Fredag

Igår va det plugg som gällde hela dagen när Theo va på dagis och sen kom älsklingarna hem med Max mat. Inte till Theo såklart men till oss andra. Fabror A va också med, trevligt med sällskap. Hann va ute och leka en stund i lekparken med Theo innan jag begav mej till Statoil - min och Ida´s samåkningsplats, haha. Åkte med henne till stan och hälsade på Linda eftersom vi aldrig va hos henne när hon fyllde år.

Idag har varit en lugn dag. Bjöd mamma, Tim och Andreas på våfflor innan, har verkligen fått dille på det nu!
Sen fick Theo vara hos mormor en stund medan Micke och jag åkte och uträttade lite ärenden. "Fyndade" en massa. Theo´s salvor gick endast på 144 kr, skulle kostat 450 om det inte var för att han kommit upp så högt på högkostnadskortet. Tyvärr går det ut nästa vecka så nästa gång får man vara vänlig att betala fullpris igen.

På BR hittade vi en skottkärra och massa sandleksaker till Theo, så nu springer han här inne hos mormor och morfar och kör med sin skottkärra. Nu satte han sig på dörrmattan med sina skor så nu är det väl helt enkelt dags att ge sig ut istället.
På ÖB hade dom barnmat för 5 kronor burken. Bra att ha ett lager hemma om det inte blir hemlagat, vilket såklart är det bästa. Där fyndade vi även popcorn, dom har 10 pack för 19 kronor där. Perfekt för en popcornoman som mej. Det går ju några påsar i veckan...

Vid sju tiden kommer min faster med sambo ifrån Göteborg, ska bli riktigt roligt! Då vankas det tortilla tårta. Blir mycket taco färs denna veckan. Måndag tacos, tisdag tacopaj, onsdag tacopaj till lunch och fredag tortilla tårta. Men gott är det så jag klagar inte!

image433

Vilken miss!

För det första så ska dom sända den nya serien Barnmorskorna samtidigt som Greys anatomy. Omöjligt val!
För det andra så hällde jag precis i salt istället för socker när jag vispade grädde, smarthead!

En fråga om våfflor

Blev inga våfflor för oss igår, får ta det en annan dag istället. Åt ni våfflor?
Tänkte passa på att fråga er HUR ni äter våfflor? Jag delar dom som små hjärtan, med grädde och sylt på.
Sen undrar jag också vad ni äter det som, alltså middag, lunch, fika, efterrätt mellanmål eller vad som!

Själv tycker jag inte att det är någon middag utan mer ett mellanmål, fika eller kvällsmat typ..

image432

Samma procedur som igår

Alla dagar ser likadana ut ibland känns det som, man kan verkligen bli trött på den gråa trista vardagen!

Har pluggat hela dagen, om tusen celler och olika nerver. Har faktiskt skrivit ett arbete också, eller ja, det är nästan färdigt. Om cancern malignt melanom. Intressant faktiskt. Jag skulle helt klart kunna tänka mig att jobba på en barncancer avdelning, men det känns som att man måste flytta då och det vet jag inte om jag vill. Men för ett bra jobbs skull så kan jag nog tänka mej det också. Annars lutar det åt barnmorska mest, eller barnsjuksköterska. I vilket fall som helst så måste man ju läsa till sjuksköterska först så man har ju tid och tänka.
Man kan ju faktiskt jobba som USK också, bara det att man inte "får göra allt" då.

Nu har jag ätit lite lunch och ska strax iväg och hämta Theo. Sen blir det handla och besiktiga bilen. Efter vi gjort allt det så ska vi ut till Hasslö och äta kroppkakor hos Theos gammelfarmor. Ett evigt farande blir det men vad gör man inte för kroppkakor, det e underbart gott! Gammelfarmor är av den typen, liksom mina föräldrar, som gärna lockar med middag! Det tycker vi om =) Då ges det tillfälle att umgås och Theo får busa med sina nära och kära som han älskar!

Visst ser han smart ut på dom här bilderna!? Haha.

image429

image430

image431
Vår goding - han ÄR smart =)

Han hade lärt sig öppna grinden på dagis-utegården för ett tag sen, så fröknarna tyckte med han var väldigt smart, haha. Och igår när vi va ute på baksidan och riste sängkläderna så skulle Theo såklart ner för backen i skogen. Han gick och gick och till slut va vi vid ån hos fåglarna, precis som han ville. Hade tyvärr inget bröd med oss så Theo fick bara prata lite med dom denna gången. Sen fortsatte vi promenaden hem till hans mormor.
Snacka om starka ben den lille killen har. Han kan ju gå hur långt som helst. Så duktig är han älsklingen.

