Melodifestivalen?

Är det bara jag som tycker att Melodifestivalen har börjat spåra ur totalt? Knappt så man orkar titta längre alltså. Jag har haft en riktigt soft kväll. Micke började jobba vid sju och Theo somnade vid sju. Jag somnar också alldeles snart, är helt sjukt trött.

Blev inte Wämö parken idag så vi beger oss nog dit i morgon. Blev en långrunda med Malin och Sigge och sen lite fika här hemma. Skönt med någon att prata med! Sen blev det en snabbrunda till stan, tog en fika med mamma och så. Är ju Maria dagen idag och jag heter det i andranamn så mamma bjöd på Mariabulle. Tack.

Har lite funderingar på att sätta lösenord på bloggen ett par dagar. Ny design ska upp och sen blir det eventuellt en ny lösenordsskyddad del. Kanon ju, som en dagbok med lås. En del saker ska man inte skriva öppet om, samtidigt som man behöver "ventilera". Men, vi får se. Är det lösenord på bloggen när ni kikar in nån dag så testa igen, för den kommer öppnas när den är klar.

Nu blir det sängen.

Fint väder

Härligt att vakna upp till så fint väder på helgen. Vi var uppe med tuppen idag så passade på att dammtorka och plocka lite. Nu kommer snart Malin och Sigge och då blir det en promenad. Resten av dagen är oplanerad än så länge, funderade på en tur till Wämöparken, men kanske tar det imåm istället. Skönt att hålla sig hemifrån när Micke sover eftersom han jobbar sin natthelg.

Nähe nu ska jag fixa i ordning det sista och klä på Theo.

Sluta tänka så mycket!

Måste bara börja med att säga att detta var bara så klockrent skrivet. Handlar om ansvaret man har för sina barn, eller hur man nu ska säga. Läs!

Det var inte vad detta inlägget skulle handla om, utan det jag tänkte på var att jag tänker alldeles för mycket. Visst, det är bra att man tänker igenom saker och ting, ser det ur olika synvinklar och funderar igenom allting så att man inte tar några dumma beslut eller drar förhastade slutsatser. Men. Ibland undrar jag om det inte bara hade varit bättre om jag inte hade haft någon betänketid, för den gör mig nämligen galen.

Just nu handlar det framförallt om 2 olika saker. (Shit, det snöar ju ute, det är alldeles vitt. Nu trodde till och med jag våren var på väg ju..)

Boende. Var ska vi bo, hur ska vi bo och när ska vi flytta? Ena dagen är vår plan att bygga i Bastasjö, nästa dag är planen att köpa "begagnat" i Nättraby. Man väger fördelar och nackdelar och kommer fram till de ena och det andra. Fördelar Bastasjö: Nytt område, mycket barn, vi kan behålla dagis, nytt hus precis efter våra önskemål. Nackdelar Bastasjö: Inget "samhälle" med t.ex. affär utan bara hus på hus på hus, inget hav, barnen kommer hänga i Lyckeby, Vedebyskolan känns...konstig. Fördelar Nättraby (begagnat): Bra by, affärer, bra läge med närhet till havet, bra skola. Nackdelar Nättraby: Finns inga tomter att bygga nytt på. Fördelar begagnat: Det blir billigare eftersom man får ett färdigt hus med färdig tomt och allting. Nackdelar begagnat: Det är alltid något det är fel på.
Det enda man inte kan ändra på är läget, så det problemet måste lösas först.

Utbildning/jobb. Ena dagen är jag helt säker på att jag vill bli sjuksköterska men nu är jag väldigt osäker. Har hittat en utbildning till barnundersköterska som jag häromdagen bestämde mig för att söka, men idag vet jag inte. Den utbildningen verkade väldigt intressant i alla fall, man fördjupar sig alltså som undersköterska inom barn. Men vill jag ens jobba inom vården? Egentligen vill jag ha ett jobb då man slipper alla kvällar och helger. Typ förskollärare. Men vill jag verkligen jobba som det hela livet? Ibland ja, ibland nej. Jag skulle också kunna tänka mig att jobba på familjerätten. Ska man läsa till socionom då? Det är så himla många som gör det vilket betyder jobbkonkurrens sen. Eller behandlingspedagog? Äh jag vet inte.

Nu vet ni vad jag går och funderar på dagligen.

Fredag

Dagen började med ett bad tillsammans med Malin och Sigge, och en himla massa annat folk. Mysigt som vanligt, men Theo tyckte det va lite kallt idag. "Fyyse" sa han och hämtade sin fina badrock - "Upp". När vi körde hem somnade han gott och sen blev det pannkakor till lunch. Efter det gick vi ut men då höll precis solen på att gå i moln tyvärr. Hoppas på att få njuta mer av det härliga vädret i helgen. Tog oss i alla fall en promenad och stötte på grannarna i en lekpark. Gick vidare för att spana in en grej och sen hem till mina föräldrar.








För att han är underbar!












Hittade bilder på mamma och deras dator nu. Inte utan att man längtar efter sommaren.

Kvällsfunderingar

Har mina mattegrejer på hela soffbordet och har precis lagt ner det projektet för kvällen. Nu är det tvätt som ska hängas och sen blir det sängen. Kan inte låta bli att fundera på vissa saker. Jag brukar försöka se på allting ur olika synvinklar för det är ju så att det finns alltid (minst) två sidor av allt, men i vissa fall går det bara inte. Men för att veta vilka människor som är bra människor så måste det ju finnas motsatserna också. Skitsnack är inte bra, men ibland är det svårt att låta bli att gotta sig i det.

Förresten, jag har en ny framtidsplan. Hejdå Karlskrona, kanske.



Shopping!

Att handla är roligt. Om det så är grejer till Theo, till mej, mat eller något till hemmet. Jag gillar helt enkelt att spendera pengar. Idag har vi storhandlat, igår köpte jag en ny matta till köket och häromdagen blev det en tur till Lindex.

Lite av inköpen!


En enkel "plastmatta" till köket, blir genast mer hemtrevligt.


Fina kläder till Thilda. Theo fick 2 mjukisbyxor men dom va inte så roliga
att ta kort på!

Skulle egentligen bara jobbat torsdag denna veckan men fick rycka in i måndags också. Idag ringde hon och ville jag skulle jobba ikväll också, men jag insåg min begränsning. Har en massa matte jag måste sätta mig med ikväll för i morgon på lektionen börjar vi med nya grejer. Man vill ju gärna hänga med lixom. Sen jobbar Micke också så orkar inte krångla med barnvakt heller för den delen. Mitt barn, mitt ansvar. Så vi ska strax gå ut lite och gå hem till Theos mormor och laga middag ihop - mys.

Godmorgon!

Theo får vara hemma ifrån dagis idag. Jag hinner ändå sluta skolan innan Micke börjar jobba så då känns det onödig att lämna honom. Men denna veckan hade han inte behövt vara någon dag egentligen så det får bli lite "extra-dagar" ändå för hans skull.

Han har varit så himla go senaste tiden. Om man jämför med för några veckor sedan så är han verkligen som en ängel, ändå om han får sina ryck då och då såklart. Men  man hanterar ju det på ett annat sätt om det bara är lite ibland och inte hela dagarna.

Nu har han även kommit på att man kan "låtsas-sura".

 

Oftast slutar det såhär..




Prickarna runt munnen kommer förmodligen från ketchup/tomat/andra färgämnen

Göteborg del 2

Här kommer alltså lite bilder på dom tuffa hajarna! Kändes rätt häftigt att stå endast en glasruta ifrån t.ex. en såghaj. Dom bara simmade rakt emot en och över en. Theo stod som förstelnad.




Glo inte tänderna!


Han jobbade nog som städerska hos hajarna han. Även kallad mal.






Kolla in "ansiktet" - tjing tjong kines.




Detta vet jag inte riktigt vad det var, men den va tuff!

Sen fanns det ju en massa annat kul att leka och exprimentera med, så efter en lunch på McD så gav vi oss på dom avdelningarna.






Theo Feugelsang (stavas?)

Ja man var inte sysslolös i alla fall och vi hade himla trevligt. Theo somnade som en stock och sov hela vägen hem. Åkte direkt till lite affärer i närheten av där vi bodde. Theo fick pussel och fina badleksaker som han höll krampaktigt i. När jag skulle in på Lindex tyckte han inte det va roligt längre och utbrast ett: Neeej! Precis som det brukar vara när man ska shoppa kläder. Hann i alla fall få med mig fleecejackan jag spanat in inför våren. En svart fix med turkosa detaljer! Har även köpt tillhörande överdragsbyxor så nu är det bara en "skaljacka" som fattas. Får se om det blir pop eller om vi kör på samma serie som det andra.

Nu kom jag in på annat så åter till lördagen. När vi kom hem var vi trötta och sega och kvällen blev lugn. Bjöds på plankstek - otroligt gott. Fick även med oss 2 plankor hem så nästa helg ska jag försöka mej på att göra sådana tänkte jag. Kollade på melodifestivalen och prata en massa, en trevlig kväll helt enkelt.

På söndagen blev det en lugn förmiddag. Åkte en sväng till biltema och sen efter att vi ätit lunch så begav vi oss hemåt. Tänkte vi skulle åkt till Ullared en runda men det va stängt på söndagar nu tydligen. Då sparade vi ju dom pengarna i alla fall. Handlade lite på lindex idag istället men bilder på det kommer i morgon. Nu har detta inlägget tagit tillräckligt med tid så nu blir det sängen och läsa Mama.


Krångel

Eftersom datorn krånglar och inte vill visa mig bilderna så får ni hålla ut en stund innan del 2 av helgen kommer.

Jag har precis lämnat Theo på dagis. Pratade lite med Albins mamma och hon fick mig att bli ännu mer sugen på en viss sak. Vi får hoppas att planerna går som vi tänkt efter sommaren. Verkar som att Theo och Albin var dom enda som inte haft maginfluensa, så vi får hoppas att dom klarar sig nu. Det är tydligen många som fått det både två och tre gånger, stackarna..

Dagen idag kommer jag ägna åt matten. Ska räkna nu hela förmiddagen och vid två har jag lektion. Behöver friska upp minnet lite nu efter lovet.



Göteborg del 1

Ja då kommer en liten sammanfattning om helgen som tillbringades i Göteborg. Vi kom ju upp på fredagskvällen och då blev det tacos och massa bus och mys. Theo höll igång som aldrig förr och somnade sent, "det blir bättre imån när han känner sig mer hemma" sa jag, det skulle jag aldrig sagt ;)

Gick upp vid åtta tiden på lördagen och åt god frukost. Theo har haft massa att göra både när vi ätit och inte ätit hela helgen så han har mest varit överallt och ingenstans. När jag sedan gjorde mig i ordning, ja då gjorde Theo också det.



Lite eyeliner på kinden blir väl bra.

Barn gör inte som man säger, barn gör som man gör!

Sen tog vi spårvagnen till Universeum. Theo tyckte det var spännande och speciellt att åka genom den låna tunneln. Det blir ju så "staaakt" sen när man kommer ut. Vi köpte biljetter och tog den märkliga hissen upp till "avdelningen" med "normala" fiskar, grodor och sånt som finns här.









Sen kom vi vidare till lite mer exotiska saker. En stor "tunna" med bl.a. rockor och massa akvarier med fina fiskar.




Theo och jag spatserar över vattnet


Liten Theo i jämförelse med akvariet




Tuffa ormar


Riktigt fin fisk






Bilden blev inte så bra, men det e ju Nemo - viktigt =)




Denna söta apan hade gärna fått följa med hem


Crocodile dundee



Avslutar med denna bilden, bara för att den fisken såg så himla.. bitter och butter ut, haha!

Fortsättning följer i morgon. Då ska ni få se hajarna och annat kul!




Pluggvecka

Detta kommer bli en riktig plugg vecka, har massa att ta igen eftersom vi tog lov förra veckan. Men det är det såklart värt! Somnade allihop igår när vi skulle natta Theo och idag fick jag sovmorgon så nu känner jag mig riktigt utvilad. Senaste tiden har jag vaknat typ vid fem, sen har jag så svårt att somna om. Så då ligger man och somnar och vaknar och blir precis skit trött istället.

Men, det är väl ett världsligt problem om man jämför med vissa andra problem som ligger här hemma och gror... jämt. Ibland undrar jag varför jag ska deppa över andras problem. Jag vet svaret, men ibland känns det ändå så hopplöst.. Jag behöver verkligen skriva/prata av mig men detta är fel ställe så därför så sätter vi punkt där. Istället tänker jag ta i tu med det på ett annat sätt, genom att börja ifrån ruta ett och reda ut mina egna problem och frågor. Hoppas jag kan berätta mer om detta snart, för det kan bli en spännande resa...


Underbara helg

Har haft en helt underbar helg i Göteborg hos faster och Annelie. Orkar inte lägga ut bilder och skriva en massa nu men vi har i alla fall blivit bortskämda med GOD MAT och Theo (och Thilda också) har fått massa fina saker!

Berättar mer i morgon och då ska ni få se på massa bilder ifrån Universeum. Nu ska jag bädda ner mig med mina älsklingar (om dom kan komma hem ifrån grannen) och titta på film. Älskar mina grabbar något otroligt mycket, ibland kommer man verkligen till insikt och förstår hur bra man har det. Kan ibland titta på Theo och lixom fortfarande få den där känslan: Är han verkligen MIN? Och en bättre sambo kunde jag inte heller haft, ändå om man har sina strider ibland.

Nähe, film var det!

Fredag

Då var det fredag, vilket betyder att vi ska åka till Göteborg idag. Ska bli så himla roligt. Efter jobbet igår stannade jag till hos Therese och Henke och lånade en bärbar DVD till bilen, så jag och Theo kan titta på film på vägen.

Annars har denna sportlovsveckan bjudit på mycket pulkaåkning och mys. Har inte blivit så mycket andra aktiviteter, men det kör vi igång med nästa vecka igen när badet i Rödeby drar igång igen. Perfekt att vara där på fredagarna. Har man en gång börjat bada där så är det inte så kul att bada i stan igen för där är ju mycket kallare i vattnet och botten är som ett rivjärn i jämförelse.

Theo är hos sin mormor nu, hon hämtade honom kvar över nio. Jag har finjusterat ett arbete som jag precis har skickat in, och nu ska jag ta fram den andra boken och läsa igenom ett kapitel. Räknar inte med att jag hinner skriva så mycket, men då har man i alla fall läst det och är förberedd till nästa vecka.

I onsdags kväll fick vi besök av Ida, Patrik och Felix, det har jag nog glömt berätta. Theos nya bästis blev Patrik. Han fick heta både Pate och Putte, haha. Felix har blivit så stor nu så snart kan han vara med och busa på riktigt. Theo var lite skeptisk till att han skulle vara med och bygga lego.








Goa grabbarna!


Baka kaka


Mamman och en suddig Theo

Vi myser på här hemma. Har badat, kollat på Ronja, busat och just nu pusslar Theo. Jag ska sätta igång och göra solskensbullar.


Dagen och om att sova

Har haft en riktig slappedag idag. Försökte plugga lite innan men har verkligen kommit "ur gängorna". Skrev en halv sida i alla fall, bättre än inget. Nu vill Theo bara titta på Ice age men jag vill gå ut. Senare ska vi nämligen till Theos farmor och då lär vi också sitta inne. En hel dag inomhus går ju inte!

Denna veckan blir det sportlov för Theo. Maginfluensan härjar som aldrig förr så tänker inte lämna honom. Igår hade dom varit 18 barn totalt på 4 avdelningar och det säger ju ganska mycket om smittospridningen. Skönt att man har möjligheten att hålla honom hemma i alla fall, det hade man ju inte kunnat göra om man jobbat om dagarna. Men den tiden kommer för mig också! (Huga ;) ) Vi har verkligen en LYXIG tillvaro vi!


ÄLSKLING


Att sova middag, eller att inte sova middag, det är frågan det. Verkar inte som det spelar så stor roll hur man än gör. Allting faller sig väldigt slumpmässigt med när han somnar på kvällen, hur han sover på natten, när han vaknar på morgonen osv. Så det är nog bara att ta dagen som den kommer och gilla läget!

Härliga dagar i snön

Ja nu har man verkligen fått många härliga dagar i snön, och förhoppningsvis blir det fler. Thilda var här söndag till måndag så då blev det såklart fullt ös i pulkabacken! Ja, fullt ös för hela slanten blev det kan man ju säga. Dom är verkligen som katt och råtta Theo och Thilda, inte en lugn stund!





Pussel

Theo sysselsätter sig med sin favorit sysselsättning, nämligen att pussla. I helgen hittade hans morfar lite pussel på vinden också så nu har han utökat förrådet hemma hos dom. Här har vi redan pussel i varenda hörn!


Snygg i mammas diadem också, haha.





Snygga modeller i nya kläder ifrån Villervalla för nån vecka sen. Alla bilder är tagna med gamla kameran när systemkameran var på lagning!

Hjärta

Igår var det allahjärtansdag och det är ingenting bi brukar "fira" direkt. Jag tycker man ska visa uppskattning varje dag i ett förhållande (även fast jag själv är dålig på det ibland) och att bara byta pengar känns meningslöst. Vi var på bio tillsammans förra helgen och på fredag åker vi till Göteborg. Mycket roligare att göra såna saker tillsammans lite då och då.

Theo var den som blev mest uppvaktad av söta lilla Hanna. Hon kom igår förmiddag med ett hjärta, fyllt med godishjärtan, till Theos stora förtjusning.







Resten av förmiddagen igår spenderade jag och Theo ute med grannarna. Pappan jobbar hela helgen lång. Det var ju alldeles underbar väder igår, och likaså idag. Medan Theo sov ute i vagnen satt jag i en solstol och njöt hos mamma och dom, och även mamma gjorde mig sällskap efter en stund. Vi grillade gott kött och tog oss ytterligare en tur till puklabacken framåt kvällen. Sen blev det bad och massa bus med pappa när han kom hem innan det var dags att sova. Hela kvällen gick han runt och försökte säga godishjärta. När han skulle sova sa han godnatt och sov gott femtio elva gånger, innan han kom till ro med sin "bababodd" (bandyboll) i handen. Fattar inte hur han får ihop vissa ord!

Vi kollade på melodifestivalen och åt räkor innan vi också somnade gott.

Idag vaknade jag tjugo över åtta, läste en stund, och vid tio i nio vaknade Theo också. Vi har haft en riktig mys morgon. Theo pusslar just nu och snart ska vi gå och mata fåglarna i ån med grannarna.

Ha en härlig dag och njut av solen allihopa, för det ska vi göra!

Godmorgon soliga dag

Vilken härlig lördag, snö, sol och några minus grader! Jag har precis dammsugat och torkat golvet i köket. Innan jag kunde städa där fick jag plocka ihop ett tiotal pussel. Dom är på golvet, under bordet och på bordet - överallt med andra ord. Men det är ju kul att han har ett intresse ;)

För övrigt är det mycket spring i benen på han, som vanligt. Därav hade jag lite svårt att få en bra bild på hans snygga strumpor han hittade och klädde sig medan jag städade.



Detta är Theos mormors strumpor som hon köpte i Ullared. Lurviga och sköna! Jag fick låna dom igår när vi kom hem till dom eftersom mina var blöta och idag tyckte Theo det var hans tur att ha dom. "Mommo omma, Offa omma" går han här och säger.


Mys dag!


Underbara unge




Skrev ju igår att jag funderade på att ha Theo hemma idag, men jag ändrade planerna i morse då jag insåg att han skulle vara ledig tills nästa onsdag och då hade det ju varit bra att få undan massa skolarbete idag. MEN. När vi kom till dagis så hände det massa mattor ute. Jaha tänkte jag, nu har någon spytt. På dörren satt en lapp - "Nu går det magsjuka.." osv. Jag tassade in för att meddela att vi skulle köra hem igen och det tyckte dom var förståndigt.

På en annan avdelning var det 8 barn sjuka och på Theos avdelning var en i personalen hemma. Dessutom så hade dom barnen som var där idag syskon som låg hemma och var magsjuka. Varför lämnar man då dom barnen på dagis?? Förstår inte varför inte folk kan sammarbeta lite för att få den där skiten att sluta gå runt runt. Nu hoppas vi i alla fall att det lugnat sig tills onsdag så han kan vara på dagis då eftersom det bara blir två dagar nästa vecka.

Istället fick ju jag och Theo mysdagen jag önskade. Vi körde och badade i Rödeby, åt lunch på McD, åkte hem och bytte sängkläder och hoppade i sängen, pusslade lite och var ute ett par timmar. Han har varit så snäll och go hela dagen, med undantag för när vi skulle hem från McD och jag fick bära ut han utan ytterkläder. Nu ikväll blev det middag hos mina föräldrar. Theo har sprungit runt som en tosing och somnade gott i bilen vid halv åtta när vi körde hem.



Theos ska ner med den "ååsa" pulkan i skogen på vår baksida


Först kastar man ner pulkan och sen springer man i backen..


..tills man ramlar! Och det är SÅ roligt.


Det är kul att springa i skogen!

Vi gick till affären för att köpa vitpepparkorn som jag har smaskat i mig (läste btw att dom håller på att testa fram vaccin mot maginfluens/vinterkräksjuka. GE MIG!), och sen till blomsteraffären för att köpa blommor till farmors och farfars grav.


Fina blommor i snön, med gömda Allahelgona-dekorationer.


Han är så go

Theo är så härlig nu, man kan lixom inte låta bli att le när man pratar med honom. Det kommer mer och mer ord och han sätter ihop dom mer tillsammans också. Han har ju inte varit tidig med talet precis, men det kommer! Idag på dagis när jag skulle klä på han så skulle han sitta i torkskåpet. Han berättades att det var "Bells" (izabells) overall som hängde där och att det va "Dejas" (frejas) vantar. Snacka om koll, haha. Han kanske skulle hjälpa personalen ibland!

Hämtade honom lite tidigare än tre på dagis idag eftersom jag skulle jobba kvällen. Vi åkte lite pulka och gick i skogen och halkade i backarna. Det tycker han är hejdlöst roligt, när man ramlar alltså. Han skrattade så han kiknade så jag fick ramla många gånger ;) Funderar på att ha han hemma i morgon också, han har börjat hosta lite idag, så vi får se hur han låter i morgon. Men jag är sugen på en ledig mysdag.

På tal om talet så har han börjat prata lite engelska också, haha. Yes, yes och yeah är favoritfraserna. Han gillar även Pokerface, precis som sin mamma. "P p p p, fäääs, p p p fäääs, ma ma ma ma". Han kan, min Theo.



Fiiiinast

HÄRLIGA VINTER

Detta inlägget skrev jag igår kväll, men det ville tydligen inte publiceras då. Blogg.se va segt - som vanligt.




Vad glad jag blev i natt när jag gick upp och såg SNÖ. Ännu gladare blev barnen såklart när de steg upp idag. Det är ju så mycket roligare att gå ut när det är snö ute. Så det blev massa bus och pulkaåkning ute på förmiddagen. Tyvärr fick jag tillbringa lite av den tiden med matteboken, men jag hann vara med en timme i alla fall.



Theo hostar, men lika söta för de


Puss syrran


Glad tjej


Gott med snö, men Micke ska nog inte mixtra så mycket med kameran ;)

Jag är tacksam att vi bor här nu. Dels för att vi slipper skotta snö, och bilen står under tak så man slipper skrapa rutor också. (Stackars Micke får ju dock göra det i morgon tidigt.) Framförallt är jag tacksam för att man bara kan gå rakt ut i härlig snö, slippa allt blask i stan. Man kan ta pulkan istället för vagnen och man slipper åka iväg för att åka pulka och kunna leka!

Alla bara tjatar om våren, men hallå, det är faktiskt februari. Februari tillhör, om inte jag missminner mig, vintermånaderna. Det betyder att det SKA vara snö. Våren kommer om vi har tur i slutet på mars elelr början på april. Tills dess har jag hellre snö än massa regn och grått, trist väder. Lite vårtecken har man ju dock sett, typ snödroppar som sticker upp ur snön - märkligt.

Mindre kul var det dock att köra till och från skolan och till och från jobbet, jag hatar vinterväglaget. Däremot är det fint att titta på vita vägar, istället för avgasfärgade och blaskiga.

Äntligen!

Idag, efter att jag hade pluggat hela dagen hemma och varit i skolan, så hämtade jag ut vår älskade kamera som varit på service en vecka eller så. Nu funkar den utmärkt igen, och ingen är gladare än jag. Inte alls lika kul att ta kort med den gamla vanliga digitalkameran.

Efter jag hämtat ut den så hämtade jag Theo på dagis för att sedan brumma vidare och hämta Thilda i stan. Behöver jag säga att det blir en del körande här eller? Ge mej en bensinsnål bil, tack. Micke fixade maten när vi kom hem och sen blev det lek utomhus med grannarna. Efter en timme eller så var vi frusna och gick in och tog en kvällsfika innan det var dags för sängen för barnen. Eftermiddagen/kvällen blir så himla kort när man kommer hem så sent (16.30), vilket vi inte är riktigt vana vid.





Vilka grannar

Micke är långledig och passar då på att jobba över. Natt dessutom, jag som älskar att sova ensam. Satt och pratade med grannen på msn och han säger att det är en konstig man utanför vårt på baksidan. TUR att jag hade nerrullat. Han gick visst där och pratade med sig själv och var allmänt konstig. Huga.

Grannen bad mig låsa och sa att mannen gick mot vår uteplats. Gissa om pulsen steg. Det började prassla där ute och han ryckte i dörren. GAAH, jag höll på att dö i soffan. Springer in till Theo, ringer till Micke, gör upp en handlingsplan (typ ringa polis, ringa hit pappa..) och har halvt panik. Har fortfarande kontakt med grannen på msn.

Telefonen ringer, och det är grannen. Hör bara ett asgarv från han och hans tjej. KUL. Då sitter hon på msn och han springer här ute och skrämmer livet ur mig. Så tråkigt har dom när det är paus i Beck filmen. Tror bestämt att Theo ska göra slut med Hanna imån.





"puss uss"

I natt har Theo sovit hos sin mormor och morfar och det tyckte han såklart var jätteroligt. Vi tog vara på tiden ensamma eftersom det inte blir speciellt ofta, och gick på bio tillsammans med lillebror och Jennie. Såg Benjamin Buttons otroliga liv och den var super. Jag gillar filmer som är tänkvärda och det var den verkligen. (Angelica, du hade gillat den! :) )

Dom sa så mycket bra saker som jag tänkte att jag skulle komma ihåg (vilket jag såklart inte gör nu i skrivandets stund)och det handlade mycket om att välja sin väg. Är man inte nöjd med livet, är det aldrig försent att förändra det. Kan verkligen rekomendera den. 2h och 45min gick snabbt.

Theo sa precis "puss uss" i dörren och följde med sin pappa upp till grannarna. Jag ska plugga!  

Skola och massa annat

Hela morgonen och förmiddagen spenderades i skolan, matte är faktiskt roligt. Skönt det. När jag kom hem hann jag uträtta lite viktiga saker innan Theo vaknade och sen blev det fullt ös. Kände mig verkligen inte på topp och fick ett mindre bryt på eftermiddagen, men sen kändes det liite bättre. Alla har väl sina svackor.

