Då säger vi hej då 2007

Idag är det dag 365, den sista dagen på detta året. 2007 tog slut ungefär lika fort som det började känns det som. Förra nyårsaftonen bodde vi i trean på Kyrkogatan. (Underbar lägenhet för övrigt!) Theo va knappt två månader och låg mest i knät och tittade på oss med sina stora ögon och log sitt söta lilla leende.

Året började med dop planering. Allt ifrån dopsånger till bordsdekorationer skulle ju ordnas, och så givetvis inbjudningskorten. Eftersom han döptes samtidigt som sin kusin fick det bli en bild på de båda, helan och halvan såg de ut som. Den 27de januari blev vår lille gosse döpt till Theo William Månsson Närkfors.  

Tiden gick och Theo blev större och större. Hade tur i oturen på våren. Micke blev inlagd på sjukhuset och fick vara hemma och sjukskriven i en månad. När sjukskrivningen va slut 1 april började han på nytt jobb och kort därefter började han jobba helgskift. Då va han hemma med oss måndag till fredag i ett par månader. Kunde ju inte bli bättre tajming, tiden tillsammans alla tre är ju ovärderbar när barn är så små tycker jag!

Sommaren kom, eller gjorde den det? Känns inte som att det va alls längesen man tänkte att "Nähe, det blir ju ingen sommar i år, nu kan man ju ge upp tanken." Och då, rätt vad det va så va det julafton. Helt sjukt vad tiden har gått fort. När hösten närmade sej så kom ångesten krypandes. Snart skulle man alltså behöva börja jobba och ha Theo på dagis. Det sista jag vill (ändå att jag vet att det är ett ont måste tids nog) är att ha ett sånt inrutat vakna-frukost-dagis-jobbet-dagis-handla-laga mat-städa-sova liv. Så efter att ha tackat nej till en dagis plats och fått vintern (vart den nu har tagit vägen!?) räddad hemma med Theo så har jag bestämt mej för att börja plugga på distans. Det känns kanon att kunna ha Theo hemma mestadels men att han ändå får va lite på dagis och leka av sej. Och såklart känns det kanon att få en utbildning, ändå om det är långt kvar innan jag nått dit jag egentligen vill.

Har haft ett helt underbart år tillsammans med min lille älskling. Trivs som fisken i vattnet att vara mamma. Känner att man verkligen har hittat sej själv. Har även hittat en hel del nya vänner! Mammorna i föräldragruppen som man har fikat, skvallrat och bytt erfarenheter med är ju ett exempel. Angelica, Tommy och Theo har vi också haft en hel del kul med. Började hänga på öppna förskolan i början på året och nu i december slog vi till på en mini weekend i Malmö. Har även hunnit med en Ikea-tripp, fikor på hemmaplan, bus i Wämö parken och inte att förglömma - Ölands djurpark. Riktigt kul att ha fått träffa er alla!!

Tyvärr har man träffat sina "gamla" vänner för lite, men dom gångerna vi träffats har det varit riktigt trevligt. Bowling kväll med exotisk planka i början på året och glögg-kväll nu i slutet på året. Och en del fikor och annat emellan förstås!

Detta året har fört mej/oss närmare min familj, det är roligt att man har så stor glädje utav sina syskon nu på äldre dar också. På tal om syskon så är det även så himla kul att se Theo och Thilda ihop när hon är här. Dom verkligen älskar varann och har så kul ihop. Om hela världen har rasat för Theo och han får syn på Thilda så lyser han upp som en sol!

I början på året va ju som sagt Theo liten, nu springer han runt och pratar och pekar och har sej. Han har blivit en egen liten individ med en egen vilja. Tycker vi har lyckats bra i uppfostran såhär långt och jag har hållt på dom principer jag har. Så som att bara ha nappen när man ska sova, sitta i sin stol när man ska äta och dricka osv. Ändå om han inte alltid lyssnar nu så gäller det att verkligen sätta gränser ändå, det är ju nu man bygger grunden!


Sammanfattningsvis har året varit kalas bra och jag har väldigt höga förväntingar och förhoppningar på 2008 nu. Förhoppningsvis blir det en solresa och en snöresa. Husköp hoppas vi innerligt på så vi får lite mer plats till nästa jul. Men för att ha lite lindrigare nyårslöften så drar jag till med att vi ska följa en budget vi har from januari för att ha bra koll på ekonomin, göra det bästa jag kan i skolan och ta till vara på tiden! Njuta av tillvaron.

Ser fram emot dom små tillskotten som ska komma till livet under 2008! Bebis mys.


GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!




Fullt upp i stugan

Här har vi hållt igång sen i morse känns det som. Vet inte riktigt vad vi har gjort men nånting måste det ju va. Började med att hämta vår färdig vikta tvätt hemma hos mina föräldrar efter frukosten. Sen blev det en runda på ICA för att inhandla det sista till kvällens efterrätt - daim glass med kiwi sås. Så nu står min hemmalagade daim-glass i frysen och blir kall och god. Hoppas den blir god i alla fall!

Micke har skruvat upp kökslampan på ett annat ställe eftersom vi ändrat om bordet. Theo och jag har precis badat och nu leker han med sin pappa på sitt rum.

Klockan sex ska vi infinna oss hos Ida & Patrik, ska bli riktigt trevligt. Massa god mat och så. Som vanligt kom man ju på försent att man borde ätit lunch, och nu vågar man ju inte äta med risk för att inte orka med allt gott ikväll. Eftersom min lillebror Tim hade maginfluensa igår så kommer inte mina föräldrars gäster så dom ville gärna att Theo skulle va hos dom. Så det blir en barnfri nyårsafton, det hade man ju inte tänkt från början. Hade det inte varit för att jag redan haft maginfluensa och att vi har umgåtts med min familj dagligen och redan har alla basilusker så hade jag däremot aldrig vågat lämna han där.

Nu ska jag skriva det sista om år 2007 och lägga in det snart!

ProStreet

Kvällen har varit lugn, Theo somnade lite innan åtta och jag och Micke har fastnat framför Need for speed ProStreet. Det är ju hur kul som helst med bilspel. Och jag är faktiskt ganska bra, om man får skryta lite.

I morgon hoppas jag att man känner sej lite piggare. I så fall ska vi ta en tur ut till Amiralen för att se om det finns lite fina kläder till Theo på Lindex. Skulle även vilja kolla på BYoung och Hemtex.

Snart nyår också. Vi ska hem till Ida och Patrik om vi håller oss friska, vilket vi hoppas. Har tänkt att skriva mej en liten års-krönika som självklart kommer att läggas upp här innan året är slut.

Måste gnälla lite också. Vår tvättmaskin gick sönder på annandagen. Den slutade cetrifugera (!?) så tvätten va dyngsur. Mindre kul. Rinde felanmälan och sa detta men ingen kom innan helgen!! Nu kommer det ju alltså dröja ytterligare fyra dagar innan någon kommer hit och tittar på den. Tror dom att vi slutar bli smutsiga när den inte fungerar eller?? Tvättkorgen är full nu så hur kommer det då att se ut på onsdag! Och det är ju inte ens säkert dom kan fixa den direkt ju. Nej, nu får det va färdig gnällt. Men irriterande är det. 1 minus till Karlskrona hem.

Julafton

image259
Tomten kom såklart på julafton också. Theo måste ha varit riktigt snäll i år så mycket klappar som han fick. Han va lite reserverad mot tomten däremot.

image261
Julklapparna va jätteroliga. Speciellt att springa och dela ut till alla andra.

image262
Julemys i soffan.

image263
Micke provar boxning på Wii.

image264
Theos farbror A spelar bowling. Tar i så han håller på och bajsa ner sej ser det ut som. Alla gjorde ju så gott dom kunde men tyvärr slog dom ju inte mej ändå. Stackars dom.

image265
Farbror A och morbror T på väg in i dimman. Dom tyckte nog det va mysigt att få fira jul ihop.

Julaftonen här hemma va alldeles underbar. Lugnt och skönt precis som det ska va. Inte en massa farande. Man kunde plocka upp Theos leksaker och han sprang runt och lekte och lullade runt. Absolut något vi kommer göra tradition av. Eller vad säger man? Maten va god, sällskapet va super och vi hade allmänt trevligt. Så roligt att min mormor och morfar också va med. Och givetvis jätte kul att min familj och Mickes mamma och bror också kom! Ingen gömd ingen glömd.

Dunder förkyld!!

Inte nog med att man skulle få den där otäcka maginfluensan, så ska man väl plågas med världens förkyldning nu också. Drygt som tusan! Vilken härlig julledighet vi fick tillsammans. Först va Micke sjuk, sen va det förvisso en underbar jul, men sen blev jag sjuk. Typiskt när man vill hitta på en massa skoj.

Nu ska jag kurera mej genom att försöka sova en stund medan Micke och Theo är iväg och inhandlar oss en digital system kamera. Börjar med en begagnad och hoppas att den kommer funka och duga bra till oss.

Tuff bild

image269

Min sötnos

image266

Jag lever!

Man skulle ju kunna tro att bloggen har gått och dött här, men så är inte fallet. Jag lever, ändå om jag knappt trodde jag skulle överleva igår. Åkte ju på maginfluensa natten till igår. Spydde 00-06, mindre spännande. Så igår va man inte mycket till människa. Inte idag heller men nu börjar man piggna till.

Har varit inne på barn idag med Theo. Läkaren va säkert jätte duktig och hade säkert rätt när han konstaterade att Theo va irriterad i magen, endast genom att väga honom och känna lite på magen. Men, själv tycker jag faktiskt att dom kunde tagit lite prover och så. Nu är det bara att hoppas att han blir bättre snart. Skulle ge han Zantac (!?) så får hoppas det funkar. Själv va jag inte frisk nog att ge mej iväg så egentligen kände jag, höll på o svimma i väntrummet. Men jag överlevde den persen också!

Nu ska vi snart ner till mina föräldrar och äta lite, orkar inte stå och laga mat idag. Hoppas att man kan äta också! Tur man har haft sin älskade sambo som tagit hand om Theo och hushållet!

Älskar mina pojkar!!

Dagen innan julafton

Lite bilder ifrån dagen innan julafton. Får sno mina föräldrars kamera och lägga in deras bilder ifrån julafton för tyvärr hade jag annat och tänka på så glömde helt bort att ta kort.

image251
Tre små barn väntar på tomten

image252
Två kusiner myser

image253
Tomten kom, med en massa klappar

image254
Theo får julklapp. Just denna innehöll ett bilgarage. Tack farfar och Marie!

image255
Mera paket. Detta va en duplo hink från faster Therese, Henke och kusin Jonah. Tack tack!!

image256
Theo relaxar i mammas knä. Pillar på snöret på julklappen som innehöll en tuff bil ifrån farfar och Marie. Tack igen!

image257
Theo öppnar julklappar. Bakom honom finns ett bilgarage och bredvid honom är det pyjamas, strumpor och lite annat smått och gott som gömmer sej bakom pappret. Allting va perfekt, tack till alla!

image258
Theo väntar på tomten på julafton

Resten av bilderna ifrån julafton kommer eventuellt i morgon. Får se om jag hinner eftersom vi ska hinna med en hel del ärenden + att vi ska hem till Theos farmor och äta kalkon och träffa lite av släkten på den sidan.

Allting beror ju självklart på hur Theo mår också, hoppas innerligt att han är bättre!! Inte så roligt att åka iväg om han spyr och så, men man kan ju trösta sej med att det inte är nån maginfluensa i alla fall utan bara hans reaktion på en vanlig fökyldning. Läkaren vi va hos sist sa att hans körtlar svullnar upp i halsen och på så vis så blir ju klökreflexen känslig eller hur man nu ska uttrycka det.

Nej godnatt mina vänner, nu blir det sängen.


Ingen fest idag =(

Tyvärr så är ju Theo fortfarande dålig så det blir ingen fest för oss ikväll. Han har varit pigg nu ikväll i alla fall så hoppas det är på bättringsvägen. Va likadant sist han va förkyld som ni kanske minns, ni som brukar hänga här. Han spyr kaskader så fort han äter något typ och nu denna gången hade han diaree en hel vecka. Stackarn. Han har inte ätit på 2 dagar nu, bara druckit. Spyr han i morgon också så ska vi åka till sjukhuset så dom får kolla upp han. Han har varit yr ikväll också, sprungit runt som en fyllegubbe och vinglat omkring.

Verkligen trist att vi inte kunde åka till Angelica och Tommy ikväll men ens barn går ju först, man vill ju inte lämna bort en sjukling. Vi får ta det en annan gång helt enkelt!

Just nu sitter Micke och spelar Need for speed Prostreet eller vad det nu heter. Köpte det på On off innan. Måste ju ha lite spel nu när han köpte ett Wii. I morgon blir det nog en runda till el giganten och köpa kamera. Sen måste man ju gå en sväng på stan me när det är rea, det är ju tradition. Shoppa lite kläder!

Wii :)

Blir ingen lång uppdatering nu, tog bara ett snabbkik här och passar på att skriva en rad. Tomten kom med ett Wii till oss idag, helt underbar tomte ju! Så nu har vi haft roligt åt de hela kvällen. Bowling turnering och sådära.

Theo har blivit sämre, har spytt fyra gånger idag. Känns inte som man nöjer sej med svaret: "Förkyldning i magen".
Hoppas det vänder snart, annars skulle vi ringa till barn på torsdag.

Han blev i alla fall jätteglad för sina juleklappar. Ska lägga in lite bilder i morgon istället. Han fick massa leksaker, kläder, pengar och ett par små skit söta skidstrumpor!! Så nu är vi väl så himla tvugna till att åka till sälen i mars ;)

Micke fick en klocka av mej som han blev jätteglad över. Jag fick centrumkuponger som jag ska shoppa för på rean. Sen kom ju som sagt tomten med ett Wii till hela familjen. Vi fick även biljetter till melodifestivalen och pengar, så nu blir det nog en kamera på mellandagsrean.

Nej nu blir det lite ost och kex och sen ska jag nog fasen sova snart, har ställt in mej på en hemsk natt nu när Theo inte är bra!

Från oss alla, till er alla

image250

Lilla julafton

Sitter här och äter frukost nummer 2 nu, va så grymt hungrig. Åt en gång klockan sju också eftersom Theo ville stiga upp vid sex idag. Han va dödstrött för han har hostat mycket och sovit dåligt i natt, så han somnade igen vid nio tiden. Jag fick också sova en timme innan, det va riktigt skönt vill ja lova, annars hade jag nog inte varit människa ikväll. Somnade såklart alldeles för sent igår.

Nu ska jag packa alla grejer och vänta på att Theo ska vakna. Micke och Thilda är iväg och uträttar lite ärenden. Sen blir det packa ut oss, och en del av julklapparna som ska med ut till ön, i bilen.

Blir nog inte så mycket bloggande nu i dagarna men hoppas alla får en underbar jul!


Allting är fixat och färdigt

Nu badar Theo och Thilda så dom blir rena och julefina! Micke sitter där inne med dom och jag passar på att skriva ett litet inlägg såhär på kvällskvisten. Har hunnit med en del idag faktiskt. Städat, gjort knäck, handlat sista juleklappen till mannen min och handlat det sista (!?). Sen är det ju alltid något som fattas såklart. Dom hade inga såna där "hårda" päron på coop och Saltinerna va slut. Såna lite salta, goda kex för er som inte vet vad det är. Så det blir väl en tur ner till konsum imorgon helt enkelt.

Slipper baka lussekatter i alla fall, min snälla mamma skulle göra det i morgon. Har varit hos dom och ätit nu och nu vill vi bara busa och mysa med kidsen och inte stå med massa bakande och sen en massa disk. Ska bara torka golvet sen när dom somnat och sen blir det slappa för hela slanten. Sista kvällen på ett tag som vi faktiskt kommer att vara helt själva ju. I morgon ska vi vara på hasslö hela dagen. Fira jul med Mickes pappas familj på dagen och på kvällen är det den traditionella julmiddagen hos Mickes farmor. Sen är det ju julafton på måndag och då lär man ju stupa i säng när alla gått hem. På juldagen ska vi till Tommy och Angelica, det ska blir riktigt kul! Blir nog dock ingen utgång för vår del, men förfesten är ju ändå alltid roligast. Och så blir det god mat, lite annat än julematen!

Nu ska jag gå och kolla till vad dom har för sej i badrummet, ett herrans liv. Plask och skratt!

image248
Gammal badbild på Theo och Thilda.

Lite gran bilder m.m

Har haft en bra dag idag. Handlat alla sista julklappar, tror jag i alla fall. Blir kanske något mer till lill-fisen. Va hos mina föräldrar och åt den traditionella fredagsmiddagen klockan fem. Theo tyckte inte alls det va kul idag utan det va mest pip och gnäll. Han är så trött av sin förkyldning och alla (ursäkta språket ni som är känsliga) diareer. När vi kom hem blev det full rulle på han igen i alla fall. Vi klädde granen och Theo hjälpte såklart till.

2 saker som Theo tyckte skulle va i granen va min plattång och hans nappis. 

 



När Theo somnade så passade jag på att slå in alla julklapparna. Under tiden så diskade och dammtorkade Micke, så några knop har han minsann gjort idag ;) Han är mycket bättre idag och doktorn ringde med ett positivt besked innan att det inte lär bli någon jul på sjukhuset utan det kommer att gå tillbaka med medudinen han fått.
Passade på att ta lite kort med julisarna under granen för där lär dom inte få ligga ifred när Theo slår upp sina blå i morgon. Slänger nog in dom i klädkammaren tills självaste julaftonen skulle jag tro.
Alla klapparna är inte med på bilden, en del är redan nerpackade i påsar som ska med ut till Hasslö på söndag.
       



Kolla in kul-tjuven!!
image247

Granen ser verkligen ful ut i vissa vinklar, får nog justera grenarna lite!

*Julglädje*

Idag kommer jag nog känna av att julen närmar sej med stormsteg, för första gången detta året. Ska inhandla en del julklappar, en del god dricka på systemet, slå in julklappar och klä granen. Samtidigt som jag ska va sådär extra julsnäll och pyssla om min sambo. Och mysa med min underbara son, som jag visserligen gör varje dag, men idag ska jag pussa på han lite extra. Funderar på att göra knäck också. Lussekatterna bakar jag i morgon istället, orkar inte stå med det också idag.

Funderar lite på hur julaftonen kommer att bli här hemma. Fika till Kalle Anka, sen kommer tomten, sen blir det julbord med en massa god mat och sen ska jag ha ett riktigt exklusivt godis bord och även massa god dricka. Äntligen får vi sätta egen prägel på julen, skapa vår egen tradition som passar vår familj. Ska bli så underbart härligt att vara hemma, så Theo kan leka med sina leksaker han får av tomten utan att man ska behöva asa ut allt i bilen för att transportera hem det sen. Kan inte bli bättre ju! Sen får han busa tills han stupar i sängen. I sin alldeles egna säng. Hoppas på en fin jul med mycke glädje.

Inget jobb idag och cancer

Skulle jobbat 8-16 idag, men det blev inget med det. Micke va ju hos doktorn igår och sänkan va lite för hög, vilket betyder att det är något "sjukt" i kroppen. Så det blev ordinerad vila och penicilin för han. Blir ju knappast någon vila om han hade varit ensam med Theo hela dagen så jag fick snällt stanna hemma. Men vad gör man inte för att slippa fira jul på sjukhuset! Det är ju faktiskt värt alla pengar i världen att han får vara frisk!!

På tal om sjukdomar. Fastnade vid datorn igår när jag inte kunde sova och läste en blogg om en liten flicka som hade en massa cancer i kroppen. Fy fan säger jag bara. När Micke kom ut satt jag här och lipade som ett litet barn framför datorn. Jag beundrar verkligen människor som orkar ta sej igenom något sådant, att dom orkar vara starka. När jag tänker på att det skulle drabba oss så ser jag mej själv som världens ynkligaste människa som hade gråtit 24/7 och helt seriöst så vet jag inte hur man skulle orka leva om man skulle förlora sitt älskade barn. Senaste inlägget hon skrev va igår, då hade lilla flickan dött. Hon va född 2003. . . . Jävla cancer alltså!

Jag ska bli barnläkare och ta hand om såna små, göra allt jag kan för deras bästa!! Tyvärr kan jag nog aldrig bli den som kommer på hur man ska bota alla cancer, ändå om man hade önskat att det va så. Jag älskar verkligen barn, jag tror att det yrket hade passat mej som handen i handsken faktiskt. Ändå att man är grymt känslig så är jag en "samlad" och stark person och jag hade fixat det. Jag SKA fixa det.

Theo viker tvätten - jag bloggar

Nu kommer Theo här med två par kalsonger i händerna, det känns som att jag borde vika tvätten istället för att blogga. Annars finns det risk att jag inte hittar grejerna sen. Igår t.ex. så hittade jag en blöt strumpa i påsen med pantflaskor. Theo är världens bästa tvätt tjuv. Tre kalsonger va det nu ja. . . . *snabbar mej på med skrivandet*

Pappan är hos doktorn och kollar sin sjuka mage. Han hade ont, och vi vill ju inte ställa in julfirandet för att han blir inlagd direkt. Då får vi äta en findus jultallrik på avdelning 48 istället. Nej tack. Hoppas att det går över eller att han får antibiotika så man slipper sjukhuset denna gången.

Nej nu har Theo rivit ut hela matberedaren också. Han tycker nog mamma ska baka lussekatter, jag som tänkte göra det i morgon, attans. Känns som jag skjuter på allt tills i morgon nu när jag tänker efter. Idag ska det i alla fall rullas och stekas köttbullar så har man det klart sen. 3 kg färs har vi så det lär ta sin lilla tid.

Nu ringde telefonen. Ska jobba 8-16 i morgon. Så nu får jag nog aktivera mej med alla sysslor idag istället. Pjuh.

Jag önskar mej snö

Nu är det inte många dagar kvar till jul så nu tycker jag minsann det är dags att det kommer lite snö. Himlen ser faktiskt lite snö-grå ut tycker jag nog allt. Kallt är det ju ute så det räcker och blir över i alla fall.

Theo somnade klockan tre efter mycket om och men. Så hoppas han vaknar nu snart igen, annars får jag väcka han vid fyra. Då blir det lite mat för herrens del sen ska vi ta och gå ut lite. Han äter verkligen jättedåligt nu, hoppas det vänder snart eftersom han inte har så mycket hull att ta av. Lille fisen!

Det börjar bli mörkt ute och jag har bara en lampa tänd i hela lägenheten, orka gå upp och tända lixom! Inte konstigt man är trött ju. Theo sov till nio idag och jag har ändå varit trött. Dumma förkyldning, den tar på krafterna. Hoppas förkylda familjen blir bra nu till jul.

Hur ska denna dagen sluta?

Har varit ute på leksakshuset och kollat lite på förmiddagen. Theo somnade i bilen på vägen hem, sov tio minuter och vaknade när vi kom hem. Nu ligger han i sängen och pratar och vägrar sova. Hur ska denna dagen sluta om han inte sover mer än så? Tur att han sov till nio i morse i alla fall så kanske han fixar att vara vaken till sju. Tror vi ska ge oss ut på en promenad så kanske han somnar i vagnen, vi får väl se.

MIFFO

Gud så härligt det va att Theo somnade helt utan problem idag. Däremot åt han inte så mycke välling och inte heller så mycke middag innan, så han lär vakna väldigt tidigt och vilja ha mat. Men det är inte mitt problem för i morgon är det pappans tur att stiga upp minsann, höhöhö!

Jag tänkte att jag skulle kolla på Miffo, en film som går på tv ikväll. Någon som sett den?? Ni kan ju ge mej en kommentar lite snabbt om ifall den är sevärd eller inte.





Har handlat i eftermiddag. Så nu är nog den mesta julmaten inköpt, skönt att ha det avklarat så kan man koncentrera sej på massa julmys till helgen! På fredag blir det nog glögg mys och dags att klä granen. Tänkte även baka en sats med lussekatter till då och göra lite knäck o sådära. Längtar tills fredag, då är Micke ledig och börjar inte förrän efter nyår (kanske jag redan sagt?), det ska bli riktigt härligt.

Blir nog lite fest på juldagen. Tommy & Angelica skulle fixa något, så då är vi inte sena att haka på helt enkelt. Får väl ta det lilla lugna eftersom vi ska fira jul hos Mickes mamma med den sidan av familjen, endel har vi inte hunnit avverka vid det laget men dom flesta träffar vi nog lilla julafton och julafton. Alltid trevligt att umgås i alla fall, äta lite gott och så.


Fegisen

Under tiden jag skrev blogg passade Theo på att söka uppmärksamhet. Vi har en lack hylla ifrån Ikea under hans sängben. Uppe vid huvudänden. Det är bra när dom små är förkylda så dom kommer lite högre upp med huvudet. Theo tycker det är jättekul att klättra upp och stå på denna enormt höga höjd. Värre är det när han ska ner, den lille fegisen.

image233


Gomorron

Nu har jag och Theo ätit frukost precis, eller ja, jag har ätit frukost, Theo kastade mest sin smörgås på golvet. Kan ju bero på att han fick välling vid åtta idag. Vill gärna att han får i sej sin välling eftersom han äter lite sämre än vanligt nu när han e krasslig. Annars hade det blivit gröt till frukost istället när han vaknar vid den tiden.

Igår kväll fick han korv och potatismos till middag, då åt han som en häst. Han älskar verkligen korv! Häromdagen fick han en korv med bröd utanför Willy´s, så skönt nu när han är lite större så man kan ge han sån mat också. Det tråkiga är ju bara hans allergi, men den växer förhoppningsvis bort. Mjölk brukar växa bort innan barnen fyller två år oftast. Ägg kan hålla i sej längre, men eftersom det visade så litet utslag på testet så är det inte ens säkert att han reagerar på det om han får i sej det. Men ägg känns inte som något han "måste" äta nu så jag väntar hellre för säkerhetens skull.

Om en vecka är det julafton!

Det är verkligen bara en vecka kvar till julafton! Helt otroligt. Ska bli så mysigt att fira jul i år. Längtar!
Theo han springer runt här för fullt och busar. Han tycker det är roligt att flytta runt på grejerna i sitt rum, så där ser ut som ett bombnedslag där inne. Att kasta boll är poppis nu, det gillar han. Riktigt duktig är han också, han kanske blir ett riktigt proffs som kan försörja sin mamma på äldre dar. Hoppas kan man ju =)

Micke jobbar eftermiddag hela veckan nu, eller ja, måndag-torsdag. Sen är han ledig tills efter nyår. Det ska bli riktigt skönt! Theos mormor ringde innan och tyckte minsann att Theo skulle få sova hos mormor och morfar någon natt då. Så vi får väl se hur det blir med den saken.

Funderar på att slå in juleklapparna idag, är riktigt sugen på det. Men samtidigt hör det till att göra det dagen innan. Fast i år hinns det inte med dagen innan så i så fall får det bli på lördag. Får se hur jag gör helt enkelt!

Nej nu ska jag gå och leka med hjärtegullet.

image232

Inte utan att man längtar till våren nu! *blink blink*

Måndag - ny vecka

Nu va det måndag igen, ny vecka och nya äventyr. Tror iofs inte att det blir så mycket äventyr för oss denna veckan, men man vet ju aldrig. Theo är ju förkyld och har hosta, för övrigt pigg, men man vill ju inte dra ut han för mycket så han blir värre. Sen är det ju trist om man smittar andra såhär i juletider.

Jad plågas ständigt av det där dåliga samvetet att man inte hunnit göra ditten eller datten. Jag undrar vad jag gör eftersom man aldrig hinner med allt man ska/vill!? Det kan va ett telefonsamtal man ska ringa, ändå kan det gå en vecka innan man kommer till skott. För att det alltid kommer annat ivägen. Man borde kunna köpa tid! Det är absolut en bristvara. Jag undrar vart tiden tar vägen?? Förmodligen så känner alla andra småbarnsföräldrar igen detta, och även andra kanske.

Dagen ser alltså väldigt lugn ut. Pappan åker till jobbet vid halv två, och fram tills dess så kör jag på låg växel så han får ta hand om "Theo bestyren" lite. Dessutom har han ju inte ens kommit upp ur sängen ännu.

image230

image231


En helt underbar natt - eller inte

Igår kväll somnade Theo gott vid halv åtta, han sov bara 40 minuter igår på hela dagen. Jag och Micke kollade på postkodmiljonären, deal or no deal och vid nio satte vi på nyaste Wallander - Pyramiden. Personligen tyckte jag den va rysligt spännande och bra. Men det va Lassgård som va Wallander och det verkade som det va sista filmen som spelades in med dom skådespelarna också tycker jag nog. Vi åt ost och kex och bara mös!

Theo vaknade till vid tio tiden och hade en väldig hosta. Han fick hostmedicin och somnade om, men fortsatte ändå hosta. Vid halv elva när jag skulle kolla till han innan jag hoppade in i sängen hade han spytt ner hela sängen! Kan ju inte begripa hur detta har kunnat gå till. Han hade ju inte sagt ett ord och inte vaknat. Så det va bara att plocka upp han, tvätta av han så gott det gick utan att göra han allt för pigg, bädda rent osv. Givetvis piggnade han till och ville helst av allt ner och leka på golvet. Passade därför på att duscha av han istället eftersom han luktade riktigt mycket kräk. Ställde in hans säng till oss, om ifall att han skulle spy så igen. Otäckt. Han somnade väl vid tolv tiden igen. Vid ett vaknade han och hostade, va säkert vaken en timme. Vid tjugo över sex vaknade han, skit pigg och glad och ville gå upp! Som tur väl va så har man sin underbara sambo som gick upp med han efter vi myst i sängen ett tag och Theo hade ätit välling.

Theo ska laga mat
image229

Trevlig kväll och bajs apotek

Hade jätte trevligt igår! Så kul att träffa tjejerna som man inte träffar så ofta. Drack glögg och julmust och käkade pepparkakor och popcorn. Och snackade en massa såklart!

Idag har vi varit i stan. Jag och Theo kikade runt lite medan Micke klippte sej. Sen tog vi en fika på 3G, mysigt! Va en massa folk på stan idag. Stod en hel evighet på apoteket när vi skulle hämta ut mat till Theo. Förra veckan va den ju helt slut överallt typ. Fanns en enda burk i Ronneby, så dåligigt! Fick köra ner dit och hämta den så skulle vi hämta ut resten (5 burkar till) idag. Som tur väl va så hade dom lagt undan dom på apoteket på sjukhuset. För när vi va i stan så fanns bara tre burkar och då blev jag tokig och förklarade för henne att jag inte tyckte det va så roligt att springa där varje vecka och hämta mat. Usch och fy för apoteket som alltid tae en helsikes tid också! Det är ju knappast några älgkliv som tar. Smyger runt som små tysta musar och bryr sej inte om att det är 25 personer i kö. Lite mer McDonalds takt i benen tack!

