Vädrets makter

Tänk vad vädret hela tiden spelar in. Antingen är det tråkigt för att det regnar, härligt för att det är sol, allmänt skitväder eller något annat. Man är alltid beroende av vädret när man ska göra något och det är ett stående samtalsämne i många situationer.

Det är väldiga kontraster nuförtiden. Igår var Theo på utflykt med dagis. Dom hade matsäck med sig, solen lös och dom hade det så mysigt. Shorts och t-shirt åkte på, solkrämen sprayades på och på eftermiddagen badade han och ville. Sen mulnade det ihop, idag ösregnar det och vi får klä på oss regnkläder.

Frågan är då vad man ska hitta på idag, eftersom det är så tråkigt väder. Barnen klättrar redan på väggarna här hemma, men nu verkar dom ha hittat något kul att göra på Thildas rum. Mcke jobbar till sex, som vanligt. Riktiga skittider. Men nu ska jag försöka vara tacksam att han har ett jobb istället!

Jag ska jobba tre nätter nu och Micke jobbar också i morgon så då får mormor följa med Theo på hans fotbollsträning.




Bilder från första träningen i Rödeby för 2 veckor sedan.

Nu hoppas jag att helgen och nästa vecka kommer att gå snabbt, för veckan efter det händer spännande grejer. Sen får vi besök av världens bästa faster med sambo och det ser vi verkligen fram emot!


Tillbaka!

Det var flera månader sedan jag skrev och jag har säkerligen inte så många som kikar in här längre, men jag tänkte mig en nystart nu. Det händer mycet i mitt/våra liv och jag känner att det hade varit roligt att kunna gå tillbaka senare i livet och läsa/titta på bilder här, precis som jag kunnat göra de senaste åren.

Månaderna som gått har självklart innehållit en hel del. Vi har t.ex. renoverat vår tvättstuga.

FÖRE:





EFTER:





Känns lite finare och fräschare. Mycket roligare att tvätta nu ;-) Bara lite gardiner och fönsterlampa som fattas också, men det ska snart bli klart det med.

Theo har blivit så stor. Nu cyklar han utan stödhjul och han har varit på sin första fotbollsträning. Började i Rödeby förra veckan, men i morgon startar dom upp träning här i nättraby så då hoppar vi såklart på den istället. Han tycker det är SÅ roligt.






Nöjd kille innan första fotbollsträningen


Jag har under vintern sökt massa nya jobb, testat på att jobba på sjukhuset ett par veckor och blivit erbjuden ett annat mer administrativt jobb. Valde slutligen att gå tillbaka till kommunen så nu har jag ett vick i resursteamet och det känns bra. Jag är så nära min tillsvidareanställning i kommunen så det vore bara dumt att kasta bort den chansen, för det är ju verkligen en trygghet.

Micke gör praktik på Beijer denna månaden och han kommer (väl?) börja jobba där direkt när praktiken är slut. Skönt att han är igång igen och att man snart kommer att ha två löner. Speciellt nu när sommaren är i antågande (ändå om man inte kan tro det) och man vill hitta på en massa skoj.

Vi ska i helgen sätta igång med altanbygget, så idag ska det inhandlas virke, eller om vi tar det i morgon. Sen är det dags att börja måla huset. En del ska skrapas också så det är lika bra att sätta igång eftersom vi vill bli färdiga och kunna njuta av sommaren. Hoppas bara det blir lite bättre väder för vi kan ju inte måla i regnet.

Idag är Theo och jag lediga och är än så länge bara hemma och myser. Vi får väl se vad dagen har att erbjuda sedan.