TRÖTT

Är helt sjukt trött och hoppas just nu på en god natts sömn och en inte allt för tidig morgon. Har haft en härlig dag på jobbet idag, som de flesta andra dagar. Fick gå på en trevlig "bjudning" och fick smaka på rostade kastanjer. En ny smakupplevelse för mig! Tog ett glas vin när jag kom hem och lagade lite god mat, bjöd även hit pappa och Tim. Firar att det känns som fredag! Har jobbat hela helgen, igår jobbade jag 7-19.30 och idag 6.30-16.30. Tur man trivs på jobbet men i morgon behöver jag faktiskt vara ledig och komma ikapp med skolan och hemmet. Blommorna är halvdöda, tvätten ska tvättas och huset ska städas. Har även lite viktiga samtal att ringa, jag ska träffa Ida och på kvällen är det föräldramöte på dagis. Ledig var det ja.

Hur det går med hallen? Jo tack, den ser ut precis som sist jag visade er! Förutom att det som nu fått stå på golvet istället för på sin plats har gått sönder, så som min fina ikea lampa, och att det fortfarande är slipdamm typ överallt sen det slipades i fredags.

Positiva klubben, lika bra jag går och lägger mig.

Äntligen

Äntligen ny design på bloggen. Tack världens bästa Jennie! Var helt sjukt trött på den andra nu kan jag säga.

Nu har man gjort halva denna arbetsdagen, bara kvällen kvar sen. Sen jobbar jag 7-16 både söndag och måndag. Imorgon kväll väntar lite skojigheter på kvällen, ska på bio med Marie och Andreas. Tur man får sova en timme extra i natt så man kanske är lite piggare i morgon efter jobbet.

Fredagsmyset igår blev bättre än väntat. Blev bjudna till Malin och Benny och det är ju alltid trevligare att äta middag ihop med andra. Vi gör ju det väldigt ofta som ni säkert förstår men det är en del av vår vardagslyx. Jag menar varför är det bara fredag och lördag kvällen som ska vara "speciell"? Man ska njuta av varje dag som om det vore den sista, och inget passar väl då bättre än att göra det tillsammans med folk man tycker om.


Shopping

Alltså nu har jag varit "arbetslös" i 5 dagar, inte bra inte bra. När man jobbar brukar jag se det som att det är bra att jobba och tjäna pengar så man inte gör av med dom. Och nu har jag alltså gjort det motsatta: inte jobbat, men gjort av med massa pengar. Hade ju en rabattkupong på Lindex och då bara måste man ju handla. Som Mickes kusin sa: Tjejer är nog dom enda som kan shoppa och tjäna pengar på det ;-)

När Marie frågade om jag ville följa med till Lindex igår kunde jag inte motstå det. Vi shoppade och barnen busade så dom höll på att riva hela Amiralen ungefär, men det gick rätt bra trots allt. Vi avslutade med en fika och hade lika trevligt som vanligt.


Tre par byxor till Theo..


..och ett par termobyxor.


En tröja, en tunika och ett par byxor till Thilda. Lila är så fint, men färgen
gör sig inte alls rättvis på denna bilden.

Var även i stan och köpte mig ett par riktiga Adidas goretex skor. Har hört mycket bra om dom så jag hoppas jag kommer bli nöjd. Behöver ett par riktiga skor när man jobbar ute och likaså när man är ute på sin fritid. Så hoppas på inga mer blöta fötter nu.


Hallen

Bilder önskades på hallen så jag får väl bjuda på det. Det händer inte så mycket där eftersom Micke har så mycket annat för sig så nu börjar jag bli smått irriterad på att ha det såhär.


"lilla hallen" när garderoberna hade rivits bort.


Nu har det kommit upp gipsskivor och första spacklingen är gjord.


I resten av hallen har Micke börjat sätta easycover, så hoppas det blir klart
i morgon i alla fall. I eftermiddag ska han hjälpa sin mamma att flytta och
på förmiddagen var han ju tvungen att fika med Mattias, som han aldrig
gör annars menar jag..


Förstår ni att jag vill ha det färdigt tills Thilda kommer på fredag?


Trappen agerar förvaring av kläder.. och allt annat förresten ;-)
Visst blev det snyggt med nytt golv i alla fall? =)


Såhär mysigt har vi det i vardagsrummet. Här ser ni nya lampan över
bordet också. Fick den i inflyttningspresent av min underbara mamma!

Varför kan inte allt bli klart över en natt bara?

Höstens skönaste reklam


Helgmys

Vilken härlig fredag jag fick igår, trots att maginfluensan härjade här hemma. Jag gjorde ju helt enkelt så att jag höll mig borta ;-) Tur man har en underbar sambo. Vi resonerade ju även lite som så att eftersom han ändå är arbetslös så gör det ju inte så mycket om han blir sjuk. Jag måste ju vara frisk och kunna jobba! *Intalar mig själv att jag inte bara är löligt rädd för maginfluensan*


Hur som helst, jag begav mig till stan för att träffa Jennie. Vi spatserade runt på stan och pratade en massa och shoppade lite. Hämtade upp min kära mor efter jobbet och begav oss hem till henne. Där bjöds det på fredagsmiddag och vi hade trevligt. Tiden bara sprang iväg och efter ett par timmar tvingade mitt samvete hem mig. Hoppas vi ses snart igen vännen!


Theo är pigg idag så nu har man det där roliga framför sig, att hålla sig hemma trots att han är "frisk". Skönt att de är skitväder i alla fall. Det positiva är ju att det kommer att hända lite här hemma i alla fall. Micke håller på med hallen, det blev verkligen ett långtdsprojekt. Till nästa fredag ska det i alla fall vara färdigt för då kommer Thilda och hennes rum agerar just nu.. förråd?


Vi ska även ut i garaget sen och hjälpas åt att flytta lite hyllor. Vi har en lång "länga" med garage, förråd, matkällare och ytterliggare ett förråd. Vi har rivit väggen mellan garaget och första förrådet för att garaget skulle bli större så nu ska hyllorna flyttas ner längre ner och bilen som är avställd ska köras in. Den står just nu under caporten och där vill man ju ha in bilen man använder dagligen så man slipper skrapa rutorna. Världsliga problem man har!



En liten tjuvkik. Den stora granen närmast staketet ska ner, kanske redan idag, om Micke får hjälp. Då ser man ju till och med huset =) Staketet har vi inte satt ända bort till uppfarten som ni ser, men tanken är att vi ska bygga någonting så soptunnan kan stå där vid vägen alltid.


Ser ni kombinationen förresten. Gult hus, brun caport och grönt garage - hur tänkte man då? Nästa år ska allt målas om och rustas upp. Det är ju det som är roligt, att sätta sin egen prägel på det. Att ha hälften så mycket i lån som om man skulle byggt nytt och kunna göra saker för egna pengar istället känns bra.


I morgon, när det gått 48 timmar sen Theos sista kräkning, så ska vi åka och bada. Så det ska nog trots allt bli en bra helg detta.


Sjukt

I natt kom Theo in till oss klockan tre, inget ovanligt med det, för det händer titt som tätt. Han låg och snurrade och hade sig och sa att han var sjuk, inget ovanligt med det heller för det brukar han säga ibland när han är jätte trött och inte kommer till ro. En timme senare spyr han. Det har han gjort en gång i halvtimmen ungefär tills för en timme sen, så nu börjar det förhoppningsvis avta. Jag började jobba vid åtta idag så Micke har tagit i stort sett hela lasset och jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är för det <3

Maginflunsa är det värsta jag vet så jag hoppas att både jag och Micke klarar oss. I natt ville Theo ligga uppe på min kudde , precis som han brukar, tätt intill mig. Kände mig så elak när jag succesivt flyttade längre och längre ifrån. Tur att hans pappa inte är så känslig. Kan verkligen inte hjälpa det eller göra något åt det men jag tänker på den sjukdomen istort sett varje dag från det bryter ut på hösten tills det avtar på våren, jag mår illa så fort någon pratar om det och det är verkligen inte roligt. Uscha.


Två goa killar!

Hoppas inte att någon blev smittad igår. Åkte nämligen till Andreas, Marie och barnen för att vi tjejer sedan skulle vidare på klädparty på kvällen hos Josefin, så det vore ju retfullt om dom också fick det eftersom kidsen leker tätt ihop för det mesta.

Som det ser ut nu är jag ledig i helgen, men det lär väl inte bli så mycket gjort ändå eftersom Theo är sjuk nu. I eftermiddag ska jag i alla fall in till stan och träffa Jennie. Äntligen - det var så länge sedan. I morgon ska Micke hjälpa sin mamma och flytta så då blir det jag som får vara hemma med Theo bus. Sist tiden har vi verkligen haft fullt upp hela tiden, ja till och med för fullt upp för att ens hinna uppdatera er om vad vi gör. Vi har umgåtts mycket med familjen Hansson/Svensson, i tisdags var Malin, Benny och Sigge här, vi blev bjuda på tacos hos Mickes syster med familj i onsdags och igår var det klädparty. Har även jobbat både natt och dag sen i söndags, så lite lugn och ro kanske inte skadar med andra ord =)

Nähe, dags att göra potatismos! Micke håller på med hallrenoveringen, så lika bra att inte störa honom ;-) Trevlig helg allihopa!




Grannar

Det verkar vara ett väldigt trevligt område vi har bosatt oss i med trevliga grannar, men det är ju inte utan att man saknar dom från "benahögen". Vi behöver oftast inte sakna dom för länge, dom dyker nämligen upp i olika skepnader. När man minst anar.




Täppt i näsan

Har jobbat sista natten i natt och nu kan jag inte sova för jag är så täppt i näsan - drygt. Min älskling skulle köpa nasspray nu när han lämnar kidsen på dagis så kanske jag kan somna sen.

För övrigt vet jag inte vad dagen kommer att bjuda på. Måste göra ett besök på den där förbannade arbetsförmedlingen och ikväll kanske mamma skulle komma och hälsa på.

Nähe, ha en bra dag alla!

Helgen är slut


Finns det hjärterum finns det stjärterum


Barnen skulle duscha igår men ville ju bada. Inte så lätt utan badkar kan man tänka. Jag gjorde slag i sak och letade upp badbaljan. Där klämde båda två ner sig och det gick hur bra som helst. Det får bli vår nödlösning tills vi har vårt badkar!

Nu är det ny vecka igen, fattar inte vart tiden tar vägen. Hade önskat att helgen var lite längre. Hade det toppen och det var så roligt att ha Nettan och Annelie här. På fredagen bjöd vi på middag här. Det blev varm smörgåstårta - mums. Fick det hos Marie och Andreas sist och de var SÅ gott. Alla tyckte det var supergott i fredags också så det var roligt. Nettan och dom hade med sig räkor från västkusten också så det smaskade vi också på.

PÅ lördagen besökte vi staden. Shoppade och fikade och allt som hör där till. Sen tillbringade vi kvällen hos pappa där vi åt gott och bara hade det bra. PÅ söndagen bjöd vi på frukost här och efter ett par timmar var det dags att säga hej då. Hoppas vi ses snart igen!



Fullt upp


Denna fina bukett kom med blomsterbud när jag fyllde år, från Nettan och Annelie.




Det är verkligen fullt upp nuförtiden. Ska väl inte säga att jag inte har tid att uppdatera här, men väljer väl helt enkelt att använda den tiden till vettigare saker. Denna veckan har varit väldigt händelserik. I måndags fick jag först rycka in och jobba några timmar och sen åkte vi på turne till mormor och morfar i Markaryd och Ikea i Älmhult. Behöver jag säga att jag var trött när vi kom hem vid tio halv elva på kvällen? I tisdags var vi flytthjälp. Onsdagen bestod av jobb tillsammans med min före detta granne, så då hade vi det såklart roligt på jobbet! På kvällen blev det cirkus med Marie och Wille. Mamma son mys för hela slanten med popcorn och grejer! Allid roligt att göra något tillsammans med våra älskade vänner också. I torsdags tog vi det rätt så lugnt på dagen faktiskt. Torsdag till fredag natt jobbade jag.

Allt var lugnt och som vanligt förutom att vi blev mordhotade och hade polisen på besök. Omtumlande natt med andra ord. Efter det kan jag säga att jag ger inte mycket för det svenska rättsväsendet. Poliser är ett släkte som tror att dom är något för att dom har uniform, men när dom väl behöver ingripa så är dom riktiga mesar och gör aldrig något förrän det är försent ändå. Nog om det.

Igår kväll kom faster med sambo ifrån Göteborg så vi hade fullt hus här hemma. Lagade varm smörgåstårta som blev väldigt uppskattad. Dom hade med sig räkor ifrån Göteborg så det smaskade vi också  i oss tillsammans med rostat bröd, aijoli och vitt vin. Smaskens. En mycket trevlig kväll!

Nu blir det frukost här hemma och sen ska vi åka till pappa för att sedan åka vidare till stan. Ska lämna tillbaka lite grejer och förmodligen shoppa lite nytt.