Stressad!

Dagen idag har jag ägnat åt min kära bok, Medicins grundkurs. Verkar vara en väldigt rolig, intressant och givande kurs så det ska nog inte bli några problem. Blir lättare att lära sig då. Nu har jag duschat och sminkat mej. Håret är fortfarande blött och jag ska hämta Theo om 25 minuter. Vad gör jag här då? Ja det vet jag inte.

Fick en härlig start på dagen idag. Massa sällskap, haha. Andreas kom vid halv sju och strax därefter kom Alexander. Vi åt frukost tillsammans, nybakta baguetter, och sen brummade Micke och grabbarna iväg till Malmö och jag och Theo busade hemma tills det va dags för dagis.

Våffeldagen idag så det ska vi äta lite senare tänkte jag. Först är det tacopaj som står på schemat eftersom det blev så mycket tacofärs över igår. Ska bli mumsigt!

Nähe mina vänner, nu ska jag föna håret, slänga på mig lite kläder och hämta min älskade prins!

Björn Gustafsson

Har lite tid över mellan tv-programmen så passar på att skriva lite här. Vid halv nio är det Parlamentet med Björn Gustafsson och det kan man ju inte missa. Härligare människa får man ju leta efter.

Dagen blev inte riktigt som jag tänk. Tänkte ägna förmiddagen åt att baka och eftermiddagen åt att fika, men det blev inget med det. Nog om det, säger inget så har jag ingenting sagt. Jag tar inte påsken så allvarligt men en dag när alla är lediga uppkommer ju inte så ofta så då kan man ju passa på att försöka få ihop något. Det var värt en chansning i alla fall. Istället lagade vi tacos och min familj kom hit och åt. Sen fikade vi på glass och bullar, gott gott. Så istället för påskfika på annandagen så får väl tacos bli vår nya tradition.
Sen man fick barn så försöker man ju skapa sej sina egna traditioner, mysigt tycker jag!

Nu är min bror T och Mickes bror A här så jag ska umgås lite med dom i soffan!

Påsken är över!

Då var det måndag och påsken är över kan man väl säga. I lördags blev det lite påskmiddag hos mina föräldrar, så gott så gott. Sen va vi ute och åkte pulka på eftermiddagen, Theo gillar verkligen det! Dock så blåste det svinkallt så vi va inte ute någon längre stund.

image422

image423

image424
Han tyckte även om rullbandet som gick uppför pulkabacken i Sälen =)

Igår bar det av till Jönköping efter mycket om och men. Vi skulle köra vid nio men jag vaknade vid tjugo över åtta och då var Micke och Theo ute och gick. Men snabb som jag är så var jag klar vid halv tio. Vi kom iväg och hann ett par hundra meter innan vi fick punktering. Så min pappa kom och körde hem Micke som fick hämta grejer till att byta däck så det var ganska snabbt ordnat. Sen bar det av till Rödeby för att hämta A och sen vidare till Jönköping. Stannade först på Biltema där Theo fick en el-motorcykel i påskpresent! Den gillade han skarpt. Sen gick Theo och jag på A6 och Ikea och Micke och A var på Elmia. Möttes upp på Ikea och käkade och sen åkte vi hemåt för en liten fika och massa bus innan det blev sängen för Theo.

Hittade inte så mycket kul faktiskt. Köpte en t-shirt och en luvtröja med dragkedja till Theo och 3 par strumpor till mej. PÅ Ikea blev det lite tavlor till Theos rum, servetter, blockljus, sugrör och hissgardiner till köket.
Billigt blev det =)

Nu ska jag se vad Theo hittar på för bus och fixa lite frukost. Sen blir det till att baka eftersom vi tänkte ha lite drop-in påskfika här i eftermiddag!

Lite bilder på när Theo utforskar sitt påskägg han fick av oss. Han fick även ett jättestort ägg av sin mormor & morfar med 3 fina tröjor i. Mycket välbehövligt och bättre än godis!

image425

image426

image427

image428

Glad påsk!

För det första, glad påsk till er alla =)



Vilket härligt väder vi har denna påsken. Men man får väl se det som att den kom väldigt tidigt i år, så snart kommer nog våren på riktigt. Tur man inte har lagt på sommardäcken än i alla fall.

Theo fick påskägg idag och gud så uppskattat det va. Gömde det i BRIO spisen och han va inte sen på att hitta det där. Stoppade i lite vindruvor och russin, det hade dom fått på dagis också så fick lite inspiration därifrån. Stoppade även ner en päron mer för att fylla ut lite =) Sen blev det faktiskt en Pimpim tablettask också. Säga vad man vill om godis till småbarn, men en gång skadar väl inte. Får borsta tänderna extra noga ikväll. Det kom ett helt vattenfall med dregel ur hans mun när han tuggade i sig massa gott.

Gick ut en stund i snön men dom skottar ju undan allt så man kan ju inte dra pulkan nånstans. Sen började Theo bli trött också så vi la han nu istället så får vi åka pulka i nån backe sen när han har vaknat. Klockan halv två bjuder pappa på påskbord så då ska vi dit också.

Skulle åkt till Jönköping idag men hoppade över det eftersom det va sånt himla busväder på morgonen. Dumt att ge sig iväg i sånt väder ju. Får se hur det ser ut i morgon, kommer det inte mer snö så lär ju de större vägarna va relativt fina i morgon.

Lägger in lite påskbilder sen, orkar inte tömma kameran nu. Bjuder på en bild på Theo ifrån Sälen.

image420

Det värsta på länge!

Alltså mordet i Arboga måste vara det värsta på länge, hur kan man göra något sådant? Två små oskyldiga barn. Fy fan, det är så man blir mörkrädd alltså. Jag vet inte hur jag skulle kunna leva vidare utan Theo, det hade helt enkelt inte gått.

På tal om Theo. Det händer verkligen mycket nu. Han försöker härma allting man säger. "Poppa" är ett nyt ord som ofta blir "pappa". Poppa betyder i alla fall hoppa vilket är väldigt roligt.

image419

En lång dag! och lite påsksnack =)

Dagen idag började klockan kvart över fem när Mickes klocka ringde och Theo vaknade. Bara att bita i det sura äpplet och stiga upp helt enkelt. Blev ju lite senare än vanligt igår eftersom det va födelsedagsfika hos Katta som fyllde år! Mycket trevligt att träffa vännerna och väldigt god fika också!

Theo skulle va på dagis vid åtta idag eftersom jag hade ett möte vid halv nio, så idag fick vi ge oss iväg tidigare än vanligt. Efter mitt möte bar det av till Rödeby för att hälsa på Malin och bebis! Man blir ju såå sugen, så liten o söt så. Där blev jag kvar tills kvart i ett eftersom jag skulle hämta Theo vid ett. När jag kom till dagis så att Theo och åt tacos, han hade somnat innan middagen så han fick äta då istället. Det innebar att jag blev kvar på dagis tills klockan va tjugo i två eftersom Mia och kocken Frida och vi satt och småpratade.. Trevligt! Underbara människor som tar sig tid, verkligen. Dom hade bara goda ord att säga om Theo vilket kändes roligt att höra, alltid e han lika glad säger dom alltid. Finns nog inget som kan göra en så stolt som ens barn!

Hamnade i en "påskkärring-debatt" igår också, haha. Fick ju lite försvar här, tack till er =) På bloggen det diskuterades så godkändes ju tyvärr bara dom positiva kommentarerna, och så mina då förstås, haha. Men det va ju kul o få lite andra åsikter här på min blogg. Allvarlig talat, är det inte skillnad på att sminka sej normalt som vi tjejer gör och att sminka sej till påskkärring? Vad jag kan minnas så kliade sånt som fasen, när man hade ett lager på kinderna, och det sa ju öven fröknarna igår. Att det skulle vara ohälsosamt med smink ska jag tydligen också ha sagt, antar att det va detta som tolkades som det: "Sminka han ville jag inte göra eftersom han har känslig hud och jag tror inte det är speciellt hälsosamt med massa smink på hans små kinder". Jag har inte mvg i svenska men när jag läser det så tolkar jag det som att det är ohälsosamt för Theo, pga hans exem-hud, och inte för alla. Eller vad tycker ni? Och seriöst, orka bry sej så om påsken!? Nästa år blir det kaske roligare, eller ialla fall om 2-3 år, DÅ tror jag barnen tycker att det är kul att klä ut sej.. Nu gör man ju det för att det är man själv som tycker det är kul mest! Sen är det ju självklart en kul grej med påskfest, absolut, med eller utan påskkläder. Det är ju faktiskt upp till var och en. Nog om detta...

Nu ska jag göra mej i ordning och sen blir det sängen och Criminal Minds. Efter det lär jag slockna som ett ljus, precis som Theo gjorde på soffan lite innan åtta. Sötnosen..

Ett löfte är ett löfte!

