä på oss regnkläderna och plocka av alla vinbär på Theos mormors och morfars vinbärsbuske. Sen tänkte jag prova göra egen vinbärssaft. Blev inspirerad utav
Ninninusens som gjorde det häromdagen!

La ut en annons på blocket igår med massa olika böcker som jag haft i skolan. Har fått massa mail, sms och telefonsamtal. Trodde inte det skulle vara så lätt att bli av med dom men det är ju perfekt, onödigt att dom ligger här och skräpar. Så en bok ska jag skicka iväg redan i eftermiddag. På tal om att sälja så ska jag ta och lägga ut Theos vinteroverall ifrån Po.p på tradera nu. Så tar man dom pengarna och köper en ny, perfekt! Så bra att handla det på Kosta outlet för då får man igen pengarna på tradera. Kan inte bli bättre =)


Theo har börjat lägga sig på rygg när han badar, så man får inte ha så mycke vatten

Kort och umgänge

I lördags var Ida, Patrik och lille Felix här och jag fick gosa bebis - så mys. Kom just på att vi inte tog några kort och att jag faktiskt inte tagit något kort med kameran på Felix tror jag inte. Detta måste vi ändra på!

Nu ska vi åka en runda till apoteket och köpa lite av varje. Blir även en runda till Maxi för att köpa DVD skivor som man kan bränna på eftersom vi har alla Astrid Lindgren filmerna här som ska brännas av!

Efter det bär det av till Mattias, Simone och Adrian! Hörs ikväll.


Så roligt, så roligt

Jag har ju berättat innan om Theos allergier, mot mjölk och ägg. För ett par månader sen började vi med att prova om han kunde äta ägg och det funkade utmärkt i kakor och mat. Nu har vi vågat prova "rent" ägg också, alltså att äta ett ägg rakt upp och ner. Och även det funkar! Han fullkomligt älskar både kokt och stekt ägg - roligt.


"Jag vill också ha"


Vassegoo!


Gullisar

Steg 2 var ju då att kolla om han tål mjölk också. Vi började med bullar/kakor med mjölk i och det gick bra. Sedan provade vi mat med mjölk i men då blev han lös i magen. Vi avvaktade ett tag och började prova igen för nån vecka sen nu när han ändå inte är på dagis. Det kunde ju vara en tillfällighet att han var dålig i magen - vilket det också visade sig vara. Nu går det nämligen jätte bra med mjölk i maten. Igår däremot fick han laktosfri yoggi och sen fick han prickar runt munnen. Så kanske får vi hålla oss just till mjölk i maten, men det är ju nog så bra det! Eller så beror prickarna på något annat, det vet man ju aldrig.

Det var den glada nyheten det!

18 års fest och kräftor

Igår kväll var det dags för Tims 18 års dag - 080808 och allt! Började med middag med familjen och de närmaste vännerna och senare damp den ena efter den andra in av hans vänner och det blev riktig fest! Hade jätte trevligt, men vi begav oss hemåt när de andra skulle gå ut.


En full nybliven 18 åring


Och här med sin goa flickvän också

Skulle egentligen åkt ut till Hasslö idag men klockan gick och med allt som skulle hinnas göras så blev det bara stressigt. Skönt att för en gångs skull bara vara hemma och ta det lugnt också. Thilda är här idag också och ofta blir det ju att man ska fara runt eftersom alla vill träffa henne. Men det finns ju ingen anledning till att vi ska göra det jämt. Hon har packat upp sina presenter och när Theo sov passade vi på att lägga pärlplattor - mys.

Min pappa kom förbi innan med 52 nyfiskade kräftor som skulle kokas. Deras gryta funkade inte på deras nya induktionshäll så han kokade dom här istället. Det tyckte barnen var spännande! Förra året tyckte Micke det var minst lika spännande eftersom det var första gången han såg det då. Men nu kände han sig rutinerad, haha.


Helt tokiga i vasken innan dom skulle ner i grytan - stackarna


Färdigkokta

Jag har varit och handlat på City gross och handlat och Theo och Thilda har fått öppna en present sådär en vanlig Lördag. Bild på den kommer i morgon! Då ska jag berätta en glad nyhet också =)

Winnerbäck

I onsdags var vi på Winnerbäck ute på Stumholmen. Dit kom även Miss Li och några andra okända (i alla fall för mej). Winnerbäck var ju helt klart bäst men Miss Li är inte heller så tokig, inte min musikstil riktigt. Den låten dom sjunger tillsammans är ju bara helt underbar!

Vi gick dit och "picknickade" tillsammans med Mickes pappa, Marie, Therese, Simone och Mattias. Hade jätte trevligt och stämningen var på topp, framförallt när Lasse drog igång!


Ser ju dock inte så roade ut, haha


Mickes syster Therese och jag


Jag och Micke. Lägger upp den för hans skull, bara för han tyckte den blev bra.
Det tyckte dock inte jag haha.


När man läste recensionen i BLT dagen efter konserten kunde man inte annat än att hålla med. Han som skrev den satte verkligen fingret på precis hur det kändes. Han fick fyra ankare och jag instämmer helt totalt!

Gratis är gott

Har hittat ännu en gratis sida där man kan få presentkort på Kicks genom att t.ex. besöka olika hemsidor eller bli medlem på olika sidor. Gå med ni också vettja ---> klicka här!

Genom att registrera er där hjälper ni mig att få poäng samtidigt som ni själva kan sätta igång att samla poäng på en gång!

Här kommer dom - bilderna

Nu har jag kommit hem från jobbet och slängt mig på soffan framför Criminal minds. Tänkte också passa på att skriva lite här och dela med mig av bilderna hur det blev på Theos rum! Själv är jag riktigt nöjd.


Theos hörna! Han ville såklart också vara med på bilden...


Hans nya fina säng..


Thildas hörna! Perfekt att kunna "förvara" under sängen också ju, hehe.
Ska sätta upp henne rosa lampa över sängen också som sitter kvar där
sängen stod innan.


Här ser ni ju då lite helhet på rummet. Eller hur man nu ska säga! Till höger
står en vit MALM byrå ifrån IKEA. Ville inte ta kort på den för den är belamrad
med bl.a. massa av Thildas födelsedagspresenter som jag hoppas hon kommer
och öppnar snart. Eller ja, presenterna är ju öppnade men inte själva förpackningarna.
Är ju så mycket ståhej när man fyller år så vi tänkte öppna det när det är lite
mer lugn och ro!

Ja, som ni ser så gillar jag vita möbler i ett barnrum. Väggarna, och framförallt alla leksaker, innehpller ju ändå färg. Så då tycker jag att vitt passar utmärkt och allt framhävs så bra. Framförallt så är det snyggt att det är samma färg på allt och inte en salig blandning!

Nu ska jag äta en smörgås och titta på någon film eller så kanske. I morgon ska ni få se bilder ifrån Winnerbäck m.fl. igår. Det va bra - riktigt bra!

Vilken röra!

Vi hämtade sängen till Theo igår och den är SÅ fin. Insåg bara att det inte var det lättaste att hitta en madrass som passar, men nu är det också löst. Mio sålde denna sängen innan och hade 2 madrasser kvar som jag dessutom får mer än halva priset på. Hittade sängen på en hemsida, det är någon annan leverantör som också säljer den. Den kostar nästan 2500:- ny, och vi gav 300 kronor. Vilket klipp! =) Den ser lixom ny ut!

Just nu ser det ut såhär på Theos rum





Vilken röra kan man säga! Men så fort Micke och Theo kommer hem ifrån leklandet så ska jag få lite assistans att ta ut spjälsängen, sätta ihop den nya och hämta madrassen. Sen är det bara till att bädda och göra mysigt och städa och möblera.

Lovar att bjuda er på lite "efter" bilder så ni får se hur det blir. Ni måste ju se hur sängen ser ut ihopsatt också. Här visar den ju inte upp sin bästa sida precis!

Avslöjade mej visst på bild nummer ett ser jag, med min lilla godispåse som jag springer runt och småäter i medan jag rensar plockar och donar. Men har faktiskt gjort en massa annan nytta hela förmiddagen så det är jag värd!


Regn och rusk

Regnet öser ner och det blåser typ storm. Jag har äntligen hittat en säng till Theo, på blocket faktiskt, och den skulle vi åka och hämta i eftermiddag i Kalmar. Men vi får väl se hur det blir med den saken. Tänk om han säljer den till någon annan då? När jag nu äntligen hittat en jag gillar. Eller ja, jag har hittat en på Karlskrona möbler också, som kostar 1900:-. Denna jag hittade på blocket är lika fin och endast använd som säng i sommarstuga (alltså bara på sommaren) och kostar 300:-. Den är inköpt på Mio möbler. Båda priserna är utan madrass, men det vill man ju ändå ha nytt lixom! På tal om säng, undra när våra sängar hade tänkt komma? Det är 10 dagar sedan vi beställde dom nu och dom sa 7-10 dagar.

Vad gör man annars en dag som denna? Theo sprang ut naken i regnet innan när dörren var öppen och efter det fick erhan bada i badkaret. Just nu kollar han på Pippi i söderhavet och jag passar på att blogga. Har även hunnit med att rensa en hel del blend kläder och leksaker idag och är inne på andra maskinen tvätt. Bra med såna här dagar så man gör lite nytta också. När Micke vaknar efter nattens jobb så drar jag igång dammsugaren också!


Tänk att han har varit såhär liten, mammas älskling

Dålig dag

Både jag och Theo har sovit för lite timmar i natt. Theo är inte på sitt bästa humör, inte jag heller. Han bråkar, mitt tålamod tar slut. Ingen bra kombination idag alltå. Nu ska jag försöka ta oss iväg till City gross för att handla i alla fall. Hoppas dagen blir bättre när vi sovit middag. Ja, vi - jag ska nog nämligen också göra det idag tänkte jag.

Händelserikt augusti

Det har varit mycket senaste dagarna så har inte haft en tanke på bloggen. Igår satt jag från åtta till fem med sista uppgifterna och slutprovet i svenskan. Gott att ha det gjort men kan ju inte säga att det kändes helt bra. Tänkte göra en sista "finputsning" på det i natt när jag kom hem, men insåg att jag inte var i mitt sinnes fulla bruk för det då och skickade in det som det var. Hade ju en deadline klockan halv elva idag och då hade jag inte vaknat så det var tur jag inte glömde skicka in det på natten i alla fall, blev så stressigt innan jag skulle iväg på kvällen så då glömde jag det nämligen.

Var hos Ida igår kväll, och där var även Johanna och Susse. Vi tog oss en runda på sailet (en festival i stan, för er som inte vet) där vi träffade en del känningar och det är ju alltid trevligt. Hann dricka en cider men sen stängde öltälten vid ett - lite trist. När det är sail så blir man som vanligt extra sugen på att köpa båt och idag hittade vi en superfin, så får se hur det blir med den saken. När man inte har några lån så drar man sig ju för att skaffa sig några!

I morgon jobbar Micke sin sista natt på sitt nuvarande jobb, sen vet vi inte hur det blir med förlängning. Så det blir ju spännande! Blir det inget mer där så är vi i alla fall överens om att då blir det Norge för honom.

På onsdag ska vi på Winnerbäck, ska bli riktigt roligt! Sen nästa helg fyller min lillebror 18 år. Så på fredag blir det fest för honom. På lördag kanske det blir Rix fm festivalen. Sen den 13/8 är det show i wämö parken med bl.a mora träsk om jag tänkte vi skulle gå på. Det tycker nog Theo om.



Sen den helgen så åker vi på mini semester till Helsingborg. Bokade vandrarhem där för ett bra tag sen, vi bodde på samma för två år sen och det var supermysigt. Micke ska på Vallåkra (bilutställning) på söndagen men jag och Theo ska nog hitta på något annat. Är det dåligt väder blir det nog Busfabriken tror jag det heter och är det fint väder så blir det en dag på stranden. På lördagen blir det kanske Danmark eller något annat kul, vi får väl se.

Helgen efter det blir det kräftkiva i Kristianopel. Och sen är det snart september och då fyller jag år, visserligen i slutet, men ändå!