Lagom är sällan framme

Antingen är man uttråkad på livet för att det händer för lite eller så är det helt enkelt bara för mycket. Just nu är det de sistnämnda. Det är verkligen jätteroligt att praktisera och det känns inte alls betungande att jobba heltid. Däremot är det ju inte bara det att man jobbar heltid utan uppepå det så har jag matten och i morgon börjar även engelskan. Man ska söka sommarjobb och man ska söka till högskolan nu inom det närmaste. Kanske inte låter så jobbigt, men det är sånt som blir en inre stress eftersom man aldrig hinner (..orkar eller har lust eftersom man VILL prioritera annat) göra det. Sist men inte minst så har vi ju familjen som man alltid prioriterar i första hand.

Det är helt enkelt svårt att få tiden att räcka till just nu. Jag gillar att jobba under stress och brukar få som mest gjort då, men då ska det vara i lagom form. Just nu blir det motsatt effekt och jag skjuter istället på allting och blir bara extremt uppstressad över att inte få det gjort (och ändå gör jag det inte eftersom jag inte har tid, orkar, har lust...). Ja endel kanske förstår precis hur jag menar och en del kanske undrar vad det är för fel på mig. Efter dom två första veckorna på praktiken har jag även fått inse mig besegrad - jag är ingen superkvinna. Jag är stark och tycker det är spännande och intressant att se allt och lära mig massa nya saker, men det kan bli för mycket även för mig. Man har lärt sig så mycket nytt på så kort tid (vilket är nog med nya intryck bara det) och det är så mycket blandat som händer/som man får se och vara med om vilket innebär att det även blir en känslomässig bergochdalbana.

Min kära faster är alltid bra på att komma med peppande ord om att hon tycker att jag (vi) gör ett bra jobb och det är något jag alltid tänker på i såna här stunder. Det får mig att känna mig stark trots att jag ibland bara vill dra täcket över huvudet och skita i allt. Det är bara fram till juni som det kommer att vara såhär och det fixar jag, det vet jag.

Kanske inte så roligt inlägg för er men jag måste heja lite på mig själv och "bearbeta" mina tankar.

Lovar att snart bjuda på lite bilder men har inte laddat kameran på en vecka eller något. I morgon ska jag försöka ta tag i att planera min tid bättre så att det åminstone känns som att dygnet har fler timmar.

Skattepengar

Jobbade 7-16 idag och sen sprang jag in till datorn och kollade deklarationen på skatteverket.se. Kommer leva länge på det beskedet! Känns skönt att Italien resan blir betald av pengar man inte "haft" egentligen =)

Jag gillar pengar! =D


Hemma dag


Theo myser med sina bebisar! (Btw, Det ser ut som han har en grisfot som hand, haha)


En riktig myskille har det varit idag!


Då var det söndag kväll och helgen är snart slut men jag är ledig i morgon också faktiskt. Eller ledig och ledig, måste ägna ett par timmar åt skolan. Längtar faktiskt tills jag ska tillbaka till praktiken på tisdag. Det är ju bara 4 veckor och jag vill hinna vara med om så mycket som möjligt och verkligen få ut så mycket jag kan av den tiden.

Igår åkte jag, Theo och min mamma på en liten shoppingrunda. Var meningen att jag bara skulle ha ett par skor till mig men det blev visst lite till. Åkte till Skokällaren och hittade ett par gympadojjor till mig, ett par till Theo och ett par till Thilda. Summan av det blev 280 kronor. Jag är verkligen anti döskallar, men jag får väl leva med att det va en liten sådan på Theos skor. Kunde ju inte motstå ett par pax skor för 62,50:-. Jag fattar inte varför det ska vara döskallar på allt, verkligen ALLT. Jag tycker det är SÅ fult och verkligen inte passande på barn på något vis.

Gick en runda på ÖB också. Köpte en balkonglåda och lite olika fröer. Tänkte vi skulle ha lite sallad, rädisor, smultron m.m på baksidan i år. Blev även lite tvål och sånt som är typisk ÖB shopping.