Nu va tentan i vård och omsorg gjord, skönt det. Det kändes bra och nu är det bara att hugga in i nästa ämne. Har en riktig utmaning framför mej nu, får inte ha några G alls i stort sett utan helst bara MVG. Hur ska man lyckas med det undrar jag då? Ja, det är som i idrott sa syon, "det är bara man själv som styr det". Såå om jag kommer in och börjar läsa till sjuksköterska nästa höst, alltså hösten 09, så har jag alltså ca 4,5 år tills jag är färdig pluggad from nu. Inte nog med det, sen är det 1,5 år till barnmorska också! Men innan man kan läsa vidare till det så måste man jobba ett tag.

Idag på morgonen innan jag och Theo körde till dagis så lovade jag han att vi skulle mata fåglarna i eftermiddag, så det ska vi göra när jag hämtat honom. Ett löfte är ett löfte, eller hur?

Annars står väl inte speciellt mycket på planeringen, skicka iväg lite jobbansökningar och sen diska, laga mat, tvätta och det där vanliga. Måste tvätta Theos overall och jacka och även en utav mina jackor så det blir väl några maskiner.

I morgon har jag validerings möte på morgonen, vilket innebär "ett möte att bevisa min kompetens" (!?) eftersom jag slapp göra praktiken inom äldrevården.

image416

image417

image418

Boken framför mej men tankarna nån annanstans!

Jag är nog inte ensam om att ha en förmåga av att hamna nån helt annanstans i tanke världen när man sitter och läser något. Har tenta i morgon och har läst i stort sett hela dagen och gjort uppgifter. Så läser man och kommer efter halva stycket på att man inte har en aning om vad det handlade om. Har t.ex. funderat en hel del på bloggen. Att det inte känns som att jag kan skriva allt det som jag skulle vilja här. Tala är silver och tiga är guld, som man säger. Tankarna har gått väldigt mycket till att skaffa en helt anonym blogg och att lägga ut lite bilder och skriva lite allmänt här bara, men vi får se.

Men i alla fall, åter till läsandet. Man får läsa om samma sak femtioelva gånger, visst är det irriterande? Sen när man väl kommer in i det, då kommer man på att det är något viktigt man måste göra och så kan man inte släppa det förrän man har gjort det. Jag har nog allvarliga koncentrations problem alltså, haha.

Tänk er att det finns en person som egentligen borde vara väldigt nära, men som är väldigt långt borta. Och en vacker dag, när du levt ca 21 och ett halvt år dyker personen ifråga upp i tidningen. Så många gånger man har önskat och längtat efter att ses... Det närmsta man kommer är att titta på en bild i tidningen, eller på dataskärmen. Denna personen har hoppat in väldigt mycket mellan raderna i min kära bok, för att då återkomma till ämnet.
Det handlar bara om att våga, för man har inget att förlora på att försöka!

En utmaning

En utmaning, som ni i länklistan gärna också får göra! Och ni som inte är i länklistan också förstås =)

Tio första:
Första bästa kompis:
Emelie C
Första bil: Som jag köpt själv, en skruttibang bang Passat. Sambon byter ett par ggr om året så har haft ett gäng.
Första kärlek: Viktor
Första husdjur: En kanin, Gosan!
Första semester: Förmodligen Öland, utrikes va Italien först.
Första jobb: Godisförsäljare på Skandinavium i Göteborg.
Första köpta skiva: Absolute Music nånting
Första riktiga kärlek: Micke
Första piercing: I navlen när jag va 15
Första konsert: Hmm, Marcoolio på sparre kanske?

Nio senaste:
Senaste alkoholdrycken:
Öl
Senaste bilfärd: Fram och tillbaka till dagis i morse
Senaste filmen du såg: Livet går vidare, igår kväll, men jag somnade såklart. Tur man sett den innan.
Senaste ringda telefonsamtal:
Senaste bubbelbadet: I torsdags i Tandådalens poolarium
Senaste spelade cd: James Blunt
Senaste kyss:
Senaste gången du grät: Ja det kommer jag inte ihåg exakt
Senaste måltiden: Torskfilé och potatismos igår, eller ja frukosten idag va väl kanske också en måltid.

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar:
Nja
Blivit arresterad: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Nej
Fastnat med blicken i någons urringning?: Nej
Fått ditt hjärta krossat: Ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej
Haft ett one night stand: Ja
Busringt till någon: Joda, när man va liten så

Sex saker du gjort idag:
1. Pratat i telefon
2. Pluggat
3. Kört Theo till dagis
4. Uppdaterat mej på internet fronten
5. Ätit frukost
6. Lyssnat på musik

Fem favoritsaker utan rangordning:
1. Datorn
2. Mobilen
3. Körkortet
4. Bilen
5. Soffan

Fyra personer du kan berätta allt för: 
Ida
Malin
Angelica
och Micke är nog dom jag pratar mest med, dock är det nog inte många som vet riktigt allt!

Tre val:
Blått eller rött?
Blått
Sommar eller vinter
Sommar
Choklad eller chips
Chips

Två saker att göra innan du dör:
1. Skaffa fler barn
2. Ut och resa mera och njuta av livet

En sak du ångrar:
Inget jag kan komma på just nu

En avsedd plats i hörnan!

Sitter här längst in i hörnan i sovrummet och kurar i mörkret. Theo somnade i vår säng så han ligger här och snarkar. Han har blivit omöjlig att lägga sen vi kom hem ifrån Sälen, vill inte alls somna själv längre. Men det gör ont i hjärtat när man ligger i sängen och skriker så då får han gärna somna i vår säng i stället. Vet ju att det tids nog ger sej själv, kanske i morgon, kanske på fredag. Det är ju bara själva insomningen, resten av natten sover han i sin säng.

Har pluggat en massa idag inför tentan på onsdag. Samma sak gäller i morgon, först när Theo är på dagis och sen på eftermiddagen när Micke och Theo ska åka till Hasslö. Mittemellan där nånstans ska vi äta middag ihop och så. Förslag på vad man kan laga för gott? Idag blev det torsfilé i ugnen med potatismos till. Gottit!

Nu ska jag flytta in Theo till hans säng, slänga in en påse popcorn och bänka mej framför teven!

Theo bus, ordagrant!
image412

image413

image414

image415

Mina älsklingar!

Just nu badar mina älsklingar och jag sitter här. Inviger datorns nya plats, har nämligen tagit in Lack skrivbordet som vi hade den stationära datorn på innan. Litet o smidigt och så slipper man ha den på köksbordet. Visserligen ser det väldigt uppställt ut i sovrummet nu men det får gå, här är det ju inte så många som behöver vara. Värre om det hade varit tv rummet. Hatar verkligen när det är för mycket möbler, usch och fy.

Innan när vi tog in skrivbordet passade vi på att rensa lite i förrådet också. Böev nog 8 stora kassar med kläder, skor och sängkläder till barnen i Afrika. Allt ifrån barnkläder (gamla och ärvda, Theos grejer sparas såklart) till mina gamla trasor ifrån 90 talet typ, haha. Så nu blev det lite mer plats där ute. När vi va färdiga med det och Theo hade fått leka ute ett tag så åkte vi och tvättade bilen, det behövdes efter resan vill jag lova.
Orkar inte lägga upp femtio elva bilder nu så det kommer lite bilder då och då ifrån Sälen, för er som vill se.

image411

Köpte solglasögon till Theo, tuffingen där haha.

Finn ett fel

image410

Fredags underhållning

Ligger i sängen och lyssnar på när Theo snarkar. I denna stugan finns två tv apparater och tydligen måste AFV visas på båda, och jag tycker inte det är någon vidare fredags underhållning. Så, jag gav upp hoppet om en trevlig sista kväll i Sälen och gick o la mej.

Är nöjd med veckan men nu ska det bli riktigt skönt att komma hem. Man kommer nog ändå sakna snön lite. Det blir ju extra kul att tillbringa hela dagarna ute när det är snö och man kan åka pulka o så. Men nu vill vi ha vååår!

Har förresten besökt läkarmottagningen i Tandådalen nu också. Theo är alldeles prickig och det va ju inget annat än VIRUS prickar helt enkelt. Haha. Virus hit och virus dit. En liten släng av förkylnings astma också, därav den otäcka hostan som hållt i sig i två månader snart. Och irriterade örongångar, precis som för två veckor sen. Så allt  är sig likt. Tur att han är lika pigg och glad som när han är frisk ändå, annars hade det nog inte blivit en rolig vecka.

Skojigheter!

Kan inte sluta tänka på en söt liten filur som va i värmestugan häromdagen. Veckans goaste kommentar!

Barnet: Mamma, jag tror jag såg Edvin ifrån dagis där ute.
Mamman: Jasså, gjorde du, vart då?
Barnet: Där ute. *pekar* Han hade samma overall men inte samma pappa.

Hahaha. Barn är ju bara så härliga!

Theo tyckte det va kul att gå på after ski. I förgår i alla fall, idag va det inte lika roligt men det tyckte inte vi andra heller.

Bilder ifrån tidagens after ski.

image404

image405

image406

image407

image408

image409

Ja, som ni ser så roade sej Theo på sitt egna lilla vis. Fullt ös va det!



