Att städa

Theo sover, jag har skrivit en laborations rapport och nu fördriver jag tiden här. Förmiddagen tillbringades ute i lekparken. Sen när vi skulle gå hem så skulle Theo istället gå ner till ån och sen vidare hem till hans morfar och hälsa på. Så ni kan ju gissa om han somnade gott sen när hans små ben har promenerat och sprungit runt så mycket.

Det finns många fördelar med att barn går på dagis. Dels så behövs det ju för att vi vuxna ska kunna arbeta eller studera. Barn behöver stimulans! Dom behöver leka med andra barn och lära sig att tackla olika situationer på sitt eget vis utan mamma eller pappa i bakgrunden. På dagis lär dom sej en hel del grejer. Efter bara ett par veckor drack t.ex. alla barn ur vanliga glas berättade personalen och Theo lärde sig äta jätteduktigt själv med bestick blixtersnabbt efter dagisstarten. Det handlar nog mycket om att dom ser att andra barn gör likadant. I vissa fall handlar det säkert om att många föräldrar är lata och inte låter sina barn göra saker själva för att det tar för lång tid.

Men! En väldigt bra sak, icke att förglömma, som Theo också lärt sig på dagis (förmodar i alla fall att det kommer därifrån) är.. att städa. När jag säger innan middagsvilan, på kvällen eller när vi ska åka iväg, att nu ska vi städa. Ja, då hjälper han till och plocka undan grejerna, stoppa ner allt lego osv. Det tycker jag är himla bra! =)






Kolla in hans hår alltså, haha!

Kommentarer
Postat av: Fia

Han kan få komma o städa här oxå sötnosen :)?!



Postat av: mingla

Om barnen inte äter och dricker ur vanliga glas/ bestick..vad äter dom med och dricker ur då :) ?

2008-06-19 @ 17:19:03
URL: http://heymingla.blogg.se/
Postat av: Mia

naw vilken söt flicka <3

2011-07-19 @ 22:47:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback