Tuff vecka

En tuff vecka lider mot sitt slut - äntligen. Melvin fick hög feber i måndags kväll och i tisdags var hans förkylingsastma värre än nånsin. Han hade jättejobbigt med andningen och var ju därför inte alls på humör. Mycket gnäll, skrik och tårar blev det! Ringde 1177 som bad oss åka direkt till VC för att någon skulle lyssna på honom. Där blev det inhalering av ventolin och betapred. Hans vanliga "förkylningsdosering" var 2 puffar pulmicort och 1 airomir 2 gånger om dagen, nu blev det istället 4 gånger om dagen + extra airomir emellan de tillfällena. Dessa dagarna har det alltså blivit minst 16 puffar hemma + inhalation 2x2 gånger om dagen. Mycket medicin i hans lilla kropp..

Natten till onsdagen var HEMSK. Så jobbigt att se sin lilla skatt ha det så jobbigt. Vi satt i soffan största delen av natten, men han var otröstlig stackarn. På onsdagen begav vi oss återigen till VC eftersom han bara blev värre och värre. Helt blå/lila runt ögonen och vit i ansiktet. Ingen ork alls hade han. Mer ventolin och remiss till barn.

På barn blev det inhalering av adrenalin och betapred. Torsdagen och fredagen var vi där både morgon och kväll för inhalering och mer betapred. Mycket sjukhusbesök blev det denna veckan med andra ord och jag har sällan uppskattat frisk luft så mycket som nu. Man känner sig så jäkla instängd där inne, luften är kass och man blir galet torr i munnen. Theo har varit med vid en del tillfällen och han är fantstisk. Så duktig och hjälpsam min stora kille. Han har fått ta hand om Melvins "belönings grejer" man får när man går till doktorn och ingen var nöjdare än Theo!

Nu är Melvin mycket bättre och igår började han le lite igen. Har nog aldrig uppskattat ett leende så mycket kan jag säga. Har varit en tuff vecka med mycket oro och mycket lidande för vår lillprins. Det har tagit hårt på han och vikten har påverkats, men snart är han back in track vår lille kämpe!

I helgen har vi i alla fall passat på att njuta av det underbara vädret. Altanen är så gott som färdigtvättad och idag har vi grävt ut där uppfarten ska breddas. När vädret är fint får man ju passa på att jobba ute!


Kommentarer
Postat av: Therese

Gud vad skönt att höra att han är bättre!! Inte kul att sitta brevid och känna sig så hjälplös när man ser hur jobbigt han har det. Skönt att det äntligen har vänt!!! KRAM :)

2011-04-18 @ 08:11:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback