Mammas lilla (röd)beta grabb

Föräldramötet igår gick jätte bra, över förväntan faktiskt. Först kändes allt så himla pedagogiskt, men sen när man pratade lite mer om allt så kändes det kanon. Theo kommer att gå på avdelning Beta tillsammans med bloggbebisen Ninni, öppna förskola kompisen Tova, bvc-föräldragrupps bebisen Timja, babysångs bebisen Selma och ett gäng andra barn också. Kul att man kände igen så många! Tror det kommer att vara ca 10 barn per avdelning, eller fattade jag det fel Lina?

Så himla mycket montessori var det ju inte, bara det viktigaste - att barnen ska lära sej själva. Dom ville att man skulle ha Up and go blöjor så att dom själva kunde lära sej att ta av och på blöjorna och då även få lättare att klä på sej byxor själv med tiden.

Dom skulle få en jättefin utegård med skogspartier med kojor, öppna gräsytor, gångar som man kan cykla på osv. I Vasa parken i Stockholm finns tydligen ett stort "gummiberg" som man kan klättra på, till och med om det är blött så halkar man inte. Ett sånt skulle dom också få.

Självklart kommer koncentrationen ligga på att dom ska lära sej prata svenska, men inslag av engelska kommer också att förekomma i form av ramsor och sånger. Kanske inte så jätte mycket till en början men dom ska jobba med det i alla fall.

Så 14de januari kommer vi att börja inskolningen, sen blir det 15 timmar i veckan. Det blir nog bra!

Kommentarer
Postat av: fiorella

Det låter ju superbra :)

Postat av: Maria

Kan bara hålla med. Det låter verkligen jätte bra! Och vad roligt att det var så många kompisar till Theo där. Lycka till med studierna Jonna! Är lite avundsjuk, jag skulle också vilja plugga igen!

2007-12-05 @ 10:37:49
URL: http://www.falco.blogg.se
Postat av: fiorella

ja det hade varit jättemysigt men inte just nu bara. Jag har knappt råd att tända lampan och så är ju Gösta så liten ännu så jag får nog vänta tills han blir lite äldre ;) hihi. Han är ju min lilla bebis.

Det går inget vidare med jobbsökandet. Jag är superdeprimerad över det. Jag trivs bra på Temo, men det är så jobbigt att bara jobbar kvällar. Jag vill ju helst ha ett dagsjobb eller iallafall lite varierande arbetstider. Du har inget tips på vart man kan söka?

2007-12-05 @ 10:49:19
URL: http://yesfiorella.blogg.se
Postat av: Lina

nä, tror du fattade det hela rätt (om inte jag också fattade fel då förstås ;)

Oj kände ni igen så många. Jag o Fidde som tyckte "alla andra föräldrar var så mycket äldre".. Va typ bara vi och ni som va "unga" ju :) Men det ska säkert bli kalasbra. hihi

Nä, måste passa skorporna i ugnen nu! Adjöken fröken!

2007-12-05 @ 11:08:08
URL: http://ninninusens.blogg.se/
Postat av: Tessan

Låter jätte bra ju =) Håller tummarna :P

2007-12-05 @ 18:44:14
URL: http://tessibonkan.bilddagboken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback