Morsdag

Har varit full rulle idag, som de flesta andra dagar. Åkte iväg direkt efter frukosten vid nio för att lämna matlåda till Micke. Sedan bar det av direkt till Dragsö, där jag och Theo tillbringade ett gäng härliga timmar. Har ju varit helt underbart väder. Vi åkte hem vid ett och jag tänkte att jag skulle plugga medan Theo sov middag, men han somnade aldrig så jag tog tag i tvätt och disk istället. Tog sedan cyklen till mor och far där vi myste vid poolen och åt grillat. Sen var det dags att ta cyklen till jobbet eftersom jag började 15.45.

Det har alltså inte blivit så mycket firande och lär inte bli heller eftersom jag ska skriva bokrecension nu tills jag somnar. Bör ju somna i tid eftersom jag börjar 6.30 i morgon. Men Theo gav mig en alldeles underbar förmiddag med massa mys på stranden och det var det bästa jag kunde få idag <3

Lär inte bli så trögt att gå upp i morgon eftersom jag längtat efter måndagen ända sedan i fredags. Vi är med i budgivning på ett hus och den lär avslutas i morgon. Håll tummarna!



Nervöst!

Har haft nationellt prov i matte B nu hela förmiddagen och klockan ett börjar jag jobba. Tur att jag har nära och bra till jobbet nu i alla fall, ca 100 meter ;-) Funderar på att ta en powernap på typ 7 minuter, dom säger ju att det är det mest effektiva för att bli pigg. Jag är precis slut i huvudet. Dels nervositet över provet som släppt och nervositet inför resultatet som jag får i morgon.

Sen har vi andra, väldigt stora grejer, på gång nu.. Inte konstigt man är nervös!

Sista racet


Mitt älskade hjärta...



Denna veckan är det verkligen helt fullt upp. Nationelltprov i matte b på torsdag så fram tills dess är det bara plugga på det som gäller. Efter provet så jobbar jag torsdag, fredag, lördag, kanske söndag och måndag. Har även en bokrecension i engelskan som ska skrivas, och det bör ju tilläggas att jag inte ens öppnat boken på 300 sidor ännu. Men men, allt löser sig.. =)

Ska bli så skönt sen när allting är över, med skolan alltså. Sen blir det skolpaus. Känns som mycket fallit på plats de senaste veckorna. Vi bestämde oss för att tacka ja till dagisplatsen här i Nättraby. När vi tog det beslutet kändes det som att vi även bestämde oss för att bo kvar här. Vi har innan stått och velat mellan att bygga hus eller köpa "begagnat" hus och även där har vi nog kommit fram till något - det blir begagnat. Man väljer ju själv utgångsläget och vi vill inte utgå från att båda måste jobba heltid för att det ska gå runt, så detta känns som helt rätt beslut. Man vill ju kunna vara arbetslös, föräldraledig eller vad det nu kan tänkas vara, och ändå ha ketchup på makaronerna. Räntan är låg idag, men den stannar ju icke där! Fy fasen för att sitta med lån upp över öronen och behöva flytta för att man faktiskt inte kan bo kvar.

Ja som sagt, mycket faller på plats. Det som inte fallit på plats är vad jag vill bli när jag blir stor. Därav pluggpausen.

Idag har jag sålt Theos vagn som vi fick riktigt bra betalt för. Kan ju vara för att färgen är lite ovanlig men det var ju roligt i alla fall. Nu ska jag skriva i passansökan till mig och Theo sen blir det sängen!


Grym

Vi har myskväll med godis, vin, öl och cider. Grannen är också här. Vi underhåller oss med youtube.

Hon är SÅ grym

Att prioritera

Idag ringde en som jag ska jobba med i sommar och ville att jag skulle komma bort för att gå igenom lite saker. Jag gick dit och fick introduktionstider för nattjobb och lite allmän info. Igår fick jag mitt schema och idag gick jag igenom det. Ser kalas bra ut. Har bara 3 tidiga morgnar på 4 veckor (06.30) annars börjar jag tidigast 8 vilket känns heeelt okej. Har även bara en helg på dom veckorna och det känns faktiskt också toppen =) Hon jag ska gå för jobbar 75% vilket passar mig som handen i handsken.

En del ifrågasätter hur man inte kan vilja jobba heltid. Jag undrar snarare hur man kan vilja jobba heltid. Jag har barn och jag skaffade inte barn för att någon annan ska ta hand om honom. Det är han som kommer först i alla lägen. Vi har klarat oss när jag varit föräldraledig och när jag pluggat och då lär vi nog klara oss om jag jobbar runt 75% också. Jag vill inte sätta mig i en situation där det krävs att både jag och Micke jobbar heltid för att det ska gå runt. Jag vill inte behöva vända på varenda krona..

Därför har jag verkligen börjat tänka om vad gäller husköp. Det känns mycket "vettigare" att vi letar efter ett billigare hus, som det kanske dock är en del att göra på då, än att bygga ett nytt. Räntan är låg nu, men den kommer ju knappast stanna där och då skenar månadskostnaden också iväg. Köper man ett "renoveringsobjekt" kan man ta lite efter hand för sparade pengar och slipper ha lån upp över öronen. Ibland känner jag mig förståndig.

Tillbaka till det där med jobb och pengar. Man lär sig alltid leva efter det man har vare sig det handlar om mycket eller lite pengar. Jag känner dock att jag klarar mig utan lyxprodukter och utlandsresor varje år. Jag behöver inte ha märkeskläder och den senaste mobiltelefonen. Jag vill vara en närvarande mamma och inte vara mer på jobbet än jag är med mina barn. Är så tacksam över att jag kunnat ge Theo så mycket tid (och även Micke som periodvis jobbat helgskift, varit arbetslös och är ledig mycket eftersom han jobbar 5 skift nu) för det har verkligen gjort honom till en trygg individ.

Det handlar alltså om att prioritera. Om hur man prioriterar. Hur prioriterar du?


Jag hissar deltidsarbetande föräldrar och dissar POLLEN. Håller på att klia sönder mina ögon.


Helgen och dagarna som gått

Det är redan onsdag och snart helg igen, men tänkte bjuda på lite bilder ifrån helgen som gick. Vi var på konfirmation i Markaryd i lördags. Det var min "halvkusin" som konfirmerades. Det bjöds på god mat, trevligt umgänge och massa barn som Theo och Thilda kunde leka med.


Theo och morfar matar kaninen


Det gungades..


..och fikades!


Mamman och Prinsen!

Det togs visst inte så mycket bilder upptäckte jag nu. Men men, vi hade det trevligt i alla fall. På söndagen stod det jobb på schemat, 7-21. På rasten hann jag lagom med en husvisning och att äta middag innan det var dags att bege sig tillbaka.

Denna veckan har det än så länge varit dåligt med jobb, så jag passar på att plugga en massa så man kan jobba sen när det väl dyker upp tider. Så gårdagen bestod av att räkna matte och göra engelska uppgifter. Lagade mat när Micke och Theo kom hem och när vi ätit stack vi på husvisning. Efter den var det bara bara till att byta om för sen var det mingelparty med Cosmopharma.

Det bjöds på gott "plock" som snittar, vindruvor, tortillachips och morotsstavar. Fick prova massa produkter och deras nya handpeeling var helt underbar, så det får nog bli nästa grej att inhandla däifrån. Med sig hem fick man en goodiebag med hudcreme (samma som jag använder idag, perfekt), 2 ögonskuggor och en läppenna.

Nähe, dags att räkna vidare!

Bada

Theo behagade inte sova middag idag så han fick hjälpa mamma att städa istället. Vi har bara hunnit dammtorka, men anledningen till att vi inte kommit längre är att jag inte hittar nya dammsugarpåsar. Just nu badar Theo, för andra gången idag. Återigen får vi nöja oss med att prata och längta efter varmare breddgrader..





Theo vill som ni ser gärna använda de nya grejerna redan nu. Den här simringen är ju dock lite stor för Theo så det var mest tänkt att jag skulle ligga och jäsa på den i vattnet i solen ;-)

Vi längtar

Igår såg jag på vädret att det var 29 grader i Italien, det känns ju lovande. Idag har vi shoppat lite badleksaker som ska följa med dit. Men än så länge får vi nöja oss med att längta....










Jag har packat upp det vi handlat och Theo leker ute i regnet, ser honom här genom köksfönstret - perfekt. Ska se om han vill komma in och sova middag nu, så återkommer jag. Köpte fakiskt en tidning jag tänkte läsa medan han sover idag. Sen har jag både engelska, matte, tvätt och städ som väntar. Så vi får väl se om jag återkommer idag, eller en annan dag.

Förvirrad

Väskan var inte på jobbet och jag kan ju inte varit så förvirrad så jag glömde den i skolan. Eller? Tror den är hos Mickes bror, som inte svarar... De fem timmarna jag hade behövt lägga på att plugga på mitt matteprov jag har i morgon går så sakteliga mot sitt slut. Vid halv ett har jag lektion och då får jag väl i värsta fall kolla i "grannens" bok.

Har visserligen gjort en massa annat viktigt. Ska strax ringa min engelska lärare och prata med henne i tio minuter om mina och Martin Luther Kings drömmar. Låter spännande va? Är duktigt nervös men lika bra att få det avklarat. Hatar att prata engelska. Det finns ju en anledning till att jag läser upp alla mina betyg och det är ju att dom ska bli bra. Jag nöjer mig inte med något jäkla G heller (okej, jag blir tacksam, men inte mer) utan jag har så höga krav på mig själv. Sanningen är ju den att man kommer ingenstans med sina G heller för den delen.

Inte nog med att det är stressigt med skola och jobb så rinhde dom från barnomsorgen och erbjöd plats på vårt förstahands alternativ här i Nättraby med start i mitten på augusti. Vad göra? Alltså jag vill inte vara med längre. Ta mig härifrån.



Min älskling! Lägtar så tills vi kommer till Italien och bara får vara i två
veckor. Ska bli underbart och välbehövligt.


Borta

Min väska är borta. suck. Lillebror ska ha nationellt prov i morgon och skulle komma och låna min miniräknare. Hade egentligen behövt den själv men snäll som jag är så lät jag han ta den ett par timmar. Problemet var bara att när han väl traskat hit, för bara en liten stund sen, så hittade jag inte väskan. Inte här inne och inte i bilen. Nu kommer ju inte jag kunna sova. Den kan vara på jobbet, hos Mickes bror eller kanske i skolan? Tyvärr var inte Mickes bror hemma förrän i morgon så är den där får jag tag på den alldeles för sent. Jobbet kan jag gå på och ringa klockan sju och skolan klockan åtta. Tills dess.. ja.. försöka sova kanske!

Hur man ska välja arbete

Fick lite kommentarer om att man inte borde välja jobb efter ingångslön så tänkte skriva lite om hur jag tänker angående det. Jag känner såhär, att om man först och främst ska läsa i ett antal år och samla på sig en massa studieskulder, så vill man ju ha ett "välbetalt" jobb därefter också.

Jag tror inte att det bara finns en enda sak jag kan trivas med att göra, och det ser man ju på det jag står och väljer mellan. Sjuksköterska, socionom och förskollärare står ju inte varandra så nära, förutom att det handlar om att jobba med människor i olika sammanhang. Egentligen kan man nog lära sig att trivas med i stort sett vad som helst eftersom mycket handlar om framförallt arbetskamraterna och även om lönen.

Min ingångslön idag som USK i kommunen ligger inte jättelångt under en sjuksköterskas grundlön. Säg att jag jobbar dom tre åren nu istället för att läsa, så kanske jag har samma lön ändå plus att jag inte har en massa studieskulder. Om jag läser till förskollärare eller socionom istället för sjuksköterska så kommer jag till största sannolikhet jobba dagtid. Jag behöver aldrig bekymra mig om att jag inte kan hämta och lämna Theo på dagis, att jag jobbar julafton och man ät alltid ledig på helgerna. Är då lönen ungefär detsamma, så är ju faktiskt den lediga tiden också värt väldigt mycket.. I sjukvården finns inga lediga dagar, tyvärr. Om man inte jobbar på mottagning då, eller vårdcentral.

Saken är den att man måste på något sätt själv forma sin framtid och välja vad det är man värdesätter. Pengar är inte allt, men det är mycket. Det viktigaste av allt, tycker jag, är att man gör något man trivs med -såklart- men det finns mycket annat som också spelar in i valet av arbete.. Hoppas ni förstår lite hur jag tänker!


Hade varit roligt att höra just era tankar om framtiden! Eller är det kanske bara jag som är inne i någon slags...livskris?

Tjejkvällar, jobb- och skolångest

Dagarna rullar på fort som tusan, som vanligt. Sista dagarna har bjudit på både skojigheter och "tråkigheter".


Fick fina blommor av Katta, Linda och Sandra

I torsdags var det tjejkväll här med Cosmopharmavisning. Vi myste med fotbad och gottade oss med kakor, äppelpaj och skvaller. En riktigt rolig kväll, som vanligt med tjejerna.

I lördags blev det ytterliggare festligheter. Jag och klasskompisarna Karin och Anna var hemma hos Johanna där även hennes pojkvän med vänner befann sig. Vi firade våra (förhoppningsvis) bra betyg och hade jättekul. Jag åkte hem när de andra gick ut vid ett (sorry Linda!) och det var defenitivt inget jag ångrade igår. Man samlar en massa energi genom att hitta på kul saker med kompisarna och det är definitivt något jag ska bli bättre på. Det är ju bara det att familjen är alltid prio ett + att det är mycket med jobb och skola också. Det är minsann inte lätt att få ihop något som passar alla heller. Det är helt enkelt inte lätt att bli vuxen.

Till "tråkigheterna". Jag har börjat jobba idag vilket jag hagy ångest över ett par dagar nu. Kändes hårt att lämna Theo på dagis vid halv sju, vi har verkligen blivit bortskämda med våra lyxtider innan. Men som pappa sa: Välkomen till verkligheten!

Jag vill dock inte leva i just denna verkligheten känner jag. Allt kändes precis som när jag slutade för ett par år sedan. Det var samma sysslor (som det såklart alltid varit och alltid kommer att vara, enformigt: ja), samma "känsla" och samma dofter. Jaha, dofter, tänker ni. Jag vill inte skriva något ingående om detta, men jag är glad att jag inte är gravid i alla fall för då är vissa dofter ännu värre.

Så nu måste jag hitta min verklighet. Jag är så velig, så otroligt velig. Tankarna snurrar i huvudet och ena dagen är jag bergssäker på en sak för att nästa dag känna mig rätt säker på något annat. Kan någon vänlig själ berätta för mig vad man har för ingångslön som förskollärare? Socionom? Sjuksköterska? (Det har jag visserligen rätt bra koll på, men säg det så jag få höra det en gång till!). Ge mig argument för just erat yrke, eller nåt.. Känns om jag står i ett vägskäl och inte vet vilken väg jag ska ta...


Bus trollet!

Just nu badar Micke och Theo och jag gissar på att han somnar som en sten när dom kommer upp. I morgon ska han inte till dagis förrän nio, som vanligt, i alla fall - skönt. När jag lämnat honom ska jag plugga engelska tills min mattelektion börjar vid två. Efter matten jobbar jag 16-21. Resten av veckan lär väl bjuda på lite jobb och en massa mattepluggande. Har nämligen prov på torsdag - hjälp. På lördag ska vi till Markaryd och gå på konfirmation och träffa lilla kusin Hannah.

Nähe, då säger jag nog godnatt. Lite tidigt kanske, men vi lär inte höras mer idag!


Sover sött med sin ballong


Fullt upp

Man har alltid något att stå i och bloggen blir lite bortglömd. Skriver mest för att kunna titta tillbaka och för att det är roligt att nära och kära som inte bor här kan titta in på bilder och läsa om vad vi gör. Därför vill jag inte lägga ner helt heller.

Igår var det dags att prata på den där handledarutbildningen. Jisses vad nervös jag var men det gick bra faktiskt. Fick höra att folk som var där hade sagt att jag var som en utav lärarna och att dom absolut trodde att jag skulle bli sjuksköterska sen (utan att veta mina planer på det). Då kände jag att det var värt "besväret". Hade jag fått göra det ett par gånger hade jag nog trivts som "föreläsare".

Annars är det skola som gäller. Håller på med min engelska och så matten då. Har matteprov nästa vecka och snart är det dags för det nationella provet också. Är mycket nu på slutet. I morgon ska jag träffa min blivande chef och på måndag börjar jag jobba. Så det är fullt upp för det mesta. Tänkte passa på att bada med Theo på fredag för sen vet man ju aldrig när/om man är ledig. Ska bli jobbigt med den där timanställnings-ångesten, men samtidigt skönt att börja jobba igen.

I morgon kväll kommer lite tjejkompisar hit på Cosmopharma visning. Ska ha med inriktning på fotvård så vi ska få fina fötter inför sommaren ;-) Bäst av allt är väl att vi får umgås!


Även de regninga dagarna är det roligt att vara ute. Här får ni se Theos nya jacka också. Jag är inte så förtjust i grönt, men just denna färgen tycker jag är himla mysig. Eftersom han bara haft blåa jackor innan (förutom den svarta fleecen) så tyckte jag det kunde vara roligt med variation också.






Idag bakade vi kladdkakemuffins - mums. Så visst kan det vara mysigt med regniga dagar också minsann! Theo blir dock väldigt rastlös inomhus. Ett tag sa han nog mamma 10 gånger i minuten. Han tog på sig mina "klackskor" och steppade runt på parkettgolvet. "Mamma?, Mamma?, Maaaamma!, Mamma titta. Titta här mamma! Titta Tidi (Theo)"  Och så klick, klick, klick, klick ifrån skorna. Jasså, var det uppmärksamhet du ville ha ;-) *Kärlek*

Mysdag

Vi hade en riktigt härlig förmiddag i Brunnsparken igår tillsammans med grannarna (minus Linda som jobbade).




Nöjda och glada utan skor. Theo har ätit korv med hela ansikten. Skitiga
barn är lyckliga barn! ;-)


Tittade på sköldpaddorna i det minst sagt äckliga vattnet.




Klättrade i träd.


Tittade på vattenfallet. Det är så himla fint i Brunnsparken.


Micke ville vara med på kort och ställde upp sig så seriöst. Mattias sparkade
fotbollen till han så såhär blev resultatet =)


Får ju inte glömma att vi fikade också. Fika är viktigt!


BÄSTA grannarna!

När vi kom hem kom Markus och Christel och fikade med oss på baksidan. Vädret blev sämre och eftermiddagen/kvällen fick tillbringas inne vilket man inte är van vid nu.


Söta Sigge med föräldrar kom och åt tortillatårta och äppelpaj på kvällen.
Alltid lika roligt att umgås och timmarna sprang iväg som vanligt! (Micke
lattjade lite med kameran här så bilden är mer orange än bra ;-), men
objektet är ju fint så det får kvitta =) )

FYND och brunnsparken

Var på kosläpp igår på Allatorps gård, men gud vad trist. Dom hade tydligen släppt ut dom dagen innan, tagit in dom igen och sedan släppte dom ut dom igår igen inför massa folk som förväntade sig att se något kul. Istället var det bara massa kossor som lunkade ut i hagen och började tugga på sitt gräs i lugnan ro. Det var roligt att se grisarna, hästarna och fåren i alla fall tyckte Theo.

När vi åkte hem därifrån bad jag Micke stanna till vid Ella och pipens skattkammare eftersom jag hittat ett par skjorts till Theo där innan i veckan. Vilken tur att jag gjorde det. Innanför dörren hängde en fin pop jacka i precis rätt storlek. Som jag letat efter en vanlig jacka till Theo utan resultat. Kräsen är jag i allra högsta grad. Så fick jackan och shortsen för 270 kronor. Inte illa pinkat!

Nu ska vi snart åka ner till brunnsparken och gå på loppis. Jag och min mamma hade tänkt stå där nu någon helg så tänkte göra en koll på vad folk tar för priser och vad man faktiskt kan sälja. Har ni några bra tips på vad man kan sälja kanske?




Antingen har jag ögoninflammation i ett öga eller är det den satans allergin. Drygt är det i alla fall och det ser inte så vackert ut heller!

Maj

Nu är det maj och snart är sommaren här. Risken är väl bara att det inte blir någon sommar eftersom det är så fint väder nu. Känns skönt att veta att man kommer iväg två veckor till Italien eftersom det, förhoppningsvis, är fint väder där i alla fall. Ska bli så otroligt skönt! Det blir ju vi, mina föräldrar, syskon, Jennie och faster med sambo, så det ska bli så himla roligt. När vi är där nere fyller min pappa 50 år och dagen efter han fyller så fyller Jennie 20 år. Så här ska det firas =)

Idag på morgonen ringde Maria från vår föräldragrupp så jag och Theo åkte dit så Theo fick leka med Hanna. Dom går ju dessutom på samma dagis, så det är ju lite roligt. Vi hade trevligt i deras trädgård och när vi kom hem slocknade Theo som en sten. När han bestämt sig för att vakna ska vi åka till Hasslö eftersom Marie fyller år idag.

Det är härligt med dagar med massa umgänge =)