Att vara gravid

Det är verkligen fint att vara gravid och jag kan fortfarande känna att man saknar magen, sparkarna och det där gravid myset! Hade mer än gärna behållt dom där extra kilona jag fick då, men dom försvann fort.







Jag var lyckligare än jag ser ut på första och sista - lovar =)
Borde i alla fall varit tacksam för jag hade visst en bra hair-day, och det är
inte ofta det inträffar.

Att kommunicera med en 3 åring

Det är verkligen roliga saker som kommer ur Thildas mun nu.

Häromdagen i bilen:

Theo: Thilda, Thilda, Thilda, Thilda
*inget svar*
Jag: Thilda du får ju svara Theo när han ropar på dej
Thilda: Ååååh, förstår du inte att jag e trött kanske

Idag när vi åt mat:

Jag: Är maten varm?
Thilda: Bara lite i kanterna

Jag som trodde det brukade vara varmast i mitten =)

En dag på stan!

Det blev en dag på stan idag med Theo och hans mormor. Köpte 2 klänningar för 124 kronor på Gina tricot, inte illa det. Fick massa extra rabatt, hon i kassan gjorde nog fel, men inte mej emot. Köpte även ett par tumvantar till Theo. Fanns ett par på hela stan och det var på polarn o pyret. Dom verkade bra i alla fall. Fingervantar är för kallt och termovantar är dryga så detta va tumvantar med ull - perfekt. Sen när det blir snö så får man väl dra på termovantarna för annars blir det blött. Blev även en ny mössa till Theo på Lindex, en vanlig brun lite tjockare.

När vi kom hem så kom Thilda samtidigt också. Vi var ute nästan en timme i kylan tills Micke kom hem ifrån jobbet. Då gick vi in allihopa och lagade mat. Fiskpinnar och potatismos med remouladsås till blev det idag, enkelt och gott faktiskt.
Nu leker Theo och Thilda här men det är mest bråk, tjafs och skrik. Tror jag ska sätta mej med en av dom och leka med lera så får den andra leka med pappa på rummet. När dom vant sig mer och om Thilda kommer att vara här mer, så lär dom väl sig förhoppningsvis att man kan "sitta ner med sitt" och man behöver inte dra i samma grejer och slå halvt ihjäl varandra. Nu blir dom ju hyperstirriga eftersom dom är så glada att se varann!



Kolla in hans BLÅA ögon


Julveckan

Ja nu har det varit helg en hel vecka nästan och uppdateringar har det varit väldigt dåligt med. Men så är det när man är lediga tillsammans och man har en massa annat att göra. Datorn är ju knappast prio ett lixom.

Veckan började med trängsel i julhandeln. På måndagen var jag och Theo inne med Malin och Sigge och hittade de flesta sista julklapparna (trodde jag). Vi strosade runt, åt korv och bara umgicks. Massa folk var det, fick inte ens en parkering i Åhlens parkeringshus och då är det illa. Mer parkeingar åt Karlskrona tack!
På tisdagen blev det återigen en tur till stan och då handlade jag ännu mer julklappar. Det är ju så roligt och man kommer ju på mer man vill köpa hela tiden. Jag älskar verkligen att ge bort presenter!

På tisdagkvällen, dan före doppare dan, var det dags för det årliga julfirandet hos Mickes farmor med hela släkten på den sidan. God mat (fast jag har konstaterat att jag egentligen inte gillar julbord alls faktiskt) och fullt ös hela kvällen.






Pippi tittande och glassätande för att varva ner lite... för en stund i alla fall!


På julaftons morgon tog vi det lugnt och åt skink macka och det där som tillhör. Åkte sedan ut till barnens farfar, där det var fullt hus. Tillbringade dagen fram till klockan var 14 där, då vi begav oss hemåt. Fixade fika och förberedde för julbordet innan Kalle. Lagom till Kalle skulle börja kom mina föräldrar, syskon och min mormor, och efter Kalle kom som vanligt tomten. Vi hade varit väldigt snälla i år tydligen, för han hade sjukt mycket julklappar med sig.




En sjuk Theo som var rädd för tomten. Jag hade visst inte ens tid att sätta
på mej att halsband!


Theo fick bl.a. sacco säck, eltandborste, pussel, film, kläder, radiostyrd bil och mycket mera. Thilda fick kassaapparat, spel, memory, docka med massa tillbehör, pussel och en hel del annat även hon. Jag fick kläder, smink och mössa och gemensamt fick vi nån ljusgrej, massa pengar, Wii fit, såndär electrolux flux dammsugare och guitar heroe. Blev alltså en heeel del.



Theo fick över 40 graders feber och en släng av ögoninflammation på julafton. Han hade 40,3 MED ipren, stackaren. Blev lite orolig där ett tag och ringde upplysningen som gav mej max doserna av både ipren och alvedon som jag kunde ge honom och sen sänktes den snabbt. Vi andra roade oss med att spela Wii fit efter julbordet, och såklart en massa Theo mys också! Va så himla mysigt att bara umgås, skratta, spela och ha det bra. Jättekul att Thilda var här också. Och framförallt var det underbart att vara hemma. När man får en egen familj så får man skapa sej egna traditioner tycker jag, och jag tycker att barnen ska få vara hemma på julafton. Hoppas vi har ett hus nästa år, då ska jag inte lämna det på HELA dagen.

Juldagen blev lugn, Theo var feberfri (den har gått upp och ner i en vecka sisådär varannan dag) och han vilade upp sig och lekte med alla nya grejer. På eftermiddagen blev det lutfisk hos mina föräldrar, såå underbart gott. På annandagen hade tomten visst varit och lämnat ett paket i affären till Theo.



Det var ifrån min faster Nettan och Annelie. Badrock ifrån polarn o pyret, en jätte fin bok med bl.a. olika sånger och ramsor med tillhörande skiva, reflexer och badgrejer! Tack snälla, och ja, tack alla, för alla fina paket!
På annandagen var vi också hos Mickes mamma och åt kalkon och en massa julgodis med alla hans syskon med familj/sambos. Jätte trevligt, och fullt ös även där.

Igår hade vi brunch här med mina föräldrar, syskon och Jennie. Åt upp all julmat och det som blev kvar slängde vi, det vill vi inte se mer nu. Blev lite Wii spelande även denna dag. Theo han leker mest med alla nya grejer han och är nöjd och glad över att vi är lediga tillsammans och umgås med alla nära och kära. Det är det viktigaste med julen.

Med julen kommer också rean och det blev en del fynd på Lindex.






Så nu har ni lite att läsa igenom till nästa gång! Det blir nog i morgon, för nu ska jag mysa med min älskling. Popcorn, fanta och film!

Roliga saker och onda måsten

Denna veckan har jag och Theo varit ensamma i stort sett varenda dag. Micke jobbade eftermiddag måndag till onsdag, i torsdags var han på utbildning hela dagen och sen ute och åt med jobbet på kvällen. I fredags var han ledig på dagen, men då blev det ju ett par timmar på sjukhuset och sen plugg för mig. Han började i fredags kväll och jobbar natt hela helgen, går av tisdag morgon. Så på måndag blir det mys med glögg, julklappsinslagning och så ska skinkan göras!

Theo och jag har fixat lite julgodis i veckan. Det blev recept ifrån Leila och det blev smaskigt. Gräddkola, som visserligen smakade som knäck och Rocky road blev det.




Theo gillade Rocky road, så gjorde ett gäng utan nötter till honom.

Natten till igår var hemsk. Theo hostade och hade det jobbigt med andningen hela natten och därav sov vi inte speciellt mycket. Han sov en kvart (!!) på dagen, så vid tre tog jag ut han i vagnen så sov han gott till fem. Vid fyra begav jag och Micke oss på 70 års kalas, hans mormor har fyllt år i veckan, och under tiden så passade Theos mormor och morfar honom så han fick sova ut och vara i lite lugn och ro. Vi stannade bara till sex eftersom Micke började sju igen. Väl hemma så stod Theos temp på 39 grader, så det blev mys på soffan för oss. Han sov i alla fall gott i natt, och nu sover han middag.

Eftersom vi fått tillbringa dagen inne idag pga hans feber så har vi passat på att göra lite onda måsten. Theo har hjälpt mig att torka av alla skåpsluckor i köket och kylen och frysen. Har även frostat av frysen och städat lite i skåpen. Förutom att jag tappade ut typ en hel plåt med vatten på golvet och att Theo i samma veva passade på och kissa i allt vatten (jag lovar att jag också va kissnödig av allt droppande och vattenplaskande, haha) så gick det bra. En bra kvinna reder sig själv.

