Vintern?

Det börjar bli riktigt kallt ute nu alltså, så snart åker nog Theos overall fram. Vet inte om jag nämnt det innan men jag hittade ett par överdragsbyxor ifrån polarn med löstagbar fleece i på blocket för ett tag sen, vilket är perfekt att ha på dagis nu. Ibland är det ju kallt på morgonen och varmare sen, så är det bra att ha dom liggandes på dagis så dom kan sätta i dom när det behövs!

Häromdagen var Malin och Sigge här och hälsade på. Vi besökte lilla skattkammaren här i byn där jag hittade ett par viking allvädersstövlar. Ser ut som vanliga fodrade svarta stövlar - perfekta. Dagispersonalen har varit tacksam för mina köp vilket känns bra. Inte för att det är dom som bestämmer, men det är ju alltid roligt när dom tycker att det man använder till sina barn är bra. Värre hade det varit om dom gnällt på allt menar jag.




Theo och Sigge



Idag efter dagis så åkte jag och Theo och köpte korv vid Willys eftersom vi var hungriga. När vi kom hem så stannade vi ute i lekparken ett tag, jag lovar att jag höll på att frysa ihjäl.








Cykeln e roligast! Upp och ner för backen, hela tiden.



Nu ikväll har vi ätit middag med Tim och Jennie. Fläskfilé, potatisgratäng och sallad blev det, gottigt. Har busat med Theo och spelat Wii. Nu har Jennie åkt till stan och Tims kompis är här. Dom dricker och ska gå ut sen. Själv får jag krypa ner i sängen, men jag ä inte bitter ;) Jag har haft min tid, och den kommer tillbaka också! Lagom till alla andra får krypa in i boet med sina små kottar, höhö. Just nu är det mycket mysigare med hemmakvällar, och ett par glas vin med trevlig umgänge!


Pussgurkorna

Skojigheter

Veckan har varit lugn. Har fått en hel del gjort i skolan vilket känns skönt. Söker jobb och hoppas jag får något snart eftersom jag är så förbannat trött på temoskiten. Har inte varit där på ett tag men ska ev jobba lite nästa vecka.
Hämtade Jennie på tåget igår, hon har varit i Norge sen förra måndagen nu. Så det är bara för hennes skull jag jobbar, så vi kan dricka choklad ihop ;)

Lite skojigheter måste man ju också lyxa till vardagen med, vilket jag tycker att vi är ganska bra på faktiskt. I tisdags kväll var vi och badade i simhallen. Henke och kusin Jonah var också med. Mys att det var kvällöppet nu på höstlovet. Ikväll tänkte jag åka till stan en runda eftersom det är kvällsöppet till klockan åtta. Kan säkert också bli mys!

Idag är det en vecka till Theo fyller 2 år - helt sjuk. På fredagen blir det kalas, skojigt!



Mammas älskling

Dagis vs förskola





Jag personligen säger alltid dagis till det där stället som jag lämnar Theo på om dagarna när vi jobbar/pluggar. Det är ju väldigt delade meningar om det, och framförallt förskollärare själva vill nog gärna kalla det förskola har jag förstått. Argumenten brukar vara exempelvis att dagens "förskola" är inte som innan när det hette "dagis". Nu är det mer pedagogik och dom går faktiskt efter en läroplan. Innan var det bara ett lekställe.

Jag tycker själv att själva namnet dagis inte innebär något negativt i sig, eller har jag fel? Bara för att det heter dagis så nedvärderar ju inte jag deras verksamhet för det. Tycker det är jättebra att förskolan utvecklats så och det är jättebra att dom får lära sig en massa (om det inte går till överdrift, dom är ju fortfarande små), men förstår ändå inte varför det måste byta namn för det?

För mej kommer det alltid att heta dagis (och lekis och sen skola)!

Äntligen!


Trollungen

Nu har vi äntligen köpt en digital systemkamera. Som vi har tjatat och längtat efter detta. Känner oss helnöjda! Kör nu bara på dom automatiska inställningarna och är ju inte så insatt i speciella foto-normer, men det lär man väl sig med tiden. Jag är nöjd så länge bilderna känns sådär levande och skarpa som dom gör med denna kameran.












Det är en "snyggkamera", som gör att allt ser mycket bättre ut. Hur bra som helst ju =)


Shoppade skor i fredags till Theo. Förra årets modell reades ut, så det blev ju ungefär halva priset på årets modell. Inte mej emot och PAX är en riktigt bra sko, enligt mej.




Vi var på gympa i söndags vilket Theo älskade. Synd vi inte hade vår nya kamera då bara.
Han hoppade, ålade under och över bänkar och klättrade högst upp i ribbstolarna.



De två sista bilderna är alltså tagna med gamla kameran, men nu är det slut på såna mörka trista bilder =)

Trevlig kväll!

Ikväll har Mickes pappa och Marie varit här och ätit middag. Sen blev det såklart lite vin och annat gotte. Thilda och Theo har busat som bara den och sover förhoppningsvis väldigt gott i natt. Nu kom precis min bror för att köra dom till Hasslö så dom slapp ta taxi, snälla syskon man har. Har haft en jättetrevlig kväll!

Dagen har för övrigt varit väldigt lugn. Jag fick en välbehövlig sovmorgon, men känner mej trots det väldigt trött i kroppen. Känns typ som man ska bli sjuk. Tog en promenad och fikade hos mina föräldrar (och syskon såklart :) ) och gjorde ett besök på vinden där. Söte tid, trodde aldrig jag skulle ta mig ner från den läskiga stegen. Hittade i alla fall lite spel, pussel och massa böcker till barnen. Tog ner en del och ändå finns det en hel massa grejer kvar, så då kan man gå upp och byta ut grejerna om ett tag, när man vill förnya sig lite.

I morgon ska Theo börja på gympa. Var på öppna förskolan i fredags och fick höra att dom har familjegympa på söndagar i gympasalen här i vå rlilla by. Det hade passat Theo som handen i hansken så jag hoppas att det är något att ha. Han klättrar, hoppar och studsar på allt, så det är bra att han får göra av med lite energi där!

Nähe nu ska jag vänta på att lillebror kommer och lämnar bilnycklarna, sen blir det sängen.


Busungarna


När det blir tyst...

...så vet man att det är något på gång! För en timme sen satt jag här i soffan och Theo gick ut i köket. Jag hörde att han öppnade kylen men det är ju inget ovanligt. Sen hörde jag bara hans djupa ansträngda andetag och misstänkte att han lagt beslag på leverpastejen eller smörpaketet, vilka är två favoriter båda två. (Bläää)

Jag traskade ut i köket och hörde honom under bordet.


Där låg han och smaskade på en pannkaka tokungen!



Lyxfällan

Sitter här i soffan och har precis kollat på Lyxfällan. Jag förstår inte hur folk kan låta det gå så långt, över alla gränser. Jag är så tacksam att vi inte har några lån, krediter eller skulder. Har haft en kredit och det var det dummaste jag gjort. Köpte vår videokamera på avbetalning och den blev förmodligen dubbelt så dyr som om vi köpt den kontant, vilket vi likaväl kunde gjort. Men fick något speciellt erbjudande som var lockande just då, och tackade dumt nog ja.. Men det var ju i alla fall inte på några storslagna summor och det sabbade ju knappast nattsömnen som det hade gjort om man hade haft lyxfällan-problem.

En sak jag heller inte förstår är hur man kan leva på sin man/sambo. Jag skulle aldrig räkna helt med någon annan utan vill gärna betala för mej. Sen att man betalar en mindre del om man tjänar mindre är ju en sak, men man betalar ju, procentuellt på inkomsten, lika mycket i alla fall. (Kan man säga så? Procenuellt på inkomsten? hmm. )

Men, alla är ju olika och tur är väl det. Jag är nog ganska ekonomisk, fast ändå inte snål. Jag shoppar det som behövs, men överöser oss inte med saker vilket känns ganska meningslöst. Jag köper gärna bra grejer, gärna märkes skor och ytterkläder som håller bra, men är heller inte emot att hitta det begagnat. Förstår inte varför man ska lägga mer pengar på något bara för att man har pengar till det, när man kan få något minst lika bra mycket billigare. Desto mer kul kan man ha för sina pengar! Hittade ett par riktigt fina PAX kängor på Ella och pipens skattkammare idag för ynka 95 kronor, men tyvärr var det fel storlek. Dom såg ut som nya, så det hade varit perfekt. Får se om vi hittar några andra fina i morgon, för då ska jag och Theo storhandla på City gross och ta en shoppingrunda på stan tror jag. Kanske sparar det till lördag, vi får se.


Snygg pose!

Vart hittar jag tiden?

Theo har fortfarande feber, men det ligger bara runt 38 grader, skumt. Han känns svullen på halsen och ser ut att ha ärvt mina mandlar, man ser knappt ner i halsen på han. Snarkar som en hel karl för han också dessutom. Micke fick ta lite komp idag på förmiddagen när jag gjorde min tenta, men nu är han på jobbet. Jag har hunnit med lite skolarbete men långt ifrån så mycket som jag behöver. Om Theo ska fortsätta vara sjuk såhär mycket så vet jag inte vart jag ska hitta tiden till att plugga?

Det positiva med denna veckans sjuka är att han är väldigt pigg och glad i alla fall. Inte alls så gnälligt som det brukar vara när han är sjuk. Så vi har haft riktigt mysigt och roligt tillsammans här hemma och jag hoppas dagen fortsätter så.

Vad skulle man göra utan sin guldklimp?


Theo älskar banan! Här har han precis haft näsblod, stackarn.
Och nu har jag äntligen fått mitt underbara halsband jag beställde, kan fixa
en bättre bild så småningom.

Hur kunde jag tro det?

Tänkte att jag skulle plugga till tentan i morgon, men hur kunde jag tro det? Klart att Theo passar på att bli lite sjuk då. Han har visserligen bara runt 38 grader och är lite småförkyld, men ändå.. Det blir ju inget dagis och därför inget plugg heller! Får hoppas han sover flera timmar sen, när han är sjuk så väcker jag ju såklart inte honom, då får man sova så länge man vill!

Spelkväll, ettårs kalas och besök

Det blev en trevlig spelkväll med Jennie och Tim i lördags. Spelade plump, yatzy och gurka (!?). Alltid lär man sig något nytt av dom där ö-borna. Korthus bygge blev det när övertröttheten tog över totalt när klockan blivit tolv.






Det blev en sen kväll och en tidig morgon, i alla fall för oss. Men det är inte så ofta man är uppe så länge i kombinaton med att man ska gå upp tidigt dagen efter så det är inga större problem. Tur man är ung, pigg och rask =)

Igår var det dags för Adrians ettårs kalas, och där var det full rulle vill jag lova. Folk överallt och massa bus i barnen.


Theo ska pussa Adrian under bordet


Undra vem som är mest nöjd?


Här är en som är nöjd i alla fall! Mickie klossarna fick han av oss.

Nu har jag precis röjt undan efter dagens middag. Blev stuvade makaroner, stekt korv och rivna morötter idag. Inte min favorit precis men det funkar ibland. Korv/kötbullar och makaroner är inget som vanligtvis serveras till middag här, men till lunch ibland när inte jag är hungrig så äter Micke och Theo det, bara jag som är kräsen.

Nu kommer snart Malin, Benny och Sigge på besök. Alltid lika trevligt!


Regn, bio och bus

Nu kom vi precis in efter en promenad hem i regnet ifrån mina föräldrar. Eller ja, jag och Theo gick och Micke körde bil. Vi tröttnade på att vänta på att alla andra skulle titta färdigt på den där pirat filmen. I alla fall jag, Theo var tacksam för han fick ju godis för att han skulle vara tyst när jag råkade göra något annat, hmmm.

Jag är tacksam för att jag tog den där promenaden hem för nu fick jag ytterligare ett bevis på att en grej som jag köpte till mitt hår verkligen fungerar bra. Blev tipsad av Jennie och hennes syster när vi va på stan i torsdags så jag slog till. Den ska skydda håret ifrån plattångs-värmen och hålla det platt även om det blir sådär blött och fuktigt ute. Det blir även otroligt mjukt och mycket finare! Som ett nytt hår med andra ord.


Kostade dessutom bara 65 kronor, och det är det helt klart värt det dubbla
om det tänker fungera såhär bra!


Igår kväll var jag, Micke, Tim och Jennie på bio och såg Patrik 1,5. Riktigt härlig film med många goa skratt. Tog ett par rundor yatzy efteråt innan det var dags att sova. Idag har dagen tillbringats hos la familla och nu badar Theo efter vår regnpromenad. Ikväll blir det lugnt och skönt, Tim och Jennie kommer nog och spelar spel eller så sen - mys.



Eftersom jag har varit dålig på att blogga så bjuder jag på bilder ifrån gårdagen också. Åkte till stan och lekte i lekparken med Theo och Thilda.


Rutchkanan e skoj!


Tittut


Thilda var inte på foto humör

Efter det blev det en tur till McDonalds för en uppskattad lunch. Ibland får man lyxa till det. Det bästa var att man fick böcker i Happy mealen, så jag tog också en sån. Så vi fick tre olika böcker på köpet, inte helt fel.





Vi avslutade stadstrippen med ett besök hos Therese, Henke och Jonah där vi fikade och busade. Mattias, Simone, Adrian, Markus och Kristel kom också förbi så det var fullt hus och massa liv vill jag lova. I morgon är det dags för lilla Adrians ettårs kalas så då är det dags för fullt ös igen, det blir skoj! Har varit mycket denna veckan, alltid skoj att träffa alla.

Åka buss

Jag ska snart ta bussen, ja ni läste rätt - bussen. Hur ofta händer det då? Ska i alla fall in till stan en runda med Jennie och se om jag hittar en perfekt "hålla-håret-platt-produkt".

Sitter här och väntar spänt på ett svar ifrån min jag-tror-jag-kan-trycka-ner-alla-med-mina-kommentarer lärare. Mig trycker hon minsann inte ner och eftersom det dröjt ett dygn sedan jag skickade mitt mail till henne nu så kanske hon insåg att hon faktiskt inte hade rätt i denna frågan!? Hoppas kan man ju alltid göra.

Händelserik dag

Har hunnit med en hel del idag. Batteriet på kameran dog häromdagen och jag har glömt ladda den, så det är dåligt med dokumentation i bildform. Jag och Theo började dagen med ett besök i simhallen. Öppna förskolan har ju vissa speciella tider då man får bada gratis där, så då kan man ju passa på! Theo älskar att bada där och är som ett riktigt sjöodjur. Han ska hoppa ifrån kanten och gå där det är som djupast med sina puffar på armarna.

När vi kom hem var han ute med sin pappa en stund och sen bakade vi kärleksmums. Börjar ladda upp inför det kommande två års kalaset. Nu är Theo stor kille och kan berätta att han ska fylla två år. Han visar ett finger ifrån varje han och säger: Duus. Jag har sagt det förr och säger det igen, han skulle nog blivit fransk.

På eftermiddagen fick vi besök av Jennie som åt middag med oss idag. Hon fick såklart smaka på våra goda kakor också. Efter lite tjejsnack och bus så skulle Jennie iväg och jobba och vi begav oss till Mickes moster, eftersom hennes sambo fyller 65 år idag. Såå, mycket kakor och tårta har det blivit idag. Inte Theo emot i alla fall, haha.

Nu är det Greys anatomy så därför avslutar jag här och så hörs vi i morgon igen - med bilder också.

Frukost drop-in

Nu har jag precis kommit hem efter att ha lämnat Theo på dagis. Innan jag åkte därifrån avnjöt vi en riktigt god frukost, a la hotellfrukost, tillsammans med andra barn, föräldrar och personal. En riktigt rolig och mysig idé! 


Bilderna är lånade ifrån
förskolans hemsida. Såna små söta bord sitter som stora barnen och äter vid. Och till dom stora barnen på en småbarnsavdelning räknas ju då bl.a. Theo. Här se ni också den underbara människan som gör maten på dagis. Allting gör hon ifrån grunden. Här är det minsann inget halvfabrikat inte, köttbullarna rullar hon själv och kräm kokar hon! Det är grejer det.

Så nu blev det lite gratis reklam för Bastasjö förskola innan jag ska sätta igång och plugga.


Finn ett fel på bilderna







Här ser ni alltså Jonna i en hästhage! Tillsammans med Jennie och Theo också. Vi var på Grönadals ridskola där J:s kompis red igår och hälsade på lite. Måste ju erkänna att jag var lite nervös, men det var trevligt! Theo tyckte den prickiga pippi hästen va spännande, men han vågade bara klappa dom lite lite med fingerspetsarna. Ändå skulle han helst gå själv, eller skulle Jennie bära. Gullungen! Kvaliten på den första är inte så bra men Theo var i farten och skulle ta mobilen när hon tog kort.

Ny design!

Sådär, nu var det lite nytt utseende på bloggen. Tack Lina! Och lite små pill har jag faktiskt rett ut att göra själv till och med. Önskar att man var lite mer haj på ps och html-koder.

Dagen har varit lugn.Skulle bara hämta ett plättjär hos Theos morfar, men blev kvar här. Theo ville hjälpa honom att tvätta bilen (och sej själv, och sin mamma) och så slutade det med att jag stod här och stekte plättar istället. Nu sover Theo och när han vaknar ska vi dra oss hemåt så han hinner träffa sin pappa lite innan han börjar jobba vid sju ikväll igen.

Kvällen blir lugn. Hade helst velat se reprisen av DH och sen Gossip girl också, men det blir inget med det när man har en Theobus. Ensam mamma söker däremot ska jag se. Så har han inte somnat till åtta så blir det mys i soffan då! Gissar att eftermiddagen också kommer att spenderas ute, ser ut att vara härligt väder nu. Sen ska man ju laga mat också - tråk. Nu ska jag gå och umgås med bror och J.

Utmaning

SAKER OM DIG SJÄLV:

1. Är du singel? - Nepp

2. Är du lycklig? - Joo

3. Är du uttråkad? - Uttråkning är min olycka i livet så jag försöker vara det så sällan jag kan

4. Är du ledsen? - Nej da

5. Är du italienare? - Eh nej

6. Är du cooling? - Nja


 DITT KÄRLEKSLIV:

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? - Till viss del

2. Har du någon gång blivit sårad? - Ja det har vi nog alla

3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt? Jo

4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom? - Förmodligen

5. Har du strulat med någon under de tre senaste veckorna? Näe det vill jag nog inte kalla det

6. Gillar du någon just nu? - Jajamensan


SENASTE:

1. Telefonsamtalet du fick? - Min pappa

2. Personerna/personen du var med? - Theo, mamma och pappa

3. Roligaste grejen som hänt? Den passar jag på

4. Personen du senast smsa med? - MIn älskling

5. Du tillbringade natten med? - Theo kom och kröp ner hos mej i natt - myys

6. Du kramade? - Theobus


Kan själv

Theo är ett riktigt trots-monster nu. Det är väldigt mycket kan själv. Häromdagen när vi lagade mat så fick han en kall pommes innan jag satte in dom i ugnen. Han ville ha fler och jag förklarade att dom var i ugnen. Han plockade fram grytlapparna ur skåpet, puttade bort mej och försökte öppna ugnen. Gissa om jag dog i skratt! Vi brukar ju alltid be honom stå en bit ifrån ugnen när vi öppnar den pga värmen. Så därav "bortputtningen". Sötunge.

Idag när jag frågade om han ville ha välling innan han skulle sova så sa han såklart ja. "Då går mamma och gör det", sa jag. "Ne, Tette", säger ha då och pekar på soffan där jag ska sätta mej. "Nej men mamma gör vällingen", säger jag. "Neee, däää", säger han och pekar argt vart jag ska sätta mej. Jag sätter mej i soffan och han traskar ut med bestämda steg i köket. Väl där inser han att det inte var någon lysande idé att göra den själv, så då dög mamma ändå!


Visade morbror och morfar att han kunde spela Wii själv också.

Mariocart och skoskåpet

Theo-bus



Här har det varit full rulle hela eftermiddagen. Jag åkte och handlade kvällens middag innan. Det blev en sån där lång baguett med köttfärsfyllning samt paprika, också med köttfärsfyllning. Hade lite olika köttfärs i de olika sakerna dock. Till det hade vi ris och sallad. Mumsigt! Fick tipset av Jennie, som för övrigt snodde min lillebror Tim ikväll - harkel.

Just nu badar Micke och Theo och snart är det sovdags för lillemannen. När han somnat blir det Mariocart spelande för hela slanten. Lite popcorn och andra godsaker måste man också ha till såklart!



La upp bilder på vårt nya skoskåp i hallen och efter lite övervägande så flyttade jag det närmare dörren istället.

Före





Efter



Det blev nog bättre efter, eller vad säger ni? Ibland är det bra att man inte skruvar fast grejerna direkt. Sen ska det upp två småkrokar där bredvid också - tids nog.


Öppna förskolan

Här har det varit dåligt med uppdateringar, men ibland finns inte lusten helt enkelt och då är det bättre att låta bli.

Senaste dagarna har varit dryga med ögoninflammation och mina täppta bihålor, men idag är vi som nya människor. Eller ja, nästan i alla fall. Theos ögon är i alla fall bra så idag var vi på öppna förskolan. Skulle badat med Malin och Sigge egentligen men tyckte det kändes lite onödigt med klor i ögonen, då kanske det retar upp dom igen!

På ÖF var det trevligt, det är lite roligare folk där nuförtiden än var det var på fredagar förut. Babycafeét däremot kan man sakna, där blev man som en liten grupp och det va jätte trevliga mammor som var där.




Ikväll kommer pappa, Tim och Daniel hit och äter med oss. Mamma ska ha sina jobbarkompisar hemma innan dom ska åka till Ladies night. Så vi får väl se vad vi ska hitta på för kul mat att laga. Någon som har något tips?


Kycklingfilé i Uncel bens sötsura sås med ris och sallad är lätt och gott!


Röd=Döörr

Allt tvättande av ögon och händer och handduks bytande igår tyckts ha gett resultat. Idag är Theos ögon bara röda, inget kladd - än så länge. Hoppas på det bästa nu! Idag blir det till att byta alla sängkläder, byta ut Theos snutte och tvätta kuddarna i soffan. Ser ju inte ut att behövas någon ögonsalva i alla fall utan mitt eget arbete tycks räcka!

Igår lärde sig Theo säga röd, och det va också första gången han hade med bokstaven r i ett ord. "Dööörrr" lät det, haha. Istället för , så säger han typ "sööö". Och när mamma fårgade han om han kunde säga två så sa han något i stil med "duus". Han skulle nog varit fransk! (Då kan ni ju ana betoningen)


Nya tag

Det var bara att bita i det sura äpplet innan idag och efter lite fokuserande på skolan och Mariocart medan Theo sov så samlade jag på något konstigt vis lite positiv energi. Vi bestämde oss för att gå ner till mor och far och äta lite middag. Dels skulle vi få lite frisk luft på vägen och samtidigt lite miljöombyte. Theo är ju pigg för övrigt så det är ju mest smittorisken som är det dryga. Och att vara ute är ju inte heller så lämpligt eftersom drag i ögonen knappast lär snabba på en förbättring. Men en promenad på tio minuter gjorde nog varken till eller från i alla fall.

När vi kom hem blev det mys i soffan. Ringde först min kära faster, som hade ringt när vi var iväg, medan jag plockade undan på Theos rum. Alltid lika trevligt att prata och om en månad syns vi förhoppningsvis på en släktings kalas. Håller alla tummar och tår för att det blir av och ser fram emot att få träffa massa släktingar som jag inte sett på flera år. Min pappas kusin t.ex. som dessutom fick en son, Hugo, samma dag som Theo föddes. Hur stor är den chansen då? Hon heter Johanna, kallas för Jonna av sina vänner, och vi är (var i alla fall) ungefär lika blonda och smala. Trist att man inte har någon kontakt! Om det blir av så blir det en natt på hotell med underbar hotell frukost och det, det är ju aldrig fel.

På tal om födelsedag. Om en månad är Theo 2 år. Helt ofattbart!








Pippi hittar en spunk

Sitter i soffan och kollar på när Pippi letar efter vad en spunk är. Och jag kan säga att jag får snart spunk. Nu har Theo fått ögoninflammation också. Kan det inte vara bra nu? Jag är så trött på att bara vara hemma!!

Jag är gärna hemma med Theo - mer än gärna. Men att vara hemma och inte kunna gå ut och hitta på något, det är jag bokstavlig talat väldigt trött på nu. Det är ju inte så att det är någon annan som stannar hemma för min skola klassas ju inte som så viktig i det fallet. Jag vill också vara viktig! Jag vill också göra något viktigt! (Det jag gör nu är egentligen det allra viktigaste för mej, men ni förstår nog vad jag menar!) Jag vill inte bara vara hemma och torka snor och kladdiga ögon. I alla fall inte varje vecka.

Nu ska Micke köra och handla. Jag lovar, jag skulle inte alls vilja byta plats med honom. Kunde inte jag fått ta hans kort och åka o handla istället? Nej men han va ju tvungen att hämta någon jätteviktig färg till någon annans bil som säkert ingen annan hade kunnat göra. Han ska gå till jobbet vid tre vilket hade känts som en befrielse för mej just nu. Jag känner mej som en uttråkad fånge i mitt egna hem! Missuppfatta mej inte nu, jag älskar Theo över allt annat och man tar sig igenom allt - såklart. Men mitt uppe i allting så måste man få lov att få ett.. (jag lånar ett bra ord av dig) PSYKBRYT!

Slut gnällt.
 

Ett evigt hostande

Theo han hostar och hostar och det verkar aldrig vilja ge med sig. Börjar fundera på om det är någon dold sjukdom bakom det hela för han är verkligen inte sig själv. Man har ju hört om barn som gått med lunginflammation osv utan att läkarna märkt något. Men å andra sidan så har han alltid ihållande hosta efter varje förkylning typ, men man glömmer snabbt. Tror inte humöret brukar vara såhär påverkat i alla fall.

Från det han vaknade idag vid halv sju till hans somnade igen vid elva tiden så skrek och gnällde han nog 80% av tiden, och det är verkligen inget som tillhör vanligheten. Har varit så senaste veckan och nu börjar mitt humör tryta. Man är väl bortskämd som har en nöjd och glad kille annars!

Micke jobbar eftermiddag så får se vad jag och Theo hittar på sen. Funderar på att åka in till stan och klippa honom, nu är det verkligen ett riktigt troll rufs han har! Men tänker inte klippa bort hela kallufsen ännu, möjligtvis sen till sommaren om jag känner mej redo då =)



Igår badade Theo och hans pappa medan jag fick kolla på säsongspremiären
av Gossip girl. Sen somnade Theo gott när han fick välling lagom till Ensam
mamma söker. Allt handlar om tajming ;)

Öppet hus och dop

Helgen har sprungit iväg i en rasande fart som vanligt. Thilda har varit här sen i fredags och nu hämtade hennes morfar precis henne här. Theo sover som en stock och Micke gick också och la sig en stund nu, han har varit snäll och gått upp med barnen både igår och idag - tack. Känner mej fortfarande inte helt hundra men har i alla fall ingen feber, den försvann på en dag. Däremot är jag igenkorkad i hela hjärnan känns det som och har ont i bihålorna. Får knapra rinexin.

I går var det öppet hus på Theos dagis så vi åkte dit med Theos mormor, morfar och morbror Daniel för att äta lite bullar, eftersom det var kanelbullensdag. Theo och Thilda busade runt och Theo visade oss alla var han hade sin plats vid bordet och var alla leksaker va osv...

Jag ska strax hoppa in i duschen, för när grabbarna grus vaknat och vi slängt i oss en snabblunch så ska vi på dop. Idag ska nämligen lille Felix döpas. Samtidigt ska Idas kommande födelsedag firas så det ska bli trevligt.



Theo hjälpte mej att baka kladdkaka häromdagen

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Angelica och eftersom jag bara ligger hemma och har tråkigt så passar ju det bra. Micke var så snäll och tog med sig båda sina barn ut till Hasslö så jag får vila mej frisk.

1. Vad heter du? Jonna Maria Josefine Närkfors
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Jag är nog en Jonna faktiskt 
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Hette Josefine första veckorna i mitt liv
4. Vilket stjärntecken är du? Jungfru
5. Vilken årgång är du? -86a
6. Vart bor du? Nättraby
7. Bott utomlands? Nepp
8. Flyttat antal gånger? Åtta gånger 
9. Vart skulle du vilja bo? Trivs bra här
10. Vilken skolklass? Läser till undersköterska
11. Vad vill du bli när du blir äldre? Om jag bara visste. Jag vill göra något viktigt. Så att jag själv får känna mej viktig och att det jag gör är viktigt för andra.

UTSEENDE
1. Hur lång är du?
172 kanske
2. Hur mycket väger du? Har inte vägt mej på en hel evighet
3. Hårfärg och frisyr? Blond och lagom långt och lite uppklippt
4. Ögonfärg? blå-gråa
5. Mest nöjd med? Att det inte syns att jag varit gravid
6. Minst nöjd med? Fötterna
7. Skostorlek? 39
8. Glasögon? Näe men skulle nog behöva ibland
9. Gar du några piercingar/tatueringar? Har haft i navlen

FAVORITER
1. Filmer? Oj det finns många bra. PS I love you va grymt bra!
2. Låtar? Finns för många bra för att nämna en
3. Årstider? Vår/Sommar
4. Mat/dryck? Lövbiff är fint och till det föredrar jag cola.
5. Djur? Inte några, men ser mej själv som gudmor till lillebrors hamstrar, haha.
6. Färg? Svart, brunt och vitt.
7. Parfym? Kommer inte på vad den heter nu...
8. Tv-program? Oj, det går ju så himla mycket bra på TV nu. Singelmammor är bra. Maria Wern, DH, Greys anatomy, Ensam mamma söker osv..
9. Ämne i skolan? Medicinsk grundkurs var roligt
10. Sysselsättning? Pluggar, jobbar och umgås med familj och vänner 

KLÄDER
1. Vad använder du just nu för jacka? Min nya Ullaredskopia av Everest =)
2. Vad använder du just nu för skor? Till den jackan- gympadojjor. Annars svarta stövlar eller stövletter!
3. Favoritfärg på kläder? Svart
4. Favoritmaterial på kläder? Bomull kanske
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Behöver en massa baskläder typ linnen och toppar
6. Favoritaffärer? Gina och HM kanske
7. För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Inte mycket alls
8. Favoritmärke? Bryr mej inte så mycket om märket
9. Vad har du för byxstorlek? 26 eller 34
10. Vad har du för tröjstorlek? 34, S eller XS

BLANDAT
1. Vad heter din morfar?
Ove
2. Var har du i din:
a) Jackficka just nu? Kortfordral med körkort, visa kort m.m.
b) Jobbväska just nu? Har ingen jobbväska
c) Handväska eller liknande just nu? Massa pengar, presentkort, blomstercheckar, servetter och kvitton, haha.  
3. Vad är du beroende av? Theo
4. Vilket land kommer du i från? Sverige.
5. Vilken sorts lipsyl använder du? Använder inte något just nu
6. Vad tror du på? Mig själv
7. Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Pass
8. Vad köpte du senast? Massa mat på City gross
9. Har du nåt husdjur? Nej
10. Var bor du? Återigen, i Nättraby

Utmanar: Den som känner sej utmanad

Nu är det min tur


Idag kommer Thilda, så ikväll blir det fredagsmys här hemma



I natt vaknade jag med feber, så nu är det min tur att vara sjuk. Har ont i halsen och kroppen och känner mej allmänt seg. Väntar på en film, The Notebook, som jag tänkte lägga mej och kolla på. Ska bara äta lite frukost först. Har kollat över mina uppgifter och insett att jag faktiskt kan vara sjuk idag, och lägga skolan åt sidan. Är i stort sätt färdig med det mesta som ska vara inne i slutet på nästa vecka.

Namnsmycke

Fick pengar när jag fyllde år bl.a. till ett namnsmycke, och nu är det beställt. Gissa om jag längtar tills det dimper ner i brevlådan!


Bilen är lånad ifrån
www.solx.se

Understimulerad

Just nu vill jag verligen ha ett jobb, på typ 50%. Det hade varit perfekt! Jag får nog ta tag i att söka lite mer jobb, dom serveras ju inte på silverfat direkt. Man ska bara komma till skott också. Känner mej verkligen understimulerad just nu. Ändå att det är mycket i skolan så är det inget som är speciellt svårt. Det är ju på gymnasienivå så kraven känns inte speciellt höga på uppgifterna. Det jag menar är att det krävs inte så mycket för att göra sitt bästa, eller hur man nu ska säga. Sen e man ju såklart alltid nervös inför tentor, det kommer man väl aldrig ifrån.

Jobbet jag har nu tar kål på mej. Finns nog inget jobb som känns så meningslöst att gå till och som man får ut så lite utav. Jag gör det för att jag måste, eller mest för att jag vill ha lite extra pengar varje månad. Men det är så tråkigt att göra saker som man inte vill och man känner sig omotiverad. Samtidigt som det är viktigt att man förstår att ibland måste man göra saker man inte vill, bara därför att det är så.. Det är bara att bita i det sura äpplet helt enkelt!

Jag tycker det är viktigt att ma mål, och att kämpa för att nå sina mål. Då behöver man inte göra sånt man inte vill, utan man gör det för att komma dit man vill i slutändan...

Positiva människor, människor som vet vad de vill, som ser möjligheter och "ljuset" i/på allting. Människor som inte är bittra utan lever livet och gör det bästa utav varje dag. Det är människor jag beundrar och det är en sån människa jag själv vill vara.

Vad luddigt det blev, som vanligt när jag försöker skriva av mej.

Plugg, jobb och lite inredning

Har pluggat hela dagen och kommit en bra bit på vägen nu. Har tre arbeten att skriva och är halvfärdig med alla. Varför gör man inte ett i taget istället? Så är det när man vill kasta sig in i allt på en gång. Micke sover och Theo är på dagis så här är det lugna gatan. Tog mej en välförtjänt paus innan faktiskt och kollade på gårdagens avsnitt av Maria Wern - spännande. Det kolliderade ju med DH igår. Ikväll blir det ytterligare ett svårt val att göra - Greys anatomy eller Oskyldigt dömd? Dessutom jobbar jag till nio också så jag missar ju början, attans. Men jag får ju dricka choklad med Gynn på jobbet i alla fall - ett plus i kanten =)

Vi har hållt på med lite höstpyssel här hemma senaste tiden. Man måste ju komma i riktig höststämning nu.


Nya gardiner i vardagsrummet (hänger lite knas för att jag inte har lagt upp
dom än, dom e lååånga
)


Vi har en långsmal tråkig hall. Köpte en ny dörrmatta som täcker mer på
golvet, ni som har småbarn vet hur mycket som dras in. Perfekt sen när det
blir snö-blask. Trångt med vagn och skoställ dock..

Är sjukt trött på malmbyrån till vänster, men den rymmer ju mycket. Perfekt med en låda till rit och målargrejer, en till vantar och mössor osv osv.. På väggen till vänster ska jag hänga upp en svart ram som man kan ha tre kort i, men funderar också på om man skulle sätta upp en spegel istället. Sist vi skulle sätta upp den där så hann Theo välta ner den (medan den stod lutad mot väggen) med sin gåstol, så den är det ju i alla fall inget alternativ att sätta upp, haha.


Ett perfekt krypin till vagnen, men det ser trångt och ihoptryckt ut eftersom
hatthyllan är där över också. Men det är praktiskt. Vad ska man göra, kan ju inte
gärna ha vagnen ute, tss.


Så löste vi skoställs problemet. Det sitter inte fast ännu, men skorna är
i alla fall på plats.


Vet inte om vi ska sätta det på mitten av den lilla väggen, eller om man ska
ha småkrokar till barnens jackor där bredvid, över Theos ryggsäck.
Vad tycks?