Glöggfest

Idag har varit en lång dag. Theo ville vakna tjugo i sex och vid halv nio va vi färdiga och klara att åka till öppna förskolan. Tog bilen idag eftersom vi skulle iväg och handla med Theos mormor vid tio tiden. Vi handlade på Willys och kollade på Lindex. Va på Karlskrona möbler och lämnade in den andra utav våra köksstols sitsar som har gått sönder. Nu hade dom ändrat materialet på dom som tur väl va!

Ikväll blir det glöggfest hos Sandra. Ska bli riktigt trevligt att träffa alla tjejerna. Ska va där klockan sju och innan dess ska vi äta lite gott och så. Hade velat åka till Linda imån också egentligen men som småbarnsmamma så är det inte alltid det går att roa sej två kvällar på helgen. Inte varje helg man får så många inbjudningar.

Lite fina kort på prinsen kommer här....

image225

image226

image227

image228


Anonyma Tena



Vem är du???

Riktigt trött

Somnade innan första pausen på Lyxfällan, då är det riktigt illa. Micke fick poppa lite popcorn och ge mej lite cola så vaknade jag till liv. Nu har han kört till jobbet och Theo sover såklart. Han somnade vid kvart i åtta ungefär.
Alla tyckte han va så söt pepparkaksgubbe på öppna förskolan idag. Han chamar alla med sitt goa leende, även utan pepparkaksdräkten.

Han har kommit in i en väldigt mammig period nu. Ska helst sitta i mitt knä och leka med sina grejer. Vill ha koll på vart jag är hela tiden och när vi kom till ÖF så stod han bara och drog mej i benen, va likadant förra veckan. Innan har han bara sprungit iväg och lekt. Konstigt hur sånt kan gå i perioder så, undra vad som rör sej i lilla huvudet.

Han va så söt när vi sjöng I ett hus i skogens slut idag när vi va där. Han sprang iväg och ville ta en leksak, men tittade hela tiden på mej medan vi sjöng. Sången slutar ju med "räck mej handen din". Då stäckte han handen mot mej, ändå att han va flera meter iväg. Han riktigt ansträngde sej för att hans arm skulle bli sisådär 3 meter. Och log med hela ansiktet. Mammas gull! Kääärlek.

Upp eller ner?

Heter det brinna upp eller brinna ner? Skulle vara tacksam för lite åsikter angående detta. Jag menar om ett hus brinner, så brinner det ju ner. Ner mot marken lixom. Men ändå så säger man ju "brinna upp" i vissa sammanhang.

Nu ska vi snart gå till öppna förskolan, om Theo bara vill vakna nån gång. Sen blir det en runda till affären för att inhandla potatis till dagens middag. Idag blir det lax, potatis och kall sås.


Mammas älskling!
image224

Tävling

För första gången ska jag vara med i en tävling här i bloggatmosfären! Det är SJUKDOM som anordnar den och man kan vinna Ipod, mp4 spelare eller bio biljetter.


Min motivering lyder som följer:

Jag har varit mammaledig i över ett år och det blir man då inte rik på (vilket jag inte klagar över för det är det underbaraste som finns att få vara hemma med sitt/sina barn)! Men detta har ju inneburit att jag inte har kunnat unna mej själv så mycket, och inte heller kunnat vara så generös som jag velat med presenter till nära och kära. Så vare sej det hade varit mp4, Ipod eller biobiljetter (som hade gett mej en underbar bio kväll med kvalitetstid med sambon) hade det passat utmärkt i julklapps säcken hemma hos mej.


Hon snodde mina skidor!

Sitter och kollar på Skilda världar och kom osökt att tänka på när vi va i Sälen för ett antal år sedan.
Då satt Nina Gunke och hennes familj vid samma bord som oss och fikade. Efter ett tag satte dom på sej skidorna och "skidade" iväg. När jag skulle ta på mina så upptäckte jag att dom inte passade mina pjäxor. Vi fick helt enkelt "skida" efter Gunke familjen, ta liften upp på toppen precis som dom gjorde. När vi kom upp på toppen fick jag så vänligt åka fram till Nina, knacka henne på axeln och be om mina skidor. Och visst var det så att hon hade tagit mina skidor!

Vilken liten tjuv!

image223


Pepparkaksgubben

Idag steg vi upp tidigt, skulle vara på lilla Thildas dagis vid kvart över sju. Så idag va det jag som fick väcka Theo.

image222

Nyvaken pepparkaksgubbe.

Tänkte att Theo skulle sova nu vid halv elva så han vaknar till halv ett tiden. Då får han lunch och sen ska vi till öppna förskolan och fika på lite lucia fika. Theo får va pepparkaksgubbe hela dagen idag!

Lite pics från senaste tiden

Theo äter själv, kladdig i hela ansiktet och håret. Matmonstret!

image217

Läser bok med sin mormor.

image218

Han har så goa lockar min troll unge. Ska aldrig klippa honom :)

image219

Korten från Sydbild uppsatta och småkorten i lilla albumet får stå på skänken. (där det för tillfället är väldigt mycket annan skit också) Mitt fina pepparkakshus också. (Gjorde så gott jag kunde haha)

image220

Hotellfrukost! Denna bilden ser väl inte så lockande ut egentligen. Men, wienerbröden är lockande!

image221

Billiga regnkläder

Har varit på Maxi en runda. Köpte regnkläder för 25 kronor delen. Alltså 50 kronor för ett set. Hur billigt som helst ju! Och det va absolut inget fel på det heller för den delen. Skulle kostat 250 kronor egentligen, så det ser jag som ett riktigt klipp!

Välkommen till min tragiska blogg!

Nu vet jag vad man ska skriva för att få uppmärksamhet. Men något som är märkligt tycker jag, det är att det är helt okej att vara barnhatare då? Men min åsikt va så himla hemsk?
Det finns något som kallas yttrandefrihet! Jag respekterar allas åsikter, och jag måste ju också få ha min egen åsikt.


Skatta för ungen!

Älskling, nu är det dags att skaffa en till bebis! *ber snällt*

Läs här om dom som tycker man ske betala skatt för barnen man skaffar.
Seriöst, det är ju helt sjukt. Jag har en mycke bättre plan på hur man kan minska befolkningen i te.x Sverige, stoppa invandringen!

Förmiddagsluren

Theo har sovit en och en halv timme nu, får väl se hur han ska orka va vaken hela dagen nu när han sov så tidigt. Får bli sängen vid sju ikväll eftersom vi ändå ska upp i ottan i morgon.

Nu ska jag ringa och se om Theos mormor är hemma så vi kan gå och hälsa på henne kanske.


Ingen skillnad alls

Igår sov Theo till tjugo i nio, idag till tjugo i sex. Det är ju knappt någon skillnad alls lixom. Men men, när klockan blev tio över sju så pallrade vi oss upp och kollade på julkalendern och sen blev det frukost och den biten. Pappan jobbar natt så han fick ta hand om blöjbytet när han kom hem så jag fick morna mej extra länge.

Säger det väldigt ofta, men gör det väldigt sällan, men idag tror jag faktiskt jag ska sova middag med Theo.

Nalle Puh

Vilken liten klok björn han är, Nalle Puh. I morgon när ni vaknar kan ni tänka på detta, så börjar dagen mycket lättare.

När du vaknar på morgonen, så kom ihåg att oavsett om din första tanke är "Undrar vad det blir till frukost?" eller "Jag undrar vad det ska hända för något spännande idag?" - så är det samma sak.

image216

Fete skivan Allan

När Theo låg i min mage fick han heta Allan. Väldigt fult, jag vet, men tanken bakom det namnet är väldigt fin.
Var det inte fete festen Allan på hemmaplan så var de fete vågen Allan i Turkiet. Allting bra va "Allan". Och min bebis i magen va ju bra, så därför fick det bli superbebisen Allan.

Idag när Micke va ute hos hans pappa på Hasslö hittade han en skiva på deras vardagsrums bord. På den stod det "Allan =)". Inte så svårt att lista ut vems den va ju. Skulle väl gissa på att det är ca 2 år sen jag gjorde den skivan och det måste fasen ha varit den bästa party skivan ever! Med lite lugna låtar på slutet också, men utan dom hade det ju lixom inte varit en Jonna skiva.

Det bästa va att låt nummer 6 på skivan gjorde mej så otroligt glad. Det va en låt vi hörde i Turkiet. Ringde och spelade upp den för Ida, som även hon fick en tår i ögat. Okej, det är värsta turklåten, men med många fina minnen och härliga fester så är den fantamej underbar!

Eftersom det krånglar att lägga in html koden och att länka får ni som orkar och har lust gå in här och ta ett kik om ni vill se vilken låt jag menar - http://www.youtube.com/watch?v=q1YIiQbJZOY

Julgodis

Igår gjorde vi ett pepparkakshus. Vilket negerjobb alltså! (Ursäkta språket *harkel*)
Men men, det blev inte så avancerat. Kom på att det kanske va smidigare att dekorera det innan man satte ihop det så nu vet man de till nästa gång. Tror minsann jag ska sno ett recept från Ninninusen sen och baka lite julgodis. Som det ser ut nu så blir ju julafton här hemma så då måste man ju ha lite gott att bjuda på. *mys*

Nu ska jag väcka Theo, som tyckte det va dags att sova middag när klockan va nästan tre. Men hade han inte fått sova alls så hade vi inte fått en sådär speciellt rolig kväll så nu får han va uppe lite längre helt enkelt. Eller så somnar han ändå i tid eftersom han inte får sova färdigt utan blir väckt nu. Säkert jättepoppis hos mammas älskling.

Inte lång ifrån mej

Nu är inte melodifestival biljetterna långt ifrån oss!! Hoppas hoppas hoppas att detta går i lås nu.

image215

Ja menar både Charlotte Perelli och Linda Bengtzing har ju vinnar potential! Bra startfält helt klart.

Melodifestivalen 2008

Att jag inte tänkte på att skriva att jag önskar mej biljetter till Melodifestivalen på min önskelista? Hoppas vi lyckas få tag på några, för nu när jag vet vilka artister som kommer så blev jag riktigt sugen. Jag lär ju absolut kunna locka med mej Micke när Fronda kommer också. Hoppas vi får tag på sex biljetter så hela familjen kan gå!

image214

Kämpiga nattningar

Har haft två kämpiga nattningar med mycket skrik och gråt. Tror ni det kan va för att vi va iväg i helgen? Att han tror att vi ska "lämna" honom igen? Jag klagar absolut inte för sån tur som vi har haft med Theo som började sova hela nätter efter bara ett par veckor och sen ganska många månader tillbaka har somnat själv i sin säng, sån tur är det minsann inte alla som har.

Va ute och handlade på Coop idag och kikade lite på Maxi också. Skulle se om dom hade några fina granar men vi tittade mest på leksaker! Träffade även Therese, Mattias, Simone och Adrian inne på Maxi så vi fick oss en social handling. Träffade Henke inne på Coop också ju. Så mycket prat, lite handling. Eller ja, det blev ju en hel del handling också i och för sej.

Micke tittade på min önskelista innan och undrade om jag inte kunde önska mej något billigare! Konstaterade att det kanske va ganska orimliga önskningar, en del av dom i alla fall. Men man får ju faktiskt önska sej vad man vill, sen är det ju en annan femma vad man får.

Önskningar

Lista åtta saker du önskar dig av tomten och länka den som du tog utmaningen från - Fiorella 

1. Ett knivset, med knivskarpa knivar - såklart!
image211

2. Nya madrasser till dubbelsängen. Gärna en stor och då behövs även en ny bäddmadrass.
image212

3. Pengar och inte ett öre mer - alltid bra att ha.
image213

4. En digital systemkamera. Nikon D40x.
image209

5. En sodastreamer hade ju varit skoj att ha kanske.
image208

6. Ett nintendo Wii hade nog förgyllt många kvällar.
image207

7. En såndär Electrolux flux eller vad dom nu heter. E dom bra förresten??
image206

8. En resa till Mallorca.
image210


Fasen, efter önskning 4 började verkligen fantasin tryta. Det måste ju innebära att jag har det mesta jag behöver!

Jag utmanar Therese, Angelica, Anna, Katta, Sandra O, Emmzy.. Ja, känner du dej utmanad så är du hjärtligt välkommen att höra av dej så jag kan kika på din önskelista också!

Leta efter tomtar?

Precis som att man inte har bättre saker för sej än att leta efter tomtar på en massa töntiga bloggar. 1000 kronor på HM skulle jag förmodligen inte ens kunna spendera. Skulle väl kanske gå om man köpte barnkläder, smink och lite underkläder i och för sej. Men det är inte ofta jag handlar på HM faktiskt.

Jag funderar på att gå och lägga mej. Slö tittar lite på filmen på femman, men är för trött för att koncentrera mej. Kollade in på webbisarna och såg att det va två otippade människor som fått bebis. En av dom såg jag visserligen på piraten för två veckor sen så jag visste ju att hon va gravid. Anledningen till att hon är et otippad person kan ni ju läsa i förra meningen. Vad gör man höggravid på piraten? Vart är världen på väg egentligen.

Så gott det va att kramas med Theo innan, helt underbart! Borta bra men hemma bäst. Vi konstaterade vid ett par tillfällen att "undra hur det hade gått att ha med barnen här". Visst hade det gått, men resan hade ju inte haft samma syfte då. Och trots att man håller på att sakna ihjäl sej så behöver man ju det. Det är ju verkligen en krydda för förhållandet och jag vet ju att Theo har det jättebra hos sin mormor och morfar!

Love trip till Malmö

Åkte vid nio tiden  i lördags och va framme i Malmö vid halv tolv. Hittade rätt direkt och parkerade i parkeringshuset under hotellet. Vårt rum va färdigt när vi kom, men inte Tommys och Angelicas. Men vi tog den häftiga hissen upp till tionde våningen, packade in oss, provsatte sängen och tittade på utsikten.



Efteråt blev det en runda på stan, till en början mest i jakt på nånstans att äta lunch. Vi bestämde oss för Thai mat. Den va helt okej! Shoppade inte så mycket. Blev en tröja, lite underkläder, en SVEA mössa till Theo och en skjorta till Micke. Och så en julklapp till Thilda. När klockan va lite över fyra så va vi ganska nöjda och belåtna. Vi begav oss mot hotellet och då va fortfarande inte deras rum färdigt!! Dåligt faktiskt. Så tjejen i receptionen fick sej en omgång och Tommy ägnade resten av kvällen till att fundera på varför i hela fridens namn man inte får vara på hotellet ett dygn, 24 timmar, när man faktiskt betalar för det. Han passade såklart på att fråga och det visar sej att man betalar ju endast för natten (såklart), så nu vet vi/ni det! Som kompensation för detta fick dom ett King´s room istället för Queens room. Funderar ännu på vad skillnaden va, vi va alla överens om att vårt rum (queens room) faktiskt va både modernare och finare.




Efter stadstrippen tog vi en vilpaus på våra rum. Ägnade oss åt varandra, badade och hade det allmänt mysigt! Gjorde oss iordning för kvällen och vid halv sju befann vi oss på sextonde våningen hos Angelica och Tommy. När vi skulle hoppa in i hissen undrade nog folk vad det va för fel på mej som rusade in med mobil, hårborste och två vinglas i händerna.

Hade jätte trevligt. Pratade, skrattade, diskuterade och ibland gick det riktigt hett till! Ni kan ju se på våra ansiktsuttryck på bilderna här nedanför att vi förde endel allvarliga diskussioner. Blev endel vin, cider och öl.
Tömde våra mini barer på all dricka som fanns där för att lägga in vår egna på kylning. Det var bara det att så fort man tog något så registrerade en sensor det så när man slog på info tv´n så va våra räkningar sammanlagt uppe i ca 2000 kronor! Inte illa pinkat, tur det gick att lösa det vill ja lova.



Vid nio slog vi oss ner på TeaBone där en receptionist bokade bord åt oss. Åt jätte gott vitlöksbröd, ryggbiff med klyftpotatis och någon chokladkaka till efterrätt. Det va riktigt gott och väldigt bra pris!
Att vi steg upp klockan sex, åkte bil i två timmar, sprang på stan ett tag och drack massa gott innan maten resulterade i 4 ganska trötta småstadsbor som inte orkade med storstads pulsen. Jag som inte är så gammal i gemet hade helt klart gjort det men dom andra röstade ner mej. Så, det blev en kort efterfest på vårt hotellrum och sen sängen.

Denna dagen blev det slappe på förmiddagen. Inte varje dag man kan sitta och äta frukost i en och en halv timme. Och absolut inte varje dag man äter så god frukost, med wienerbröd till efterrätt och allt.



Gick en snabbrunda på stan och sen bar det av till Toys "r" us! När vi väl kom dit, efter att vi faktiskt inte körde fel någon gång men hade ett par hektiska diskussioner om hur vi skulle köra, så inhandlade vi alla julklappar till Theo, Thilda och Jonah.
Angelica tyckte att det kändes som att vi skulle köra åt höger men Tommy tyckte vänster. Så han föreslog helt enkelt att hon vände på kartan så det blev vänster istället! Så kan man ju också göra haha.

Skrattade så mycket i bilen på vägen hem så tårarna sprutade och man kan lixom inte bara sluta skratta. Det va längesen, så det va härligt! Undehållande bilkörning helt enkelt.

Tack för en underbar resa! Det får vi göra om, Mallorca nästa!

Nyss hemkommen

Nu har vi precis kommit hem från Malmö. Eller ja, vi kom vid halv fem men stannade hos mina föräldrar en stund när vi hämtade Theo. Så nu har vi packat in allt och Theo tycker det är jättekul att va hemma och leka! Va kul att se att han sprang till dörren och verkligen ville hem när vi sa att vi skulle åka hem innan. Sötnosen.

Skriver mer sen när pojkarna sover. Micke ska tyvärr jobba natt!

Det där va nära ögat!

Fasen vilken jämn final! Och fasen vad bra Marie är! Helt underbar röst, verkligen.
Ser fram emot att lyssna på hennes skiva.

Amanda va bra hon också, fast inte riktigt så bra som Marie. Vinnar låten blev lite för skrikig med henne.
Men det kanske blir som alla andra år att tvåan får all uppmärksamhet. Hoppas och tror inte det, men visst är hon värd uppmärksamhet hon också och det tvivlar jag inte på att hon får.

image190

Nu kan ju Amandas fanclub slänga sej i väggen, höhö!

Idolfinal ikväll och lite om Theo

Tror jag ska köpa lite ostar och kex sen så man har något gott att äta till Idol finalen ikväll. Undra vem som vinner? Dom är bra båda två på olika sätt. Däremot känns det som Marie kan ge ut en skiva med lite bredare utbud än Amanda.

Theo brukar få vara vaken lite längre på helgerna men eftersom vi ändå ska upp i tid i morgon så blir det sängen tidigt för hans del idag. Han har sovit nästan två timmar nu så han vaknar nog snart. Och eftersom han sover så tidigt idag så är han nog rätt trött ikväll skulle jag tro.
Det händer grejer hela tiden, han lär sej en massa nytt och har en massa roliga grejer för sej. När man sjunger I ett hus i skogens slut eller Imse vimse spindel så kan han rörelsena, ser så gulligt ut. Men om man ska visa det för någon så sitter han bara och tittar och fattar ingenting! Om man frågar han var tungan är så åker den ut och in som på en ödla och så lyser ögonen på han och han skiner upp i hela ansiktet eftersom han vet att alla skrattar åt han när han gör så. Uppmärksamhet är ju alltid kul.

Det märks att han blir mer och mer medveten om allting. Han har börjat fatta vinken när man säger att man ska städa (på t.ex. öppna förskolan eller hans rum) och hjälper till att städa undan leksakerna. Häromdagen slog han sej på tån. Så fort man nämner något om tån eller att slå sej så stannar han upp och pekar på sin tå.
Han har börjat hoppa. Dock inte jämfota utan mer som stillastående springande eller vad man nu ska säga.
Har säkert glömt en massa kul men lite hot news fick ni i alla fall. Han är så GO!


2 snuttefiltar e bättre än 1
image189

Antidepressiva medel

Apoteket borde helt klart gå med vinst denna hösten/vintern. Vet inte vad man ska kalla det. Man blir ju verkligen deprimerad bara man tittar ut igenom fönstret. Jag vill ha snö, sol och några minusgrader. Detta är ju bara så tråkigt. Tur man har så mycket att glädjas åt så det väger upp, annars hade jag förmodligen "gått i väggen" som politikerna säger när dom får en släng av något virus. Alltså borde jag ju också kunna använda det uttrycket, eller?

Kvällsfika i Hisslegaurden

Alltså man kände ju knappt igen sej när man kom till Hässlegården igår kväll. Märktes att det va ett tag sen man va där uppe och körde. Blir nog fint med alla nya hus när det är klart! Hemma hos Ida o Patrik kände man knappt heller igen sej, dom hade fått det så fint så. Theo tyckte kvällens höjdpunkt va att klättra upp för trappan till övervåningen. Om och om igen, snabb som en liten apa.

Nu är det tredje dagen i rad som Theo vaknar innan sex och jag tycker minsann det är på tok för tidigt. Morgonen blir så himla lång då. Men det får ju gå det också ibland!

image188

3 underbara dagar

Dagen imorgon är väl egentligen inte underbar, men min älskling är underbar. Han har bokat en klipptid till mej imorgon klockan tre. Som jag har längtat efter att få klippa mej. Så får jag det bokat och betalt, wonderful!
Lördag och söndag kommer med all säkerhet att bli underbara dagar i Malmö!


Love

Ingen fika idag

Blev ingen fika med Ida, hon va tvungen att åka och jobba. Verkligen synd! Men kanske kan ses senare idag istället, vi får se sen. Theo sover och jag sitter här såklart. Har lagt in lite nya bilder så här får ni se en bild på Theo som myser i sin handduk i soffan.

image186

Graviditets begär

Lyssnade på Rix fm häromdagen på eftermiddagen och då pratade dom om vilka begär man kan få när man är gravid. Vad man blir beroende av eller kanske rent av besatt av. Jag hade rätt mycke halsbränna mot slutet av graviditeten och fick äta såna där tuggtabletter. Konsistensen på dom är så fruktansvärd så det är nästan värt en sömnlös natt med halsbränna! I alla fall så var det en som ringde in och berättade att hon blev beroende av dom tabletterna när hon var gravid vilket jag inte för mitt liv kan förstå. Usch!

Själv fick jag dille på prickikorv. Åt det jämt på smörgåsen!

Ni som är/har varit gravida, har/hade ni några speciella begär? Ni andra får såklart också bidra med någon kul story om ni har någon!


image185

Skriva ut utan skrivare

Har en hel del papper som måste skrivas ut, då vore det bra med en skrivare. Vår står ute i vårt förråd och gör ingen som helst nytta. Får helt enkelt köra ner till mamma och skriva ut allt innan jag kör till Ida.
Ska fika lite hos Ida och inspektera hennes hus. Konstigt att komma hem till det huset som en gång va hennes föräldrars och nu är det helt plötsligt hennes alldeles egna. Ska bli kul att se hur fint dom gjort det!

Senare idag ska jag tömma kameran och lägga in alla bilder på datorn. Har varit dålig på de senaste dagarna.

Dagens slappestund

Sitter här och njuter av den lugnaste stunden på dagen - Theo sover. Är så härligt att bara få två timmar att göra precis vad man själv vill, så har man en massa ny energi sen när pysen vaknar. Funderar på att baka något gott men jag vet inte vad jag är sugen på. Och när jag tänker efter så tror jag att jag tog dom sista äggen häromdagen. Nej, jag får helt enkelt låta bli att vara så ambitiös idag.

Jobba ikväll. Det är skönt för kvällarna går så fort och så blir det ju lite extra OB också. Märks det att jag är penga kåt eller? Gissa om man blir det efter över ett år med mellan 5-6 tusen i månaden. Sen får vi se om det blir jobb i morgon, har sagt att jag kan på kvällen så man vill ju vara hemma och beredd på det i alla fall. Annars hade jag tänkt åka och hälsa på Anna och Casper. Får skjuta på det till nästa vecka.

Dagens mat blir kycklig, pommes och bearnaeis sås!

Mammas lilla (röd)beta grabb

Föräldramötet igår gick jätte bra, över förväntan faktiskt. Först kändes allt så himla pedagogiskt, men sen när man pratade lite mer om allt så kändes det kanon. Theo kommer att gå på avdelning Beta tillsammans med bloggbebisen Ninni, öppna förskola kompisen Tova, bvc-föräldragrupps bebisen Timja, babysångs bebisen Selma och ett gäng andra barn också. Kul att man kände igen så många! Tror det kommer att vara ca 10 barn per avdelning, eller fattade jag det fel Lina?

Så himla mycket montessori var det ju inte, bara det viktigaste - att barnen ska lära sej själva. Dom ville att man skulle ha Up and go blöjor så att dom själva kunde lära sej att ta av och på blöjorna och då även få lättare att klä på sej byxor själv med tiden.

Dom skulle få en jättefin utegård med skogspartier med kojor, öppna gräsytor, gångar som man kan cykla på osv. I Vasa parken i Stockholm finns tydligen ett stort "gummiberg" som man kan klättra på, till och med om det är blött så halkar man inte. Ett sånt skulle dom också få.

Självklart kommer koncentrationen ligga på att dom ska lära sej prata svenska, men inslag av engelska kommer också att förekomma i form av ramsor och sånger. Kanske inte så jätte mycket till en början men dom ska jobba med det i alla fall.

Så 14de januari kommer vi att börja inskolningen, sen blir det 15 timmar i veckan. Det blir nog bra!

Om 20 dagar

Om 20 dagar är det julafton. Det är ju helt sjukt. Lite framförhållning har jag haft och fixat en del julklappar men har även en hel del kvar. Ändå att dom ligger här hemma vill jag lixom inte slå in dom. Det känns som att man vill ha den där sista stressen ändå. Det är ju trots allt det som är det som är lite spännande så....


Liten tomtenisse

image183

Fina kort från Sydbild och lite funderingar

Har varit och hämtat dom fina korten på Theo på Sydbild nu. Ska bli så roligt att få upp dom på väggen sen, måste ju bara inhandla några fina ramar också. Julkorten var superfina, inte sådär vanliga och tråkiga utan dom hade det där lilla extra! Hade tänkt fotografera korten och visa dom för er men jag vet inte hur sånt funkar. Får man lägga ut kort som dom tagit? Huvudsaken är väl att man skriver att fotot är taget utav dom? Sen har jag en till liten fundering. Om man skulle vilja göra en större förstoring av något kort. Kan man då ta med sej kortet till t.ex. leksakshuset och göra förstoringen där eller är det bara Sydbild som har "rätt till korten" eller vad man nu ska säga?

Vad tror ni om detta?

Hemma ifrån jobbet

Ja då har man jobbat igen, känns bra! Ska bli så gott att få lite mer pengar än vanligt. Så sparar man en massa föräldradagar också som man kan ta ut i sommar i stället. För jag tänker då icke sommarjobba!
Känner mej alltmänt nöjd och glad med tillvaron, så härligt.

Lilla Thilda va här idag men jag hann inte så mycke mer än o säga hej och hej då innan jag skulle till jobbet. Trist eftersom det va längesen vi träffades. Theo och Thilda hade i alla fall haft skoj med sin pappa hela eftermiddagen. Sen skulle Micke iväg på bandy vid halv åtta så då fick Theos mormor och morbror komma hit och ta hand om läggningen osv.

Nu ska jag strax hoppa in i duschen, äta något lätt och sen sova. Usch, inte bra att äta såhär sent. I morgon blir det nog öppna förskolan, dom öppnar halv nio så det är rätt skönt att ha något att göra på förmiddagen. Theo leker och tycker det är så kul också.


Micke, Ida och Theo. Undra vad det är som är så spännande i telefonen?
image179

Arg Theo

Theo har fått sin tredje spruta idag och det gick utmärkt. Han vägde 10,5 kg och va 79 cm lång. Stora killen nu!
Efter han fick lunch var han inte alls på humör. Jag försökte få han o sova middag men han vägrade. Han började leka med en gryta och på något vis tappade han grytan på tån eller om han klämde tån under det på något vis. I vilket fall som helst så blev naglen alldeles blå. Så med lite ont efter sprutan (kanske) och en blå tå var inte humöret på topp. Tog väl sisådär en och en halv timme innan han somnade och nu sitter jag här för att bara varva ner lite.

Har förberett middagen redan så ska sätta på potatisen nu vid halv. Sen blir det stekta kotletter och sås till.
Klockan fyra ska jag jobba, slutar vid nio. Blir jobb på onsdag kväll också och i morgon kväll ska vi på föräldramöte angående dagiset Theo ska börja på.

I helgen bär det äntligen av till Malmö, ska bli helt underbart!! Bo på hotell, äta på restaurang och handla en massa julkappar.


Full fart hela helgen

Har inte blivit något bloggande på hela helgen, har helt enkelt inte haft tid. I går var det jobb hela dagen. Härligt att komma igång lite faktiskt, men det fanns ju absolut inget och göra så vi satt mest bara och fikade kändes det som. När man jobbar så äter man ju i alla fall ordentligt. Frukost två gånger, lunch, fika/mellis, middag och kanske kvällsmat. Det skulle man behövt göra varje dag faktiskt.

Idag så åkte vi in till stan lite innan tolv och tänkte gå på julskyltning. Men jag vet inte om det ens får lov att kallas julskyltning? Kanske var det inte julskyltning utan bara första-söndagen-innan-jul-öppet!? Katastrof i alla fall.
Vid ett var det dags för barnkalas hos Theo som blir hela två år. Massa barn (och föräldrar) så det var livat och glatt!
Nu ikväll har Malin och Benny varit här, dom åkte precis. Micke är och hämtar bilstolen vi fick låna från BB hos mina föräldrar. Tänkte lämna den i morgon när vi ska på ett års kontroll. Bättre sent än aldrig med ett års kontroll, han är ju trots allt 13 månader nu i veckan.

Idol var det också ja. Amanda var ju faktiskt riktigt bra i fredags. Och tack o lov att Andreas åkte ut. Marie gjorde Whitney Houston låten grymt bra! Vet inte vem som kommer vinna alltså, svårt svårt.

Nähe, nu blir det nog lite tv tittande för min del. Kanske lite yatzy när Micke kommer, det e kul!
Känner mej så glad över detta med att börja läsa. Det känns helt rätt! Och många säger ju att det är så tufft att läsa med småbarn, men jag känner att det är helt rätt tid att göra det nu. Kommer säkert bli kämpigt men man får passa på att plugga när Theo är på dagis och på kvällarna. Jag vill inte ha ett sånt liv där man ska vakna, jobba, handla, laga mat, städa, kanske hinna umgås lite om man har tur och sen sova!