Theo och jag hittade på en massa under eftermiddagen. Vi målade med fingerfärg..


Bild från november 08 på det sötaste som finns på denna jord :)

..
Vi lekte även med lera och pusslade. Det läggs väl sisådär ett femtiotal pussel om dagen här hemma. 9 bitars går som en dans, då behöver han inte ens fundera längre. 24 bitars lägger han på 3-4 minuter. Är nog dels dags att köpa lite nya pussel och dels dags att köpa med fler bitar än 9-20 vilket dom flesta vi har är.

Just nu längtar jag efter Göteborg. Ska bli så skönt med miljöombyte och så roligt att träffa faster och A. För att inte tala om hur glad Theo kommer bli när han får se "Nemo", "hajen Bruuuce"  och "Herr Nilsson".






Bilderna är lånade ifrån www.universeum.se

Dåligt med bloggande

Den dåliga bloggningen beror ju dels på att det är tråkigt när man inte har någon kamera och dels på att jag har typ noll energi över. Är fortfarande förkyld, igår hade jag feber också men det har jag inte idag. Trots det så stannar ju inte livet upp, både igår och idag var det mattelektion och så massa sjukvårdsgrejer som ska göras. Middagen ska lagas, tvätten ska fixas, Theo ska "tas om hand" och ja, ni som själva har småbarn vet ju att man lixom inte har tid att vara sjuk direkt.

Så min sista energi jag har kvar efter sömnfattiga nätter och dagar med skolarbete, den tar gladeligen Theo med sina utbrott. Hans humör har varit förskräckligt sista tiden. Trots, bråk och många tårar. Han kan ALLT själv, och då menar jag allt. Tar jag nånting åt honom så blir han vansinnig och ställer tillbaka det och ska ta det själv istället, ska jag hjälpa han med något så ska pappa göra det istället eller tvärtom, på- och avklädning är som en brottningsmatch och innan man kommer ut i bilen så är tålamodet lixom gone with the wind. Och speciellt nu då.

Det är bara att hålla ut, som jag sagt innan. Men just nu är det kämpigt, jag behöver en hitta-på-något-på-egen-hand-kväll och en sova-hela-natten-utan-att-bli-störd-natt.

Ont

Igår kom Mickes mamma hit på eftermiddagen så vi bjöd på middag och lite fika. Det blev lövbiff, pommes, kall beasås, marinerade vitlöksklyftor och en god sallad. Det satt fin det! Började dock få ont i halsen och kände mig småsjuk, vilket har hållt i sig idag. Trots det hade vi en trevlig kväll! När Micke körde hem henne på kvällen började jag skala räkor och när han kom igen så åt vi rostebröd med aijoli och räkor på, sen somnade vi gott framför en film.

Fick en riktigt skön sovmorgon idag av min älskling. Dom åkte ut till Hasslö så det var alldeles tyst när jag vaknade. Låg kvar i sängen hela förmiddagen och läste bloggar och började på en ny bok. Åt frukost klockan ett och kände mej som 18 år igen ;) Skönt att få en slapp förmiddag när man inte mår hundra i alla fall.

Senare på eftermiddagen bjöds det på hemmagjord pizza hos mina föräldrar, och resten av kvällen har vi bara slappat. Tim och Jennie kom förbi en runda också så Theo blev helt superspeedad. Till slut somnade han i alla fall i vår säng medan jag kollade klart på filmen jag somnade ifrån igår. Har typ lyckats spräcka min trumhinna också och det var INTE skönt och nu känns örat helt konstigt. Ont både här och där med andra ord.

Imån är det skola, dagis och jobb för oss. En riktig måndag alltså.





Titta vad liiiten han va där! Såg att det började spridas en utmaning där man skulle lägga upp bild sex ifrån mapp sex. Fick inspiration ifrån det och gjorde detsamma, eftersom vi inte har några nya kort. Kameran är sönder och inte inlämnad ännu, måste göra det imån. Tog visserligen kort med gamla kameran häromdagen, men dom är inte inlaga än. Nähe, slusnackat.. Natti :)