Fest på dagis

Här sitter jag och njuter i värmen på uteplatsen. Det är bra med en bärbar alltså =)
Satt här och njöt för 1½ timme sen också när Theo sov, men han vaknade efter 30 mminuter och hostade tills han spydde, stackarn. Nu har han fått lite mat i magen och pappa tog över och försöker få honom att sova igen, vilket inte verkar gå så bra. Men det gör inte så mycket för vi ska köra in till stan sen så då sover han kanske då istället.

Idag är det fest på dagis. På förmiddagen va jag och Theo där och tittade på en teater som barnen från montessori skolan gjorde. Dom sjöng massa Astrid Lindgren sånger o så. Äntligen fick jag höra den där underbara låten ifrån Nils Karlsson pyssling.. "vad jag är glaad att jag har dej..". Nån som vet vilken jag menar? Ska se om jag hittar den på youtube sen, höhö.

Sen klockan tre så ska bandet klippas och dagiset är då "invigt". Efter det blir det fika på glass och godsaker, gissa om Theo tjatar om glass nu, haha. Ska passa på att ta en massa kort så ska ni få se hur fint dom har det.

Nytt soffbord

Hämtade ett nytt soffbord igår och det blev verkligen hur bra som helst. Det passar mycket bättre än det andra som va mycket större och klumpigare.

Nytt


Gammalt

Köpa? =)


Igår kväll tog vi en promenad ner till affären för att hämta ut böckerna som jag behöver till sommarkurserna. Satt nere vid ån en stund och Theo fick kasta stenar i vattnet så det sa: plupp!
Han är så nöjd när han får gå själv när vi ska nånstans, dock inte när vi ska hem igen. Han hade nog helst varit ute dygnet runt. Klockan va halv åtta och det va riktigt varmt och skönt fortfarande men Theo´s välling och sovklocka ringde så vi hade inte så mycket annat val än att traska hem, och vilket liv det blev på den bestämda herren!

Glass glass i stora lass

Theos favoritord är ju glass som jag nämnt innan. Nu har han börjat använda det som "vapen" när man säger till honom. Skäller man på han så tittar han med sån där oskuldsfull blick på en och säger glass med sin lenaste röst. Hur lätt är det att hålla sig för skratt då? Men när jag genomskådat baktanken med det hela så fick jag helt enkelt lära mej att hålla masken.



Ja, tänk om man ändå kunde duscha. Inte en chans att jag vare sej använder kokat vatten, ställer mej i en dusch eller tvättar våra kläder i detta äckliga vattnet. Och sköter hygienen? Nej tack. Tacka vet jag Imsdals vatten utan kolsyra. Micke har redan lovat att han ska stå vid vasken och spruta ut vatten till mej när jag tvättar bort mitt smink. Snäll sambo jag har va? =) För er som inte vet så är vårt vatten förorenat med bl.a. äckliga koliebakterier! Så det är ju typ som att dricka bajsvatten i toalettstolen. Blä.

Mycket att göra idag

Så nu va tentan avklarad och jag har även hunnit med att skicka in lite andra uppgifter. Fick massa papper ifrån NTI idag, som jag ska läsa genom i sommar, så ska gå in och kolla hur deras system är upplagt sen tänkte jag.
Om 50 minuter är det dags för föreläsning i sårläkning, hur intressant låter det då?
Klockan halv fyra ska vi hälsa på på dagiset som vi fick erbjudande om och vi ska också hinna med att hämta ett nytt soffbord och köpa en ny kamera. Ja, ni läste rätt, en ny kamera. Kände mej nämligen inte så himla nöjd med den vi köpte förra veckan så Micke lämnade tillbaka den idag. Ska man lägga sina julklappspengar på en kamera så ska den minsann vara bra också!

Är det någon av min lilla läsarskara som varit på Lalandia? Funderar på om man kanske skulle åka dit en helg i sommar. Eller någon som har något annat kul tips om vart man kan åka ett par dagar? Kolmården kanske? Hur är det för småbarn?


Lunch på stan

Idag blev det lunch på stan med Ida och Linda - mycket trevligt. Så härligt att kunna sitta ute i och fika.
Mitt i lunchen ringde Micke och sa att vi fått erbjudande om dagisplats här i Nättraby, men efter lite övervägningar under dagen så har vi nog bestämt oss för att tacka nej. Theo har det hur bra som helst där han är nu. 12 barn i gruppen, underbar personal och nya fina fräscha lokaler. Detta dagiset är tydligen rätt så rörigt, men säkert ändå bra, och så tycker jag inte att det varken ser så roligt ut eller ligger så roligt. Ska ge det en chans och hälsa på och titta hur dom har det i morgon, men magkänslan säger nej. Visst, det hade varit skönt att slippa köra och så, men fick en hint om att det förmodligen blir lediga platser på ett annat dagis snart, som är rätt nytt och ligger bättre, så

Theos feber va som bortblåst idag - märkligt. Så i morgon blir det dagis. Själv har jag tenta klockan 9 och sen föreläsning klockan 13. Efter det ska jag bara ägna all tid åt min lilla älskling.


Febrig Theo

Trodde att Theo va frisk idag och att han skulle kunna gå på dagis i morgon eftersom ögonen varit okej sen i går morse och fökyldningen avtagit. Men.. I kväll hade han över 39 graders feber. Önskar bara att det blir ett slut på alla dessa sjukdomar nu. Förhoppningsvis så bygger han väl upp ett sjuhelsikes immunförsvar nu och slipper vara sjuk när han blir äldre (när man vill vara sjuk som mest dom där tråkiga skoldagarna ;) ).

I morgon ska jag luncha med Ida och Linda. Ska bli najs att komma hemifrån lite. Men resten av dagen får jag ägna åt skolan eftersom det är tenta i Social omsorg på onsdag - näst sista för terminen! Suttit med det en hel del idag också och har även lämnat in ett och nästan gjort färdigt ett annat arbete i Arbetsmiljö och säkerhet. Flitig som en myra!
Inget jobb förrän torsdag (till lördag) som tur väl är.

Fiasko?

18 plats i Eurovision song contest kändes väl lite väl till att ta i, eller vad säger ni? Bättre än så är hon minsann. Jag menar hallå - Pirater, folk som hängde tvätt och några som trodde dom kunde flyga med stora vingar, haha. Man kan ju diskutera det där länge och väl men jag väljer nog att sätta punkt nu.

Theo är ju sjuk igen så har inte velat vara ute så mycket idag, men en liten stund framåt kvällen va vi ute och "rastade" honom. Har ätit tacos och fikat på jordgubb och rabarberpaj tillsammans med min familj för att fira mors dag lite. Köpte ett par byxor och ett paket med lotter till mamma. Själv så undanbad jag mej uppvaktning, haha. Vi ska till Göteborg om två veckor och tänkte hitta mej en present där istället =) Längtar för övrigt väldigt mycket tills dess, har nämligen inte varit där uppe på flera år nu. Ska hälsa på faster och Annelie och det ska bli så kul att ses igen! Är ju en bit över Göteborg vi ska bo men ett besök i staden får det väl bli på upp eller hemvägen hoppas jag, tss. Eftersom det är min pappa som ska köra så ska jag nog inte hoppas för mycket kanske, haha.

Nähe nu är det snart Sanningens ögonblick och jag ska nog ladda med lite popcorn eller godis. Eller både och kanske.


Melodifestivalen

Theo har åkt på ögoninflammation - igen. Förkyld och hosta också. Den stackarn får ju aldrig vara frisk alltså.
Hoppas han hinner kurera sej så han kan va på dagis senare i veckan i alla fall. Inte lätt att komma till ro och plugga med det lilla yrvädret här hemma, hehe. Kan ju inte köra iväg han och pappan så länge han är sjuk heller. Plutten går ju först såklart, skulle aldrig lämna honom på dagis om han inte va helt frisk. Då är det ju inte konstigt att alla virus och skit går runt runt bland alla barnen. Tyvärr är det ju många som inte tänker likandat!

Nu är det melodifestivalen. Är ju en höjdare på året, men jag är skeptiskt till om jag verkligen orkar kolla till kvart över tolv alltså. Ögonlocken är rätt tunga idag. Har faktiskt shoppat lite nya kläder idag - till mej själv. 3 toppar och 1 linne på B young. Idag när min mamma och jag diskuterade vad vi ville ha i mors dag present så kom jag på mej själv hur tråkig jag lät, haha: En frisk Theo!
Som ens egna föräldrar alltid har sagt: En stor sol och snälla barn!

Nej nu ska jag hämta godisskålen =)



Världens underbaraste lilla barn


*KÄRLEK*

Samvetet




Theo började dagen med att rymma genom altandörren. Han lyckas då med allt han!

Får så dåligt samvete när man har så lite tid för lillfisen när man jobbar och pluggar hela tiden. Dom dagarna han är på dagis och jag jobbar kväll träffar man ju knappt honom alls. Men tur han har sin pappa hemma i alla fall, så vet jag att han har det bra. Och nu är det bara två veckor kvar, sen är det mycket lugnare igen och jag får mer tid för min lilla älskling. Sen kommer ju nästa problem - att man inte hinner träffa vännerna. Man får nog lära sig att plågas av det där dåliga samvetet på ett eller annat vis.

Idag har det varit en härlig dag, det tycker vi om. Theo va dagis ledig och jag har faktiskt lyckats kombinera lek och bus med honom och ändå fått en hel del gjort i skolan. Tur han sover middag :) Han slocknade som en sten ikväll efter att ha varit ute hela långa dagen. Åkte hem till Mickes moster och träffade hans kusin Markus, Simone och lille Adrian en stund innan Theo skulle sova. Theo och Adrian verkar verkligen komma bra överens redan, ändå om det skiljer 11 månader. Men det gör det ju mellan Theo och hans kompis Theo (som alltså är 11 månader äldre än vår Theo) också och nu när dom är så pass stora så tänker man ju inte så på det direkt.


Theo och Adrian

Idag på morgonen passade vi på att storhandla. Så nu är frys, kyl, skafferi och badrum fullt och uppdaterat med allt som saknades. Theo fick ett par sandaler, hittade ett par för 100 kr på Skokällan - halva priset, perfekt!
Blev även 2 t-shirtar och ett par shorts på Lindex. Måste ju ha lite sommarkläder ju lillkillen. Så idag invigde han shortsen vid poolen hos mamma och dom. Han skrattade hejdlöst när morbror Tim och pappa Micke hade vattenkrig - trots att han blev dyngsur. Han är tokig!

Har köpt ny kamera nu - äntligen. Så nu är jag något mer nöjd med bilderna =)




Han älskar bollar - kommer nog bli en hejare på bollsporter


Om du jobbar inom tekniska förvaltningen (tror jag, haha) så behöver du inte titta på nästa bild.


Theo tycker det är jättekul att kasta stenar i brunnarna - inte så bra va?
Han sitter där o säger: Plupp!

Nähe, lite trevligare sällskap än såhär får man väl va en fredag kväll - vilken flickvän man är ;)

Nya plattformen

Min blogg är nu flyttad till den nya plattformen, så va ju tvungen att gå in och kolla hur det såg ut. Ingen större skillnad va? Plugga för fullt och håller även på att tvätta lite, tur att maskinen sköter sig själv!
Ikväll blir det jobb och likaså i morgon.

Har som sagt varit fullt upp nu och kommer att vara i sisådär 2 veckor till i alla fall. Helgen som va nu va verkligen välbehövlig för att orka med allt annat, för nu lär det inte hinnas med att umgås så mycket med någon direkt. I lördags va vi på Hasslö hela dagen och träffade Theos farfar, Marie, faster och kusin. På kvällen kom Angelica, Alex och Theo hit. Vi grillade goda grillspett och barnen busade! Verkligen super trevligt!

I söndags kom Markus, Mattias och Simone hit. Vi grillade också och spelade lite Wii! Också jätte trevligt.

Theo kommer på en massa nya grejer hela tiden, det senaste är väl att göra puss ljud och gå runt med en pussmun hela tiden!



Suger in underläppen också på något konstigt vis.. :)

Det händer mycket hela tiden i utvecklingen. Små ord som pluppar upp från ingenstans. Det svåra är bara att samma ord, med knappt någon skillnad i uttalet, kan betyda många saker. Pappa - pappa, pappa - äpple och poppa (eller pappa) - hoppa. Glass är han väldigt bra på att sägai alla fall. Igår när han somnat på soffan så tog han ut nappen, sa glass, stoppade in den igen och snarkade vidare, haha. Andra ord är baft - saft och tata - kaka.
Han ligger i lä med språkutveckligen men han är ju på topp när det gäller motorik och allt sånt! Man brukar ju säga antingen eller. En vacker dag pratar han nog hela tiden han också och då saknar man nog dagarna som va tystare ;) Tyst är det ju visserligen inte ändå, han har ju sitt egna språk.

Pricken över i:et är väl då att han går på en språkförskola och kanske lär sig engelska samtidigt som svenska, inte helt fel ju. Man har ju hört om småbarn som går på såna dagis som kommer hem och sjunger, pratar och säger ramsor på engelska. Dö häftigt ju! Nästa vecka är det invigning på dagis och hela utegården ska vara klar - spännande.

Theo är frisk ifrån sin ögoninflammation. Den där ögonsalvan gjorde underverk vill jag lova! Febern han hade i måndags va som bortblåst igår den också så idag är han på dagis.

Fullt upp

Här är det fullt upp nu vill jag lova. Massa skola nu innan terminen är slut. Håller på med social omsorg som jag ska tenta av nästa vecka och sen ska jag dessutom läsa Arbetsmiljö och säkerhet på 2 veckor nu, för om 2 veckor är det nämligen sista dagen att göra tenta. Men det ska nog gå bra! Som grädde på moset så är det ju såklart jättemycket jobb nu och dom pengarna är mer än väldigt välkomna så det vill man ju inte heller tacka nej till.
Verkligen skönt att Theo har sin pappa hemma nu, i alla fall fram till i början på juni.

Igår träffade jag syon så över sommaren ska jag läsa Svenska B och Naturkunskap A via NTI på distans. Han tyckte jag tog mej vatten över huvudet och muttrade mest - märklig människa.

Han: Ja det blir ju inget solande på stranden för dej i sommar då, det ska du ju vara medveten om.
Jag: Nej, det hade det inte blivit om jag jobbade heller.
Han: Nej, men ett jobb är ju ett jobb, här måste du ju verkligen vara på topp och prestera.
Jag: ehum.. (Vad säger man? Presterar man inte på jobbet? Inte han i alla fall..) Jag ska koncentrera mej på detta nu och det ska nog gå bra..
Han: Men okej *slänger fram ansökningsblanketterna* Du får minsann ta den här chansen för någon mer blir det inte, dom kostar ju oss en j*vla massa pengar dom där NTI...

Så det va där skon klämde, det kostade pengar för dom. Han är minsann lite märklig den där människan för när jag kom in till han lite senare och bad han skriva i Arbetsmiljö och Säkerhet på min studieplan så sa han bara att: Javisst, vill du läsa så ska du såklart få läsa.

Stressad

Usch vilken stressig dag det har varit. Trodde bara att jag skulle till skolan ett par timmar vid tre, men först blev det ett läkarbesök 13.30 med Theo som fått ögoninflammation (och även feber, som dock inte hör ihop med ögoninflammationen). När jag varit där och kom ut i bilen hade dom ringt ifrån jobbet. Ringde tillbaka och dom ville jag skulle jobba ikväll - ja visst sa jag. Så hem fort som fasen, laga middag, slänga i sig ytterst lite middag (kan INTE äta fort), köra till skolan, jobba på grupparbetet och vidare till jobbet. Körde fel TVÅ GÅNGER när jag körde från skolan till jobbet, så ni kan ju tänka er hur stressad man varit. Tänk om man va utbränd och va så snurrig jämt, söte tid.

Uppdatering om helgen kommer i morgon, jag måste sova. Ska träffa syon kl 10 i morgon, på brandsäkerhetsinfo vid 13 och sen jobba med grupparbetet. Men ska äga lite tid åt bloggen framåt kvällningen om inte innan.

Godnatt!




Detta skrev jag igår kväll och va helt säker på att jag också publicerade det! Är det bara min blogg som är knas eller är det jag som är helt förvirrad?

Morgonpigg

Theo är verkligen morgonpigg. Några minuter över sex vaknar han varje dag numera. Sju är väl ändå inte för mycket begärt? ;) Han somnar ju ändå inte förrän klockan åtta om kvällarna nu. Funderar på att försöka lägga honom vid sju, han lär ju inte vakna tidigare i alla fall.

Dagen idag vet jag inte hur den kommer att se ut riktigt. Blir nog till att åka och köpa en ny kamera. Sen ska jag kolla ut någon ny telefon och förlänga mitt abonnemang om det går att göra nu. Vet inte alls vad man ska ha för någon, förslag?
Är riktigt sugen på att shoppa kläder, så får se om det blir en runda till stan också kanske.

Ikväll kommer Angelica, Alex och Theo och grillar och umgås med oss. Grillspett blir det idag. Ska bli så gott och SÅ trevligt! I morgon blir det nog grila igen med Markus, Mattias, Simone och lille Adrian. Hälsade på Simone och Adrian härom kvällen, han är ju bara så söt lillkillen. Lär ju bli massa bus framöver när dom "växer ikapp" varann grabbarna.

Sandlådor och sötsaker

Nu är Micke, Markus (Mickes kusin) och Theo och hämtar 2 stycken sandlådor å Beijer. En ska vi ha här hemma och en ska vi ha hos mina föräldrar. Perfekt! Skönt att ha en här på baksidan om man sitter ute och fikar eller så, så kan Theo leka där när han har tröttnat på fikat. På tal om fika så är han faktiskt inte så himla glad för kakor och sånt. Han har ju inte fått så mycket sånt dels för att det är ägg och mjölk i väldigt mycket och dels för att jag inte tycker att man behöver äta en massa skräp när man är så liten. Men nånting han fått upp ögonen nu på "äldre dar" är glass. Det händer väldigt ofta att glass är det första han säger när han slår upp sina blå och det händer också att han bojkottar frukosten för att istället stå och banka på frysen och skrika glass.

Jag är en hård men rättvis mamma. Man äter inte glass speciellt ofta och man äter heller inte glass klockan sju på morgonen, så är det bara. Han är 1½ och jag tycker inte man behöver hälla i sig läsk, äta massa godis eller massa andra sötsaker. Han älskar frukt och så länge det funkar så varför inte hålla sig till det? Och vatten slinker också ner för det mesta.

Theo är van vid våra "regler" och har fått lära sig från början vad som är rätt och fel. Självklart trotsar han, precis som alla andra barn, men tror minsann att man gjorde sig själv en stor tjänst genom att man började säga nej i tid.


image489

Detta är en min Theo börjat med på senaste tiden. I detta fallet va det en nonchalant "Ooo, jag kan nog banka liiite till i väggen nu när mamma ändå har kameran i näven". Annars kan det vara "Ooo, wow" eller "Ooo, vad jag är duktig" eller då "Oooo, GLASS".

Kossor i Indien?

Det är verkligen underbart att vara mamma. Ändå om man har sina strider så överväger ju allt positivt. Pussar, kramar, nya ord som kommer ur hans mun och alla roliga miner! Tycker också att det är väldigt roligt att plugga nu, det känns inte alls så betungande. Har även jobbat ikväll och när jag kom hem hängde jag tvätt och kollade skol-mailen och skrev lite i vårt grupprum. När man har fullt upp får man på något vis mer energi till att göra ännu mer, fattar ni hur jag menar?

Men en sak som är säker, det är minsann att kvällarna är verkligen underbara. Att bara vara!

Dom är lika heliga som korna är i Indien.


PS och bloggdesign

Gud vad jag skulle vilja bli duktig på att fixa i photoshop. Jag är verkligen helt värdelös på det och fattar ingenting. Men antar att man bara måste ge det lite tid? Vill ha ny bloggdesign så nu är det väl bara till att försöka lära sig. Om inte någon vänlig själ sysslar med sånt gratis? :)

Det faller på plats

Gick bra med allt jag skulle göra i går, över förväntan faktiskt. Satt och pratade med Angelica på msn som sa att hon sökt sommarkurs. Då kom jag ju på tanken att jag kan ju plugga i sommar också. Sagt och gjort, jag ringde runt lite och på tisdag träffar jag syon och planerar vilka ämnen det blir och skickar ansökan. Fin fint. På distans blir det, så jag får väl ta med böckerna till stranden.

Ikväll ska jag jobba, men innan dess så hinner jag tillbringa 2½ värdefulla timmar med Theo efter dagis. Får se vad vi hittar på. Det ska ju lagas mat och så också. I går blev det pastasallad med kyckling till lunch och lax, potatis och kall sås till middag. Vad det ska bjudas på idag är ännu den stora frågan. Lunchen blir i alla fall rester från igår. Ska bara duscha lite först så ska jag slänga i mej det sen.

Har skrivit en del till vårt grupparbete idag och skickat in i vårt grupprum på skolportalen. Detta är väl det svåra med att läsa på distans, att man inte träffas varje dag i skolan. Ska i alla fall ses måndag och tisdag och sen ska det vara klart på torsdag, om en vecka. Det blir nog bra.

Härligt väder idag, dock inte lika härligt som förra veckan. Man vänjer sig verkligen fort vid värmen!

image487

Att göra

- Står i telefon-kö till försökringskassan. Gissa vilken plats jag har? 200 bara. Måste planera föräldrapenning inför sommaren och sist jag ringde sa dom en sak och nu står det en annan på nternettjänsten. Förvånad? Näe.

-
Sitter och skriver ner massa viktigheter i min kalender och försöker planera och styra upp mitt liv. Bara en månad kvar med skola och jobb nu, sen sommarlov.

- Ska ringa och beställa en tid på banken nästa torsdag. Funderar på att ta lån därigenom ist för csn-studielån. Ska typdligen vara förmånligare. Någon som vet?

- Ska skriva färdigt lite grejer som jag ska ha med mig till skolan när vi ska göra grupparbete 13.30.

- Ringa min syo eller eventuellt försöka träffa honom i skolan när jag ändå är där sen.

- Äta någon typ av lunch, tips på vad?

Theo

Theo kommer ifrån Teodor, som är ett grekiskt namn som betyder "guds gåva".

Tänk så sant!

Tallholmen förra veckan!
image484

Tallholmen förra våren!
image485

image486

Utmaning

För 5 år sedan - Bodde jag hemma hos Linda med familj ett halvår eftersom Göteborg inte va något för mej just då. Där väntade jag in att även resten av familjen skulle flytta tillbaka! Levde livet, fikade, festade och flängde runt!
För 3 år sedan - Va det studenttider!
För 1 år sedan - Hade vi precis flyttat till Nättraby. Theo va ett halvår och jag va mammaledig!
För 3 månader sedan - Theo hade börjat dagis och va sjuk för det mesta, skolan tog upp all ledig tid när Theo väl va på dagis.
Igår - Vaknande, lekte med Theo, pluggade, gjorde pannkakor, bakade blåbärspaj, jobbade, åt väldigt sen middag hemma hos mamma och somnade sen väldigt gott.
I morgon - Ska jag till skolan för att göra ett grupparbete.
Om ett år - Pluggar jag antagligen fortfarande, men för övrigt hoppas jag att det skett lite förändringar.

Jobbat

Har varit en lugn dag. Theo sov tidig middag, vi åt pannkakor, bjöd mormor på blåbärs paj till fika och busade lite innan det va dags för mej att jobba. Och nu kom jag hem för en stund sen och försöker varva ner - måste sova.

I morgon är det dagis för Theo och jag ska plugga och städa toaletten. Pallade inte det idag, har varit sjukt trött. Trött och allmänt konstig! Drygt.

Känner att jag inte har så mycket kul att komma med. I morgon ska jag äntligen tömma kameran på bl.a. helgens bilder ifrån stranden o så. Så då kanske det blir lite roligare läsning! Nu ska jag hoppa in i sängen och förhoppningsvis somna som en stock. Jag har ett väldigt stort problem. Jag vaknar varje dag vid fem tiden på morgonen och måste gå på toa. Sen kan jag inte somna om eftersom jag vet att Theo vaknar mellan typ 6 och sju.. Rätt drygt! Så idag tänkte jag att jag skulle låta bli att gå på toa innan jag somnar, för då borde jag ju vakna vid typ 2 tiden istället kanske. Och då måste jag ju kunna somna om. Vad tror ni om det?


Storstäda

Passade på att dammtorka och dammsuga överallt idag på förmiddagen, vädret va ju ändå inget att hänga i granen. Och välbehövligt va det också eftersom man skjutit på det nu när man varit ute hela dagarna. Så nu har jag toaletten kvar att städa och så ska jag torka golven innan lilleman vaknar från middagsvilan. Han slocknade som en sten redan halv elva idag. Inte konstigt man blir trött när man vaknar kvart i sex iofs. Tur han inte gör det varje dag i alla fall.

Nu ska jag strax fixa lite pannkaks smet och sen när vi ätit lunch så ska jag baka en blåbärspaj tänkte jag. Det går bra med Theos allergier, helt klart. Ägg verkar funka utan problem, har dock inte provat ge han rent ägg, men det är ju inget måste att äta det heller. Började lite smått med att ge honom mjölk i förgår. Han har fått en bulle med mjölk i och lite kex. Vi tar det sakta... Nästa steg blir en skiva ost eller så tänkte jag!
Att byta ut hans välling känns tyvärr som en omöjlighet. Alltså den han äter nu är verkligen äcklig, den smakar typ rå potatis. Vi har försökt byta till Eko-go istället som är lite kraftigare. Nutramigen, som han äter nu, är ju egentligen bara en modersmjölksersättning som det så fint heter. Men han bojkottade den totalt, han ska ha sin otäcka välling helt enkelt. Han är ju van vid den och såklart får han fortsätta med den om han nu vill det, och om man nu får de utskrivet trots att man inte är allergisk. Verkar ju inte så troligt kanske. Men sen så kan man ju faktiskt vara känslig mot ren mjölk. Som t.ex. ett helt glas mjölk eller välling. För välling borde väl också ingå i den kategorin?

Någon annan med allergiska barn? Hur har ni gått tillväga? Tips mottages gärna.

Melon

Vilket härligt väder! Stående replik numera. Dagen har spenderats på Saltö strand, super skönt. Blåste lite men det va rätt så skönt faktiskt. Det värsta är ju att man inte känner att solen tar på samma vis då.
I morgon är det måndag igen, back to buisniess (stavas hur då?) med jobb och lite skolarbete. För övrigt blir det nog lugnt. Ska ju bli svalare i veckan men det känns inte som att det gör så mycket, man behöver lite vila ifrån solen också.

Nu är grillen varm så nu ska det snart ätas grillat, inget ovanligt såhär års. Ska även mumsa i oss honungsmelon som jag är grymt sugen på! Theo gillar också det och genom det får man ju i sej en del vätska också, positivt.

image482

image483
Min gullunge, har han verkligen varit så liten?

Smörgåstårta!

Efter strande igår så hängde vi på Ida och Patrik hem. Där gjorde vi oss en egen sörgåstårta, det satt riktigt fint vill jag lova. Theo va som vanligt som ett litet yrväder och hade mat överallt när han åt och va överallt och ingenstas, mest där han inte skulle. Detta lilla barn =) Nästa gång blir det till att ta med hans stol så han kan sitta i den och äta, det underlättar ju en hel del vill jag lova.

Stranden

Man fick minsann lida för att man låg på beachen hela dagen igår. Men vill man va fin får man lida pin.
Av någon konstig anledning fick jag mest färg på armar och rygg så idag blir det till att sola framsidan på någon av stadens stränder. Får se vart vi hamnar.

Theo bara älskade att bada och springa runt på stranden. ACO solfaktor 25 är perfekt till honom, då tar solen knappt nånting. Sen blir det ju såklart keps för att skydda lilla huvudet, och en t-shirt. Shortsen åker lite av och på tycker jag, hehe. Bilder och mer uppdatering kommer ikväll.

image481
Theo förra sommaren!

Loppis

Förra söndagen va vi på loppis i Brunnsparken. Inte just för loppisens skull utan mer för att spatsera runt och titta på folk och mata fåglarna och så. Idag är det loppis i Wämöparken, så blir kanske att man tar en tur dit.

image478

image479

image480
Mata slöldpaddor? Ungefär lika nytt för mej som för Theo.

Somrigt

Barfota, shorts, t-shirt, plask i vattnet, klippa gräset med morfar och en massa bus. Sommar helt enkelt.
Det är verkligen underbart väder.. Tänk om det alltid kunde vara såhär? Det är just därför jag inte vill åka utomlands på våren, för den är ju helt underbar här hemma. Har i stort sett varit ute sen 8 i morse. Då intog vi frukosten på baksidan, och inte ens så dags behövde man mer än linne på sej. Och något på benen då förstås, men det förstod ni nog.

Grillade nu ikväll. Flintastek, potatis och gräddfil med gräslök. Och sallad till det. På valborg hade Ida fixat just potatis med gräddfil till det vi grillade, och det va nog bannemej första gången jag åt det till grillat. Gott va det i alla fall. Vi brukar alltid ha pastasallad eller pommes till, eller potatissallad..

Vad brukar ni grilla, och äta tillsammans med det grillade?


Plantera blommor och föräldragrupp

Har hunnit med en hel del alla redan idag. Theo lämnades på dagis vid nio och innan dess va vi ute och planterade om lite blommor och slet upp en massa otäcka maskrosor här utanför. Har även suttit ute och läst en del och nu slängde jag precis iväg ett mail till mammorna i föräldragruppen vi gick i eftersom jag och Anna kom fram till att det va dags för en ny träff snart. När vi va mammalediga allihopa så sågs vi ungefär varannan vecka och nu har vi inte setts på ett halvår, så en liten återträff vore himla kul. Se dom andra små pluttarna och fika och prata med dom andra mammorna.

Igår hade jag sista tentan i Medicinsk grundkurs så nu är den kursen avslutad, skönt. Det kändes hur bra som helst, skrev så pennan glödde så jag hoppas det ger resultat också =)
Klockan 13.30 ska Theo på 18 månaders kontroll idag och klockan 17 ska jag jobba. Mellan alla turer ska vi bara vara ute och ha det bra. Plugga fram tills 13 då Theo ska hämtas och matlagning står ju såklart också på schemat!

Skull städat idag, men det känns inte så lockande i detta vädret ju. Suck.


Härliga vädret!

Det är verkligen vår, så himla härligt. Satt ute och pluggade på morgondagens tenta idag medan Micke rensade rabatterna. Lite nytta gör han minsann när han går hemma! Han är så duktigt så, jag har det bra jag. Hade nog aldrig kunnat finna mej i eller kunnat leva i en relation där kvinnan ska göra allt. Man ser på en del som städar, diskar, lagar mat, tar hand om barn m.m.m.. Listan kan göras lång! Här delar vi på det och det är himla skönt det.

Meningen va inte att jag skulle skriva här nu utan jag har som sagt tenta i morgon. Det är mycket i skolan nu, men det är kul! Jobbar ju bara 2 kvällar i veckan som det ser ut nu så man har ju tid till både skola och familj.
Känner mej verkligen nöjd med tillvaron, att man kan ge Theo så mycket tid! Skönt att slippa ha han så mycket på dagis, så man kan umgås tillsammans istället.
Det måste vara tufft (men fullt normalt och vanligt) att vara 2 heltidsarbetande föräldrar med barn. Är inte alls avundsjuk. Det där livet med "vakna, lämna på dagis, jobba, hämta på dagis, handla, laga mat, sova" lockar inte alls, men det kommer ju bli vardag för oss också nån gång! Men att plugga många år till känns inte skrämmande, utan snarare mer lockande, eftersom det ger mej mer tid till familjen.

Vad jag babblar på... Åter till pluggandet.

Valborg och Kristianopel

Dagarna springer iväg och jag hinner inte med min blogg längre känner jag. Men det är väl så, skrivlusten går i perioder. Valborg tillbringades i allafall hos Ida och Patrik och dit kom även Susse och Morgan. Hade absolut jätte trevligt. Vi grillade, men vädret ville tyvärr inte som vi så vi satt inne och åt. Maten va super och efterrätten också! När S och M gick så avslutade vi kvällen med yatzy, som det brukar blir när vi umgås, haha.

I torsdags åkte vi ut till Kristianopel och mötte såklart regnet i Jämjö. Men vi hade kul ändå fast man fick ju tillbringa lite mer tid än man hade velat inomhus. Grillade även där och gick en promenad i hamnen och så. Bebisgos med Sigge också, icke att förglömma. Sötlöken! "Sijje", som Theo säger numera, haha.

Igår så började dagen redan vid sex eftersom Theo ville upp då. Vi mös lite i soffan med välling och barnprogram, hängde en massa tvätt och vid halv åtta ställde vi oss och bakade sockerkaka. Theo va en riktig stjärna på det. Speciellt på att vispa med elvispen över smeten, så det skvätte överallt.
Har börjat introducera ägg för Theo nu eftersom dom nya allergitesterna inte visade någon allergi. Och eftersom ägg är tillförlitligt på det testet så började vi med det, så tar vi mjölken sen. Den allergin är långsam, som hon uttryckte det, och visar inte alltid utslag på tester. Men vi håller alla våra tummar att det växt bort! Än så länge har det inte kommit någon reaktion på ägget, peppar peppar. Han har ätit sockerkaka och pannkaka med ägg så det bådar gott!

image472

image473

image474

Theo leker med sin nya tågbana, som han tycker om väldigt mycket!



Åter tillmorgon dagen. När klockan va tio hade vi både hunnit med det jag skrev innan och att duscha och äta frukost. Sen begav jag och Theo oss iväg för att hämta hans mormor och åka till Skopunkten, Maxi och Skokällan. Inhandlade 1 par skor och gummistövlar till Theo och ett par skor till Micke på Skopunkten och ett par till mej på Skokällan. På Maxi blev det bara blöjor! När vi kom hem hade Thilda kommit och Theo va inte sen på att mysa lite och visa sina nya skor.

image475

image476

image477

Barnens farmor kom också och hälsade på och tog en fika. Senare kom även mina föräldrar och syskon och grillade med oss och vi lekte en massa i lekparken både då och innan på dagen. Farbror Andreas och E kikade också förbi, en massa besök med andra ord. Jag somnade 20 i tio igår, så man va allt lite trött efter dagen.

Förmiddagen idag tillbringade vi ute i lekparkerna här utanför. Cyklade lite och åt frukt och mös i solen!

Nu sover Theo och när han vaknar ska vi ut och åka en runda, ska nog köpa en fritös!