Idag har jag åkt ett par åk, det va rätt härligt får jag väl erkänna. Annars har det mest blivit pulka åkning med Theo. Inte utan att man längtar hem till våren nu, blev allt lite avis när Angelica ringde idag och berättade om det fina vårvädret. Men nu har man fått en veckas vinter i alla fall, det hade vi inte fått hemma så det va kul!

Dagarna som gått

Theo fick såklart rida på dalahästarna i Vansbro, där har vi haft fika paus i alla år så länge jag kan minnas.
image387

Fler som ville rida..
image388

Jag och broder T på snowboard tur
image389

La familla!
image390

Broder D njuter av tillvaron
image391

och likaså broder T
image392

Undra vilka som byggt denna fina snögubbe? Haha.
image393

Såhär såg han ut när vi kom hem efter en dag i backen, stackarn..
image394

Theo va trött och slocknade rakt upp och ner på pulkan
image395

Åker rullband uppför backen!
image396

Så nöjd!
image397

"Mmmm".. Fick smaka Sprite!
image398

Gör ett besök i en sån där skylt!
image399

Åker pulka med pappa..
image400

..och med mormor
image401

och själv.. rakt in i snögubben! Snopen!
image402

En del roar sig med annat i pulka backen! Observera dom snygga mössorna pappa och broder D har, haha.
image403

Var är solen?

Tyvärr är vädret inte på topp, har mest snöat men nu precis när jag skrev detta tittade faktiskt solen fram lite. I söndags fick vi också lite sol på eftermiddagen. Då lånade jag brossans bräda och tog mej två åk och det räckte för att ha träningsvärk i hela kroppen. Snacka om otränad? Mer än så har jag inte åkt, förutom pulka med Theo då.
Mitt humör är ungefär lika mycke på topp som vädret, tyvärr.. När vi kommer hem ska det bokas en utlandsresa, för det, det e semester det. Är redan trött på att asa av och på kläder och grejer och det är "bara" tisdag.

Nej usch vad jag är negativ. Man ska väl va tacksam att man kan åka iväg överhuvud taget. Och Theo tycker det är hur kul som helst att åka pulka. Hemma hade han väl inte fått se någon snö den här sidan året i alla fall.

Kanske lägger in lite bilder sen ifrån Theos första och absolut SISTA skidsemester. Nu ska vi nog klä på oss och åka och hitta på något, dom andra är i backen. Känner bara för att vara lite för oss själva idag. Igår badade jag, Micke och Theo på poolariumet. Jättemysigt!

På väg..

..till sälen nu! Kom iväg lite senare än tänkt, men varför stressa? Fram kommer man ju tids nog. Än så länge e theo snäll o nöjd, men vi är ju bara i hallabro, haha. Klockan sex körde grannarna som bor över oss iväg med full lastad bil. Om jag ska behöva stå ut med att se dom i backen där uppe varje dag så vet jag inte vad jag gör. Va de inte semester vi skulle ha?

Fredag och fullt upp!

Äntligen fredag brukar man tänka, men dena fredagen är mest ångestframkallande. Vet inte hur jag ska hinna allt?
I morgon åker vi till Sälen och jag har inte ens börjat packa, det är illa. Har ju dessutom en person extra att packa åt nu som jag inte haft innan när vi varit iväg! Och Theo är ju den som behöver allra mest packning. Hittade ingen bra resväska till han igår, vill ju ha en sån som han kan dra själv efter sig. Perfekt och ha när man ska utomlands eller så sen också ju.

I eftermiddag ska Theo vara hos sin mormor och morfar och jag och Micke ska passa på att uträtta lite ärenden och åka och hälsa på Malin, Benny & den lille pojken. Ska bli SÅ roligt att se honom.. bebismys! Men det är farligt, jag har redan varnat Micke för konsekvenserna av detta. Vårbebis 09 kanske? Haha.
Har insett att det finns ett problem lixom. Nu kan man ju säga att man har en "06:a". Men hur snyggt låter det om man säger att man har en "06:a och en 10:a (tia)" då? Haha. Världsligt problem kanske...

Theo har sovit urkasst i natt, vilkey innebär att även jag har gjort det. Men vi vek tvätt, hängde tvätt, åt frukost och pallrade oss iväg till öppna förskolan, och till slut så blev man ju människa även denna dag. Har verkligen inte tid att vila idag, kommer somna som en sten så fort jag är klar med allt jag ska göra idag.

Som sagt, åker tiiidigt i morgon. Hemska tanke. Att stiga upp tidigt alltså. Kommer ha trådlöst bredband och bärbara datorn så en och annan uppdatering blir det nog med bilder ifrån snön, och förhoppningsvis solen!

image386
Theo kastade precis iväg stetoskopet när jag skulle ta kort på han.
Bra övning inför läkarbesöken att träna på att lyssna på mammas hjärta och så. Det blir ju
ett och annat besök hos doktorn menar jag.

Dagens att göra

- Laga mat håller jag på med nu. Hamburgare, korv, bröd och pommes! Allt för att alla ska bli nöjda.
- Hänga upp tvätten som är i maskinen just nu.
- Shoppa på stan. Present t pojke Svensson, lite andra beställningar ifrån pojke Svenssons mamma, kläder och halsduk till Theo och möjligtvis en egen resväska till Theo om vi hittar någon passande.
- Tvätta lite till.
- Dammsuga.

Efter Theos läggning: SLAPPA!

Lyckos mej!

Känner mej tyvärr inte alls på humör idag, har varit trött och haft huvudvärk. Slappade hela dagen när Theo va på dagis och när han kom hem så åt vi lite mellis och sen begav vi oss ut. Lekte i lekparken och promenerade i "skogen" på baksidan. Upp och ner för backarna och tittade på den fina utsikten! Ser ända in till stan här på höjden, inte dåligt med både utsikt över havet och över ån, haha!

Varje gång vi klär på oss och går ut så tänker jag på hur bra vi har det som bara kan öppna dörren och komma rakt ut. Man kan öppna och släppa ut Theo medan man själv klär på sej och det hade man minsann inte kunnat i stan. Vi kan sitta ute och grilla och ha det bra om somrarna på vår egna uteplats utan att behöva åka iväg för att göra det. Theo har fina områden omkring att leka i och två lekparker nästan utanför dörren.

Han går på ett jättebra dagis, tyvärr inte i nättraby men det funkar bra ändå. Eftersom jag bara kör dit och hem igen så blir det ju inte så drygt, hade varit värre om man skulle iväg på annat håll och jobba typ. Ännu bättre kommer det bli sen när det nya dagiset är färdigt i april, det ser vi fram emot. Så skönt att han både hemma och på dagis har så fin natur runt omkring så han slipper bli uppväxt på kullersten i stan!

Jag har en frisk, fin, välskapt son och en underbar sambo som alltid ställer upp och gör alldeles för mycket för mej. Jag har möjligheten att plugga eftersom vi har en lön till att leva på. Jag har min familj och mina vänner.
Vi har en stabil ekonomi, två bilar och lever gott! Vi kan åka på semester, har mat på bordet, kläder på kroppen och kan unna oss vardagslyx!

Vi har alla förutsättningar för att få ett helt underbart liv, varför klagar man? Det är minsann inte alla som har det så bra.

Lyckos mej...

image384

I lekparken i det fina vädret

Va ute ett tag i det fina vädret i går eftermiddag. Helt underbart ju! Hoppas vi får lika fint väder i Sälen.

image379
Åka rutchkana med pappa..

image380
Klättra uppför är skoj!

image381
Åka med farbror A!

image382

image383
Tittut!

Eftersom jag är helt slut, verkligen dödstrött och huvudvärk ska jag ägna timmarna som Theo är på dagis åt att bara vila upp mej så vi kan va ute hela eftermiddagen. Funderar på att köpa en engångsgrill och grilla korv nånstans och bra va ute och ha det bra! Vi får väl se hur det blir och vad som händer. Rätt vad det är så kommer det väl ett ösregn kanske, vem vet.

Nu ska jag kolla på massa 2900 happiness avsnitt på web tv.

Gardiner till Theos rum

image376

Robotar

image377

Bilar

image378

Andra bilar

Vet egentligen inte om något av dom här tygerna finns som gardiner men tyckte dom va lite roliga. Dom sista bilarna gillade jag bättre än dom i mitten. Eller så är det helt enkelt samma tyg (!? det är det nog), fast den sista ser snyggare ut ändå. Får ta en runda till
Mairo och kika helt enkelt.

Före och efter

Före

image374

Efter

image375

Ni kan ju bortse ifrån röran runt omkring nu. Det känns som att det blir mer plats när det står upp men allting blir ju mer lätt tillgänligt för Theo när det ligger. Frågan e vart man ska ha böckerna? Med bökstöd uppepå?
Jag vet inte vilket jag tycker blir bäst, vad tycker ni?

Tips mottages gärna!

Trött mamma och lite Theo update!

Det va minsann inte roligt att stiga upp idag när Theo bestämde sig för att vakna tio i sex! Ingen direkt rolig tid.
Men visst, vi slipper stressa till dagis i alla fall ju.. Där ska han lämnas vid nio idag.

Ser ut att bli riktigt fint väder idag, och minus grader är det också! Får se vad jag ska hitta på, har inte så mycket i skolan nu.

Theo går runt här och flyttar på alla köksstolar, han är en riktigt klätterapa och vill gärna stå på en stol vid fönstret och titta ut. Annars är det ju himla kul att stå vid vasken eller micron också, mitt lilla busfrö! Det är verkligen en härlig ålder nu, han har så mycket roliga grejer för sig. Han pratar och pratar men man förstår inte hälften.
Titta, dää (där), bampa (lampa), mamma, pappa, thee eller tete (Theo) är några ord som kommer ur hans lilla mun.

Igår kissade han på toaletten =) Han sa "kss" hela tiden och höll handen på sin blöja så vi tog av den. Han gick till toaletten och ställde sig vid den och sa "kss" igen. Det kom ett par droppar på golvet och några i toa stolen! Va hos mamma så hade ju ingen potta där. Duktig e han mammas kille! Hade ju varit dö kul (och framförallt skönt) o kunna få han blöjfri i sommar, men då måste ju han själv vara med på noterna. Det är ju inget man kan tvinga fram.
Han har nio tänder, den tionde är på väg!

image373

Nu ska vi busa på Theos rum. Han sitter väldigt ofta vid det lilla bordet och "serverar" mat till alla. Alla ska smaka, helst direkt ur grytan, eller så matar han med en stekspade! =) Ska lägga in lite bilder sen, har nämligen tänkt möblera om idag så vill ha lite tips! Sen är det även dags att byta ut alla gradiner som är så förbannat tråkiga. Nu till våren vill man ju ha lite nytt med så det får bli en tur till Mairo snarast. Ikea står också på turlistan.

Möte om LAS

Lämnade Theo på dagis vid halv elva idag. De va riktigt skönt att slippa stressa på morgonen. Kunde gå upp vid åtta, duscha, äta frukost och mysa och busa i lugn och ro. Hann till och med köra en maskin tvätt och få den upphängd innan det va dags att åka.

Nu har jag precis lämnat in alla sista uppgifterna som ska vara inlämnade idag. Ska bli spännande och se vad man får för respons på dom för den sista jag gjorde va riktigt dryg. Handlade om hur hela organisationen (äldreförvaltningen) är uppbyggd och ledningen osv. Ser verkligen fram emot nästa kurs, medicinsk grundkurs. Det är ju super bra och lära sej sånt. Roligast blir ändå nästa termin när vi får välja mer inritning, och då ska jag läsa sjukvård. För det lutar nog åt att fortsätta läsa klart till undersköterska. Är ju inte helt fel att börja jobba som det och sen läsa vidare. Alla erfarenheter man får innan man blir sjuksköterska är ju guld värda lixom!

Men, vi får se, jag kan ju komma på någon annan utväg på det hela, de vet man aldrig!

Ska bli spännande att se vad som säger på mötet, rätt vad det är så kanske man blir erbjuden ett vick nu då. Men hur ska man lösa det med en som jobbar 3 skift och sen tiderna man jobbar inom vården? Dagis stänger ju halv sex. Sååå, vi tar dagen som den kommer.

En punktlig pojke!

Välkommen till världen söte lille pojk och ett stort grattis till föräldrarna!
Ser fram emot att träffa lilla underverket. Punktlig va han också,
kom precis på rätt dag!

image372

Dödens grupp!

Melodifestivalen va helt enkelt kanon! Lätt den bästa delfinalen ju, och ännu bättre va det ju att vi va där på plats också! Va riktigt roligt. Sååå härlig stämning!
Va rätt kul att se hur allting går till också, allt som man inte får se på TV.

Någon utgång blir det inte. Sparar det tills efter nästa löning. Ja menar, schlager lär man ju ändå få höra dom närmaste månaderna och det lär ju vara tok mycket folk ute. Och nån dans med Björn Gustafsson (som för övrigt måste va den roligaste människan ja sett på länge) lär det ju inte heller blir. Så sängen lockar mer!

Theo har haft myskväll med sin farmor här hemma och det hade gått kalas bra, sköönt!
Så det tackar vi farmor för.

Nu är det ett par minuter kvar tills ja somnar gott i sängen, ett dygn kvar tills jag sitter och svär över att arbetet som ska va inne på måndag inte är färdigt och en vecka kvar tills vi är i Sälen!