Kantarell- och köttfärspaj

Kantarell- och köttfärspaj
Ingredienser Beräknat för 4 portioner
50 g smör, rumstemperat
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning:
500 g blandfärs
2 st gula lökar eller stora schalottenlökar
0,5 liter kantareller - jag använde 3 såna där små konservburkar.
2 klyfta(or) vitlök
 salt och peppar
 olja till stekning
5 dl crème fraîche
4 msk majonnäs
4 dl riven ost
 
Kantarell- och köttfärspaj
Gör så här:

Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen.

Fyllning:
Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna med en kökskniv. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen.

Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen. Blanda runt den brynta köttfärsen med svamp- och lökblandningen och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet.

Täcket:
Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. Baka pajen i ugnen i ca 20 - 30 minuter. Servera med en fräsch sallad.


Kommentarer
Postat av: Angelica

Den verkar ju vara riktigt god, får vi prova hemma =)

2008-01-23 @ 14:22:09
Postat av: Sofie

Oh det receptet snor jag :). Pajer är jag väldigt dålig på om jag får säga det själv haha.

Postat av: Anna

Lät ju jättegott, och jag som bara älskar kantareller!! :)

2008-01-24 @ 19:12:22
URL: http://kottenanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback