Påskhelg med underbart väder

För bara ett par veckor sedan skruvade Micke ner Theos snögubbe som han haft i sitt fönster sen första advent. (Jag lovar, den har inte varit tänd sen början på januari ;-) ) Men man säger väl att julen varar till påsk, inte sant? ;-) Hur som helst så inledde vi påskhelgen igår med att tillbringa största delen av dagen hos Ida, Felix och Linus. Barnen busade och hade så kul, vi fikade, pratade och åt lunch tillsammans. Vädret var helt underbart så efter en halvtimme mot husväggen var man som en kräfta i ansiktet!

När vi körde därifårn ville Theo säga hej till Wille så vi stannade till där en stund för att invänta att Micke skulle sluta jobbet. Vi handlade precis som resten av Karlskronas befolkning och då uppskattar man verkligen Coop och deras shop express!

På kvällen var vi hos Pappa och Kicki med mina kära syskon och Carro. Vi fick god mat och en fin påsktårta till efterrätt. Hade en jättetrevlig kväll men Melvin bröt ihop totalt vid åtta tiden, han som var som ett solsken hela dagen för övrigt! Kan ha varit tanden som bestämde sig för att spricka igenom just igår. Så, välkommen Melvins första tand!

Idag har varit raka motsatsen till igår - vi har inte gjort nånting. Bara varit hemma och slappat och njutit av vädret. Vilken lyx det är att vara föräldraledig! Dagen började ju i och för sig mindre lyxigt. Melvin bajsasde inte igår, så idag kvart i sju kom både gårdagens och dagens ranson. På hela han, sängen och ja.... Av med alla kläder, tvätta av, in i badrummet. Där kissar han på hela golvet. Torka golvet, bada, klä på. Sen kröp vi ner och myste i en halvtimme till i sängen och klockan åtta kom brossan också upp.

Sen har Theo fått bestämma över denna dagen. Vi har varit på cykelbanan här bakom i skogen, lekt lite i lekparken, ätit glass strut på altanen, lekt i trädgården och Theo har lekt med vatten! Skönt när brossan sover länge i vagnen så man har sin mamma för sig själv!

Nu vaknade han dock där ute ser jag så nu ska jag hämta in lillskatten! I morgon ska vi till Hasslö, annars blir det nog en lugn helg. Skönt!

Glad påsk på er alla!


Mina älskade trollungar <3



Tuff vecka

En tuff vecka lider mot sitt slut - äntligen. Melvin fick hög feber i måndags kväll och i tisdags var hans förkylingsastma värre än nånsin. Han hade jättejobbigt med andningen och var ju därför inte alls på humör. Mycket gnäll, skrik och tårar blev det! Ringde 1177 som bad oss åka direkt till VC för att någon skulle lyssna på honom. Där blev det inhalering av ventolin och betapred. Hans vanliga "förkylningsdosering" var 2 puffar pulmicort och 1 airomir 2 gånger om dagen, nu blev det istället 4 gånger om dagen + extra airomir emellan de tillfällena. Dessa dagarna har det alltså blivit minst 16 puffar hemma + inhalation 2x2 gånger om dagen. Mycket medicin i hans lilla kropp..

Natten till onsdagen var HEMSK. Så jobbigt att se sin lilla skatt ha det så jobbigt. Vi satt i soffan största delen av natten, men han var otröstlig stackarn. På onsdagen begav vi oss återigen till VC eftersom han bara blev värre och värre. Helt blå/lila runt ögonen och vit i ansiktet. Ingen ork alls hade han. Mer ventolin och remiss till barn.

På barn blev det inhalering av adrenalin och betapred. Torsdagen och fredagen var vi där både morgon och kväll för inhalering och mer betapred. Mycket sjukhusbesök blev det denna veckan med andra ord och jag har sällan uppskattat frisk luft så mycket som nu. Man känner sig så jäkla instängd där inne, luften är kass och man blir galet torr i munnen. Theo har varit med vid en del tillfällen och han är fantstisk. Så duktig och hjälpsam min stora kille. Han har fått ta hand om Melvins "belönings grejer" man får när man går till doktorn och ingen var nöjdare än Theo!

Nu är Melvin mycket bättre och igår började han le lite igen. Har nog aldrig uppskattat ett leende så mycket kan jag säga. Har varit en tuff vecka med mycket oro och mycket lidande för vår lillprins. Det har tagit hårt på han och vikten har påverkats, men snart är han back in track vår lille kämpe!

I helgen har vi i alla fall passat på att njuta av det underbara vädret. Altanen är så gott som färdigtvättad och idag har vi grävt ut där uppfarten ska breddas. När vädret är fint får man ju passa på att jobba ute!


Våran torsdag


Nöjd bebis i snygga bidén i vårt underbara badrum ;-)

Har haft en helt perfekt torsdag idag. Micke har varit ledig och det är alltid lika härligt att vara lediga tillsammans. Jag fick sovmorgon och efter det blev det långpromenad med Jessica. Solen lyste och man blev tokvarm, sen rätt vad det var när vi kom ut vid havet så blåste det storm. Blev mycket knäppa upp jackan, knäppa jackan, knäppa upp jackan... Det var en skön promenad i alla fall och det är alltid trevligt med sällskap när man går!

På eftermiddagen blev det babycafé. Trevliga mammor att prata av sig lite med och Melvin gillar verkligen att vara där och spana på dom andra bebisarna! Under tiden vi var där va Theo och Micke hos logopeden. Sista gången för den här "terminen", sen ska vi tillbaka i höst. Han har ju haft en hörselnedsättning pga vätska bakom trumhinnorna och därför "kommit efter" i talet. Han har svårt för vissa ljud eftersom han hört annorlunda innan, men det går verkligen framåt. Mammas duktiga kille!  


Sötfisen! 1,5 år gammal på Orust. Vad tiden går!

När vi kom hem var det dags att börja förbereda för kvällens middag. Marie, Andreas och barnen kom och vi hade några trevliga timmar tillsammans. Åt god mat, barnen härjade runt och vi fick umgås lite! Alltid lika trevligt.


På tal om mat, gröt är rätt gott nu!