Vinbärssaft

Tog oss ut i regn rusket igår och plockade en massa vinbär hos mamma och dom. Micke tröttnade fortast, sen Theo och jag blev såklart ensam kvar. Förvånad? Näe..=)



Plockade nästan 2 liter så det blev i alla fall en full flaska saft. Här är dom rensade, sköljda och klara.



Och här kokas det för fullt i grytan innan det ska ställas av, tillsättas bensoat för att sedan hällas upp i flaskan. Idag provsmakade vi och den blev faktiskt jättegod. Theo gillade den verkligen så det var ju kul. Så det kan man ju göra fler gånger, men nu får vi vänta tills nästa år. Då ska jag prova göra vinbärssaft också. Snart drar ju svampsäsongen igång väl så då får vi plocka svamp istället. Vilken "bullmamma" man är va, haha.

Theo har gått och fått feber, närmare besämt 39 grader sist jag kollade. Han somnade nu för en liten stund sen. Micke är och handlar och sen ska vi fixa något att äta. Blir så konstiga mattider nu när Theo sover länge för det mesta. Halv nio gick vi upp både igår och idag - skönt. Men nästa vecka drar skolan igång och Micke börjar (förhoppningsvis) jobba snart igen, så då är det dags för rutiner, ordning och reda igen! Skönt i alla fall att man inte behöver lämna Theo förrän nio på dagis så slipper man i alla fall stressa om morgnarna. Man kan ju sova till åtta iaf =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback