Julen

Redan 24 augusti, när sommaren går mot sitt slut, börjar pratet om julen. "Nu är det bara 4 månader kvar till jul." I november finns det julsaker i varenda affär och julklappsjakten är i full gång. Hela december är bara ett enda kaos. Måste fixa det, handla det, göra det... Ja det är julklappar som ska köpas, lussekatter, julgodis och annat juligt som ska bakas, julmat som ska handlas, skinka som ska griljeras med mera med mera.







Sen kommer julafton. På kvällen är man så mätt och trött så man tror att man aldrig mer ska äta igen. Tänk all denna stress och planering inför denna dag. Och tänk vad den kostar!? Helt otroligt.. Men visst har det sin charm!

Jag är rätt tacksam att vi faktiskt firar jul i stort sett varenda "juldag" så man får ut så mycket som möjligt av julen. Dagen innan började vi firandet hos Mickes farmor med den sidan av släkten. Tyvärr kunde inte alla ta sig dit pga vädret, men det var trevligt ändå!



Fanns inte så mycket bilder från denna kväll. Här grillar(!?) barnen i gamlafarmors säng. Fantasin är det ju inget fel på i alla fall.

Trodde knappt vi skulle ta oss hem på natten, och på själva julafton var det om möjligt ännu mer kaos. Gode min tid vad snö det kan komma. Inte nog med allt annat ståhej, så ska man behöva skotta också..




Har en bra pulkabacke utanför nu =)

Vi åt jullunch på hasslö, hos Mickes mormor, tillsammans med den sidan av släkten. Kusiner, syskon, moster och allt vad det innebär! Efter mat och julklappsutdelning var det dags att bege sig hem så vi hann hem till Kalle, då min mamma, Ricky, Daniel, Tim och Carro skulle anlända hem till oss. Det blev som vanligt julfika till Kalle. Lussekatter, saffransbullar och pepparkaksmuffins, glögg, kaffe och julmust. Och sen kom tomten! När jag sa till Theo att jag såg tomten utanför gömde han sig under bordet, och när vi frågade om vi skulle släppa in tomten utbrast han neeeej. Samtidigt som tomten kom, kom Mickes mamma också.


Han var lite skeptisk till en början..


...men när tomten skulle gå fick han en kram!




Våra fina pepparkakskillar <3

Efter julklappsutdelningen var det dags att förbereda kvällens julbord. Supergott var det, men det var det tredje och sista julbordet för i år. Efter maten kom Mickes moster och kusin med familj. Vi fikade på risalamalta och hallonsås och så lite godis också såklart. Som om man inte redan va mätt?




Bjuder på den! Jag i min vanliga position nuförtiden.

Juldagen va en riktig slapp familjedag. Vi åkte en runda på rean och sen va vi bara hemma och myste hela dagen. Kollade på julklapps filmer, byggde med Theos nya klossar och åt smörgåstårta.


Mästerbyggaren!


Lillebror är också med på ett hörn!

På annandagen avrundade vi julfirandet med den traditionella middagen hos Mickes mamma. Jättegod mat och trevligt sällskap!

Nu njuter vi av långledighet tillsammans!










Värme

Väldigt mycket kärlek och värme just nu. Äntligen är värmen på övervåningen snart igång och så har jag ju mina älskade barn som ger mig så mycket värme och kärlek <3


Pepparkakshus-bygge. Mamma och son stund när lillebror sov!


Stjärtlappsrace i vår egen pulkabacke.


Syskonkärlek <3 Theo är så snäll och go mot Melvin.


Utslagen hjälte.







¨
Mysstund i vagnen. Handen e god!


Finns inga ord i världen som kan beskriva kärleken till de här små liven. Älskade underbara barn <3


Det blev en bra dag!

Måste erkänna att jag hade lite små ångest igår inför att vara hemma ensam med tre barn idag, medan Micke skulle jobba 9-18. Verkligen hela dagen! Hade dessutom feber igår kväll vilket gjorde att jag fasade ännu mer för denna dagen... Men än så länge har det gått som en dans. Har sluppit febern också, annars hade jag inte pallat, då hade Micke fått stanna hemma.

Anledningen till att jag får feber hela tiden är väl antagligen amningen. Igår kände jag att det var mjölkstockning på gång men Melvin är ju inte den som inte gärna ammar så han åt och åt så släppte det.. Drygt bara att det är flera gånger i veckan det blir så. Har skaffat en amningsnapp nu och det känns som en räddning än så länge. Har faktiskt funkat väldigt bra, har visserligen bara använt den i ett dygn. Känns som han spyr mindre och äter mer sällan så han får nog i sig bättre med den på något vis.

Nu har lillskatten sovit ett bra tag. Har hunnit laga mat och skotta uppfarten. Snöhögen på framsidan är riktigt hög nu så där åker Theo och Thilda stjärtlapp för fullt nu. Vi väntar på att Micke ska komma hem på sin lunch nu så ska vi äta tillsammans.

Skulle lagt in lite bilder på stjärtlappsracet här ute men batteriet dog på kameran nu, typiskt.




Första badet va inte kul, men dom andra har han gillat.
Ikväll är det dags igen..

Melvin är här!

Efter en lång väntan kom vår lille bebis till oss den 15 november. Han föddes 14.50 efter knappt två timmar på förlossningen. Allt gick super och det är verkligen häftigt att föda barn! Hade väl aldrig förväntat mig en sådan bra start på bebislivet heller. Han sover superbra på nätterna, sådär 6-8 timmar i stäck, och är allmänt snäll. Säger bara ifrån när han vill ha mat i stort sett. Tyvärr funkar inte amningen så bra så får ge extra ersättning. Nu hade han bara gått upp 80 gram på en vecka.


Kvällen innan han kom!


1,5timme innan han kom! Ser ut som jag tagit på mig för korta byxor =)


Stolt pappa till en ny liten bebis!


Stolta storebrossan kom på kvällen!


Utslagen!


Theo han kan!


Sötaste Melvin <3


Puss på dig lillebror!


Finaste killarna!


Byggare Theo

Det va inte bara Melvin som kom, utan snön också..


Denna bilden togs för ett par dagar sen, nu har de kommit massa mer!


Theo bus


Nu ska jag mysa vidare med mina pojkar. Strax ska vi ut och skotta! Micke slutar 18 och sen tar vi helg. Han bytte ledig dag så det ska bli skönt med lång helg för en gångs skull.