Dagens bästa köp

Jag har dåligt samvete, eller nej det har jag inte alls. För jag behöver absolut inte tänka på figuren så jag kan vräka i mej hur mycket gott jag vill. Men popcorn fem dagar i rad, där går gränsen för mej. I morgon får det bli fruktsallad.

Hittade en ny jacka idag, det blev kärlek vid första ögonkastet. Precis en sån jacka jag behöver, helt enkelt jätte bra. Så nu har jag inte bara Månsson/Närkfors att älska utan även Didrikson.

En tand!!

Theo´s första tand har äntligen tittat upp. Bättre sent än aldrig!
Vi har varit ute på morgon promenad och varit och handlat bröd till pappan som ligger och sover. Jag åt upp det sista innan så tänkte vara lite snäll ;)

image42
Inte från dagens promenad, den är från i våras nån gång.

Barnsligt?

Ibland så känner jag att jag är för snäll, att jag finner mej i saker som jag absolut inte borde. Jag har alltid varit den mer blyga och tillbaka dragna typen utåt som svarat "spelar ingen roll" när någon frågar om jag vill ha mjölk eller cola att dricka till maten. Klart som fan man vill ha cola, men jag har aldrig vågat ta för mej riktigt! Men med åren har man ju "tuffat till sej", det var väl under gymnasie tiden mitt sociala liv fick en vänding. Helt plötsligt upptäckte man att det var ju inte farligt att ta kontakt och prata med folk man inte kände så väl.

Det var inte detta jag ville berätta egentligen utan det jag ville komma till var att idag hände en i mina ögon ganska hemsk sak (okej, hemsk kanske var lite att ta i) och jag tänker då absolut inte finna mej i det!
Vi har väntat och väntat på att dom nya Emmaljunga scooter vagnarna ska komma in och bestämt oss för en färg, vilket folk i vår omgivning varit medvetna om. Men lik förbannat så är det väl någon som ska gå o resevera en exakt likadan vagn ändå att personen ifråga själv sa att dom skulle ta en annan för det är ju inte kul o ha likadan.
GAAAAH, detta gör mej upprörd.
När jag blir irriterad så blir jag det på riktigt, det är inget man kan undgå att märka! Hoppas inte du gjorde det i alla fall.

Fit for fight

Nu är man redo för en ny dag med nya äventyr. Prinsen sover lite och snart ska vi åka till stan o hämta lilla Thilda. Sen blir det käka lunch o sen lekparken. Idag lyser solen och då blir man sådär extra glad däremot är det ju rätt kallt, får nog gå och köpa en ny mössa till Theo, tänkte jag skulle kika på Po.p sen. Igår kväll när vi var ute i lekparken var han alldeles kall om öron o händer ju den lille stackaren.
Har nog inte nämnt det innan men för ca en månad sen började han att släppa taget och gå ett par steg själv så snart lossnar det nog. Så har man en tultande liten pingvin runt benen :)

Hösten och allvaret

Nu kommer hösten och med den kommer allvaret. Alla tv program drar väl så smått igång nu, skönt så man har något och glo på om kvällarna. Jag ägnar för mycket tid åt datorn. Även aktiviteter som t.ex. öppna förskolan sätter igång, härligt så man kan aktivera lill prinsen. Nu fryser man ju typ när man går ut. Helt hemskt. Micke sa att Theo hackade tänder idag när han gungade, men vilka tänder då? Den stackaren har ju inga. Jaja, dom kommer innan han gifter sig.
Men, till allvaret i rubriken. Insåg att det kanske inte är så mycket mer än två månader tills jag ska börja jobba igen!? Herregud. Mycket blandade känslor. Svårt när man inte vet vad man ska göra heller. Ena stunden känner man att "wow, nya utmaningar, hätigt, verkligen skit kul", sen nästa stund så får jag ångest när jag tänker på att lämna lillemannen på dagis! Men då kommer man ju lixom till fas 2 i familjelivet på något vis.

Tror jag ska köpa en almenacka. Man ser så viktig ut när man har det, vuxen poäng på det ju. Men då måste jag börja använda väska med ju. Så kanske jag slipper glömma plånboken på bion nästa gång.

Övningsgår

Idag har varit en riktig slappe dag med pizza o sånt som tillhör. Vädret har ju inte varit så normalt idag, ena stunden solsken och nästa stund ös regn. Hann i alla fall gå till affären och köpa mat till Theo mellan skurarna idag. Sen var vi ute i lekparken nu ikväll och Theo fick övningsgå i sina Adidas goodyear, för nu verkar det ju som gympa sko säsongen är här för att stanna!

Jag funderar på att övningsgå till sängen nu såhär efter en jätte bra film på femman och en uppdrucken vinare.

Underbar och älskad av alla

Skulle ni rekomendera att dricka tetra pack vin som stått öppet i kylen sen igår kväll?
Känner att jag skulle behöva ett par glas när lillemannen somnat.

För övrigt så såg vi Underbar och älskad av alla igår på bio. Rolig film får jag lov att säga.
Det var första filmen jag såg efter att jag läst boken (tror jag) och jag kan ju säga att det var både på gott och ont. Var kul att få en bild av det hela, se vad som stämmer med bilden man får i huvudet när man läser. Men man blir ju också lite knäpp i huvudet när man bara sitter och tänker att "vad hände nu, vad sa hon då, vad gjorde dom efter det" osv. Men den får tre och ett halvt plus utav fem möjliga av mej!

Hänt i veckan

För en gångs skull har det hänt ganska mycket i mitt liv, ja inga stora grejer alltså men har hittat på en del i alla fall.
Jag brukar ju vara hemma fru om dagarna, som städar, tvättar, diskar o lagar mat och om kvällarna när Theo sover så förvandlas jag till en "ensamvargs-soffpotatis".
Härmodagen var Mickes kusin o hans tjej här. Stooor mage hade hon fått nu. Så snart blir det fler bebisar i släkten. På något vis så kom vi in på att börja prata om gamla mobiler som av vissa anledningar tappade sin funktion för.. Ja jag vet inte hur längesen det var men det var samtidigt som stormen Gudrun härjade runt. Vi provade att starta igång telefonerna men smarta som man var på den tiden så hade vi personliga säkerhets koder som man knappast kommer ihåg nu. Smart som man är så googlade jag på "säkerhets koder nokia" och hittade en sida där man med lite knep och knåp kunde få fram en ny kod och vips så var vi ett gäng telefoner rikare! Dock var det bara comviq som funkade men tyckte det var ganska roligt ändå.
Snacka om att man fick sig en sentimenal stund den kvällen med alla gamla sms, mms, bilder och filmer man hade sparat. Hade spelat in en låt och i bakgrunden hörde man mig och Katta föra en diskussion om körkort bland annat, att jag bara hade tre körlektioner kvar eller vad det var! Så det är ju ca tre år sen nu.

Och på tal om att bli sentimental, kollade lite på AFV nu på femman och det var en tjej som skulle dra ut sin tand med ett snöre. Det har jag minsann aldrig vågat men jag kan komma ihåg känslan när man snurrade på tanden som hängde som på en tråd till slut. Vilken lycka när man la lilla tanden i ett glas och tand haren kom med en guld peng!


Vart ska vi åka?

Va på resebyrån igår och det finns i stort sett inga resor kvar i oktober/november till Egypten. Känns som att vi får vara lite mer flexibla. Vill ju gärna ha All-inclusive också. Så nu vill jag ha en massa tips på vart man ska åka för att få sol o värme i oktober-december. Kanske över jul? Vart har ni varit som rest vid den tiden??

Hur kul är detta?

ArtikelnummerBenämningStatus
4000499515Hemma hos MartinaRestnoterad
4000593431Sista andetagetRestnoterad
4000704170Mias hemlighetRestnoterad


Hur kul är det att få ett sånt mail på en skala?? Hoppas för deras skull att jag får mina böcker snart.

Lite anonymitet tack

Att skriva blogg är ju himla kul, man delar med sej av glada, roliga, mindre roliga eller bra saker som händer i ens liv. Alla vet vem jag är som skriver vilket är både på gott och ont. Man kan ju se det på olika vis. Vill man ha hemligheter så kan man ju köpa en dagbok med lås på ÖB för en billig slant och skriva så pennan glöder. Men jag vill skriva så folk ser det, dela med sig av mitt liv, mina tankar och funderingar.
Problemet i det hela är väl att jag nog egentligen skulle vilja vara lite mer anonym. Ibland hör man om folk som jag knappt känner som är här o läser, folk från kiruna kanske är här o läser, folk som står mej nära och folk som har stått mej nära läser. Mitt liv har varit rätt mycket på tapeten i denna staden vilket inte alltid har varit så roligt. Som en del som man träffat på som hastigast någon gång och råkar stöta på igen efter ett tag och då säger något i stil med "ja men det var ju du som gjorde si och som gjorde så och som kände den som jag kände som jag såg dej med på maxi förra veckan".
Just nu har jag precis det liv jag vill ha, men vägen har varit lång och krokig och mycket har gått förlorat (men SÅ mycket mer vunnet). Skulle jag skriva här vad jag känner om saker och ting så skulle det spridas som en lödeld genom denna skvallerstad.
Det är så skönt att vakna upp på morgonen (ändå att klockan oftast inte ens är sju) och krama sin älskade son (och man om han är hemma) och bara känna den kärleken. Att inte behöva vakna klockan elva o tänka "shit, halva dagen har gått o nu e säkert _den_ skitsur för att jag inte har ringt än".
Det jag ville komma till är att lite anonymitet hade inte skadat. Kanske en ny blogg dyker upp snart och då utan bilder och namn.

image41

Höst ute

När man tittar ut kan man tro det är höst, helt sjukt ju! Nu har man ju gett upp hoppet helt på att det ska bli en "sen sommar" också...

Theo var helt slut igår stackaren, febern steg och låg runt 40 grader så han bara sov o mös fram till klockan halv tre typ. Sen började det vända. Då fick han välling i stället för middag. Mer vätska är ju ett plus. Sen fick han lite gröt framåt kvällen o började bli ganska speedad. Små barn håller ju ofta igång trots feber (att dom orkar!?). Natten blev lugn och idag vaknade han feber fri. Skönt.
Men, som ni förstår så blev ju ingen resa bokad. Så veckans "mål" är att boka resa och skriva CV.

cdon.com

Igår beställde jag några böcker från cdon.com. Någon som brukar beställa därifrån som vet hur lång tid det brukar ta innan det kommer? Jag är läs sugen.


Socialt

Tog en liten blogg pause några dagar o har ägnat mej åt en massa annat kul. I Fredags var Ida här hela förmiddagen, vi pratade en massa o fixade lunch innan hon skulle jobba vid två. Pasta sallad med kyckling o massa gott i blev det. Kvällen tillbringade vi hos min älskade familj, tradition med fredags middag med dom! :)
Skulle avsluta kvällen med en film som vi trodde skulle vara rolig eftersom min käre bror rekomenderade den också. Allt om min buske. Kanske världens sämsta film.
Lördagen började inte bra, kom till resebyrån typ en kvart efter dom stäng och det mesta gick fel. Sen vid halv fem kom Malin och då blev Jonna glad igen. Massa snack blev det och Micke kom hem med Kina mat til oss, GOTT!
Sen kollade vi på Underbara Älskade. En väldigt bra film, mycket tänkvärd.
Söndagen tillbringades i Helsingborg. En runda på Vallåkra (bilutställning för er som inte vet det). Micke var ovanligt pigg och entusiastisk klockan sex denna morgon, förstår inte varför??
Var även på Biltema och Väla och kollade runt. Säger bara en sak, I´ll be back! För första gången på väldigt länge hittade jag massa snygga kläder och jag SKA dit o shoppa snart.
Idag vaknade lill fisen med 39,3 i feber men för övrigt relativt pigg. Kan det vara tänder? Vore ju på tiden.

Hoppas på att få en resa bokad idag.



Veta att man lever

Idag sprack våra nya rutiner. Jag har inte vågat skriva eller knappt säga något om mina o Theo´s senaste dagar som varit så perfekta, rutinmässiga (heter d så!? haha). Men idag sprack allt. Theo vaknade sex i stället för kvart i sju. Somnade om vid åtta i 40 minuter i stället för halv tio tio i 1½ timme. Ja, ni hör ju, allt blev fel från starten. En sak har jag minsann fått lära mej sen jag blev mamma, det finns inget som heter rutiner. Inte än så länge i alla fall.

image38
Men man kan ju inte låta bli att le när man möts av detta glada yrväder ändå att klockan bara är sex

grått

Hur lycklig känner man sej när man stiger upp och det är alldeles mörkt, grått o trist? Regnet öser ner och man kan tro det är oktober. Nu har halva augusti gått och sommaren som aldrig kom, kommer förmodligen inte att komma heller. Det är försent nu. Dina chanser är förbrukade jävla sommar!!! ;)

Egypten i oktober!! Micke vill titta på pyramiderna. Men när han insåg att det var typ 20 mil till dom från där vi skulle bo så tyckte han att vi likaväl kan åka nån annanstans tror jag, han började iaf kolla på Gran canaria då ist.
Jaja, får se vart vi hamnar!

Älskling

Skäm inte bort mig, Jag vet väl att jag inte bör få allt jag ber om. Jag bara testar er.
Va inte rädd för att vara bestämd mot mig, jag tycker om det,
det får mig att känna mig tryggare.
Låt mig inte få skaffa mig ovanor, Jag är beroende av er för att avslöja sådana i tid.
Låt mig inte få känna mig mindre än jag är., det får min att uppträda stor på ett konstigt sätt.
TJATA INTE!
Om ni gör det måste jag skydda mig, spela döv.
Framställ er inte som perfekta och ofelbara, chocken blir allt för stor för mig när jag upptäcker att ni inte är någotdera.
Undervädera mig inte, jag krymper då




Lite bilder


Ölands djurpark

Nu ligger jag i sängen o kikar på Lyxfällan. Stackars människor som hamnar där!
Tänkte summera helgen, har väntat med det för jag ville lägga in bilder också och ja vet inte vart kamera sladden är. Så vi kör på ett inlägg utan biler så blir de desto mer bilder i morgon helt enkelt.
I lördags gick allt som tänkt. Vi höll tids schemat relativt bra, solen lös på oss första timmarna i alla fall och efter det var man rätt tacksam att det blev molnigt. Strålande sol sken är faktiskt inte det ultimata Ölands djurpark vädret, man blir lätt varm och gnällig då. Vi tittade på alla djuren vilket alla tre barnen tyckte var himla kul! Till o me lille Theo blev helt till sej, framför allt när get bebisarna började nafsa han i fossingarna, det kittlade gott!
Vi åkte Sago tåget allihopa och Theo gjorde sin karusell premiär genom att prova åka dom små bilarna o så också, givetvis i mammas sällskap. O stor Theo me förstås :) Thilda var lite mer försiktig på den "avdelningen" men blev precis tokig när vi kom til vattenlandet däremot. Så när dagen var slut var alla nöjda och glada! Och TRÖTTA. Vi somnade gott ganska tidigt allihopa.
Fick lite mersmak så det blir nog barnens gård en runda innan som stänger :)

Avslutade aktioner

Nu är det dags för mej att skicka ut en massa mail med frakt kostnader o konto nr till köparna av mina grejer på tradera. En del grejer ligger fortfarande kvar men sju av tio blev sålda! Till en början gjorde jag detta bara för att det var kul, blir lite av en drog att sitta o kontrollera sina aktioner. Just nu känns det mest jobbigt att jag måste packa in de här grejerna och ta mej till affären för att skicka iväg dom. Men men, blir ju en extra slant på kontot så!

Kontroll freak

Igår kväll när vi kom hem packade jag en badväska och la fram allt annat utom de som skulle stå i kylen då vill säga. Nu är mat påsen packad och alla kläder o blöjor nerlagda. Jag är en planerings människa, måste ha kontroll på situationen. Vädret ser ut att vara på min sida, det är ju det enda jag inte kan kontrollera just nu.


Omväxling

Börjar bli lite trött på att min älskade kamera befinner sej på en ö ett par mil härifrån. Imån MÅSTE vi hämta den. Ovanligt att min käre sambo inte har minnet med sej o kommer ihåg att ta med sej saker o ting hem.
Därför är det lite tunnt med bilder här, trist, jag vet.. men ni har ju knappast någon glädje av att se en bild på en häst med 8 ben från snyggast.se eller liknande. En del bryr sej säkert inte om bilderna på Theo heller men eftersom världens bästa pappa och morfar bara träffar Theo på helgerna, och jag vet att han kikar in här ibland så lägger ja in lite bilder så han får se sin lille guldklimp. Kan ju även tillägga att Theo e en liten "morfar gris" hehe.
Theo och jag har varit med hans mormor i Ronneby o kikat idag, ingen höjdar "stad" (får man verkligen kalla det stad!?) men omväxling förnöjer!

Här kommer en bild på Theo i vagnen när vi var på väg hem med tåget från Kristianstad för lite mer än en månad sen.

image26




Miljöombyte

Jag tror jag har kommit på vad anledningen till mitt humör är, vad det är jag behöver - miljöombyte.
Man känner det att så fort man gör något man inte brukar, är på en plats man inte brukar vara på eller dylikt, så blir man som en ny människa. Ibland dödar vardagen den där glada, pigga och kärleksfulla människa man egentligen är känns det som.

