Mammas sötnos

Nu e mamma stolt, Theo gick vidare till final i fototävlingen. En av 6 som gick vidare av sammanlagt 98 barn. Inte dåligt. Mammas älskling!

Kika gärna på han i skyltfönstret på Wachtmeister =)

tog inte så lång tid innan ja kunde återkomma med något roligt.

Prioritera

Jag pratar i telefon och fixar under tiden Theos gröt. Sätter fram den på bordet o pratar fortfarande i telefon. Theos pappa sitter vid datorn o Theo leker på golvet. Ser att gröten fortfarande står kvar efter en stund, kall o go. Övriga personer e fortfarande på samma plats som sist. Pikar lite.. "oj nu e gröten kall ju då värmer vi den lite till". Sätter in den i micron. Min mobil ringer så byter från den vanliga telefonen till mobilen. Theos pappa går o bäddar sängen. Gröten blir väldigt varm i micron. Jag lägger på, svalnar gröten med lite vatten och sätter mej o ger Theo mat. När ska män lära sej att se vad som behövs göras o vad som e mindre viktigt i vissa lägen!? Prioritera.

Ska väl dock tillägga att alla dras inte över en kant.

Återkommer med något roligare senare, kanske att min feta bil har gått igenom besiktningen om jag har tur =)

Korv stroganoff

Nu sover den lille krabaten, hoppas jag hehe.. Har inte vågat gå in o kolla än men han e tyst i alla fall. Jag vet inte vad jag tänker ägna kvällen åt. Micke ska övningsköra med sin bror och fixa till lite på den gamle bilen inför besiktningen i morgon. Blev inget Aspö idag och blir inget Vallby i morgon. Har varit på FSK idag men får ju inget vettigt ur dom människorna. Dom kan stoppa upp något där bak alltså! Vi får iaf pengar imorgon. Generöst av dom.

Idag har jag lagat korvstroganoff hemma hos mor min till hela familjen medan hon va o klippte sej o så. Blev jätte gott. Annars har vi mest fikat o inte gjort för många knop idag (heller). haha. Invigt min nya tvättmaskin och gjort ärt puré. Låter väl lockande?

trevlig kväll!

tråk, tråk, tråk

Har kommit in i en väldigt "dålig" period, ingenting e bra! Tur man har prinsen som livar upp tillvaron! Räcker o få det där leendet på morgonen och se dom där stora ögonen som tittar på en för att man ska orka med dagen =) Jag vet att jag är världens bästa för Theo, men för övrigt känner ja mej verkligen inte som världens bästa tyvärr.

Tänker mycket på min syssling. Har aldrig träffat han trots att han bara bor några mil bort. Just nu ligger han nere i Lund och har fått ett nytt hjärta, äntligen! Hoppas allt går som det ska. Han e ju yngre än vad jag e och har hela livet framför sej. Ibland e livet orättvist.

Nu sover Theo, jag ska vika tvätt o platta håret så får vi se vad va hittar på sen. Ut och gå en runda kanske. Rensa tankarna i blåsten!

Trötter

Idag har vi varit o vägt lilleman. Han går upp precis som han ska, har legat under kurvan innan men nu har ja gött han ordentligt så nu ligger han precis på strecket =) När vi hade gjort det så var vi på apoteket o inhandlade allt vad som behövdes där. Glömde dock receptet på hans mat så det får vi hämta imån. Sen slocknade prinsen i sin vagn o jag o älsklingen passade på att luncha på Åhlens. Efter det så hämtade vi faster Therese o kusin Jonah o åkte o handlade sen så har vi varit här hemma o umgåtts hela dagen.
Har tvättat 2 maskiner nu, hängde precis upp det sista o nu ska ja hoppa in i sängen me lite cola o en påse popcorn o glo på tv o bara ta d lugnt! Ska bli riktigt skönt.

En sak har gjort mej väldigt upprörd, det höll på att förstöra hela min helg. Försäkringskassan har ju dragit ner på personal o d ska man fan inte märka av tycker ja inte, men det har drabbat mej kraftigt. Kul att ha mer utgifter än vad man har inkomster faktiskt! Hoppas för deras skull att dom pengarna kommer snarast så vi slipper leva på bröd o vatten! Tänker då fan inte röra våra sparpengar för o betala räkningar, då skickar jag dom till försäkringskassan ist så kan dom betala dom! Nu lät det som vi va världens fattigaste o så e d ju inte riktigt haha, men man kunde ju varit!

Nu ska ja glo på lyxfällan!


Söndagkväll igen

Klockan är nu 20.00 och jag har precis vaknat känns d som! Ingen höjdare att sitta o dricka till klockan 2 på natten när man har en son som vaknar vid 5 kan ja säga haha. Men kul va d =) Satt hos mamma o dom o spelade Med andra ord, det var ju hur kul som helst! För er som inte vet så går det ut på att man ska beskriva ett ord, fast med andra ord under tidspress då.. så e man 2 lag! Vilket liv d va alltså haha! Jag, Micke, mamma, pappa, faster Nettan, Annelie, Tim och Malin va d, tack för en underbar kväll! Tur man har sin älskade familj. Känns på något vis som man uppskattar dom mer nu sen man själv fick barn. Man har fått en helt annan relation vilket e väldigt kul. O brossan har skaffat tjej me, välkommen till familjen =)

Nu sitter man här ensammen o lyssnar på depp musik, sonen sover o sambon jobbar. Men idag uppskattar ja ensamheten till skillnad från annars! Vet inte varför men det e helt enkelt rätt skönt ibland.

Veckan har runnit iväg som alla andra veckor, i rekordfart. Hoppas d gck bra för Theo i tävlingen i fredags! Han e ju sötast i världen min prins =) Imån ska vi till BVC o det blir nog en glass på glassiären med om vädret tillåter. Annars e veckan rätt oplanerad, eventuellt aspö på onsdag o Vallby på torsdag me lite vänner o bekanta men jag vet inte, det får tiden utvisa.

Idol nisse

En sak är ganska roligt med Idol tävlingarna. Dom man hör på radion är ju Darin, Måns o Erik som har kommit på andra plats i tävlingarna. Och Danny med som kom typ 6:a eller vad de va. Men Daniel, Agnes och Markus tycker jag lyser med sin frånvaro!? Märkligt mycket märkligt. Vilket I-lands problem Jonna!!

Nu sitter jag här och väntar på att DH ska börja. Vi har precis käkat korv med bröd. Delikat kvällsmat det. Dagens väder va också helt underbart! Jag har tagit premiär doppet i föräldrarnas pool. Kallt som tusan va de men vad gör man inte för att vara först! Mormor och morfar kom idag och stannar till lördag och på fredag kommer min kära faster! Men man e ju inte så poppis längre, det e ju lilleman som gäller nu. haha!

Glöm inte rösta på Theo på fredag på Wachtmeister!!! =)

Åska & myggbett

Vilken underbar dag det var igår, hoppas denna blir lika fin! Än så länge ser det ju lovande ut i alla fall. I går grillade vi för fulla muggar o tillbringade största delen av dagen utomhus i lekparken o så. Thilda va här så hon ville gunga ju! Lilla grannflickan va också me o lekte här utanför. Dom e roliga dom små med sina leksaker, blir vansinniga när den andre kommer o ska ha samma sak. Och det är ju alltid roligast att leka med samma sak också. haha.
När Thilda hade åkt hem o Theo hade somnat satt vi ute o drack öl o spelade kort t solen gick ner =) myyys.

Men med sommaren kommer ju alltid ett men också.. Alla förbannade myggbett och åskan som har stört min nattsömn.

Idag ska vi ner till Ronneby o fixa lite, blir väl lite picknick i brunnsparken me kan ja tro.

Morgon promenaden

Idag begav jag o Theo oss ut klockan åtta för en lång runda längs ån, förbi Orrekulle och ut till Tallholmen. Stötte visst på mormor med så vi fick sällskap. Bjuder på lite bilder idag när Theo e ute på stranden o utforskar.
För övrigt så var det Me and I party idag hos Angelica. Massa fina kläder men just det ja ville ha fanns inte i rätt storlek tyvärr. Va iaf trevligt att umgås och jätte god fika fick vi =)


 

                                                         

En bal på slottet

Vad är väl en kväll på krogen när man kan ligga hemma ensam o käka rån med brie ost, läsa massa bloggar och avsluta med Vi Föräldrar i sängen klockan 22. Det tänker jag göra nu! Godnatt.

Hissa och dissa

Idag skulle jag vilja dissa Zeta´s rapsolja för att den e så grymt äcklig o förstör den italienska salladsdressingen totalt! Det jag vill hissa är Tyskland för all denna goda billiga dricka som står i vår klädkammare nu =) (köpte även en riktig god olivolja till min dressing) Det är värt att hissa!

En annan sak ja skulle vilja dissa om vi nu ska fortsätta på de spåret. Det är alla "viktig pettrar" som tror att dom vet allt o kan allt! O nu menar ja inte om någon kommer o säger att 1+1 e 2 eller liknande, utan när det handlar om barn.. Det e jättelätt att uttala sej om barn innan man har det själv. Tro mej, jag har själv gjort det. Och visst vet man mycket och kan mycket men när man får barn då kan man allt.. OM SITT EGNA BARN. Blir som vanligt upprörd av att läsa ungmamma15´s blogg. Att folk har mage att gnälla över att hon har sin dotter i sittvagn. Kom tillbaka den dagen ni själva får barn o märker att det e skillnad på barn, en del e starka i ryggen tidigt andra inte. Ni borde åka t Babyproffsen o få er en kurs i barnvagnar o se att det finns ryggstöd som man kan ha i olika lägen osv. Nog om det

I morgon blir det Me and I party hos Angelica. Nu ska ja fortsätta njuta av min brie ost!

Agressioner

När dom värsta melodifestival agressionerna har lagt sej så får jag nog lov o säga att vinnar låten e rätt så fin faktiskt och tvåan e rätt kul haha. Dock inga schlagers!

Home sweet home

Nu e d verkligen fint här hemma får ja lov o säga! Passade på att möblera om i köket med o så satte vi upp lampan över bordet o så. Så nu e d bara lite tavlor o nån hylla som ska upp med. Sen e d klart! Så idag har det varit storstädning, igen. Middag hos svärmor och annars mest mys med älsklingarna!

Nu sover pyret o vi invätar DH. Sen e d sova som gäller. I morgon kommer Malin o Benny på tacos. GOTT! Fredag blir d utflykt till Tyskland och på söndag ska ja t Angelica på Me and I party, kläder för er som inte vet.

Fick lite sommarkänslor när ja kikade in hos Fiorella så jag tog mej en diskussion med mannen min om vad som hända skall. 28-29/7 blir d en barn fri love trip t Strand Hotell i Borgholm. I mitten av augusti blir d semester t Danmark kanske, älsklingen vill ju till Vallåkra (Helsingborg - bilutställning) och då tänkte vi passa på o göra lite annat kul med. Annars vet ja inte riktigt vad d kan tänkas bli, sol (kanske mest skugga med prinsen haha), bad, grillkvällar och massa mys!

Jag känner på mej att jag snart kommer få en snigel på ögat, smitare som man e! haha.


Mamma grisen

Idag har Theo och jag ingått en nattnings fight! (säger man ingått? hmm) Det har funkat periodvis att han somnar själv i sängen men nu e d bara somna i famnen som gäller, helst hos mamma då också. Idag fick han ligga o prata lite o gnälla lite i sängen ett tag och jag gick in med jämna mellanrum men han vägrade somna. Satte mej bredvid o la handen på han o han somnade på 2 röda! Det e kärlek d =) Man älskar ju myset om kvällarna men tror att det kommer underlätta för dags sömnen också om han kan somna själv! Han har blivit en sån mammagris me ju. Hoppas det funkar bättre snart, jag får nog skapa lite mer pappa-son tid på schemat. Fick en förklaring på hans utslag som kom tillbaka nu igen också, tråkigt men sant så hade han visst fått mjölk på annat håll!

Nu e d spacklat o donat i hallen o köket me så imån e allt färdigt! Så skönt, o så fint!

Bortgjord!!

Ja med risk för att göra bort mej så måste jag erkänna en sak. Det va ju såhär att vi såg inte melodifestivalen igår utan bara sista minutrarna på röstningen för att få reda på vinnaren. Då fick vi ju se Serbien sjunga vinnarlåten me.. jag tyckte d va en sån där som Karlsson på taket som man absolut inte kunde avgöra ålder eller annat på. det visade sej att jag inte ens kunda avgöra könet  - jag trodde det va en man. Men ack så fel man hade haha.

Förresten så tror ja det va sista gången Sverige va me i detta nu, The Ark har sumpat våra kommande chanser! Öststaterna tar över helt enkelt. Bläää.

Melodifestival

Man borde ju inte få kalla det melodifestival längre alltså. Det e ju som en maskerad där man tävlar om vem som sjunger o dansar roligast typ. Jag har sett tre av festivalens bidrag. Ukraina, Serbien och Sverige då såklart. Vilka skämt! The Arks låt e bra, men dom fjollar ju runt lika mycke som alla andra och därför kan ja förstå att en "serb" ser på dom som jag ser på serberna om ni hajjar va ja menar!
Nej, Måns skulle vunnit, helt klart ;) Nu e d bara o hoppas att nån stjärna räddar nästa års festival!

Jag hade jätte trevligt igår hos Linda, härligt me lite girl talk ibland! D behöver man alltid.
Idag e d cola o pizza som gäller. haha. Min lill prins sover så gott o ja ska snart städa undan alla grejer i köket o hallen för imån kommer vår käre målare o fortsätter med tapetseringen.

Om ni undrar varför d e dåligt me bilder så e den där kamera stationen inte inkopplad o ja vet inte hur man gör så har inte kunnat lägga in nya kort. ska se till så micke fixar d i veckan.

Lillemannen nanar

Nu sover min lill prins och jag passar på att blogga lite, har varit dåligt me inlägg i veckan ju!
Men, det finns en anledning.. dom håller ÄNTLIGEN på att tapetsera om här! Tv-rummet och sovrummet är färdigt och hallen och köket ska han ta på måndag-tisdag. Såå härligt. När målaren skulle hjälpa min käre man att flytta på sängen så knäckte han hela sänggavlen! SMARTHEAD. jag fick gå o gömma mej o hyperventilera ett tag för jag blev så irriterad men när ja tänkte efter lite så tyckte ja d va ganska kul för en ny säng e ju aldrig fel =) drygt bara att man får stå för d själv. D borde målar jävlen göra! Men men, försöker vara sådär trevlig mot han men kan inte låta bli o lägga in lite ironiska pikar. När vi ändå köpte ny säng så blev d en ny byrå t sovrummet me. Kunde ju inte ha ek säng o bok byrå hehe. Så nu e d som ett helt nytt rum. Tänkte bifoga lite bilder när ja har fått upp nya gardiner me.

Ikväll ska jag till Linda o dricka lite gott =) hehe. Men blir ingen utgång för mej, har ju "morgonpasset" imån eftersom Micke jobbar helgerna nu! Så d får bli lugnt o sansat.

Tack Ida o Linda för visiten häromdagen, trevligt när folk kommer oanmälda, d förgyller dagen =)

När prinsen vaknat blir d nog en runda t stan i nya bilen. Tur man har en sån gentleman som lämnar finbilen hemma. Han fick ju trots allt ett riktigt vrålåk av mej som han kan köra med till jobbet. Man får ju inte va dum =)




När man tänker tillbaka. . .

Har suttit o läst massa gamla dagboksinlägg på lunarstorm! o hittade ett ganska kul uttalande av katta haha. ?alltså d e ju ingen av oss som ser ut som typ en ko eller en gris utan alla e ju typ får. vi e ju lika snygga allihopa alltså.? *ASG* kattas goa kommentar om
vårt ?girl gang? hahahhah...

Har tänkt på alla kattas o mina bilturer med seriöst prat, allt bus vi alla har hittat på, alla dagar på pm (haha), alla fester.. ja ALLT helt enkelt. kommer inte kunna sova en blund i natt, mycke tankar o känslor nu senaste tiden.

Om ja skulle få önska EN enda sak så skulle d vara att få "glömma".. inte allt, men det jag vill!

Inget blogg humör

Har haft noll fantasi och inte alls varit på blogg humör i veckan. Inte på humör överhuvudtaget.
Tänkte bara säga att jag lever iaf =) 3 år sen jag o Micke blev tillsammans nu. O idag fyller Theo ett halv år. Vad tiden går fort! Lekte me "stor Theo" häromdagen me. Han o lill Theo, Thilda o Jonah hade så kul så =)

Theos nya namn e numera Totti! haha! D tycker hans syster iaf.

Nej ja återkommer när ja e på bättre humör, med risk för att tråka ut er annars.
Ska njuta av solen istället =)

Helg hela veckan

Känns som det varit helg jätte länge nu, och så blir det ju helg hela veckan eftersom Micke e ledig. Skönt!
I lördags va d 25 års fest, det va trevligt de. Åkte in till stan, började på play bar.. sen blev d schlager baren men så fort vi kom in gick vi ut igen o gick till piraten, vilket visade sej såhär i eftehand vara den kvällens största misstag! Va ju för fasen som o komma till barnens gård. Men men, man får ju ta d som d e o roa sej så gott d går i d läget :)
Igår va Ida o Patrik här o vi hade såå trevligt! Grillade flintastek o åt o drack massa gottit. Blev ju rätt "fjolligt" som vanligt när jag o Ida umgås, mycket skratt vilket inte va så bra för Idas lilla mun, hoppas stygnen sitter kvar idag hjärtat! Jag säger bara EDDIE! gapskratt. Det får vi göra om snart. Man va ju dock inte lika kaxig när Theo vaknade idag, tur mannen min gick upp så ja fick ligga kvar en stund.
Imån ska jag o Theo till Johannishus o besöka ett par kompisar som köpt hus där. Så mammorna o barnen från f-gruppen ska dit o fika! trevligt trevligt =)

Theo e på g med krypningen nu, så duktig e han =)
Just nu ligger han o sover hos sin pappa, blev lite sent idag för vi har varit på kalas på Hasslö. Nu e d chips, cola o DH som gäller! Sen sooova. Förhoppningsvis ända till klockan sex haha!