Idag blev det en effektiv dag här hemma. Theo fick feber igår kväll så vi har ju inte kunnat göra något annat. Jag började med att putsa alla fönster på insidan och torka av runt fönstrena/fönsterbrädorna.


Nyputsade fönster. Sängen som ligger på gräset har stått på vår uteplats sen
i höstas, riktigt illa. Den fick agera studsmatta till Theo häromdagen,
därför ligger den där.


Sen rev jag ut typ hela klädkammaren. Såg ut som ett krig här ett tag men nu är allt färdigt. Slängde typ 10 par skor och lite kläder till (slängde 3 stora påsar kläder häromdagen när jag rensade min byrå, vet inte om jag skrev det här?) och rensade och sorterade bland all annan skit och bland lakanen och handdukarna. Har en garerob innanför dörren också och den gjorde jag också ett röj i. Sedan var det dags för att laga middag och lagom till den va färdig vid fyra tiden kom Thilda också.

Kvällen har bjudit på massa bus. Mamma, pappa, Tim och Jennie kom hit och jag slängde ihop en äppelpaj. Alltid lika trevligt med besök! När Micke kom hem tof han hand om de mesta av kvällsbestyren medan jag sorterade färdigt och la in alla handdukar och lakan. Så nu äntligen är det lite ordning och reda.

Nu kollar vi på Wipeout och snart blir det Sanningens ögonblick. Riktigt bra söndags-tv.

Effektiva

Vi tog en promenad innan och sen stannade vi ute till klockan var halv fem, alltså i 2½ timme.









Vi lekte lite här utanför och jag gjorde ett försök att putsa fönstrena. Hann putsa ett på baksidan innan jag fick hämta Theo i skogen. Han bajsade lite så då var det bara till o gå in och byta på han. Ut igen och började putsa på framsidan eftersom ha ville leka här då. Hann putsa ett fönster sen fick jag springa efter en Theo på cykel som var på väg till lekparken. Där stannade vi tills pappan i familjen kom hem eftersom jag insåg att det var lättare att putsa fönstrena utan en vilde att jaga. Dom blev i alla fall putsade till slut och sen var det dags för middag.



Åt smarrig "lax i foliepaket" eller vad man nu ska kalla det. Först smör sen skivad potatis och så laxen på det. Uppe på laxen lägger man färsk broccoli, färska champinjoner, morötter och coctailtomater. Sen på med creme fraiche som först ska blandas med creme bonjour vitlök och örter. Uppe på det strör man purjolök. Mums fillibabba.

Just nu står en tigerkaka i ugnen som vi ska fika på. Det blir mycket bakande och fikande i detta hushållet. Tur man kan äta hur mycket som helst utan att det syns ;-)

Soool!

Okej, just nu är det inte sol ute, men dom här dagarna med sol har verkligen räddat mig. Man blir ju S^Å mycket piggare och gladare. Hade matteprov igår men det har varit så mycket nu så jag orkade inte ens plugga på det. Men vet ni, jag fick MVG! =D Gissa om jag blev glad. Det är tack vare Karin som varit en klippa och hjälpt mig med alla mina tusen slarvfel jämt! Trodde ju aldrig att JAG skulle kunna få MVG på ett matte B prov. Jag tackar solen för det ;-) Den gör så jag kan tänka klart helt enkelt.

Idag när jag hämtade Theo på dagis fick jag höra att ytterliggare ett barn fått kräkjukan natten till idag, så nu får vi hålla tummarna att vi klarar oss. Skönt om våren kommer nu så kanske alla sjukdomar försvinner. Vi åkte och handlade direkt efter dagis och då somnade Theo i kundvagnen, snacka om trött. Så nu ligger han ute i vagnen och sover gott. Ja, inte kundvagnen då alltså ;-) Ska klä på mig och gå ner och handla lite som jag glömde köpa så vaknar väl han när vagnen börjar rulla. Ska göra lax idag, blev inspirerad av
Angelica. När jag var inne och kikade hos henne så så jag att hon skule laga något jag tipsat henne om en gång, så det är ju roligt att man kan inspirera varandra. Matlagning är svårt så alla borde lägga ut lite recept då och då så man kan få nya tips!

Praktiken går hur bra som helst. Trivs bra och dom verkar nöjda med mig också. Min handledare tyckte att man kunde tro att jag redan varit där i tre veckor, så det var ju kul att höra. Det är roligt, spännande och intressant men även väldigt hemskt ibland. Fast jag gillar när det händer lite grejer. Eller ja, det lät ju fel. Men jag är inte så känslig så, utan jag fixar även "jobbiga" grejer och behöver nog lite utmaning så.



Det är mycket nu

Sista veckan har varit helt fullproppad med grejer alltså, hinner knappt med själv. 25 års festen i helgen var jätte rolig. Som vanligt var det ju roligast hemma på festen men det var även kul att gå ut och dansa och träffa lite folk =)
När jag vaknade på söndagen var det bara till att slänga upp laptopen i sängen och skriva skolarbete. Är ÄNTLIGEN färdig med alla arbeten i sjukvården också, så nu är det bara praktiken kvar och en tenta som jag ska göra nästa vecka.

Praktiken började i måndags och än så länge verkar det jättebra. Är på gynavdelningen som ligger precis bredvid bb, så det är ju inte utan att man blir bebis sugen! ;-)

Förutom praktiken så har jag ju också matten. Så skolan och jobbet avlöser varandra och idag har jag prov dessutom. Lämnade Theo och Thilda på sina dagis för en stund sen så nu ska jag sätta igång och plugga inför det, sedan blir det jobb till 21.30.

I helen ska jag och Theo vara lediga tillsammans i alla fall och då ska vi hitta på något riktigt roligt. Ska bara komma på vad först!



Sådana stunder gäller verkligen att ta till vara på, dom är sällsynta. Denna
gången har dom dock varit ovanligt bra kompisar tycker jag - skönt.


Helgen är här!

Denna veckan har jag varit helt förvirrad gällande vilken dag det har varit. Förmodligen för att det varit så mycket med skola, jobb, sjukt barn osv. Men, idag är jag helt säker på att det är fredag och att helgen är här. I morgon är det 25 års fest som både jag och Micke ska på, så då ska Theo sova hos mormor och morfar. Ska bli så roligt med fest och att gå ut, det va så himla längesen. Beställde en ny klänning från Gina tricots hemsida i måndags och fick den i onsdags, tummen upp för dom. Så den ska jag ha på mig tänkte jag. Blir en runda till stan i morgon på dagen så man vet ju aldrig om man hittar något annat då.

Just nu sitter Theo och leker (läs: lekte) med sina "pluppar".







Och så har vi kört med bilarna, både här och där.


När han fick inhalera medicin på barnavdelningen så lekte Theo med bilar samtidigt, så jag testar det metoden hemma också. Vem som helst utom jag kan ge han medicinen utan problem, men mig ska han bara bråka med. För övrigt så är det väldigt mammigt, han är som ett plåster på mig.

Nu ska vi ta en snabb promenad, mata fåglarna och sen gå hem till Theos mormor och morfar för lite fredagsumgänge. När Theo somnat ikväll så ska jag plugga. Tråkigt men ett ont måste, trots att det är fredag. Är ju onödigt att "slösa bort" tiden man valt att lägga på skolan nu och få kassa betyg och behöva läsa om en massa igen. Man kommer ju lixom ingenstans på G heller så det gäller att sikta högt. Vill man så kan man.

Trötter

Dagen har rullat på som vanligt. Jag och Theo har varit hemma eftersom han fortfarande har hosta och är lite småförkyld. Sen är det dumt att lämna honom på dagis eftersom kräksjukan fortfarande härjar. Då han redan är nedsatt av viruset han haft nu så drar han ju på sig allt annat mycket lättare. Men annars så är han ju inte sjuk så nu, i den bemärkelsen.

Jag tänkte i morse att vi skulle gå ut och gå men först skulle vi bara.. och bara.. Tiden går så himla fort ändå att vi va uppe tidigt idag. Först blir det ju en massa morgonmys och frukost, sen busar man lite och tar hand om disken. Theo fick bada och när han gjorde det så passade jag på att städa toaletten. Ändrade om lite bland handdukarna och plockade undan sånt som inte behövde vara framme. Sen blev det glass och nagelklippning och sen dammsugning och sen var det helt plötsligt dags att fixa lunch. Efter lunchen så somnade Theo och sen var klockan helt plötsligt två och jag fick väcka honom. Åkte med mamma och handlade, mötte upp Micke, hämtade Thilda, åkte hem, åkte till Malin, Benny och Sigge, lämnade Thilda och sen vidare hem för att se Greys anatomy.

Hos Malin blev vi bjudna på tacos - riktigt gott. Benny slog på stort och slängde ihop en äppelpaj också så vi rullade hem i stort sett, blev sjukt mätt. Som vanligt hade vi trevligt men Theo var inte på sitt bästa humör, men det blir ju jobbigt för honom med hostan såklart..

Morgondagen bjuder på plugg och jobb. Nästa vecka börjar praktiken, jag har matteprov och innan dess bör jag vara klar med sjukvårds kursen där det återstår två uppgifter. Sen tänkte jag göra den tentan v13. Vecka 14 börjar jag läsa engelska b också. Fullt upp med andra ord.

Vecka 16 är jag undersköterska och ska aldrig mer jobba på skit temo.


Ledsen, men det blir inga bilder idag heller. Datorn är omformaterad så har inte en enda bild på den. Orkar inte lägga in nya heller!

Hektiskt dag

Klockan kvart i åtta steg jag upp efter lite snoozande. Nio började metodövningarna i skolan. Tog sprutor, satte kateter m.m. Klockan elva besökte jag min praktikplats - gyn avdelningen. Gick till barn också för att prata lite om Theos hosta som inte ger med sig trots maxdoser med medicinen. Klockan tolv var jag hemma och Micke kunde köra till jobbet. Mös med Theo, läste bok och tittade film. Han somnade vid ett. Jag pluggade till två, väckte Theo, skyndade oss till barn där vi skulle vara halv tre. Var färdiga med rutinkontroller, provtagningar och inhaleringar tjugo över fyra. Micke kom dit och mötte upp oss och tog med Theo hem. Jag körde rally till Max för att köpa mat. Åt i bilen, köpte tuggummi eftersom jag smakade vitlök och körde i ilfart till jobbet. Bara tjugo minuter försenad. Bra jobbat! (ringde såklart innan och informerade om detta.) Nu sitter jag hemma i soffan. Har ätit lite, gett Theo medicin och fått honom att somna om efter hostattacker och gjort mig i ordning för sängen. Och nu somnar jag nog.

Godnatt!

Vår lördagkväll

Jag hade verkligen sett fram emot gårkvällen. Först skulle jag till Karin och sen vidare till Lindas födelsedagsfest för att sedan gå ut, vilket var väldigt längesen. Men. Som jag nämnt innan så har Theo varit sjuk och igår va han ännu sämre. Han låg på soffan HELA dagen och bara sov. Det konstiga var att febern gick ner med alvedon, men han blev ändå inte piggare vilket han alltid brukar bli. Han pratade inte ens, bara låg på soffan och va helt okontaktbar. Började misstänka lunginflammation eftersom han spydde slem och har en fruktansvärd hosta, som inte alls låter som hans "astma hosta".

Vi fick en tid på jourcentralen 19.40 (!!) men beslutade oss för att åka in via akuten tidigare och tack och lov för att vi gjorde det. Fick komma upp direkt till barn och allting flöt på bra. Han syresatte sig dåligt och även dom misstänkte lunginflammation. Eftersom han har förkylningsastma fick han inhalera Ventoline också vilket gav en viss förbättring. Läkaren fick springa iväg på ett akutfall som tog tre timmar så vi satt där i soffan och hann till och med se melodifestivalen. Va en mamma med son där som hade samma problem så lite socialt blev det ju i alla fall =) Theo fick glass och den lyckades vi faktiskt få i honom, så då piggnade han till en liten stund. Annars sov han mest.

När läkaren kom efter mycket om och men lyssnade hon bara på hans lungor igen och konstaterade, då proverna såg bra ut, att det inte var någon lunginflammation. Så då kunde vi åka hem och bara fortsätta med hans astmamedicin, hostmedicin och alvedon. Kändes lite märkligt, då sjuksköterskan som var på avdelningen och hörde honom hela tiden nog helst velat att han skulle få i sig lite annat. Men men, får väl se hur det artar sig under dagen annars får vi åka in ikväll igen så han får inhalera lite.

Så, denna dagen lär väl precis som gårdagen tillbringas i soffan. Men jag ska ut och gå också, det är ett måste idag.


Hänt i veckan

Här har det varit dåligt med uppdateringar men det har sina förklaringar. Veckan har varit fullspäckad med skola och jobb och nu är The sjuk. Han sov väl sisådär 4 timmar i natt så man har varit lagom pigg idag. Trots det har jag besökt Ida och Felix för lite fika, klippt mig och fixat en massa annat som tvätt, disk och det där vanliga. Sova kan man göra nån annan gång! Har även skalat potatis nu inför kvällens mat! Idag blir det planka - gott. Nu ska jag ta och åka ner en snabbis till Mios outlet innan dom stänger och se om jag hittar något av värde. Bjuder på lite bilder så länge!



Pappa och Theo bakade sockerkaka och Theo fick en egen i sin lilla form
som han fick av Nettan och Annelie.


Theo har kommit på att det är kul att leka med dockan


Han kommer bli en utmärkt storebror när den dagen kommer ;-)


Nyklippt glad mamma som fick MVG i en kurs idag, wohoo =)



Jobb

Jobbade igår kväll och på vägen dit ringde jag ett samtal. Och det samtalet ledde tilll jobb. Så efter praktiken vet jag att jag har ett annat jobb än det jag har nu vilket känns SKÖNT. Okej, det är inte det jag vill jobba med i resten av mitt liv och jag är livrädd för att fastna där, men det är ett jobb. Man kan inte vara kräsen i dessa tider.

Det känns också otroligt skönt att veta att man får pengar varje månad, eftersom CSN betalar ut sista gången i maj. Sommarjobbar man så blir man ju utan pengar i juni och det vill vi inte. Nu är det ju spara spara spara som står på tapeten här hemma, så alla pengar behövs till olika kommande projekt.

Ny vecka!

Helgen gick snabbt och nu är det en ny vecka. Har haft en riktig slappehelg och varit ute en del. Igår började vi morgonen med en promenad med Mattias och Hanna. Vi gick ner till ån och matade fåglarna och så busade barnen där nere i "trädet som växer på fel håll" och sprang runt på "ängen" och trillade hela tiden. Theo såg ut som ett riktigt lermonster till slut. Theo var även ute med sin mormor en stund medan jag plugga lite, och på eftermiddagen blev det en promenad med mamma, Jennie och Theo såklart. Inte konstigt man blir trött av all frisk luft =)

Idag är Theo på dagis. Hoppas alla maginfluensabaciller har gått och dött nu, är tacksam om vi klarar oss! Det är det värsta jag vet. Jag pluggar för fullt. Har massa att göra klart nu innan praktiken. Tänk att om 6 veckor är jag färdig undersköterska, då har man i alla fall en utbildning och en grund att stå på så länge.