Bullbak och tradera

Kom alldeles nyss på att jag har en maskin tvätt som måste hängas upp. Hur kul är det när klockan nästan är halv elva och man bara vill krypa till kojs då?

Har varit duktig och bakat bullar idag. Ska ju ha kalas för Micke i morgon, eftersom han fyller år, så då får man ju anstränga sig. Har också (bättre sent än aldrig) varit och inhandlat hans present. Tror nog allt att han kommer att bli glad, men kanske lite snopen. Jag har verkligen haft dålig present fantasi innan, men sen i julas, då jag lyckades köpa såna klockrena julklappar, så har jag nästan haft för bra fantasi. Kommer på alldeles för mycket grejer så man knappt kan välja! Bra att det är på det hållet i alla fall.

Var är sommaren? Allvarlig talat, man orkar ju inte med en likadan sommar till som det va förra året. Blir ju så less. Man behöver ju inte ens fundera på att kunna ha kalas utomhus i morgon.. Det är faktiskt första gången vi har kalas på just födelsedagen, när den infaller mitt i veckan. Men eftersom vi har haft födelsedagar att fira den 18 och 29/6 och kommer att ha 1, 7, 13, 25, 27/7 och 8/8, så känns det som att det är trist att ha varenda helg uppbokad på kalas. Bättre då att ta det en kväll i veckan och kunna ligga på stranden, om det nu blir fint väder nån gång, på helgerna.

Har lagt ut Theos "gamla" Po.p jacka på tradera och den auktionen går ut den 6 juli tror jag det va. Än så länge är den uppe i 195 kronor. Kommer förhoppningsvis att få igen pengarna som vi la på den nya jackan. Bra med kläder som har så bra andrahands värde. Jag köper inga andra kläder på polarn och pyret eftersom jag tycker det är onödigt dyrt och dom är inte finare än några andra kläder. Ytterkläderna däremot, dom är verkligen super - och snygga dessutom. *rekomenderar*


Mitt hjärta! Gammal bild ifrån 11/6 - Andreas student.

Gratisbio

Efter att ha varit inne på gratisbio.se sisådär femtioelva gånger så har jag äntligen tagit tag i det och blivit medlem. Där kan man få gratis biobiljetter och andra presentkort. Bli medlem du också genom att klicka här !

Utekväll

Har lite smått ångest idag över saldot på mitt konto. Gick på stan igår och spenderade en hel del pengar. Blev lite kläder och leksaker till Theo, presenter till lillebror Daniel som fyller år idag - GRATTIS - och till lille Felix. Ida och Patriks lille pojk som kom till världen i måndags - ännu ett grattis!
Sprang på en jobbarkompis som jag pratade lite med. Vi har upptäckt att vi har en gemensam vän, som hon skulle ut med igår. Så vi hängde på dom helt enkelt. Vem har sagt att man inte kan vara spontan när man har barn?

Sist vi va ute va i oktober november nån gång, så det kunde vi ju vara värda. Hade jätteroligt och kul att träffa lite nytt folk. Hamnade på Statt och där va vi tills stängnings dags då jag tog en taxi hem själv eftersom min kära sambo inte alls kände för att gå ut med oss andra, elakingen... Men man är ju van =)

Theo sov hos mormor och morfar och där har vi spenderat eftermiddagen idag. Gick inte upp förrän halv två!!?? Kommer inte ihåg när det hände sist. Va visserligen vaken mellan sex och tio på morgonen först, drygt. Gick inte att sova. Man är ju inte så rutinerad på det där med att festa längre så det blev en seg dag idag kan jag säga, men nu framåt kvällen börjar man piggna till.

Som sagt så spenderades eftermiddagen hos la familla där vi firade lillebror. Har varit ute mestadels och spelat boll, grillat och ätit tårta också såklart. En mycket trevlig dag, som det oftast är tillsammans med familjen. Nu har ju lillebror T skaffat sej en super trevlig tjej också, så nu är det fullt runt matbordet - skoj. Theo är verkligen glad för henne (och vi andra också såklart), så det är roligt.

Nu är det film dags och sen ska jag sooova.


Theo i lekparken i Hoglands park på lövmarknads kvällen 19/6

Fotboll i regnet

Som jag sa så bryr sej inte Theo om vädret så vi gick helt enkelt ut i regnet igår och spelade lite fotboll. Theo fick inviga sin nya jacka som hans pappa köpte till honom i Kristianstad häromdagen. Den va ju slut i hans storlek här så man får ju passa på när man har vägarna förbi en annan butik och när det är rea.


Lite sådär oskyldigt söt =)


Springer i regnet


En fin Theo och våra fina rosbuskar, som trivs bäst på marken

Prov och lunch

Nu har jag gjort denna veckans prov och skickat in insändningsuppgiften så nu har jag en ledig helg framför mej.
Ska strax köra upp till Malin och Sigge och hälsa på. Hon skulle fixa lunch sa hon så vi får väl se vad hon hittar på för något kul idag. Klockan halv två ska Theo hämtas och efter det så beger vi oss nog hemåt. Jag ska jobba klockan 17 så det är rätt skönt att bara vara hemma och ta det lugnt innan. Hoppas vädret tillåter att man är ute också! Theo älskar att hoppa i vattenpölar och bryr sej visserligen inte om det regnar på honom, så det är bara att bege sej ut ändå.

Det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder!



Annars får vi stanna inne och kasta boll, för det tycker han också om väldigt mycket.


Dagis och nattvaka

Igår va det utflykts tajm på dagis och dom va och tittade på hästar på en äng. Där fanns också en get som försökte rymma och Theo va såklart jätte impornerad och skulle gå över en så där stege ni vet, som går över stängslet och in i hagen. Han tycker om djur och natur han! Dock fick han en fästing som vi upptäckte när vi hämtade honom, men den hade knappt hunnit suga sig fast som tur väl va.
Till lunch så grillade dom kyckling och till det fick dom pastasallad. Dom satt ute på gården och åt - mys. Dom ska äta ute en dag i veckan så igår va premiären på det.

Igår kväll somnade jag vid tio, halv elva. Efter en timmes sömn så väcktes jag av Theo som inte alls ville sova eller komma till ro överhuvudtaget. Låg och snurrade runt mej och på mej i en timme och då gav jag upp och gick ut i soffan med honom. Han la sig till rätta och fick en flaska välling. Efter en timmes tv tittande somnade han gott men sen tog det ytterligare 3-4 försök att lägga ner honom i sängen innan han somnade in ordentligt.. Fick väcka honom vid kvart över åtta idag eftersom han skulle till dagis, och själv vaknade jag vid halv sju och kunde inte somna om. Så idag är man lagom seg i huvudet!

Idag kom böckerna vi beställt som sommarpresent till dagispersonalen. Ska åka och köpa en blomma också innan jag hämtar Theo, och överlämna det ifrån alla barnen, och oss föräldrar såklart.




CSN

Skickade in mina papper om studiestöd för ett antal veckor sedan men va tydligen tvungen att komplettera något. Så jag skickade in kopletteringarna häromdagen och ringde dit igår. Då sa tanten att dom där kompletteringarna inte alls skulle behövts utan hon kunde ta det beslutet direkt igår. Jippi tänkte jag, då kan jag betala räkningarna.

Idag har jag fortfarande inte fått något beslut och inte kunnat lämna någon studieförsäkran som man måste göra för att få pengarna. Ringde återigen dit och fic till svar att beslutet inte va taget och det kunde ta 1-3 veckor!! Idioter.
Då kan ju dom betala mina räkningar då.

Unika smycken

Är med i en tävling hos tumadre om ett namnsmycke. För er som läst ett tag så har ni sett att jag letat efter ett fint smycke med Theo´s namn på. Nu hittade jag även en tävling på en annan blogg - länk.

Håll tummarna för mej att jag vinner något av dom!




1 poäng till Reinfeldt

Riksdagen har beslutat att sänka kommunals a-kassa med 111 kronor. 1 poäng till Reinfeldt.
Vad är baktanken med detta? Det står något om någon annan arbetslöshetsavgift man ska betala, men jag antar att det inte drabbar mej eftersom jag inte är arbetslös?

Jag kanske inte ska ropa hej ännu, men den sänkningen sitter fint, minsann..

Stolt mamma!

Igår gick Theo med sina byxor utan blöja framåt kvällen. Man frågar ju emellanåt om han behöver kissa, och oftast är svaret nej. Men sen rätt vad det va när hans mormor frågade,så ville han gå ut och kissa. Mormor drog ner byxorna, och när han kom ut och ställde sig så kissade han! Mammas stora kille *stolt*



Har jobbat ikväll och nu jobbar jag inte förrän fredag kväll. Men däremellan ska det pluggas också. Theo ska vara på dagis onsdag till fredag. Blir kul för han att komma tillbaka och leka med alla barnen efter 2½ veckas ledighet! Han kommer förmodligen oftast bara vara på dagis 2-3 dagar i veckan hela sommaren, och någon vecka kommer han bli helt ledig, så det känns bra. Helst hade man ju haft honom hemma men jag behöver ju lite tid till skolan också.

Fick en bild på något väldigt fint idag... En till kille i gänget!

Regn, regn och regn

Jag borde se till att göra mej färdig men det är så himla lätt att hamna här när Theo sover middag. När han vaknar igen så ska vi åka på en liten shopping tur. Blir nog inte så mcket handlat men ska kolla på Lindex om dom har något kul, byta ett linne som va sönder när jag köpte det på Byoung och handla lite smått på City gross. Den affären ligger alldeles perfekt för oss som bor här, men nu när jag tänker efter så är det ju rätt drygt att både åka till Amiralen och City gross, så får väl se hur vi gör.

Helgen är snart över och Micke är ledig måndag och tisdag. Eller ja, han börjar tisdag natt. Hade tänkt åka till Leklandet idag med Theo men tänkte vänta tills i morgon så Micke också kan följa med. Jag jobbar i morgon kväll men innan dess ska vi grilla flintastek eftersom den aldrig grillades på midsommarafton.

Jag har hittat en resa till Cypern. Perfekt hotell och perfekt pris men dock mindre bra flygtider. Kommer hem typ vid halv tre på natten och hur kul är det och sätta sig och köra hem då? Någon som har erfarenhet av sådant?
Ett plus är ju däremot att man får hela den dagen där nere, i värmen... För den har ju inte hittat till Sverige i år heller tydligen.


Åker båten Axel. Tror ni inte han drömmer sig bort till Cypern? ;)


Leker tittut med tanterna på båten. Han charmar dom flesta min kille!

Midsommar firande

Jag va ju optimistisk som trodde att vädret skulle hålla i sig igår, men det va ju relativt bra i alla fall. Dock hoppade vi över att åka ut till Kristianopel på kvällen eftersom regnet hängde i luften. Skulle åkt ut till Malin, Benny och Sigge annars för dom va ett gäng som skulle grilla och så i hamnen där. Det får bli en annan gång helt enkelt. Micke jobbar ju hela helgen också så det blev ju en relativt tidig kväll igår.

Jag och Theo började ju dagen med ett midsommar bad och sen blev det dans runt midsommarstången nere vid ån här i byn, tillsammans med Theos mormor och morfar och en himla massa andra.




Kameran hängde inte med i Theos tempo. Jisses vad han sprang runt stången!

Sen blev det middagssovning, sill och potatis och sen glass och jordgubbar också såklart! Micke slutade vid tre och skyndade sig hem som bara den, men ändå sprang tiden iväg.


Jordgubbar är gott tycker Theo.

Vid halv sex tiden åkte vi ut till Hasslö för att fira lite med hans pappa, Marie och vänner till dom. Där fick Theo busa med Qinda och det tyckte dom både va himla kul!






Kisebebisarna va söta!

Så till slut blev det en trevlig midsommarafton ändå. Av någon konstig anledning är det något man går och väntar på och pratar om länge och väl, men sen när den dagen väl närmar sig så bestämmer man sig ändå i sista sekunden för vad man ska göra. Men som jag säkert sagt innan så är jag inte så mycket för det där med högtider längre. Visst, det är jättekul att hitta på något, men man kan ju faktiskt göra det vilken dag som helst på året! Det är som alla hjärtans dag, varför ska man ge något till varann just då? Roligare med spontana överraskningar då ju. Eller vad tycker ni?
För ovanlighetens skull så va det inte jag som skulle upp och jobba eller va gravid eller något annat, så jag slapp köra hem och kunde dricka lite öl!

Nu ska vi kika på en gammal Wallander film. Skulle sett What happens in Vegas, men det va kass kvalite på den nerladdningen. Så då skulle jag hyra nya Irene Huss filmen, men då hade OKQ8 stängt klockan sex - typiskt. Så fick hämta lite gamla filmer hos la familla.

Vad har hänt med vädret?

Ska det verkligen vara såhär fint väder på midsommarafton? Det känns som att det är något som är fel, man är inte riktigt van vid det. Men man blev ju lite extra pigg när man steg upp ur sängen, som vi dessutom inte gjorde förrän klockan 8 idag.

Igår va det i alla fall som det skulle - riktigt lövmarknadsväder. Theo och jag tog skärgårdsbåten Axel in till stan och där mötte vi upp Angelica, Theo och Tommy. När Theo och Theo fått goda klubbor och grejer så gick Tommy och Theo hem och vi andra vandrade vidare en stund. Efter 2 timmar i vagnen va Theo trött på det så då gick vi till Hoglands park och lekte och Angelica gick hem.
 
Till parken kom Markus, Mattias, Simone och Adrian också. Vi köpte McD och mös i gräset och när vi väl bestämde oss för att gå upp på marknaden igen så kom regnet - såklart. Theo fick en sån där grej som snurrar när det blåser och ett par foppa tofflor. Dom är rätt fula, men ganska praktiska att ha på stranden och så tänkte jag! Stötte på Theos mormor och morfar också som vi snart ska vandra ner till, om vi blir färdiga nån gång. Vi har duschat och Theo har badat en stund. Är rät smidigt att duscha ihop med Theo och sen hoppar jag ut och gör mej i ordning så får han sitta kvar och plaska lite. Såklart så gör jag mej i ordning i badrummet, för er som trodde något annat.

Nähe, trevlig midsommar på er alla!

Att städa

Theo sover, jag har skrivit en laborations rapport och nu fördriver jag tiden här. Förmiddagen tillbringades ute i lekparken. Sen när vi skulle gå hem så skulle Theo istället gå ner till ån och sen vidare hem till hans morfar och hälsa på. Så ni kan ju gissa om han somnade gott sen när hans små ben har promenerat och sprungit runt så mycket.

Det finns många fördelar med att barn går på dagis. Dels så behövs det ju för att vi vuxna ska kunna arbeta eller studera. Barn behöver stimulans! Dom behöver leka med andra barn och lära sig att tackla olika situationer på sitt eget vis utan mamma eller pappa i bakgrunden. På dagis lär dom sej en hel del grejer. Efter bara ett par veckor drack t.ex. alla barn ur vanliga glas berättade personalen och Theo lärde sig äta jätteduktigt själv med bestick blixtersnabbt efter dagisstarten. Det handlar nog mycket om att dom ser att andra barn gör likadant. I vissa fall handlar det säkert om att många föräldrar är lata och inte låter sina barn göra saker själva för att det tar för lång tid.

Men! En väldigt bra sak, icke att förglömma, som Theo också lärt sig på dagis (förmodar i alla fall att det kommer därifrån) är.. att städa. När jag säger innan middagsvilan, på kvällen eller när vi ska åka iväg, att nu ska vi städa. Ja, då hjälper han till och plocka undan grejerna, stoppa ner allt lego osv. Det tycker jag är himla bra! =)






Kolla in hans hår alltså, haha!

Läxförhör

Tycker det är himla bekvämt att kunna sitta med datorn i knät i soffan och göra veckans närvaro uppgifter, eller läxförhör som man hade kallat det när jag gick i skolan! Trivs bra med att plugga på distans, verkligen. Däremot hade det ju varit trevligt med klasskamrater som man träffar lite oftare än vad jag gör. Har funderat mycket på framtiden dom senaste dagarna. Skulle verkligen vilja bli barnmorska men har även börjat tänka i lite andra banor, som jag funderat på tidigare också.

Socionom hade varit riktigt kul, det är också 3 år men finns nog inte här tror jag inte, utan då blir det Kalmar eller Växjö om jag inte är ute och cyklar. Sen Hyper Island - business management, som jag också varit inne på förut. Då är det 2 år och dessutom finns det här i staun. Då kan man jobba som typ projektledare eller så.
Tur jag har nästan ett år på mej att fundera innan man ska söka. Genom det jag läser nu får jag ju högskolebehörighet så det är ju inget jag gör i onödan, vad jag än väljer att läsa sen.

Theo har ju semester ifrån dagis, men igår ringde en i personalen och frågade och Theo ville komma på midsommarfest idag mellan nio och elva, och det ville han ju såklart. Dom skulle dansa runt midsommarstången och äta glass och jordgubbar - gott.

Idag fyller min pappa år, GRATTIS, så honom ska vi fira ikväll, och så blir det såklart fotboll också. I morgon är det lövmarknad så dit ska jag och Theo på förmiddagen skulle jag tro. Sen blir det nog en runda på kvällen också när Micke slutat jobba och middagen är intagen.



Theo älskar lilla motorcyklen!

Jag vann!

Jag vann ett utav dom snygga armbanden som jag tävlade om! =D Nu är jag med i en tävling om en resa till Thailand också så nu får vi hålla tummarna för att jag har samma tur där, men det skulle jag väl inte tro, haha.

Har precis ätit lite chicken nuggets, ris, currysås och sötsur sås. Gott faktiskt! Har aldrig lagat det hemma innan men det kommer vi säkerligen göra fler gånger framöver. Man kan ju inte äta samma sak för ofta, så det dröjer nog ett tag. Jag är kräsen - jag vet.

Bjuder på en bild på Theo innan jag kör till jobbet. Måste tanka på vägen också - drygt. Och dyrt, blä!


Detta är ett av Theos senaste påhitt. Att ta handen för munnen, precis som man gör
när man blir snopen/förvånad, eller vad man nu ska säga. Ni förstår nog!


Bilden är inte från idag men vi har duschat och badat idag också. Har även varit ute och promenerat, ritat och varit ute och hoppat i vattenpölarna på väg till affären. Nej nu ska jag köra.

Tidig morgon

Tur att jag fick sova ut ordentligt igår för idag vaknade Theo tjugo över fem. Lär väl vara trött som ett as innan klockan är 12. Och att sova middag är det ju inte tal om för min del för när Theo sover är det ju min skol-tid.

Eftersom Simone och Adrian va här i lördags så vandrade vi bort till dom i söndags och besökte en lekpark. Hade inte varit i den sen jag va liten men den va faktiskt bra. Inte kunde man väl tro för ett par år sen att jag skulle sitta här och säga vilken lekpark som är bra eller inte!? Haha. Funderar på att göra oss i ordning efter latjo lajban är slut vid åtta och ta en promenad till just den lekparken, omväxling förnöjer ju.


Ser ut som han håller på att somna i gungan! Denna gången va vi i Hoglands park i staun.

Dålig dag

Det blev helt plötsligt en dålig dag. Håret vill inte alls vad jag vill och Theo har inga kläder som passar bra ihop eftersom mycket är i tvätten just nu eller hänger på tvättställningen. Dessutom har jag noll fantasi till matlagning idag. Så tack underbara mamma för middags inbjudan. Ska äta där vid fyra och sen är det bara att brumma iväg till jobbet. Så nu blir det lekparken med världens undrbaraste.


Ännu en måndag

Är det bara jag som tycker att tiden går fort? Hinner ju inte med längre. Theo har nog tänder på G för han dreglar som en öppen kran och för ett par dar sen så hade han lite feber till och från. Får väl se när dom dyker upp, det va längesen han fick tänder nu så det kommer väl säkert ett gäng på en gång bara för det. Han har blivit så sjukt trotsig. Men det är ju en övergående period så det är ju bara att hålla ut och se till att vara konsekvent (heter det va?). Säger jag en sak så är det så, här daltas det inte.... Men ibland får man välja sina strider när det känns som man bara säger nej hela dagen.

Just nu ligger lillemannen och sover och jag ska ta och plugga lite, för idag startade Naturkunskap A för min del. Ikväll ska jag jobba och likaså i morgon kväll.

Helgen som gick har bjudit på en del festligheter. I lördags kom Simone och Adrian och hälsade på eftersom dom ändå va i byn nu ett par dar. Mickes moster C och mormor A kom också förbi.



Adrian va tokglad, speciellt när hans farmor (Mickes moster) busade med honom!
Han va, precis som Theo, klädd och laddad inför kvällens fotbollsmatch.



Theo festade till det med majskrokar eftersom det va lördag och allt. Perfekt
"lördagsgodis". Bara majs - inga andra tillsatser. Ser ut precis som ostbågar och
smälter direkt i munnen. Gott gott tycker Theo.

På kvällen, efter fotbollen, kom min brossa, Mickes brossa och en hög andra fotbolls grabbar förbi, innan Micke körde dom vidare till staden.


Robin och Tim.

Mickes brossa tog ju som sagt studenten i onsdags så även han får ju såklart vara med på
ett hörn här då tycker jag. Grattis, igen.



Mickes bror Andreas, jag, min bror Tim i hörnan och Mickes syster Therese i bakgrunden.




Nähe, plugga va det. Ha en trevlig dag allihopa!

Tävling




Jag är med och tävlar om ett snyggt armband hos
heymingla! För det är ju så, vill man vinna så måste man ju tävla =)

Hur ofta säger man inte att man ska vinna några miljoner på Lotto? Men hallå, jag spelar aldrig på Lotto så hur ska det då gå till?

Otur

Skulle köra in till stan idag vid halv tre för att gå till lekparken med Theo och titta på studenterna. Theos morbror T och farbror A skulle också åka med. När vi efter mycket om och men kom iväg så rullade A ner rutan där bak, som sedan inte gick att rulla upp igen!? Såå, det va ju bara att köra hem igen och ställa bilen i carporten så det inte skulle regna in, eftersom det kom ett ösregn sen. Hoppas M kan fixa det sen när han slutar jobbet.

I morgon slutar lillebror D nian så då blir det avslutning i kyrkan. Efteråt blir det fika hemma hos mamma och dom, mysigt. Får se om Theo följer med till kyrkan eller om han stannar hemma med sin pappa, inte så roligt för han att sitta där ju.

Jag borde verkligen gå och lägga mej men har för mycket i tankarna. Blir inte klok på en del saker och hade kunnat skriva 3 A-4 papper här nu. Men jag hoppar nog över det


Smycken

Är så sugen på att beställa/köpa ett nytt smycke och vill gärna ha ett med Theo´s namn ingraverat. Och så ska det ju även vara så att man antingen kan gravera in fler namn sen eller "hänga på ett till namn".



Taskig kvalite på bild 2, men men. Vilket tycker ni är finast? Någon som har andra tips om fina namnsmycken?

Pippi Långstrump

Theo kom springandes med dvd boxen med Pippi Långstrump och sa: Titta, titta!
Självklart, tänkte jag, så kan jag blogga lite! =) Så nu sitter han på golvet och tittar på TV med stora ögon.
Dessutom så är det Pippis jul jag lyckades sätta på. Känns ju helt rätt i tiden!

Fasen vilket trist väder. Okej, det är skönt att det är lite svalare, men det hade ju inte behövt blåsa så förbannat. Är ju inte så spännande att gå ut precis. Och i eftermiddag är det dags för student och klädvalet blir ju inte helt lätt med detta vädret. Drygt. Blev ingen dejt med Ida igår så hon kanske kommer idag istället, vi får väl se. Sen i eftermiddag åker jag och Theo in till stan och tittar när farbror A går ut, och sen vidare hem igen för att hämta pappsen som numera jobbar och sliter och sen ska vi då ut till Hasslö på "student fest".



Uppe med tuppen

Theo bestämde sig för att, precis som igår, stiga upp klockan sex. Så det känns som man redan varit uppe i en evighet. Micke har ju börjat jobba nu också så nu är det jag och Theo - precis som "förr".
Han har precis ätit en "nanan" =banan. Nu ligger han på golvet och kör med sin bil som han fick av min faster N och A. Han fick också en tuff jet-ski som han körde med i poolen igår, en häftig bil-simring och ett fint badlakan. Stort tack!

Idag måste jag se till att rensa ut ur Theos byrå eftersom en hel låda är fylld med bara för små kläder, vilket känns lite onödigt. Då ser man också vad han behöver nytt utav o så. Skulle även behöva putsa fönstrena som har sett ut som kriget hur länge som helst nu, men orka.
Ska åka till apoteket sen och hämta ut mina järntabletter så kanske man blir piggare, kanske är därför man är så trött, pga blodvärdet alltså. Vi får väl se, tycker egentligen inte om och äta dom men får väl ge det ett försök. 

Nej nu ska jag gå och göra i ordning Theo och kontakta Idaho. Åker eventuellt ner till Tallan eftersom öppna förskolan har utedag där på tisdagar. Men frågan är om dom fortfarande har "öppet" eller om dom har sommarlov nu..  


Vardagslyx!

Fick mersmak efter helgen och det enda jag tänker på nu är olika saker jag vill hitta på och framförallt, vad man kan hitta på. Det kan vara småsaker som en picknick på något mysigt ställe, nån dagsutflykt eller att åka iväg ett par dar.
Idag när jag hämtade Theo så åkte vi och handlade färdiga plättar - bara att värma i micron. Så med lite plättar, sylt och vattenflaskan så fick vi en mysig picknick på baksidan. Theo åt nog 15 och jag 5 kanske, haha. Sen fyllde jag upp hans lilla bassäng så låg han där och plaskade i typ 2 timmar, gobiten. Många såna eftermiddagar vill vi ha!

Någon som har några bra utflykts tips? Gärna barnvänliga såklart.




I morgon blir det nog Wämö parken. Där e ju sån där nostalgi dag så tänkte spana på Lasse Berghagen! Ska nog träffa Ida också men hon är ju inne i en opålitlig period i sitt liv så vi får väl se =)
Ska väl antagligen jobba i morgon, men det är i alla fall otroligt skönt att slippa tänka på skolan denna veckan. Bara vara.


En underbar helg

Vi kom upp till Göteborg - Orust - i fredags kväll och gjorde oss hemastadda i ett hus på Stocken som det hette. På landet typ mitt på ön, om man kan uttrycka sig så!? Jättemysigt va det i alla fall. Theo fick busa ute medan vi smaskade på goda nötter och umgicks. Sedan bjöds det på havskräftor, räkor och annat gottit.





På lördagen efter frukosten så begav vi oss till Mollösund till den omtalade sjöboden som är A och N´s lilla "sommarstuga". Vilken idyll!


Kortet är taget ifrån deras båt som ligger på bryggan precis framför sjöboden, mysigt.

Vi provåkte såklart båten och Theo bara älskade det!





Badade på en liten strand vid klipporna efter båtturen.






Theo skulle "koka kaffe",  haha.

På söndagen begav vi oss till Kovikshamn och besökte gamla vänner.


Blev en hel del krabbfiske i helgen eftersom det va en ny upplevelse för Micke.
Theo han va inte feg för att hålla i dom små- dom som inte kunde nypa honom.


"Ge mej en kaka"

På hemvägen tog vi en paus på Mellbystrand. Badade och åt glass.




Balen

Eftersom Theos farbror och hans baldejt va så fina så bjuder jag på en bild eller två.









Träffade Katta och Fia också, så trevligt så!

Hemma

Nu är vi hemma igen efter Göteborgs resan. För första gången på länge kände jag att det hade varit skönt att stanna kvar där - men självklart va det skönt att vara hemma också. Det var väldigt avkopplande. Har knappt tittat på mobilen, ingen dator, inga måsten utan bara en massa sol, bad och trevligt umgänge!

I torsdags va vi inne i stan eftersom det va bal. Alla är ju så sjukt fina! Och vad man blir sugen på att ta studenten varje år vid denna tiden. Tyvärr mådde jag inte så bra - mitt hjärta slog bokstavlig talat i 190 och jag tillbringade natten på Hjärtintensiven. Jag blir rädd bara jag hör det ordet. Tänkte på Theo hela natten och sov knappt en blund men dagen efter fick jag åka hem igen, och som sagt så bar det då av till Göteborg. Mycket inre stress, utan att jag själv tänker på det kan vara en utav orsakerna så nu blir det till att tänka sig för. Häromdagen slängde jag t.ex. ner bilnycklarna och korten i soptunnan på McD. Ett tecken? Men nog om det. Förutom att hela den upplevelsen kommer att plåga mej i resten av mitt liv så är det ju faktiskt bra nu, tack och lov.

Jag har höga krav på mej själv i skolan och försöker jobba en del samtidigt som jag vill ha så mycket tid som möjligt för Theo. Svårt att få ihop det ibland helt enkelt, och nu i sommar blir det prioritet Theo - såklart - och att fixa ämnena i skolan. Jobbet får det nog bli så gott som uppehåll med ifrån midsommar till augusti.




MITT ALLT!

Mer om Göteborg kommer kanske i morgon, kanske nästa dag... No stress!

Tävling hos TUMADRE

För en gångs skull ska jag vara med och tävla!



Jag är med i TUMADRE's tävling om ett presentkort värde 300 kronor som gäller i 60 olika butikskedjor sponsrat av GratisBio.se. Var med du också - tävlingen avslutas måndag 9 juni kl: 23.59.

Kika in hos Tumadre om ni inte gjort det innan. En ensamstående 2 barns mamma som verkar göra ett fantastiskt jobb. Alla (okej, de flesta) ensamstående gnäller mest men denna tjejen har en sund och bra inställning och gör det bästa av livet istället för att vara bitter!



Sista tentan

Tentan idag kändes verkligen bra - över förväntan. Gick dit på vinst och förlust kändes det som, men sen så flöt det på som bara den, så nu hoppas jag på bra resultat. Nu är jag skolledig till den 16:de - härligt.
Efter tentan så shoppade jag två klänningar/tunikor/långa linnen eller vad man nu vill kalla det. Sen körde jag hem till Ida och umgicks med henne tills Theo skulle hämtas vid halv två.



Theo och jag åkte direkt till leksakshuset. Där ihandlade vi en liten bassäng med tillhörande simring och badboll och även en bandyklubba och bandyboll, så han slipper sno dom stora grabbarnas när vi är ute. Gissa om han va nöjd! När vi kom hem fick han bada - med bandyklubban såklart! Min lilla trollunge..



Har ju berättat om våra kamera problem innan och nu har vi alltså vår "gamla" kamera igen. Lyckades hitta lite inställningar (inte en dag försent), men den sista bilder här är ju dock lite väl ljus. Får dra ner lite på det helt enkelt. Men man lär sig av sina misstag =)

I morgon går min auktion ut på tradera, en P.op fleece som vi köpte på halvapriset för 175 kr som nu är uppe i 150 kr - bra andrahandsvärde det. Så mitt tips till er idag: Sälj "gammalt skit" på tradera, det kan löna sig!
För dom pengarna köper man sedan nya kläder till Theo, så betalar ju dom sig helt enkelt.
Sen måste jag ju erkänna att det gör ont i mamma hjärtat att sälja sånt som han haft på sig, minnen you know. Alla vanliga kläder är sparade i alla fall! Jag känner ju mej själv och jag lär inte vilja ha samma ytterkläder på nästa barn ändå.



Dagis i fredags

I fredags var det ju som sagt invigning av dagiset som Theo går på. Det känns verkligen vemodigt att kanske byta till hösten för det är helt underbart detta dagiset. Man känner sig som en enda stor familj med både föräldrar, personal och chefen. Och det är nog inte ofta man får den kontakten med alla men eftersom vi va med från början nu och hade inskolning tillsammans med massa andra så har man lärt känna alla på ett annat sätt än man gör annars.

Theo tyckte det va kul att vara på dagis även en fredag och få busa med barnen.






Gjorde ett tappert försök att få en bild ihop med Hanna, Theos kompis ifrån föräldragruppen
som startade redan när dom små liven låg i magen.

Efter en massa bus så släpptes en massa ballonger upp o luften och bandet klipptes!





Det bjöds på goda tårtor till oss vuxna och glass till alla barnen





Mera bus...





En del utav gården på baksidan



Sen va de en trött kille som åkte nöjd ifrån dagis


Lycka

Lycka är väl att komma hem ifrån jobbet till ett nystädat hem, upphängd, vikt och inplockad tvätt, ingen disk i diskhon och att slutligen få krypa ner i en renbäddad säng. Det är ganska skönt att ha en "hemmaman".

På måndag börjar han dock att jobba igen, vilket faktiskt ska bli skönt. Då blir det i alla fall lite mer ordning och reda på rutiner. Men det är ändå inte helt lätt att ha rutiner med ett skiftjobb. Och för den delen så är jag nog ingen rutin människa heller. Tycker om att ta dagen som den kommer och att leva som vi gör nu. Kunna vara flexibel och göra vad man känner för när man känner för det. Eftersom mina jobbtider är planerade en vecka i förväg och skolan är på distans så är ju det en perfekt kombination med Mickes skiftjobb!

Nu sitter jag här ute och pluggar på sista tentan jag har i morgon, i Arbetsmiljö och säkerhet. Sen är det ca 2 veckor skolledigt innan första sommarkursen drar igång och så pluggar jag fram till 1 augusti. Sen är det återigen nästan 2 veckor ledigt tills ordinarie skolschema drar igång. Trots att jag trivs väldigt bra med att plugga nu och faktiskt tycker att det är väldigt roligt så ska det bli skönt att få vila hjärnan lite dom veckorna.


En sjuk Theo för någon vecka sen

Stranden

Åt frukost på uteplatsen idag och det va sjukt varmt. Men här i sovrummet är det svalt och skönt så här har jag suttit och skrivit ett arbete nu. Micke och Theo promenerade ner och hämtade bilen hos mina föräldrar. Den blev kvar där igår eftersom vi drack lite öl och cider. Grillade, käkade ost och kex och sen kom Andreas och Robin och Robin drog fram gitarren. Grannarna trodde nog inte dom (vi) va kloka som satt ute på gräsmattan och hade "fest" halva natten en söndag. Vi gick i alla fall klockan 23 vi. Men det e ju studenttider för dom (förutom min bror då) och då är väl allt tillåtet =)

Nu blir det stranden ett par timmar innan matlagning och jobb!