Älskar mina prinsar! På lördag blir det Ölands djurpark med Micke, Theo, Thilda, Angelica, Tommy o Theo.
Det blir kul =)

Äntligen!

Jag tycker det känns skönt att den mördare som gått på fri fot här i stan sen igår är fast nu. Jag som e så nojig känner mej genast tryggare. Otäckt att sånt händer så nära. Man behöver inte åka till Sunny beach för o bli mördad.
En sak som jag stör mej lite på nu när jag läser tidningarna här på nätet. Blt skriver om att dottern ropar att hon vill ha tillbaka sin pappa osv. Att hon ringt dit sin pappa för att hon och killen som hon haft en relation med bråkade och då mördas pappan. Sen läser man på sydöstrans sida att den döde mannen kan vara pappa till kvinnan som befann sej i lägenheten. De tre personerna har i alla fall någon relation. Ett relations drama har alltså uppstått. Söte tid vilken koll. Tacka vet jag BLT.

Natti natt

Tvätten väntar på att bli upphängd, tänderna på att bli borstade o sängen på att.. ja den väntar på mej helt enkelt! O jag väntar på min kära sambo. Men klockan går o jag ska nog gå o lägga mej innan han kommer hem faktiskt.
Theo älskar precis som sin mamma dessa soliga härliga dagar när man kan ligga på stranden o bara vara. Däremot blir det sisådär med sömnen på dagarna, han tycker det är roligare att vara vaken o busa. Häromdagen sa han "titta", sådär spontant när han tittade ut genom fönstret. Mamma har också börjat ploppa ur han. SÅ glad blir man. Tänk er själva att komma in till en nyvaken liten 9 månaders (exakt på dagen faktiskt) underbar kille som sträcker ut armarna o säger "mamma" på sitt söta lilla vis. That´s love.

image25


Ond cirkel

Har ju blivit en del shopping senaste veckan. Lite till mej själv faktiskt o en massa på rean till Theo. Man kan ju inte låta bli när det e halva priset på rea priset, tag 2 rea grejer och betala för 1 osv. Det farliga är ju att det blir att man handlar en del på ordinarie pris också. När man fyndat mycket så tycker man ju att man minsann kan handla lite till, slutsatsen är att man blir fattig!!
En bra investering vi gjorde går var en flytväst till Theo, billig livförsäkring. Höns mamma som jag e så tycker jag minsann att man ska ha det på sej när man går på en båt även om den ligger vid en brygga. En del verkar inte hålla med mej men så e det bara!
O på tal om livföräkring så har jag en fet sådan med massa sparade pengar i som jag får tillgång till när jag e 25. Bara 4 år kvar. Haha. O på tal om pengar så fick jag ett arv nyligen. Sparpengarna växer! Ska köra till min kära gammel mormor o tacka för denna fina insättning på kontot nu i veckan. Nu har jag verkligen anledning att fundera på om jag ska köpa den där systemkameran jag vill ha.
Märks det att jag e penga beroende eller??

Ikea o sailet

Har varken haft tid eller lust att blogga senaste dagarna men nu tar jag nya tag igen. Har haft fullt upp senaste dagarna faktiskt. O solen har kommit, kanske inte för att stanna dessvärre.
I torsdags var det IKEA på schemat. Köpte en ny hylla till Theo´s rum så man fick lite ordning på alla grejer. När vi ändå var igång så strukturerade vi vår klädkammare lite för av någon konstig anledning så blir det alltid ett stort kaos där inne. Köpte lite annat smått o gott också som t.ex. ny tvättkorg, leksaks backar, nattlampa till Theo, sängkläder till oss m.m
Fredagen var det dags för det årliga Sailet. Får väl lov o säga att det verkade bli en flopp!? Inte för att jag hade så stora förväntningar/förhoppningar men ändå. Synd om alla som fortfarande ser nöjet i att festa sej igenom denna stora "högtidlighet" ju. Jag åkte dit för att träffa Ida o umgås lite o kika på folk o ha allmänt trevligt. Catrin o Thilda hängde också på oss efter en stund så Theo o Thilda fick busa lite. Så söta.. Så jag fick iaf ut det jag ville av det hela. På lördagen blev det Kina med Mickes pappa m. familj o resten av alla syskon o respektive. Gott! Sen blev det en runda till båten.
Har blivit en del sena kvällar för Theo så var skönt att bara va hemma ikväll o bada o mysa o lägga han i tid.