Härliga fredag och gående Melvin


Mina fina prinsar!

Trots att man är föräldraledig så är det alltid något speciellt med fredagar. Man är lite extra glad poch vi gör för de mesta något roligt! Det brukar bli öppna förskolan, så det blir det nog även idag. Sen ibland kan det bli så att man bara myser och har det bra och så blir klockan för mycket, men hur det blir idag märker vi väl med tiden!

Idag var det extra mysigt att vakna upp med mina små prinsar, eftersom jag gick in och jobbade 12-21.15 igår. Så länge har jag aldrig varit ifrån Melvin, men det gick bra det med. Den här gången har jag insett att det ska nog helt enkelt inte vara jobbigt att lämna bort barnen. Melvin har haft barnvakt tre gånger på max 3 timmar och det har känts bra. Theo lämnade vi bort bra myckett tidigare och första gången grät jag.. Då är det väl kanske inte meningen att man ska lämna dom? Man är väl inte redo?


Tänk, snart fyller han ETT år.

Han går numera en hel del och jag har fortfarande inte rikitgt vant mig vid det. Tycker det är lika gulligt varje gång han kommer tultandes med armarna i vädret. Första stegen tog han 23/9 när vi var i Göteborg!








Den här stora killen fyller FEM år nästa söndag. Helt otroligt. Vart tar tiden vägen? Han är världens bästa son och storebror. Han är så duktig och hjälpsam på alla vis.

Beställde födelsedags presenter till båda pojkarna från hiko.se. Beställde i onsdags eftermiddag och igår vid tio tiden fick jag sms avi att dom fanns på mitt uthämtningsställe. Det kallar jag snabb leverans!

Nu blir det frukost! Ha en bra dag alla!


Melvin och hans bus

Det är inte helt lätt att renovera med ett litet busfrö till bebis här hemma. Ja det är inte helt lätt vare sig man renoverar eller inte. Han är överallt och ingenstans!


Man måste ju vara där alla är och jobbar helst!


Det gäller att tänka sig för vart man ställer saker för han klättrar på
ALLT! Nu har han kommit på att man kan dra ut lådorna i TV bänken
för att klättra i dom och vidare upp på bänken.


Klättrar man inte upp på saker så klättrar man in i saker. Igår hittade
jag han i torktumlaren!


Snutte, gosedjur, napp, tumme!? Nej tack. Men gärna en sked!


Men oj vad jag älskar denna busiga bebis trots allt, såklart!

Fönsterbyte

När man ändå är igång är det lika bra att göra allt på en gång, så vi slog till och köpte nya fönster och dörrar också! Bygghemma.se hade kampanj på Allmoge fönster så vi sparade x antal tusenlappar på det vill jag lova, och det är ju aldrig fel. Kan varmt rekomendera bygghemma.se! Bra service och vi fick alla lagerförda fönster rätt så exakt 2 dygn efter vi beställde. Det kallar jag snabbleverans. Direkt hem på grarageuppfarten helt kostnadsfritt. Kan inte bli bättre!



Ett nytt och ett gammalt fönster i köket. Ursäkta röran, men det blir ju så i renoveringstider tyvärr.



Här ryker dörr och fönster i vardagsrummet!



Och såhär ser det ut nu. Det blev en helglasad dörr och 3 fasta fönster.

Det märks redan skillnad på att det inte släpper ut lite mycket värme som dom andra gamla fönsterna, och då är det fortfarande inte riktigt isolerat runt alla och det ska även där dit lister/foder runt om. Vi har även 4 fönster kvar att byta och 2 dörrar.

En annan sak man märker stor skillnad på är ljudisoleringen. Har knappt hört att det blåser ute idag. Innan har det knastrat i rutorna och man har hört hur vinden viner.. Detta ska nog göra gott inför kommande kalla vinter hoppas vi!


Badrummet

Nu är äntligen badrummet färdigt! Eller ja, det ska fortfarande dit lister, fönsterfoder, kommoden ska skruvas ihop ordentligt och lite el i spegelskåpet ska fixas. Men ja, det går ju att använda det i alla fall ;)

På något konstigt vis så har jag ingen förebild. Galet dåligt! Vi har bott här över 2 år utan att dokumentera detta hemska badrum.. Illa!



Detta va det bästa jag kinde hitta. Lillprinsen i den gula biden. Toastolen stod till vänster, handfatet ser ni till höger och längst bort till höger va "duschhörnan. Jättebra precis vid fönstret som därav blev fuktskadat. Därav har vi nu bytt plats på dusch och toalett, och någon bide blev det inte!



När vi rivit ut allt var vi tvugna att bila upp golvet eftersom vi skulle byta plats på grejerna.



Nya avloppsrör, de gamla vattenrören pluggades igen och vi drog nytt vattensystem i hela huset!



Återuppbyggt och förbereds för kakling!



Woila! Duschhörnan med infällbara dörrar vilket ger mer yta!



Ja inte så smickrande bild egentligen. Men kommod och toastol ser ni här =) Den ska som sagt skruvas ihop ordentligt.. någon dag. (Gångjärnen sitter fel för lådorna. Jobbigt läge. )



Handdukstork. Den berömda handdukstorken. Hur fan kan det vara så dyrt?

Nu när Micke snart är 5 dagars ledig igen ska det bli helt klart. Vi är supernöjda och det är underbart att ha ett badrum igen. Helt nytt dessutom, in i minsta detalj.