Fylla frysen med godsaker

Usch nu är jag verkligen less på att vara gravid. Att dessutom ha varit sjukskriven så mycket har ju gjort mig något så fruktansvärt uttråkad. Nu saknar man ju jobbet istället för att njuta av att vara ledig. Hoppas bebis kommer snart.

Något måste man ju fördriva dagarna med och igår ville Theo baka bullar, så det gjorde vi.





Theo är så duktig och vill gärna hjälpa till. Så roligt att göra saker tillsammans med dig min lilla älskling <3

Igår tog dom kort på dagis så nu ser vi fram emot att få hem dom, men det skulle ta ca 4 veckor. Idag när jag hämtade honom va dom ute i regnet och Theo såg ut som en sotarmurre i ansiktet. Dom lekte och hade så roligt. Så härligt att dom går ut trots dåligt väder - vi gillar verkligen Igelkotten i allra högsta grad =) I morgon ska vi åka och handla regnvantar, det har jag inte haft en tanke på. Fingervantar blir ju bara dyngsurt och iskallt.

Just nu sitter vi och kollar på små einsteins men här kan vi ju inte sitta. Funderar på att baka kärlekskmums. Vill ha allt färdigbakat till Theos kalas så man slipper tänka på det sen. Inte helt fel att ha lite godsaker i frysen heller.


Det ser ljust ut!


Nu kan man glömma denna synen när man kommer i trappan!


Nu möts man av ett vitt tak


Har börjat sätta easy cover på väggarna och måla runt fönstrena!


Bakom all röra ser ni en gipsskiva på väggen. Dom väggarna som är
panelade ska alltså gipsas upp så vi kan tapetsera där med.


Taket i det rummet som ska bli Thildas är också färdigt men det var så mörkt där inne nu så blev ingen bild. Har plockat ner lampan och själva arbetsbelysningen är ju numera i allrummet.
Ett steg i taget så ska vi nog bli färdiga med detta också =)



En härlig höstdag i lekparken

I måndags åkte vi iväg till en lekpark i Lyckeby på förmiddagen. Det va strålande sol och lite småkallt - härligt. Vi tog med oss lunch och lite fika och stannade ett par timmar.


Theo testar rutchkanan


I dom här grejerna kan man prata med varandra, lika bra att köra in
hela ansiktet =)


Här hissas det sand!


En paus för varm choklad!


Sen leker vi vidare. Tittut!


Att klättra är roligt!


Gungeligung i stora gungan.


Kan man rida på denna tro?

Barnen hade hur kul som helst och ville inte åka hem efter dom två timmarna vi varit där. Dom fortsatte leka ute hemma medan jag putsade färdigt fönstrena på utsidan och sen gick vi en sväng till lekparken på andra sidan gatan också. En riktig utedag med andra ord!


Projekt övervåning

Vi håller på för fullt med övervåningen så tänkte att jag skulle bjuda på lite "före bilder" i detta inlägget. Har inte orkat ta mig upp för trappan än idag men ska strax upp och dokumentera förändringarna som skett!



Välkomna upp till vår hemska övervånig! Träpanel, mörka otäcka tapeter och en hemsk plastmatta. Nu är det ju verkligen grejer överallt där uppe med eftersom det har kunnat agera förråd nu när vi inte använder det ändå.



Ja som ni ser - förvaring! Knappt man kommer in i detta rummet. Här finns en inbyggd garderob och en inbyggd säng som båda ska rivas.


I det andra rummet är garderoben redan bortriven. Hade tänkt behålla den först samt att vi bara tänkte lasera taket, men som många gånger förr ändrade vi planerna. Så garderoben åkte bort och nu är taket helt vitt!

Hade ju inte tänkt att någon skulle få se övervåningen förrän den är färdig men jag tycker det är rätt roligt att dokumentera här så jag kommer nog göra det ändå. Ska bli helt underbart när det är klart så det slipper att kännas som att gå upp i en bastu från sjuttiotalet.


Har det vänt tro?

Senaste tiden, ja sen efter sommaren, så har Theo ofta blivit ledsen och gått och dragit i mig när jag lämnat på dagis. Det är såklart jobbigt och gör ont i mammahjärtat. Jag är absolut inte orolig för jag vet att han trivs och när jag hämtar är det inte alltid han vill gå hem, men som sagt, det är jobbigt att lämna en ledsen liten prins.

Nu verkar det dock som det börjat vända - så skönt. Har gått mycket lättare sista dagarna och han har följt med till grinden och vinkat själv, utan att någon personal behövt ta honom. Dom har kunnat hålla sig i bakgrunden och bara "hålla ett öga" så allt går bra. Hoppas det håller i sig! Men det är väl så, man kommer in i olika faser. Så är det ju även för oss i det vuxna livet.

Kommer jobba stenhårt på att Theo ska känna sig lika "sedd" som nu, när bebisen kommer. Lite avundsjuka blir det väl kanske alltid, men ska som sagt göra allt jag kan. Han är ju min första, lilla älskling <3



Festligheter

Igår var vi på Wallmans på Harrys med jobbet och det blev en riktigt lyckad kväll. Ska ju inte neka till att man blev lite sugen på ett glas vin eller två!





Lyckades inte få till en bild på hela mig så det fick bli tvådelat. Magen i vecka 35 (34+6).

Ikväll ska vi bjuda Marie, Andreas och barnen på mat så nu inväntar vi dom. Vi får väl se om det blir någon mat för nu har tre säkringar gått när vi öppnat ugnen!? Alltid är det något. Är det inte bilen som håller på att rasa ihop så är det ugnen.. men men. Det som inte dödar det härdar.



Vi ska bjuda på chipsgratäng med fläskfile. Fläskfile i botten, sen en påse grillchips på det. Över det hällde jag en sås på creme fraiche, grädde, salt, peppar och purjolök. La lite tomatskivor på det och toppade med gratängost. Nu ber vi till ugnen att den ger oss 20 minuter av sitt liv så den kan bli färdig också. Detta är tredje nyheten vi testar denna veckan så det ska bli spännande att se hur det smakar!

Idag har vi även hunnit med att gå på sagostund på biblioteket och så har Malin och Sigge varit här och fikat! Lär ju somna gott ikväll.