Framtida pojkvän

Jag gör som alla andra.

1. Gå in på snyggast.se
2. tryck på "killar"
3. Tryck 7 gånger på 10 , där det står " rösta för att se nästa bild "
4. detta är din framtida pojkvän.

image176
Tror ni han tänker på mej?

Fredag kväll

Ja nu var det fredag kväll igen. Och jag har typ ångest inför morgondagens jobb. Men det kommer gå bra, va så längesen nu bara så det känns ovant. Dagen har varit lugn och trevlig. Lussekatterna blev rätt så goda men förvirrad som man är med många järn i elden samtidigt så glömde jag pensla dom med ägg innan jag satte in dom i ugnen. Men men, dom är ju inte giftiga för det. Så går det när man ska ge Theo mat, laga lunch till sej själv o baka samtidigt.

Kvällen kommer att bjuda på Idol och Criminal minds som alla andra fredag kvällar. Lite snacks och cola också såklart. Nu ska jag lägga Theo.

Denna leksaken blev Theo väldigt förtjust i hos hans lilla tjejkompis Emma. Modellen hade tydligen utgått och kostade dessutom runt 500 kronor. Ett par dagar efter vi varit hos dom så besökte vi den nya second hand butiken här i byn  - Ella och pipens skattkammare. I denna skattkammare stod denna leksak och väntade på Theo. Kostade dessutom bara hundra kronor. Det kunde vi ju inte motstå såklart.

image175

Det händer grejer

Fick tag i en studievägledare nyss och han sa att "vi ska pratas vid och göra en studieplan om du kommer in, vilket du kommer att göra". Så den 10 januari ska jag börja läsa på distans till undersköterska. Sen kan man se vad man tycker om det, om man nu får något jobb på sjukhuset som jag vill, så kanske man läser vidare till sjuksköterska sen. Känns ju gott att få validering och slippa praktik inom äldrevården också eftersom man jobbat ett tag med det.

I morgon ska jag jobba, 8.15-17.15. Goa pengar blir det! När man inte är van att inte få någon lön alls utan bara från försäkringskassan så är ju allt ett plus om man säger så.

Fredag morgon!

När det är fredag morgon så är man automatiskt pigg och glad, i alla fall denna veckan när Micke är ledig på fredagen. Än så länge har jag int fått något jobb idag och lär väl inte få heller. Men jag klagar inte. I stället blir det lussekatts bak och sen ska jag nog ta och bjuda in mina syskon på middag eftersom mamma jobbar kväll och pappa är på julbord. Sen har jag lite annat smått och gott som ska fixas.

Nu ska vi gå o hoppa på pappan!

Lyxfällan i all ära

Jag gillar verkligen Lyxfällan. Dels för att det är det bästa som sänds på torsdagar och dels för att man alltid får sej en tankeställare själv på hur man kan förbättra sin ekonomi. Idag fick en ensamstående mamma, som hade satt sej rejält i skiten, hjälp. Visst, dom löste hennes månadsbudget så att det skulle gå ihop sej. Men vilka sjuhelvetes räntesmällar hon lär få sen nu när hon bytte från swedbank (!?) till Bluestep. Ibland tror jag att dom hjälper folk att ta sej igenom alla räkningar, skulder och allt vad det nu är. Sen hur konsekvenserna blir i framtiden av deras lösningar det skiter dom totalt i!

Dagis och kvällsrutiner

Nu har Theo fått kvällsmat vilket idag bestod av smörgås med leverpastej och skogsbärs yoggi. Han har inte velat äta någon riktig mat idag, förmodligen för att han har ont i munnen. Han är också tvättad och insmord med sin salva. Ska strax borsta tänderna, byta blöja och ta på pyjamasen också. Men först ska vi busa lite. Sen blir det mys i soffan. Igår tog jag fem böcker med mej när vi satte oss i soffan innan han fick välling. Lik förbaskat fick jag väl läsa samma bok femton gånger. Så fort jag började på en ny sa han bara "öh, öh!" och slet tag i en annan bok.

Fick en dagisplats till Theo idag också. Jag ringde till en rektor som visade sej vara en väns mamma. Tänkte inte alls på det när jag såg namnet, bara när jag fick höra hennes röst sen. Så hon sa att det är klart han ska ha en plats. Hon skulle ringa och prata med hon som har hand om utplaceringarna och så skulle jag ringa till henne sen på eftermiddagen. Men efter två timmar ringde hon tillbaka till mej istället och sa att vi fick en plats.
Så nu ska han gå på det nybyggda dagiset i Bastasjö, ytterligare en anledning för oss att bygga hus där då ju *harkel* Det är med blandade känslor jag tar detta beslutet kan jag säga, vill vara hemma för alltid med min plutt.

Känns som att man fixade platsen själv i stort sett, hade jag inte ringt hade förmodligen någon annan fått den. Märkligt att dom inte kan hålla reda på något dom som sitter på kommunen och tjänar en massa pengar. Att man ska behöva tänka åt dom också.


image174

Alla bitar faller på plats

Senaste dagarna och långt in på nätterna har jag funderat och funderat över framtiden. Nu har jag tagit tag i att ringa och säga vilka dagar och tider jag kan jobba och hoppas på o få några tider i alla fall. Mina föräldradagar varar ju tyvärr inte för gott och dom gör mej inte speciellt rik heller för den delen. Tur man har en fast bra inkomst att luta sej tillbaka på i alla fall.

Har som sagt tänkt mycket. Vad ska man prioritera? Hur ska man lösa allt på bästa vis? Eftersom jag skulle göra allt för att få vara hemma med Theo så länge som möjligt, eller i alla fall ha han på dagis så lite som möjligt, medan han är så här liten så tror jag att jag har lösningen. Att ge sej in på för stora projekt som att starta eget är nog inte det ultimata då. Det är inget man blir rik på heller första tiden precis. Mycke jobb, lite pengar och lite tid med Theo. En distansutbildning innebär lite pengar, fast ändå lite mer än vad jag har nu. Men det bästa är att det innebär mycket tid med Theo och det är det som betyder mest. Då skulle man kunna ha han på dagis femton timmar i veckan och då får man plugga som tusan. Sen eftersom Micke jobbar skift så kommer jag få tid att läsa när han är hemma och kan ta Theo också. Det bästa är att det verkar som jag får den dagisplatsen jag vill ha nu också. Det gäller verkligen att engagera sej själv säger jag ju bara, och som tur väl var så var det helt rätt person jag ringde till också. Bra med kontakter ibland.

Pengar är inte allt. Har vi klarat oss nu kommer vi klara oss framöver också. Jag värdesätter tiden tillsammans med min familj mycket högre! Man får aldrig denna tiden tillbaka, Theo blir större för varje dag som går. Jag vill inte missa något! Jag vill uppfostra han själv, vill inte att han ska bli uppfostrad på dagis. Dom där femton timmarna blir mer som att han får leka av sej. Sen kanske han till och med sover 2 utav dom timmarna.

Nej nu ska jag fortsätta jakten på att få ihop detta. Ett antal telefon samtal väntar nu!

Städning, kärlek och storhandling

Idag på förmiddagen tog jag mej en tupplur faktiskt. Riktigt skönt, va helt slut för jag kunde inte sova igår och Theo vaknade tjugo över sex idag. När jag vaknade efter en timmes förmiddags sovning så hade Micke dammat och städat toaletten. Så härligt med nystädat. Så fort Theo sovit middag drog vi fram dammsugaren också. Theo är inte rädd för den tack och lov, men nu är ju snarare problemet att han helst ska dammsuga själv. Sötlöken.




I eftermiddags åkte Theo och jag och storhandlade. Klockan var väl lite efter fyra. När klockan var nästan halv sex hade vi 69 varor i vagnen. Om vi fick avstämning? Ja givetvis. Men det gick bra. Jag är tacksam att jag hade två stycken rabatt kuponger på 50 kr styck för det blev inget billigt kalas.

Och på tal om kärlek. Igår kväll när Micke kom hem från jobbet så vaknade Theo till och gnällde lite. Micke och jag sprang (ordagrant) och slogs om att få trösta. Det kallar jag kärlek det! (Micke vann.)

Natti natti

Funderar på att gå och lägga mej, i hyffsad tid för en gångs skull. Dagen har varit rätt så lugn. Theo och jag var på öppna förskolan på eftermiddagen efter hans pappa kört till jobbet. Fick lite mat hos hans mormor också, så trist att äta ensam ju. Annars har vi inte gjort något speciellt. Skulle betalat räkningarna nu ikväll tänkte jag men får ta det i morgon, orkar inte nu. Har kollat på DH och den biten, alltid lika roligt.

En bild på mej själv vilket inte inträffar så ofta. Lånad från Louise.

image171

Tips angående systemkamera

Nu mina vänner vill jag ha ett tips från er som är duktiga på fotografering. Vet att det åtminstone finns en som läser här som kan svara på detta kanske. Vill ha en digital systemkamera och lära mej att ta fina kort själv. Väljer mellan Canon D400 och Nikon D40 om jag inte minns helt fel. Vilken tror ni är bäst?

Fotomodellen

Nu har vi precis kommit hem från sydbild där vi har fotat lille prinsen. Vilka underbara kort, man ville ju bara ha alla!
Blev en del kort i alla fall så nu får vi vänta i en vecka/tio dagar innan vi får hänga upp dom på väggen.

Jag är hur hungrig som helst så ska gå och äta lite nu. Theo sover middag och när han vaknar så ska han få mat. Sen blir det nog en promenad i det fina vädret. Känner för att göra något roligt men vet inte vad det skulle vara. Köra till IKEA kanske. Får väl se vad man kommer på.

Missuppfatta mej rätt

Det kanske är lätt att missuppfatta vad jag skriver, jag vet inte, men jag gillar inte att skriva en massa "haha, hoho, hihi, höhö" efter allting som ska vara "roligt". Jag skrev innan att "Kan man vara mamma när man är 21 borde det väl inte vara så svårt att bli chef heller? Det är ju i grund och botten samma sak. Nästan i alla fall."  Fick en kommentar om detta och känner att jag vill förklara mej bara. Just det här med att bli chef det känns ju mer som en grej man bara säger för att det låter kul. Jag vill bestämma över mej själv, välja vad jag ska göra, styra och ställa. Jag vill inte vara den som är under "chefen", vd´n, undesköterskan som är sjukskriver pga utbrändhet och vikarien för henne som är bakfull en söndag morgon när dom ringer till mej. Jag vill inte gå och göra ett jobb som någon annan skulle gjort. Men jag vet att det jag gör är betydelsefullt i alla fall, det känns ju bra.

Men tillbaka till förklaringen. Jag vill starta en grej, som jag vet kommer fungera idag och för all framtid. Jag har en plan som bara ska gå i lås. Så om jag startar detta är ju jag chef helt enkelt. Och då gör jag samma sak som hemma (där kommer mamma liknelsen in) - styr och ställer. Skämt o sido. Tillägger ett haha också.
Sen är frågan, hur respekterad blir man när man "bara" är 21?

Jag tog absolut inte illa upp, detta var inte meningen som ett "sluta läs min blogg om du inte gillar vad jag skriver" inlägg. Faktum är att jag gillar kritik, respons, frågor, tycken och tankar!

Till något helt annat, Blondibella måste vara den mest korkade människa som finns. Hon är så tragisk, och det som är mest tragiskt är att svenska folket försörjer henne!

Att vara chef

Kan man vara mamma när man är 21 borde det väl inte vara så svårt att bli chef heller? Det är ju i grund och botten samma sak. Nästan i alla fall. Om man har ett mål och verkligen vill det borde det inte vara så svårt. Kan lixom se det framför mej nu - jag vill starta eget.


Gamla bilder på Theo i kundvagnen på IKEA.

image168

image169

Frös häcken av mej

Idag blev jag glad när jag såg att det var soligt och kallt. Men tji fick jag när jag och Theo skulle gå ut och leka lite, det blåste och var svinkallt. Höll på och frysa häcken av mej. I stället gick vi in och lillfisen somnade. Hans pappa sover också middag, han fick gå upp tidigt med Theo idag. Jag sitter såklart här. Spelar yatzy och lyssnar på Leona Lewis.

Fick inbjudningkort idag så på söndag blir det barnkalas! Roligt. Så funderar på att åka in till stan och köpa present idag eftersom jag ändå måste hitta något Theo kan ha på sej på fotograferingen i morgon.


Fest bilder

Några bilder från igår. Lite taskig kvalite dock eftersom det var mörkt och dom är tagna med mobil kamera.

Förfest
image165

image163

image164

Efterfest
image166

image167


Frågan är vad han i haklapp gör på vår fest egentligen? Haha.

Det blir aldrig som man tänkt sej

Dagen blev såklart inte som man tänkt sej. Så pigg som jag var första timmen jag va vaken idag har jag då rakt inte varit resten av dagen. Blev lite slappande hos föräldrarna, pizza buffé på hasslö och sen ännu mer slappande hos Theos farfar och Marie på Hasslö. Och nu sitter vi här i soffan, Theo sover och jag orkar då absolut inte baka något. Så idag kunde jag inte vara den supermamma jag önskade, tyvärr.

Snilleblixt

Fick en helt perfekt idé för dagen. Äta frukost, göra sej i ordning, hämta lilleman, fika lite hos föräldrarna, åka in och hämta bilen i stan (frågan är om man vågar köra!?), åka till bastasjö och promenera, köpa gyroskött och åka hem och laga mat. Gyros, pommes, tsatsiki och sallad. Blir nog en härlig dag. Kanske baka något gott framåt kvällningen också. Får man energi av att vara bakfull? Eller är det helt enkelt energi från en helrolig barnfri kväll?

Söndagar i all ära

Sitter här och spelar yatzy på King och väntar på att min pappa ska ringa och säga att Theo har vaknat. Då ska jag nog ta en uppfriskande promenad ner till dom och pussa på min prins.
Mår förhållandevis bra idag, sen om det beror på "brustabletten-som-inte-gör-dej-bakfull" eller att jag inte drack så mycket efter klockan ett det vet jag inte.
Var ju som sagt fest igår, hos Therese och Henke. Hade riktigt jävla roligt rent ut sagt. Gick ut en runda och allihopa hamnade på Piraten. Säga vad man vill om Piraten men igår var det kul i alla fall.
När klockan blev tre begav vi oss tillbaka och hade lite efterfest. Dyngsura i regnet och glada i hatten!
Klockan fem kom äntligen taxin, sen var det rätt skönt att bara stupa i sängen!
Förhoppningsvis så kommer det lite bilder sen ska bara ordna fram dom först eftersom jag själv glömde kameran, som vanligt.

Eftermiddagen blir mysig med bus mys och en långpromenad. Förhoppningvis någon god mat och en film ikväll. Precis så som söndagar ska vara.

oj oj

Klockan är ca kvart över fem och vi kom precis hem. Theo lär vakna snart och vilja ha mat och jag är tacksam att inte jag ska utfodra han med det utan att han är hos sin mormor och morfar.
Nu ska jag sova efter en hel kul kväll/natt!

En lördag som denna och IDOL

Ja vad händer en lördag som denna gott folk?
Själv ska jag åka in till stan när Theo har vaknat och ätit lunch. Vi ska hämta Thilda på dagis, gå en runda på stan och köpa en outfit till kvällen och sen på kalas hos faster Therese. Både hon och Henke har fyllt år denna månaden. På vägen hem sen så ska vi köpa Preems omtalade Thai mat, lämna Theo hos hans mormor och morfar, hem och äta och göra oss i ordning. Sen bär det av på fest! Ska bli riktigt roligt att komma ut och göra något, tillsammans också.

Igår åkte då Daniel ut, tror han klarar sej bra utan Idol så det är väl inte mycket att gråta över.
Förmodligen blir väl Andreas trea, Marie tvåa och Amanda vinner. Men det gör inte heller så mycket för i Idol handlar det inte om att "vinna eller försvinna" utan om att "vinna OCH försvinna".
Det är ju trots allt bara dom som kommer tvåa eller trea eller fyra som brukar synas och höras!

Tidig förmiddagslur

Theo bet sej i tungan innan stackaren, fast det gick över ganska fort. Han började vifta o peka efter sin tutte och sen hängde han sej i spjälorna och ville upp i sin säng. Vi gick o letade upp filten och la oss på soffan eftersom jag tyckte det var lite i tidigaste laget att sova nu. Men han la sej på mej och slocknade gott. Han blev inte glad på sin mamma som försökte hålla han vaken. Han sov såhär tidigt igår med o lyckades ändå vara vaken till klockan sju så det blir nog bra.

Numera tar jag dagen som den kommer, man får ju passa på att njuta. Denna tiden kommer aldrig tillbaka och för varje dag som går så blir Theo större och större. Ibland känns det som det kvittar om han är uppe till sju eller till nio på kvällen, vi har ju ingen tid att passa dagen efter ändå. Däremot är jag väldigt för det där med att ha rutiner.
Samtidigt som jag är väldigt flexibel. Man gör det bästa av situationen - det bästa av varje dag.

image159

Vem ska man lita på?

Min besöksräknare jag har på bloggen och besöksröknaren som finns "inne" på min blogg som ingen annan kan se, visar inte likadant. Igår steg den som även ni kan se mer ä vanligt men den andra visar ungefär samma siffra som den brukar, lite mer kanske.

Vem ska man lita på i detta fallet?


Dagen som gått & smittobäraren

Som vanligt så gick jag inte och la mej när Theo sov på förmiddagen. Jag satte mej vid datorn, blir ni förvånade? Nej jag menar väl det. Sen piggnade jag till helt enkelt. När Theo vaknade efter två timmar busade vi en massa. Micke kommenterade till o me när han vaknade att han vaknat till flera gånger av Theo´s skratt trots att han hade öronproppar. Så ni kan ju tänka er vad han skrattade då sötnosen. Eftermiddagen tillbringade vi på öppna förskolan och resten av dagen har vi varit hemma bara.

Jag funderar på om man skulle ringa och beställa en klipptid i morgon. Skulle vara välbehövligt. Ska gå till en frisör på Stråh denna gången efter många rekomendationer! 
Ska även träffa Ida i morgon, alltid lika trevligt.

Verkar som att många i föräldragruppen blev magsjuka efter i måndags. Kan det vara så jävligt att det var jag som bar på smittan och ändå så bröt det inte ut ordentligt på mej!? Med tanke på att Micke också blev sjuk så kan det ju inte vara någon av dom andra mammorna som smittade han lixom. För han träffade ju aldrig dom. 
Synd att man inte kan få ett litet pop-up meddelande - *pling*, "du är nu smittbärare - var god stanna inne och träffa ingen på tre dagar".  
Jag kan trösta er med att jag mådde också jävligt dåligt så jag la inte över allt på er andra i alla fall.


Vad tycker ni om mina konstverk?
image158

Drömma

Frågade Micke igår om vi inte kan åka till Thailand ett par veckor. Fick inget rktigt svar, förstår inte varför.
Hade varit så underbart härligt.Tänk att få vakna upp med sol (förhoppningsvis) varje morgon, inga måsten - restaurang mat och städning är ju ett måste. Sola, bada, shoppa och njuta av att bara vara!

Jag får väl vara nöjd om jag får komma till nåt europeiskt resmål, men drömma kan man ju.

image157

Dö trött!

Usch vilken seg morgon, Theo ville vakna vid sex idag. Är verkligen döds trött. Måste vara höst mörkret för det är
inte likt mej. Så ändå att jag tycker det är skit tråkigt att sova på dagen så ska jag minsann göra det idag. Annars blir det ingen rolig eftermiddag. Theo ska få lite gröt vid nio tiden sen ska vi gå ut och gå en runda så kanske man piggnar till lite av den friska luften.

image155

Sömn problem

Theo somnade för tjugo minuter sen typ, lite sent tycker jag allt. Senaste dagarna har han varit helt speedad på kvällarna. Det spelar ingen roll om han bara sover en timme på dagen för man får bokstavlig talat tvinga han i säng ändå om klockan är halv nio. Idag fick han somna i vår säng bredvid sin mamma bara för att det skulle gå lite fortare. Han var alldeles för arg för att ligga i sin egen säng och somna själv.

Nu ska jag och mannen min äta knäckebröd och dricka thé, sen ska han iväg och jobba.
Grey´s anatomy strax också, härligt härligt!

Detta e Theo´s nya favorit min.

image153

image154

"trädgårds" rensning

Idag är jag bättre, så skönt! Så idag har vi rensat i förrådet och fått lite ordning där. Jag har tvättat upp alla leksaker som Theo är för stor för så det ska läggas undan nu. Ingen mening att ha allting framme ju.  Vi passade även på att gå ut i det (mindre) härlig höst vädret innan Theo skulle sova middag. Pappan sågade ner ena rosbusken som han "glömde" sist och jag och Theo gick på upptäcksfärd.




image151

Hypokondiker?

Jag mår fortfarande förbannat illa till och från. Micke och Theo har åkt till en kompis för att kika på hans lilla hundvalp och umgås. Skönt att bara få vila sej lite. Sov nästan två timmar innan också, riktigt skönt.
Verkar ju i alla fall inte som att det kommer bli någon riktig maginfluensa av detta, då borde det ju ha brytit ut nu?
Men hallå, så hypokondrisk kan jag ju inte vara så att jag mår såhär dåligt, så länge, utan att jag egentligen gör det på riktigt!? Det verkar ju fullkomligt galet.

Ett års kalas och näsblod

Igår var det ett års kalas för barnen i föräldragruppen. Blev flyttat från förra veckan eftersom lilla Emma hade ögoninflammation då. Barnen busade och hade kul hela tiden förutom när vi skulle äta. Men det e då man märker att man lever och att man faktiskt har barn.
Theo ramlade med näsan i klinkergolvet och fick sitt första näsblod, stackaren.

På kvällen fick Micke en släng av maginfluensa. Trodde först att han kanske fått ta över förmågan att bli gravid i detta förhållandet eftersom det gick över fort. Men idag mår jag illa som jag vet inte vad och bara väntar på att det ska bryta ut på mej också. Ska passa på att vila nu medan Theo sover middag eftersom jag låg vaken från fem i morse och vred och vände på mej.


Kolla gärna in hos Anna som finns bland mina länkar om ni vill se bilder från igår. Smygreklam för dej Anna!


Parkeingshus och spargrisar

I te.x Åhlens parkeringshus kan man betala parkeringen med VISA kort istället för med mynt. Tycker jag är himla bra eftersom jag knappt aldrig har några lösa pengar på mej. För er som inte vet hur det fungerar så ska jag berätta. Man stoppar in sitt kort när man kommer dit och får en lapp att lägga i rutan. Sen när man ska köra så stoppar man in kortet igen och får en lapp om hur mycket det kostade.
Nu till problemet. Kan man inte göra som så att man stoppar in kortet och får lappen som man ska lägga i rutan. Sen stoppar man in det direkt igen och betalar alltså bara en krona. Istället för att vänta med och stoppa in det tills man kör.

Tror ni det funkar?

I vilket fall som helst är det en bra lösning tycker jag, eftersom man ibland inte vet hur länge man ska stanna i staden. Och som sagt, mynt problemet slipper man ju.
Då kan man istället stoppa dom i spargrisen!
Vår spargris var så generös att den belalar vår hotell natt i Malmö, schysst va?

image146

Tröttare än tröttast

Det är riktigt illa när man håller på att somna på soffan tjugo i nio. Skärpning Jonna.
Måste vara höstmörkret som börjar sätta sina spår på hjärna och sinne.
Jag brukar inte vara speciellt trött av mej men senaste veckan har varit grym. Vet i tusan vad det är
frågan om. Får nog börja knapra järn tabletter.

Godis och Deal or no deal, sen blir det A good girl på fyran eller vilken kanal det nu va.

Jag höll just på o trilla ur soffan. Martin Timell sa Hoppsan Kerstin. Jag trodde verkligen det var något
internt i vårt gamla gäng. Men jag är väl för blåögd för att inse att det var fånigt att tro något sådant.

Sol vs Snö

Igår fick vi det härliga beskedet att min familj fått äran att hyra stuga i Sälen v.11.
Så, nu till det härliga problemet. Sol resa eller snö resa?
Måste ju erkänna att solen lockar mer. Samtidigt som det är jätte härligt att komma upp o få
riktig vinter i en vecka. Den där höga luften och det härliga vädret vi oftast haft turen att ha när vi är där, är faktiskt
inte så dumt det heller.
Tanken på en solig strand, paraply drinkar och bad i havet. Att slippa allt bök med massa kläder, att bara kunna dra på sej en kjol och ett linne. Theo kan springa "naken" på stranden istället för att tulta runt som en michelin gubbe i overall. Däremot hade han nog älskat att åka pulka.

Mycket för och nackdelar. Bil resan upp dit är ju mycket längre än en flygresa till solen också.

Tåls att tänka på detta.

image144
image145


Emmzy!

Nu du Emmzy ska du inte tro att du bara kan gå upp i rök mitt i vår heta diskussion!
Kom genast tillbaka.

*ironi*

Lördags frukost

Idag var det min tur att få ligga kvar i sängen så jag gick upp vid nio. Då var grabbarna inte hemma så jag passade på att sitta här en stund och nu har jag duschat och så också. Strax kommer dom hem med frallor så blir det lite lyxig lördags frukost.

Vad gör man annars en tråkig lördag som denna?

Nötternas afton

Köpte lite goda nötter innan när jag var på Ica för att hämta ut ett paket. Så ikväll blir det nöt afton med lite Idol tittande och såklart Criminal minds. Jag vet inte, men det känns inte som att Idol är så roligt längre. Dom tidigare åren har man ju lixom inte kunnat missa ett avsnitt men nu blir det snarare att man sätter på TVn och av en slump så råkar det vara just Idol.

Theo somnade precis som en stock. Sover inte han gott i natt så heter jag Arne Weise. Så som han hållt igång hela dagen och bara sovit i knappt en timme. Inte en gång har han gnällt utan bara varit nöjd med tillvaron. Oftast så är han ju faktiskt det som tur väl är.

Så nu är det dags att mysa mysa mysa! Kvällarna är lixom heliga på något vis nuförtiden.

Stek os

Alltså stek os lukar ju inte speciellt gott, det är ju knappast en nyhet för någon.
Men aldrig någonsin har det blivit så påtagligt som idag. Har nog aldrig lidit så mycket av stek os innan alltså.
Stod inte ens själv vid spisen utan dom vi va hos lagade mat. Så när vi kom hem så var det bara raka vägen in i duschen och kläderna i tvättkorgen. Fy farao alltså.

Vad tycker ni om stek os gott folk?

Lyxfällan nu!

Underbart vinter väder

Väntar på den morgonen man får se en massa snö utanför fönstret när man drar upp persiennerna.
När kommer den dagen egentligen? Vill ha snö. Vill åka pulka med Theo.

Tror minsann att vi ska ta oss en morgon promenad snart. Vi har precis ätit frukost nu så då är Theo mätt och nöjd och vill förhoppningsvis sitta snällt i vagnen. Innan frukosten dammsugade jag, det såg förjävligt ut innanför dörren. Måste införskaffa mej en ny dörrmatta.

Någon som har ett bra förslag på någon praktisk, snygg och bra dörrmatta?


image142
Denna hade troligen passat mej utmärkt, glömsk som man e.

Ny favorit

Har hittat mej en ny favorit. Lyssna och njut!


Hur ska man veta?

Jag tackade nej till en dagis plats, vilket jag kanske kommer att få ångra eftersom jag inte vet när vi får en plats nästa gång. Men jag vill ju ha honom hemma, helst för alltid känns det som. Barn behöver ju såklart stumuleras, träffa andra barn och leka av sej men jag anser att jag som mamma klarar det bra själv. Vi träffar kompisar, familj, går till öppna förkskolan flera gånger i veckan och busar en massa här hemma.

Jag vill aldrig mer börja jobba. Jag trodde aldrig dom orden skulle komma ifrån mej. Var helt säker på att när jag hade varit hemma i ett år så skulle jag klättra på väggarna och vilja göra något. Jag ska börja jobba nu till viss del, lite kvällar och helger och så. Men att ha han på dagis hela dagarna, den tanken skrämmer mej.

Just nu, just idag är jag jättesugen på en till liten bebis. Ibland känns det som att man inte riktigt vet vad man ska göra om dagarna. Har man två barn så blir man väl minsann aldrig sysslolös?
Samtidigt känner man vissa dagar att det är skönt att bara ha Theo, allting e så enkelt med en. Att bara ta han i handen och springa till bilen när man ska iväg. Ibland är det ju två barn här hemma, när Thilda är hos oss. Då går tiden så himla fort och man har fullt upp hela tiden, Theo älskar det och blir nöjd på ett helt annat sätt.

Ena dagen känner jag för att slänga ut sambon för att i nästa stund känna att han e min stöttepelare här i livet. Att jag inte skulle klara mej utan honom mer än en vecka. Men det är väl så det är när man älskar någon!? Man måste bråka, förlåta, glömma, skratta, gråta, prata . . .
Jag e så lyckligt lottad som har allt jag har, så tacksam. Önskar bara att jag var bättre på att visa det ibland.
Älskar mina pojkar.

Detta första året hemma har jag levt som i en bubbla, man har lixom inte vaknat upp ur den förrän nu dom senaste månaderna. Nu måste man försöka hitta tillbaka till livet. Livet utanför hemmet. Det är nog så viktigt att ha ett liv som Jonna, inte bara som mamma. 

Det är så mycket beslut man ska ta, så mycket att bestämma sej för. Livet bjuder på en hel del utmaningar.
 
Hur vet man att dom besluten man tar är rätt beslut?
Det som är rätt för mej, kanske är fel för någon annan och tvärtom.  

Oväntat besök

Dagen har flytit på ungefär som vanligt. Blev däremot ingen kvällspromenad eftersom Theo absolut inte ville gå ut. Han fick ett raseri utbrott när vi skulle ta på han blöja och kläder eftersom han sprang runt naken, för det är ju det allra bästa att springa runt med rumpan bar. Hans mormor kom förbi och fikade lite så vi hade det trevligt inomhus istället.

Fick oväntat besök innan idag, Linda kom en snabbis på sin lunch. Så trevligt o ha någon att prata med en stund och dessutom var det alldeles för längesen vi sågs.

James Blunt och Tommy

Sitter och lyssnar på James Blunts skiva, inte den nya utan den förra. Älskar verkligen den!
Har haft en spännande morgon. Skulle ge oss iväg till Öppna förskolan innan och när jag kom ut insåg jag att det var is gata. Spännande när man måste gå ner för en lång backe för att ta sej hemifrån. Efter mycket om och men kom jag i alla fall ner med mina hala stövlar halkandes med en vagn framför mej. Är tacksam att man stod på benen kan jag säga. När jag väl kom till ÖF så visade det sej vara stängt på förmiddagen, varför vet jag inte. Däremot öppnar det halv ett så då ska vi dit istället. Så nu sover Theo och jag fikar på rulltårta som jag bakade igår kväll.

Pga mitt sko val så orkade jag inte gå någon lång runda innan men det blev i alla fall en runda till affären och lite så. Sen när vi skulle hem igen så hade dom saltat och sandat backen. Tur det HS städ annars hade jag gett er dåligt rykte här. Så de så!

Detta kan få vem som helst att skratta hur arg, sur, ledsen eller vad man nu än är. Vet att det är gammalt och alla har förmodligen sett det men tycker bara det är så himla kul.


Uppe med tuppen

Idag bestämde sej Theo för att vakna när Micke gick upp, alltså vid halv sex tiden. Han fick välling och somnade igen men hostade hela tiden stackaren. Nu är det ingen sån där tjock hosta längre utan mer ret hosta eller vad man ska säga. Kan han inte bara få vara frisk nån gång?

Nu ska jag sminka mej lite så ska vi gå till öppna förskolan som öppnar nu vid halv nio. Hoppas det är fler morgon pigga som tar sej dit så vi inte blir ensamma. Har aldrig gått dit så tidigt innan. Men å andra sidan så tar det ju en stund innan vi är där också.

image141

Snart jul

Kollade ut en jul utstyrsel till Theo idag, han ska såklart inte vara som alla andra utan ha det där lilla extra! Tror han kommer bli hur fin som helst min lille prins. Har även funderat över det där med julkalender med presenter, tror det får vänta något år. Känns som att jag tycker det är roligare än han.
Däremot skulle jag kunna få en sån julkalender tycker jag. Jag vill ha massa små saker och det passar ju bra då. Typ en sån där man skivar ägg i, en slickepott och en potatis sticka (blev inspirerad av Malin).
Eftersom julen närmar sej med storm steg hade det känts bra om vi hade bestämt hur vi ska fira julen, har lagt fram ett förslag till Micke men har inte fått så mycket respons. Det får nog bli kvällens samtals ämne.

Det är inte bara julen som närmar sej med stormsteg utan även vår tripp till Malmö. Längtar!

Nu ska jag hoppa i sängen med min man. Det lät ju något det haha.

Ingen lugn och ro och argbiggan

Har precis kommit hem från en runda på stan, lunch o massa prat o skratt. Så som det brukar bli!
Det blir ju inte precis några lugna fikor när Theo är med, som tur väl va så fick han en tallrik majs så då höll han sej lugn en liten stund. Han ville minsann inte äta lunch. Provade efter en stund att ge han maten men då var den kall. Men gissa vem som ville äta då? Jo då dög det minsann. Va likadant häromdagen så min teori är att Theo gillar kall mat helt enkelt.

Vi satt inne i "lekrummet", som några tanter kallade det, på 3G och efter mycket spring efter lillemannen så stängde vi dörrarna och satt där inne ensamma o mös. Efter ett tag kom en argbigga till servitris och kastade upp dörrarna och flög genom rummet som en drake med svarta ögon.
Man kan ju i alla fall säga "Ursäkta men dom här dörrarna får inte vara stängda" om det nu ska va på det viset.

Luncha på stan

Idag gick vi upp vid åtta vilket jag tycker är alldeles lagom. När man är ensam hemma med Theo så tar ju som sagt allting lite längre tid. Så nu har vi båda ätit frukost, jag har sminkat mej, Theo har fått kläder på sej och blivit smörjd och allt det dära.

Vid halv tolv ska vi möta Ida i stan för att gå och äta lunch. Ska även passa på att köpa en present i leksaksaffären. Vi ska ha ett års kalas för alla pluttarna i föräldra gruppen på onsdag och då ska alla köpa en present var så byter vi. Så som man gjorde i skolan när man var liten.

Har tänkt på en sak. Finns det ingen julkalender med grejer i alla luckor istället för godis. Små leksaker eller så.
Någon som vet?


Lång söndag och tradera

Vilken lång dag det har varit idag, men den börjar lida mot sitt slut nu äntligen. Har inte gjort speciellt mycket.
Varit ute i det fins vädret och firat pappa och morfar på fars dag. Grillade lite gott och åt lite prinsess tårta.
Just nu kollar vi på Van veteren, den e rätt bra faktiskt men har sett den innan.
Däremot kan jag rekomerndera Good luck Chuck. Kollade på den igår och den var lätt den roligaste filmen jag sett på länge.

Vann just en auktion på tradera nu. Första gången jag lägger bud där överhuvudtaget faktiskt. Men det var inte till mej själv, det var en emmaljunga mjuklift till en god vän.
Ska nog lägga ut Theos po.p fleece som han hade i våras. Känner jag mej själv rätt så kommer jag inte använda samma kläder till nästa barn ändå. Dessutom köpte jag den när det va halva priset så då har man god chans att tjäna sej en bra slant på det.
För en sak har jag lärt mej och det är att man bara ska lägga ut en sak i taget. Och helst något som ger lite pengar också.

Min snygga lillebror

Min snygga lillebror, Theos gudfar! Han behöver en snäll, söt tjej som kan ta hand om honom.

image140

Facebook

Varje dag dimper det ner "vänner förfrågningar" på min mail från folk man känner/känt/vet vilka dom är.
Är det bara jag som inte förstår det roliga med facebook?

Kommentera mera

Tycker allt ni är dåliga på att kommentera, alltid kul med en liten hälsning!
Vore ju kul att veta vilka ni är som läser också. En del har man ju koll på men långt ifrån alla.
En sak är säker att jag är inte ensam om att läsa bloggar varenda ledig tid för i genomsnitt så läser varje
person min blogg ca 5 gånger om dagen. Ganska kul ju!

Släktkalas

Myser med sin mammas lilla kusin Hannah, så söta barn!

image139



Kul miner

Vilken godbit!

image136

image137

image138

Höst kort

För att du är så underbar . . .

image134

image135

Trött idag

Hade jätte trevligt igår, härligt att bara få vara Jonna för en stund. Att kunna släppa allt annat och bara ha kul!
Tyvärr så valde ju inte Theo att ta sovmorgon idag utan va pigg som en lärka 06.36. Det var inte hans mamma men det var ju bara att pallra sej upp.
Hans pappa gick precis upp efter att ha legat o beklagat sej tre timmar hur illa han mår. Han trodde garanterat det var vinterkräksjukan. Jag tror garanterat det var dom tre ölen han drack eftersom tre öl är två för mycket för han.
Tur sömnbehovet har minskat och man har vant sej att inte sova så många timmar. Så efter en dusch och lite frukost så är man fit for fight.

Dagens outfit

Jag som tänkte vara rolig o lägga ut dagens outfit bilder och allt idag. Så är inte kameran hemma.
Det var väl typiskt me.
Tänkte det var dags att lägga ut en profil bild också. Får ta tag i detta i morgon.
Nu har jag gjort mej i ordning, städat Theos rum och vässat min eyeliner. Jag e snabbast i stan.

Varför alltid denna dator?

Har en förmåga att alltid spendera all min lediga tid vid denna datorn. Varför? Vad gör alla andra som inte sitter vid datorn? Om jag inte sitter här så vandrar jag bara fram o tillbaka i lägenheten o blir superrastlös. Blir ju visserligen att man plockar lite med allt möjligt som man vandrar förbi.

Nu ska jag ta o göra mej i ordning i alla fall. Sen ska jag slå in ett paket som ska skickas, tradera ni vet. Det är riktigt kul ju. Men numera lägger jag bara ut grejer som man vet att man får lite pengar för också. Inte typ ett linne som man får 10 kr för. Men visst, många bäckar små.
Ja sen blir det ner till affären och skicka paketet och vidare till staden för presentköp och sen till Ödebyn på tacos-idol-födelsedags-kväll.

Öppen förskola och tid för sej själv

Kom inte upp förrän klockan åtta idag och kom därför inte till Öppna förskolan förrän klockan var tio.
Det är nämligen så att Theo accepterar inte att jag äter frukost i lugn och ro, Theo tycker att min plattång är jättekul att leka med så det är ett helt projekt att bara få ha den ifred, Theo tycker det är kul att leka med vatten och då även vattnet i toalett stolen så det sysselsätter han sej gärna med när jag sminkar mej.
Ni kanske förstår varför det tar 2 timmar i stället för typ 1 timme om man är själv.

I eftermiddag ska nog Micke och Theo till Hasslö för att umgås lite med farfar. Fick tillbaka vår bil igår också så nu är den nylackad och fin, ska bara på med lite kofångare och vinterdäck. Så jag gissar att han ska pula lite med bilen medan Theo busar med sin farfar.
Själv ska jag nog ta en runda in till stan för att köpa present till Malin innan jag kör upp till henne. Först ska jag göra mej i ordning i lugn och ro med hög musik och bara slappa! Okej, måste nog städa lite också.


En liten utmaning

En utmaning eller vad man nu ska kalla det ifrån Fiorella.

3 saker som du alltid har i din/ditt . . .

Kyl:
smör, juice, matlagningsgrädde
Frys:
isbitar, kyckling och bullar/kakor av något slag
Skafferi: kex, socker och knäckebröd
Handväska
: använder ingen handväska föe tillfället
Sminkväska
: Mascara, puder och eyeliner
Badrumshylla
: Ansiktstvätt (av olika slag), hårspray och tops
Skohylla: Svarta mocca stövlar, svarta låga "skinn" stövlar och gympaskor
Förråd: Tvätt-tork-ställning, alkohol och dammsugaren
Hjärna
: Theo, Micke och pengar
Jackficka
: har inga fickor
Kryddskåp
: chili, grill och örtkrydda
Trädgård/balkong
: 4 fruktansvärt fula stolar som lämnades kvar vid flytten och kommer få stå där till våren.
Barskåp
: vin
Köksbänk
: diskställ, bricka med vinäger/ Chili och lökar, en blomma.
Fruktkorg
: päron, annans och apelsin
Hall: lampa, krokar och tygtavla

Du räddade min dag!

Denna dagen har varit hemsk egentligen. Men Ida räddade den! Tack underbara vän.
Behövde någon att ventilera lite med helt enkelt.
I morgon blir det tjejkväll hos Malin. Tacos o Idol. Och så fyller hon ju år också så det ska firas såklart.
Dö skönt att komma ut och träffa lite folk och bara göra något annat.

Sen från och med söndag ska jag börja jobba lite, om jag får några tider vill säga. Det är väl lite blandade känslor när det gäller jobbet. Längtar tills man får något annat men tillsvidare får detta funka. Man kan ju inte skita i att jobba för att det är tråkigt lixom, pengarna är ju ett måste för överlevnaden. Jag vill klara mej själv, inte behöva leva på någon annan hela tiden.




Dagens promenad

image127

image128

image129

image130

image131

image132

*När du inte längre orkar, då orkar jag för två.
När du inte ser nån utväg så hittar jag den ändå.
Du har givit mej så mycket genom året som har gått.
Det största man kan få, det har jag fått.
 Du är aldrig ensam, glöm aldrig det.
Jag gör vad som helst för dej, det hoppas jag du vet*


Ögoninflammation (?) och promenad

Vaknade av att Theo skrek idag vilket han inte brukar göra. När jag kom in till han så stod han upp med huvudet rätt in i väggen uppe i hörnan. Ögonen var alldeles geggiga så han kunde inte öppna dom. Stackaren. Har varit så lite till och från ett par dagar nu fast inte så mycket. Antingen är det väl ögoninflammation eller så har förkyldningen helt enkelt satt sej på ögonen så tårkanalerna blir trånga eller hur det nu va.

Theo somnade om efter han fått välling innan och sover fortfarande. Jag kunde däremot inte somna om, trots att jag låg vaken till halv ett nästan.
När han har vaknat och han har fått leka lite ska vi äta frukost och göra oss i ordning sen blir det en långpromenad. Om det inte blåser så mycket, för det är nog inte så bra för hans ögon. Vill bara komma ut lite så hans pappa får sova ifred, man känner sej bara ivägen här hemma när man får försöka vara så tyst som möjligt.

Slut för idag

Känns som att det är dags att gå och lägga sej nu. Man är ju inte bortskämd med sovmorgon varje dag. Lovade mej själv att jag skulle sova vid elva idag men det höll jag inte ser jag nu. Har suttit och spelat något ordspel på www.king.com. Då rusar tiden iväg vill jag lova.

Är nöjd med dagen, har fått mysa med en liten bebis vilket inte är helt fel. Däremot blir man ju så sugen på en liten till, livsfarligt! Jag har fått ha båda mina älsklingar hemma hela dagen, däremot får jag sova själv. Tyvärr kan man inte få allt man vill här i världen. Vi har handlat så det blev popcorn och cola till Grey´s anatomy. Annars hade jag fått nöja mej med godis och sockerdricka.

Theo har gjort med nöjd, glad och lycklig precis som de flesta andra dagar genom att bara finnas till.
Genom sitt fina leende, sitt goa skratt, sitt roliga sätt att prata och uttrycka sig och hans underbara kramar och pussar.


image126

Tiger fick också en go kram!

Lokal skur

image125
Jag kan ju inte ha sett i syne, jag vet att det snöade lite innan idag!
Sen om det var lokal skur på vår baksida är mycket möjligt, det var nämligen bara "bort till höger vid tallen"
som man såg det. Låter väldigt skumt, jag vet, men det är sant.

Snö?

Nu ska jag ta och göra mej i ordning och så ska vi åka till Theo´s lille syssling o hälsa på. Lille Adrian!
Om jag inte ser helt fel så snöar det ute. Hoppas det blir vinter! Hoppas hoppas hoppas. Jag vill ha snö, sol och kallt, det är det bästa som finns på vintern.

Dagens middag blir wok grönsaker, kyckling filé i små bitar och äggnudlar i en enda röra. Gott!

Detta med statistiken

Är det inte så att unika besökare räknas på varje ip.nr som kollar på bloggen? Och antal sidvisningar är hur många gånger de här ip numrena har varit inne och kollat på sidan? Eller är jag helt ute och cyklar?

Glömsk som en gnu

Eftersom jag är glömsk som en gnu och jag fattade för bara ett par dagar sen att Theo faktiskt fyller år idag så hann jag inte få in något kort i tidningen. Å andra sidan så känner jag att jag hellre lägger den 100 lappen (som det kostar att sätta in en bild) på någon rolig leksak till Theo istället. Jag har i alla fall lagt ut en annons här i stället. Nu fattas det ju bara att annonsen inte kommer ut förrän i morgon, än har den inte dykt upp i alla fall.
Men men, vad gör väl det om hundra år.

Första födelsedagen är slut

Nu är Theos första födelsedag slut och han sover så gott så. Han har blivit väldigt uppvaktad idag. Kort och paket kom postbilen med och många grattis samtal och sms och hälsningar här på bloggen har han fått. Mitt hjärtegull.
Min pappas morbror och hans fru skickade kort och en familj som är väldigt goda vänner till hela min familj skickade en jätte söt liten elefant som Theo började kramas med direkt. Sånt värmer i hjärtat.
Sen är det ju flaggdag idag också så alla flaggar för Theo! Och för min mormor som fyller 70 år idag, henne får vi inte glömma bort!

Nu vill jag (åt Theo) säga TACK ALLIHOPA! Kommer inte längre ihåg vilka jag har skrivit tack till så jag hoppas ni godtar ett tack härigenom!

image124

Födelsedagsbarnet

Theo vaknade halv åtta idag, 22 minuter innan han blev exakt ett år. Grattis vår älsklings kille!

Presentöppning på morgonen


Tänka tillbaka. . . förlossningen!

För ett år sen hade jag haft förvärkar i 12 timmar nu. Relativt lindriga men det var då man fattade att det var på riktigt eftersom dom kom regelbundet var tjugonde minut hela dagen. Just nu så låg Micke och sov och jag satt i badkaret med väldigt hett vatten och försökte lindra det som mer och mer blev riktiga värkar. Försökte vila lite men det gick inge vidare, man hade ju knappast någon ro i kroppen och när man låg ner kändes det som att det gjorde ännu ondare. Framåt tolv fick inte Micke nana mer då ville Jonna ha sällskap. Blev mycket duschande och vridande och vändande i sängen. Tror klockan var ett när jag ringde förlossningen. Då hade jag värkar var tredje minut. Packade väskan som jag inte hade gjort innan, men nu kunde jag helt enkelt inte skjuta på det längre. Kom in till förlossningen vid två tiden.

När vi kom dit tog ingen mej på allvar kändes det som, dom trodde inte jag hade så ont. Tror att jag trots allt är ganska smärttålig för jag tycker faktiskt jag var duktig o hanterade det bra. Stolt. Var nog därför jag gav intrycket att jag inte hade så ont heller. Kändes som att vi inte gjorde annat än väntade fram till klockan fyra. Ett bad hann jag med också, inget att rekomendera, det var riktigt jobbigt när man hade värkar varannan minut. Varmt vatten vilket innebär ett varmt badrum vilket resulterade i en illamående snurrig Jonna.

Men vid fyra fick vi komma till förlossningsrummet och jag fick lustgasen som till en början blev min ovän. Kunde inte begripa hur man skulle använda den rätt och kastade iväg den istället. När jag väl kom på tekniken till slut efter att ha gett den en andra chans så släppte jag inte den förrän klockan va halv åtta och jag fick krystvärkar. Då fick jag inte ha den mer och det behövde jag inte heller vill jag lova. Blev som en riktig narkos och musiken lät som om Kalle anka sjöng alli apapapapapallia i ultrarapid!

07.52 föddes världens finaste pojk!

image117

image118

image119


Så fin, så underbar. Mamma älskar dej! Helt obeskrivligt. Hela upplevelsen när han kom till, att man helt plötsligt blir tre, och hur kärleken till detta lilla liv växer sej så stark!

Lekparken och Sydbild

Har varit ute i lekparken i en halvtimme nu och det räckte vill jag lova. Fy så kallt det var. Bättre att vara inne o leka. Däremot var det skönt med frisk luft. Har haft ont i huvudet så mycket den senaste tiden och därför behöver jag frisk luft känner jag. Träffade grannarna i parken så Theo fick busa lite med Tuva.

Tuvas mamma berättade att dom tagit kort på Sydbild för ett litet tag sen och nu har dom ett nytt vitt blankt golv med vit bakgrund också. Skit fint ju, det kommer säkert bli jätte bra bilder när vi ska dit den 27:e! Kul med lite annorlunda bilder med, inte bara det där traditionella.

Ett års kalas

Igår var det ett års kalas för Theo, lille prinsen! Hela dagen fram till klockan tre ägnade jag åt att baka mjölk och äggfri sockerkaka, kärleksmums, två tårtbottnar och två satser bullar. En riktig bull mamma jag! Hann nätt o jämnt bli färdig tills klockan tre när gästerna kom.

Present öppningen var Theo inte sådär jätte intresserad av men det var ju kul när pappret var borta och man fick se vad som gömde sej i alla paketen i alla fall. Han fick sin efterlängtade traktor med alla djuren på släpet, duplo, böcker, kläder m.m. Mer blir det såklart på födelsedagen i morgon!



Eftersom Theo är ägg och mjölk allergiker fick han en egen liten tårta med ett litet ljus i. Han vågade inte riktigt blåsa ut det. Tittade väldigt skeptisk. Mamman blev ändå ganska nöjd för då har han ju fattat att man inte leker med elden i alla fall! ;)



Desto godare var det när man fick smaska i sej tårtan! Då åkte tröjan av för mycket kladd blir det.

image112

Sen var det massa bus och stoj med kusinen och "stor" Theo. Och alla andra förstås!
Lille Adrian, bara två veckor gammal, mös trots allt ståhej runtomkring.



Idag har Theo fått leka med sina vattenleksaker han fick av sin faster, kusin och pappa henke.

image116

Lyckades tyvärr inte få så mycket bilder eftersom jag hade fullt upp + att vi filmade desto mer. Ska lägga in lite kort ifrån mina föräldrars kamera sen också.

Tack alla för en underbar eftermiddag! Jätte kul att ni kom!

Kalas dag 1 över

Nu är vi hemma igen efter en lång dag. Vi skulle åka vid tio idag och dagen började med att vi vaknade 9.07 och jag undrade varför allt i världen varför inte min "väckarklocka" Theo hade väckt mej tidigare. Men för det första så var det skönt att få sova länge och för det andra så hann vi komma iväg till 20 över tio så det gjorde inte så mycket. Vi har ätit god mat på restaurang och gott fika hemma hos mormor. Det var vi tre och resten av min familj, min morbror med familj, min morbrors frus föräldrar och så min mormor o morfar. Har haft jätte trevligt och Theo tyckte det var så kul att leka med min kusin Hannah. Bilder kommer senare!

Theo tyckte det var jätte kul att komma hem nu såklart, han har varit vaken hela vägen hem (18 mil) och har varit så duktig så. Hoppas han somnar snart så det inte blir allt för sent. I morgon är det kalas nummer två, ett års kalas för min älskade Theo! Säger som jag sagt så många gånger innan - ETT ÅR, HELT SJUKT.

Hata hata hata halloween!

Sitter här instängd med alla persienner i min ensamhet o slö tittar lite på Idol. För en gångs skull gjorde Amande väldigt bra ifrån sej idag får jag nog lov o säga. Idag lät det i alla fall inte som hon rökt 29 cigg paket innan hon gick upp på scenen.

För sisådär tio minuter sen så stod det fula utklädda monster och plingade på min dörr. Tji fick dom, jag tänker minsann inte öppna. Och jag säger då det, är det någon som väcker Theo ska dom minsann få!!

king.com

Man blir lixom beroende av king.com. Jag kan inte sluta spela!
Rekomenderas verkligen till er som inte heller har något bättre för er.

Kalla fakta och mitt lilla monster

Theo har verkligen börjat få en egen vilja och gör allt han inte får. Min bebis har blivit ett monster. Nej så illa är det inte. Ser det som ett positivt tecken på att han utvecklas som han ska. Han klättrar och kryper på, under och över allt. Bygger sina egna små hinderbanor genom att flytta runt på stolar och grejer. Behöver nog inte oroa mej att han får damp i alla fall för han har klarat alla kriterier. Började krypa ordentligt innan han började gå, går på hela foten (inte på tå) och kryper som sagt både under och över saker och ting.

Nu ska jag kolla på Kalla fakta som ikväll ska handla om Rödeby mordet vilket intresserar mej.
Det känns fortfarande väldigt overkligt att sånt ens kan/får hända.
Mi Ridell uttryckte sej bra (läs BLT). "Att mobba någon är självklart inte tillåtet men att skjuta någon till döds är absolut inte försvarbart". Ja något i stil med det sa hon, kanske inte ordagrant men innebörden är densamma.

Att vakna utvilad 06.20

Somnade som en stock igår vid halv elva och har inte vaknat en endaste gång sedan dess. Eller ja, vid 06.20 vaknade jag av Theo och då var jag pigg som en mört! Hade då fått ett MMS av en (gammal) vän på en jätte söt liten flicka som precis har kommit till världen. Så trevligt att vakna till en sån nyhet!

I eftermiddag blir det öppna förskolan och tills dess vet jag inte alls vad som händer!