Igår försökte jag städa, sortera och röja undan lite på Theos rum så idag när Micke vaknar åker dammsugaren fram och sen ska golven torkas. Mickes mamma skulle visst komma och hälsa på sen också, så då ska vi vara färdiga och hinna ta en fika med henne, innan Micke återigen ska jobba klockan sju. Just det, middag ska vi också äta nån gång kanske. Idag blir det hemmagjort pizza. Theo har börjat tjata om pizza så fort man åker/går förbi pizzerian, och eftersom han är sjuk så får han välja mat idag! Alternativen han fick va pizza, pizza eller pizza.. ;)

Förkylnings astma

Det var som jag trodde och Theo har förkylnings astma. Var på sjukhuset idag och både hans läkare och sjuksköterskan vi fick träffa som visade hur han skulle ta medicinen var jättebra - skönt. Mindre bra var det ju att det strulade med att skicka över recepten till apoteket. Jag fick ut medicinerna men inte den man ska inhalera i. Fick springa upp till barn en extra gång och be dom skicka det igen, men det funkade inte. Då hade vi varit på sjukhuset i två timmar och jag orkade inte springa fler rundor. Det enda som går snabbt på sjukhuset är fan hissen! Hoppas vi kan hämta ut den nu innan stängning eller i morgon.



Modevisning

Igår var det dags för modevisning. Skulle vara där vid 16 och modevisningen började 18. Tyvärr var det väldigt rörigt och dåligt arrangerat innan så jag fick mest jaga Theo överallt, men tiden gick rätt fort ändå. Han blev en riktig tuffing i Nanook kläderna ifrån De små.


Tråkig väntan


Theo tyckte det var roligt och spännande och var jätteduktig! Han gick
tillsammans med söta lilla Viggo.


Men lamporna va mest spännande. Visst e dom fiiina?

Tyvärr har jag inte lärt mej kameran så bra som jag borde. Måste ta mig tid till det. Det va ju en mörk idrottshall med enbart strålkastarbelysning, så skippade blixten för på den automatiska inställningen gick det inte ens att ta kort!? En fotokurs - ja tack.

Mamma, Tim och Jennie (Ni är underbara!) kom och tittade och i pausen drog vi oss hemåt för lite pannkakor till kvällsmat. Det hade varit en lång dag med mycket intryck och Theo var dödstrött. Dock kom han in i andra andningen och somnade 21.40. Idag slocknade han vid sju, så han tar igen sömnen i natt istället hoppas jag.

Gratis mat?

Visst hade det varit bra om ett handlingstillfälle i månaden kunde vara gratis åtminstone? Möjligheten finns. Klicka här, bli medlem och samla ihop pengar du också!



Nobelpriset



Man brukar säga att bakom varje framgångsrik man, finns där en kvinna. Vilket är sant, utan tvekan! Men ännu sannare är att bakom varje trygg liten Guldklimp (barn) finns en mamma! En mamma som lägger ner hela sin själ i att fostra, trygga och skapa kärleksfulla förutsättningar för sina barn. 

En mamma som så ofta får dubbeljobba med att få vardagen att gå ihop... som efter först en lång dag på jobbet, kommer hem, lagar middag, läsor läxor, tvättar, stryker, städar, handlar och inte minst ger sina barn kvalitetstid! När väl kvällen och natten närmar sig, stupar hon i säng av ren utmattning... för att få ork att ta sig igenom ännu en ny dag... med ett leende på läpparna!

Vi alla mammor som lyckas med den här bedriften är UNIKA! Utan tvekan är vi värda ett Nobelpris inom ämnet Mammakunskap!

Det är med en stor ära jag tilldelar Dig det här Nobelpriset! Jag beundrar Dig för Din styrka, för Din glöd och för Ditt engagemang! Var STOLT över Dig själv!



Blev såklart oerhört glad och tacksam för detta priset som jag fick av
Lina. Även hon är väldigt mycket värd priset! Det är alltid roligt med uppmuntran, och när folk visar att de tycker att man gör ett bra jobb, ändå att det för mig är så självklart. Det är inget som är jobbigt för mej (okej, varje dag är såklart inte en dans på rosor, men är dom det när man inte har barn eller?) utan varje dag är fylld med massa glädje kärlek och nya utmaningar. Att varje dag få höra hans små egenskapade ord, trallande sånger och springande små fötter är det som betyder mest.
Häromdagen sa fröken på dagis att; Theo är så lugn och trygg som person, och det är tack vare att du (läs jag) har gett honom en trygg grund. Det värmde verkligen.

Jag är stolt över att vara mamma till Theo, det är det bästa som finns.


Färgade linser




Just nu kan alla som bloggat aktivit i minst 2 månader få ett par gratis månadslinser i valfri färg ifrån fargadelinser.com [<-klickbar länk]! Superkul grej som jag såklart nappade på.

Prova du också!



Tingsryd

Gjorde en liten utflykt tillsammans med Tommy och Theo D idag till Tingsryd för att... bada!
Det var längesen jag va där på "äventyrsbadet" men det var bra faktiskt får jag väl lov att säga. Theo älskar ju att bada så han var nöjd som en fisk i vattnet. Han åkte vattenrutchkana, bubblade i bubbelbadet, simmade och hade sig. Så söt är han när han ska flyta/simma med sina puffar. Munnen är som ett streck, eftersom han äntligen lärt sig att man ska ha munnen stängd i vattnet, och benen går som trumvirvlar. Ja, fram tar han sig i alla fall =)

I eftermiddag/kväll var Micke och Theo hos Theos farfar och jag passade på att plugga lite. Sen lagade jag laxpasta som va färdig lagom till grabbarna kom hem, och det blev helt okej. Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på slutet av Wallander.


Theo hos farfar

Försökte precis på något vis sätta fingret på hur mycket jag älskar min lille plutt, men det går bara inte..
Det finns mirakel, och för mej är det faktiskt DU!
Obeskrivlig kärlek.


Lucia

Efter frukosten och när vi var i ordnng gjorda begav vi oss till stan idag. Tittade på luciatåget och kikade runt lite på stan. Sen blev det en korv med bröd eftersom vi skulle till affären också innan vi åkte hem. Nu tittar vi på Saltkråkan och Theo har slocknat, det gör nog snart hans pappa också. Jag ska skala lite potatis tänkte jag. Ska göra potatisgratäng, pepparbiff med grönpepparsås och sallad till idag, mumsigt.

Funderar starkt på att dra till med en lussefika och klä granen ikväll. Det hade varit riktigt mysigt och det är ju nu innan som det faktiskt är mysigt med allt julstök. Efter julhelgen vill man bara bli av med det ju.



Lucia firande på Thildas dagis förra året

Tevlig lucia!

Tomtar och snö

Det var verkligen ett mysigt luciafirande på dagis. Hämtade upp Jennie på vägen dit och så kom min mamma och Tim också dit för att titta på vår lilla tomtenisse. Han va ju bara SÅ söt, och alla andra tomtar, tärnor, pepparkakor och lucior också såklart. Vi var som sagt utomhus och precis innan dom skulle gå ut så började det SNÖA, verkligen perfekt tajming. Tyvärr så upptäckte vi i samma stund att vår kamera va död - typiskt.

Dom sjöng (Theo satt mest och "diggade", haha) och några av de stora barnen läste dikter medan de tände alla de fyra ljusen. Alla var så duktiga! Får lägga in en liten tomtebild på Theo nån annan dag eftersom mamma tog ett par med sin kamera.



Förra året var Theo pepparkaksgubbe, här med endast "hatten".

Luciafirande

På lördag är det redan lucia och idag är det dags för lucia firande på dagis. Barnen skulle baka lussekatter när jag lämnade Theo idag, så dom ska vi få smaka på i eftermiddag. Det börjar med lite glögg vid halv fyra, luciatåg kvart i fyra och sen fika. Ska vara utomhus så det ska bli riktigt mysigt! Skönt att det är lite kallt idag, så man slipper det där blöta, gråa och tråkiga vädret. Eller ja, det är ju rätt grått ändå iofs!

På förmiddagen var jag och Anna, Isacs mamma, på stan och köpte "julklappar" till personalen och kokerskan. Blev lite thé, en liten söt marmeladburk och olika choklader ifrån Teboden.

Efter luciafirandet så bär det av till stan för att prova ut kläder som Theo ska ha på sig på modevisningen han ska vara med på nästa vecka. Tack Sofie för tipset =) Ska bli jätteroligt och han kommer bli SÅ fin såklart.





I måndags bakade vi lussekatter här hemma. Jonah och faster Therese kom och hjälpte till med pepparkaksbaket sen. Barnen fikade gladeligen!

Plugg och jobb

Idag är en sån "tråk" dag när jag först pluggar hela dagen och sen jobbar kvällen, vilket innebär att jag bara träffar Theo en timme emellan typ. "Tur" att han vaknade lite tidigare än vanligt idag så vi fick mysa på morgonen, och slapp stressa.

Snart måste det vara dags för en samla ny energi dag by yourself. Någon som kan dra ut mig ur mitt bo? =)


Gaah!

Alltså jag är så otroligt trött på vissa saker. Måste bara skriva av mig lite för att rensa tankarna så jag kan sova sen.

Hur svårt kan det vara när man är en vuxen människa att ta ansvar för sina handlingar man gör/gjort? Att kunna visa varandra respekt, att kunna se saker ur andra perspektiv än sitt egna och att vara öppen, ärlig och samarbetsvillig? Det finns alltid två sidor av ett problem. Jag gillar att analysera saker, att lixom reflektera över situationen för att få ett grepp om den. Men hur ska man kunna gå ett grepp om något som man inte förstår?

Jag gillar att ha kontroll. Alla pusselbitar ska vara på plats. Det är jobbigt att vara så "utanför" i en situation som man egentligen är mitt i. Några pusselbitar saknas, som för mig är så självklara. Jag kan se på saker och ting utifrån, med egna ögon, på ett annat sätt. Det verkar så enkelt. Eller det behöver inte vara så svårt i alla fall.

Nu menar jag inte att saker och ting måste vara på mitt vis om det skulle uppfattas så. Det viktigaste är att man kan ge och ta, att man kan vara överens. Att man behandlar andra som man själv vill bli behandlad. Att man inte bara gör en till boven i dramat. Allting är så uppenbart. För mig.

Det är frustrerande, det stjäl en massa energi och det gör mig smått galen. Det handlar om att tänka ett steg längre. Öppna ögonen.

Himlen kan vänta

Började titta på dokumentären Himlen kan vänta på SVT:s webtv härmdagen. Verkligen gripande. Det handlar om personer som fått livshotande sjukdomar, de flesta cancer och en ALS. Tänk att gå och lägga sig och inte veta om man vaknar igen? Att veta att ens dagar är räknade, att veta att man kanske inte får se sitt barn växa upp eller att man kanske inte kommer få åka på den där drömresan. Tänk att förlora sitt barn, sin mamma, syster, pappa eller bror. När jag tittar på den serien så rinner tårarna och jag kan känna känslan i kroppen hur ont det hade gjort, ändå om man aldrig kan förstå innan man själv varit där.

På något sätt ger det också styrka. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att jobba med cancersjuka just bata för att få vara en hjälpande hand. Jag hade fixat det, för jag har ett starkt psyke. Det är säkert (eller det är såklart) väldigt tungt en del dagar, samtidigt som det också kan vara fyllt utav gläde andra dagar.

Det hade stärkt mig som människa varje dag och "att gå till jobbet" hade verkligen fått en mening.

Gympa avslutning

Klockan tio idag var det dags för sista familje gympan för denna terminen. Barnen fick "gympa" med ballonger, det bjöds på fika på slutet och alla barnen fick diplom! Tänker absolut fortsätta nästa termin för Theo älskar allt som heter hoppa, studsa och springa omkring.

Så fort han började anstränga sig idag märktes det att hostan kom, så det ska bli skönt att få kolla upp det snart. Verkar ju inte bättre än att det är en lindrigare form utav astma han får dras med eftersom han har ständig hosta, framförallt när han sover och anstränger sig. Och det håller alltid i sig efter förkylningar. 50% utav dom som haft mjölk och ägg allergi får astma, Micke har haft astma och mina syskon har haft astma. Han har verkligen oddsen på sin sida, stackaren. Tur att han har fått en helt underbar läkare nu som ville kolla upp det direkt.

Då kan man ju hoppas att passiv rökning accepteras som förbjuden.



När man varit sjuk sitter byxorna på halva rumpan. Han rasar snabbt i vikt
eftersom han inte äter något när han är sjuk oftast.



Mysdag

Idag har vi haft en mysig dag jag och Theo. Eftersom det är lördag idag innebär det att vi får frallor i brevlådan - mums. Så vi åt en god frukost, myste i soffan, lekte med lera och busade. Åt korv med bröd till lunch och efter det kom Ida och Felix. Vi pratade en massa som vanligt och barnen busade, eller ja, Theo gjorde det i alla fall, Felix är ju bara lite mer än 5 månader. Felix tyckte att Theo var underhållande och dom kramades och pussades - så söta.
Theo ville också vara bebis och ha nappflaska, så han fick lite saft i sin, haha. Gullungen.


      




När dom åkte hem gjorde vi oss färdiga för en promenad. Gick ner till ån och matade fåglarna med frallorna som blev över. Micke jobbade ju hela dagen så "hans frallor" fick änderna istället, dom är ju inte goda och spara precis. Pomenerade vidare hem till min kära familj där det bjöds på mat. Så trevligt att man kan umgås och hitta på saker tillsammans. Mycket roligare att vara många när man äter. 

Snart blir det Björn Gustavsson DVD:n och popcorn!

Italien

Nu är sommarens resa bokad. 2 veckor i Italien - underbart.

 



Julklappar och bra sysselsättning

Blev en del shopping idag på min och Malins lilla tur. På leksakshuset blev det två julklappar till Theo och en till Thilda, så nu är i alla fall Thilda färdig tror jag. Hittade lite mer till henne än till Theo i Ullared. Köpte även nya krukor och julstjärnor till köksfönstret så nu är det "komplett" - julfint.

Theo har ju mestadels legat hela dagen, men just nu är han rätt så pigg av alvedonen. Passar bra att göra av med lite energi innan man ska sova för natten.





Till vänster ser ni vår koja, bygd på 2 torkställningar, haha.

Theo kommer bli alla flickors favorit med magrutor o hela kittet ;)



Hoppas han är frisk i morgon när vi ska på kalas, det hade varit roligt att få fira Theo på hans 3 års dag.


Stackars Theo

Idag fick feber Theo igen, så nu har han varit dålig, mer eller mindre, sen i torsdags stackaren. Tur att man läser på distans och bara jobbar kvällar så man slipper en massa VAB. Jag hade väl förmodligen inte haft något jobb kvar om jag hade behövt vara hemma såhär mycket.

Jag ska strax åka och möta Malin och Sigge för att titta lite på Leksakshuset och Blomsterlandet. Jag har fortfarande inte köpt julstjärnor till köksfönstret och vad är väl ett  köksfönster utan julblommor? Inte juligt nog i alla fall, haha. Ska ta bilder sen på allt julmys faktiskt, känner mig riktigt nöjd och det är härlig mysfaktor. En sak till som fattas förresten är en stjärna eller ljusstake av något slag att ha i vårt sovrum, det måste jag också köpa.






Utslagen hjälte som tittar på Pippi nu

En helg i Linköping


Har varit mycket festligheter på sistone och jag har ju helt glömt bort att berätta om 70 års kalaset i Linköping. När vi väl hittade till hotellet så fick vi träffa faster N och A och det var såklart jätte trevligt, tråkigt att man inte ses oftare! Theo fick kläder och en fin buss, -little people-, i födelsedagspresent. Vi gjorde oss i ordning på hotellet och begav oss på kalas. Eller ja, kalas var det bara fram till 18, sen hette de visst coctail party. Det va en himla massa folk, både släkt och massa vänner till dom. 



Hall-mingel


Bokläsning.
Lillkillen med grön napp, Hugo, är min syssling. Född samma dag som Theo. 
Fr. hg. Hugos pappa Tommy, Hugo, Annelie, Theo, min syssling Oskar och Tim.


Fiskdamm för barnen


Massa god mat fick vi


 
Filmtittande


Jag, mina syskon och världens bästa faster


Min pappas kusiner höll tal för sin pappa


Svenne som fyllde år och hans fru Gittan


Jag och min älskling med drinkar ifrån baren dom hade.


Hade en supertrevlig kväll, och dagen efter blev det god hotellfrukost. Efter frukosten packade vi ihop oss och begav oss tillbaka till Svenne och Gittan för att återigen äta tårta. Det var nämligen på söndagen Svenne fyllde år + att dom firade Hugo i efterskott eftersom dom var på Maldiverna när han fyllde år. En del har det bra.