Jobb och annat skoj


Såpbubblor är typ... rogivande?


För tillfälet blir det mest jobb för min del, men emellan det så får man passa på att hitta på lite kul. Jag har jobbat nu onsdag-fredag och ikväll går jag på natten. Jobbar fredag och lördag natt, men det blir fin fina pengar eftersom det blir kvalificerad övertid Sen när jag går av söndag morgon bär det av til Tosselilla sommarland är det tänkt. Sen på måndag har jag min "ordinarie" arbetsvecka måndag-torsdag. Behöver jag säga att jag tänker vara leeedig nästa helg?

Fyra veckor kvar till HUSET ÄR VÅRT. Längtar.

Helt blöjfri?

Theo är sedan ett tag tillbaka helt blöjfri dagtid. Numera är nästan alltid nattblöjan torr så nu funderar jag på att ta bort den också. Det tråkiga är bara att nån gång när han sovit utan så har han inte vaknat när han kissat utan legat i det, och det vill man ju såklart inte. Eller ja, eftersom vi sovit så vet jag ju egentligen inte om han precis kissat när han ropat efter mig, eller om han legat i det. Men det har sett ut att ha varit där en stund i alla fall.

Knepet för att han ska vara torr på natten är så lätt som att han kissar innan han somnar. Gör han inte det, så är det oftast kiss i blöjan på morgonen. I natt tror jag vi testar minsann! Ska bli så skönt att slippa köpa bjöjor sen.

Hoppas nu bara att det kommer gå lika bra när han börjar på dagis igen, men det får vi ju hoppas. En och annan olycka får man ju räkna med men som dagispersonalen sa så händer det ju även de äldre barnen. Dom har inte tid att gå på toaletten när dom busar på dagis ju! Nu blir det ju lite mycket kanske med dagisbyte och så, men det ska nog gå bra. Det som känns bra är att jag kommer att vara med på inskolningen då och jag kan se till så han vet vart toalett och sådan finns så han känner sig "bekväm" med det. Samtidigt ser jag också hur uppmärksamma dagispersonalen är på "signaler" och hur ofta dom "rutin-kissar" barnen, alltså tex innan de går ut osv.

Ibland har jag fått en känsla av att en del inte lägger ner så stor energi på det. PÅ Theos nuvarande avdelning funkade det faktiskt bra, men när dom var ihopslagna nu i sommar så verkade den personalen mest tycka att det var jobbigt och när jag hämtade Theo hade han blöja på sig.

Nähe, mycket blöjprat blev det. Vi sitter och äter frukost nu, haha. Theo vaknade vid tio. Igår var vi på allsången och det var trevligt som vanligt. Idag klockan ett börjar min tuffaste arbetsvecka och nu är jag inte ledig förrän nästa fredag. Ska jobba natten på Hasslö i helgen så det var därför det blev så.. Personalbrist - javisst!


Veckan som gått

Här ekar det tomt med uppdateringar men det är för att det finns så mycket annat att göra. Tänkte lägga in lite bilder och dra en kort resume.

Någonting vi gör väldigt ofta och som är väldigt trevligt är att umgås med våra grannar. Bra grannar är verkligen härligt att ha! Barnen leker och har kul och vi vuxna kan umgås och man behöver inte tänka på att köra iväg eller så, utan man bor bara några meter ifrån varandra. Hoppas vi får bra grannar när vi flyttar också, men det blir svårt och ersätta dom vi har.


Theo och Hannah leker. Har Hannah toffsar så ska Theo också ha det, haha.

Vi har också fått mysa med nytillskottet - Isac.


Stolt pappa med alla nyfikna barn omkring sig =)


Bebis mys! Man blir ju inte mindre sugen ;-)

Vi har hunnit med att ha 4 års kalas för Thilda också. Hon fick massa fina grejer och var nöjd och glad. Av oss fick hon en Hello Kitty docksäng och en ponny häst. Sen fick hon en taklampa till sitt nya rum, fler ponny häster, barbie docka och tillbehör, memory och massa annat.


En av tårtorna, innan "finputsningen" är gjord.


Födelsedagsbarnet!


Trots att det duggade lite smått så satt vi ute och fikade..


..det blir så jäkla trångt inne!

Tommy och Theo har varit och hälsat på i veckan också och i torsdags var vi på Dragsö tillsammans. Lagom tills vi kom dit gick solen i moln, men vi hade trevligt ändå. Barnen badade och var nöjda och glada medan jag fick sitta påklädd med en handduk runt mig. Vad gör man inte för sina barn?

I torsdags kväll fick vi besök av Marie, Andreas, William och Alvin. Vi hade hur trevligt som helst och barnen lekte och hade skoj hela kvällen. Vi grillade och åt glass till efterrätt. Barnen var ute enda till klockan halv elva och det va knappt så William ville åka hem då och Theo ville inte gå in trots att han nästan satt och somnade på bilen han körde på. Dom var nog lika nöjda som vi =) Tyvärr blev det inga bilder då.

I fredags var vi på Leklandet med grannarna och där har ju åtminstone barnen alltid lika kul. Men jag brukar ha rätt kul jag med för den delen =) Vid kvart i tre började jag jobba och sen har jag jobbat hela helgen. Idag var det bara att hugga in på flera dagars disk, att vika tvätt, tvätta, hänga tvätt, dammsuga och torka golv. De två sistnämna grejerna fick jag dessutom göra två gånger eftersom Theo och hans kompis Ida som också bor här bredvid envisades med att springa ut och in och även asa massa grejer ut och in. Det är väl sånt man får ta antar jag, haha.

Nu är det snart dags för allsång med Lotta och det ska vi kika på tillsammans med grannarna. Vi hörs snart igen!

Framåtvända bilbarnstolar

Det är inte ofta jag är inne på familjeliv.se längre men ibland är det roligt att läsa i forumen. Idag fastnade jag i en tråd som handlade om bilbarnstolar. När man ska vända barnen så de åker framåtvänt. Detta har varit en väldigt väl diskuterad fråga här hemma och jag tycker absolut inte man ska vända för tidigt. Theo har åkt framåtvänt några gånger av olika anledningr (jag vet, det finns egentligen inga bra anledningar) men annars så sitter han bakåtvänd i baksätet bakom passargerarstolen.

Rekomendationerna säger att man inte ska vända barnen innan som är 4 år eller väger 15 kg. Dock så handlar det ju inte bara om vikten. Det finns ju dom som är 2 år som väger 15 kg men nacken och musklerna är ju inte tillräckligt utvecklade för det.

Tycker också att det spelar stor roll vart man placerar bilbarnstolen. Skulle ju tex aldrig få för mig att sätta Theo framåtvänd i mitten där bak och framförallt inte i framsätet. Folk som gör det förstår nog inte hur farligt det är. När en vuxen människa får en whiplashskada så bryter barnet istället nacken. Barnen klarar sig till 90% bakåtvända medan siffrorna för de som sitter framåt ligger runt 50-60%. Att krocka i 50 km/h är livsfarligt för ett för litet barn i en framåtvänd stol.

Många säger att det ser trångt ut för benen. Men hur ofta tror ni barnen egentligen har klagat på att dom tycker det är obekvämt? Och vad är egentligen viktigast då; att sitta skönt eller att ta det säkra före det osäkra?


Nej inga mer undantagsfall för min del nu. Theo kommer få sitta bakvänd länge till och det är inte diskuterbart.

Det blir aldrig som man tänkt sig!

Vår kära granne som bjudit in till grillkväll igår gör mig sällan förvånad. När han hämtat några och resten av hans kompisar hade dykt upp och maten låg på grillen kläcker han ur sig att de nog måste åka till förlossningen för det är på G. Så lagom tills vi dukat fram allt så åkte dom in och där satt vi med människor vi aldrig träffat innan och så lilla Hanna och hennes farfar. Ja, det var en annorlunda måltid men maten var ju god i alla fall.

Stort grattis säger vi till Hannah som några timmar efter det blev storasyster och till Linda och Mattias som fick en liten pojke. Ser fram emot att få se det lilla underverket.


SKÅL för det =)

Idag har vi haft en underbar dag på stranden tillsammans med Marie, Andreas, Wille och Alvin. Barnen lekte jättebra ihop och skötte sig bra själva, så roligt att se. Det var till och med varmt i vattnet, trodde det skulle vara väldigt avkylt nu.







Nu ikväll gjorde jag kyckling gratäng med mango chutney, potatis och en god sallad till det. Sen tog Theo och jag oss ett bad i badkaret. Tror nog att vi måste skaffa ett badkar till huset sen också. Har funderat en hel del på om man ska ha det eller duschkabin med infällbara dörrar. Men för barnens skull blir det nog badkar.


Theo med hajfrillan skulle bajsa mitt i alltihopa.

Efter badet åt vi paj med vanlijsås - mums.





Nu sitter jag och njuter av tystnaden. Theo sover för natten och Micke inför nattens jobb, han börjar elva. I morgon ska jag sova på jobbet på Hasslö, låter väl spännande? Dom har sådana journätter där och i morgon ska jag täcka upp för Mattias eftersom han ska vara pappaledig nu. Theo får sova hos mormor och morfar eftersom Micke också jobbar natten men det tycker ju han är superkul så det blir nog bra. Blir väl lördagsgodis och massa mys!

Nu ska ja äta upp de sista jordgubbarna, som verkligen var himmelskt goda, och kolla lite på filmen på femman.


Härliga lediga helg

Nu är jag äntligen ledig i tre hela dagar. Tänk vad man uppskattar ledigheten när man jobbar, blir ju inte alls samma sak när man är mammaledig eller läser. Faktiskt. Fast jag trivs bra med att inte jobba också, det sticker jag inte under stolen med, tss.

Vi har varit och handlat och ikväll blir det grillning, kubbspelande och allt som hör där till tillsammans med grannarna mfl. De inbjudna var visst hemliga, men jag lär väl snart märka vilka de blir.



Har gjort en jordgubb- och rabarberpaj som står i ugnen just nu.





Theo fixar med grillarna innan de är tända. Det kliar visst både i örat och i ögat på han och så har han solhatten bakofram, sötungen.

Ska ha en riktigt mysig kväll nu och faktiskt så ska jag göra mig en god drink. Ska prova mig fram med jordgubbsvodkan vi köpte i Italien tror jag. Vad tror ni om det?

Hoppas ni andra får en riktigt trevlig torsdagkväll ni också!

Sugen och inte sugen

I natt ska jag jobba fjärde natten för denna veckan, skulle egentligen bara jobbat tre men fick gå in natten till idag också. Har inte kunnat sova så mycket utan har gått upp vid elva tolv så idag känner ja mig riktigt seg. Hoppas på att kunna sova två timmar nu innan jag börjar igen. Kan säga att idag känner jag mig mer sugen på att festa till det på Hasslö festivalen än att köra runt i kommunbilen och väja för alla fulla människor där ute på ön. Inte alls sugen på att jobba med andra ord. På måndag går jag dessutom på mitt ordinare schema så då har jag 4 arbetsdagar innan jag får tre efterläntade lediga dagar.

Det är i och för sig rätt skönt att jobba natt om det bara är nån gång då och då, man känner sig nästan ledig när man bara sover lite på förmiddagen.

Har varit på Hasslö nu och ätit middag. Grillade kyckling med massa gott till. Blir ett evigt körande fram och tillbaka ut till den där ön denna helgen med andra ord. Världens drygaste väg dit ju. I morgon ska jag gå upp vid halv tolv och sen bär det av till Tosia. Har lovat Theo att han ska få åka karusell och i morgon är det dessutom halva priset på karusellerna, kan ju inte bli bättre. Mojje skulle också vara där så det är Barnens tosia i allra hösta grad.




Theo hittade min snygga keps man fick när man gick i ettan eller vad det var. Visst blev han snygg? Alltid finast i världen.


Sova och renoveringsplaner

Jag ska jobba i natt och har försökt sova i en och en halv timme nu men det går inge vidare. Jag får helt enkelt överleva ändå, och det vet jag ju att jag gör ändå om det är kämpigt framåt småtimmarna.

Det ända jag tänker på är huset som snart ska bli vårt. Det är så mycket vi vill göra men man får ju inse att man inte kan ta allt på en gång. Men planera kan man ju göra ändå. Jag har hela tiden varit så himla inkörd på att badrummet ska gå i vitt och grått/svart. Typ mörkgrått golv, vitt kakel på väggarna och grå mosaik i "ränder" på väggen där duschen/badkaret ska stå. Låter konstigt men måna förstår säkert. Hittar ingen bra bild.

Nu börjar jag bli mer inne på mörkbrunt golv, vita stora kakelplattor på väggarna och sen några bruna sådana mosaik "ränder"/detaljer nånstans. Köket har vi varit och kikat/planerat lite för idag. Funderar på om vi ska ha vita, svarta eller rostfria vitvaror. Just nu lutar det åt svarta. Sen ett vitt kök med långa handtag, svarta och gråa långsmala kakelplattor (kanske inte heter kakel när dom är små och långsmala?) och bänkskiva i granit (eller nåt fusk, det bryr jag mig knappast om).

Men kanske blir det för stora kontraster med svart och vitt? Golvet är mörkgrått, sånt parkettgolv som ser ut som klinkers. Och så kommer det att bli ljusa tapeter till det.

Är väl knappast någon som bryr sig så mycket, men jag måste bara skriva av mig lite =)

Busungen

Vi har varit uppe sen klockan sju idag, det va längesen Theo frivilligt vaknade så tidigt. Han somnade ju däremot vid tjugo i åtta igår istället för tio elva som han gjort sista tiden och det var skönt med en lång kväll med egentid.

Idag har Theo klätt på sig själv. Hans mormor köpte lite tröjor till honom och han skulle såklart ha den som var störst av dom alla.


Gömmer sig för kameran




Det går fort i kurvorna!

Tur att huset vi köpt också har öppningar så man kan springa runt hall/kök/vardagsrum. Tanken är att vi ska öppna upp väggen mellan köket och vardagsrummet så det blir öppen planlösning. Tids nog ska hela köket bytas men det får vänta ett par år. Allting ska ju göras så man får ju ta en sak i taget och vi tar det som är "enklast" och billigast först som att byta golv, måla tak och tapetsera. Frågan är hur jag ska stå ut med att kissa på en grön toalett varje dag, men det får gå det också, ett litet tag i alla fall =)



Fredagkvällen

Vi tillbringade fredagkvällen på grannarnas balkong. Grabbarna drack öl och jag baccardi breezer och L fick stå för att vara gravid. När vi gick hem skulle vi gå bak på baksidan sa Mattias.



Theo, endast klädd i t-shirt och stövlar, tog sin nya pedagogiska cykel som det så fint heter och sparkade bak på baksidan. Där tittade vi på när Nalle Puh flög upp till himlen till alla änglarna..







Tacksam

Jag är så nöjd och tacksam över mitt liv. Tänk så bra man har det och så mycket lycka varje dag. Ibland händer det saker som verkligen får en att tänka till. Jag är så otroligt tacksam för det jag har, att jag har Theo, att vi köpt hus, att vi åkte till Italien tillsammans med hela familjen. Ja, listan kan göras lång. Folk gnäller på att folk skaffar barn för tidigt och att man ska vänta med det ena och det andra. "Ni är så unga, ni har all tid i världen på er". Men vadå vänta? Tänk om du inte hinner göra allt det du vill göra då. Självklart ska man spara pengar, men man ska ju inte sluta leva under tiden. Pengar är till för att rulla.

Res, skaffa barn, köp hus, ät tacos på onsdagar och ha din finaste klänning när du känner för det! I morgon kanske det är försent.


Lycka!

 


  


 





Mina tankar går till mina kära grannar!

Lagom är bäst


Theo på färjan, Trelleborg-Rostock

Theo är allt annat än trött. Just nu sitter han i badkaret och duschar sig. Han tvättar snoppen väldigt noga och vill helst sitta där länge till. Hygienisk är han i alla fall, vår lille älskling. I morgon ska vi inte upp tidigt i alla fall så det gör inget att han är uppe lite längre. Kom på i går kväll när jag tänkte på att Theo skulle till dagis idag att vi bara har en fungerande bil - smart. Tur att hans mormor och morfar var lediga idag så han kunde vara där istället. Skulle egentligen bara jobbat två timmar, halv tio till halv tolv, men blev kvar till halv tre istället. Helt lagom arbetstid enligt mig. Nästa vecka har jag 3 nätter vilket blir 30 timmar totalt vilket också är alldeles lagom. Lagom är bäst!

Men åter till det där att vi bara har en bil, vilken Micke då har till sitt jobb. Det innebär ju att jag inte kan köra Theo till dagis vilket i sin tur innebär att jag inte kan jobba i morgon - synd ;-)
Istället ska Theo och jag cykla till stranden och ha en riktig mysdag. Han är så rolig att umgås med nu. Mysig ålder. Har precis gapskrattat tillsammans i badrummet då jag försökte lära han att gurgla vatten i munnen och spruta ut det sen. Det gick inte så bra och blött blev det. Det var då jag upptäckte hans svarta föttet eftersom det blev alldeles brunt på den blöta toalettstolen, haha. Så i morgon ska jag städa toaletten också, för det orkar jag inte nu. Nu blir det duschen och sen sängen.